‘In dat contract zit een terugkoopclausule, dus Ajax zou me terug kunnen halen’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Kaj Sierhuis werd begin dit jaar door Ajax verhuurd aan FC Groningen en speelt ook aankomend seizoen nog voor de Trots van het Noorden. Als de Groningers enthousiast zijn over de prestaties van de 21-jarige spits kunnen zij hem bovendien definitief inlijven, al blijft de kans dat hij dan weer terugkeert naar Amsterdam bestaan.

“Groningen heeft mij toen voor anderhalf jaar gehuurd en zij hebben ook een optie tot koop bedongen”, legt Sierhuis uit in gesprek met FOX Sports. “In dat contract zit dan ook weer een terugkoopclausule voor Ajax. Mocht ik het bij Groningen zo goed doen, dan zou Ajax me weer terug kunnen halen.”

Sierhuis kwam in een half seizoen tijd tot drie doelpunten in zeventien Eredivisie-wedstrijden namens FC Groningen. In de play-offs om Europees voetbal was hij bovendien trefzeker tegen Vitesse en Sierhuis kijkt met tevredenheid terug op zijn verrichtingen tot nu toe: “We hebben het heel goed gedaan met het team, met daarin ook een mooie rol voor mezelf. Tot nu toe is de huurperiode dus wel geslaagd. Ik heb het erg naar mijn zin en ik ben blij dat ik veel minuten kan maken in de Eredivisie.”


Poll

Denk jij dat Kaj Sierhuis nog wedstrijden voor Ajax zal gaan spelen?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door zilverenvos)

Of om terug te halen en dan direct door te verpatsen....

Denk dat Sierhuis blij mag zijn met een club als Groningen. Dat is ook maximaal zijn huidige niveau. Voor Ajax komt hij tekort. Die zullen ook niet meer voor hem terugkomen.

19 juni 2019 om 10:18

Wacht nou maar af. Ik denk namelijk dat dit een gevalletje Huntelaar is. Scorend vermogen, fysiek in orde, redelijk snel en hij oogt twee benig. Ik zie hem uiteindelijk wel bij een subtop-club eindigen en volgend jaar is er mischien weer een plekje (huntelaar) vrij bij Ajax.

Ik zou hem nu al terughalen,zoveel goede spitsen heeft Ajax helemaal niet!

19 juni 2019 om 06:56

Dolberg, Huntelaar, Traore, (tadic). Lijkt mij voldoende. Als er een bij komt moet hij aanzienlijk beter zijn, niet niveau van Sierhuis

19 juni 2019 om 08:38

En Brobbey komt er aan... beest van een speler. Zou volgend seizoen (20/21) in kunnen stromen.

19 juni 2019 om 20:48

Die gaat dit jaar al instromen

Ik hoor van wat FC Groningen supporters dat hij zo goed is en dat hij zo hard werkt. Maar met het aantal doelpunten wat hij maakt heb je daar toch best weinig aan? Het blijft een spits en spitsen moeten scoren.

19 juni 2019 om 10:24

Groningen speelde dan ook heel behoudend. Die hebben na de winterstop evenveel goals als wedstrijden gemaakt. Ik geloof iets van 16 goals in 15 wedstrijden. Daarbij werkte hij ontzettend hard, waardoor je bij de supporters wat sneller gewaardeerd wordt.

21 juni 2019 om 07:10

Ah, de ziekte van hard werken. Iets waar sommige bij Feyenoord ook een handje van hebben. Die zien liever Lex Immers dan Steven Berghuis, want Lex werkt zo hard en Steven laat af en toe zn koppie hangen.

Als je graag spits bij Ajax wil worden/zijn,kan het echt niet dat je tevreden bent met 3 goals in 17 wedstrijden. Laat hem inderdaad maar verder spelen bij Groningen. Mocht hij echt nog hard door ontwikkelen,kan je hem altijd nog terughalen.

Die terugkoopclausule is bij Ajax een standaardprocedure als ze een talent verkopen waar ze nog niet zeker van zijn over hoe deze zich nog verder zal ontwikkelen. Voor alle partijen een goede deal en altijd beter dan huren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Manchester City heeft een akkoord bereikt met Juventus inzake rechtsback João Cancelo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren