Ronaldo: ‘Ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d’Or te winnen’

Maandag, 10 juni 2019 om

Cristiano Ronaldo voegde zondagavond met de Nations League andermaal een prijs toe aan zijn imposante palmares. Portugal was in de finale van het toernooi met 1-0 te sterk voor Oranje, door een doelpunt van Gonçalo Guedes. In gesprek met El Larguero kijkt Ronaldo met een tevreden gevoel terug op zijn seizoen.

“Ik laat het aan jullie om te bepalen of ik de Ballon d’Or verdien. Maar ik heb dit jaar drie prijzen gewonnen en ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d’Or te winnen. Er is geen moment waarop ik slecht gespeeld heb. De cijfers van de afgelopen zestien jaar spreken voor zich en wat mensen over me zeggen, interesseert me eerlijk gezegd niets”, geeft Ronaldo te kennen. De Portugese aanvaller heeft zijn eerste seizoen bij Juventus achter de rug.

Ronaldo won in zijn eerste jaar in Italiaanse dienst de Italiaanse supercup en de landstitel, terwijl hij tevens gekozen werd tot speler van het seizoen. De finaleronde van de Nations League in Portugal vormde voor de aanvaller de afsluiting van het seizoen. In de halve finale wonnen Ronaldo en co met 3-1 van Zwitserland, terwijl in de eindstrijd Oranje met 1-0 opzij werd gezet. “Je kan niet altijd winnen. Maar sinds we Europees kampioen zijn geworden, presteren we erg goed.”

“Ik ben trots dat we nu de Nations League hebben kunnen veroveren. De sfeer in de ploeg is heel goed en we werden op een geweldige manier gesteund. We hebben de nodige jonge spelers in de ploeg, we proberen elkaar te helpen en er is sprake van een perfecte klik”, besluit Ronaldo. Namens Juventus speelde de aanvaller afgelopen seizoen 43 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en 13 assists.


Poll

Moet Cristiano Ronaldo de Ballon d'Or winnen?


Gerelateerd

89 reacties (laatste reactie door rtrox)

Verdiend eigenlijk weer de Balon D’Or. Alleen krijgt van Dijk hem waarschijnlijk omdat die de champions leage heeft gepakt. Maar als je alleen kijkt naar de wedstrijd tegen Atletico dan Kun je niet om hem heen. Tegen Ajax scoort hij uit en thuis. Meer kan hij niet doen. Hij is aanvaller geen vrediger of keeper.

10 juni 2019 om 10:43

Dus we gaan alleen kijken naar de wedstrijden tegen ajax en atletico? Terwijl spelers als van Dijk en Messi jaar lang top zijn? Hmm zullen we dan om de 2 wedstrijden die ballon dor uitreiken?

10 juni 2019 om 10:46

Ben het met je eens. Het gaat tussen deze 2 en niemand anders. Hopelijk niet weer een 2010 situatie waarbij iniesta en Sneijder werden beroofd van de ballon dor door de FIFA om hem aan Messi te geven. Wij voetballiefhebbers willen een eerlijke campagne zien

10 juni 2019 om 11:07

Het gaat niet over de beste team prijs of beste nationale team, maar over een individuele prijs.

10 juni 2019 om 12:54

Van Dijk voldoet niet aan alle 3 de criteria. met name qua titels. Ronaldo juist wel.

10 juni 2019 om 13:24

@bohherrief?
Iniesta? 😅😅😅.
Ik snap dat je sneijder noemt.
Maar iniesta?
Die was de helft van dat seizoen geblesseerd. Dan verdien je het simpelweg gewoon niet.
Anti-messi
Anti-barca

10 juni 2019 om 13:39

@becherief

Lees ik het goed? je vind dat ronaldo hem dit jaar verdient?
Maar je zei dat messi het niet deed toen het er echt om ging in liverpool dus messi verdient hem niet volgens jou.

Maar ronaldo verdient het wel? die was toch ook nergens in turijn tegen ajax toen het er echt om ging.
Beetje apart verhaal

13 juni 2019 om 13:36

Volgens mij scoorde ronaldo in allebei de wedstrijden tegen ajax en was die ook verantwoordelijk voor alle doelpunten uit knock-out fase

10 juni 2019 om 12:20

En dat is waarom we niet alleen naar twee wedstrijden kijken. Je kunt prima om hem heen.

Met 21 doelpunten heeft hij de Serie A niet bepaald kapot geschoten. Nations League stelt weinig voor.

10 juni 2019 om 12:38

Als van dijk hem wint lach ik me kapot. Gewonnen met drog statistieken.
Dat niemand van dijk voorbij is gekomen klopt gewoon niet zag gister nog een filmpje waar die met een wedstrijd voor nederland uitgespeeld werd in de wedstrijd tegen duitsland.

Daarnaast ontwijkt hij aanvallers heel erg veel. Weet nog dat hij in de camp nou tegenover messi stond dichtbik de hoekvlag maar er niet naar toe ging wees zijn teamgenoot aan terwijl de teamgenoot verder weg was dan van dijk

10 juni 2019 om 13:21

"ontwijkt" ??? jij begrijpt het spelletje niet echt denk ik dan, is gewoon slim zijn in het verdedigen. Als je direct op messi gaat pressen weet je 99,99999% zeker dat die langs je glipt, als je iets meer afwacht heb je meer kans om hem tegen te houden. Virgil is elke wedstrijd weer heer en meester in zijn eigen 16, elke hoge bal heeft hij, man voorbij de back vangt hij ook weer op... misschien moet je wat beelden van PL terugkijken van afgelopen seizoen!

10 juni 2019 om 13:30

Er zijn momenten geweest waar hij juist hoorde in te stappen en durfde het niet.

Natuurlijk bedoel ik niet dat hij iedere keer blind op messi af moet gaan.
Maar hij had duidelijk in de eerste wedstrijd angst voor hem.

Ook stond hij gewoon te kijken toen Luis suarez zijn loop-actie maakte voor de eerste goal.
Stond te kijken toen messi zijn tweede goal maakte. om de een af andere reden bleef hij gewoon staan.

10 juni 2019 om 16:27

Die eerste goal van Barca was gewoon niet te verdedigen.
Perfecte bal van Alba in de rug van de verdediging en Suarez met de perfecte loopactie op het juiste moment dan ben je als verdediger altijd gezien.

En die 2de een pure frommel goal dat je die er zelf bij betrekt , de bal viel via de lat perfect in de voeten van Messi voor een open goal.

10 juni 2019 om 16:43

@mitchthered

Vind van niet, hij probeerde suarez niet eens onder druk te zetten. gaf veel te snel op.

En die goal van messi. als hij mee had gelopen had hij daar ook kunnen staan in plaats van messi

10 juni 2019 om 16:43

Tja.... Messi heeft ook weleens een grote kans gemist en een vrijstaand iemand niet aangespeeld, dus verdient hij hem ook niet volgens jouw beredenering.....

10 juni 2019 om 12:43

Ik zou serieus niet weten waarom dit seizoen uberhaupt kans zou moeten maken op de Gouden Bal.

10 juni 2019 om 12:44

Ronaldo bedoel ik dus. Bewerk-knop werkt niet helemaal lekker.

10 juni 2019 om 16:36

Messi was dit jaar veel beter.

21 goals in de Serie A is niet speciaal. De titel en beker winnen in de Serie A is ook niet speciaal. In de Champions League speelde hij goed, maar niet buitenaards en toen het moest tegen Ajax verdween hij ook. De enige twee wedstrijden die een Gouden Bal voor Ronaldo zouden rechtvaardigen zijn de wedstrijden tegen Atletico en Zwitserland. Dit was het jaar waar Messi met 36 goals en 15 assists in La Liga waarmee hij een matig Barca na een kleine vormcrisis naar de titel loodste alsof het niks is en vervolgens in de CL uitblok tegen Spurs, Lyon, Manchester Utd en Liverpool. Waarbij hij in het uitduel in Liverpool niet geweldig was, maar toch nog vier keer iemand alleen voor de keeper zetten. Ik zou gaan voor deze topdrie: 1 Messi 2 Van Dijk 3 Bernardo Silva

10 juni 2019 om 10:53

Ach ja als of de Primera Divison nog speciaal is om te winnen vraag ik me ook af. Barca wordt elk jaar daar kampioen net zoals Juve, Bayern en PSG in hun competities.

10 juni 2019 om 11:07

Dat Barca hem elk jaar weet te winnen tegen ploegen voor de ploegen uit madrid is net wel heel uitzonderlijk, dat terwijl messi ze dit jaar bijna eigenhandig over de meet heeft gesleept. Bij Juve, Bayern en PSG is er gewoon geen concurrent op het niveau van de witte uit madrid.

10 juni 2019 om 12:30

Ja een hele uitzonderlijke prestatie hoor! Ze pakken de titel in Spanje, nou nou.
Messi doet het allemaal alleen hé. Ik begrijp ook niet waarom Barca spelers blijft kopen.
Bah wat wordt ik moe van die kontenkruipers hier.

10 juni 2019 om 12:54

Ik zeg nergens dat het een uitzonderlijke prestatie is. Ik zeg alleen dat Messi een matig Barcelona naar de titel loodste en iedereen de prestatie wegschrijft alsof het niks is. Mensen hebben de lat blijkbaar zo hoog gelegd dat ze bij het bekijken van de wedstrijden van Barcelona het normaal vinden wat Messi doet, maar dat is het niet. Van de 90 goals die Barcelona dit seizoen heeft gemaakt was Messi uit mijn hoofd bij 50 direct betrokken, dat is echt bizar. Dan laten we de talloze voorassists nog weg en aanvallen die door hem werden opgezet. Dat de titel in Spanje wordt gepakt is geen uitzonderlijke prestatie, maar met concurrentie als Atletico Madrid en Real Madrid (dit seizoen dramatisch: ik heb het over in het algemeen) hoef je de prestatie niet te bagitalliseren. Als een Salah of een De Bruyne dit spel op de mat hadden gelegd in La Liga, maar ook in de CL, dan waren zij de gedoodverfde favoriet voor de Gouden Bal.

10 juni 2019 om 17:24

Ik vind Atletico hetzelfde als een Dortmund, Spurs of Napoli. Gewoon net tekort komen. Die zijn alles behalve een concurrent. Real Madrid is al jaren zwak in de PD en hebben die prestaties vaak verbloemd door de CL te winnen. Dit jaar was Real zelfs eerder subtop dan top.

De Italiaanse competitie is geen haar beter. Maar om daar doelpunten te maken is toch over het algemeen veel lastiger dan in Spanje gezien de speelstijl daar. Ook speelde Juve dit seizoen uitzondelijk defensief in mijn optiek. In de CL is Messi 1 ronde verder gekomen, maar meneer op Anfield ook nergens te bekennen.

Bij Portugal heeft Ronaldo weer een prijs gepakt , moet nogm aar zien of Messi dat gaat lukken dit jaar met Argentinie.

10 juni 2019 om 12:29

Mooie samenvatting. Mooi ook dat je Bernardo Silva op plek 3 zet. Was niet mijn eerste gedachte maar ben ik het helemaal mee eens!

10 juni 2019 om 16:00

De titel en beker winnen is niet speciaal, dus verdient Messi, die alleen de landstitel won, de gouden bal!

Fanboy alerttttt

Ik denk dat Messi hem meer verdiend, of Van Dijk, dit was ondanks alles zeker niet het jaar van Ronaldo, hij heeft Juve vaak geholpen en er door gesleurd, maar Messi heeft dat niveau vaker behaald dit seizoen, net als Van Dijk, die van onschatbare waarde is gebleken voor LFC.

10 juni 2019 om 10:46

Ben wel benieuwd of het nog beter wordt dan dit seizoen. Ronaldo is wel een beest maar hij kan onmogelijk jaar lang constant zijn. Bij real had hij vaak dat ie het eerste deel van het seizoen nergens te bekennen was en dan na de winterstop schoot hij alles kapot. Ben benieuwd hoe hij het volgend seizoen gaat doen. Hoop toch wel weer op een te gekke strijd tussen messi en Ronaldo.

10 juni 2019 om 13:56

ah jawel hoor.
Ronaldo gaat gewoon knallen volgend jaar.

10 juni 2019 om 12:31

Hoezo zou Messi hem meer verdienen? Die wint het zoveelste binnenlandse prijsje, chapeau.

10 juni 2019 om 13:23

Inderdaad, vind dat Ronaldo en Messi ongeveer hetzelfde hebben gepresteerd... Serie A en La Liga kampioen, maar in CL niks (helaas). Hoop echt weer dat Virgil hem krijgt, eindelijk weer een verdediger dan.

10 juni 2019 om 13:40

Alleen heeft messi weer de 50 doelpunten aangetikt. Topscorder cl en in eigen land en over de assists maar te zwijgen

10 juni 2019 om 13:57

"binnenlandse prijse"

wauw. ben je nu serieus? Die binnenlandse prijsje winnen in spanje is moeilijk hoor.
Vraag maar aan ronaldo, die won de champions league vaker dan dat "binnenlandse prijse"

10 juni 2019 om 13:58

@joekaa
als jij denkt dat ronaldo en messi gelijkwaardig waren dit seizoen heb jij er geen kaas van gegeten.

Ronaldo was beneden zijn niveau. heeft een Okay seizoen gedraait.

10 juni 2019 om 14:57

Als je zo kinderachtig en zonder onderbouwing gaat reageren houd het wel op, als je Messi dit seizoen niet gevolgd heb, moet je er niet over meepraten, zeker niet op die manier.

10 juni 2019 om 16:39

De gouden bal gaat toch niet om teamprijzen. Je kan ook de beste zijn zonder alles te winnen. Het is een teamsport. Ik adviseer een nieuwe hobbie, zoals tennis of golf, kan je wel lekker prijzen tellen.

10 juni 2019 om 16:05

Mee eens. Messi heeft weer een top jaar gehad. En Ronaldo toch iets minder. Van Dijk hoort sowieso in de top 3. Die heeft een ongelooflijk jaar achter de rug.

Ronaldo heel veel respect voor je en kan vaak van je genieten maar dit seizoen ben jij aardig overklast door messi. Heb paar wedstrijden gevolgd van je bij juve en daar doe je het toch weer goed in je eerste seizoen maar messi was overal weer gewoon beter. Meer doelpunten, meer assisits en ja voetballend is ie gewoon beter. Dus nee dit jaar geen ballon dor

10 juni 2019 om 11:53

Ja leuk jouw tekst, maa jij bepaalt niet of Messi het wordt of Ronaldo Haha. Dit is een onzin prijs dat drastisch veranderd moet worden. K hoop verder op 1 Messi 2 van dijk en 3 Ronaldo. Ma vond niemand dit seizoen echt compleet domineren.. Tijd voor ballon dhor op elke linie!

10 juni 2019 om 12:48

van Dijk dit seizoen hele jaar sterk, kan ik van Messi en Ronaldo niet zeggen. Van Dijk kan er moeilijk ook 20 inschoppen!

10 juni 2019 om 13:14

Messi heeft Barca kampioen gemaakt hoezo niet sterk dit seizoen?

10 juni 2019 om 13:38

Kampioen worden in spanje was dit jaar ook niet moeilijk met het slechtste real van de afgelopen 10-20 jaar en atletico die ook erg zwak waren.

10 juni 2019 om 12:32

Ja en Messi laat het alleen in Spanje zien daar hij 95% van de tijd tegen kut clubs speelt. Heel speciaal.

10 juni 2019 om 13:14

Spurs: 1 duel, 2 goals & 1 assist Man Utd: 2 duels, 2 goals & 1 assist Liverpool: 2 duels, 2 goals Lyon: 2 duels, 2 goals & 2 assists Atletico: 2 duels, 1 goal & 2 assists

10 juni 2019 om 13:15

Topscorer CL dit jaar maar oke, hij laat het alleen in Spanje zien meid.

10 juni 2019 om 12:50

Heel leuk meer doelpunten en assists. Maar het gaat er ook om om te presteren in het grootste clubtoernooi als het echt moet. En daar heeft Messi voor 4e jaar op rij in gefaalt. Ballon do'r is voor Virgil.

10 juni 2019 om 13:42

Hij is topscoorder geworden van dat clubtoernooi.

10 juni 2019 om 20:00

' Als het echt moet' zovan dat hij moest opstaan tegen Liverpool uit. Net als vorig seizoen tegen Roma, net als seizoen daarvoor tegen Juve.. Dat heeft dus niks te maken met topscorer. Ronaldo werd ook topscorer afgelopen seizoen maar won hij hem? Nee, Modric.

Wat wordt VVD overhyped in Nederland. "Hij moet de Ballon d'Or krijgen omdat hij de CL heeft gewonnen 😑". Hij is 1 van de topverdedigers van die moment, maar om hem al te prijzen als de beste speler ter wereld... Verdedigers als Pique, Ramos, enz.. hebben al het WK gewonnen en de CL gepakt en kampioen gespeeld en ... , zelfs die stonden niet eens in de top 10 Ballon d'Or. Ik vind VVD gewoon een beetje te overhyped.

10 juni 2019 om 11:01

Met jou eens. Vond bijvoorbeeld Puyol Boateng Pique Ramos op hun top (het moment dat ze een wk en cl wonnen) beter dan Van dijk nu is hoor. De verdedigers haalden het team van het jaar maar om ze hebben allemaal geen goude bal gekregen. Van Dijk zal sws wel team of the year halen maar ballon d'or zie ik hem niet winnen

10 juni 2019 om 11:55

Yacine, ballon dhor is ook een hype prijs, heb je dat nu pas door??

10 juni 2019 om 12:31

VVD wordt niet gehyped. De man is gewoon erg goed en de beste verdediger op het moment. Titels zeggem niet hoe goed iemand individueel is. Pique en Ramos hebben prijzen met Spanje gewonnen, omdat het team ongekend goed was en profiteerde van een extreem goede generatie voetballers. Niet elk land heeft dit geluk. Als er een moment is om de Ballon d’Or weer aan een verdediger te geven dan is het nu. Bekijk de prestaties en statistieken van VVD eens. Is gewoon erg goed. Ondanks dit allemaal vind ik echt toch dat Messi het verdiend. De man heeft opnieuw een weergaloos seizoen gespeeld.

10 juni 2019 om 12:41

Van dijk is erg goed.
Maar tegelijkertijd ook hype.
Zijn statistiek van niet voorbij gedribbelt klopt aan geen kant. Zag gister nog een filmpje op facebook waar iemand heel erg vies langs hem
Ging, was een wedstrijd voor nederlands elftal.
In de wedstrijd tegen duitsland

10 juni 2019 om 12:56

En die statistiek gaat over de Premier League, speelt het Nederlands elftal in de PL dan? Die statistiek klopt wel gewoon, niemand is hem met bal gepasseerd in het gehele seizoen in Engeland schijnbaar, dat is gewoon ronduit bizar.

10 juni 2019 om 13:48

@ sanderk91 oke, waarom word het dan verkondigt alsof het overal om gaat.

Maar ja sanderk91.
Dat niemand voorbij hem gaat met de bal zegt ook niet zo superveel, want in de camp nou tegen barca ging ook niemand voorbij hem met de bal.

Wel was hij 2 keer schuldig aan de goals die er vielen.
-Stond te kijken toen suarez zijn loopactie maakte bij de 1-0.
-Stond te kijken toen messi de 2-0 maakte en stopte gewoon met meelopen.

En dat zijn alleen de goals die er vielen.
Er waren nog 2-3 uitgespeelde kansen waar van dijk nergens te zien was

10 juni 2019 om 17:01

[email protected] Dit heeft er ook mee te maken dat van dijk bijna nooit op de man afgaat, tja dan is het ook niet zo verrassend als je niet gepasseerd wordt. Bv tegen barca, durfde geen enkele keer duel aan te gaan met messi en stond ook alleen te kijken naar hoe de goals erin gingen.Ik vind hem zeker een geweldige verdediger, hij heeft een geweldig seizoen gedraaid, maar dat verhaal van nooit gedribbeld zegt niks.

11 juni 2019 om 02:14

gister van Dijk niet gezien.anders..overhyped

10 juni 2019 om 12:38

Je kan niet iemand overhypen...

10 juni 2019 om 13:18

Dat is typisch Nederlands Yacine, als het van Dijk niet was moest de Ligt hem winnen en anders Frenkie omdat beiden talenten zijn weetjewel, Messi verdiend het tot nu toe niemand anders, als je eigenhandig de titel binnen sleept zegt het genoeg.

Het was zeker geen slecht seizoen voor Ronaldo. Vooral omdat het een grote verandering voor hem was(serie a). Jammer genoeg zal deze drie prijzen niet voldoende zijn. Van dijk heeft meer kans. Ik denk ook dat de TOTY compleet anders zal zijn dit jaar. Kan niet wachten !

Dit jaar zal Ronaldo de Ballon d'or niet winnen. Is verder ook geen schande, überhaupt al knap dat die kerel op zijn leeftijd nog absolute wereldtop is.

Ik vind het overigens wel erg vreemd dat mensen hier nu al zo mee bezig zijn, de Ballon d'or wordt pas volgend jaar januari weer uitgereikt, en wat er het komende half jaar zal gebeuren telt daar dus ook nog in mee.

10 juni 2019 om 11:16

Denk dat het meer nog dan andere jaren zo een circus er rond is omdat vele beseffen dat het de laatste jaren zijn dat Messi en Ronaldo deze nog kunnen winnen en als één van de twee zou winnen daarmee de vraag over wie nu het record zal pakken in een beslissende plooi zou kunnen vallen.

Dit is zeker niet het enige waarom het zo populair is uiteraard, maar heb wel het gevoel dat het bij vele mensen meespeelt.

De Scudetto en Supercoppa krijg je cadeau zodra je een contract bij Juve tekent, en die Nations League stelt natuurlijk ook niet bijster veel voor. Sowieso vind ik het aanhalen van prijzen een ronduit matig argument om het winnen van een individuele prijs te rechtvaardigen. Kyle Walker en John Stones hebben dit seizoen ook 3 prijzen gewonnen, zullen we die dan ook maar een Ballon D'or overhandigen?

Speelt nog steeds erg goed maar er zijn er die beter waren dit seizoen. Erg leuk ook die nations league enzo beste Ronaldo, heb niet eens gekeken, zat gisteren op café en niemand die het erover had. Net wakker en gelezen dat je die wereldprijs gewonnen hebt....proficiat.

Eigenlijk was er maar 1 veruit de beste voetballer dit seizoen. Alleen heeft zijn team hem in de steek gelaten. En dat is Messi. Van Dijk valt ook wat voor te zeggen. Die heeft een belangrijkere prijs gewonnen, maar tegelijkertijd gewoon minder goed en ook steken laten vallen (b.v. tegen Barcelona eerste wedstrijd).

Ronaldo mag 5e eindigen ofzo. Ben niet onder de indruk van hem dit seizoen. Maar is zeker niet slecht ook.

10 juni 2019 om 12:43

Dus als Barca wint komt het door Messi, en als Barca verliest lag het aan iedereen behalve Messi?

10 juni 2019 om 12:47

Heb je barca gezien dit seizoen? Suarez wisselvallig, kwam goed terug in de competitie richting het einde. Dembele constant geblesseerd. Coutino niet 3x maar 4x niks. Messi veruit de beste dit seizoen voor barca gevolgd door ter stegen en op 3e plaats pique denk ik dit seizoen

10 juni 2019 om 12:47

Dubbelpost

10 juni 2019 om 12:52

Ja? Heb je ook gezien dat Messi 2 kansen verprutste tegen Liverpool? Dan laat Messi het toch ook liggen? Heb je Barca pakslaag aan Real zien geven toen Messi niet mee deed? Die Messi hype gaat echt te diep op vz..

10 juni 2019 om 13:02

Dat is wel heel kort door de bocht, maar iedere sukkel kan zien dat Messi dit seizoen wederom zijn elftal heeft meegedragen. Als je dat niet inziet dan is dat vanuit haat of jaloezie.

Tuurlijk heeft barca ook goed gespeeld toen hij dit seizoen geblesseerd raakte. Zowel in champions league als in de competitie. Toen stonden andere spelers als Suarez en Dembele op en dat deden ze heel goed. Maar er zat b.v. natuurlijk wel een CL finale plek in voor Barcelona. De verdediging levert tegen Liverpool 2 keer de bal in. En als Coutinho, Suarez en Dembele niet eens voor open doel kunnen raken nadat Messi de ballen voor hen pan klaar legt (en in de heenwedstrijd 2x gescoord heeft), dan vind ik wel de verhoudingen in het team erg scheef ja. En dat is maar 1 wedstrijd. Als een speler bij, wat is het? 2/3 van alle doelpunten direct betrokken is (goals en assists), dan wordt dat echt extreem. Zeker wanneer je dan niet eens het opbouwende werk meetelt.

10 juni 2019 om 13:10

Tuurlijk heeft Messi het team meegedragen en was/is hij de beste Barca speler. Maar soms word er gedaan alsof Barcelona een amateur elftal is. Als het niet loopt moet het van hun sterspeler komen waar je automatisch meer van verwacht. Als Messi ze idd op de stropdas geeft en Saurez blijft ze missen, moet Messi er zelf voor zorgen dat hij zn eigen kansen dan wel erin jaagt. Dat mogen we van Messi verwachten toch? Het is nu al 4e jaar op rij dat het niet lukt..

10 juni 2019 om 13:35

De wedstrijden tegen madrid kan je dit jaar niet serieus nemen.

Madrid was een een gewond dier dat weinig kon uitvoeren.

Messi heeft alleen "gefaalt" in liverpool.
In de thuiswedstrijd zette messi zijn team neer op een positie waar ze gewoon met 5-0 moesten winnen.
kansen verprutst door mede dembele.

Ik zet gefaalt in tussenhaakjes omdat hij in liverpool alsnog barca's gevaarlijkste speler was. en welke 2 kansen? volgens mij verprutste messi er maar 1

10 juni 2019 om 13:36

@allejahmansi
geen amateurelftal.
Maar soms lijk het wel alsof ze een amateurcoach hebben

10 juni 2019 om 13:53

Niet lukt? Hij is toch topscorer? Nu ben jij weer diegene die naar de andere uiterste neigt. Dus als hij een keer 1 wedstrijd niet de beslissende goal maakt, is hij niet meer de beste. Dan reduceer je de prestaties van een speler tot 1 wedstrijd en doe je alsof de factor geluk, pech, etc. niet bestaat. Waanzin. Trouwens, hij had maar 1 kans gemist. Deze speler heeft gewoon het beste gepresteerd dit jaar. Elke statistiek wijst dat ook uit. Helaas is zijn prijzenkast niet glorieus dit jaar. Maar dat kan je hem niet verwijten.

Ik snap wel heel goed dat mensen de Messi en Ronaldo (of Messi versus Ronaldo) tijdperk moe zijn en het wel prima vinden inmiddels. Dat snap ik echt heel goed. Maar als we een prijs geven voor beste speler (wat sowieso raar is in een teamsport), dan moet het ook naar de beste speler gaan en niet seizoenen reduceren tot een paar momentjes. En Messi was dit jaar echt wel de beste. Niet van Dijk of Ronaldo of Salah...

10 juni 2019 om 16:15

Moe zijn van Messi en Ronaldo, spoor jij wel. Iedere liefhebber baalt er nu al van dat ze er straks niet meer zijn.

Haha! You fucking kidding me... Man man man, wat is deze man toch een zelfingenomen narcistische dorpsgek. Je verdiend al genoeg en dit jaar ben je allesbehalve goed genoeg geweest om de ballon d"or te winnen. Dit jaar sta je niet eens in de top 3! Ga lekker op vakantie en probeer het volgend seizoen maar opnieuw.

Is toch raar dat hij denkt dat hij kans maakt dit seizoen,hij heeft zoveel wedstrijden dit seizoen gemist bij Juventus en Portugal...

Deze jongen heeft een ongezonde obsessie met deze prijs. Er zijn meer spelers die ook heel goed presteren. En dan heb ik het niet perse over Messi. Serieus, waarom krijg ik steeds het gevoel dat de Portugees eigenlijk heel onzeker is en bevestiging nodig heeft van de buitenwereld? Hoe dan ook leven we in juni en de prijs zal pas in januari worden uitgereikt. Ronaldo mag dan wel een prijs hebben gewonnen, maar van Dijk heeft ook de finale van de nations cup gespeeld en ook de CL gewonnen. Niet alles draait om Ronaldo (of Messi).

10 juni 2019 om 14:39

Alsof hij er zelf over begint... Het wordt hem gevraagd.

Dit jaar verdient messi de balon d’or alleen als je naar vorig jaar kijkt zal van dijk hem wel krijgen.

Ik voel al een tweede jaar op rij een beroving plaatsvinden voor de daadwerkelijke winnaar van de Gouden Bal. Het is lachwekkend dat mensen niet meer op Messi willen stemmen, omdat hij hem al zo vaak heeft gewonnen. Ze doen het al 8-10 jaar lang en denken is tijd voor iets nieuws. Dit komt doordat de lat zoveel hoger ligt bij messi dan de anderen. 50 goals, topscorer europa en cl is niet meer voldoende voor zijn 6de bal.

Wie waren die 37% die ja hebben gedrukt? Even serieus enige verstand van voetbal intelligentie? Dit is nogmaals een individuele prijs. Enigste die het met afstand verdient is Messi punt. Elk ander voetballer zou met zn statistieken van vorig jaar al de ballon d or winnen laat staan de statistieken van nu.

Wat een idioot stuk. Ronaldo heeft het tegen Atletico gedaan, sowieso. Maar tegen Ajax was het niet voldoende. Niet eens topscorer van de Serie A geworden bij een ploeg die torenhoog boven de rest uitsteekt. Geen topscorer van de CL geworden. Het is een individuele prijs en individueel vind ik dat hij een mager jaar heeft gedraaid,

Ronaldo is in deze fase van zijn carrière een afmaker. Zonder die goals tegen Zwitserland had niemand bijv. geweten dat hij meedeed. Verdient mijns inziens absoluut de Ballon d'or niet. Met van Dijk en Messi heb ik allebei vrede, die laatste heeft de Gouden Schoen, Pichichi en de CL topscorerstitel gewonnen, hij had individueel niet meer kunnen doen. VvD ook niet, speler vh jaar in Engeland en niet voorbij gedribbeld.

Er is nog half seizoen te gaan dus waar praten we over. Ronaldo is gewoon een beetje de druk aan het opvoeren. Er kan nog van alles gebeuren. En als je mij zou zeggen wie moet hem winnen dan vind ik het allemaal twijfelachtig maar ik denk toch wel dat Messi bovenaan staat op dit moment. Maar waarom zou een Verdediger hem niet kunnen winnen? Als ik een top 5 zou kiezen, zou het Messi, Ronaldo, van Dijk, Sterling, Mo Salah en Mbappe zijn. Nja een top6 dan maar haha. Nog een half jaar te gaan en dan kijken wie hem daadwerkelijk gaat winnen.

Wat wordt VVD overroepen. Al 2 jaar op rij wordt een Liverpool-speler speler vh jaar in Engeland en al 2 jaar loopt City met alle prijzen weg.

En Ronaldo wat een narcist.

Speler vh jaar Man City: Bernardo Silva
Speler van dit onnozel toernooi: Bernardo Silva
Prijzen gewonnen: PL, FA Cup, Community Shield, League cup, Nations league

Als hij nu eens niet zo'n narcist was dan riep hij beter: Ik weet niet wat Bernardo Silva moet doen om die Ballon d'or te winnen. Wat is dit een enorme kwal dat hij enkel op zichzelf denkt en zichzelf als centraal ziet; BAH

gister zwakste man bij Portugal. miss als ie ze weer omkoopt Jezus, zo n Benardo Silva is toch al.3.klassen beter

Met hem of zonder hem ,met gemak zou juve de scudetto winnen btw Nation leuge is gewoon Een oefen toernooi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
185 fans
Actuele wedstrijden

3808 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Megatransfer Neymar op losse schroeven door eis van 35 miljoen’

Barcelona overweegt Neymar deze zomer los te weken bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht staat open voor een transfer, terwijl de Braziliaanse aanvaller zelf naar verluidt dolgraag zou willen terugkeren naar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren