Van den Brom: ‘Kinderachtige kerels zijn het, ik vind dat echt kinderachtig’

Zondag, 25 augustus 2019 om

John van den Brom ergert zich aan de wijze waarop belangrijke arbitrale beslissingen werden genomen in de wedstrijd tussen FC Utrecht en VVV-Venlo (1-2) van zondagmiddag. De trainer van de thuisploeg kreeg in de slotfase een gele kaart, nadat hij buiten zijn vak liep en daarvoor al meermaals kritisch was op de arbitrage van Jochem Kamphuis. Na de wedstrijd stelt Van den Brom dat de arbitrage 'kinderachtig' reageerde.

Bij een 0-2 achterstand leek Rico Strieder een strafschop voor FC Utrecht te verdienen na een overtreding van Danny Post. Raadpleging van de VAR wees echter uit dat er vlak voor dat moment een buitenspelsituatie was, waardoor de penalty werd geannuleerd. Van den Brom reageerde boos: hij sloeg met een handdoek tegen het scherm van de VAR. Kort daarna werd een treffer van Issah Abass afgekeurd, eveneens wegens buitenspel. Via Adrián Dalmau kwam FC Utrecht alsnog op 1-2; in de blessuretijd werd de gelijkmaker van de Spanjaard afgekeurd omdat hij aan het shirt van zijn tegenstander trok.

Het feit dat Van den Brom in bepaalde situaties lang moest wachten op duidelijkheid, frustreerde hem. "Er zijn zoveel onduidelijke momenten. Waarom moet een beslissing vanuit Zeist vijf minuten duren? Waar gaat dit over? Dat is gewoon heel irritant, zeker als je achter staat", stelt hij in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester krijgt vervolgens de beelden te zien van de geannuleerde strafschop en erkent dat er sprake was van buitenspel. "Ik kijk nu tien seconden en ik zie het al. Het is irritant. Je vraagt je af of je de aansluitingstreffer kunt gaan maken en dat is precies wat we nodig hadden. Uiteindelijk gaat het niet door."

Van den Brom kreeg in minuut 88 een gele kaart, nadat hij buiten zijn vak liep. "Kinderachtige kerels zijn het. Ik vind dat echt kinderachtig. Ik leef enorm mee met mijn ploeg en sta dan in het veld. Oké, dat mag niet. Hoe kinderachtig ben je om dan een gele kaart te geven? Dat heb ik hem ook gezegd. Hij zei: 'Je staat in het veld. Als jij kinderachtig bent, ben ik het ook'", aldus Van den Brom, die tot slot erkent dat de nederlaag niet aan de arbitrage te wijten is. "Het makkelijkste wat je kunt doen is de arbitrage de schuld geven, maar dat is absoluut niet het geval. Dat wij niet winnen, komt omdat we de kansen niet benutten en heel slecht verdedigen bij de tegendoelpunten."

In the Zone | Gyrano Kerk over nieuw contract bij FC Utrecht: ‘Eigenlijk niet getwijfeld
Meer video's

Poll

Ben je het eens met John van den Brom?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door markbakel)

Het zijn de regels John, en jij hoort het voorbeeld te geven..

25 augustus 2019 om 18:18

Mee eens. Hoewel het lange wachten wel irritant is. Daar heeft Van den Brom wel gelijk in. Maar die gele kaart is helemaal terecht.

25 augustus 2019 om 18:30

En als hij daadwerkelijk de kast van de var geslagen heeft met een handdoek had hij van mij ook gewoon naar tribune verdween mogen worden. Sowieso mag er een regel ingevoerd en toegepast worden dat niemand vanaf de bank zich bemoeit met beslissingen van het arbitrale team. In het veld ook niet trouwens, behalve een aanvoerder die op een rustige manier kan vragen waarom een beslissing genomen wordt. Dat is alleen maar voordelig voor het voetbal, trainers en spelers kunnen Izich op hun werk concentreren. Meer zuivere speeltijd en eindelijk af van het eindeloze gezeur en gediscussieerd met de scheidsrechters

25 augustus 2019 om 23:25

De VAR zou gewoon max 90 seconden moeten hebben om een oordeel te vellen anders blijft de beslissing van de scheids staan. Wanneer gaat voetbal eens bij andere sporten kijken?

25 augustus 2019 om 18:32

Lekker makkelijk. Als je de regels volgt hadden er meerdere spelers geel en misschien zelfs rood moeten hebben. Je kan je toch enigszins inleven als scheids? Maar die floot z’n eigen wedstrijd. Niks aan te doen

25 augustus 2019 om 18:51

Hij is meermaals gewaarschuwd en krijgt uiteindelijk geel. Niks geks aan. In Europa kreeg hij ook beide duels geel, wellicht ligt het aan John?

25 augustus 2019 om 19:15

Dat doet niets af aan het feit dat als ze ‘de regels’ zouden volgen, meerdere spelers geel of rood zouden moeten hebben. Het is nou eenmaal niet zo simpel als ‘dit zijn de regels’

25 augustus 2019 om 19:40

Zo simpel is het wel. Je kan best gelijk hebben dat de scheids meerdere spelers rood en geel had moeten geven maar het is niet dat dat als de scheids een fout maakt, de trainer onbestraft zijn eigen fouten onbestraft mag blijven herhalen. Ik vind het eerder kinderachtig van Van de Brom dan van de arbitrage. Hij staat waarachtig niet voor het eerst langs de lijn.

25 augustus 2019 om 23:05

Waar heb jij het gezien dan dat hij was gewaarschuwd?
Ik zat in het stadion maar heb geen een keer gezien dat de scheids Van den Brom heeft gewaarschuwd.

Europees had hij in de eerste wedstrijd ook gewoon het gelijk aan zijn zijde of heb jij ook wat anders gezien??

Misschien niet zo snel een Slap verhaal ophangen of ligt dat ook aan John???

Maar goed dat is mijn mening. (dit is een reactie op Ewoud)

25 augustus 2019 om 23:12

Dus mag een scheids die (schandalig veel verdiend) meerdere fouten maakt gewoon doorgaan maar een trainer wel volgens de regels in zijn vakje moet blijven. Waarom is een scheids hier in Nederland zo ontzettend heilig.

Deze man had idd meer en andere kaarten horen te trekken maar vond een trainer die net buiten zijn vak kwam erger.

Zie het eens als dat het bij je eigen club gebeurd.
Dan is het zeker ook normaal.
Nee natuurlijk niet.
(is een reactie op Kaassie)

Zucht wat een trieste nivo dit.

Maar goed dat is mijn mening.

26 augustus 2019 om 00:10

Precies, Cerny op zijn kop geven dat hij zijn hoofd moet gebruiken, en jezelf dan zo laten gaan

Tja, dat is John van den Brom ten voeten uit. Blij en sympathiek als het goed gaat, zeuren en klagen als dat niet zo is.

Was ook niet echt rouwig dat hij bij AZ vertrok en het voetballende brein van de ploeg (slot) achter bleef. Nou moet ik Slot met tegenslag nog meemaken, maar hij komt op mij een stuk kalmer en gecontroleerder over dan van den Brom.

25 augustus 2019 om 18:22

Helemaal mee eens. Heeft nog geen club beter gemaakt. Altijd verongelijkt gebaren bah

25 augustus 2019 om 18:35

Klopt, was ook zo toen hij trainer van Anderlecht was maar ik kan het ergens altijd wel begrijpen. Die mannen staan onder immense stress als trainer, zeker als het slecht gaat met de club. Bovendien ben je ook altijd de eerste zondebok. Wil niet zeggen dat je de regels niet moet respecteren. al is deze reactie natuurlijk nog steeds too much.

25 augustus 2019 om 18:39

Ik heb hem bij Anderlecht niet zo bewust meegemaakt, maar wel de afgelopen paar jaar bij AZ. Daar heb ik me af en toe wel plaatsvervangend geschaamd voor zijn gedrag en hij werd ook meerdere malen naar de tribune verbannen tijdens wedstrijden en vervolgens geschorst voor de volgende.,

Ik begrijp emotie en meelevende trainers, heb ik geen enkele moeite mee, maar ergens zit de grens van het betamelijke en daar ging hij mij te vaak overheen. Hier ook, als ik het zo lees (niet gezien), met het reageren op het VAR apparaat.

Als er iets kinderachtig is, is het gedrag van van den Brom wat hierboven beschreven wordt.

25 augustus 2019 om 19:48

De laatste jaren was hij toch wel wat rustiger geworden bij AZ had ik het idee. Maar het liep ook goed bij AZ. Vind hem dit seizoen vanaf het begin al een gefrusteerde indruk maken. Ik hoop voor hem dat hij geen spijt heeft van zijn keuze om AZ te verlaten.

25 augustus 2019 om 20:36

Ja. En daarom is hij ook nooit serieus in beeld bij een topclub in Nederland. Helemaal mee eens

Begrijp zn frustratie maar de var had gewoon gelijk! Zn ploeg moet zelf de kansen benutten en dat had hij beter kunnen uiten!

25 augustus 2019 om 18:45

Dat zegt hij toch ook??

Hij gedraagt zich lekker volwassen? Staat als een gek zich compleet aan te stellen. En aan met een handdoek op de Var slaan, heel volwassen ja.

Kinderachtige man die van de Brom. Hij geeft letterlijk in zijn interview aan dat hij iets niet doet wat niet mag. Als je daar dan al meermaals op ben geattendeerd is het op een geven moment tijd om te bestraffen. Man zonder zelfreflectie.

Lachwekkend om erover te beginnen dat de arbitrage kinderachtig bezig is omdat ze de regels volgen. Daar zijn ze voor. Ik heb vooral gezien dat meneer van den Brom zich 90 minuten lang als een kleuter heeft gedragen om de 4e man na afloop nog even na te roepen dat het een lul is. Dat vindt hij schijnbaar wel normaal en gepast.

Prachtig hoe deze kleuter zijn mond roert over kinderachtig gedrag van de arbitrage. Loopt als een gefrustreerd kind rond dat zijn zin niet krijgt. Gedraag je eens volwassen, begin bij jezelf

De reden dat vd Brom zich geen raad weet met tegenslag en zich bij het minst geringste als een dorpsidioot gedraag naast het veld is mede de reden dat geen topclub in Nederland het in hem ziet zitten.

25 augustus 2019 om 20:22

Ik snap het ook nooit dat zijn naam werd genoemd om bij Ajax aan de slag te gaan of bij een andere top club. Het gaat bij hem een korte termijn goed, maar dan is opeens de chemie verdwenen

allemaal terecht afgekeurd, waar ik het wel met eens ben is dat het zo lang duurt met de Var, gisteren bij de 3 wedstrijden 6/7 en 9 minute blessure tijd. misschien is het dan toch beter om 40minute zuivere tijd in te voeren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

34 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben een pact gesloten over een toekomstige transfer van Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren