Sari van Veenendaal: ‘Reacties Veronica Inside zijn niet heel leuk’

Woensdag, 12 juni 2019 om 17:23Justus Dingemanse • Laatste update: 17:29

De Oranje Leeuwinnen nemen deel aan het WK in Frankrijk en zijn goed begonnen met een 0-1 winst op de vrouwen van Nieuw-Zeeland. Om de dames van het Nederlands elftal nog wat beter te leren kennen, zocht Voetbalzone ze voor vertrek op in het Olympisch Stadion waar vijf van de speelsters hun nieuwe schoenen kregen: de PUMA One 5.1 Trailblazer.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Wordt het vrouwenvoetbal wat jou betreft serieus genoeg genomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Ik snap dat kritiek vervelend is, ook al is het ongefundeerd, maar ik heb nou al zo veel artikelen gelezen waarin de dames iets ‘niet leuk’, ‘niet eerlijk’ en ‘gemeen’ vinden. Als je prof bent moet je dingen ook kunnen accepteren en negeren, dat mis ik toch wel

12 juni 2019 om 11:13

Het zijn ook nog geen profs. Heel die tendens dat vrouwenvoetbal een kans moet krijgen heeft ervoor gezorgd dat deze generatie vrouwelijke voetballers denkt dat ze echt kunnen voetballen. Ook toen ze het EK wonnen wilde ze opeens meer betaald krijgen (zij hadden een prijs en de mannen hadden zich niet eens geplaatst en verdiende meer) dan denk ik meisje je team wordt nog weggespeeld door Oranje onder 15. Ik vind het een beetje raar dat de media ons dit door de strot wil duwen. Laatst zag ik een vrouw bij studio voetbal een doelpunt analyseren waarin ze vertelde dat dat de kracht is van Het vrouwelijk oranje. Maar het was werkelijk waar een kut doelpunt. En van de vaart keek alsof hij water zag branden, wat een onzin kramen die vrouwen uit. Vrouwen voetbal loopt nog zover achter op mannen voetbal, maar omdat er nu heel geforceerd aandacht aan wordt besteed zijn die vrouwtjes een beetje in zich zelf gaan geloven.

12 juni 2019 om 11:26

Qua snelheid, techniek/motoriek ligt het mannenvoetbal inderdaad mijlenver voor op het vrouwenvoetbal. Maar qua sympathie/spelvreugde/attitudes is het andersom. Al die maniertjes bij al die over het paard getilde mannetjes, zum kotsen.

12 juni 2019 om 11:26

Ik lees heel vaak hier 'door de strot wilt duwen', maar ik vraag mij serieus af wat hiermee wordt bedoeld. Ik vind het maar een populaire mening en die nergens op slaat. Het wordt live uitgezonden en soms zie je hier eens een artikeltje voorbij komen. Van zoiets kan jij je als persoon echt wel afsluiten hoor, anders krijg ik meer het idee dat mensen het juist opzoeken, om er daarna over te kunnen zeuren. En dat zij meer betaald wilde krijgen na het EK vond ik helemaal geen eens zo'n gekke gedachtengang. Zij kregen gewoon namelijk echt bijna niks hé, en dan merk jij dat tijdens zo'n ek stadions als de galgenwaard gewoon uitverkocht zijn. Ik zou als persoon dan ook heel even opstaan voor mij rechten en fatsoenlijk betaald willen krijgen. Gelijk met de mannen is natuurlijk wel bespottelijk (is gewoon een vraag en aanbod kwestie), maar meer dan die paar stuivers is zeker wel terecht. Dan kan jij wel naar het niveau kijken, maar moet jij oranje onder de 15 eens een stadion uitverkocht laten krijgen. Dat gaat gewoon never nooit gebeuren. Het is allemaal een vraag en aanbod kwestie en zal altijd zo blijven. Het is slechts een kwestie van tijd, alvorens het Nederlands dameselftal een stadion als de arena uitverkocht krijgt. Ik zou er zelf niet zitten hoor, maar er zijn blijkbaar genoeg mensen die dat wel willen doen.

12 juni 2019 om 11:28

Het vrouwenvoetbal wordt helemaal niet door de strot geduwd. Er is nu wel veel aandacht voor, maar dat is toch voor alle grote sportevenementen zo. En jij gaat het nog steeds vergelijken met mannen voetbal. Vrouwen schaatsen of wielrennen toch ook niet tegen de mannen, en vrouwenhandbal gaat ook in een lager tempo dan bij de mannen. Maar jij gaat het nog steeds vergelijken. Dat ze meer betaald wilden hebben dat snap ik op zich ook, want ze verdienden eerst nog geen 100 euro met een wedstrijd. Daarbij krijgen mannen vanuit hun clubs meer dan boven modaal betaald, dit in tegenstelling tot de vrouwen. Dat die dan vanuit de bond wat meer gecompenseerd worden lijkt me niet meer dan logisch. Het EK twee jaar geleden, daar hebben de Knvb sponsoren bijna gratis en voor niets op dat succes kunnen meeliften. Bij de mannen was de animo er even uit. Iedereen was er klaar mee, en toen sprongen die vrouwen in dat gat.

12 juni 2019 om 11:35

lekker weer die vergelijking met mannen-voetbal. Besef je niet dat mannen-voetbal pakweg 75 jaar voor ligt en dat het niet zo vreemd is dat de vrouwen nog niet zo ver zijn? Je moet ergens beginnen en een goed begin is om er in te investeren, wat onder andere betekent dat de speelsters beter betaald moeten krijgen.

Daarnaast, met het gewonnen EK was het voetbal kwalitatief misschien minder, maar de gekte niet. Je bereikt een veel breder publiek, er waren Oranje marsen, veel mensen ergeren zich niet dood aan alle maniertjes van de mannen. Alleen al het resultaat dat er nu veel meer meisjes op voetbal gaan is al een grote winst. Het is nog puur en spontaan, iets wat bij mannen voetbal er al decennia uit is. Deze uitstraling is goud waard voor bedrijven om zich mee te associeren. Logisch dus dat daarmee ook meer geld beschikbaar komt.

12 juni 2019 om 11:37

Ok, paar punten:

- ja, het vrouwenvoetbal moet qua gemiddeld niveau echt nog een stuk hoger. Kijk maar naar de VS -Thailand met een uitslag van 13-0. Dat soort uitslagen komen op het mannen WK niet of nauwelijks nog voor

- echter de speelsters van Oranje zijn grotendeels profs. Bij mijn weten hebben ze geen bijbaantjes.

- Oranje heeft een topsport niveau, qua talent, begeleiding etc. Dat ze niet kunnen winnen van mannen O -15, dat is een kul argument, je moet ze niet vergelijken met de mannen, maar met de andere vrouwen teams. Bij andere sporten zoals tennis, hockey etc gebeurt dat ook niet.

- de roep om meer geld is redelijk terecht. De aandacht, en daarmee ook de sponsorinkomsten gaan omhoog. Mogen ze dan ook meer salaris verdienen? Wat ik wel onzin vind is om de lonen gelijk te trekken met de mannenteams, zoals in Noorwegen is gebeurd en waar nu in de VS om wordt geroepen.
Er gaat nu eenmaal veel meer geld rond in mannenvoetbal, dan vrouwenvoetbal.

- wat betreft de aandacht, zo geforceerd vind ik dat ook weer niet. Vrouwenvoetbal is éã©n van de snelst groeiende sporten in Nederland, dan is het wel logisch dat de NPO groots uitpakt deze zomer. En bijv. voor vrouwenschaatsen is ook veel aandacht, terwijl ik dat dan weer een behoorlijk snoozefest vind om te zien.

12 juni 2019 om 12:01

@atleticofc Bij vrouwenhandbal ligt het tempo net zo hoog hoor, het is minder fysiek, wat logisch is.

12 juni 2019 om 13:40

@kleine generaal

Nou er zit zeker een door de strot duw verhaal bij. Hoe fantastisch het allemaal wel niet is en dat het veel sportiever is en snel groeiende sport en weet ik wat allemaal.

Maar in realiteit verschijnen er gewoon campingelftallen op topniveau. Het is tenslotte een WK en er zitten echt hele slechte elftallen tussen.

En dan het item zelf ook. Ja de kritiek is niet leuk. Nou de kritiek was dat het niveau wel heel erg tegen viel voor een WK, dat ze het zelf niet interessant vonden, maar de dames het beste gunde. Nou, nou dat zijn bakken met kritiek zeg. Jasper Cillissen had het zwaarder te verduren........

Ook die onzin dat we het vooral niet moeten vergelijken met mannen. Waar komt dit vandaan? Sinds wanneer dat dan? Je kan vrouwen hockey toch ook makkelijk met mannen hockey vergelijken. Daar zit echt geen mega verschil tussen snelheid van het spel, positiespel techniek. Sterker nog onze dames zijn zelfs een tikkie beter dan onze heren. Of laten we anders sporten nemen waar het volledig op fysiek aankomt. Dames kickboksen vs Heren kickboksen. Het grote verschil zijn de gewichtsklassen, wat tot gevolg heeft dat Ko's wat minder vaak voorkomen, maar voor de rest? Intensiteit, snelheid, techniek zo groot zijn die verschillen niet. Sterker nog, Damespartijen hebben vaak meer venijn dan mannen.

Handbal kan het ook gewoon. Er zijn zoveel sporten waar je de mannen en vrouwen varianten gewoon naast elkaar kan leggen, maar bij voetbal is het opeens verboden. Bij voetbal mogen we het er niet over hebben. Bij voetbal mag het gigantisch verschil niet bestempeld worden als een chronisch gebrek aan kwaliteit, nee dat is het verschil tussen man en vrouw. Misschien eens tijd dat al die neuzelaars zich eens breed gaan oriënteren in sport in het algemeen en eens echt breed gaan kijken naar waar verschil in kwaliteit stopt en verschil in man vrouw begint.. Maar ik kan je alvast verklappen dat het enorm grote verschil in tempo verdomd weinig te maken heeft met verschil man/vrouw.

12 juni 2019 om 13:49

@El Barto. Vooral in de USA genereren vrouwen veel meer inkomsten dan mannen, dus dat ik absoluut geen onzin.

12 juni 2019 om 14:15

Hoe fantastisch het is lees ik nergens hoor. Ik lees eigenlijk alleen maar de negatieve reacties hier. Ik heb geen artikel gelezen waarin wordt bepleit dat vrouwenvoetbal beter is dan mannenvoetbal? Dat het sportiever is en minder toneel is mag niet gezegd worden? Kijk ik kijk ook veel liever naar mannenvoetbal hoor, als ik zou moeten kiezen, maar waarom zou ik dat onder elk artikel van vrouwen voetbal moeten zeggen? Beetje hetzelfde zoals jij blijkbaar het irritant vindt dat het sportieve er wordt uitgelicht. Ik heb daar geen last van en jij blijkbaar wel. Zelfde dat ik niet te drang hebt om onder een artikel van vrouwenvoetbal te opperen dat het niveau kut is en mannenvoetbal veel beter is. En dan je vergelijking met verschillende mannen en vrouwensporten vind ik niet kloppen? Als het allemaal zo gelijkwaardig is, dan zou het toch gewoon gemixed moeten zijn? Vrouwen zullen het altijd verliezen op kracht en snelheid. Het niveau ligt inderdaad wel minder ver uit elkaar, maar dat is een kwestie van tijd. Vrouwenvoetbal staat nog in de kinderschoenen en wanneer vrouwen meer tijd krijgen om te trainen, dan gaat het niveau vanzelf omhoog. Iedereen mag doen wat die wilt hoor. Wil jij het graag met mannenvoetbal vergelijken en elke keer weer tot dezelfde conclusie komen, dan moet je dat vooral doen. Ik vind dat best wel tijdverspilling.

12 juni 2019 om 19:44

Het is ook niet gek dat het ver achterloopt, vrouwen voetbal loopt eenmaal 50 jaar achter. en moet je ze gewoon de tijd geven.

En over het in je strot duwen ben ik het niet mee eens. je kan ook ervoor kiezen om niet te kijken. En begin eerst met eens met een paar wedstrijden eruit te pikken, nu kijk ik Duitsland -Spanje en dat is al heel wat beter om te zien dan die andere potjes. Zo raad ik je ook aan om vanavond Frankrijk - Noorwegen te kijken.

en het geforceerd aandacht geven ben ik het ook niet met je eens. gister keken er gewoon 1.6 miljoen mensen op een ongunstige tijd naar Nederland - New Zeeland en ook 750.000 mensen naar de VS. blijkbaar is er wel gewoon publiek voor die zich er intresseerd.

12 juni 2019 om 11:32

Dus jij verwacht dat vrouwen de schouders ophalen als ze iets 'niet leuk' of 'gemeen' vinden... Dan kun je nog heel erg lang wachten vrees ik. Onze samenleving pampert vrouwen al een halve eeuw, die gaan over het algemeen nooit meer dezelfde mate van onverschilligheid als mannen krijgen.

En zoals pedrovasquez al, een aantal speelsters lijken echt het zicht op de realiteit verloren te hebben. Naar verhouding verdienen de vrouwen al meer, terwijl de mannen tientallen keren meer opbrengen, maar 'wij hebben het meeste limonade verkocht van alle kinderen van school dus logischerwijs verdienen we nu net zoveel als een medewerker van Coca Cola'.

12 juni 2019 om 12:10

Helemaal mee eens. Als je in de spotlights wil staan moet je tegen kritiek kunnen. Zijn de dames vergeten wat het Nederlands elftal voor kritiek hebben gekregen toen wij ons niet plaatste voor het EK2016? Spelers als Van Persie, Sneijder, die zoveel voor NL hebben betekend, zijn kei en keihard neergehaald, en ook persoonlijk aangepakt. Sorry dames maar als je niet tegen een beetje kritiek kan moet je lekker verdwijnen uit de spotlights. Hoge bomen vangen veel wind.

12 juni 2019 om 13:47

"maar 'wij hebben het meeste limonade verkocht van alle kinderen van school dus logischerwijs verdienen we nu net zoveel als een medewerker van Coca Cola"

Leuk opgeschreven hoor maar zo hoort dat nou eenmaal in een vrij samenleving.
Voetbal is niet zoals leraren, waarbij je inkomsten waarbij mensen dezelfde opleidingsniveau hebben en dezelfde klas les geven gelijk zou moeten trekken.
Dit is entertainment. Bij entertainment zijn je inkomsten afhankelijk van hoeveel mensen er entertaint zijn en naar je willen kijken en willen betalen om naar je te willen kijken.
Wil je dat gelijk trekken dan is dat niet eerlijk, dan zou je in een communistische samenleving moeten leven.

12 juni 2019 om 14:25

Denk jij dat die mate van onverschilligheid bij de nieuwe generatie jongens nog van toepassing is? Nu wil ik niemand voor de schenen schoppen of voor een ander bepalen hoe iemand is, maar dit is mijn persoonlijke observatie:

Ik zie namelijk een duidelijk verschil tussen mannen van mijn generatie en de nieuwe generatie jongeren. Ze worden softer en zijn sneller afhankelijk van aandacht. Even voor de duidelijkheid; ik spreek nu niet voor en over iedereen. Naar mijn mening word de bevolking tegenwoordig opgevoed door de overheid.

12 juni 2019 om 14:43

Ik heb zelf een paar jaar les gegeven en dat zijn niet de enige factoren die meewegen bij het salaris van docent. Docenten die meer doen krijgen meer, ervaren docenten krijgen meer, docenten die langer in dienst zijn krijgen meer, etc...

Daarnaast weet ik niet wat je nu wil zeggen. Ik schrijf het zo op omdat Coca Cola logischerwijs meer binnenhaalt dan een limonadeverkoop van een school, dus valt er ook meer geld te verdelen, net zoals in entertainment.

12 juni 2019 om 14:51

Nee dat denk ik niet, al denk ik wel dat het minder is dan bij de meisjes aangezien er ook nog een aantal biologische factoren bij komen kijken die niet in het geheel weg te cijferen zijn. Ik denk wel dat de pampering in o.a. het onderwijs en de pedagogiek eerder is ingezet bij de vrouwen, en dat zij er mogelijk ook iets gevoeliger voor zijn dan de jongens, maar ook de nieuwere generatie jongens is tot mijn grote spijt onderhevig aan deze verandering.

Het is een beetje lastig om precies te zeggen wat deze verandering teweeg heeft gebracht, maar ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat de pedagogiek, zorg en het onderwijs (met name lager onderwijs) werkelijk gedomineerd wordt door vrouwen, en het is misschien een wat kortzichtige conclusie, maar ik geloof niet dat vrouwen een jongen kunnen laten zien hoe hij een man moet worden.

Daarnaast heeft er ook nogal een vreemde cultuurverandering plaatsgevonden betreffende geweld, belediging, eer, etc. Vroeger (voor 1900) was het gebruikelijk dat je jezelf verdedigde in het geval van een schoffering etc., en dat is geleidelijk veranderd in 'haal je schouders maar op', het werd gebruikelijk om een dikke huid te hebben en je niks aan te trekken van anderen. Zo rond de jaren '90 is dat om de een of andere reden veranderd in 'als iemand gemeen is, komt een volwassene je redden', wat een soort algehele softheid teweegbracht, om het zo maar even te noemen.

Los daarvan zijn jongeren narcistischer dan ooit en hebben ze meer dan ooit nood aan sociale bevestiging middels o.a. social media, dus ja, ze hebben inderdaad meer behoefte aan aandacht. Excuus voor mijn al te lange uiteenzetting maar ik wil maar zeggen dat ik denk dat je gelijk hebt.

12 juni 2019 om 19:17

Dat is weer een goedkope poging om vrouwen als minder (minder professioneel ingesteld, minder goed tegen kritiek kunnen) neer te zetten, maar kijk even naar Cillessen afgelopen weekend, Depay over z'n hoed, Mbappe over de geruchten etc. etc. Dan zie je zelf ook dat het nergens op slaat.

Naja, dit is opzich niet raar, de hele wereld doet niet anders dan zeuren dat VI niet leuk is, dus daarin lopen ze netjes in de pas met de mannen

12 juni 2019 om 11:09

Is jouw mening dat het niet leuk is, ik vind het een top programma. Sterker nog, het enige programma wat ik kijk op televisie. Deze mensen zijn tenminste geestelijk onafhankelijk en kunnen leuk uit de hoek komen. Bovendien hebben ze meer verstand van voetbal dan die saaie poppen die bij Studio Voetbal zitten.

12 juni 2019 om 11:16

Geestelijk onafhankelijk valt ook wel reuze mee hoor. Derksen zal je bijvoorbeeld niet betrappen op een slecht woord over Nijhuis, wiens boek hij zelf ook dik heeft gepromoot. Zo kan ik er ook wel nog een paar opnoemen. Daarnaast, iemand die zegt dat de Ligt beter is dan van Dijk heeft dus geen verstand van voetbal. Gijp kan ik nog wel betrappen op een goeie analyse maar die Derksen is gewoon 5 jaar te laat met zijn pensioen.

12 juni 2019 om 11:31

Ik ben groot fan van VI.

12 juni 2019 om 11:31

Ik kijk het echt al jaren niet meer. Het is gewoon afzeik tv. Ze proberen leuk te zijn over de rug van andere mensen. Maar als je een grap maakt over Rene vd Gijp zijn periode dat hij thuis zat met een burn out terwijl hij bijna geen ene flikker uitvoert, of over het van de trap vallen van Johan Derksen dan zijn de heren gepikeerd. Of je trekt de bronnen van Johan Derksen in twijfel dan loopt die weg van tafel. Voetbal inhoudelijk hebben ze totaal niets te melden. Derksen praat alleen maar recht wat ooit krom was, en waar hij en zijn dochter boeken over uit brengen zijn toppers. De rest kan er geen klote van.

12 juni 2019 om 11:34

Het is een tv programma waar een bepaald slag een stijve pielemuis van krijgt.

Als ik naar die mannen kijk, dan is het niet voor het voetballende aspect, maar meer voor het getheeleut en geginnegap van de heren. Het is vooral lachen, gieren en brullen geblazen als een bepaalde speler of trainer een interview heeft gegeven of als een opmerkelijk voorval op het veld heeft plaatsgevonden. Dan zijn ze op hun best, omdat ze dit kunnen uitmelken.

Echt inhoudelijke en technische analyses komen daar niet of nauwelijks aanbod. Maar goed, ik kijk zeer zelden naar ze dus ik kan ernaast zitten.

12 juni 2019 om 11:49

@apocalyps

Dat is het ook gewoon. Dom lullen aan een tafeltje en dan vooral over voetbal. Zelfs mijn vrouw vindt het wel leuk en die heeft echt totaal niets met voetbal. Iedereen neemt het veel te serieus. Dat doen ze zelf ook niet.

Ik moet zeggen dat ik Derksen de laatste tijd wat vindt doorslaan met zijn provocaties, maar goed.

12 juni 2019 om 12:14

(atleticofc)
Ach je hebt helemaal gelijk , we hebben een neurotische lachzak die alleen kan lachen om zijn eigen flauwe grappen , die Derksen zit jan en alleman te schofferen en beledigen die zich niet of nauwelijks kunnen verweren flink hoor en Gene zit die Boskamp of Hans Kraaij altijd te koeioneren met zijn grapjes , en dat moet dan leuk gevonden worden het hoort een voetbal programma te zijn maar de meeste tijd is het schuine taal en grappen over andermans rug onbegrijpelijk dat hier nog verstandige mensen kijken naar dit soort afzeik TV maar het scoort kennelijk .

12 juni 2019 om 12:30

Hoezo heb je geen verstand van voetbal als je de Ligt beter vind dan Van Dijk? Kijk wat de Ligt al gepresteerd heeft op zijn 19e, volgensmij stond van Dijk toen nog niet eens in de basis bij FC Groningen..

12 juni 2019 om 12:35

@sloep 01 - ‘’het hoort een voetbalprogramma te zijn.’’

Niks ‘hoort’. Het is simpelweg een programma rondom voetbal en – zoals je in de kantine ook hoort – ook zaken daarbuiten. Maar je kan toch prima Vtbl kijken?

12 juni 2019 om 15:03

@haasje_psv: wat heeft het er mee te maken wat van Dijk op zijn 19e heeft gepresteerd? Het gaat toch om het nu? Of is de Ligt al uitgeroepen tot speler van het jaar in de Premier League en is hij een van de sterkhouders van de champions league winnaar?

12 juni 2019 om 17:16

@mgmv, jij verwoordt het goed. Dit is hoe mannen onderling een derde helft beleven (alleen dan met hun rechteroog in hun linker broekzak door de alcohol) en dat maakt het ook leuk. Daarnaast hebben vd Gijp en Boskamp er ook echt een goede kijk op. Derksen waait met alle winden mee (of juist niet) en Gene doet zijn werk als presentator ook top. (nee het is geen analist of iemand met voetbalverstand) Gewoon een leuk programma om te kijken. Vooral omdat ze elkaar ook vaak belachelijk maken.

12 juni 2019 om 11:17

Daar is VI notabene groot mee geworden: zelf zeiken om alles en iedereen. Als je jarenlang mensen systematisch afzeikt, zelfs bij onderwerpen waarbij de heren zelf geen verstand van hebben, dan kan je verwachten dat mensen erover gaan zeuren.

12 juni 2019 om 11:24

Tja, Johan Derksen heeft een mening en voetbalkennis die de ene keer aan alle kanten hout snijdt, en de andere keer nergens op slaat. Maar ze hebben natuurlijk wel onwijs veel verstand van voetbal. Ik snap ook niet dat mensen niet begrijpen dat een groot deel satire is, dat wordt ook elke aflevering wel 3 keer benadrukt. Je hebt ook mensen die naar een stand-up comedian gaan en achteraf gaan zeiken dat die iets zegt waar zij als publiek niet achter staat. Vind ik redelijk vreemd als je zelf weet dat iets met een kwinkslag bedoeld is

12 juni 2019 om 11:26

Onwijs veel verstand van voetbal vind ik wel reuze meevallen hoor. Betrap ze steeds vaker op rare uitspraken, zoals Derksen die de Ligt beter vindt dan van Dijk of de overdreven kritiek op Ten Hag gebaseerd op non argumenten (zoals zijn Uiterlijk). Ik vond ze in het begin voetbalinhoudelijk veel sterker.

12 juni 2019 om 11:30

Dat ze in het begin voetbalinhoudelijk sterker waren ben ik met je eens, maar dat betekent niet dat ze nu 0 verstand ervan hebben. Maar ja, het bliiven meningen. Ik heb hier ook een groot deel ve Ajacieden zien roepen dat De Ligt beter is dan VvD (te gek voor woorden), een mening kan je niet echt afdoen als gebrek aan kennis

12 juni 2019 om 11:32

Johan Derksen heeft totaal geen verstand van voetbal. Hij is vaak goed op de hoogte van nieuws uit het voetbal, maar voetbal inhoudelijk snapt hij er echt geen ene kut van.

12 juni 2019 om 11:50

VI profileert zich ook als kroegpraat. Hetzelfde als hoe mannen onder elkaar in de kroeg over voetbal praten en dat gaat ook vaker niet dan wel over de inhoud.
Overigens niet alleen in de kroeg hoor. Lees de reacties maar eens op Voetbalzone en lees hoe veel mensen het onderwerp van het artikel afkraken. 'valentijn Driessen snapt er niets van', 'vrouwen voetbal is minder dan mannen o15', 'ik neem Henk Spaan niet meer seriues' (terwijl het nota bene een columnist is), 'random speler mag zo snel mogelijk bij random club ophoepelen', 'twente mag geen spelers halen want er zit gemeentegeld in' etc etc. Ook allemaal kroegpraat. Het enige verschil is dat ze bij VI zelf weten dat ze niet altijd serieus genomen moeten worden, terwijl het hier op Voetbalzone anders is

12 juni 2019 om 14:14

@olumunefb

Ik ben het lang niet altijd met Derksen eens, maar wat ik me altijd afvraag bij dit soort uitspraken:

Wie bepaalt of iemand ergens verstand van heeft of niet? Als iemand zijn/haar mening geeft, is dat zijn/haar goed recht. Negen van de tien keer gaan de opstootjes omtrent Derksen niet over zijn verstand van zaken, maar over de manier waarop hij z'n mening ventileert. Tegenwoordig verwacht iedereen een politiek-correct antwoord en als iemand vervolgens tegen de wind in zeikt (met name in de media), krijg zo'n iemand ineens de volledige media op z'n dak.

Ach ja, VI is ook al jaren het meest eencellige programma op televisie.. Zodra het inhoudelijk over voetbal gaat slaan ze praktisch elke plank mis (helemaal als het over het buitenlandse voetbal gaat), dus roept Derksen af en toe wat over Silvana Simons of over Marokkanen en heel simpel Nederland ligt weer in een scheur.

Controverse kan grappig zijn, comedians zoals Louis CK en Ricky Gervais hebben er een carriere rondom gemaakt, en vroeger ging het ook nog wel ergens over bij VI, maar sinds ze ooit in opspraak geraakt zijn na wat opmerkingen over homo's is het hek van de dam en de journalisten van Voetbal International niets meer met dat programma te maken wilden hebben is het niveau tot de grond en dieper gedoken!

12 juni 2019 om 11:26

En toch wordt het programma heel erg goed bekeken, en niet alleen door 1-celligen zoals jij dat verwoordt. Ik kijk er zelf ook graag naar en neem het allemaal niet zo letterlijk wat ze af en toe zeggen. Daarnaast hebben ze verder groot gelijk, de wereld is te betuttelend geworden en je mag bijna niets zeggen. Inhoudelijk over voetbal zeggen ze juist wel zinnige dingen, beter dan bijvoorbeeld studio voetbal of vtbl of Rondo. Dat ze wel eens iets zeggen wat niet klopt, zal ongetwijfeld waar zijn. Maar als ik andere “analisten” bij de andere programma’s zie, heb ik dat gevoel vaker.

12 juni 2019 om 11:47

Er zit een groot verschil tussen “de wereld is te betuttelend geworden” en wekelijks iemand gewoon voor lul zetten door dat filmpje in te zetten van die Brabander die aangifte gaat doen, van Stevens die “vuile klootzak” roept, of van die gozer van de KNVB zichzelf een keer voor lul zette.. Inhoudelijk zijn ze, en Derksen gaat daarin voorop, blijven hangen in de jaren ‘90. De VAR is niet goed, de laptoptrainers zijn te modern, iedereen die in de voetballerij werkt moet minimaal 15 wedstrijden op een WK gespeeld hebben en 300 wedstrijden als prof op zijn naam hebben. Dat de andere programma’s qua niveau nog slechter zijn is heel erg maar dat betekent niet automatisch dat wat ze bij VI roepen wél zinnig is.

12 juni 2019 om 12:47

Die mening mogen ze toch hebben? Daarom is het zo een leuk programma, daarnaast is hun mening niet eens zo verkeerd. Laptoptrainers zijn bullshit, de var vinden ze helemaal niet zo slecht, en ervaring is het beste wat er is. Dus prima programma en zij zetten de mensen niet voor schut hoor, dat doen ze zelf voor de camera, en je weet dat je wordt gefilmd in de voetballerij.

12 juni 2019 om 12:57

@YoeriCFC: maar als jij vervolgens gaat roepen 1-celligen ben je juist zelf bezig op de manier wat jij ze nu verwijt. Dat je niet houdt van het programma en niet kijkt, is helemaal jouw ding en jouw besluit. Maar reageer niet zo lomp op anderen.

12 juni 2019 om 19:41

Ben zelf ook fan van het programma, maar vind wel dat ze de laatste tijd iets te geforceerd uit de hoek proberen te komen, met Genee die dat perfect aanvoelt om die oude snor nog paar zetjes te geven zodat ze weer meer aandacht genereren. Is commercieel gewoon een manier van marketing, en de mening van die oude snor dat dan heel extreem wordt uitgemeten overal. Kijk gewoon wat je leuk vind, niet alles hoeft perse leuk gevonden te worden door iedereen... anders zou het wel erg saai worden op de tv.

12 juni 2019 om 11:26

Wel apart dat je wel kan lachen om Ricky Gervais (die grapjes maakt over transgenders en dodelijke auto-ongelukken) maar dan VI een eencellig programma noemt zonder inhoud en niet grappig. Ik vind dat een beetje selectief

12 juni 2019 om 11:27

Ps zelf kijk ik graag naar beiden! Ik hou wel van een dosis humor!

12 juni 2019 om 11:50

Dat kan, het verschil is echter dat juist een Ricky Gervais een manier zoekt om over een beladen onderwerp, zoals de transformatie van Jenner, een goede grap te schrijven. De grap gaat niet over het trans gebeuren maar over de klassieke stereotypen rondom vrouwen, dat is iets anders dan een pruik opzetten en jezelf Renate van der Gijp noemen he..

12 juni 2019 om 12:20

Nou, ik zie eerlijk gezegd het verschil niet. Het zijn beide grappen. Dat jij de ene grap leuk vindt en de andere niet is een kwestie van smaak, maar is natuurlijk PRECIES hetzelfde. Dat Gervais het dan voordoet als het ‘beladen onderwerp bespreken’. Hoezo is dat dan wel goed en wat Gijp doet niet? Het is in niets anders

12 juni 2019 om 12:38

Zie je het verschil tussen de grappen niet? Serieus niet? Wauw...

12 juni 2019 om 12:48

Het is inderdaad in niets anders, ik ben benieuwd waarom je alles zo afkraakt van VI, daarentegen hoef je niet te kijken jongen.

12 juni 2019 om 15:24

Wauw. Jouw lage morele waarde snapt niet dat er een verschil tussen zit? Met je wauw. Natuurlijk zitten er verschillen tussen grappen. Maar als je zo kapot bent van van der Gijp met pruik als transgender (of niet) heb ik nare mededeling. De mens is niet zo lief. En aan de andere kant; wij maken grappen over alles in Nederland, altijd. Dat is vrij normaal. Dus over iedereen mag grappen gemaakt worden, dan normaliseer je hetgeen zoveel mensen door middel van dwang normaal willen maken.

12 juni 2019 om 11:28

Voel me hier bijna door aangevallen (eencellige, diep gezonken). Je zou gek moeten zijn om het te kijken.. Dat Derksen al jaren buiten de voetbal zit en er dus met grote regelmaat naast zit, moet niemand meer verbazen. Keek bijvoorbeeld ook met stijgende verbazing naar hun mening over Pepijn Lijnders; iedereen bij Liverpool spreekt lof over ‘m uit en Derksen gaat er alleen vanuit dat hij maar iets met z’n laptop doet en verder geen inspraak heeft. Achja, neem ik prima voor lief, maar zal niet ineens met hooivorken voor de studio’s staan. Maar een van der Gijp of Boskamp kunnen prima over voetbal vertellen en er ook haarscherp over analyseren. Alleen voor het voetbal hoef je ook niet per se te kijken.

Het programma draait ook om de onderlinge chemie, de anekdotes, de schuine grappen, de zelfspot, de harde woorden die niemand anders durft te zeggen (!), over de mening over de maatschappij, en wel meer. Als je echt alleen voor het voetbal wil kijken, zit je er absoluut verkeerd. Maar niks mis mee.. Je hebt een afstandsbediening.

12 juni 2019 om 11:56

Ik kijk er al een tijdje niet meer naar nee, ik vind net als jij dat het programma niet meer draait om het voetbal en dat de meningen van de heren aan tafel zo tenenkrommend conservatief en vaak zelfs regressief zijn dat ik mezelf er echt niet meer toe kan zetten om te kijken.. De schuine grappen waren 10 jaar geleden toen ze voor het eerst gemaakt werden leuk, maar nu wordt het gewoon pijnlijk.

12 juni 2019 om 12:27

Nja, dan verschillen we daarin gewoon duidelijk van mening. Kan iedere aflevering nog altijd wel een paar keer goed lachen, om wat voor momenten dan ook. Ik bedoel overigens niet dat het niet meer draait om voetbal; maar om meer dan alleen (analyse over/van) voetbal. Het is ook niet alleen maar conservatief, regressief, etc., etc. Het komt alleen wel voor en ja; dat kan dan en hoort er nu eenmaal bij. Als ik echte grondige analyses wil, lees ik wel de VI Pro waar ik een abonnement op heb.

Het is voor mij echt het enige televisieprogramma wat ik nog altijd vast kijk. En dus zeker niet per sé voor het voetbal.

12 juni 2019 om 15:26

Tenenkrommend conservatief en regressief... zo sprak Youri. Ik proef de verhevenheid in je bericht. Omdat je 'lief' bent ben je niet 'beter'. Ik vind waarschijnlijk veel van jouw ideeën regressief. Er zit enkel altijd een verschilletje tussen. Ik walg niet van jou, ik vind je misleid. Andersom daarentegen... Leef en laat leven, toch?

12 juni 2019 om 11:32

Als je VI het meest eencellige programma vindt, kijk je vast nooit naar Sbs. Of Rtl4. Of Tlc. Of Spyke. Of Mtv....

12 juni 2019 om 12:51

Inderdaad ze richten zich ook op het publiek van rond de 16 en mannen die lachen als je poep of plas roept dat niveau.

12 juni 2019 om 14:07

En mensen die heel goed kunnen onderscheiden wat je serieus moet nemen of wat niet. Dan kijk ik vele malen liever naar programma's als Veronica Inside dan dat politiek-correcte gepraat van een paar softies die hun mening aangemeten krijgen.

12 juni 2019 om 12:57

Eencellig programma vind ik nogal een minachting naar die honderdduizenden die het elke maandag en vrijdag weer kijken. Voor analyses over looplijnen en wisselingen in systemen hoef je inderdaad niet te kijken, maar wel als je lekker een ontspannend programma wil kijken.
Als je alleen inhoudelijke informatie over voetbal wilt verwijs ik je graag door naar het doodsaaie studio voetbal of VI Pro. Je analyse over dit programma komt eerder eencellig over.

12 juni 2019 om 14:04

"ach ja, VI is ook al jaren het meest eencellige programma op televisie.."

Dat had beter kunnen zijn:

"ach ja, VI vind ik(!) al jaren het meest eencellige programma op televisie"

Ik kan er wel om lachen en ondanks dat het voetbalinhoudelijk lang niet altijd ergens over gaat, kan ik de humor en anekdotes uitstekend waarderen. De nieuwe generaties zijn naar mijn mening veel te soft en laten zich een mening aanmeten in plaats van die zelf te ontwikkelen.

Ik kom (gelukkig) nog uit de tijd waarop een moeder je even zachtjes in de arm mocht knijpen als je vervelend was. Tegenwoordig is alles uit den boze en zit je straks met een aantal generaties zonder enige weerstand en dat zie je al terug. Mensen gaan veel te snel van 0 naar 100 door allerlei onderwerpen en meestal kunnen ze het niet eens feitelijk onderbouwen.

12 juni 2019 om 17:35

Je bedoeld dat ze bij VI vaak dingen roepen die ze nergens op kunnen baseren . Die dingen dat Ten Hag bv niet gepruimt werd of dat ze hem zouden na doen. Een beetje flauw op de man spelen doen ze ook graag. Waarschijnlijk zal er tijdens het dames voetbal wel eens naar het uiterlijk van de dames worden gekeken..... En voordat je het afvraagt ik ben denk ik ouder dan Gijpie ....

12 juni 2019 om 17:56

Dat hoeft toch ook niet? Hun hebben een mening en worden betaald die mening te ventileren op televisie. Dan is het aan jou of je het serieus neemt of niet. Ik kijk het programma soms wat vaker, soms niet. Echter heb ik dingen die daar worden gezegd nog nooit betrokken op mezelf of betreft mijn kijk op bepaalde zaken.

Here we go again! Moraalridders, kom er maar in! Ik kijk persoonlijk graag naar VI. Kijkt heerlijk weg, lekker flauw zo nu en dan en ze hebben wel degelijk verstand van voetbal. Ik word zo moe van dat gejank, VI is seksistisch, tegen homo's, vrouwonvriendelijk en ga zo maar door. Satire mensen, satire... Een grapje over homo's, over donkere mensen, dikke mensen (ben zelf overigens veel te zwaar), vrouwen enz, ik doe er net zo goed aan mee. Ben ik daarom een homofoob, een racist, een slecht persoon? Voor mij is VI ontspanning. Niet meer, niet minder. Hou je er niet van, prima, kijk dan lekker iets anders.

12 juni 2019 om 17:49

Ik heb niet zoveel tegen VI, maar ik snap de kritiek wel. Vind dat het al jaren te weinig meer over voetbal gaat en er te veel geforceerde grappen worden gemaakt. Op zich niet erg natuurlijk, maar voorafgaand aan een CL wedstrijd heb ik liever boeiende analyses dan René van de Gijp die cynisch doet over analisten die volgens hem open deuren intrappen. Ik kijk de voorbeschouwing meestal ook op Ziggo en als de wedstrijd begint zap ik naar Veronica omdat ik bij Ziggo het commentaar dan weer bedroevend vind. Veronica en Ziggo kunnen wat dat betreft het een en ander van elkaar leren.

12 juni 2019 om 18:02

Tja, dat is jammer genoeg de tijd waarin we leven. Je moet je aanpassen aan "kleine" groepen mensen die zich veel te snel aangevallen voelen, terwijl die "kleine" groepen niet eens de moeite nemen om zich aan te passen.

Een grap over homo's en de hele community valt erover, een grap over dat hele gender-gebeuren en heel politiek-correct Nederland komt om de hoek kijken om iemand even neer te sabelen. Mensen kunnen tegenwoordig niets meer hebben en lijken een chronisch tekort aan aandacht te hebben.

12 juni 2019 om 18:34

Zw hebben zoveel kijkcijfers omdat hun publiek die grapjes over homo s, donkere mensen en dikke mensen eigenlijk zelf wilt maken maar dat niet durft. Dan is het fijn als zo iemand als Derksen ze maakt en dan schijnheilig meelachen. Vroeger hoorde je nog nieuwtjes, tegenwoordig staat alles op het internet.

12 juni 2019 om 19:08

Een beetje simpel geblaat wat mij betreft.

Ook ik ben van mening dat men soms doorschiet in een wedstrijdje 'wie wordt het meest onderdrukt' en wie het snelst gekwetst is. Maar het is natuurlijk vrij krom om grapjes over homo's en zwarte mensen te vergelijken met grapjes over dikke mensen. De positie van dikke mensen in de samenleving ligt natuurlijk historisch gezien niet zo gevoelig als die andere groepen. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om je lichaamsgewicht omlaag te brengen. Je huidskleur of je geaardheid kun je moeilijk veranderen. Ontzettend domme opmerking dus, wat dat betreft.

Besef je ook dat je niet alleen homofoob of racist bent als je direct mensen discrimineert, maar ook als je onbewust het institutionele systeem van vooroordelen en discriminatie in stand houdt. De normen en waarden van mensen ontwikkelen zich in rap tempo. Iets dat 20 jaar geleden als grappig werd gezien kan nu minder snel door de beugel. Als dit programma met haar platte en smakeloze grappen (beetje humor voor de simpele mensen) een bepaalde bevolkingsgroep neerzet als minderwaardig, dan mag daar best over geklaagd worden.

Jij ziet het als satire, ik zie het als een programma dat zich uitspreekt over een breed scala aan maatschappelijke kwesties, en daarmee invloed heeft op de mening van elke gehaktbal die vrijdag- en maandagavond languit op de ligbank naar dit programma kijkt.

12 juni 2019 om 20:34

@sniewaar: Dit is wat veel mensen zo enorm dwars zitten. Mensen die zich verheven boven de rest voelen en willen bepalen wat andere mensen vinden, denken en moeten doen. Vrijheid van meningsuiting is nog nooit zo beperkt geweest als nu (ok, misschien overdreven, maar zeker de afgelopen 50 jaar in Nederland). Je hoeft maar boe of bah te zeggen en er is wel iemand die zich gekwetst voelt, of het nu een grap is of niet.

Als mensen zich gekleineerd, gediscrimineerd of gepest voelen door meningen van anderen, zegt vaak meer over hen dan over anderen. Natuurlijk heb je stelselmatig pesten of echt discrimineren. Dat moet je keihard aanpakken. Maar laat verder mensen alsjeblieft zeggen wat ze willen en niet dat men al snel door heel links Nederland digitaal wordt gestenigd.

De heren van VI gaan daar juist perfect mee om door zich niet te conformeren aan deze betuttelende en zeer beperkende visie die steeds meer wordt opgedrongen aan mensen. Dat niet elke grap leuk is, is natuurlijk waar. Maar dat heb ik ook bij cabaretiers of andere grappige mensen. Niemand hoeft te kijken naar VI, dat is je eigen keuze. Laat mensen lekker hun ding doen.

Name of the game, als je al niet tegen wat kritiek kan op tv....stop er dan lekker mee?!
Ja het was echt niet om aan te zien die eerste match, maar kan keer gebeuren toch. Op naar de volgende

Wat wordt er voor raars gezegd over meisjesvoetbal in VI dan?

Die mannen gunnen ieder zijn plezier maar vinden er zelf geen klap aan. Prima.

Geldt voor mij ook. Ik kijk liever een amateurwedstrijd dan dames voetbal. Nou en.

VI is veel inhoudelijker dan het lijkt op basis van de reacties hier. Per uitzending zijn er misschien 10 minuten waarin het niet over voetbal gaat.

12 juni 2019 om 12:21

Vaak gaat het wel over voetbal, maar is het totaal niet inhoudelijk. Destijds (toen ik nog keek) zag je 10x het filmpje van een vallende Blatter, ging het wekelijks paar minuten over de voorzetten van Manolev, de lengte van Sneijder en de buik van Zeefuik, Ballotelli die een hesje aandoet...
Ja, het gaat over voetbal, nee, weinig inhoud

Iedereen mag van mij fan zijn van vrouwenvoetbal, maar, net als de heren van VI, kijk ik naar een sportevenement vanwege de sport, niet vanwege dat het zo gemoedelijk en gezellig en spontaan is en niet omdat de supporters er zo'n leuk carnavalsfeest van maken. Ik kijk naar voetbal vanwege hetgeen op het veld tijdens de wedstrijd gebeurt. Dat hele feest is best leuk, maar volgens mij gaat het in sport, dus ook in voetbal, nog steeds om de prestaties op het voetbalveld. Tja, en dan vind ik het sneu voor deze mevrouw, maar dan moet je toch concluderen dat het qua voetbal nog steeds zeer matig is. Je zit echt naar een juniorenwedstrijd te kijken.
Ik zag gister die oranje optocht voorbij komen in Le Havre. Sorry, maar dat was tenenkrommend. Dat zijn mensen die naar een feest gaan, niet naar een voetbalwedstrijd. alleen al door die optocht door de stad is de dag voor die mensen al geweldig. Ja, het is beter dan 'supporters' die een stad of een stadion afbreken, maar ga mij niet vertellen dat dit echte voetbal supporters zijn.

Snap dat het niet leuk is, maar het hoort nou eenmaal bij topsport. Zeker als je sport zo onder het vergrootglas ligt als voetbal. Nou was het niveau gister niet heel hoog, maar verbaasd mij ook wel hoe graag mensen het dan onderuit willen halen. Er is een grote groep mensen die het leuk vind en dat zijn inderdaad waarschijnlijk andere mensen dan de mensen die wekelijks naar de Eredivisie kijken. Maakt toch niks uit? Niemand dwingt je er naar te kijken en die paar extra reclame's, tsja wat maakt het uit. Dat is bij elk sportevenement zo. Ik klaag ook niet als ik tijdens de Olympische spelen steeds Sven Kramer voorbij zie komen.

12 juni 2019 om 13:51

De pijnpunten liggen naar mijn mening vooral bij uitspraken die in het verkeerde keelgat schieten. Eerst dat gedoe met de financiele verdeling tussen vrouwen- en manneninternationals. Als je dat gelijk trekt, gaan mensen logischerwijs kijken of dat terecht is.

Maar ook deze Sari van Veenendaal komt vervolgens met een uitspraak waardoor je merkt dat deze dames iets te veel in zichzelf zijn gaan geloven.

Ze zijn ongetwijfeld de voorbeelden voor de nieuwe generatie meisjes die op voetbal gaan, maar om er vervolgens ook even bij te verkondigen dat kleine jongens ook de nieuwe Lieke Martens willen zijn, sla je naar mijn mening echt weer te ver door. Het overgrote deel van die jongetjes zal namelijk nooit in de buurt van profvoetbal komen, maar zijn op hun 15de waarschijnlijk al veel beter dan Lieke Martens.

Als je al die negatieve publiciteit dus niet wilt als vrouwelijk voetbalster, beperk je dan ook tot het vrouwenvoetbal. Zodra je beide werelden gaat vergelijken, komt het vrouwenvoetbal er inderdaad niet goed af. Zolang de werelden gescheiden blijven, is er naar mijn mening niets aan de hand.

Ik vind de aandacht wel degelijk overdreven niet t.o.v. de mannen maar wel t.o.v. andere vrouwensporten, waarin we het echt veel en veel beter doen. Het WK handbal zie je niet op de NPO dat wordt dan gekocht door Ziggo (tegen een schijntje).

Een handbalster vertelde dat spelen voor het NL elftal betekent dat ze veel geld laat liggen omdat dat niets oplevert dan vind ik het erg cru dat het NL elftal dan wel 3.5k per wedstrijd krijgt zonder dat ze dit geld terugverdienen of dat er een duidelijke reden is dat ze dat verdienen. De enige reden is dat de mannen x krijgen en we van gelijkheid zijn. Maar we mogen blijkbaar alleen de premie vergelijken het niveau, amusementswaarde etc.. mag dan weer niet. Ik vind dat dan weer hypocriet. Wat niet betekent dat ze niet meer verdienen. Maar de andere vrouwensporten kijken hier echt wel met open mond naar. Vooral aangezien NL nog echt geen absolute wereldtop is terwijl we dat in andere sporten wel zijn

Ik denk dat de benadering ook gewoon beperkt moet blijven tot de vrouwentak als het vrouwenvoetbal betreft. Dan komt deze Sari van Veenendaal met de uitspraak dat niet alleen meisjes, maar ook jongetjes de nieuwe Lieke Martens willen zijn. Dan sla je naar mijn mening echt weer te ver door, want die jongetjes zijn waarschijnlijk met hun 15 jaar ergens op een amateurveldje al een stuk beter dan Lieke Martens.

Als je dan zelf met dat soort argumenten aan komt zetten, moet je er niet raar vanop staan te kijken dat de heren bij programma's als Veronica Inside eigenlijk hetzelfde doen door het vrouwenvoetbal te spiegelen aan voetbal in het algemeen. Als je als nationaal vrouwenelftal vind dat je net zoveel hoort te verdienen als de mannen in Oranje, word je daar ook naar beoordeeld. Dan is de kritiek meestal niet mals, want het verschil in niveau is gewoon astronomisch groot.

Ze zegt toch niks raars hier over VI? Vind haar goed overkomen en houdt er ook nog eens een balletje uit af en toe

Ja maar jullie vergelijken toch ook nooit bij bijvoorbeeld tennis? Nee, inderdaad. Wij doen dat alleen bij vrouwenvoetbal. Waarom? Omdat voetbal de enige sport is waar overduidelijk blijkt dat vrouwenmotoriek totaal ongeschikt is voor voetbal. Dat zie je zelf toch ook wel hoop ik? Ook al is het de “top” van het vrouwenvoetbal. In oranje loopt wel een vrouw (tenminste formeel een vrouw) die probeert als een man te spelen. Zucht. Die donkere mevrouw die voorin loopt. Al heb je een schip met zout op krijg je daar geen dorst van.

Prima beantwoord van van Veenendaal. Ze is zelf ook wel eens voor schut gezet in dat programma(bakje haver geven), maar geeft een prima professioneel antwoord. Aan de andere kant vind ik het weer treurig van die VZ presentator dit aan te halen, omdat ie waarschijnlijk zelf geen fan van het programma is.

Het is ook wel weer een lekker typische kop ook boven het artikel haha. Kan zo aan de reacties al zien dat 95%het hele interview niet heeft gezien 1 zinnetje eruit gepakt,terwijl ze gewoon een prima volwassen reactie geeft,van"het hoort erbij en we willen ook die aandacht om het vrouwenvoetbal populairder te maken". Neemt niet weg dat gezien het huidige niveau ze nog wel een weg te gaan hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. BeerensteynMiddenvelder91
S. SpitseMiddenvelder910
D. van de DonkMiddenvelder98
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
D. JanssenVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
1 fan
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren