Willem II trekt aan langste eind in waterballet tegen Fortuna Sittard

Zondag, 18 augustus 2019 om

Willem II heeft zondagmiddag in een doelpuntrijk treffen met 2-3 gewonnen van Fortuna Sittard en het elftal van trainer Adrie Koster stijgt door de zege op Limburgse bodem naar de zesde plaats op de ranglijst. Vangelis Pavlidis wist tweemaal het net te vinden namens de Tricolores en is met vier doelpunten voorlopig topscorer in de Eredivisie. Beide ploegen moesten door de hevige regenval op een kletsnat veld aantreden, maar de wedstrijd kon toch doorgang vinden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Terechte overwinning van Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Blij met de overwinning, maar wel mazzel. De pingel van Willem II kun je geven, maar aan Fortuna is een pingel onthouden.

Fortuna had hier meer verdiend maar ook moeten krijgen. Gezien het spel, en gezien de niet gegeven penalty. Blijkbaar mag een verdediger een aanvaller naar beneden trekken ipv het kopduel aangaan. Ongelooflijk dat de VAR hier niet ingrijpt.

18 augustus 2019 om 14:16

Deze scheidsrechter maak een paar weekjes KKD laten fluiten? Man man man, ziet vandaag een zuivere penalty voor Fortuna over het hoofd, een rode kaart voor (2e geel) voor Fortuna niet gegeven. Vorige week ook al een 200% penalty gemist. Drama deze man.

18 augustus 2019 om 14:50

Hij moet geschorst worden voor een paar weken als je als scheids dit niet als overtreding ziet dan mag je lekker zondag 5e klasse gaan fluiten KKD is te hoog gegrepen voor m

Laat de versterkingen maar komen! Wat is dit armoedig zeg. Minimaal 3 spelers die er direct staan, anders gaat het hard richting degradatie. Vandaag wel meer verdiend, maar er mist gewoon kwaliteit waardoor je ook nooit echt het idee had dat er nog een doelpunt ging vallen. Blij dat er aantal dagen vrij zijn wat betreft wedstrijden. Verwacht de nodige versterkingen in de komende weken.

Overigens is in dit geval de kritiek op de VAR onterecht. De VAR doet wat ie doen moet, alleen bij grote fouten van de scheidsrechter (als die zaken niet heeft gezien) ingrijpen. Hier heeft de scheids het wél gezien én beoordeeld en dan is er voor de VAR (in beide gevallen) geen mogelijkheid om in te grijpen.

Het was hier dus de scheids die fout zat, niet de Var.

18 augustus 2019 om 14:18

Maar het is dus onmogelijk dat die beoordeling van de scheidsrechter zo fout is dat de VAR mag ingrijpen?

18 augustus 2019 om 14:32

Ik weet niet exact wat de regels zijn, maar het moet gaan om een grote fout van de scheids. Vergelijkbaar met zoals het vroeger was, met vervolging op basis van video-beelden, volgens mij. Toen was het ook zo, als de scheids het heeft gezien en beoordeeld, kan er door de aanklager niet meer worden ingegrepen.

Ik ben het er overigens niet mee eens hoor, laat dat duidelijk zijn. In dit geval had de scheids naar de kant geroepen moeten zijn om het nog een keer te bekijken en dan had hij niet anders kunnen besluiten dan een pingel te geven, in mijn opinie.

Maar goed, de VAR moet zijn plek nog krijgen, over 10 jaar werkt het vast goed .

18 augustus 2019 om 14:43

Heb het even nagekeken (ook gereageerd op het andere topic), maar de VAR mag enkel ingrijpen bij:

'een duidelijke fout’of ‘ernstig gemist voorval’

Je kunt hier bepleiten dat het een duidelijke fout is, maar ik denk dat de VAR en scheids dit hebben besproken en dat de scheids hierin heeft besloten dat het geen duidelijke fout was.

We zullen het waarschijnlijk nog wel terughoren.

18 augustus 2019 om 14:43

Ik denk persoonlijk dat je de regels foutief geïnterpreteerd hebt. Zoals je zegt mag de VAR alleen ingrijpen in het geval van een "obvious error", maar hier wordt niet mee bedoelt dat de scheidsrechter de situatie niet beoordeeld moet hebben. Als de scheidsrechter een situatie beoordeeld en de VAR vind dat er een fout gemaakt wordt kan deze adviseren aan de scheidsrechter om een ander oordeel te vellen. De scheidsrechter kan dan op zijn beurt kiezen om deze beoordeling meteen te volgen of besluiten om naar de beelden te kijken en dan zelf een oordeel te vormen.

18 augustus 2019 om 14:46

Ja, had al gereageerd, maar ik denk dat de scheids hier het besluit neemt dat hij geen duidelijke fout heeft gemaakt.

Ik blijf er dan ook bij dat het vooral een fout van de scheids is, niet zo zeer van de Var.

Vorige week een punt gekregen van de var, nu ontnomen. Fortuna speelde toch naar mijn inziens vele malen beter dan vorige week. vanuit hier kan gebouwd worden..

Heb niets met Fortuna, maar dit is toch weer belachelijk van de Var? De VAR moet meer bevoegdheid krijgen om in te grijpen. Het gaat er onder de streep om dat de juiste beslissingen genomen worden en of die nu door de VAR of de scheids op het veld genomen maakt niks uit.

Die pavlidis vond ik vorig seizoen al goed al nam onze Zweedse vriend alle kudos.

Willem II is een tegenstander die we thuis hadden moeten verslaan. Echt geen wonderploeg, maar vandaag helaas erg effectief in de eerste helft. Een paar halve kansen, allemaal verzilverd.. Tweede helft heeft Willem II niet meer meegedaan en moet Fortuna er gewoon twee of drie maken. Helaas zat het even niet mee en blijft het hangen op 2-3. Er zal wat bij moeten maar ik heb al een veel beter Fortuna gezien dan vorige week.

18 augustus 2019 om 15:25

Vind je dat gek op zo'n veld? Ik denk dat Ajax ook een zaad pot had gespeeld op dit veld. Met dit veld heb je niks aan onze super snelle vleugel spelers. Gelukkig hebben we weer een nieuwe super spits in Tilburg.

18 augustus 2019 om 15:30

Als de weersomstandigheden ideaal waren geweest hadden we ook van Willem II thuis moeten winnen. Dat zijn gewoon tegenstanders die je thuis moet pakken om uit degradatienood te blijven. Het is helaas nog niet goed genoeg om zulke tegenstanders over de knie te leggen.

18 augustus 2019 om 18:17

Onzin natuurlijk, onder normale omstandigheden was dit gewoon 0-3 geworden. Willem II is normaal toch wel een paar maatjes te groot voor Fortuna.

Lekker 3 punten. Meer dan we verdiend hadden , maar daar tellen de punten niet minder om. Denk dat de VAR inderdaad niet in mag grijpen bij de vermeende pingel van Fortuna . Dat was een gevalletje “je kunt hem geven maar ook niet”. Gezien de toch ook wel makkelijk gegeven penalty van Willem II had Fortuna hem verdiend , maar zo mag de var niet handelen.

Het is gewoon schandalig Fortuna wordt net zoals tegen heracles echt flink benadeeld door of de var of de scheidsrechter. Vandaag kregen ze een wel heel gemakkelijk gegeven penalty tegen, en wordt hun een loepzuivere penalty onthouden. En in het algemeen zou de var het voetballen eerlijker en makkelijker moeten maken, maar helaas gebeurt het tegendeel. Sommige ploegen hebben de var altijd en overal mee en sommige ploegen, waaronder Fortuna heeft de var we echt opvallend vaak tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse235
6.Willem II22-2
Voor de complete stand: Eredivisie

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren