Chelsea neemt definitief afscheid van voormalig recordaankoop Morata

Zaterdag, 6 juli 2019 om

Álvaro Morata keert niet meer terug bij Chelsea, zo maakt de club zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 26-jarige aanvaller werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan Atlético Madrid en zal aankomend seizoen ook op huurbasis voor los Colchoneros spelen. De transfer wordt vervolgens volgend jaar zomer permanent gemaakt. Met de permanente overstap van de spits is naar verluidt een kleine 56 miljoen euro gemoeid.

Morata werd twee jaar geleden door the Blues voor 66 miljoen overgenomen van Real Madrid en werd daarmee de duurste aankoop van de club tot dan toe. De aanvaller slaagde er echter nooit in om uit te groeien tot een steunpilaar op Stamford Bridge. In 72 wedstrijden namens de Londenaren kwam hij uiteindelijk tot 24 doelpunten en in de winterstop van het afgelopen seizoen werd besloten om hem te verhuren aan Atlético.

Namens de Madrilenen staat de teller vooralsnog op zes doelpunten in vijftien officiële wedstrijden en de club werd deze zomer min of meer gedwongen om de spits permanent in te lijven. Chelsea besloot vanwege de aan de club opgelegde transferban namelijk om van een clausule gebruik te maken om Morata, die oorspronkelijk ook volgend seizoen op huurbasis in het Wanda Metropolitano zou spelen, voortijdig terug te halen.

Atlético zag zich daarom genoodzaakt om opnieuw met Chelsea om de tafel te gaan en uiteindelijk zijn de clubs, tot opluchting van Morata die zelf absoluut niet terug wilde naar Engeland, tot een akkoord gekomen. Chelsea lijdt nu slechts een beperkt verlies op de 31-voudig international van Spanje, aangezien Atlético ook al 7 miljoen euro betaalde om hem te kunnen huren en dus in totaal 63 miljoen overmaakt naar Londen.


Poll

Een goede deal voor Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Wat een verschrikking van een spits om in huis te hebben. Ontzettend overgewaardeerd, kost klauwen aan geld maar scoort al jaren geen solide cijfers meer.

6 juli 2019 om 15:29

Die solide cijfers heeft ie eigenlijk nooit gehad. Er stond real op zn cv en bij real in de spits maakt iedereen wel n paar goals. T blijft wonderbaarlijk dat tc's van grote clubs niet zelf alle beperkingen van zo'n speler zien en bakken met geld betalen. De aankoop van torres bijvoorbeeld is ongelukkig, maar morata kopen voor zoveel geld is gewoon dom. En nu trapt Atletico er weer in

6 juli 2019 om 15:55

Gaan het zien. Atletico en spitsen zijn over het algemeen een prima combinatie

6 juli 2019 om 18:46

komt ook mede door de aanvoer naar de spitsen is vrijwel constant, qua gekozen tactiek. Bij Chelsea ging het meer via Hazard, en die legt minder vaak een bal voor op de hoofd van Morata maar dribbelt de centrum in. Verwacht dat Morata bij Atletico wel meer goals zal prikken dan bij Chelsea, maar blijft wel een 'net-niet topspits'... Leek me meer iets voor de Arsenal van tegenwoordig.

6 juli 2019 om 15:29

Die solide cijfers heeft ie eigenlijk nooit gehad. Er stond real op zn cv en bij real in de spits maakt iedereen wel n paar goals. T blijft wonderbaarlijk dat tc's van grote clubs niet zelf alle beperkingen van zo'n speler zien en bakken met geld betalen. De aankoop van torres bijvoorbeeld is ongelukkig, maar morata kopen voor zoveel geld is gewoon dom. En nu trapt Atletico er weer in

56 miljoen?! Strikje omheen doen.

6 juli 2019 om 13:39

Maar wie wordt onze spits volgend seizoen? Higauin? Abraham? Gaat niet goed komen zo.

6 juli 2019 om 13:44

Hij was sowieso al voor anderhalf jaar gehuurd dus Chelsea had er van te voren rekening mee gehouden dat hij dit seizoen niet bij de selectie zit. Sterker nog, ze hebben nu 50 miljoen binnen wat ze kunnen uitgeven aan een nieuwe spits.

6 juli 2019 om 13:44

Giroud

6 juli 2019 om 13:45

Higuain is al weg. Het gaat tussen Giroud, Tammy en batshuayi. Ik zie liever 1 van hun 3 dan Morata. Want het was vrij duidelijk dat hij niet terug wilde komen. Zulke spelers kun je gewoon beter laten gaan.

6 juli 2019 om 13:45

Higuain is al weg bij chelsea

6 juli 2019 om 14:16

Genoeg opties in Europa, aangezien het transfer verbod nog geld gewoon met Batshuayi starten en Abraham als stand in Hodson Odoi en Pulisic op de vleugels

6 juli 2019 om 18:43

vind Tammy nog niet echt goed genoeg om de spits van Chelsea te zijn, eigenlijk is Bats ook niet goed genoeg maar wel de betere keus van de twee. Iemand die toevallig meer weet van de talenten die op punt van doorbreken zijn bij Chelsea?

Het was een genoegen Alvaro. Wens je al de beste in Madrid amigo

Dan is er weer een jaar van zijn contract af en zou hij minder waard moeten worden maar dan moeten ze alsnog 56 miljoen aftikken voor die ontzettend beperkte spits. Dat geld kan je beter investeren denk ik.

Wat is het zonde dat het nooit gelukt is om deze speler goed aan de praat te krijgen.. Als Chelsea met klassieke wingers gespeeld zou hebben, dan zouden we een hele andere speler gezien hebben denk ik. Uiteindelijk is hij iemand gebleken die niet goed bij het team past en qua speelstijl niet echt bij Chelsea hoorde. Onder Conte moest hij teveel alleen doen, of samen met Hazard, en onder Sarri stond hij alleen maar te schutteren..

Doodzonde van de potentie, maar het is wel lekker dat Chelsea weinig tot geen verlies maakt op deze grote aankoop. De transfersom loopt tegen de 60 miljoen en Atletico moest vorig seizoen al een godsvermogen betalen om hem te mogen huren! Dat heeft Marina lekker gedaan!

6 juli 2019 om 13:45

Heb mijn twijfels of er met klassieke wingers meer uit deze speler gehaald had kunnen worden. Chelsea is namelijk niet de eerste club waar Morata niet helemaal uit de verf komt. Eigenlijk past zijn periode in Londen precies in zijn carriere. Je ziet dat ie echt wel kan voetballen, maar het komt er allemaal net niet uit. Net als bij Real Madrid, Juventus en ook bij Atletico was het vaak net niet.

6 juli 2019 om 13:48

Koppend vind ik hem de sterkste speler die Chelsea sinds Drogba in de selectie gehad heeft, als hij veel voorzetten gehad zou hebben zou hij meer scoren. Tenminste dat gevoel heb ik. Hij heeft echt zijn periodes waarin niks lukt of alles lukt, een middenweg kent hij niet.

Domme keuze van atletico maar chelsea legde de druk op hun van, nu kopen of terug sturen terwijl hij voor 18 maanden gehuurd was(bizar). Niet de type speler die er 20 in gaat schieten maar iemand die spelers om zich heen laat renderen. Toevallig als bankzitter bij real schoot er 15 der in dat was indrukwekkend maar geen 60M waard die chelsea neerlegde. Hoop dat mij mond word gesnoerd maar vrees dat ik gelijk heb.

6 juli 2019 om 13:46

Je hebt gewoon volkomen gelijk

Toch een flinke miskoop gebleken voor Chelsea volgens mij voor meer dan 70 miljoen gekocht en dan volgend jaar voor 56 miljoen verkopen. Ik denk dat het spel in Spanje Morata gewoon veel beter ligt, is allemaal meer technisch en over de grond, en Morata is gewoon heel goed met de voeten, en hij kan ook wel goed koppen maar in Engeland zijn de verdedigers 6 meter 20,daar valt niet tegen op te boksen.

6 juli 2019 om 13:58

Morata goed met de voeten? Kom nou? Hij is geen Lukaku maar voor Spaanse begrippen een uitermate beperkte spits. Voer hem voorzetten of ballen in de diepte en je hebt een erg gevaarlijke speler maar over de grond combineren ligt hem niet zl

Dank je voor alle gemiste kansen. Nee maar serieus dit is een goede transfer voor hem, minder aandacht van de media want hij lijkt mij gewoon niett kunnen renderen in een 1 spitsensysteem. Hij barst van het talent maar in Spanje is hij beter af. Volgend jaar Chelsea met Tammy,batsman en Giroud niet geweldig maar ik kan er mee leven.

Ik snap dit zelf niet zo goed aangezien Atleti nog een jaar de tijd had om hier over na te denken. Maar goed, tot nu toe heeft hij het vrij goed gedaan en is hij een soort van cultheld geworden door zijn buitenspelgoals. In tegenstelling tot zijn tijd bij Chelsea is hij nu echt bereid om te vechten voor de club en maakt hij zijn kansen wel af. Voetballen kan hij wel dus als hij nu vanaf het begin van het seizoen mee doet zie ik hem zo 20 goals maken.

6 juli 2019 om 13:41

Atletico is wel met geld aan het smijten. Eerst Felix nu Morata, terwijl Griezmann en Costa er ook nog rond huppelen. Is er al iemand gehaald om Godin te vervangen?

6 juli 2019 om 13:51

Ja, met Gimenez hebben we al iemand in huis die vorig seizoen nauwelijks onder deed voor Godin. Savic heeft ook al jarenlang bewezen een solide verdediger te zijn, ook voor het allerhoogste niveau. Voor de rest is Filipe gehaald van Porto en zijn talenten als Montero en Perez er ook nog. Het zou ook nog kunnen dat Hermoso van Espanyol komt, al lijkt Atleti geen 40 miljoen voor hem te willen betalen.

En Griezmann gaat echt wel weg, er zijn genoeg mensen die zeggen dat hij bij de 5 beste speler ter wereld hoort (dat is hij zeker niet) dus dan valt 120 miljoen wel mee. Dat zie ik Barca, PSG of zelfs United zo betalen.

6 juli 2019 om 13:59

Goeie linksback hebben ze ook gehaald. Nog iemand voor op rechts en een uitstekende transferperiode ondanks de Exodus daar

Knap dat zo'n speler die nergens echt heeft uitgeblonken zo vaak voor tientallen miljoenen van club kan wisselen. Hij zal er bij Atletico vast weer tussen de 10 en 15 treffers inschieten in La Liga. Dat is ongeveer zijn gemiddelde per seizoen in een reguliere competitie. Niet heel indrukwekkend als je het prijskaartje ziet. Maar ja, de clubs trappen er telkens weer in.

Dit is denk ik het beste voor beide partijen, voelt zich meer thuis bij atletico en Paste gewoon niet bij Chelsea, heel zonde dat het nooit wat is geworden helaas. Maar nu alleen nog Alonso verkopen en drinkwater (die gelukkig 90% zeker weggaat aangezien Zouma zijn nr. 6 al heeft overgenomen)

Naar mijn mening is hij de meest overschatte spits in het voetbal. Desondanks heeft hij bij geweldige clubs mogen voetballen. Toch knap.

Hermoso, llorente. Straks nog Marcos alonso en/of Ceballos... dadelijk kan je Atleti Real Madrid B gaan noemen. Om vervolgens weer beter te presteren 😂

56 miljoen?? Wat een geweldig nieuws! Zo’n minimaal verlies op zo’n flop is echt top gedaan. Nu gewoon met Abraham en Giroud aan de bak en volgend jaar (indien nodig) een topspits halen.

Werkelijk waar geen idee waarom deze speler telkens voor bizarre bedragen van eigenaar wisselt. Zwaar, zwaar overschat. Met 26 jaar wordt het tijd om de belofte eens in te lossen. Typisch een speler die je over 10-15 jaar vergeten bent.

Had totaal niet verwacht dat Atletico hem ook daadwerkelijk zou overnemen. Maar bij Chelsea hebben ze hier toch wel het maximale uitgehaald door dit hoofdstuk met een minimaal verlies af te sluiten. Geld oppotten en volgend zomer het elftal aanvullen met daadwerkelijke kwaliteit om de weg naar kampioenschappen weer in te slaan.

6 juli 2019 om 14:37

Eens! Dit seizoen proberen een aantal jonge spelers proberen door te selecteren, maar niet vergeten dat spelers als Willian, Luiz en Giroud veel kunnen betekenen voor dit team. Als dit doorselecteren lukt, en een top 4 plek verzekeren met Lampard zie ik het zeer positief in. Dan hebben we geld van 2 seizoenen Champions League en Morata, Hazard en hopelijk Alonso, en kunnen we een aantal topspelers kopen om de plekken die dit seizoen niet overtuigen aanvullen. Zo zou ik het graag zien dit seizoen. Daarnaast heb je spelers als Luiz, Emerson, Jorginho, Giroud, Pedro en Willian om zaken aan te passen. Ja het zijn een hoop jonge jongens, maar tegelijkertijd zijn het exceptionele talenten uit misschien wel de beste jeugdopleiding van de laatste 10 jaar.

Kepa
Reece James
Rudiger
Zouma
Castillo
Kovacic
Kante
Loftus Cheek
Pulisic
TammyAbraham
Hudson

Ligt het aan mij of lijkt het plaatje op een FIFA screenshot?

Real en Perez lachen zich rot lol. Man wat een gekte in de transferwereld. Hij heeft zo weinig laten zien en dan nog steeds zoveel waard zijn.

Of voor Icardi gaan ..10ml er bij en je had een realistische bod kunnen doen. Morata is een zeer overgewaardeerde aanvaller die nauwlijks wat toevoegd.

Wat een idioot bedrag voor en wat verbeterde versie van Ricky van Wolfswinkel. Ik snap niet hoe die jongen aan al die topclubs komt want hij is goed maar absoluut niet zo goed.

We zijn gek! Van dit gele hadden we een toekomstige topper als Maxi Gomez kunnen halen, en daarnaast ook nog eens Alex Telles. Nu hebben we een matige spits die erom bekend staat veel kansen te missen en daarnaast weinig meters te maken voor het team. Hij is ook geen clubheld ofzo, want hij heeft in het verleden Atleti al een keer verraden door naar Real Madrid te gaan, dus ik snap hier helemaal niks van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

91 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren