PSV hikt aan tegen vraagprijs van ‘boven de tien miljoen euro’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

In navolging van diverse Portugese media maakt ook De Telegraaf melding van de interesse van PSV in Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma. Volgens de dinsdageditie van het dagblad is het echter maar de vraag of de aanvaller, die in de zomer van 2017 voor ongeveer vijftien miljoen euro van Galatasaray naar RB Leipzig vertrok, ook daadwerkelijk het tenue van de Eindhovenaren om de schouders zal trekken.

PSV hikt naar verluidt aan tegen de vraagprijs van RB Leipzig. De nummer drie van het voorbije Bundesliga-seizoen heeft volgens het dagblad een transfersom van ‘boven de tien miljoen euro’ voor ogen. Bruma, 24 jaar, is een kandidaat om de mogelijk vertrekkende Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn in het Philips Stadion op te volgen.

PSV was twee jaar geleden ook in de markt voor de in Guinee-Bissau geboren aanvaller, die er toen uiteindelijk voor koos om Galatasaray te verruilen voor een avontuur in de Bundesliga. Het contract van Bruma in Leipzig loopt nog door tot medio 2022. De ex-speler van onder meer Sporting Portugal kreeg afgelopen seizoen in slechts zes wedstrijden een basisplaats toebedeeld. Hij had dan ook geen groot aandeel in de derde plaats.

Lozano is in de Franse media reeds gelinkt aan Paris Saint-Germain, terwijl ook Napoli de Mexicaanse aanvaller in de gaten houdt. Bergwijn staat op het lijstje van Ajax, al ziet PSV weinig in een deal met een directe concurrent. PSV speurt volgens De Telegraaf op de internationale transfermarkt ook naar andere versterkingen, bijvoorbeeld in de verdediging. De clubleiding van de Eindhovenaren heeft echter nog geen spijkers met koppen kunnen slaan.

Frenkie de Jong: 'Nu eerst op vakantie en dan naar Barcelona'
Meer video's


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door panerai)

"Boven de 10 miljoen" is toch helemaal niet veel? Heb deze jongen het afgelopen seizoen niet zien spelen, maar o.b.v. wat ik daarvoor van hem heb gezien is deze jongen eigenlijk veel te goed voor de Eredivisie en kan hij heus een stap hoger aan. Misschien ook een optie voor Ajax, zal vast wel op een lijstje staan gok ik zo.

11 juni 2019 om 06:22

Tevens kan PSV in mijn ogen beter eerst op zoek gaan naar 2 of 3 goede verdedigers om het huidige probleem op te lossen, in plaats van nu te gaan anticiperen op transfers die nog niet eens gerealiseerd zijn (Bergwijn, Lozano).

11 juni 2019 om 07:47

Dat is altijd het geval bij PSV en vgm gaat dat nooit veranderen. PSV kijkt altijd eerst naar de aanval en ze hebben liever 8 aanvallers dan 2 goede centrale verdedigers

11 juni 2019 om 09:33

Ben ik ondertussen ook een beetje bang voor... twee centrale verdedigers is wel echt een eerste must. Maar we zullen tegen het einde van de transferperiode wel weer met twee transfervrije jongens op de proppen komen...

Iemand reageerde laatst online met de vraag of Rosario niet centraal achterin kon spelen. En dat vond ik eigenlijnk best een interessante vraag. Heeft altijd een pass naar voren maar staat vooral verdedigdend altijd z'n mannetje. Zou hij bij PSV niet in die rol kunnen groeien? Zou me fantastisch lijken

11 juni 2019 om 11:55

Hij heeft vroeger bij Almere en in de jeugdelftallen van Oranje vaker centraal achterin gespeeld maar daar vond ik hem een stuk minder dan op het middenveld.

11 juni 2019 om 12:45

Rosario als CV lijkt me nog niet eens een heel slecht idee, vooral tegen ploegen uit het rechterrijtje moet dat echt wel kunnen. Vind hem als middenvelder toch iets te kort komen op voetballend gebied.

11 juni 2019 om 06:43

Het is wel zo dat deze jongen eigenlijk al 3-4 seizoenen matig presteert. Afgelopen seizoen amper minuten gemaakt. Dan vind ik 10+ miljoen en een topsalaris wel veel geld. Het is een groot risico. Of psv hem aan het ballen krijgt is namelijk geen garantie. Deze jongen lijkt mentaal niet klaar om topvoetbal te spelen.

11 juni 2019 om 09:16

Je zegt dat deze jongen te goed is voor de eredivisie en nu haal je Ajax erbij. Dat klopt toch niet..

11 juni 2019 om 12:49

Tadic en Blind zijn eigenlijk ook te goed voor de Eredivisie, reken maar dat zij naar grotere clubs/betere competities dan Ajax konden. Dit wil niet zeggen dat je het niet kunt proberen. Buiten het spelen om de titel in de Eredivisie kan Ajax (en PSV waarschijnlijk ook) Europees voetbal bieden, wat een extra drijfveer kan zijn voor zo'n jongen om 1 a 2 jaar Eredivisie als springplank te gebruiken richting de (sub)top.

Dan maar Romero verkopen en binnenhalen. Wat heeft die Romero dan wel niet gekost? Is wel een dure speler voor de 2e elftal.

11 juni 2019 om 08:45

Ja Romero speelt voor het tweede team omdat hij sinds zijn komst met zware blessures te kampen heeft. En nee niks Romero dan maar verkopen om verveolgens een andere speler pas te halen zo werkt het niet. Bruma is gewoon haalbaar en al helemaal als Lozano en Bergwijn vertrekken want dan komt er minimaal 60/70 miljoen binnen bij bij de bank

Misschien kan Psv hem dan wel voor 2 jaar gaan huren... Of a la Lozano voor 40% eigenaar worden. Het zal dus niet meevallen, zo lang er niemand verkocht is...

11 juni 2019 om 07:09

Hz a la lozano 40% eigenaar worden daar is toch niks over bekend.

11 juni 2019 om 07:30

Blijkbaar weet jij nergens iets van en roep je maar iets. PSV is 100% eigenaar van lozano. Alleen moet er van de winst, na rato hoeveel hij oplevert, een percentage aan pachuca worden betaald. Ps. Lozano was 8milj.

11 juni 2019 om 08:56

PSV is voor 100% eigenaar van Lozano. Zucht.

11 juni 2019 om 09:09

Lekker laten en niet op reageren. Als er na de verkoop ineens bekend wordt dat het toch wel meevalt met het doorverkoop percentage dan kunnen ze weer verontwaardigd doen en zeggen dat PSV liegt en dat het niet zo is.

Ik heb deze Bruma verder niet echt gevolgd, ben benieuwd of hij inderdaad de moeite waard is.

11 juni 2019 om 09:11

Was 'vroeger' een groot talent. Toen had PSV ook interesse. Heeft die belofte alleen nooit in kunnen lossen dus vraag me wel af of dit nou een verstandige aankoop zou zijn. Zeker voor een bedrag van rond de 10 miljoen voor een 24 jarige speler. Voor 6-7 kun je het proberen maar daar zal Leipzig niet mee akkoord gaan vermoed ik.

11 juni 2019 om 09:06

Fcbogarde. Want PSV heeft verder geen geld verdiend dit jaar? 40 mil uit de CL vergeten? PSV kan die 10 mil makkelijk betalen, willen daar gaat het hier om. Dit is gewoon een onderdeel van de onderhandeling. Daarnaast is het jammer dat je hier onwaarheden loopt te verkondigen m.b.t. Lozano.

11 juni 2019 om 09:10

Dat is een beetje zijn stokpaardje heb ik het idee. Vaak bij een artikel over interesse van PSV in een speler komt hij met: 'misschien kunnen ze dan weer gaan huren, net als bij van Ginkel' of 'misschien dan weer 40% van de rechten ergens anders neerleggen'. Beetje populair doen.

11 juni 2019 om 09:54

Klopt, dit is een typische uiting van frustratie over het feit dat PSV al decennia lang de oorzaak ervan is dat zijn eigen club geen monopolie op de Nederlandse voetbalprijzen heeft. Daar lijden diverse van zijn medesupporters ook aan trouwens. Lekker laten gaan, dit soort frustraties zijn ongeneeslijk vermoed ik. Beter zo dan dat je bij een jeugdwedstrijd de ouders van de tegenstander gaat belagen denk ik dan maar (ervan uitgaande dat meneer daar geen rol in heeft gespeeld).

11 juni 2019 om 12:26

@johan78 leuk dat je me volgt... Ik ben tevreden met onze titels en Europese successen. Die 34e is voor jullie nog mijlenver. Wat die jeugdwedstrijd met dit verhaal te maken heeft, is me een raadsel. Moeten we het verhaal van de bedelaars in Madrid hier dan ook ff noemen ?? Hou je bij de feiten ! Van Lozano is bekend dat Psv geen volledige eigenaar is. Dus daarom dacht ik voor deze speler aan weer zo'n constructie. Zou hou je nog wat cash over om andere zwakke plekken te versterken !

11 juni 2019 om 12:57

Dat is dus onzin. PSV is volledig eigenaar. Sterker nog, sinds een paar jaar mag je als Nederlandse clubs niet eens meer niet volledig de rechten hebben van een speler. Pachuca heeft alleen een hoog doorverkooppercentage, maar dat is heel wat anders dan eigenaar zijn.

11 juni 2019 om 13:17

Fcbogarde

Ik zal je een geheimpje verklappen: wandelgangberichten zijn niet altijd waar, sterker nog ze zijn meestal onzin!

Je verkondigd hier dat het algemeen bekend is dat PSV maar gedeeltelijk eigenaar is, dat terwijl dit niet eens in de wandelgangen heeft gestaan laat staan dat PSV hier iets over heeft gezegd.

Het enige gerucht dat er ooit is rond gegaan is dat PSV een relatief hoog dooverkooppercentage heeft afgesproken, dat is totaal iets anders als gedeeltelijk eigenaar zijn. En zelfs dat heeft PSV nooit bevestigd dus dit kan je helemaal niet weten.

Leer eerst eens het verschil tussen wandelgangberichten en goed onderbouwde nieuwsberichten en leer het verschil tussen eigenaar en doorverkoop percentage dan kom je misschien wat minder dom over.

In deze tijd is 10 milj een “ koopje”. Psv zal zijn middelmatige speler ook minstens voor €5 milj kunnen verkopen. Dit terwijl Wijnaldum een aantal jaren geleden voor 5 milj werd gekocht. Toen was dat nog redelijk veel.

Als je de afgelopen 5 jaar 4 keer CL hebt gespeeld en een bedrag van 10 mil euro is te gortig voor je als club.. Dan is het wel somber gesteld met je!
Ontopic: Ik denk dat een bruma een goede toevoeging zou zijn voor elk nederlandse club, denk alleen dat zijn salaris niet voor iedereen te betalen is. Leipzig staat er bekend om mooie salarissen te kunnen betalen.

11 juni 2019 om 08:40

Waarom is het somber gesteld? PSV geeft wel vaker grote bedragen tegen de 10 miljoen of zelfs nee dan 10 miljoen uit aan spelers (zie Romero, Lozano, Guti de laatste jaren). Dit heet onderhandelen RassAjax, Leipzig wilt er graag meer dan 10 miljoen voor hebben en PSV wilt natuurlijk een zo een laag mogelijk bedrag betalen. Als jij naar Griekenland op vakantie gaat, tik je dan ook meteen de prijs af die de gladde Griek van je wilt hebben of onderhandel je even? Verder komen er de laatste tijd wel veel geruchten over aankopen van PSV, dus ik denk dat er een vertrek van een speler aan zit te komen.

11 juni 2019 om 08:55

Valt best mee hoor. PSV wil ook niet boven de 10 miljoen neerleggen omdat dat nogal een gok is voor deze speler. Stond te boek als groot talent aantal jaar geleden maar heeft het nooit echt ingelost. Afgelopen seizoenen ook weinig gespeeld/gescoord. Dus helemaal niet raar dat je dan niet boven de 10 miljoen wil betalen.

11 juni 2019 om 09:54

@ Skede, hij heeft meer laten zien dan Romero waar wel 10 miljoen euro voor betaald is en waar ik 2 jaar later nog steeds niks van gezien heb?

@ Rombomcu je kan het onderhandelen noemen in dit geval omdat hij niet veel heeft laten zien. Maar hoor al constant verhalen dat PSV eerst moet verkopen om te kunnen kopen terwijl je al jaren CL gespeeld hebt? De fans van PSV lieten dit ook maar al te graag merken dat er 5 jaar niks was bij de rivalen maar na 2x Europees succes kunnen die al meer uitgeven dan jij in 5 jaar tijd.. Dan had ik als fan zijnde wel een aantal vragen gesteld maar misschien ben ik gewoon raar daarin dat kan ook..

11 juni 2019 om 10:00

Je punt is? Romero was 19 op dat moment en stond bekend als groot talent. Heeft door blessures nu heel veel pech. Bruma is ondertussen 24 en nog steeds nergens echt doorgebroken. Hoe wil je die twee met elkaar vergelijken?

En natuurlijk zou PSV op dit moment in theorie best die 10 miljoen neer kunnen leggen. Dat geld is er heus wel. Maar feit is dat zowel Lozano als Bergwijn op dit moment gewoon nog speler van PSV zijn. Om dan een hele dure vervanger binnen te halen terwijl je op die manier je onderhandelingspositie verzwakt inzake onder andere Lozano is ook niet heel handig. Zal niet beweren dat PSV een enorme transferpot heeft maar er kan heus wat uitgegeven worden. Niet richting de bedragen van ajax maar genoeg om een volwaardige selectie neer te zetten.

11 juni 2019 om 10:11

Mijn punt is dat je komt met hele uitspraken over ''niet veel laten zien'' ''stond te boek als groot talent'' ''afgelopen seizoen weinig gespeeld/gescoord'' oftewel zelfde uitspraken als die je aan Romero kan hangen.

Toch is daar 10 miljoen voor betaald? Dus je kan wel erom heen draaien maar het punt is dat dit weer een gok zal zijn. En dat niks wat je hierboven getypt het rechtvaardigt waarom zij geen 10 miljoen kunnen neerleggen voor een speler! Daar zou ik als fan dus eerder vragen over stellen! Maar nogmaals dat is mijn nederige mening.

11 juni 2019 om 10:23

Nee. Jij stelt in je eerste bericht dat PSV geen 10 miljoen voor een speler neer kan leggen. Vervolgens geef ik aan dat het niet per se het bedrag is, maar ook dat het gaat om een speler die op zijn 24e nog steeds zijn belofte niet heeft ingelost. En dat dat dus een risico is. Daarna maak jij de vergelijking met Romero (waarmee je dus je eerste bericht zelf onderuit haalt), waarop ik aangeef waarom die vergelijking niet klopt. Namelijk omdat Romero in die tijd 19 was, als groot talent te boek stond en PSV met hem dus wel die gok heeft gewaagd. Daar heb je ook geen zekerheid nee, maar de kans dat je hem op termijn voor meer verkoopt was op dat moment groter dan dat nu bij Bruma is. Die staat al een paar jaar stil in zijn ontwikkeling namelijk, omdat ie niet speelt en niet scoort.

"Mijn punt is dat je komt met hele uitspraken over ''niet veel laten zien'' ''stond te boek als groot talent'' ''afgelopen seizoen weinig gespeeld/gescoord'' oftewel zelfde uitspraken als die je aan Romero kan hangen."

Dit hele stukje slaat al helemaal nergens op. Die 10 miljoen voor Romero was betaald voor het afgelopen seizoen. Waarin hij geblesseerd was. Iets wat je vooraf niet kan inschatten. Dus wat is je punt daarmee? Een transfer kan altijd anders lopen dan je verwacht. Maar je spreekt jezelf nu een aantal keer tegen.

11 juni 2019 om 13:29

@skede

Typisch gedrag dit. Dit soort figuren zijn alleen maar in staat alles wat niet met Ajax te maken heeft af te kraken zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben. Constant iets proberen krom te lullen wat recht is noem ik dat, typisch.

wat zit psv hier te janken man, word gelyk beste speler van psv en eredivisie als hy zijn oude vorm pakt.

11 juni 2019 om 11:31

Ibrahim Afellay traint al een tijdje mee dus niet overdrijven dat hij gelijk de beste speler zou zijn.

Vooralsnog heeft PSV een ervaren RCV en een talentvolle backup linksback nodig. Verder moeten er vooral spelers vertrekken: Perreiro, Lukassen, Romero en Ramselaar.

Dan kan PSV nog altijd verrassen met Robben of Van Ginkel. Samen met Lammers en Unnerthal staat er dan een hele sterke selectie, ook al vertrekken Zoet en Bergwijn of Lozano.

Dan verdient PSV ongeveer 30 miljoen, bovenop de 40 miljoen uit de cl, en daarmee is PSV gewoon weerbaar tegen de miljoenen uit Amsterdam. PSV had dit jaar ook een toeschouwersrecord en PSV komt dit jaar ook met een geheel vernieuwde Herdgang, betaald met een kapitaalinjectie van 30 miljoen.
En dan volgend jaar hoofdprijzen vragen voor Malen, Bergwijn, Ihatarren, Lammers, Sadilek en Gapko.

Toch wel het verschil tussen Ajax en Psv. PSV moet veel meer op de centjes letten momenteel en kan niet zomaar transfers van boven de 10 miljoen doen. (helemaal als je dan spelers als Romero koopt..)

Ik denk daarentegen wel dat Bruma een goede versterking zou zijn en wellicht de gok wel waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ZoetDoelman340
D. DumfriesVerdediger344
AngeliñoVerdediger341
N. ViergeverVerdediger343
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

RB Leipzig


12 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller3115
R. KlaußUnknown
KornetkaUnknown
P. GulácsiDoelman330
M. SabitzerMiddenvelder304
T. WernerAanvaller3016
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

53 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV wil grote slag slaan met tweede aanbieding in een jaar tijd’

De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat voor PSV dinsdag van start. In aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang zit trainer Mark van Bommel nog in onzekerheid over een aantal van zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren