Erik ten Hag ziet een andere wereld bij Ajax ten opzichte van PSV

Zondag, 22 september 2019 om

Trainer Erik ten Hag staat zondag met Ajax tegenover titelconcurrent PSV, de club waar hij jarenlang als assistent actief was. De coach van de Amsterdammers wil de Eindhovenaren graag pijn doen, ondanks zijn mooie periode tussen 2009 en 2012 bij PSV. De vrijdagmiddag bij PSV was altijd een hoogtepuntje van Ten Hag bij PSV.

Ten Hag kreeg op de vrijdag altijd de vrije hand van Fred Rutten om aan de slag te gaan met de selectie, die bestond uit onder anderen Memphis Depay, Jürgen Locadia, Zakaria Labyad en Riechedly Bazoer. "Ja, dat was een mooi groepje", vertelt Ten Hag aan de NOS. "Het was een soort masterclass die ik met Phillip Cocu, René Eijkelkamp en Anton Scheutjens gaf."

Ten Hag: 'Oppassen voor de vier cowboys van PSV'

"En het mooie is: toen waren het jochies, nu zijn het mannen, waarvan een aantal in het internationale voetbal. Het is prachtig om die ontwikkeling te zien. Daar kan ik echt van genieten", zegt Ten Hag, die erkent dat de sfeer bij Ajax anders is dan bij PSV. "Het is bij PSV wat meer familiair en gemoedelijker. Hier zijn we ook een familie, maar de wereld is hier wat harder en directer."

Ten Hag praat vaak met zijn assistenten bij Ajax over de speelwijze van de ploeg en geeft ook aan dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken, een klankbord is. "Je moet niet teveel klankborden hebben, maar je hebt wel een aantal. Die kies je en die neem je heel serieus." De topper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion begint zondag om 16.45 uur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

De zuidelijke, Brabantse sfeer is ook een stuk gemoedelijker dan de westerse, Amsterdamse sfeer. Het is niet alleen een verschil in clubcultuur denkt ik. Daarnaast is de prestatiedruk bij de jeugd ook altijd wat hoger geweest bij Ajax, waar met traditioneel veel meer de verwachting had op te leiden voor het eerste elftal, waar PSV in het verleden toch eerder geneigd was om spelers op te halen. Dat maakt het bij Ajax wellicht allemaal net wat harder en directer.

22 september 2019 om 10:15

Gemoedelijkheid vind ik niet de passende term. Ondanks de directheid en het hoge verwachtingspatroon vind ik de Amsterdammer (voor zover je kunt generaliseren) net zo gemoedelijk als een Brabander. Het gebrek aan gemoedelijkheid in de stad Amsterdam komt juist omdat er amper nog een echte Amsterdammer in Amsterdam woont. In buurten als betondorp is de sfeer hartstikke gemoedelijk. Het Amsterdam van de import is het probleem.

22 september 2019 om 10:21

Niet mee eens, hier in Amsterdam zijn we gewoon veel directer in het leven dan in Brabant, studenten die hier komen moeten altijd toch ff wennen aan dat.

22 september 2019 om 11:03

@Vicfred. Gemoedelijkheid (een prima typering naar mijn idee) is er uiteraard in de Amsterdamse cultuur ook, dat bevestigde ik toch ook al? Daarom stel ik ook ‘dat de zuidelijke Brabantse sfeer ook een stuk gemoedelijker is’ met de nadruk een ‘stuk’ gemoedelijker. Amsterdams (de Amsterdamse cultuur) is in de benadering veel directer en daardoor een stuk harder in de onderlinge omgang dan de gemiddelde provincieinwoner. Dat is geen genaralisatie, dat is een cultuurverschilletje. Verder ben ik zelf geboren Amsterdammer en heb ik daarnaast vrij lang in de provincie (Twente) gewoond, dus ik denk dat ik daar denk wel wat over mag zeggen. Die kul dat er een gebrek aan gemoedelijkheid in de stad Amstrdam is, als gevolg van amper nog echte Amsterdammers in de stad, daar geloof ik niet zo in. Wat is een echte Amsterdammer sowieso? Amsterdam is door de eeuwen heen altijd een toevluchtsoord geweest voor mensen overal vandaan. Amsterdam is pas eind 19 de eeuw echt gaan groeien buiten de grachtengordels, in de loop van de 20ste eeuw ontstonden pas de buitenwijken en tuindorpen. Het grootste deel van bevolkers van de wijken was toen al geen ‘echte Amsterdammer’, maar import Amsterdammer. Hun nazaten, twee, drie generaties geboren werden Amsterdammers. Je noemt zelf Betondorp, een wijk die in de 20-er jaren vorige eeuw werd gebouwd op grondgebied van het geannexeerde dorp Watergraafsmeer, waar al Watergraafmeerders woonden. De bevolking van Betondorp werd een mix van oorspronkelijke dorpbewoners, jonge Amsterdammers en mensen uit de provincie, die veelal hun toevlucht zochten uit economische belangen. Wat de directe Amsterdamse sfeer, ondanks de gemoedelijkheid die er uiteraard ook is, zoveel harder maakt, is de cultuur, die van de grote stad, en de andere, directere westerse mentaliteit, die anders is dan in bijvoorbeeld het van oudsher katholieke, gemoedelijkere en familiaire Brabant. Kortom: naar mijn mening gaat het om culturele verschillen en zijn die nieuwe import Amsterdammers geen uitzondering op hoe het al bijna anderhalve eeuw gaat.

22 september 2019 om 11:15

Buitenspelval, ben het grotendeels met je eens hoor. Er stond ook bewust tussen haakjes "voor zover je kunt generaliseren". Het klopt dat grote steden en zeker Amsterdam juist vaak groeien door nieuwe mensen uit alle windstreken. Dat neemt niet weg dat in de eerste plaats gentrificatie eigenlijk pas dit decennium echt een groot probleem is geworden. In de vorige eeuw waren nieuwelingen een aanvulling, bij gentrificatie is er sprake van verdringing. In de tweede plaats hebben we te maken met segregatie. Waar je in een wijk als de Pijp best kan spreken van een redelijk geslaagde multiculturele samenleving, is het in bijvoorbeeld grote delen van Amsterdam west droevig gesteld.Ik begrijp overigens niet waarom je toevoegt dat je geboren Amsterdammer bent. Ik zie dat hier op Voetbalzone heel vaak gebeuren en heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de argumentatie. Ik ben zelf ook Amsterdammer, maar dat maakt mijn argumenten niet sterker.

22 september 2019 om 11:40

@Vincfred. Ik benoem dat ik geboren Amsterdammer ben, naast dat ik in lang in de provincie heb gewoond en daarom de illusie heb, op basis van eigen ervaring, een vergelijking durf te maken in cultureel verschillen. Dat is toch een relevante toevoeging lijkt mij? Mijn argumentatie is niet dat ik een Amsterdammer ben, maar dat ik in de mogelijkheid ben geweest om te vergelijken. Wat Amsterdam West betreft: geef het wat generaties te tijd denk ik altijd. De eerste en deels tweede generatie multiculturele import, intergreert wat langzamer, de derde voelt en gedraagt zich en voelt zich als een Amsterdammer, zonder de eigen culturele waarden te bewaren. Één of twee generaties verder en je kunt rustig spreken van echte Amsterdammers en een geslaagde integratie.

22 september 2019 om 12:07

Tsja, ik heb ook buiten Amsterdam gewoond en mijn punt is dat de perceptie van één persoon niet veel zegt. Net als dat ik een kind van een niet westerse allochtoon, wat verder inhoudelijk niets toevoegt aan mijn argumenten over immigratie en integratie. Uitgebreide onderzoeken naar de relatie tussen gentrificatie en sociale cohesie bijvoorbeeld wel. Net als onderzoek dat laat zien dat immigratie prima kan gaan, maar daarentegen door segregatie ook een parallelle samenleving kan ontstaan. Je vlieger gaat dus op voor wijken als de Pijp en delen van Amsterdam oost, maar helaas absoluut niet voor delen van Amsterdam west. Het wat generaties de tijd geven was jarenlang ook mijn gedachte, maar die naïviteit ben ik op teruggekomen. Ik ben blij dat ik dagelijks mensen om mij heen heb die bewijzen dat het anders kan, maar daardoor maak ik niet de denkfout dat de problemen in bijvoorbeeld Amsterdam west zich vanzelf oplossen.

22 september 2019 om 12:39

Ik zeg toch ook niet dat mijn perceptie alles zegt? Ik schrijf toch letterijk, dat ik slechts de illusie heb op basis daarvan te durven spreken uit eigen ervaringen? Mijn punt staat voor discussie dan ook open en breng zeker niet als de waarheid. Als je mijn perceptie niet puntwaardig vindt is dat ern mooi uitgangspunt om verder te discussiëren i.p.v. het meteen af te doen als irrelevant. Zo heb jij hebt jij weer je eigen perceptie die je van toegevoegde waarde vindt. Maar goed, Amsterdam had door de eeuwen heen al zijn Hugenoten, joden, Chinezen en zoveel meer inwoners van een andere ethnische afkomst. Ok zij creëerden hun eigen buurten en wijken en behielden lang hun eigen culture en religieuze waarden. Ook toen sprak men al van xenofobisch van verdringing van eigen cultuur. Uiteindelijk gingen deze bevolkingen op in de Amsterdamse cultuur in, ook in woorden en gebruiken. Ook de Joden, Chinezen en Hugenoten werden echte Amsterdammers, sterker Amsterdam draagt nog steeds de bijnaam Mokum, herleid ban het Jiddische woord voor stad ‘mokem’ Ik maak me niet zo druk over de lagere termijn gevolgen van zogenaamd, vermeende gentrifcatie door andere culturele en ethnische bevolkingsgroepen. Uiteindelijk zullen ook zij opgaan in de bevolking en ontstaat er uiteindelijk vermenging van culturen. Daar ben ikeerdelijk van overtuigd, ondanks dat het momenteel veel wederzijds soms onbegrip en problematiek veroorzaakt, wat ook natuurlijk wel een beetje menseigen is.

22 september 2019 om 12:55

Laat ik vooropstellen dat ik me ervan bewust ben dat cultuur een verzonnen concept is waar je ook weer niet teveel aan moet vastklampen. Nederland heeft decennia lang immigratie gehad waarbij mensen ook naar mijn mening onterecht negatief waren. Dat neemt niet weg dat een combinatie van massa immigratie en immigratie uit culturen met onwenselijke elementen tegenwoordig voor heel moeilijk oplosbare problemen zorgt. In sommige gevallen kun je dan ook niet meer spreken van opgaan in de samenleving, maar samengaan van culturen waarbij onwenselijke culturele elementen aanwezig blijven. Maar goed, genoeg geweest want deze berichten zullen (terecht) door Voetbalzone toch worden verwijderd.

22 september 2019 om 13:09

Zoals ik al schreef onderken ik zeker niet de problematiek en onwenselijke, vaak tijdelijke probleemgevende elementen van massa immigratie. Echter blijf ik bij mijn standpunt, dat het niets nieuw is onder de (Amsterdamse) zon. Het is maar wat je onder onwenselijke culturele elementen verstaat, die aanwezig blijven. Over perceptie gesproken. Er is altijd wel iets negatiefs te vinden in veranderingen. Echter laat ik mij niet door angst regeren, zeker niet als tweedegraads Indo (in mijn ogen van toegevoegde waarde), die opgegroeid is een wereld na de bevrijding, waar men ‘onze’ aanwezigheid als Indo’s destijds vaak als ongewenst en bedreigend ervaarde als het bewaren van hun cultuur ervaarde. Gelukkig kan in hier wel tegenwoordig gewoon met ‘autochtone Nederlanders’ een lekker Indisch gerecht nuttigen in het plaatselijke indonesche restaurant. Tot slot: je kunt het als ‘terecht’ betitelen, wanneer dit draadje verwijderd zal worden, maar ik lees daarvoor nergens je motivatie. Je ben notabene zelf degene die deze discussie een flinke slinger gaf met je reactie op mijn inhoudelijk artikelrelevante eerste post. Beetje vreemd in mijn ogen om vervolgens verwijdering als terecht te zien.

22 september 2019 om 13:21

1. Volgens mij zijn dingen die in strijd zijn met mensenrechten geen persoonlijke perceptie. 2. Ik ben zelf ook Indo, geen idee wat dat voor toegevoegde waarde heeft. 3. Mijn eerste reactie was op de inhoud van jouw reactie. Daarna werd het een politieke discussie.

22 september 2019 om 13:42

even terug naar de bron, dan. de pest is dat het "directe" van amsterdammers zich vaak vertaalt in lomp, grof, schreeuwerig en vaak beledigend. bij brabanders is beschaving geen vernislaagje zoals daar maar is het een culturele eigenschap. gemoedelijk zijn is slechts een onderdeeltje daarvan. p.s. je ziet ik ben geen brabander maar in de bovenste alinea als ervaringsdeskundige aardig direct.

22 september 2019 om 14:58

@Vincfred. Zoals je al eerder aangaf, is het wel genoeg geweest zo. Ik heb geen enkele behoefte om mee te gaan in een soortement van verwijtende discussie discussie terecht te komen. Ik ga genieten van de dag verder. Prettige dag nog.

22 september 2019 om 12:34

Het blijven natuurlijk aannames want ik ga er van uit dat je de westerse, Amsterdamse sfeer zo als jij het omschrijft zelf nooit bij Ajax heb meegemaakt.

22 september 2019 om 12:47

Uiteraard zijn het mijn aannames. Daarom sloot ik ook af met: “Dat maakt het bij Ajax wellicht allemaal net wat harder en directer.” Het woordje ‘wellicht’ geeft aan dat ik het zo aanneem en ik het niet als feitelijkheden neerkalk. Ik heb het, afgezien van wedstrijden van de jeugd op De Toekomst en Ajax 1 wedstrijden bezoeken, uiteraard de opleiding niet aan den lijven meegemaakt. Ik ken wel wat jongens van vroeger, die in de opleiding zaten en ken ouders van twee jongens die er zitten. En heb verder ook interviews met oud-spelers en andere insiders. van de club gelezen en gezien, om op basis daarvan mijn aannames te durven geven.

22 september 2019 om 13:37

Misschien bekijk je het nu te veel vanuit jouw eigen perspectief. Ik kom zelf uit Utrecht (wat toch ook redelijk stads is) en ik vind dat directe in de omgang juist erg fijn. Ik zou dat zelf denk ik op een bepaalde manier gemoedelijker en gezelliger vinden dan wanneer mensen wat minder direct zouden zijn.

22 september 2019 om 14:06

Je mijn post ook niet opvatten een waardeoordeel, ik probeer het meer te brengen als een constatering, en uiteraard vanuit mijn eigen perspectief, meer niet. Ikzelf kan zowel als in de stad als in de provincie aardig gedijen. Ik voel me zowel thuis in gemoedelijke omgeving als in een omgeving waarin men direct is.

En ook al doet hij het goed bij Ajax, toch past hij niet echt bij Ajax. Heeft naar mijn mening niet de uitstraling en het charisma voor Ajax. En dan constante gebral alsof die het voetbal heeft uitgevonden. Kan het woord restverdediging niet meer aanhoren. Maargoed, zolang hij presteert heeft die het voordeel van de twijfel.

22 september 2019 om 09:58

Best Ajax coach dit millennium, een winnende coach past altijd bij Ajax.

22 september 2019 om 10:00

Voordeel van de twijfel? Die beste man heeft een wereldprestatie geleverd vorig seizoen met de dubbel en een halve finale CL, waar ze zelfs op de drempel van de finale stonden. Maar nee, 'zijn uitstraling en charisma is niet goed', haha.

22 september 2019 om 10:04

Hij past uitstekend bij Ajax. Tikkie eigenwijs, vast durven houden aan een visie en heel veel kwaliteit. Dat is echt Ajax. Zijn namelijk genoeg niet Amsterdammers die uiteindelijk de Amsterdamse bluf laten zien. Het gaat niet erom waar je vandaan komt, je moet geen angst kennen en durven. Geen veilige passes, gewoon schijt en gaan.

22 september 2019 om 10:05

Niet zoveel naar Derksen luisteren....als ik mij niet vergis heeft Ajax de beste resultaten gehaald onder de meer eigenzinnige trainers, niet onder de Koemans en Boertjes van deze wereld. Ten Hag past perfect in dat rijtje dus.de man mag er zijn eigen 'gebral' op nahouden, net als zijn illustere voorgangers trouwens, hij weet wel hoe je een team smeedt en laat opereren als collectief. Laat dat nu net de basis zijn van de Cruijff-filosofie. Jammer dan dat de "ras-Amsterdammer" hem moeilijk verstaat, maar ten Hag kan er niks aan doen dat die lui denken dat Nederland ergens net buiten de Ring ophoudt.

22 september 2019 om 10:45

@nick Danninga, Adrie Koster had de prestaties van EtH ook gehaald met een selectie met Ziyech, Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Tadic, Daley Blind, Neres, Donny van der beek, Onana en Tagliafico. Je geeft af op Frank de Boer, maar zolang Ten Hag geen kampioen wordt met een voorhoede met Sana, Sigthorsson en Fischer, staat hij qua prestaties gewoon onder Fdb. Een trainer is niet beter dan zijn materiaal, en daar heeft Derksen helemaal gelijk in. Cruyff filosofie is ook mijn paradepaardje, daar geloof ik heilig in, maar Sigthorsson, Mike v/d Hoorn,zimling, Duarte en Sana kunnen Cruyffiaans voetbal nooit uitvoeren. De Cruyff filosofie kan je alleen uitvoeren als je de juiste spelers hebt; zelfs Barca wint momenteel geen uitwedstrijden omdat Messi niet speelt. Zidane was ook de 'beste trainer' ter wereld toen hij 3x op rij de CL won, maar Ronaldo is weg en hij is opeens een pannenkoek. Ik besef me heel goed dat ik een roepende in de woestijn ben, want ik ben, met de mening dat FdB de enige echte toptrainer van Ajax van deze eeuw is geweest, een uitzondering op voetbalfora. Vrijwel niemand hier (h)erkent zijn enorme prestatie om met matig tot slecht materiaal 4x op rij PSV voor te blijven, dat veel beter materiaal had dan Ajax. Ook nog met dominant, aanvallend voetbal, terwijl (zeker de laatste seizoenen nadat Eriksen vertrokken was)9 van de 10 basisspelers niet in staat was de bal snel genoeg rond te laten gaan.

22 september 2019 om 11:19

Doncoxxx: Adri Koster haalt dezelfde prestaties als Bosz of ten Hag als hij over hetzelfde materiaal zou beschikken? Ik ben bang dat je de rol van coach ernstig onderschat, net zoals Derksen dat steevast doet. Als je op het niveau Veendam, MVV acteert maakt het weinig uit ja, maar als het gaat om topprestaties dan heb je een goede coach nodig om er een hecht team van te smeden.de Boer had matige spelers tot zijn beschikking en werd toch vier keer kampioen. Omdat hij zo goed was of omdat de rest nog slechter was? Ik denk het laatste. De Boer kiest teveel voor zekerheid, is te weinig avontuurlijk. Het is geen people manager zoals andere topcoaches wel zijn. Hij wist geen hecht collectief te smeden ondanks een half Scandinavisch elftal.ten Hag had tov Bayern, Juve en Real ook een 'matig' elftal maar toch liep het als een tierelier, was het een hecht collectief. Dat typeert een topcoach in mijn ogen.

22 september 2019 om 11:35

Nick, Feit: PSV had letterlijk 2 keer zo goed materiaal in 2010-2016 dat FdB trainer bij Ajax was. EtH is zo goed, dat het middenveld nog niet staat.....

22 september 2019 om 11:58

DonCoXxX: wat een onzin. Alleen het eerste kampioenschap is dankzij De Boer. De rest omdat voornamelijk PSV verzaakte. Dat Ajax was normaal gesproken echt geen 4 x kampioen geweest. 70 en 72 punten zijn normaal altijd goed geweest voor maximaal de derde plaats. Nee Ajax onder De Boer was niet goed, PSV was gewoon slecht.

22 september 2019 om 12:13

Nou ik ben het roerend met Doncoxx eens. De prestaties van Frank de Boer worden enorm onderschat. Hij wist met een matige selectie 4 x de titel te pakken. Hij is de grondlegger van het huidige succes van Ajax want met het geld wat hij voor de club heeft verdient kocht Overmars het huidige succeselftal van Ajax. een trainer is zo goed als zijn selectie en Ajax heeft de beste selectie van Nederland. En heeft hier ook verreweg het meeste geld voor uit gegeven. Overigens is dat helemaal niet erg want het is hun eigen verdienste dat dit kan. Overigens met jouw redenatie Fraxz is Ajax vorig jaar ook kampioen geworden dankzij PSV en niet door de trainer. Overal lees ik nl. dat Van Bommel na de winter alleen maar tactische fouten heeft gemaakt. Dat hij de verkeerde spelers opstelde en dat hij te angstig speelde in Amsterdam. Als dat allemaal echt zo is dan is het dus helemaal niet de verdienste van ETH dat Ajax kampioen is geworden maar door het falen van V. Bommel.

22 september 2019 om 12:16

Dat het middenveld nog niet staat? Wat zou jij anders doen als van de beek en eiting er niet zijn, gelijk gravenberch erin? Kan ook niet.. Ik vind de oplossing prima van hem, alhoewel van de beek nu wel terug mag op de plek van Alvarez, en die een linie terug.

22 september 2019 om 12:45

@doncoxxxje laat spelers als Erikssen, Alderweirld, Verthongen, Janssen en Daley Blind nu buiten beschouwing. Dat waren toch echt belangrijke spelers onder Frank de Boer waarmee titels werden gewonnen.

22 september 2019 om 13:51

@DonCoxxx: dat is niet hoe feiten werken.. “feit” ervoor zetten maakt je opmerking niet minder subjectief. Verder, met de puntenaantallen onder FdB word je toch echt vaker niet dan wel kampioen. De topploegen zaten in die periode collectief in een dipje, daar werd toen veel over gezeurd. Nu steken Ajax en PSV er bovenuit, en wordt dáár over gezeurd btw. Ik zie toch wel een patroontje.. EtH is zo goed dat hij kampioen werd, de beker pakte & de halve finale van de CL bereikte, dit jaar weer de CL voorronde heeft overleefd, de eerste groepswedstrijd relatief makkelijk gewonnen werd & de competitie met alleen een gelijkspel tegen Vitesse prima begonnen is terwijl hij 3 vaste basisspelers moest vervangen en een 4de door een blessure mist.

22 september 2019 om 14:42

@speedyafc, "zeker de laatste seizoenen nadat Eriksen vertrokken was" Staat er dus gewoon bij. Maar ook toen zij nog speelden, had FdB geen goede aanvallers tot zijn beschikking en had PSV een betere selectie en die van Twente was min of meer gelijkwaardig. @fraxz, Ajax begon na de winter uitermate zwak tegen Heerenveen,. Heracles en Feyenoord, maar PSV is na de winter compleet in elkaar gestort. PSV liet de titel, dus daar gaat je argument. FdB pakte juist in onderlinge duels de meeste punten, zeker in de eerste succesvolle 4 seizoenen./@kamielzeegers, Het is inderdaad geen exacte wetenschap, maar in die periode kozen praktisch alle analysten PSV als kampioen voor de start van het seizoen. En allemaal beaamden ze dat PSV veruit de beste selectie had. Dan kan jij jezelf heel arrogant opstellen, maar ik noem dat een feit, want ik de softe wetenschap zijn zulke statistieken meer dan voldoende. @erwinlont, wat ik zou doen(punt naar achter met Donny en Ziyech als AM en Martinez of Blind als CM) en never nooit Promes op 10 zetten, is helemaal niet belangrijk. In hoef alleen op Eth's falen te wijzen, want hij is volgens de mensen hier een toptrainer. Ik vind dat niet bewezen en ik vind dat zijn selectie, met name Fdj, Ajax goed heeft laten presteren. Ondanks dat ik tevreden ben met de resultaten, vind ik dat hij vorig seizoen ook veel taktische fouten heeft gemaakt, b.v. Tottenham thuis, wat nogal veel gekost heeft. Tijdens wedstrijden kon hij nooit tijdens het spel als de bal rolde laten kantelen door slimme taktische vondsten. Zolang hij dat niet kan, vind ik hem niet heel bijzonder.

22 september 2019 om 10:37

Jeetje wat vervelend dat hij niet de uitstraling en het charisma voor jou heeft. Zullen we ons anders focussen op voetbal en behaalde resultaten i.p.v. randzaken?

22 september 2019 om 10:43

Zit niet te zeiken of ten hag nou wel of niet bij ajax past man.... Hij doet het goed net als de rest van ajax. Als jij op je werk goed functioneert maar een pipo vind je niet passen in je functie dan stop je toch ook niet?

De 'gedroomde' trainer voor Ajax was Frank de Boer, maar die liet Ajax op een vervelende wijze spelen ( wel met minder materiaal moet ik toegeven). Hierna kwam Bosz die als Feyenoorder niet zou passen, maar wel voor attractief voetbal zorgde en een finaleplek EL. Nu weer een trainer die niet zou passen, met fantastische resultaten op een attractieve manier. Laat de niet passende trainers maar komen!!

22 september 2019 om 10:26

@ No.14, zelf ben ik nooit echt een fan van Frank de Boer als trainer geweest en zeker niet van het voetbal dat hij zijn teams laat spelen. Hij had inderdaad minder spelersmateriaal en financiã«le mogelijkheden tot zijn beschikking bij Ajax, maar bij Inter Milan en Crystal Palace (1-jaar voor de komst van de Boer, kocht Palace nog voor ruim 100 miljoen aan nieuwe spelers waaronder Benteke) had hij ook genoeg te besteden alleen kocht de Boer bij Inter Milan matige spelers als Joao Mario, Ansaldi en Eder en werd er bijvoorbeeld met Gabriel Barbosa een speler voor veel geld binnengehaald die hij niet wilde hebben. Bij Palace kocht hij Sakho voor veel geld en Riedewald van Ajax, terwijl Fosu Mensah en Loftus Cheek werden gehuurd. Ik moet wel toegeven dat ik zelf als Ajacied denk dat de Boer samen met Overmars destijds een soort fundament bij Ajax heeft gelegd voor het gene wat er nu financieel en sportief mogelijk is bij Ajax. Maar voor de rest klopt het wel wat jij zegt: de Boer werd destijds bij Ajax toch wel als de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde gezien en ik weet nog dat de Boer toen volgens mij ergens rond de jaren 2012 en 2013 in verband werd gebracht met Liverpool (kozen toen voor Rodgers) en Tottenham Hotspur (kozen toen voor Sherwood) en dat hij zelfs een aanbod van 1 van deze 2 clubs had afgewezen, maar waar iedereen waarschijnlijk had verwacht dat de Boer wel bij een van deze clubs in de toekomst terecht zou komen, is hij nu coach in Amerika en na 3 maanden of zelfs minder al ontslagen bij Crystal Palace en Inter Milan. Bosz werd door een gedeelte van de Ajax-supporters inderdaad is afgekeurd vanwege zijn Feyenoord-verleden, maar zelf ben ik als Ajacied altijd al een groot fan van Bosz geweest en zeker de manier waarop hij zijn teams laat spelen. Uiteindelijk kende Ajax onder Bosz een mooi seizoen, maar werd er helaas geen prijs gewonnen. Daarna kwam Keizer en dat was (ondanks dat hij nooit in het eerste van Ajax of wat dan ook had gespeeld) iemand die wel zijn connecties had (o.a Bergkamp) en wel een Ajax-man was, maar zelf vond ik Keizer al vanaf dag 1 niets en natuurlijk had Keizer het zwaar met het treurige incident rondom Nouri, maar ik weet zeker dat zelfs als dat incident geen plaats had gevonden dat Keizer zelfs dan niet goed zou presteren bij Ajax en geen goede trainer voor Ajax zou zijn. Na Keizer is er met ten Hag nu weer een trainer van buitenaf gekomen, die net als Bosz eigenlijk geen enkele connectie met Ajax heeft en zowel Bosz (met o.a Ziyech, Sã¡nchez, Neres, Traorã©. etc.) en ten Hag (met o.a Tagliafico, Blind, Tadic, Promes, Álvarez, Martinez, etc.) hebben er hele goede versterkingen erbij gekregen, maar het waren nou geen versterkingen waarmee je zou verwachten dat Bosz de finale van de Europa League zou halen of ten Hag de halve finale van de Champions League zou halen en op 10 seconden voor het einde de finale van de Champions League mis zou lopen.

22 september 2019 om 10:29

Heeft iemand een bladwijzer? Moet even naar de wc maar heb deze reactie nog niet helemaal gelezen.

22 september 2019 om 10:36

Het valt qua tekst wel mee maar mijn reactie lijkt nu zo groot doordat je geen alinea's krijgt als je je reactie plaatst op Voetbalzone

22 september 2019 om 10:50

Rochester. In grote lijnen geef je een samenvatting van alles. Ten hag krijgt te weinig krediet , bayern uit vorig jaar heeft hij de boel omgegooid (tadic variant) wat voor de rest een fundament was. Niet passend snap ik dan ook niet met eth, hij speelt behoorlijk aanvallend (punt naar voren) ala van gaal.

En daarom zal PSV nooit serieus aansluiting vinden bij de Europese (sub)top en Ajax wel.bij ambitie hoort een professionele, zakelijke en harde organisatie, geen gemoedelijke familiaire sfeer.

22 september 2019 om 12:58

Och och och, Ajax doet het eens een jaartje goed in de CL en EL en ze zijn gelijk weer bij de subtop

22 september 2019 om 13:06

Subtop ? We zijn beter dan Real Madrid en Juventus! Dit jaar pakken we die cup!

22 september 2019 om 13:51

Arrogantie ten top Nl_modric. Dat wij vorig jaar wonnen van Real en Juve betekent niet dat je meteen beter bent. Monaco haalde ook de halve finale van de CL. Kijk waar ze nu staan en waar ze vorig seizoen stonden. 0 punten in de groep en degradatiekandidaat vorig jaar.

22 september 2019 om 14:36

Ik zeg niet dat ze al aansluiting hebben gevonden. Maar ik zie ze wel uiteindelijk aansluiting vinden. Puur vanwege het ambitieuze en het zakelijke beleid dat er wordt gevoerd

Even serieus. Ajax doet het fantastisch en daar mogen we als nederlandse voetballiefhebber zeker internationaal trots op zijn. Ook als je zoals ik geen ajaxfan bent.maar nu gaat het even over gemoedelijkheid. Dat is bij PSV natuurlijk veel meer dan bij ajax. Maar nee hoor, zelfs dat moeten de die hards weerspreken. Ga nou niet met een oud traningspak of een verkeerd horloge naar de ajax loge want dan lachen ze je uit ( hey pannenkoek)maar goed......laten we afspreken dat ze dit in amsterdam ook winnen. Gefeliciteerd.

Als je kijkt naar de prijzenkasten van beide clubs kun je wel stellen dat een hardere en directere benadering meer zijn vruchten heeft afgeworpen dan de gemoedelijke benadering.We kunnen dus wel stellen dat Psv fans gemoedelijkheid veel te veel overwaarderen. Maar dat zal wel aan de welbekende clubbril liggen

En waar zijn nu de mensen die zeiden dat PSV veel oud voetballers van ajax binnen haalde? Komen de goede en voetballende prestaties nu omdat hij dit bij PSV zat??😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren