Klopp belooft actie: ‘Iedereen strooit met geld, dus wij moeten ook’

Vrijdag, 21 juni 2019 om 08:05Yanick Vos

Liverpool gaat deze zomer grote bedragen uitgeven op de transfermarkt, zo bevestigt manager Jürgen Klopp. De Duitse trainer wil ook volgend seizoen werken met een ploeg die kan meestrijden op alle fronten. Actie op de transfermarkt is volgens Klopp derhalve gewenst.

Liverpool deed het afgelopen seizoen tot aan de laatste speeldag mee om de Engelse landstitel, terwijl aan het begin van deze maand beslag werd gelegd op de Champions League. The Reds zijn volgens Klopp ‘ambitieus’ en volgend seizoen gaat de club opnieuw voor het hoogst haalbare. Om de strijd om het kampioenschap de komende voetbaljaargang wel te winnen, gaat de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen de markt op.

Volgens geruchten in de Engelse tabloids staan verschillende spelers op het verlanglijstje van Klopp. Zo werden spelers als Ousmane Dembélé, Bruno Fernandes en Junior Firpo gelinkt aan Liverpool. “Liverpool is een ambitieuze club. Als we niet dezelfde bedragen zouden uitgeven als andere clubs, zouden we niet in staat zijn om de concurrentie aan te gaan”, aldus Klopp tegen ZDF. “Iedereen strooit met geld, dus wij moeten hetzelfde doen.”

Daniel Sturridge en Alberto Moreno hebben de club transfervrij verlaten. In de zoektocht naar een nieuwe linksback is Liverpool naar verluidt uitgekomen bij Real Betis. Firpo staat volgens Sport bovenaan het verlanglijstje van Klopp en heeft een gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract staat. Andrew Robertson is de eerste keus in de hoofdmacht van Liverpool, maar Klopp heeft graag een extra optie achter de hand. De Spaanse jeugdinternational werd eerder al gelinkt aan Barcelona en Manchester United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ben benieuwd wie Liverpool dan gaat halen. Als ze met veel geld gaan strooien verwacht ik wel wat van ze.

Junior Firpo zal nooit als wisselspeler willen dienen, en dat voor 50 miljoen? Als Robertson nou 30 jaar was dan zou ik het begrijpen, maar die is ook pas 25. Mocht Barcelona écht geïnteresseerd zijn, zie ik hem eerder daar naartoe vertrekken om Jordi Alba op termijn op te volgen.

Voor 50 miljoen een backup halen???

21 juni 2019 om 08:47

Waarom niet? Je kan op de kleintjes letten en een mindere back halen onder het mom “die speelt toch niet”. Maar wat als robertson zijn poot breekt op de eerste training. Dan is het toch wel handig als je een waardig vervanger hebt? En een waardig vervanger kost een ook het bijbehorende bedrag.

21 juni 2019 om 08:52

waar staat dat ie 50 miljoen moet kosten??
Dat is de verplichte clausule die in Spanje in het contract moet staan. Dacht dat dat nu wel bekend is hier.
Misschien is Betis al heel blij met 25 of 30 miljoen

Het enige wat ik bij Liverpool nodig acht is een goeie creatieve en energieke middenvelder. De Ziyech van 2016/2017 als creatief en aanjagend brein van een Ajax dat de EL-finale haalde zou niet misstaan bij dit Liverpool, in zijn huidige rol vanaf rechts komt hij daarvoor echter niet in aanmerking. Ik denk daarom dat Liverpool zal gaan voor Bruno Fernandes, maar op andere posities hoeft Liverpool zich naar mijn mening alleen in de breedte te versterken.

Een creatieve middenvelder, reserve keeper, reserve linksback en eventueel reserve voorhoede speler.. meer heeft Liverpool momenteel niet nodig imo. Dus ik zeg haal Aouar/Ziyech/Fekir/Fernandes/Maddison, McCarthy, Sessegnon en eventueel Brandt oid.

21 juni 2019 om 09:29

Brandt is al gekocht door BVB dus dat gaat hem sowieso niet worden. Mogelijk een goede optie om een jong talent voor de spitspositie te halen? In mijn optiek zou Oxlade namelijk ook nog altijd op de flank uit de voeten kunnen.

21 juni 2019 om 12:30

Selectie was breedte zonder ox dus met hem ook. Alleen vertrekkende spelers opvangen en dus geen middenvelders kopen

allisson 65m€
fabinho 50€
Keita 60m€
van dijk 85m€

idd , arm Liverpool moet recent slechts met karige aalmoezen zien rond te komen...

21 juni 2019 om 09:09

Waar heb jij het nou weer over? Waar in het artikel zie jij staan dat Klopp vind dat ze niet genoeg geld hebben?

21 juni 2019 om 09:37

Hij impliceert wel zoiets, maar dat kan ook mijn eigen interpretatie zijn. Met tekst is het altijd zo dat de lezer wat van zichzelf in de woorden plaatst. Als Mark Rutte het over krachtig straffen heeft, rept hij ook over wat hij zelf prettig vindt. Als Ryan Babel zichzelf verbaast met zijn bazigheid, betekent dat niet dat hij aan de riem moet.

We doen allemaal ons best. Een beetje begrip voor elkaar s.v.p.

21 juni 2019 om 12:29

Dat heeft niks met interpretatie te maken, maar met begrijpend lezen. Die reactie heeft geen enkel raakvlak met de strekking van het artikel. Hij zegt alleen dat in het hedendaagse voetbal veel geld wordt uitgegeven door de grote clubs en dat je als Liverpool zijnde mee moet met die trend om mee te kunnen strijden om de grote prijzen. Zo is het nu eenmaal. Hij spreekt nergens over te weinig vermogen of iets in die trant.

21 juni 2019 om 13:19

Klopp impliceert totaal niet dat ze niet genoeg geld hebben. In tegendeel: Hij impliceert juist dat er genoeg geld is om mee te gaan in het uigeven van dezelfde bedragen als concurrenten doen. Dat lijkt me weinig voor een andere interpretatie vatbaar.

Bovendien spreekt hij niet in heden, toekomst of verleden. De tientallen miljoenen, die al reeds door Liverpool werden uitgegeven, ondersteunen en bewijzen juist de policy van hoe men allang is mee gegaan met het strooien van geld.

21 juni 2019 om 09:49

wel even vergeten dat we ook best veel geld hebben gekregen uit uitgaande transfers...
Zoals die van Coutinho, Sakho en Ings om maar enkele voorbeelden te noemen.

Ik denk dat als je een Plus/min balans van Liverpool zou pakken van de afgelopen 5 jaar Liverpool ect niet gek veel uitgegeven heeft per saldo.

Zeker niet in vergelijking tot clubs als Psg, City (en deze zomer! Real)

21 juni 2019 om 11:59

Huh, dat zegt hij toch nergens? Hij zegt dat ze deze trent door gaan zetten omdat iedereen het ook doet.
Al vind ik dat hij het lelijk verwoord. Zoals Klopp het zegt klinkt het alsof ze gaan geld smijten om het smijten.

Klassiek meelopersargument. Denk vanuit je eigen kracht, Jurgen! Je bent niet een CL-winnende succescoach en Volkswagen-reclamegod geworden door te doen wat de rest doet.

21 juni 2019 om 10:06

Voordat Klopp kwam, kwam Liverpool echt niet eens in de buurt van de bedragen die ze nu uitgeven. Hij heeft gewoon net zoveel geld uitgegeven als de rest

21 juni 2019 om 10:14

Ze hebben veel geld uitgegeven van de verkopen.(coutinho, sakho, ings)

21 juni 2019 om 12:32

Liverpool gaf onder Rodgers ook al miljoenen uit en groeien mee met de markt. Allemaal logisch te verklaren zonder Klopp als reden.

21 juni 2019 om 12:31

Wat heeft dit met meelopen te maken? Dit gaat over het aangaan van de concurrentie en het binnenslepen van prijzen. Dat is namelijk waar het bij een grote club om gaat en waar je als coach op afgerekend wordt.

21 juni 2019 om 14:29

Je hebt altijd nieuwe spelers nodig in je team zelf na een succes seizoen , zo hou je de concurrentie hoog en de spelers scherp.

Liverpool gaat ook ongeveer 100 miljoen € binnenkrijgen aan uitgaande transfers + na zo een succesvol seizoen mogen ze wel wat uitgeven.

Zoveel hebben ze toch niet nodig? Zou als ik hen was ver gaan om De Ligt te halen en voorin nog een extra optie. Dan heb je in deze markt zo 250 miljoen uitgegeven.

Liverpool is net zoals Manchester City momenteel. Ze gooien met geld om het gooien. Sympathie voor de club is daardoor wel wat minder geworden. Ze laten maar weer zien wat de oplossing is om mee te doen: veel spenderen.

21 juni 2019 om 12:34

Helaas laat de concurrentie je geen keus.. bij Arsenal zitten supporters continu te klagen vanwege het feit dat er niet voldoende gespendeerd wordt. Als je prijzen wil winnen zal je moeten investeren in goed materiaal. Leuk dat je graag met eigen materiaal wil werken en niet te veel wil uitgeven aan nieuwe spelers, maar ga dan niet achteraf klagen dat Arsenal niet kan concurreren met de andere topclubs. In deze tijd heb je gewoon geen keus: het is meegaan of afhaken.

21 juni 2019 om 12:47

Verschil is dat Arsenal al achter liep en daarnaast wordt er ook amper geïnvesteerd. Vind het eigenlijk nog best knap dat Arsenal concurreert met die andere clubs als je ziet hoe weinig ze uitgeven de afgelopen 10 jaar. Net zoals Spurs trouwens, die doen het zelfs nog beter. Arsenal is de enige club in de PL waarbij de eigenaar nog nooit een euro heeft geïnvesteerd, alles is dus uit club opbrengsten, ik vind het erg jammer maar moet wel gezegd worden dat zonder private investeringen Arsenal nog best aardig meedoet.

21 juni 2019 om 16:57

Ik vergelijk het daarom ook niet met Arsenal. Dat maak jij er van. Geen idee waarom je off-topic gaat vanwege mijn naam.

21 juni 2019 om 13:50

@arsenallz, Vind liverpool tegenwoordig juist gerichte aankopen doen en zeker niet geld gooien om het gooien. Eerder gaven ze altijd belachelijk veel geld uit aan een carrol bijv maar nu is er wel sprake van een bepaald traject die in meerdere fases heeft plaatsgevonden. Daarnaast hebben ze ook coutinho voor veel geld verkocht en nog een aantal andere spelers.

21 juni 2019 om 16:58

Carrol was een gerichte aankoop, maar flopte gewoon. Het is tot nu toe wel gericht, maar de woorden van Klopp doen anders vermoeden.

Het geld van Coutinho is inmiddels alweer besteed. Ik vind ze in dit opzicht niks anders dan Manchester City, zij doen ook vaak gerichte aankopen.

21 juni 2019 om 14:25

@Arsenallz

Hoor ik daar enige jaloezie ? Liverpool wilt aan de top blijven en meedoen voor de grote prijzen dan heb je geen keus. En na zo een succes seizoen mag je wel wat spenderen met al dat geld.

En jouw ploeg Arsenal zal nog meer achteruit gaan als het zo blijft verder doen.

Ook niet vergeten dat Liverpool ongeveer aan 100 miljoen euro zal binnenkrijgen aan uitgaande transfers.

21 juni 2019 om 15:25

Wie gaan er vertrekken dan? Oprechte vraag, volg Liverpool niet echt qua uitgaande transfers..

21 juni 2019 om 16:02

Kent , Wilson , Ejaria , Clyne , Karius , Grujic, Ings.. dat zijn die ik weet uit men hoofd.

21 juni 2019 om 16:56

Probeer de volgende keer bij het onderwerp te blijven. Zou je sieren.
Daarnaast is een taalcursus geen overbodige luxe.

Je hebt meedoen voor de prijzen en geld uitgeven omdat de concurrentie het ook doet. Klopp zegt letterlijk: De rest geeft veel geld uit, dus wij moeten ook.

Wat een onzin allemaal zeg.
Liverpool en city is appels met peren vergelijken,
Ze kunnen nu uitgeven doordat ze en veel tv geld krijgen, en de cl hebben gewonnen, en goeie sponsor contracten hebben. De 4 die hierboven genoemd worden zijn bijna alle aangekocht door uitgaande transfer sommen. En daar kunnen ze nu op verder bouwen dus ga geen onzin vertellen dat Liverpool hetzelfde doet als city

“Iedereen strooit met geld”. In Engeland eigenlijk alleen jullie en City. United en Chelsea in mindere mate maar Arsenal en Tottenham geven amper geld uit. Internationaal geeft Real nu veel geld uit en Barca en PSG deden dit al. Juventus geeft ook niet heel veel geld uit vind ik en doen het ook heel vaak met transfervrije spelers. Ook Bayern geeft over de afgelopen gezien niet super veel geld uit dus Klopp zoekt gewoon een excuus om nog meer te investeren terwijl hij gewoon al vrij veel heeft mogen kopen. Het is zn goed recht maar zie niet in waarom in deze selectie nog zo veel geld gepompt moet worden, er gaat toch geen 50
Miljoen betaald worden voor wissels mag ik hopen?

21 juni 2019 om 14:23

United strooit minder dan Liverpool hahahaha. De balans van Liverpool staat er heel goed op als je naar aankopen en verkopen kijkt. Daarbij noem je alle topclubs op. Zelfs bayern beseft dat je moet uitgeven nu anders hadden ze niet zoveel betaald voor hernandez

21 juni 2019 om 15:27

Wat heeft United dan zo gekocht de laatste 2/3 jaar? Ik heb het nu even over de afgelopen jaren want Liverpool gaf daarvoor natuurlijk veel minder uit dan United dat weet ik ook. Bayern geeft nu een groot bedrag uit maar ik heb het over de afgelopen seizoenen ten opzichte van de omzet. Daarnaast doet United wel bijna alles met eigen omzet. City is 90% oliegeld.

21 juni 2019 om 14:35

City en United zijn nummer 1&2 als het aankomt op spenderen in de laaste 10 jaar , Liverpool staat op nmr 10.

21 juni 2019 om 16:59

Mich, het gaat over nu. Niemand kan het iets interesseren hoeveel geld je negen jaar terug hebt uitgegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

290 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren