Ajax kwam met vernietigende boodschap: ‘Ik barstte in tranen uit’

Woensdag, 18 september 2019 om

Myron Boadu is dit seizoen een van de uitblinkers bij AZ, maar de nog prille loopbaan van de pas achttienjarige aanvaller kende ook dieptepunten. Boadu werkte ooit een proefperiode af bij Ajax en de jonge AZ'er was zelf tevreden over de stage bij de Amsterdamse club. Ajax besloot destijds echter om de jeugdinternational niet op te nemen in de jeugdopleiding.

“Op mijn elfde ben ik op stage geweest bij Ajax. Daar vonden ze me niet goed genoeg”, blikt Boadu in gesprek met Voetbal International terug op de mislukte stageperiode bij Ajax. “Ik heb drie keer meegetraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Daarin scoorde ik één keer, voor mijn gevoel was het goed gegaan. Ik was ervan overtuigd dat ze me eruit zouden pikken.”

Myron Boadu over zijn stage bij Ajax en zijn ambities! Abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!

Ajax besloot echter anders, tot verdriet van Boadu, die werd teruggestuurd naar amateurvereniging SC Buitenveldert. “Dat kwam hard aan. Thuis barstte ik in tranen uit. Mijn ouders zeiden dat alles goed zou komen en dat gebeurde: twee weken later meldde AZ zich. In de jaren erna was ik tijdens jeugdwedstrijden met AZ tegen Ajax extra gemotiveerd. Dan wilde ik ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen. Het bleef steken.”

Boadu stuit met AZ in de groepsfase van de Europa League onder meer op Manchester United, zijn favoriete club in het buitenland. De AZ-aanvaller was dan ook door het dolle heen toen de Alkmaarders tijdens de loting aan the Red Devils werden gekoppeld. “Vooraf riep ik al door de bus dat het zou gaan gebeuren. Dus toen dat nog uitkwam ook, heb ik wel even zitten schreeuwen van vreugde. Het is een zware poule, met ook nog FK Partizan en FK Astana. Maar ik denk dat we iets moois kunnen bereiken.”


Poll

Denk jij dat Myron Boadu nu wel goed genoeg is voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door kaassie)

Jammer dat Boadu destijds niet goed genoeg werd bevonden door Ajax en natuurlijk is het balen als je op 11-jarige leeftijd de kans hebt om je te bewijzen bij Ajax, maar dan uiteindelijk niet goed genoeg wordt bevonden maar gelukkig is Boadu nu bij AZ in het betaald voetbal terechtgekomen en ook heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer goede spits die heel veel potentie heeft.maar dit soort verhalen achteraf dat Boadu nu zo goed bezig is bij AZ en erg veel potentie heeft, heb je uiteindelijk niet veel aan. Misschien als Boadu destijds wel goed genoeg was bevonden door Ajax, dat hij dan nu niet zo goed ervoor zou staan als dat hij nu staat bij Az.dat heb je ook met bijvoorbeeld Bergwijn die toen wegging/weggestuurd (het exacte verhaal kan ik mij nu niet zo voor de geest halen) werd bij Ajax maar inmiddels tot een goede speler bij PSV is uitgegroeid, of Promes die destijds werd weggestuurd bij Ajax en nu uiteindelijk via een aantal omwegen alsnog in Ajax 1 is beland.

18 september 2019 om 17:55

Of gewoon de pech met Brobbey, Hansen en Redan in dezelfde leeftijdscategorie. Zijn ook 3 hele goede spitsen met veel potentie.

18 september 2019 om 18:01

Je weet nooit hoe het bij Ajax was gegaan, maar als je ziet hoeveel hij al speelt en op welk niveau en je vergelijkt dit met Btobbey en hansen dan lijkt dit achteraf allemaal een geluk bij een ongeluk een is hij nu bij az beter af.

18 september 2019 om 19:11

Hij is wel bijna 1,5 jaar ouder dan Hansen en meer dan 1 jaar ouder dan Brobbey, dus dat hangt er nog vanaf. Tot nu toe is hij net bezig op dit niveau. Wie weet waar Hansen bijvoorbeeld over 1,5 jaar staat.

18 september 2019 om 19:41

Ajax was in die tijd een gekke club met rare mensen, Frank de Boer en zijn kliekje voorop. Dat Boadu werd weggestuurd past helemaal in het beleid van Frank de Boer en zijn mensen van destijds. Toptalenten werden weggestuurd of kregen geen vertrouwen waardoor ze besloten zelf te vertrekken. Denk aan Bergwijn, Malen, Redan, Dilrosun. Ajax sprak vaak vertrouwen uit in middelmatige talenten. Voorop Frank de Boer die Donny van de Beek die dezelfde zaakwaarnemer heeft als hemzelf, voortrok boven grotere talenten als Frenky (nul minuten onder Frank de Boer), Nouri (die van Frank nul minuten speeltijd kreeg terwijl Donny al twee jaar bij het eerste zat), Bergwijn waarvan iedereen met een beetje voetbalverstand wist dat het een veel groter talent was dan Donny geen vertrouwen geven, Malen wat een veel en veel groter talent was geen vertrouwen geven en ga zo door. Ajax heeft onder Ten Hag een heel andere weg ingeslagen met alle topresultaten van dien. Het is te hopen dat De Boer nooit meer Ajax gaat coachen. Ook graag handen af van het Neederlands elftal want dan gaat hij die foute wind ook daar laten waaien.

18 september 2019 om 20:05

Zo, wat weet jij een hoop kul te verkondigen in je post. Je schrijft vanalles over de jeugd en de doorstroom bij Ajax, maar het slaat kant nog wal. Ga eerst eens even uitrekenen hoe oud jongens als Donny, Appie, Malen, Redan, Dilrosun waren toen de Boer er trainer was. En zoek eens uit op welke leeftijd Bergwijn vertrok. Of dat Ajax van Malen, Redan, Dilrosun af wilde of dat ze zelf voor een avontuur in het buitenland kozen. Voordat je in de pen duikt. Je heb ergens de klok horen luiden, maar weet klaarblijkelijk niet waar de klepel hangt.

18 september 2019 om 20:21

Hahaha wel fijn voor sommige mensen dat je op een fora alles mag schrijven ook al is er niets van waar. Ik zou niet teveel aandacht geven aan skutjisilen. On: op 11 jarige leeftijd is het moeilijk om dan de pareltjes eruit te halen. Vaak gaat het goed maar ook vaak niet. Hij zal op dat moment wel net niet hebben laten zien om te overtuigen. Is vaak een moment opname. Bergkamp was ook niet het grootste talent in de jeugd en zou het bijna niet halen. Gelukkig is dat anders afgelopen.

Ach je kan niet altijd gelijk aan je zijde krijgen. Goed voor die jongen dat hij nu is door gebroken. En goed voor AZ. Als hij blijft ontwikkelen is hij de volgende die AZ 20+ miljoen gaat opbrengen. Over paar jaar is de markt miss nog gekker, gaat ie 30 opbrengen. Wat hoop ik dat AZ echt structueel aansluitong weet te vinden ket de top. Hoop ook dat feyenoord weer helemaal opbloeit. Lekker man zon sterke competitie.

18 september 2019 om 19:16

Echt aansluiting vinden met de top lijkt me onhaalbaar voor AZ. Ze doen het prima, maar leven eigenlijk al jaren boven hun stand gezien de achterban. Veel meer dan dit zal er niet in zitten.

18 september 2019 om 20:02

Wannyeven een serieuze vraag. Wat versta jij onder de top?

Wie weet haalt Ajax hem nog wel. Lijkt me nu goed genoeg.

18 september 2019 om 19:11

Het is alleen de vraag of hij nog betaalbaar is. Ik denk dat de transfersom hoger zal zijn dan dat Ajax zal willen betalen.

Ergens anders las ik dat hij vond dat AZ een beter verhaal had dan Ajax. Voor wat betreft de afwijzing van Ajax toentertijd; misschien was hij in de ogen van de (jeugd)beleidsbepalers niet goed genoeg. Er zal een keus gemaakt worden uit tientallen talenten, vermoed ik. Dan kan er wel eens een jongetje worden afgewezen die op latere leeftijd de pannen van het dak speelt. Wel weer komt Ajax terug in dit verhaal. Net als bij Malen. Je zou bijna zeggen dat Ajax aan de wieg staat van vele talenten;-)).

18 september 2019 om 20:07

Dat is hetzelfde artikel en zal later wel door vx geplaatst worden. Hij is afgetest bij Ajax waarop hij 2 weken later naar AZ ging. Weer 4 jaar later klopte Ajax aan de deur maar hij bleef bij AZ.

Daar schijnt een woord voor te zijn: kortetermijnscouting. Met de gedachte: Is het kind op dat moment goed genoeg voor de club? Honderden kindjes uitnodigen, hooguit 1 of 2 gaan er per leeftijdscategorie door om er vervolgens achter te komen dat ie toch niet goed genoeg is. Clubs zijn bang om die ene talent op dat moment mis te lopen. Maar wanneer weet je dan wel of het een topper gaat worden? In ieder geval niet op 11-jarige leeftijd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 12 8 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Memphis liet hem merken dat hij fysiek nog moet groeien’

Calvin Stengs en Myron Boadu zijn twee van de smaakmakers van een uitstekend presterend AZ en dat leverde de twee talenten onlangs ook een uitnodiging voor het Nederlands elftal op. Hoewel...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren