Dolgelukkige Ihattaren lacht om vraag over Marokko: ‘Nee, nee nee’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Mohamed Ihattaren is dolgelukkig met zijn eerste officiële doelpunt voor PSV. De middenvelder had zondagavond voor het eerst dit seizoen een basisplaats en bepaalde de eindstand tegen Heracles Almelo (0-2). Ihattaren draagt het doelpunt op aan zijn moeder en zijn zus, vertelt hij na de wedstrijd aan FOX Sports.

“Heerlijk, mijn eerste officiële goal", glundert Ihattaren. "Dat ga ik straks thuis vieren. Het was prachtig." De zeventienjarige jeugdexponent speelde aan de rechterflank op het middenveld in Almelo. Hij werd na rust in het strafschopgebied gevonden door Cody Gakpo en schoot raak met een puntertje. Ihattaren dacht meteen aan zijn moeder, vertelt hij. "Die weet hoe vaak ik thuis heb gesproken over dat ik mijn eerste goal moet maken."

"Mijn moeder hield me rustig en zei dat het doelpunt wel zou komen. Deze eerste is daarom voor haar, en voor mijn zus natuurlijk", aldus de jongeling, die deze week werd opgenomen in de voorselectie van Marokko voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Burkina Faso (6 september) en Niger (10 september). Hij moet lachen als wordt gesuggereerd dat hij voor Marokko kiest. "Nee, nee nee", maakt Ihattaren duidelijk.

"Ik voel me vereerd dat ik in de voorlopige selectie zit, maar ik ga mijn keuze nog niet maken. Ik houd het voorlopig zo. We zien wel", geeft hij aan. "Ik wil gewoon belangrijk zijn en ook internationaal naam maken. Als dat bij het Nederlands elftal is, is dat mooi. Als dat bij het Marokkaanse elftal is, is dat ook mooi." De voorselectie van Marokko bestaat uit liefst 46 spelers, dus het is nog lang niet zeker dat Ihattaren ook de definitieve selectie haalt. Bovendien gaat het om vriendschappelijke wedstrijden, waardoor de jongeling van PSV nog niet definitief verbonden zou zijn aan Marokko.

De analisten van FOX Sports raakten zondagavond in ieder geval onder de indruk van Ihattaren. Kenneth Pérez denkt dat hij een 'heel goede speler' kan worden, terwijl Arnold Bruggink de komst van Ritsu Doan onnodig acht omdat trainer Mark van Bommel beschikt over de Nederlands jeugdinternational. "Ik zou Doan een rare keuze vinden. Ihattaren vulde het vandaag in vanaf de rechterkant en kon als extra middenvelder worden ingespeeld. Dat is de rol die Doan ook heeft. Ik denk dat hij best veel geld gaat kosten, tussen de acht en tien miljoen euro, en daarvoor scoort hij veel te weinig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Wat ben ik blij voor hem zeg, hopelijk krijgt hij vaker een basisplek. Want deze jongen kan echt een grote worden, heb zelf tegen hem gevoetbald en er was niemand om hem af te stoppen....

18 augustus 2019 om 23:20

Wanneer en met welk team heb je tegen hem gespeeld?

18 augustus 2019 om 23:50

5 jaar geleden ik speel bij een amateur club op hoog niveau en zaten in de de Dtjes bij PSV, en toen al was hij al veel verder dan de rest op t veld. Later ook een paar keer in de zaal en daar was het precies hetzelfde verhaal.

18 augustus 2019 om 23:55

Waarom meteen dit soort vragen? Voetballers zijn ook maar mensen... Heb zelf met vrienden welleens met Martens gevoetbald ( op een trapveldje ) Maar moet zeggen dat ik me daar nou niet echt specialer door vindt.

19 augustus 2019 om 00:03

@Warabe Het is inderdaad een aanname, maar de kans lijkt me groter dat de vraag van Muesli controlerend is bedoeld, dan dat hij daadwerkelijk erg geboeid is om te weten in welk team Gini ooit heeft gespeeld. In het laatste geval natuurlijk mijn oprechte excuses.

19 augustus 2019 om 00:15

Goedenavond, ik stelde de vraag vanuit interesse, was benieuwd naar de context. Niet iedereen voetbalt immers op het niveau dat hij toekomstig profs tegenkomt. Nu ik mijn bericht teruglees kan ik me wel voorstellen dat het 'controlerend' overkomt. Het was echter niet mijn intentie om ginidalum te ondervragen om te kijken of hij het wel waar was oid. iig dank voor het antwoord @ginidalum

19 augustus 2019 om 01:03

Dan bij deze sorry! Je houdt een biertje tegoed.

19 augustus 2019 om 10:02

De D-tjes.. En dan te bedenken dat dit misschien nog maar 2 of 3 jaar geleden was en hij nu al meerdere wedstrijden heeft gespeeld in de Eredivisie.

Op buitencategorie talenten moeten we kritisch zijn en dat ben ik. Je krijgt zee van ruimte vandaag tegen heracles en je eerste kans is rond 38 min als middenvelder met diepgang. Niet goed. Veel aannames zijn net niet, of hij zet de actie net iets te lang door. Voor basis vind ik het allemaal veel te vroeg bij een topclub als psv dat is. Doelpunt was van wereldklasse. Dat wel.

18 augustus 2019 om 23:01

Daar heb je wel gelijk in, wellicht is het te vroeg om echt vast basis te staan maar hij is pas 17 dus er is nog genoeg tijd.

18 augustus 2019 om 23:10

of je legt hem te veel onder een vergrootglas. ik heb met plezier naar die jongen zitten kijken. vind m goed genoeg voor de basis. gewoon laten spelen.

18 augustus 2019 om 23:19

Kraanvogelaar:

Dat hij kan voetballen staat vast. Het punt is, is zijn wisselvalligheid dat bij zijn leeftijd hoort. In dit team, dat niet in balans, zorgt balverlies van hem dat de tegenstander meteen gevaarlijk kan counteren. Hij is 17, en daarom verwacht ik ook niet dat hij slim zijn momenten kiest om een actie in te zetten.

19 augustus 2019 om 03:51

Gewoon lekker laten spelen. Zich laten ontwikkelen. Fouten laten maken. Dit is echt buitencategorie. Zonde als je hem nu al in een keurslijf stopt. Het was maar tegen Heracles, maar hij moet vlieguren maken in de eredivisie. Ik zou hem altijd opstellen. Een backup voor als hij een terugval krijgt. Maar niet een ervaren topper die hem uit de bassis speelt. Zou zonde zijn.

En op dit bericht was ik deze dagen op aan het wachten echt! Nadat bericht over de voorselectie van Marokko ging iedereen er vanuit dat hij voor Marokko ging spelen en daardoor was iedereen opeens zo kritisch op hem wat ik zo jammer vond. Het is allang duidelijk dat hij gewoon voor Oranje gaat spelen. Beste mensen Ihattaren is de toekomst van Oranje.

18 augustus 2019 om 23:18

precies. mensen doen altijd maar alsof die jongens niks met Nederland hebben. boulahrouz, affelay, bakkal, maher, el ghazi hebben allen voor oranje gekozen. ziyech wilde eigenlijk dolgraag voor oranje spelen. nouri ook. en ik dacht al eens gehoord te hebben hier op vz van insiders dat ihataren ook liever voor oranje kiest. ik hoop wel dat hij dan niet op Facebook en voetbalzone gaat want daar staat me toch een hoop stront geschreven over die jongen en zijn 'soortgenoten', alleen maar omdat Marokko hem in de voorselectie heeft gezet.

18 augustus 2019 om 23:25

Ik hoop als ajacied dat unuvar dat word maar van de beek is er ook nog en die kan ook nog 10 jaar mee.

18 augustus 2019 om 23:32

Ik hoop dat ze allemaal topspelers worden voor Oranje.

18 augustus 2019 om 23:52

Zo duidelijk is dat niet, anders had hij dat wel aangegeven. Hij zegt nu dat hij nog geen keuze heeft gemaakt.

Overigens maakt het niet uit of het vriendschappelijke wedstrijden zijn of niet, Ziyech trapte daar ook in. Bij Ihattaren is het echter zo dat hij nog niet voor Jong Oranje heeft gespeeld en dus deze valkuil voor hem nog niet geldt.

Dus zodra Ihattaren een wedstrijd heeft gespeeld met Jong Oranje en daarna een wedstrijd speelt met Marokko, al dan niet vriendschappelijk dan mag hij niet meer switchen. Andersom geldt het dus ook, zodra hij vriendschappelijke wedstrijden heeft gespeeld met Marokko maar daarna bijvoorbeeld meedoet met Jong Oranje dan Kan hij daarna alleen nog maar voor Knvb selecties uitkomen.

19 augustus 2019 om 08:43

Laat hem dan maar spelen, doen we een omgekeerd Ziyechje, lekker daarna oproepen voor Jong Oranje. Lijkt me prachtig

19 augustus 2019 om 00:54

Ik gok dat Johan Derksen Marokko morgen maar een kut land vindt..

Goede speler, maar dat opgefokte gedoe na die goal hoeft van mij persoonlijk niet.

18 augustus 2019 om 23:20

zie het maar als jeugdige gekkigheid. dat gaat er vanzelf af.

Marokko is lekker aan het scouten in de eredivisie... zou als KNVB zijnde meteen mes op de keel gooien: daar een jeugdinterland spelen is einde oranje!! En zou nu ook even met die Marokkaanse bond gaan praten te stoppen met het benaderen van ONS talent want zo willen zij toch gewaardeerd worden als een onderdeel van Nederland? Dan moet je ook niet kiezen voor een land waar toevallig wat roods liggen 2 generaties weg!

18 augustus 2019 om 23:39

toevallig wat roots...alsof het niks is. ja zij willen gewaardeerd worden, maar kan het niet en en? en een trotse Nederlander zijn en trots op je roots? jij zal ongetwijfeld zeggen nee maar drie keer raden: je bent autochtoon. en kom niet met ik ben 1/8e Belg. waarom zien mensen altijd kiezen voor Marokko als aanval tegen Nederland en vice versa. kinderachtig gedoe altijd. alsof er niks belangrijkers is in het leven dan voor welk land ihataren gaat spelen. de keuze is puur persoonlijk en elke speler zal zijn plusjes en minnetjes voor zichzelf in een schriftje zetten. de een kiest Nederland en de ander Marokko en wij hebben daar verder geen zak mee te maken. zeg ik als roomblanke autochtoon.

19 augustus 2019 om 07:32

Ik ben in Nederland geboren en mijn vader is een Fransman en heb Franse familie... geen haar op mijn hoofd die voor Frankrijk zou uitkomen! Genoot hier mijn onderwijs kreeg hier mijn kansen maak gebruik van de Nederlandse voorzieningen dus zou ik in aanmerking komen voor beide dan koos ik zonder nadenken voor oranje!

19 augustus 2019 om 07:44

En wat ik hiermee eigenlijk aangeef is niet eens de Nederland-Marokko kwestie van de samenleving waarin het op moment helaas niet lekker loopt maar dat ik het gevoel krijg dat de Marokkaanse bond onze bond lekker die jongens laat opleiden daar waar zij waarschijnlijk niet de middelen hebben of willen aanwenden om die jongens vanaf 12 heen en weer te vliegen en een propere opleiding te geven maar zodra ze doorbreken in een eerste van PSV Ajax Feyenoord of az direct een uitnodiging sturen om wat eigenlijk een Nederlands eindproduct is in te lijven voor Marokko.. daarom zou ik als UEFA de regel invoeren dat vanaf het moment iemand interlands speelt voor een land in welke leeftijdscategorie ook dat het enige land is waarvoor hij uit mag komen! Dan ga je het gestruin van dit soort bonden tegen en leiden we gewoon voor ons zelf op wat ook de bedoeling is van de jongeren teams en dat heeft niks met discriminatie te maken!

20 augustus 2019 om 05:26

Vriend wind je niet zo op zie het als een omgekeerde voc'tje haha... Nee ff alle gekheid op een stokkie de marokkaanse bond doet gewoon wat elke bond doet de wereld afstruinen naar potentiele internationals met roots (wat dat ook mag zijn) in marokko. Wat moet ihattaren en consorten dan zeggen "voor mij geen interlands" omdat derksen en de zijnen vinden dat hij dankbaar moet zijn!? En waar moet hij dan precies dankbaar voor zijn? Opleiding? kreeg jij vanaf dag 1 te horen dat je je diploma zoiezo krijgt of moest je er zelf voor zweten? Voetballen? denk jij dat de knvb of psv deze jongens hebben leren voetballen? of hebben ze op de pleintjes het meeste werk verricht? Dankbaarheid toont zich in het betalen van je belastingcentjes, je aan de wet houden, en geen gekke dingen doen. Ihattaren slaagt daar dus dubbel en dwars voor en is dus niemand en al helemaal geen derksen of Ramondore iets verschuldigd!!!

Lol.. Dus Marokko heeft hem gewoon in de shortlist gezet zonder dat met hem te communiceren? Dat vind ik niet heel netjes. Zo laat je deze jongen wel een beetje voor schut staan. Het is maar dat hij hier zo luchtig op reageert, als of het een grap is, maar dat had ook anders kunnen uitpakken. het is ook niet zo handig om zoiets te doen als je echt wilt dat hij voor Marokko kiest denk ik.

19 augustus 2019 om 02:10

Lol, wat wil je nu bereiken met je bericht. Het idee scheppen dat de Marokkaanse bond onheus te werk gaat. Shortlist is niks anders dan een lijst met namen van spelers die uitgenodigd zijn. De uitnodiging is communicatie. Of moeten mensen altijd jou om jouw toestemming vragen, voordat ze je mogen uitnodigen. Lol lol lol

op zich zou ik het ook niet heel erg vinden als hij voor Marokko gaat kiezen. Het is niet de allergrootste talent die wij hebben voor deze positie. Achter Ihattaren hebben we Unuvar en voor hem moet de Knvb echt gaan. Als hij eenmal een beetje gaat draaien bij Ajax, gelijk oproepen. En ik denk dat de kans dat Unuvar boor Oranje kiest ook een stuk groter is.

18 augustus 2019 om 23:46

misschien generaliseer ik nu maar zijn mensen met turkse roots niet honderd keer nationalistischer ten opzichte van het land van hun ouders dan mensen met Marokkaanse roots?

19 augustus 2019 om 00:16

over her algemeen wel. Maar bij Unuvar heb ik het idee dat hij heel graag voor Oranje wilt spelen. Volgens mij heeft hij ook wel eens aangegeven dat Oranje zijn doel is.

19 augustus 2019 om 03:54

Mest klopt helemaal. Unuvar wil in Ajax 1 en in Oranje. Middenveld met Frenkie, vd Beek en Unuvar zou meesterlijk zijn

19 augustus 2019 om 00:10

Ihattaren is absoluut de grootste talent wat Nederland heeft op deze positie. Het is dan ook belangrijk dat hij voor Nederland gaat kiezen want alleen hij en Frenkie de Jong zijn op dit moment de middenvelder die qua talent van buitencategorie zijn.

19 augustus 2019 om 03:56

Alleen hopen dat het niet een gevalletje Aissati, Affelay, Labyad wordt.

19 augustus 2019 om 12:04

Precies, Ihatarran begint heel erg goed, maar nu moet die zorgen dat hij de 12/13/14de man wordt bij Psv. Wat Malen vorig jaar deed. Misschien dat hij na de winter als die steeds goed invalt wel een basisplek kan krijgen.

Affeley heeft gewoon een heel erg goede carriere gehad totdat die knieblessures kwamen bij Barcelona.

Labyad had ik veel meer van verwacht. Die begon ook stormachtig bij Psv, maar heeft toen de verkeerde keuzes gemaakt. Als die gewoon 3 of 4 jaar bij PSV had gespeeld had die nu waarschijnlijk in een van de 4 grote competities gespeeld.

En Aissati vind ik nog het meest zonde. Heo die begon, pff.... Als 16-jarige Pirlo en Gatusso aan gort spelen in een CL wedstrijd, dat kunnen er niet veel. Helaas heeft hij dat niveau niet door kunnen zetten.

Mo, kies straks met je hart... maar oh wat hoop ik dat hij voor Nederland kiest. Echt het gevoel bij deze jongen dat hij de top kan halen. En in ons land hebben we dringend behoefte aan gezamenlijke helden om alle bevolkingsgroepen nog meer bij elkaar te krijgen. Het zou toch fantastisch zijn als straks heel Nederland als één juicht voor deze jongen? Maar goed, voorlopig kan hij iig mooi onder de vleugels van Afellay verder groeien in z'n rol als aanvallende middenvelder, die zal namelijk denk ik nog niet de helft van de wedstrijden kunnen gaan spelen, maar zijn ervaring (op en buiten het veld) en spelinzicht lijken me een waardevolle toevoeging voor zo'n jonge jongen. En dan helpt het natuurlijk dat ze eenzelfde achtergrond hebben.

19 augustus 2019 om 03:58

Afellay lijkt mijn geen goed rolmodel. Wat is die jongen gevallen zeg. Had het veel te hoog in zijn bolletje. Dat hij ook aanvoerder is is een van de vreemdste beslissingen ooit. Is nog niet fit en moet nog zien dat hij dat ooit wordt

Moeten we niet ook wat agressiever zijn in het benaderen van die jongens? Marokko heeft groot gelijk dat ze zo'n gast direct bij de selectie halen. Dat moeten wij ook gewoon doen. Aan de andere kant is het ook weer lullig als ze hem er nu bij halen, hij toch niet goed genoeg blijkt en dan niet meer terug kan.

Lastig dit altijd.

20 augustus 2019 om 05:33

El ghazi, Maher, in het verleden bousata. De knvb heeft al bewezen dat ze er een handje van hebben haha..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller
R. SchmidtUnknown
R. ThomasMiddenvelder30
C. GakpoAanvaller32
Y. MvogoKeeper30
N. MaduekeAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 3 0 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mohamed Ihattaren heeft duidelijke boodschap aan ‘haters’ op Instagram

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 1 oktober
Antonio Rüdiger gaat mogelijk op tijdelijke basis spelen bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren