Driessen: ‘De extreme gevolgen zullen zich komende maanden uitkristalliseren’

Maandag, 19 augustus 2019 om

AZ leed zondag voor het eerst puntverlies in de Eredivisie. De Alkmaarders speelden in Den Haag met 0-0 gelijk tegen FC Groningen en Valentijn Driessen zag dat de tegen Mariupol opgelopen ‘vermoeienissen en blessures’ invloed hadden. De journalist van De Telegraaf schrijft in zijn column dat het ‘stadiondrama’ alle positieve signalen bij AZ overschaduwt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door azet)

Het kan ook tot gevolg hebben dat ze met zijn alle de schouders er onder zetten en laten zien dat ze dit aankunnen. Maar ik kan wel.begrijpen dat je je thuis wedstrijden op vreemde bodem moet spelen niet optimaal is.

Niet vaak eens met Driessen, maar nu wel. Continu een reis maken, sloopt erin. Je zal vaker weg zijn uit je vertrouwde omgeving. Voorbereidingen, financieel (supporters die niet altijd de reis willen maken naar het stadium)etc. Daarom is het zaak dat de leiding snel het dak eraf haalt. Dan maar even zonder dak spelen als dit mogelijk is, mocht er nog meer aan de hand zijn dan wordt het wel een heel beroerd jaar.

19 augustus 2019 om 08:58

Eens Valentijn is voor mij een pesimist die altijd overal iets negatiefs op kan bedenken, maar hier heeft hij gelijk in. Ideaal voor jullie zou zijn om in de Arena te spelen lekker dichtbij goed stadion. Het zal denk ik vertrouwd voelen, echter weten we allemaal de hele Eredivisie Ajax moet helpen, maar andersom niet. Voor alle Ajacieden die mijn nu gaan aanvallen ik bedoel bij wijze van spreken. Bij Ajax is het praktisch heel moeilijk te regelen met al die aandeelhouders van wie het stadion echt is. Denk dat spelen in de Arena ook duur is. Maar elke thuiswedstrijd op het veld van Den Haag wil je niet dat kunstgras gaat een speler een belsure kosten. Off topic @Vz. Komt er nog een bericht vanuit jullie dat de app gemaakt zal worden een update naar alle gebruikers. Ik kan alleen reageren op mensen maar geen reactie plaatsen. Ik wil moderator Mexicaantje in ieder geval bedanken. Een is vrij duur en nieuwe update ook, maar dit is niet ideaal op dit moment.

19 augustus 2019 om 11:30

Ik denk eigenlijk dat de Arena niet mogelijk is. Dit zeg ik niet vanwege het feit dat "de hele Eredivisie Ajax moet helpen", maar vanwege de grasmat. De mat in de Arena is bijna altijd al het zorgenkindje van het stadion geweest. Ga je deze dubbel belasten blijft er helemaal niks van over. Daarnaast is het de vraag of AZ dat stadion kan betalen. Ajax betaald ook huur en ik neem aan dat AZ ADO en Twente ook een vergoeding zal moeten betalen voor alle kosten die gemaakt worden om het stadion open te stellen.

Wellicht dat het Olympisch stadion een betere optie is, al weet ik niet of deze aan alle reglementen van de Knvb en Uefa voldoet en of dit stadion daar zelf wel klaar voor is.

19 augustus 2019 om 09:18

Daarom zou het goed zijn als op de één of andere manier gebruik kan worden gemaakt van een stadion in de buurt voor competitiewedstrijden. Volendam, Telstart, Almere, Olympisch stadion? Ben ook van mening dat je als Eredivisie en Knvb er met z'n allen aan moet werken om AZ te helpen in dit geval, dat is in het voordeel van iedereen.

19 augustus 2019 om 09:29

Dat zou natuurlijk praktisch zijn, maar laten we eerlijk wezen: de stadions van Telstar, Volendam en Almere voldoen niet om thuiswedstrijden van AZ in te huisvesten, de club heeft meer seizoenskaarthouders dan dat deze stadions beschikbare plekken hebben. Een enkele keer in geval van nood zouden ze daar misschien wel naar kunnen uitwijken maar als vaste oplossing lijkt me het niet. In hoeverre het Olympisch stadion beschikbaar is weet ik eerlijk gezegd niet. Dan heb je Ado, Ajax en Utrecht als ED-stadions die enigszins in de buurt zijn (sc Heerenveen en Cambuur zijn ook nog acceptabele afstand misschien maar dat is toch alweer 100 km). ADO heeft het 'voordeel' dat zij een kunstgrasmat hebben, waardoor 2x zo veel wedstrijden niet voor slijtage zal zorgen. Ajax en Utrecht hebben dat probleem natuurlijk wel. Ik kan me dus voorstellen dat die clubs wel willen meewerken aan een enkele 'thuis'wedstrijd voor AZ, maar je wil niet het hele jaar lang een dubbele belasting op je grasmat hebben. Een lastig probleem dit...

19 augustus 2019 om 09:35

Precies. Olympisch stadion zou, voor de non-Europese wedstrijden, wellicht de beste optie zijn, als dat qua planning zou passen. Redelijk dichtbij, geen andere, wekelijkse bespeler (voor zover ik weet), voldoende capaciteit voor de AZ-fans.

Maar natuurlijk zitten daar ook haken en ogen aan. Wat dan met de Feyenoord-supporters die in principe niet welkom zijn in Amsterdam, bijvoorbeeld.

19 augustus 2019 om 09:35

De keuzes zijn vrij beperkt. Of elke week naar een ander stadion reizen, ver of dichtbij met alle uitdagingen van dien. Of een aantal supporters teleur stellen. De beste oplossing zou vast gebruik maken van het Olympisch stadion zijn, maar die locatie is natuurlijk ook al volgeboekt voor het komende jaar. Ben benieuwd waar ze mee op de proppen komen want de urgentie moge duidelijk zijn.

19 augustus 2019 om 09:44

Nu blijkt maar weer hoe moeilijk de baan is als algemeen directeur. Robert Eenhoorn heeft prima contacten en zal vast met iets komen. Het Olympisch stadion is zoals velen zeggen meest geschikt. Elke week een ander stadion is niet iedeaal.

19 augustus 2019 om 09:49

Ac en Inter delen al jaren samen 1 stadion als rivalen en dat prima. Ons stadion is qua belichting nogal matig. Het moet mogelijk zijn maar zal wel duur zijn. Hoeveel zal AZ kwijt zijn alleen aan de huur van het nieuwe stadion. En stel dat AZ volledig aansprakelijk is zover ik van een afstand kan oordelen en juridisch gezien is AZ voor minimaal 70% aansprakelijk. Dan wordt dit dossier een duur dossier ze hebben goed verkocht, maar ik zie de verzekering niks uitkeren. Weet iemand hoeveel dit allemaal gaat kosten?.

19 augustus 2019 om 10:21

@oelie Wapper

Het probleem met het Olympisch stadion is de vergunning. Het is nu niet mogelijk om extra evenementen in het rijksmonument te organiseren. AZ kan dus helemaal geen gebruik maken van het Olympisch stadion.

Dus zal AZ tweewekelijks op zoek gaan naar een leen stadion. Afhankelijk van de tegenstander, zal men neutraal terrein moeten zoeken zodat men geen problemen in de gast stad veroorzaakt met supporter groepen.

19 augustus 2019 om 10:23

Hoezo maakt die ene extra wedstrijd nou zo veel verschil? Ajax heeft vorig jaar elke week 2 potten gespeeld. Daarbij komt nog dat er in het stadion is getraind (uitspelende ploeg in Europa mag in het stadion spelen).

19 augustus 2019 om 11:17

@masterapie

Olympisch Stadion is een rijksmonument. Daar mag slechts bij hoge uitzondering in worden gespeeld. Bovendien voldoet het niet meer aan de veiligheidseisen van tegenwoordig en heeft het ook maar een beperkte capaciteit van ruim 20.000 toeschouwers. Omdat het nog nauwelijks gebruik wordt, zijn ook de horecamogelijkheden beperkt. En dan heb ik het nog niet eens over de bereikbaarheid. Als het nog lang gaat duren en daar ziet het wel naar uit, kan AZ het beste afspraken maken met de Arena. Dat lijkt mij op de lange termijn de meest geschikte optie zolang Ajax en Az niet op hetzelfde moment thuis spelen. Maar daar moet door de Knvb ook wel een mouw aan te passen zijn, aangezien er ook om andere reden met wedstrijden kan worden geschoven.

19 augustus 2019 om 11:34

@scepticus38 Probleem is alleen dat de grasmat van de Arena dat nooit gaat volhouden. Als zowel Ajax als AZ de voorrondes doorkomen krijg je ook nog te maken met een dubbele midweekse bezetting, dat is echt niet te doen voor een normale grasmat denk ik. Helemaal niet voor de problematische mat in de Arena.

Die Valentijn. Die dacht ook: laat ik weer eens een open deur intrappen. Had ik toch al bijna een week niet gedaan...

Az moet heel snel duidelijkheid krijgen waar zij dit jaar hun thuiswedstrijden afwerken. Of in Alkmaar zonder dak op de tribunes of een vast stadion buiten de stad zodat ze dit als thuis kunnen maken. Ik had hoge verwachtingen van AZ dit jaar, maar dit gaat ze echt punten kosten.

Het zou het beste zijn om in ieder geval alle thuiswedstrijden in hetzelfde stadion te spelen. Dan raken de spelers daar op een gegeven moment gewend aan.
Maar spelen in het Afas-stadion zit er dit seizoen niet meer in, vrees ik.

Weet iemand hoe het zit met het geld dat nog beschikbaar was voor nieuwe spelers? Staat dat los van de bouw van een eventueel nieuw dak? Want als ik Huiberts begin augustus hoorde, dan was het de bedoeling dat er sowieso nog een buitenspeler bij zou komen. En volgens mij had 'ie het ook nog over een middenvelder. En met de achttien miljoen van Til, kun je een paar goeie spelers halen. Maar ik kan het me ook voorstellen als ze eerst helemaal geen geld meer uitgeven aan nieuwe spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2019- AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
2007-2009 Sparta Rotterdam

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren