Erik ten Hag opgetogen: ‘Daar hadden we last van en dat was een reden’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Ajax bereidt zich momenteel in De Lutte voor op het nieuwe seizoen. Erik ten Hag is blij dat de Amsterdammers na een afwezigheid van vier jaar weer in Overijssel actief zijn. De trainer was niet helemaal blij met de voorbereiding van vorig seizoen, toen Ajax in het Duitse Klosterpforte neerstreek. Destijds kon Ajax geen geschikte opponenten vinden, stelt Ten Hag.

Ajax nam het vorig jaar op tegen Preussen Münster en SV Lippstadt 08. "Waren prima clubs, maar niet de tegenstanders die we wilden", zegt de oefenmeester in gesprek met TC Tubantia. "Daar hadden we last van en was een reden om niet terug te gaan. Daar komt bij dat Ajax graag zichtbaar wil zijn voor de supporters. Dat doe je door in eigen land te blijven."

De selectie van Ten Hag traint afgesloten van de buitenwereld, omdat men aan de slag gaat met de speelwijze, zo stelt de trainer. "Met iets voor onszelf dus en niet voor tegenstanders. We hebben gedurende het seizoen weinig tijd om te trainen, omdat we om de drie dagen een wedstrijd spelen. Dus dit zijn belangrijke weken voor ons."

Open trainingen zouden te veel afleiden, aldus Ten Hag. "We kunnen niet afgeleid worden. We zijn er om hard te werken, niet voor schouderklopjes. We willen de basis leggen voor een nieuw seizoen, waarin we weer op nul beginnen. Wat is geweest, pakt niemand ons af. Nu zijn we hongerig en willen we laten zien dat we goed bezig zijn en daarmee verdergaan."Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door rutgerrr)

Dus je wil zichtbaar zijn voor je supporters, maar gaat vervolgens afgesloten trainen?

25 juni 2019 om 11:20

Het gaat denk ik vooral om de wedstrijden die gespeeld worden

25 juni 2019 om 11:21

De wedstrijden die ze spelen zullen voor de supporters toegankelijk zijn. Zijn redenen om besloten te trainen lijken me glashelder.

25 juni 2019 om 12:15

Bijvoorbeeld de bosloop was toegankelijk voor supporters. De wedstrijden ook.

25 juni 2019 om 13:48

Tijden de CL campagne was Ajax een van de weinige clubs die niet achter gesloten deuren trainde de dag voor de wedstrijd. Allegri vond het zelfs zeer apart dat Ajax publiel toe liet.

Heerlijk om te lezen. De prestaties van afgelopen seizoen doen er nu inderdaad niet meer toe. We zijn allemaal trots maar verwachten ook dit jaar weer dat ze hun stinkende best doen en ons verwennen met mooi en aanvallend voetbal. Met mannen als Overmars en Ten Hag aan het roer heb ik er het volle vertrouwen in dat we ook dit jaar weer hoge ogen gaan gooien.

25 juni 2019 om 11:50

Precies! de ambitie spat ervan af. Afgelopen seizoen was geweldig, maar vooral geen genoegen nemen met minder. Je ziet ook dat ze de selectie zo vroeg mogelijk op orde willen hebben, ik heb er ook het volle vertrouwen in en ga er lekker voor zitten vanavond!

25 juni 2019 om 12:53

Ten Hag is de ideale coach om in dit soort situaties te hebben lijkt me. Stapt meteen uit de euforie en schakelt over naar het heden. Mooi om te zien! Nu krijgt hij ook van het begin af aan de steun van (zo'n beetje) alle supporters. Dan kunnen we vanaf het begin vlammen en er een prachtig seizoen van maken.

Ik hoop dat iedereen beseft dat nu de steekhouders (de Lig/de Jong) en misschien nog wel meer vertrokken zijn de verwachtingen bijgesteld moeten worden. Allemaal mooi en aardig die pakken met geld maar daarmee koop je geen gelijkwaardige spelers voor terug.

25 juni 2019 om 11:52

Er is pas 1 speler vertrokken hoor, er wordt ook gewoon kwaliteit teruggehaald. Natuurlijk ga je geen 1 op 1 vervanger vinden voor Frenkie en De Ligt, maar het elftal hoeft er niet per se veel zwakker op te worden als de (nieuwe) puzzelstukjes maar passen.

25 juni 2019 om 14:21

Je zou heel naïef zijn door nu te gaan beweren dat de Ligt bij Ajax blijft en over Ziych en v/d Beek heb ik mijn twijfels of ze wel blijven.

25 juni 2019 om 18:19

Maar zegt hij dat de Ligt blijft? Hij zegt dat er tot op heden maar 1 speler is vertrokken, namelijk de Jong. Dat is toch ook gewoon zo?

25 juni 2019 om 12:20

Ach ja Ajax zit nu in ieder geval in een situatie dat ze geen mega stappen achteruit hoeven doen. Toen Vertonghen en Eriksen vertrokken, en even daarvoor Suarez, was er geen kapitaal om gelijk kwaliteit te halen. Ajax heeft nu het geld om een elftal neer te zetten wat een reële kans heeft om mee te doen voor CL overwintering en dat is toch gewoon ook al heel mooi? Ik denk dat er weinig mensen zijn die verwachten, laat staan eisen, dat er opnieuw een halve finale gehaald wordt.

25 juni 2019 om 13:20

@ Shorty1991

Precies, ik ben zo ie zo van mening dat overwinteren in de Champions League en/of de kwartfinale bereiken van de Europa League de minimale standaard moet zijn voor Ajax haar doelstellingen in Europa.

Voorgaande Champions League avondturen zaten we verassend toch bijna elke keer serieus toch dicht bij die tweede ronde. Al werden we uiteindelijk steeds toch nog verdienstelijk derde zodat we nog door konden in de Europa League. Daarnaast is onze speelstijl ook een voordeel, het is een speeltijd die de meeste Europese ploegen meestal niet nationaal tegen komen.

Ajax heeft door de jaren heen genoeg bonuspunten gesprokkeld tegen (veel) beter geachte tegenstanders die niet wisten wat ze met het spel van Ajax aan moesten. Dan zullen er altijd nog clubs zijn die Ajax (of elke andere Nederlandse club) zullen onderschatten en daar kan men nog beter gebruik van maken.

Tenslotte denk ik dat Ajax en elke andere Nederlandse club nog wel een paar stapjes kunnen maken wanneer clubs er eens in slagen om die typische domme Nederlandse voetbalkwaaltjes uit te roeien. Die voetbalkwaaltjes hebben de Nederlandse clubs zo vaak en vooral in de absolute slotfases compleet onnodig de kop gekost. Al blijf ik voorop de langere termijn hopen op een nieuw te vormen competitie tussen Belgiã£â« en Nederland.

25 juni 2019 om 12:37

Maar je kan met de vervangers en een nieuw elftal wel aan je tactiek werken om het wel passend te maken. Een op een ga je natuurlijk inleveren ja

Hopelijk slaagt Ajax er in ieder geval in om de Champions League te halen, Europees te overwinteren en kampioen te worden. Overwinteren zou dan zelfs bij een ongunstige loting in de EL mogen zijn.

Wat mij betreft is het seizoen dan opnieuw geslaagd. Het is gewoon niet realistisch om te verwachten dat we elk seizoen opnieuw in de Champions League kunnen overwinteren en zelfs nog een aantal rondes doorkomen.

Ik ben in ieder geval optimistisch gestemd voor het aankomend seizoen, zeker gezien de gedane aankopen. De selectie is al bijna zo goed als compleet, de meeste mogelijke transfers zijn inmiddels ook al opgevangen. Er mist alleen nog een goede rechter centrale verdediger voor het geval Matthijs de Ligt vertrekt.

25 juni 2019 om 12:22

In de CL ben je altijd deels afhankelijk van de loting, maar Ajax zit in een goede positie voor pot 2 en als ze doorpakken en de aankopen presteren na verwachting, dan heb je toch een reële kans om een periode lang een soort van Benfica of Porto te zijn, dat zijn toch ploegen die gedurende een langere periode altijd wel goed meededen op CL niveau en ik denk dat dat voor Ajax de komende 5 jaar het doel moet zijn. Een vaste subtopper die 3 van de 5 jaar CL overwintert bij wijze van.

25 juni 2019 om 12:26

Ik wist niet dat ze waarschijnlijk in Pot 2 terecht zouden komen, maar dat verandert natuurlijk wel het een en ander. Over het algemeen moet je dan inderdaad in staat zijn om sowieso de ploeg uit pot 4 en waarschijnlijk ook de ploeg uit pot 3 onder je te houden.

Zoiets moet dan inderdaad wel realistisch zijn, 3 van de 5 jaren overwinteren in de CL. Wat dan wel belangrijk is, is dat we in ieder geval onze directe ticket weer terughebben. Een jaar geen CL kan funest zijn voor het aantrekken en behouden van je goede spelers.

Ik ben blij dat Ajax de traditie weer oppakt en voor Ten Hag zelf is het ook natuurlijk mooi dicht bij huis. Ook Koeman was fan van trainen en de Lutte en kwam met zowel Southampton als Everton langs.

Heb er aardig vertrouwen in. Met de transfers gaat het tot nu toe goed, hopelijk blijft het bij Frenkie, de Ligt en Ziyech. Met Marin en Promes zijn er al weer twee uitstekende aankopen gedaan, en ik verwacht er nog twee kanonnen bij. Ik verwacht gewoon opnieuw een kampioenschap en 100+ doelpunten, mooi voetbal en overwinteren in de CL.

Ik denk dat ajax allen de ligt nog kwijt raakt ...de rest moet ik nog maar zien ziyech neres van de beek, de top van Europa wil ze nog niet. en ik denk dat zij alleen maar na de top toe willen dus ben benieuwd wanneer de pleuris uit breekt als zev moeten banken want zo als het er nu uitziet gaan ze met 14 man in het veld staan? zoveel spelers ..

25 juni 2019 om 15:16

Het is ook wachten tot de topclubs spelers gaan verkopen he. We hebben nog 2 maanden de tijd, er er kan altijd nog iets gebeuren en dan zullen spelers van Ajax ook op lijstjes staan. Ik hoop dat Donny en Neres blijven. Ziyech ook, maar ik zie het niet gebeuren. Verder hoop ik dat er een fatsoenlijke verdediger gehaald wordt als De Ligt vertrekt, maar vooralsnog is hij nog Ajacied. Overigens wil ik Magallan nog niet afschrijven, ik ben benieuwd wat hij nou kan. Die jongen heeft nooit krediet gehad in Amsterdam

@devcity Wat is dat nu voor een rare stelling. Er is concurrentie bij Ajax en dus breekt de pleuris uit als er een paar moeten banken ? En dat is bij welke andere topclub in binnen- of buitenland niet zo ?
Als dat bij Ajax al gebeurt, hoe moet het dan zijn bij Manchester City, PSG etcetera, clubs die twintig of meer wereldtoppers in huis hebben ?
Natuurlijk zijn spelers die op de bank belanden niet tevreden, maar dat hoort ook niet. Een reservespeler die tevreden is met zijn positie is juist de meest waardeloze speler van je selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

31 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren