Transfer Matthijs de Ligt ‘voor negentig procent’ afgerond door megacontract

Maandag, 24 juni 2019 om

Matthijs de Ligt is hard op weg naar Juventus, zo meldt het Algemeen Dagblad maandag. De verdediger van Ajax wordt de laatste dagen hevig gelinkt aan een overstap naar de Italiaanse grootmacht. Volgens de krant is de transfer van de Oranje-international naar de topclub uit Turijn voor negentig procent afgerond.

Volgens het dagblad lijkt er snel een einde te komen aan het getouwtrek rond De Ligt 'nu er een megacontract voor hem klaarligt bij Juventus waarbij zelfs het nieuwe salaris van vriend en oud-ploeggenoot Frenkie de Jong bij Barcelona verbleekt'. Volgens het Algemeen Dagblad gaat De Ligt een veelvoud verdienen als De Jong in Spanje.

De Ligt wordt qua salaris de enige speler in Italië die enigszins kan wedijveren met Cristiano Ronaldo. De negentienjarige stopper van Ajax wordt na de Portugese superster de grootverdiener in de Serie A. Ook topspelers als Paulo Dybala, Miralem Pjanic en Mauro Icardi van Internazionale krijgen minder salaris dan de Ligt in Turijn.

Barcelona was ook in de race voor De Ligt, maar het salarisvoorstel van de Spanjaarden kwam 'niet in de buurt' van dat van Juventus en Paris Saint-Germain. 'De Franse kampioen deed verwoede pogingen om hem binnen te halen en kwam met een ultiem bod in de salaris ratrace.' Nu Juventus hetzelfde wil betalen, lijkt de keuze van De Ligt echter op Italië te vallen.

'Zaakwaarnemer Mino Raiola is van mening dat het goed is voor De Ligt om te trainen met Ronaldo, die een imposante trainingsethos heeft', zo klinkt het. Ajax wacht volgens de krant nog op een officieel bod van de kampioen van Italië. Volgens het Algemeen Dagblad is dat niet vreemd, aangezien Raiola precies weet wat De Ligt moet kosten, namelijk zo'n zeventig miljoen euro.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt deze zomer vertrekt naar Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door antonieajax)
24 juni 2019 om 07:40

Ik ben dan misschien de enige, maar wat is het leuke van naar een team gaan dat al in februari op zijn sloffen kampioen wordt?

24 juni 2019 om 08:06

Dan zou hij eigenlijk alleen naar Engeland kunnen. In Frankrijk en Italië zijn het altijd dezelfde clubs. Ook in Duitsland eigenlijk alleen maar Bayern hoewel aankomend seizoen misschien wat spannender wordt. Barcelona pakt ook vaak de titel. Door het transfergeweld van Real zou daar verandering in kunnen komen.

24 juni 2019 om 08:08

Dus elke speler moet maar naar de premier league gaan? Ooit zal Juve eens geen kampioen worden hoor en tevens elk jaar kans maken op eventuele winst van de CL. Samen spelen met toppers als Chiellini, Ronaldo, er zijn slechtere dingen in het leven...

24 juni 2019 om 08:23

@blackpool, ik denk dat de komende jaren het heel spannend zal worden in Spanje. Als je kijkt naar wat Real op dit moment doet, zal het niet vanzelfsprekend zijn dat Barcelona kampioen wordt. En is dat niet leuker (de strijd) dan in februari het kampioenschap te vieren?

Ligt het aan mij of is 70 miljoen een kleine 20 miljoen te weinig? Zeker met al die interesse?

24 juni 2019 om 07:28

Als ik lees wat een clown als Maguire waard is, is de Ligt het dubbele waard. Boeit me niet dat die koekenbakker engels is.

24 juni 2019 om 07:33

Jou niet maar Engelse clubs wel. Clubs buiten Engeland gaan ook nooit dat bedrag betalen voor Maguire.

24 juni 2019 om 07:57

Als je de bedragen moest geloven die eerst werden genoemd door Ajax fans is dit idd aan de iets magere kant. Al is 70 miljoen nig steeds veel geld voor een verdediger.

24 juni 2019 om 08:02

Al die interesse? Veel clubs zijn al weer afgehaakt. Barca, Manu, Liverpool, bayern, real. Allen juve en psg bleven over

24 juni 2019 om 09:03

Klopt. Er was dus bijna geen interesse in De Ligt. Alleen maar Barca, ManU, Liverpool, Bayern, Real, Juve en PSG. Stelt niks voor.

24 juni 2019 om 09:11

er was zeker veel interesse alleen al die clubs zijn afgehaakt. Dus ze zijn niet meer geinteresseerd. Wat dus betekent dat ze geen bod doen en de opmerking van vvkbv niet helemaal klopt.

24 juni 2019 om 10:11

Volgens mij zegt @gloryUnited dat ze afgehaakt zijn, of telt dat ook wanneer er een bod gedaan wordt en er nog twee clubs over blijven? Ik hoor Overmars al roepen: “al die clubs hadden voorheen interesse dus je moet nog steeds meer bieden” volgens mij wordt er niet gezegd dat het niks voorstelt, maar doordat die clubs niet meer geïnteresseerd zijn gaan ze ook niet meer tegen elkaar op bieden, maar jij en lezen over Ajax wanneer ze geen veren in hun reet krijgen werkt bijna als een rode lap op een stier.

24 juni 2019 om 10:12

Laat maar, ik zie wat voor plaatje gloryUnited heeft, nu snap ik waarom je zijn reactie niet goed leest...

24 juni 2019 om 10:39

Weet jij of Barcelona concreet is of niet? Bedoel 3 dagen terug was hij nog voor 90 procent zeker een Barcelona speler. Nu zouden ze opeens afgehaakt zijn? Idem met United 1 week terug. Lijkt me niet dat die clubs nu zijn afgehaakt.

24 juni 2019 om 10:48

uiteraard weten we niet welke clubs nog aangehaakt zijn en welke niet. Alleen als we de media lezen, meer toegang hebben wij niet. Zijn er wel een aantal tendensen opgevallen de laatste weken:

- Barca wil niet aan de salariseisen van De Ligt en Raiola doen en kunnen het geld wss besteden aan Neymar.
- Real is sws weinig over gehoord mbt de Ligt.
- Liverpool wil ook niet aan het salaris van de Ligt voldoen omdat dit voor scheve gezichten in de kleedkamer zou zorgen en ze hebben Joel Gomez al.
- city lijkt te kijken naar Maguire of Koulibaly.
- Man U kijkt naar Magauire, Koulibaly, Dias en Diop. Want de Ligt wilt CL spelen.
- Bayern heeft Hernandez al gehaald voor 80 miljoen.

Dann blijven PSG en Juve over. Uiteraard weten wij niet alles maar toch heeft Overmars minder poten om op te staan als de berichtgeving in de media. Nogmaals er zijn verschillende berichten in de media maar er is wel sprake van een algemene tendens.

Er moet alleen nog even een bod komen...

Zo te zien bijna een einde aan de berichten over Matthijs de Ligt. Juventus lijkt me een goede keuze! Verdedigend kan hij zich aan de hand van de ervaren verdedigers verder ontwikkelen!

24 juni 2019 om 07:28

Bijna een einde, nog maar 10% te gaan.

24 juni 2019 om 10:35

Oh 10% maar, dan kan je nog zo'n 100 artikelen verwachten

Ik hoop eigenlijk op Psg, dat maakt een 5e competitie in Europa 'interessanter'. Eigenlijk zou een transfer naar een Marseille, Everton, Sevilla, Frankfurt of Lazio juist echt helpen bij het interessanter maken van de competities maar goed..
Juventus is een fantastische club, evenals Barcelona en Psg. Hij verdient het ook en gaat het niveau zeker aankunnen.

24 juni 2019 om 07:53

Klopt, een stap naar AZ zou de ED ook interessanter maken.

24 juni 2019 om 08:02

Goed gezien! Alleen dat is in dezelfde competitie een stap achteruit, min en min.
De clubs die ik noem zijn minimaal naar een betere competitie en misschien zelfs naar een 'betere' club.

Wat een topzaakwaarnemer is Raiola als dit bericht klopt. Als 19 jarige al bijna de grootverdiener van een topclub als Juventus te worden is eigenlijk ongekend. Hopelijk zorgt dit niet voor scheve gezichten bij de andere toppers van Juve.

24 juni 2019 om 11:47

Dat gaat het wel doen en daarom is het geen topwaarnemer maar een geldwolf. Met zo'n salaris mag je geen enkel foutje maken (lastig voor 19-jarige) en je ligt onder een enorm vergrootglas. Lijkt me ondanks zijn nuchtere persoonlijkheid een lastige situatie. Snap echt niet waarom je op je 19e puur voor het geld kiest.

Juve dus, helemaal prima. Chiellini en Bonucci lijken me goeie mentoren, en CR een goede trainingspartner en iemand die De Ligt ook wel kan inspireren wat betreft de absolute topsport-mentaliteit. Al ben ik wel benieuwd naar wat De Ligt precies gaat verdienen. Meer dan 20 mln per jaar?

Ok dus Juve krijgt korting op de transfersom zodat ze vervolgens een onverantwoord salaris kunnen betalen? Wat een klote beleid van Ajax als dit waar is.

24 juni 2019 om 10:57

Jullie zwemmen al in het geld. Gun die jongen zijn salaris.

24 juni 2019 om 14:50

Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat er afgelopen zomer afspraken zijn gemaakt tussen De Ligt en Ajax. Iets anders kan ik mij dan ook niet voorstellen. Bijna elke topclub was inderdaad bereid om het gewenste bedrag op tafel te leggen. Vervolgens verwacht je dus dat de topclubs, naast het salarisaanbod, ook tegen elkaar gaan opboksen wat betreft transferbedrag. Maar dit lijkt helemaal niet het geval te zijn, waardoor ik er haast wel vanuit ga dat er afspraken tussen De Ligt en Ajax liggen.

Klinkt ietwat ophitserig :'er een megacontract voor hem klaarligt bij Juventus waarbij zelfs het nieuwe salaris van vriend en oud-ploeggenoot Frenkie de Jong bij Barcelona verbleekt'.
Maar hoeveel gaat de Ligt dan verdienen per jaar? Ik hoop dat ie zich daar verder kan door-ontwikkelen en wat betreft het trainingsethos van Cristiano...het is meegenomen omdat mee te maken.
Persoonlijk vind ik dat de Serie steeds verder afbrokkelt de afstand tussen Juve en de rest wordt steeds groter, het is commercieel gezien geen aantrekkelijke competitie meer vergeleken bij Engeland, Spanje en zelfs Duitsland.
Man. city had hem zeer goed kunnen gebruiken maar helaas kunnen of mogen ze geen grote transfers voorlopig meer doen tenzij City eerst spelers verkoopt( Sane, Jesus) heb ik begepen.
By the way Frenkie de Jong verdiend 10 miljoen euro per jaar bij Barca?? Dat is voor zo'n speler met zijn trackrecord een prima salaris om mee te starten.

Trainen met Ronaldo goed voor een speler... En met Mbappe of Messi niet? Hahah die Raiola weet het goed te brengen.... Feit is gewoon dat omdat de TD bij PSG vervangen is er opeens voor Riaola veranderde (voor hem) en toen besloten is voor Juventus. Sportief gezien is dat wel het beste voor De Ligt.

24 juni 2019 om 08:12

Trainen met Ronaldo vanwege zijn werkethos. Iets wat Messi beduidend minder heeft bijvoorbeeld

24 juni 2019 om 09:34

Ronaldo werkt er hard voor en Messi is het natuurlijk allemaal komen aanwaaien... Dit wordt altijd zo overdreven. Waarschijnlijk leeft Ronaldo meer voor zijn sport dan dat Messi dat doet, want de drive van Ronaldo is absurd, maar we moeten eens stoppen met denken dat Messi al 13 jaar bij de allerbesten hoort zonder dat hij daar hard voor hoeft te werken. Messi gebruikt niet elke kans om zijn bovenlichaam te showen of om foto's van zichzelf in de gym op Instagram te zetten, en dit zou moeten betekenen dat hij er niet hard voor werkt?

24 juni 2019 om 10:19

Dat zeg ik nergens. Ik zeg dar Ronaldo harder werkt en traint dan Messi. Dat zegt iets over de drive van Ronaldo en niet over het eventuele gebrek aan drive bij messi.
Van Ronaldo is bekend dat hij veel uren na de training nog zelf bezig is met sporten, als Messi dit ook zou doen, was hier ook al bericht van gegeven.

Uiteraard werkt Messi hard en traint hij veel, alleen Ronaldo werkt naast het noodzakelijke nog veel harder. Dat heeft niks te maken met foto's online posten maar puur het optimale uit je carriere kunnen halen. Ronaldo is 34 en heeft het lichaam van een 20 jarige. Kijk eens naar onze topspelers op hun 34e.
- vd Vaart al gestopt.
- Sneijder zit in Qatar
- Van Persie speelde amper bij Fener.
- Robben is bijna vaker geblesseerd dan fit.

Ronaldo maakte een toptransfer op zijn 34e.

24 juni 2019 om 08:28

Ja en nee... uiteraard is trainen met Mbappe en Messi ook mooi en zal hij daar veel van leren. Maar ik heb altijd begrepen dat Ronaldo zeer fanatiek en, zelfs voor topvoetballers, zeer hard en gediciplineerd traint. Gebruikt naast de standaard training veel van zijn 'eigen vrije tijd' om door te gaan met trainen en zijn lichaam extreem te versterken en verbeteren. Iets wat bij een Messi en Mbappe niet gebeurd, of in ieder geval niet in die mate. Dat maakt Ronaldo juist zo uniek... kijk naar zijn bouw of dat van Messi. Hij heeft dat imposante figuur niet voor niets... iets dat Mathijs ook doet. Keerde zelfs eerder van vakantie terug om zelf al eerder te starten met trainen vorig jaar... als enige speler bij Ajax. Zegt iets over zijn karakter. Denk dat wat dat betreft Ronaldo echt een geweldige mentor zou kunnen zijn.

Ik denk dat z’n regeling hebben met Ajax dat er niet meer dan 70 miljoen wordt geeist zodat ze maximale salaris kunnen vragen

Toen Barca ‘80 mio bood’ was het walgelijk en een vriendenprijsje. Nu Juve 70 mio biedt is het allemaal hosanna en goed voor de Ligt. Goed om te zien dat een 19 jarige 12-15 mio per jaar gaat verdienen. Vraag me af wat hij in z’n prime gaat verdienen.

Ik hoop echt dat deze transfer rondkomt. Heb het al vaker aangegeven, maar ik hoopte echt dat de Ligt niet naar Paris Saint Germain zo vertrekken en dat zal hij waarschijnlijk ook niet doen.

Juventus was een van de clubs waar ik hem graag naartoe zag gaan, maar ook Liverpool, Bayern München en Manchester City waren clubs waar ik de Ligt graag naartoe zag gaan. Bij al deze clubs zou de Ligt naar mijn mening een goede kans maken op een basisplaats en nu bij Juventus verwacht ik dat hij ook een basisplaats zal veroveren.

Momenteel heeft Juventus de beschikking over Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Daniele Rugani als centrale verdedigers. Maar Barzagli is 38-jaar en heeft bekend gemaakt te stoppen met voetballen en Chiellini (wordt in augustus 35-jaar) en Bonucci (32-jaar) spelen dan wel veel, maar zijn ook de jongste niet meer en bij Rugani heeft naar mijn mening echt wel potentie maar ik heb het idee dat het er niet echt uitkomt bij hem.

De Ligt is daarnaast verdedigend al prima, maar in Italië kan hij verdedigend met Bonucci en (vooral) Chiellini verdedigend naar nog een hoger niveau toegroeien.

Szczesny
Cancelo
de Ligt
Chiellini
Alex Sandro
Matuidi
Pjanic
Chiesa
Dybala
D.Costa
Ronaldo

Nou dat wordt enorm gezellig in de selectie van Juventus als een 20-jarige die net komt kijken het dubbele verdient van je complete verdediging. Succes!

24 juni 2019 om 09:05

Bizar he? Hoe kan dit ooit goed gaan? Snap de beleidsbepalers van Juve totaal niet in deze kwestie.

Ik lees overal negatieve berichten dat hij een geldwolf is. Pervers. Wat is er tegenwoordig mis met het maximale eruit halen? Hij houdt ook het sportieve plaatje in de gaten als het Juventus wordt, wmb past het zelfs beter dan bij Barca.

En morgen is het misschien weer Barca? Of City? XD Van mij mag het over zijn. Mooie club is dit. Al ben ik niet echt heel happy qua transfersom mocht dit waar zijn.

Juve is een beter alternatief dan Psg. Daar heb je te weinig weerstand.
Nadeel alleen is dat de Serie A niet erg populair is in NL (in vergelijking met Premier League en Laliga).

Voor een speler als de Ligt is Juventus wel een mooie stap. Zeker verdedigend zal hij alleen maar sterker worden. Voetballend minder, want daarvoor zal hij naar Barca moeten gaan.

Alleen jammer dat hij afgeschilderd wordt als geldwolf. Wellicht deels waar, maar laten we eerlijk wezen, als je ergens het 3 voudige kan verdienen en ook met supersterren kan spelen, dan hoeven wij ook niet lang na te denken.

Spelen met Messi is leuk en geweldig, maar om daarvoor miljoenen mis te laten lopen terwijl je ook met CR7 kan spelen... tja...

Leuk voor een clubicoon als Chiellini dat een broekie als De Ligt een veelvoud gaat verdienen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3826 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 10 5 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo doorbreekt stilzwijgen over veelbesproken wisselmomenten

Cristiano Ronaldo heeft voor het eerst gereageerd op veelbesproken wissels in de recente wedstrijden van Juventus tegen Lokomotiv Moskou (1-1) en AC Milan (1-0 zege). De aanvaller leek met name tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren