PSV'er niet gedreven door bewijsdrang tegen Ajax: 'Het is altijd wel wat'

Maandag, 23 september 2019 om

Jeroen Zoet maakte indruk met zijn optreden in de Europa League-wedstrijd van PSV tegen Sporting Portugal (3-2) en de doelman was zondag met enkele goede reddingen ook belangrijk in het thuisduel met Ajax (1-1). Zoet, die regelmatig kritiek krijgt op zijn optredens namens PSV, voelde echter niet de behoefte om zich extra te bewijzen.

“Ik weet niet of dit (tegen Ajax, red.) mijn beste wedstrijd van het seizoen was. Ik win liever een wedstrijd, dan dat ik belangrijk ben met reddingen”, zegt Zoet in gesprek met het Algemeen Dagblad. Er stond volgens hem geen extra druk op de wedstrijd tegen de regerend landskampioen uit Amsterdam. “Ik wilde me niet extra bewijzen. Ik kijk alleen maar vooruit, terugkijken heeft geen zin. Ik sta hier al zeven jaar onder de lat en het is altijd wel wat.”

Mark van Bommel looft de spelers van PSV voor de comeback tegen Ajax

Zoet kijkt overwegend positief terug op het 1-1 gelijkspel tegen Ajax. “Het kon meerdere kanten op. Over en weer kregen we kansjes. Maar als je terugkomt van een achterstand, geeft dat wel een beter gevoel”, concludeert de PSV’er. “De invallers (Cody Gakpo en Olivier Boscagli, red.) waren bij ons weer belangrijk. We hebben met z’n allen hard geknokt. Deze wedstrijd brengt altijd veel lading met zich mee. Het is lekker dat je dan toch nog een punt pakt.”

PSV won een jaar geleden met 3-0 van Ajax en nam toen een voorsprong van vijf punten. Desondanks ging de landstitel uiteindelijk naar Ajax. Beide ploegen staan na de editie van dit seizoen op gelijke hoogte, met veertien punten uit zes duels. “Maar dat zegt nu nog niets”, benadrukt Zoet. “Wij moeten onze wedstrijdjes blijven winnen.” PSV staat woensdagavond tegenover FC Groningen en gaat zondag op bezoek bij PEC Zwolle.


Poll

Ben jij het eens met de kritiek op Jeroen Zoet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Kon me de laatste maanden aardig vinden in de kritiek op Jeroen, maar het mag ook gezegd worden dat hij zich aardig heeft herpakt de laatste wedstrijden. Jeroen straalt weer meer zelfvertrouwen uit in het doel en maakt zich weer belangrijk voor PSV. Misschien komt het wel omdat Unnerstal weer fit aan het worden is, dat hij zijn hete adem voelt, maar hij herpakt zich prima, mag ook wel eens gezegd worden.

Toch wel grappig om te zien dat de meeste PSV spelers toch wel behoorlijk tevreden zijn met een gelijkspel, wat op zich logisch is als je eerst achterkomt. De afgelopen keren liep het wat minder goed af voor Ajax, vandaar dat ik toch wel iets meer van PSV verwacht had (hoewel beide teams natuurlijk mutaties hebben ondergaan).zoet lijkt wel weer wat beter in vorm te steken, hopelijk voor hem niet alleen in de topwedstrijden.

23 september 2019 om 10:48

Er is maar een topwedstrijd(en) in Nederland dus laten we hopen voor hem niet niet nee. Zoet lijkt zich de afgelopen wedstrijden inderdaad te herpakken van zijn vorm dip, Maar toch twijfel ik altijd of Zoet goed genoeg is om eerste keeper van PSV te zijn.

Ik heb nooit helemaal begrepen waarom er altijd zo negatief gepraat wordt over Jeroen Zoet. Inderdaad, hij is geen wereldtopper en dat zal hij ook niet worden, maar ik vind het wel opvallend dat elke fout bij hem al snel een blunder genoemd wordt en dat zijn échte blunders veel langer in het collectieve geheugen lijken te blijven hangen dan bij andere keepers. Hij is al 6,5 jaar eerste keeper van PSV en 4,5 jaar een vaste waarde in de Oranje-selectie, dan kun je echt wel wat.

23 september 2019 om 10:57

'dan kun je echt wel wat' kan je over elke eredivisie speler zeggen, anders spelen ze niet in de eredivisie. Daar kan ik niet zo veel mee,de vraag is of Jeroen Zoet goed genoeg is om de eerste keeper van PSV te zijn.

23 september 2019 om 11:02

@daanson, jij praat er dan weer te makkelijk over, na zoveel jaar PSV, international en Europese ervaring mag je best stellen dat het gewoon een best goede keeper is.

23 september 2019 om 11:26

@daanson Na 7 jaar in het eerste van PSV met enkele kampioenschappen lijkt me het antwoord wel duidelijk.

23 september 2019 om 11:38

Zo makkelijk als jij stelt is het natuurlijk niet, Dus als je paar keer kampioen bent geworden en 7 jaar ergens speelt moet je volgens jou altijd zeker zijn van een basisplaats ? En dat meer mensen vraagtekens zetten bij Zoet is ook niet voor niks.

23 september 2019 om 12:14

@daanson Begrijpend lezen. Ze zeggen dat hij na 7 jaar een bepaalde kwaliteit heeft geprofileerd (wat onbetwist waar is), ze zeggen nergens dat hij zeker moet zijn van een basisplaats.

23 september 2019 om 12:30

Ik geef aan dat ik twijfel of Jeroen Zoet goed genoeg is om eerste keeper van PSV te zijn en krijg ik als antwoord 'na 7 jaar in het eerste van PSV met enkele kampioenschappen lijkt me het antwoord wel duidelijk' ik denk dat jij eerder begrijpend moet lezen.

23 september 2019 om 17:49

Misschien is begrijpend lezen niet mijn sterkste kant maar kun jij mij aanwijzen waar ik zeg dat Zoet altijd zeker moet zijn van een basisplaats? Jij vraagt of hij goed genoeg om eerste keeper te zijn van Psv, dat is een andere vraag of hij altijd een basisplaats moet hebben. Om jou eerste vraag te beantwoorden. Ja, hij is goed genoeg om eerste keeper te zijn bij Psv. En dat heeft hij de laatste 7 jaar bewezen. Of wil jij soms zeggen die zeven jaar niet relevant zijn? Zijn er betere keepers, ongetwijfeld maar dat was jou vraag niet.dat andere mensen twijfels hebben bij Zoet. Dat kan, ik weet alleen niet wat ik daarmee moet. Er zullen altijd verschillende meningen zijn over spelers. Maar goed, ik zal aan mijn begrijpend lezen gaan werken.

24 september 2019 om 09:15

Ik vraag inderdaad of hij goed genoeg is om Eerste keeper van psv te zijn, maar als je eerste keeper bent heb je toch ook een basisplaats ofniet ? Of speelt bij jullie de 2e keeper altijd ? dus je geeft indirect het antwoord dat Zoet goed genoeg is om in de basis bij PSV te staan.

23 september 2019 om 10:58

Sommige spelers krijgen die stempel en daar komen ze dan ook moeilijk weer van af. Blind was één van de beste speler van afgelopen CL campagne bij Ajax, stond aan de basis van het huidige succes van Oranje, en nog wordt ieder foutje met een vergrootglas beoordeeld. Veltman, een iets mindere voetballer natuurlijk, idem. Was gisteren erg goed, zie/hoor je nergens. Zoet zit helaas voor hem in hetzelfde schuitje. Ik vind hem ook zeker geen wereldkeeper, maar wel een echte clubman. Je zou er trots op kunnen zijn.

23 september 2019 om 11:00

Hij mag zo onderhand toch weleens die uittrappen onder de knie krijgen. Degelijke keeper inderdaad, maar dit is toch wel een zeer zwak onderdeel

23 september 2019 om 11:19

ja gister ook weer 2 keer dat ie de bal gewoon inlevert bij een Ajaxcied. Dit kan echt niet in zo'n wedstrijd. Ik vind de kritieken terecht en ben wel een beetje klaar met deze clown. Zet beer Unnerstall er maar in, dan heb je qua uitstraling al de 0 behaald.

23 september 2019 om 11:11

Aan de andere kant gaat het ook al jaren over zijn geweldige 'reddingen' tegen Atletico. Het is gewoon een prima eredivisie keeper, en daar is niets mis mee. Ik denk alleen dat wanneer er een situatie zoals bij Ajax toentertijd was (Vermeer / Cillisen) misschien wel goed was geweest. Ik ben van mening dat Zoet met een beetje degelijke concurrentie niet zo vaak basis had gestaan. Hij staat er bij gebrek aan beter, door het missen van echte concurrentie. In Unnerstal zie ik een veel completere keeper overigens.

23 september 2019 om 11:15

"ik ben van mening dat Zoet met een beetje degelijke concurrentie niet zo vaak basis had gestaan." Dat kun je van twee kanten bekijken. Nooit een echt goede concurrent halen voor een speler kan ook betekenen dat je gewoon tevreden over hem bent.

23 september 2019 om 12:06

Ik vind dat je helemaal niet negatief over hem hoeft te praten. Het is een prima keeper. Persoonlijk vind ik hem wel minder dan Onana en ook Vermeer maar het is een goede betrouwbare clubkeeper. Maar voor Oranje vind ik hem wel echt een stukkie minder dan Cilessen. Dus snapte die discussie nooit zo. Dat kwam puur omdat Cilessen vooral op de bank zat bij Barcelona.ik vind Zoet met name zwak in afstandsschoten. Die laat hij relatief veel door. Verder bewaart hij wel altijd goed de rust en op het moment dat hij een topwedstrijd heeft (zoals die bekende wedstrijd tegen Atletico) dan pakt hij alles..

23 september 2019 om 14:30

Zoet word in dat soort discussies niet beoordeeld als de eerste doelman van Psv, maar als potentiele eerste doelman van Oranje. Dan is men logischerwijs veel kritischer.

23 september 2019 om 16:06

Of gewoon als tweede/derde doelman van Oranje. Want dat Cillessen de eerste man is staat inmiddels niet echt meer ter discussie.

24 september 2019 om 13:30

Nu inderdaad niet meer, maar in voorgaande jaren wel. Als een doelman eenmaal een bepaalde naam heeft, raakt hij die niet meer snel kwijt. Mensen zullen Zoet dus de komende tijd nog wel beoordelen als potentieel eerste doelman van Oranje. Daar is op zich ook niets mis mee als Zoet stappen wil gaan zetten. De laatste drie jaren is er namelijk geen sprake meer van vooruitgang bij hem.

Ik vind Zoet gemiddeld gezien echt geen goede keeper, maar in de wedstrijden tegen Sporting en Ajax stond hij goed te keepen.volgens mij is Unnerstall weer fit en wellicht doet zijn aanwezigheid wat met Zoet, waardoor zijn niveau omhoog gaat. Ik denk echter dat het voor PSV wel beter is om Zoet (op termijn) te passeren voor Unnerstall, die ik beter vind.

23 september 2019 om 12:16

Laat Unnerstall eerst maar eens onder druk keepen, dat is hij nog niet gewend. Van Leer was bijvoorbeeld ook heel sterk bij een team als Roda JC, waar de druk lager ligt. Bij PSV is het een compleet andere manier van spelen.

23 september 2019 om 12:50

Ja, dat zou ik wel eens willen zien, want ik vind Zoet echt niet goed genoeg voor Psv. Laat Innerstall maar een kans krijgen, alhoewel Zoet in de laatste wedstrijden wel weer wat krediet heeft opgebouwd.

23 september 2019 om 15:05

Herstel heeft een halve wedstrijd voor PSV gekeept, vond hem uitstekend keepen met een paar goede reddingen.

Zoet heeft zich prima herpakt. Aan het begin van het seizoen kwam hij tekort maar inmiddels is hij weer op niveau. Nu hopen dat hij dit niveau vast weet te houden.

Ik mag wel hopen dat Unnerstall ook kansen gaat krijgen. Voor een topkeeper komt Zoet wel te kort. Ook spelhervattingen irriteer ik mij mateloos aan hem (wachten totdat de tegenstander uit het doelgebied is, maar beseft niet dat de tegenstander weer hun posities weer ingenomen hebben op het veld). Met snelle jongens voorin is het juist een zaak om de bal snel naar voren te spelen ipv die afwachtende houding aan te nemen. Ook bij hoge ballen is het een twijfelaar en dan sta je als verdediger ook te twijfelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren