‘Nederlandse David Beckham’ haalt ook als zakenman de absolute top

Maandag, 12 augustus 2019 om

Gregory van der Wiel is niet langer voetballer van beroep. De 31-jarige oud-speler van onder meer Ajax en Paris Saint-Germain is na zijn vertrek bij Toronto FC in januari volledig gefocust op zijn leven als zakenman en entrepreneur. Van der Wiel was tijdens zijn actieve loopbaan al druk in de weer met allerhande nevenactiviteiten, wat hem nogal eens op forse kritiek kwam te staan. De voormalig rechtsback zou volgens velen te weinig professionaliteit aan de dag hebben gelegd. De 46-voudig international van het Nederlands elftal trekt zich echter weinig aan van de kritiek uit zijn geboorteland en bouwt ondertussen onverstoorbaar verder aan zijn zakenimperium.

Door Rian Rosendaal

Het laatste wapenfeit van Van der Wiel op voetbalgebied kwam dus in het shirt van Toronto FC, dat de Nederlandse verdediger in februari 2018 contracteerde. Bijna een jaar later kwam er alweer een einde aan de samenwerking. De voormalig Ajacied verliet de Canadese metropool na een conflict met manager Greg Vanney tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten. Van der Wiel kondigde zijn afscheid aan op Instagram, zonder daarbij met modder te gooien. “Beste Toronto, ik noemde je mijn thuis en was erg blij dat ik eindelijk een plek had gevonden dat zo voelde. Het was een jaar met hoogte- en dieptepunten, maar ik vond wel mijn plezier terug en keek uit naar de start van het nieuwe seizoen. Ik was klaar om alles te geven, maar helaas gaat het tweede jaar er niet van komen vanwege een verschil van inzicht met de technische staf. Ik wil ten koste van alles winnen, maar die mentaliteit was blijkbaar iets teveel voor ze. Ze hebben me niet nodig dit seizoen. Teamgenoten en supporters, ik ga jullie missen.”

Van der Wiel speelde in een jaar 34 wedstrijden voor Toronto.

Van der Wiel viel niet in het zogeheten zwarte gat na zijn vertrek uit Canada, want hij was al enige jaren actief in de zakenwereld. Oud-ploeggenoot Demy de Zeeuw haalde de gewezen vleugelverdediger van Oranje in 2013 als investeerder binnen bij het kledingmerk BALR, toen de WK-finalist van 2010 als speler van Paris Saint-Germain in het modieuze Parijs woonde. In de zomer van 2018 verkocht Van der Wiel zijn aandelen binnen het populaire kledingbedrijf en volgens Quote was dat ‘met een prachtig rendement van tweeduizend procent op zijn investering’. De verkochte aandelen kwamen in handen van onder meer Eljero Elia, die net als de Zeeuw een van de aandeelhouders van het miljoenenbedrijf is. Het tijdschrift plaatste Van der Wiel daarnaast op de tiende plaats in de lijst met de elf rijkste Nederlande sporters, met een geschat eigen vermogen van achttien miljoen euro. Op deze exclusieve lijst prijken ook de namen van Arjen Robben (58 miljoen euro), Robin van Persie (46 miljoen euro), Wesley Sneijder (37 miljoen euro), Nigel de Jong (30 miljoen euro), Klaas-Jan Huntelaar (29 miljoen euro), Rafael van der Vaart (18 miljoen euro) en Ryan Babel (21 miljoen euro).

Het bij BALR opgestreken rendement werd door Van der Wiel gedeeltelijk geherinvesteerd in ‘celebrity investeringsfonds’ Block Party, dat hij in 2017 samen met zakenpartner Funs Jacobs op poten zette. Het bedrijf brengt innovatieve tech start-ups in contact met invloedrijke en vermogende investeerders. Netwerken en de kracht van social media is daarbij van cruciaal belang. “Block Party is de schakel tussen veelbelovende starters en invloedrijke vermogenden die via verschillende kanalen een grote groep mensen kunnen bereiken”, zei Van der Wiel bij de oprichting van het investeringsfonds in een reactie aan Adformatie. De rechtsback van weleer weet hoe belangrijk het is om de verschillende social media-kanalen optimaal te benutten, gezien zijn 926.000 volgers op Instagram. Zijn vriendin, het Belgische model Rose Bertram, wordt gevolgd door 764.000 bewonderaars. Veel updates van het duo op Instagram komen vanuit Los Angeles, waar ze in een luxueus onderkomen wonen dat door de LA Times wordt geschat op omgerekend bijna drieënhalf miljoen euro.

Van der Wiel, die in het verleden ook investeerde in bedrijven met mooie namen als SuperPhone, Wine Awesomeness en OnOff Telecom, is echter niet alleen met Block Party bezig. In het najaar van 2018 zag Bare Knuckle het levenslicht. Deze creative shop, met Los Angeles als uitvalsbasis en Noord-Amerika als werkterrein, richt zich voornamelijk op personal brands en bedrijven die hun populariteit willen vergroten. Van der Wiel liet destijds aan Baaz weten waarom hij zijn personal brand niet langer wilde uitbesteden. “Tijdens mijn carrière ben ik benaderd door tientallen mensen die graag mee wilden helpen aan de ontwikkeling van mijn persoonlijke merk. Eigenlijk raakte ik nooit echt overtuigd door ze. Na mijn stap naar Noord-Amerika was het tijd om het heft in eigen handen te nemen, samen met mijn partner Funs Jacobs. Al snel werd daar Ricardo Mingacho aan toegevoegd en ontstond er een sterk divers team. Zij werden als het ware de creative director van mijn personal brand en zijn mede-verantwoordelijk geweest voor mijn herpositionering.”

"Toen ik in Istanbul buiten beeld raakte en daardoor veel vrije tijd overhield, had ik voor het eerst de gelegenheid om mijn interesse in zaken, investeren en handel echt de volle aandacht te geven."

Van der Wiel ging in een recent interview met ONE37pm dieper in op zijn beslissing om al tijdens zijn spelersloopbaan het zakenleven in te gaan. “Toen ik van Ajax naar PSG vertrok, veranderde er een hoop voor mij. Pas na twee seizoenen in Parijs ging ik serieus nadenken over hoe ik mijn kapitaal beter zou kunnen gebruiken. Toen ik in Istanbul (als speler van Fenerbahçe, red.) buiten beeld raakte en daardoor veel vrije tijd overhield, had ik voor het eerst de gelegenheid om mijn interesse in zaken, investeren en handel echt de volle aandacht te geven. In die periode besloot ik ook om de samenwerking met mijn goede vriend Funs Jacobs te intensiveren. We hebben daarna nooit meer achterom gekeken.” Van der Wiel is naast Block Party en Bare Knuckle als investeerder zijdelings betrokken bij Hardt Hyperloop. Deze Nederlandse start-up kwam als winnaar naar voren in een door de bekende Amerikaanse ondernemer Elon Musk georganiseerde Hyperloop-competitie.

Voor Van der Wiel is het moeilijk te bevatten dat mensen in Nederland tijdens zijn dagen als profvoetballer felle kritiek leverden op zijn diverse activiteiten buiten het veld. “Mensen hebben doorgaans hun mening al snel klaar. Ze snappen niet dat topsporters dag en nacht bezig zijn met hun sport, die mentaliteit zit er nou eenmaal ingebakken. Dat verandert niet door een paar zakelijke vergaderingen en het ontwikkelen van andere interesses. Ik werd er echter wel om veroordeeld en het werd tevens als een excuus gebruikt als ik slecht presteerde. Het is misschien wel een van de redenen dat ik andere dingen ben gaan doen.” Van der Wiel denkt niet dat er een bepaalde leeftijd is waarop voetballers over de volgende stap in hun werkzame leven moeten gaan nadenken. “Ik denk niet dat dat aan leeftijd gebonden is. Het heeft meer te maken met het feit dat je meer verdient dan je kunt uitgeven, dan kun je echt iets opbouwen voor de toekomst. Zeker als je dan ook nog de juiste zakenpartner weet te vinden.”

Het gaat Van der Wiel dus voor de wind op zakelijk gebied, maar hij kent de valkuilen die er her en der zijn. Geduld bijvoorbeeld is naar eigen zeggen niet zijn beste eigenschap. “Het heeft met een bepaalde mindset te maken. Het geduld dat ik als profvoetballer nodig had, heb ik nu nodig in de wereld van het zakendoen. We hebben torenhoge ambities. Maar het is wel vreemd dat ik de mindset van een beginneling moet aannemen, net als in mijn beginjaren in de voetbalwereld. Het zal me echter helpen om wederom de top te bereiken.” De 31-jarige Van der Wiel heeft met de kennis van nu een welgemeend advies voor de Gregory van elf jaar geleden, die toen nog geen zakelijk brein had ontwikkeld. “Begin er eerder mee. Zeker met het optimaal gebruik maken van je naam in de zakenwereld. Zoek de juiste zakenpartner. Iemand die kennis van zaken heeft, over een gezonde dosis arbeidsethos beschikt en die ook nog eens honderd procent betrouwbaar is. En ga er volledig voor.”

David Beckham, voormalig ploeggenoot bij PSG, staat bovenaan het wensenlijstje van Van der Wiel wat betreft toekomstige zakenpartners. “Dat is een inkoppertje”, beaamt de oud-verdediger van Ajax en Oranje. Beckham is nog wel behoorlijk actief in de voetbalwereld, want de oud-middenvelder is voor tien procent mede-eigenaar van Salford City en tevens een van de drijvende krachten achter Inter Miami FC. Daarnaast is de inmiddels 44-jarige Beckham samen met zijn vrouw Victoria eigenaar van Beckham Holdings, dat de zakelijke belangen en de merkrechtdeals met onder meer Adidas en L’Oreal van het vermogende tweetal behartigt. Volgens zakenblad Forbes heeft het bedrijf van de Beckhams een waarde van omgerekend 135 miljoen euro. Dergelijke bedragen zijn voor Van der Wiel nog niet weggelegd, maar de jonge ondernemer heeft al een goede start gemaakt en is vastbesloten om Noord-Amerika beetje bij beetje te veroveren.

Beckham standbeeld in Thaise tempel trekt aandacht van toeristen
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Was hij niet een aantal jaar geleden failliet vanwege een verkeerde investering?

11 augustus 2019 om 00:49

Hansje niet failliet, maar hij had heel veel geld verloren! Miljoenen volgens mij aan een gladjanus die een oplichter bleek te zijn.

Mooi succesverhaal, maar is hij voor die successen niet eerst eens opgelicht door een man in Turkije?

11 augustus 2019 om 12:17

Dat kan toch? Gevallen en weer opgestaan.

Hahaha, die titel roept al zoveel weerstand bij mij op, volgertjes er nog even bij noemen. Klasse Voetbalzone! Hebben weer gelachen. Dit oppervlakkige, oninteressante typ was sportief al overhyped en mocht niet eens zijn veters strikken, maar zal toch zeker zakelijk gezien nooit op het niveau van megaicoon David Beckham komen. Dat de suggestie van een vergelijking al door een zichzelf respecterend journalist is gemaakt is eigenlijk al een grove belediging richting David Beckham en de invloed die hij heeft gehad binnen en buiten de lijnen.

11 augustus 2019 om 03:21

Ik vind het ook een rare snuiter en voor me gevoel heeft hij niet alles eruir gehaald. Maar hij is wel ambitieus en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Dus wat mij betreft zou het wel een grote kunnen worden. Maar het kan twee kanten op een grote bluffer of een grote business tycoon

11 augustus 2019 om 08:31

@dros

"hahaha, die titel roept al zoveel weerstand bij mij op, volgertjes er nog even bij noemen. Klasse Voetbalzone! Hebben weer gelachen. Dit oppervlakkige, oninteressante typ was sportief al overhyped en mocht niet eens zijn veters strikken, maar zal toch zeker zakelijk gezien nooit op het niveau van megaicoon David Beckham komen. Dat de suggestie van een vergelijking al door een zichzelf respecterend journalist is gemaakt is eigenlijk al een grove belediging richting David Beckham en de invloed die hij heeft gehad binnen en buiten de lijnen."

De afgunst en afkeer druipt werkelijk van je reactie af en beinvloed en vertroebelt duidelijk je beoordelingsvermogen. Bij gebrek aan argumenten val je Van der Wiel persoonlijk aan terwijl hij niet zichzelf met Beckham heeft vergeleken, maar een journalist dat heeft gedaan. Met de uitspraak dat Van de Wiel oppervlakkige en oninteressant zou zijn, terwijl je iemand persoonlijk moet kennen om dat te kunnen beoordelen, toon je aan dat je niet in staat bent om de zon in het water te kunnen zien schijnen en die uitspraak zegt dus helemaal niets over Van de Wiel, maar alles over jou. Je hebt kennelijk ook moeite met begrijpend lezen, de vergelijking met Beckham wordt alleen gemaakt omdat die net als van de Wiel naast een geslaagde voetbalcarriere ook zakelijk aan de weg timmert, Beckam wordt in die vergelijking als gewoon gebruikt als metafoor. Er wordt nergens beweerd dat Van de Wiel net zo succesvol zou zijn als Beckham, sterker nog dat wordt feitelijk zelfs ontkracht doordat het vermogen van Van de Wiel wordt genoemd en Beckham dat bedrag in 1 seizoen bij elkaar had verdiend. Het vermogen van Beckham is 10 keer zo hoog als dat van Van de Wiel. Het is te triest voor woorden dat iemand helemaal los gaat op een bekend persoon, louter en alleen omdat die persoon succes heeft en niets heeft gedaan dat rechtvaardigt om zo te worden beoordeeld. Het is maar goed dat afgunst geen geluid maakt, anders zou het lawaai om ons heen oorverdovend zijn.

11 augustus 2019 om 10:42

Funs Jacob, is that you? Hoe je voor Greg opkomt maakt je wel verdacht :D

11 augustus 2019 om 11:37

@snelste

"funs Jacob, is that you? Hoe je voor Greg opkomt maakt je wel verdacht :D "

Sterke inhoudelijke reactie.

12 augustus 2019 om 07:46

@scepticus kijk, je probeert wel de quasi intellect en moralist uit te hangen maar blijkbaar ben jij zelf ook niet zo van de inhoud want Drost viel vd Wiel niet zo zeer persoonlijk aan maar vond de vergelijking vd wiel- Beckham terecht lachwekkend.

12 augustus 2019 om 11:24

@richardpraha

"je probeert wel de quasi intellect en moralist uit te hangen maar blijkbaar ben jij zelf ook niet zo van de inhoud want Drost viel vd Wiel niet zo zeer persoonlijk aan maar vond de vergelijking vd wiel- Beckham terecht lachwekkend."

Mijn reactie heeft helemaal niets met intelligentie en moralisme te maken, maar met beschaving en wederzijds respect. En met elkaar het ligt in de ogen gunnen. Uit het feit dat jij er voor kiest om de schrijver van een reactie persoonlijk aan te vallen ipv zijn eventuele ongelijk met inhoudelijk argumenten aan te tonen, maak ik op dat jij daar ook niet zoveel mee op hebt, al sluit ik ook niet uit dat je daar de inhoud niet voor hebt. Je uitspraak dat Drost Van de Wiel niet persoonlijk zou hebben aangevallen, terwijl in de bijdrage letterlijk staat: "dit oppervlakkige, oninteressante typ was sportief al overhyped en mocht niet eens zijn veters strikken, maar zal toch zeker zakelijk gezien nooit op het niveau van megaicoon David Beckham komen", is zo volstrekt lachwekkend dat ik er verder niet op in zal gaan.

11 augustus 2019 om 12:41

@Dros: zielige reactie van je, waar je jaloezie vanaf druipt. Als je het niet wil lezen, ga je toch naar een ander artikel? Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers die in een gat vallen als ze stoppen (en het ook financieel lastig krijgen), Vd Wiel is een leuk ander voorbeeld. Ik vind het knap wat hij heeft bereikt en leuk om er iets over te lezen.

12 augustus 2019 om 08:09

Serieus? Jaloezie? Er is werkelijk geen spoortje jaloezie te bekennen. Ik dacht dat alleen brugklassers dat kansloze argument op tafel gooiden bij enige vorm van kritiek.
Hij heeft niet eens kritiek op vdWiel, maar op de journalist die een lachwekkende vergelijking trekt. Het is natuurlijk een gotspe om een vergelijk tussen die twee te maken.

12 augustus 2019 om 08:24

Volgens mij noemt hij Vd Wiel een oninteressant overhyped type. Dat is nergens voor nodig en subjectief als de pest. Dan mag je dure woorden gebruiken, maar is natuurlijk van de zotte. Wat kan het jou schelen dat de schrijver van het artikel een vergelijking trekt, die niet eens zo 1-op-1 overkomt zoals jij suggereert. Misschien wat chillen man, wat een opgefokte reactie over een artikel als dit.

12 augustus 2019 om 09:22

Maar natuurlijk is dat subjectief. Het is tenslotte zijn mening. Wat is daar mis mee? De titel ‘nederlandse David Beckham’ haalt ook als zakenman de absolute top is gewoon onzinnig. Hij is niet de NL David Beckham, heeft als voetballer niet de absolute top gehaald en ook als zakenman niet. Het is alsof je mij de NL Warren Buffett noemt omdat ik ook wat aandelen in mijn bezit heb. Het feit dat ze Beckham nodig hebben als clickbait voor dit artikel zegt al genoeg.
Overigens kan ik dat prima langs me heen laten gaan, ik reageerde simpelweg op jou opmerking dat Dros jaloers zou zijn.
Waar ik verder moeilijke woorden gebruik en waar uit zou moeten blijken dat ik opgefokt ben is mij een raadsel.

11 augustus 2019 om 14:47

@DROS Ik wilde eigenlijk speciaal inloggen om gehakt te maken van je ongelooflijk domme reactie. Maar nu log ik in om Scepticus de complimenten te geven voor het haarfijn blootleggen van je gebrek aan enig IQ of vermogen tot begrijpend lezen. Je hebt jezelf officieel voor lul gezet, dat is het enige postieve aan je gebrabbel

12 augustus 2019 om 07:49

@jaxi10 Nou chapeau hoor want nu heb je “speciaal” ingelogd om jouw eigen kortzichtigheid bloot te leggen....net als die scepticus Welke het vermogen ontbreekt om inhoudelijk te lezen en reageren.

11 augustus 2019 om 22:08

Beetje jaloers DROS?🤣

11 augustus 2019 om 23:56

Aan de reacties te lezen valt iedereen nogal over mijn gekozen woorden, maar gaat iedereen helaas daardoor ook vervolgens volledig voorbij aan het feit dat ik niet Van der Wiel op wat voor manier dan ook persoonlijk wil aanvallen, maar juist Voetbalzone en de betreffende journalist die dit stuk in elkaar heeft geflanst verantwoordelijk houdt voor de onnodige weerstand die dit soort bagger en kul-vergelijkingen oproepen. Voor mij staat David Beckham op een all-time #1 plek qua marketing en branding, en zijn invloed op de huidige maatschappij en voetbalsport an sich word naar mijn mening schromelijk onderschat. Om het dan in een titel van een artikel over de, met alle respect, ‘bijbaantjes’ (in vergelijking met het imperium en sponsordeals van David Beckham) van ene Gregory van der Wiel te spreken over ‘Nederlandse David Beckham’ haalt OOK de absolute top. Sorry, maar dan gaan bij mij de nekharen overeind staan. Om vervolgens het dan ook normaal te vinden om het vol op de persoon te spelen, ach laten we het er op houden dat misschien mijn woordkeuze ook heeft bijgedragen aan de vertroebeling van jullie eerste intentie tot reageren? Of pot verwijt de ketel?

12 augustus 2019 om 08:27

Waarom zou je je zo druk maken over gekozen woorden? Dan lees je het stuk toch niet? Zet deze woede om in iets positiefs, daar word je zelf een stuk beter van. Niemand verplicht je dit stuk te lezen. Mensen hier in Nederland hebben veelal de neiging om maar van alles wat te moeten vinden. Je kan ook denken na het stuk, dit is niets voor mij. Laat het dan ook lekker daarbij, dat is beter voor ieders humeur lijkt me.

Hoort er bij.. als je zaken doet neem je risico’s en ga je aF en roe onderuit. Als je maar vaker succes hebt dan onderuit gaat is er niet zoveel aan de hand..

Het is mij nog niet duidelijk welke onderneming/investering nu echt goed loopt.

11 augustus 2019 om 13:59

''in de zomer van 2018 verkocht Van der Wiel zijn aandelen binnen het populaire kledingbedrijf en volgens Quote was dat ‘met een prachtig rendement van tweeduizend procent op zijn investering’.''

Dit vind ik best een goede investering

11 augustus 2019 om 14:52

Daarom zei ik ook “nu”.

11 augustus 2019 om 14:52

Daarom zei ik ook “nu”.

11 augustus 2019 om 17:44

Ah oke, ik denk daar vrij weinig over te zeggen valt omdat we niet weten wanneer hij precies heeft geïnvesteerd en een deel omdat het nog te nieuw is. Over een paar jaar weten we meer.

Van der Wiel doet echt alles waar een gemiddeld kind uit Almere van droomt. Eerst was die profvoetballer en nu is die succesvol zakenman. Eigenlijk ontbreekt alleen de rap carrière nog op die lijstje. On: voetbalzone moet vaker een artikel maken over wat ex voetballers nu doen. Ik vond het best vermakelijk om te lezen. Veel beter dan een clickbait transfergerucht ofzo.

Zijn inzet op zakelijk vlak verdient wel respect.
Het gros van de voetballers is vooral bezig zich op social media te profileren en te gamen,masr hij heeft zijn vrije tijd (die je als voetballer in ruime mate hebt) veel verstandiger gebruikt!

11 augustus 2019 om 14:19

Gregory is juist zo succesvol geworden door oa social media. Er zijn weinig voetballers die actiever dan Gregory zijn op Socials. Hij heeft alle social media optimaal gebruikt om oa Balr groot te krijgen en zich als merk te profileren. In deze influencer tijd is social media het middel om te promoten

Vond (tijdens E voetbalcarriere) en vind (nu dat hij gestopt is met voetballen) al die kritiek echt belachelijk. Moet hij dan maar de hele dag met zichzelf spelen in FIFA nummer zoveel? Mag een sporter geen andere diepgaande interesses hebben? Wat een onzin. Als hij dit interessant is en er goed in is wat is dan het probleem? Hij heeft op sportief en zakelijk gebied meer bereikt dan 99,9 procent van de mensen die (hier) op hem lopen te haten. Ik wens hem succes, vind het mooi dat hij ambities heeft en er mee aan de slag gaat.

11 augustus 2019 om 12:16

* .. tijdens zijn voetbalcarriere .. + * .. dit interessant vind .. VZ regel eens dat we tekst kunnen bewerken in de app.. Schrijffouten zijn niet te corrigeren..

11 augustus 2019 om 14:10

Deze jongen heeft voetbal maar heel even als prioriteit gehad en daardoor hadden ploeggenoten niet zoveel met hem. Meer dan eens kwamen er weer verhalen boven water dat hij zich afzonderde van de spelersgroep en er niet echt bij hoorde. Maar goed:

Uiteindelijk bepaalt hij zelf wat hij doet. Schijnbaar vind hij dit soort dingen interessanter dan voetbal en dat is zijn goed recht. Ik snap alleen wel dat mensen kritisch zijn als hij weer eens als een draak speelde omdat hij er simpelweg te weinig voor deed.

Verder is het inderdaad knap wat hij bereikt heeft. Uit z'n voetbalcarriere heeft hij niet het maximale gehaald, maar hij was wel degelijk een hele getalenteerde back en schijnbaar weet hij ook veel van het zakelijke bedrijfsleven. Dat is lang niet zo makkelijk als mensen denken.

11 augustus 2019 om 14:10

De mening van het grote publiek wordt ook vaak beïnvloed in wat voor bedrijven de voetballer precies heeft. Denk dat het ook een aversie is tegen de hiphop(cultuur) en mode. Als Gregory een steakrestaurant had geopend was er veel minder kritiek durf ik wel te zeggen. Ook over het merk Balr heeft met name de oudere generatie een sterke (negatieve) mening over.

Een studie doet het ook altijd goed. Dat mag van het publiek dan wel weer als diepgaande interesse.

11 augustus 2019 om 22:23

Denk dat het vooral gaat om dure (merk) kleding waar de oudere generatie een negatieve mening over heeft.

11 augustus 2019 om 22:57

Het gaat niet om hoe duur de kleding is. Balr is geen Philip Plein of Moncler. Balr zit in dezelfde prijsklasse in kledingmerken waar de oudere generatie in loopt. Een ouwe lullen merk als Mcgregor verkoopt ook truien van 150 euro. Als het een net herenboetiekje waar een kleding voor de dubbele prijs werd verkocht maar een andere stijl dan hoorde je er hele andere verhalen over.

Kijk maar naar een merk als North Face. Voordat de hele hiphopscene het merk omarmde en erin gingen lopen, was dat een merk voor 50 plussers. Nu is het hele imago van North Face veranderd.

Yup.. die is over een paar jaar dus hartstikke failliet. ‘Wine Awesomness’ maar natuurlijk 😂

Hij had de potentie om een top back te worden, maar het is er nooit volledig uitgekomen. Als je voetbal niet op het eerste plan zet, zul je nooit het maximale uit je carriere halen en ondanks een carriere met clubs als Ajax en PSG op het CV verdween hij in Oranje net zo snel als dat hij kwam.

Verder is het natuurlijk knap dat je buiten het voetbal zo succesvol kunt zijn. Als je dat leuker vind dan voetballen, kan ik me voorstellen dat je met 31 jaar geen trek meer hebt in professioneel voetbal. Voetballend gezien jammer dat het er maar twee jaar echt is uitgekomen en zakelijk gezien knap dat je de discipline en het inzicht hebt om een succesvolle entrepreneur te worden.

12 augustus 2019 om 11:33

Waar is in dit verhaal de mislukte investering in Turkije waardoor deze nieuwe David Beckham aka superinvesteerder miljoenen verloor?

13 augustus 2019 om 20:12

Ja, want succesvolle zaakwaarnemers maken nooit inschattingsfouten en gaan ook nooit failliet?! Absoluut geen goed argument. Elke entrepreneur gaat wel eens op z'n plaat. Daar leer je van om vervolgens diezelfde fouten niet nog een keer te maken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax78
4.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

122 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren