Slecht nieuws voor Duitsland daags voor duel met Oranje: ‘Een tegenvaller’

Donderdag, 5 september 2019 om

Het nationale elftal van Duitsland speelt vrijdagavond tegen Nederland zonder Leon Goretzka. Bondscoach Joachim Löw heeft bekendgemaakt dat de aanvallende middenvelder van Bayern München een lichte blessure heeft en niet inzetbaar is in de EK-kwalificatiewedstrijd in Hamburg.

“Een tegenvaller, voor een jong team is het goed om zo veel mogelijk in dezelfde samenstelling te spelen”, benadrukte Löw daags voor de krachtmeting. “Desondanks gaan we met een uitstekend gevoel de wedstrijd in.” Löw kan ook niet beschikken over de al langer geblesseerde aanvallers Julian Draxler en Leroy Sané.

Löw houdt vrijdag vast aan Manuel Neuer als eerste doelman, maar sluit niet uit dat Marc-André Ter Stegen later in de EK-kwalificatie onder de lat zal staan. "We kiezen in ieder geval voor de wedstrijd tegen Nederland voor Manuel", zei Löw. "Afgelopen jaar was ik in Barcelona en heb ik Ter Stegen verteld dat hij zijn duels nog gaat krijgen. Laten we afwachten wie er maandag tegen Noord-Ierland onder de lat staat."

Löw vertelde dat dat Serge Gnabry in ieder geval in de aanval zal spelen. "Hij zal bij mij altijd spelen." Als vervangers voor Sané noemde Löw Julian Brandt van Borussia Dortmund of Timo Werner van RB Leipzig, maar de definitieve beslissing gaf hij nog niet prijs. Hij is op zijn hoede voor Oranje. "Je kunt ze vergelijken met het elftal van Ajax', meent Löw. 'Hun spel lijkt op dat van de nationale ploeg. De Ajax-school met aanvallend voetbal, veel positiewisselingen, snelle combinaties en snel handelen bij balverlies."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door migi)

Ik neem aan dat Low kiest voor werner als vervanger van sane. Werner is erg goed in vorm.

5 september 2019 om 14:31

Denk eerder brandt. Die speelt toch meer vanaf links dan werner imo. Alsnog verschrikkelijk.goede back ups.

5 september 2019 om 14:35

Werner is echt een prima speler, beter dan Depay imo. Supersnel en doelgericht.

5 september 2019 om 14:54

Ik denk dat Brandt de logische vervanger zal worden. Duitsland heeft een brede bank met vervangers voor Gorezka. Er zal geen paniek heersen bij Lã¶w.

5 september 2019 om 14:55

Dat ligt er maar net aan hoe Duitsland speelt. In de spits is Werner een goede speler, maar op de flanken vind ik hem helemaal niet sterk. Het is zaak voor Nederland om goed te anticiperen op de snelheid van Duitsland voorin. Als ze dat onder controle hebben, heb ik er wel vertrouwen in.

Mis je Draxler en Sane. Ozil en Muller die niet meer geselecteerd worden. En nog steeds keuze uit Reus, Brandt, Werner en Gnabry in de aanval. Op het middenveld hoop ik dat Haverz speelt.’

5 september 2019 om 14:47

Hoop ik ook.
Maar gaat Brandt niet meer op ''10'' spelen voor 2 ''controleurs''?
Normaal spelen Kimmich en Kroos als Cm/cvm's bij Duitsland toch?

Vind het jammer dat Löw Kimmich zo vaak op het middenveld zet, als je zoveel goede middenvelders hebt als een Gundogan, Kroos, Goretzka, Brandt en Havertz!

En een Kehrer of Ginter op de back is nou ook niet iets om heel blij van te worden, in mijn optiek.

5 september 2019 om 15:02

Ginter of Kehrer is een verschrikking en dat zijn ook geen backs. Kimmich moet inderdaad daar spelen. En anders Klostermann. Dat is wel een talentvolle back. Snel, aanvallend sterk en verdedigend ook prima.

5 september 2019 om 15:13

Inderdaad.
Maar ook zo raar. Kimmich vindt ik totaal niet bijzonder op het middenveld en Kehrer en Ginter juist niet op de back. Maar dan doet hij toch precies wat ik juist niet zo bijzonder vind.

Kimmich is een prima RB en de overige middenvelders zijn top middenvelders.

Maar goed, zal wel he

5 september 2019 om 18:47

Brandt zal wel op 10 spelen lijkt me, met Gundogan en Kroos lijkt me dat het sterkste middenveld. Bizar dat als Goretzka en Draxler wegvallen, je daarachter nog Brandt als derde keus achter de hand hebt, sommige posities zijn extreem sterk bezet. De spitspositie is alleen niet helemaal top, ik ben nog altijd niet 100 procent overtuigd van Werner.

Dat is een aderlating. Maar alsnog een prima elftal.

Benieuwd hoe Duitsland gaat spelen.
In principe verwacht ik een aanval van Gnabry - Werner - Reus

Wellicht dat Brandt de plek van Goretzka wel overneemt op het middenveld (voor Kroos & Kimmich gaat spelen).

Ik zou zo spelen (zoals in mijn opstelling), maar Low lijkt Kimmich zo'n beetje alleen nog als Cvm/cm te gebruiken.

Ik denk echter dat een Ginter niet sterk genoeg is voor de RB positie en Klostermann heb ik niet zo'n hoogte van. Weet dat hij snel is en dat hij wel talentvol is, maar te weinig zien spelen om te beoordelen.

Of wellicht gaat Havertz nog in de basis starten i.p.v. Brandt. Kan ook nog. Is om het even op dit moment, aangezien Brandt ook prima speelt sinds hij op het middenveld speelt of op de ''10''.

Verder denk ik dat het duo Tah Sule een goed koppel kan worden. Voor de volgende periode hebben ze Rudiger er ook weer bij. Ook gewoon 3 topverdedigers!

De rechtsback blijft het pijnpunt, als Kimmich daar niet speelt (in mijn ogen).

Neuer
Kimmich
Tah
Sule
Schulz
Gundogan
Kroos
Gnabry
Brandt
Reus
Werner
5 september 2019 om 14:46

Ze gaan 352 spelen tegen nederland of zit ik er naast en gaan ze vast houden aan die 4231 zoals in de laatste wedstrijden. Klostermann is ook gewoon een goede back die ze taken kan uitvoeren.

5 september 2019 om 14:51

Wie speelt er dan centraal achterin? Rudiger is nog geblesseerd als hij met 3 Cv's wilt spelen.

Ginter vind ik maar matig, evenals Kehrer.

De enige goede Cv's die opgeroepen worden vind ik op dit moment nog Rudiger, Tah en Sule.

Hummels en Boateng worden niet opgeroepen. Stark, Ginter en Kehrer ben ik niet van onder de indruk. Niet het gewenste niveau voor een team als Duitsland in mijn ogen (ondanks dat ze wel prima verdedigers zijn, maar niet TOP in mijn ogen).

Wel nog potentie om verder te komen.

5 september 2019 om 19:44

Kehrer is echt wel heel goed vind ik, maar nog ietwat te jong om centraal in de basis te staan bij een ploeg als Duitsland.

Helema top want die goretska zal echt 90min lang frenkie lopen verslinden! Nu zal het dus waarschijnlijk kroos en gundogan die is niet echt zo een type als goretska die aansluit met aanval, komt in de 16 en die bal keihard der in kan koppen. Dus eigenlijk een aderlating is die goretska...

5 september 2019 om 14:52

Verslinden? Goretzka is een goede speler hoor, maar het is zeker geen geweldenaar. Ik denk niet dat de Duitse ploeg er echt slechter op wordt. Die hebben in de breedte genoeg vervangers die zo'n beetje hetzelfde kunnen brengen. Havertz is nu al minstens zo goed en is nog maar 20 jaar.

5 september 2019 om 15:15

Denk dat hij meer qua type bedoeld. Frenkie is toch vaak minder tegen dynamische afjagende middenvelder.

Ik kan me wel gevaarlijkere spelers opnoemen waar ze zich meer zorgen over moeten maken. Ik vind Goretzka toch vooral een goede Europese subtopper. De kracht van dit Duitsland ligt vooral bij de aanval en dan met name hun snelheid aan de bal. Buiten Sane ook niet zozeer topspelers, maar wel erg behendig en slim.

Verder zal het er vooral vanaf hangen hoe Nederland voor de dag komt. De ene wedstrijd spelen ze goed, terwijl ze de andere wedstrijd ineens niet thuis geven. Je kunt nu ook niet direct verwachten dat je ook gelijk weer aansluiting vind bij de wereldtop (ook niet gezien de selectie), maar punten die je nu tegen Duitsland pakt, kunnen je later niet opbreken bij de concurrentie voor plaatsing.

5 september 2019 om 15:07

Werner is gewoon een topspits. Gaat volgend jaar de stap maken naar een absolute topclub.
Gnabry is speler van het seizoen geworden bij FC Bayern Munchen...

Sané is een wereld linksbuiten die, indien fit, altijd hoort te spelen.
Zo heb je toch wel een alleszins aardige aanval hoor.

Met speler als Havertz, Brandt, Kroos en Gundogan daar achter. Niks te klagen.
Ook nog spelers als een Eggestein die er aan komt (op het middenveld) en talentvolle spelers als een Dahoud en Amiri bijvoorbeeld.

5 september 2019 om 16:31

Maar hoe is dat van toepassing op mijn betoog?. Verder geef ik vooral aan dat het gevaar van dit Duitsland de snelheid voorin is. Sane doet (gelukkig) niet mee.

Bovendien geef ik hierboven ergens aan dat ik Werner op de flanken niet sterk vind, maar hem wel een goede spits vind. Ik vind hem alleen (nog) geen topspits, maar meningen verschillen.

5 september 2019 om 17:19

Ik vind Werner wel een topspits. Laat het nu al ruime tijd zien in de Buli.
Daarnaast geef ik aan dat Duitsland nog altijd een top aanval heeft:

Gnabry (speler van het jaar bij het grote Bayern)
Werner (in mijn ogen wel een topspits, kan nog wel wat gefinetuned worden)

Dus met een Reus - Werner - Gnabry voorhoede heb je gewoon een voorhoede van wereldklasse.
Snelheid, scorend vermogen, voetballend vermogen.

Ik schat de kansen best hoog in voor Nederland. Aan Duitse kant vind ik met name Sané echt een topper. Gnabry is ook goed maar is echt van een ander kaliber. Sane's afwezigheid is echt in ons voordeel. Ik vind dat wij in de verdediging erg sterk zijn en dat we met een middenveld met De Jong en Wijnaldum (en een verdedigende middenvelder zoals de Roon) een sterk team hebben.

Het verschil zal voorin gemaakt moeten worden. Hopelijk zijn Depay en consorten scherp want alleen deze linie is niet van hoog niveau vind ik. Depay vind ik goed genoeg maar Bergwijn, Babel en Promes schieten voor mij simpelweg te weinig ballen in het netje.

5 september 2019 om 14:56

Jammer dat Bergwijn geblesseerd is.
Promes is nog niet echt dat je zegt in een topvorm en bij Oranje over het algemeen nog niet heel top.
Babel ben ik wel van gecharmeerd, maar die wordt ook steeds ouder.
Depay is top. Zeker in dit systeem met die vrijheid.

Jammer dat Bergwijn & Van de Beek geblesseerd zijn.

5 september 2019 om 15:10

Bergwijn heeft anders in Oranje nog niets gepresteerd. Bij PSV laat hij wel hele goede dingen zien natuurlijk, maar uiteindelijk moet je dat ook zien te brengen bij Oranje. Hij heeft nu een aantal wedstrijden gespeeld en volgens mij staat hij nog steeds op 0 goals en 0 assists. Het moet echt veel beter.

5 september 2019 om 15:31

Dat ben ik met je eens Glennn, vd Beek was zeer welkom geweest. Ik hoop dat de Jong normaals laat zien waarom Valverde hem op Busquets plek neer moet zetten. Hopelijk speelt hij weer als tegen Frankrijk, weergaloos.

5 september 2019 om 17:21

Ik vond Bergwijn de laatste wedstrijd dat ik hem zag goed spelen. Vandaar dat ik het jammer vind dat hij er niet bij is.
Tevens heeft Bergwijn een bepaald fysiek, wat wel van pas komt tegen die verdedigers van Duitsland.

Duitsland heeft best wel een jong, fris en dynamisch elftal.
Ik denk dat ze het erg ver gaan schoppen met deze lichting.

Er zit veel bravour en snelheid in dit elftal en ik verwacht ook dat ze van Nederland gaan winnen.
NL is ook goed op weg, maar acht DL wat beter op dit moment. NL is van paar spelers erg afhankelijk (van Dijk, de Jong en Depay). Andere posities zijn wat minder dominant aanwezig.

5 september 2019 om 15:34

Het punt dat je aangeeft is toch bij Duitsland ook zo? Zij zijn ook afhankelijk van een aanfal spelers vind ik. Bovendien vind ik het niet vreemd dat je een drietal spelers hebt die boven de rest uitsteekt. Dat is zelfs bij Frankrijk het geval. Je moet denk ik ook niet vergeten dat buiten de spelers die jij opnoemt ook Wijnaldum en de Ligt erg dicht bij wereldniveau zitten.

Het interesseert mij echt geen ruk hoe Duitsland speelt als ze maar niet tot voetballen komen. Dat er Nederlanders zijn die serieus gaan vertellen hoe Duitsland moet spelen is echt ongekend. Had je dat in de jaren 80 en 90 gedaan dan werd je toch raar aangekeken. Goed team hoor dat Duitsland maar ik ben Nederlander en hou me slechts bezig hoe wij de Duitsers kunnen aftroeven. Respect is er maar bewondering alsjeblieft schei uit! Er op klappen moeten we. Als vanouds.

5 september 2019 om 19:14

oke.. het is naief om niet de tegenstander in ogenschouw te nemen als je een tactiek opstelt. Tevens is Duitsland een team dat tactisch flexibel is, en ikzelf vind ze interessant.

Top nieuws, die hield De Jong echt compleet uit de wedstrijd. Hoe meer afvallers hoe beter.

Nee ik gun niemand een blessure blablabla.

5 september 2019 om 17:15

Dat je dat nog weet joh! Ik onthou dat allemaal echt niet. Het enige wat ik nog weet is dat Nederland best goed speelde, maar dat Duitsland uiteindelijk toch nog won. Of was dat niet de laatste wedstrijd?

5 september 2019 om 20:13

Hehe, naja ik zie het mensen zeggen en kijk het nog eens terug

We kwam weer goed terug de vorige wedstrijd, maar kregen toen in blessuretijd alsnog de 2-3 tegen. Pijnlijk.

Zelfs zonder Sané en Goretzka is Duitsland nog altijd een top team, met een gevaarlijke, snelle aanval.

Wat Nederland betreft, ben erg benieuwd hoe ze voor de dag gaan komen. De harde kern bestaat nu uit spelers die grotendeels hun sporen in de CL hebben verdiend. Depay heeft ook zijn draai weer gevonden. Alleen over Babel en Promes heb ik zo m'n twijfels. Ze werken keihard, dat is het niet, maar ze missen toch de extra klasse om een team als Duitsland het erg moeilijk te maken.

5 september 2019 om 19:46

Nou vorig jaar op het WK maakten ploegen als Zuid Korea, Mexico en Zweden het Duitsland bijzonder moeilijk, en om nou te zeggen dat die overlopen van klasse...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 14
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
R. GosensVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

266 fans
Keeper, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 5 0 1 0
2019/2020 Bayern München 33 0 0 0
2018/2019 Bayern München 26 0 1 0
2017/2018 Bayern München 3 0 0 0
2016/2017 Bayern München 26 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Advocaat maakt groot compliment: ‘Hij doet me denken aan die van Bayern’

Justin Bijlow is blij met zijn nieuwe kans bij het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord werd door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de 34-koppige voorselectie voor de oefenwedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren