‘De eerste tien duels op de bank bij Ajax waren leuk, daarna wilde ik meer’

Donderdag, 19 september 2019 om

Dani de Wit begon het seizoen nog als speler van Ajax, maar koos er op de valreep toch voor om de overstap te maken naar AZ. In Alkmaar kwam hij binnen als opvolger van de naar Rusland vertrokken Guus Til en de middenvelder heeft weinig tijd nodig gehad om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

De Wit begon bij Ajax nooit een Eredivisie-duel in de basis, maar heeft bij AZ nu al twee hele competitiewedstrijden in de benen: “Sinds mijn komst bij AZ heb ik allebei de competitiewedstrijden in de basis gestaan en beide wedstrijden uitgespeeld. Tussendoor nog een potje met Jong Oranje gespeeld. Het is zo lekker om op het hoogste niveau negentig minuten te maken”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

AZ treedt donderdagavond aan tegen Partizan Belgrado.

“Dat bevalt me wel, daar word ik fit van. Het geeft me een extra goed gevoel over mijn transfer naar AZ.” De Wit maakt zich met zijn nieuwe ploeg op voor het Europa League-duel met Partizan Belgrado van donderdagavond, nadat hij bij Ajax Europees vooral als invaller in actie kwam. De middenvelder hoopt namens AZ ook als basiskracht belangrijk te kunnen zijn over de grenzen: “De eerste tien wedstrijden was het leuk om bij Ajax 1 op de bank te zitten, ik genoot er echt van.”

“Maar na twintig duels dacht ik: ik wil meer. Aan het eind van het seizoen wist ik zeker: dit ga ik niet nóg een keer doen”, gaat De Wit, die aangeeft graag alles te willen geven voor zijn ploeg en zijn energie kwijt te willen kunnen, verder. “Dat kon niet bij Ajax, maar wel bij AZ. Een ploeg die goed en leuk voetbal speelt en actief is in de Europa League. Tel uit je winst.”


Poll

Denk jij dat AZ gaat winnen van Partizan Belgrado?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door tres)

Gelijk heeft ie. Je bent jong en je wilt graag spelen, als deze kans dan voorbij komt dan snap ik dat je hem pakt. Andersom betwijfel ik of Ajax wat aan hem gehad zou hebben. Heeft mijns inziens niet het niveau voor Ajax en zou permanente wisselspelers zijn.

19 september 2019 om 15:01

Dit is gewoon voor alle partijen het beste. Ajax had een tijd lang een hardwerkende bankzitter die nooit klaagde en heeft er nu een goed bedrag aan overgehouden. De Wit heeft ervaring opgedaan tijdens een historisch CL seizoen en heeft er nu een mooie transfer aan overgehouden. En AZ heeft een Jong Oranje speler binnengehaald voor slechts een fractie van het bedrag dat ze voor Til kregen.

19 september 2019 om 15:08

Precies dat siepie. Voor beide partijen win-win (eigenlijk win-win-win voor zowel Ajax als AZ en als de Wit).

19 september 2019 om 15:14

Is dit niet voor elke speler het geval? Geduldig zijn en je tijd afwachten is soms ook nodig.

19 september 2019 om 15:20

Ja, maar ik betwijfel of hij het niveau heeft om Ajax van dienst te zijn. Nu natuurlijk sowieso nog niet, maar ik denk ook in potentie niet. Mijn gevoel zegt dat ie na een paar jaar nog steeds niet het juiste niveau zou hebben. Dan is dit voor beide partijen een goede oplossing.

19 september 2019 om 15:23

Geld dat niet voor alle talenten die het net niet halen en dan maar een stap terug moeten doen om aan spelen te komen?

Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Los van het feit dat ik deze De Wit niets speciaals vind, wil je na een tijdje gewoon regelmatig spelen. Dan is AZ natuurlijk een goede stap en ik denk dat hij daar wel past. Die jongen is natuurlijk geen 18 jaar meer en als je dan elders wel kunt rekenen op veel speelminuten, is de keuze natuurlijk makkelijk(er) gemaakt.

Logisch. Hij heeft in ieder geval al iets op zijn erelijst staan. Dat neemt niemand hem af. Bovenal een uitstekende stap voor De Wit. AZ mist een aanvallend ingestelde middenvelder met scorend vermogen. Die rol gaat hij denk ik goed invullen. Een gedeelte van het geld van Til goed besteed. Ik hoop dat AZ niet te veel financiële problemen krijgt door dat stadion. Dan hebben ze namelijk een mooi buffertje

Ligt het aan mij of komt deze jongen elke week wel in de media met dezelfde vragen/antwoorden? Leuke speler, groot deel van de jeugd doorgebracht, gedebuteerd bij Ajax 1 en in de Champions League. Maar het is niet zo dat we de nieuwe Johan Cruyff verloren zijn. Eerst nog maar zien of ie het bij AZ red, wat ik overigens wel hoop voor em!

19 september 2019 om 17:05

Het elftal lijkt plots slechts om 1 speler te draaien want Ajax wordt benoemd en genereert clicks.het lijkt voor AZ en het gehanteerde spelsysteem de juiste opvolger voor Til. Oftewel een speler waarmee de fans en ik ook tevreden zijn.

Weet iemand eigenlijk of er een dooverkooppercentage is opgenomen met de transfer naar AZ?

Hoe doet hij het tot nu toe bij AZ ?sommige Ajax fans doen een beetje lacherig om De Wit. Maar ik denk dat hij nog weleens kan gaan verrassen.

19 september 2019 om 16:07

Maar dat hij niet het Ajaxniveau of speelstijl had, betekent ook niet dat hij ook bij AZ niet gaat slagen.

19 september 2019 om 18:50

Hij draait prima mee. Speelt niet slecht, maar is ook nog niet opvallend geweest. Is bijvoorbeeld ook niet betrokken geweest bij een van de 5 goals dit weekend. Hij vreet wel echt al kilometers en is in ieder geval prettig om erbij te hebben. Is namelijk wel precies een type speler als Til. Van Til had ik (en heel veel anderen) overigens ook niet verwacht dat hij voor zoveel zou vertrekken dus misschien heeft de Wit wel hetzelfde. Misschien wel een beetje een ondergewaardeerde rol.

Ik hoop voor de Wit en AZ dat hun samenwerking een goede zal zijn en dat de Wit dus slaagt bij AZ. Toch vraag ik mij af of hij met deze stap te ongeduldig is geweest. Stel eens de Wit zou incidenteel zijn minuten hebben gepakt in het eerste bij Ajax in dit lopende seizoen, zou hij daarna wellicht de opvolger van v.d. Beek kunnen worden ? En was het als op dat moment als Ajax dan weer voor een andere speler dan de Wit zou kiezen niet op dat moment nog vroeg genoeg geweest zijn om de stap naar bijvoorbeeld AZ te maken ?

19 september 2019 om 16:47

Van de Beek is wel een paar klasses beter als de Wit.

Ik kan hem geen ongelijk geven. Echter heeft hij tijdens zijn invalbeurten nooit echt laten zien waarom hij in de basis zou moeten beginnen. Je moet die kans grijpen net zoals Dest dat heeft gedaan. Noa Lang en Traore hebben in die paar invalbeurten al meer indruk gemaakt dan Dani de Wit in 20 wedstrijden. In Jong Ajax laat hij wel zien wat hij kan, maar het om wat je in het eerste laat zien als je de kans krijgt. Als je dat niet kunt dan is het inderdaad beter om het ergens anders te gaan ballen waar je niet gelijk hoeft te presteren .

Voor beide partijen de perfecte oplossing. De Wit moet op zijn leeftijd gewoon spelen en is een harde werker die zich altijd correct op heeft gesteld. Ik denk dat hij bij AZ goed tot zijn recht komt en zeker kan groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren