‘Contract van 75 miljoen euro geeft de doorslag in strijd om De Ligt’

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Het begint er meer en meer op te lijken dat Matthijs de Ligt zijn loopbaan gaat vervolgen bij Paris Saint-Germain. Het Spaanse SPORT weet vrijdag te melden dat les Parisiens de negentienjarige verdediger een megacontract hebben aangeboden. De afgelopen dagen zijn de onderhandelingen tussen Ajax, de Franse topclub en de entourage van De Ligt geïntensiveerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Matthijs de Ligt naar Paris Saint-Germain vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door ritje)

Zeker samen spelen met Frenkie want die ging ook zeker weten naar PSG

7 juni 2019 om 15:26

Ik moet het ook nog maar zien. Maar mocht het salaris kloppen (wat ik niet denk) dan kan ik me er wel goed iets bij voorstellen. Dan kan 'ie na 4 jaar op zn 23ste alsnog lekker naar Barca met €60 miljoen in z'n zak, 4 landstitels en wellicht ook nog een Europese prijs. Die jongen heeft nog zoveel jaren te gaan!

7 juni 2019 om 15:38

Je bedoelt dan wel na 5 jaar. PSG staat er niet om bekend dat ze probleemloos spelers laten gaan als die weg willen.

7 juni 2019 om 16:37

Je kan het ook andersom zien.... eerst naar Barça en later geld binnen harken bij psg op zn 30e om vervolgens op zn 34e nog een jaartje Ajax te doen

7 juni 2019 om 16:02

Heb toch wel even goed moeten lachen om deze reactie. Maar inderdaad, ik herinner me eveneens dat het zeker was dat Frenkie naar PSG zou gaan, alles was al gedaan. Zelfs praatprogramma's spraken er over dat dit een grote misstap was, haha.

7 juni 2019 om 16:55

De zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, Ali Dursun, heeft zich laten fotograferen in the Harbour Club met een delegatie van PSG en daaruit heb jij de conclusie getrokken dat Frankie de Jong "ook zeker weten naar PSG zou gaan". Mooie inkijk hoe jij verbanden legt.

On topic: waar Real Madrid zich laat leiden door de waan van de dag met het vastleggen van een 28 jarige speler voor 113 miljoen, laat PSG het hoofd niet gekmaken na de beschimpingen in de media na het CL debakel van vorig seizoen. Men gaat rustig door met bouwen aan een topteam met zeer jonge, zeer talentvolle spelers waar overduidelijk een lange termijn visie uit spreekt. Het is idioot veel geld wat PSG uitgeeft, maar voor de visie en doordachte aankopen kan ik niets dan respect opbrengen.

Ik zeg hier niet dat het PSG gaat lukken Mathijs vast te leggen, ik zeg het er maar bij @fanatic86, maar de intentie om Mathijs de Ligt langdurig vast te leggen laat wel het beleid van die club doorschemeren. Het kan op termijn toch niet anders dat er een seizoen komt waarin het wel precies past met het surplus aan kwaliteit wat die selectie herbergt? Mocht deze transfer slagen, heeft PSG wellicht een heel voetballeven een van de beste verdedigers ter wereld onder contract staan. Ik zou als ik TD van een andere absolute topclub was PSG snel overbieden.

7 juni 2019 om 18:37

Doncoxxx

Ik heb geen idee of Fanatic86 een mooie inkijk heeft en ook niet waar jij die verbanden vandaan haalt want die zie ik niet in zijn reactie. Maar goed, het was enkele maanden geleden groot nieuws toen de Telegraaf meldde dat Frenkie de Jong voor, ik meen 75 of 85 miljoen, naar PSG zou gaan. Dat is in diverse talkshows ter sprake gekomen en waarschijnlijk ook bij het NOS journaal. Blijkbaar heb jij dat gemist en is je poging om een ander belachelijk te maken bij voorbaat hopeloos mislukt.

7 juni 2019 om 19:55

Ik ben bij 'Frankie' afgehaakt. Iemand een samenvatting?

Was dit niet exact hetzelfde geval bij Frenkie? Weken lang las ik dat PSG de beste papieren had en een megacontract klaar had liggen, en vervolgens tekent hij bij Barca.

7 juni 2019 om 14:57

Snap ook niet waarom deze soap zo moet worden gerekt, heeft niemand baat bij.
En oh zo vermoeiend en schadelijk voor zo een jongen, zal enkel als geldwolf worden omschreven
als hij uiteindelijk voor PSG zou kiezen vanwege het salaris.

7 juni 2019 om 15:02

en dat zou niet eens onterecht zijn.

Maar eerlijk is eerlijk; als dit bericht klopt, is het verschil ook wel enorm.

7 juni 2019 om 15:19

Wie heeft hier baat bij? Zijn louche geschorste zaakwaarnemer! Maar, Matthijs de Ligt natuurlijk ook (financieel) en ook Ajax (hogere transfersom). Sportief zou ik kiezen voor Liverpool of Barca ofzo. Maargoed we zullen wel zien waar het eindigt. Aantal dagen terug reageerde ik nog vol enthousiasme onder een artikel dat hij misschien naar Liverpool zou gaan.....

7 juni 2019 om 15:24

voldoende alternatieven mocht Barca het niet worden, maar ja die zaakwaarnemer inderdaad hé...

7 juni 2019 om 15:30

Denk niet dat die jongen al deze geruchten meekrijgt. Of hij ligt samen met vrienden en vriendin op het strand in een deuk waar hij nou weer heen gaat.

7 juni 2019 om 15:32

Natuurlijk heeft hij er wel baat bij, namelijk meer salaris. Als de Ligt met het eerste beste bod tegen Raiola had gezegd dat hij het prima vind dan was het voorbij.

Ik gok dat het hem weinig zou boeien als hij als geldwolf zou worden beschreven. Die jongen is op 17 jarige leeftijd door half Nederland onder de bus gegooid. Geldwolf genoemd worden valt daarbij in het niets.

7 juni 2019 om 15:45

Ik denk eerder dat Blind onder de bus is gegooid; de ligt zelf werd niet zoveel verweten.

7 juni 2019 om 15:54

Blind werd nog meer onder de bus gegooid ja, die werd door heel Nederland onder de bus gegooid. Maar de Ligt heeft het ook zeker niet makkelijk gehad + hij zal zelf ook wel enorm schuldgevoel eraan hebben overgehouden. Geldwolf genoemd worden valt daar hoe dan ook echt bij in het niets.

7 juni 2019 om 16:14

@Primetime Als international word je afgerekend op niveau, niet op leeftijd. Datzelfde geldt voor de bondscoach. Onder de bus gegooid vind ik dus wat overdreven.

Juist de enige club waar ik hem niet wil zien voetballen

7 juni 2019 om 15:17

News flash: het draait niet om jou. Men redeneert alsof Barca of Real alleen stappen vooruit zijn. Hij is pas 19 hé! PSG is prima om door te ontwikkelen tegen grote fysiek sterke spitsen en bovendien is de CL winnen hoofdprio dus uutdaging xat. Men lult De Ligt naar Barca maar deze komen niet over de brug qua transfersom ... blijf dan niet zeiken dat ie daarheen moet. 2 tot 3 jaartjes PSG en daarna naar een Real of Barca en wat denk je hij is dan pas 22 jaar (!!!!).

7 juni 2019 om 15:39

En jij denkt dat PSG mee gaat werken als hij na 2 jaren weg wil?

7 juni 2019 om 15:46

Door zon nieuwsflash klink je als een tienermeisje. Je bent op een forum om je mening te geven. Dat maakt jouw opmerking nogal dom

7 juni 2019 om 16:19

Haha wat denk je dat hij Barca moet kosten na 2 jaar PSG? Dan doen ze er beter aan nu 10 miljoen bij te leggen.

Waarom waarom.. Barca, Juve of een Real zijn toch veel mooiere clubs om aan de slag te gaan met meer weerstand in de competitie.. Zou het echt zonde vinden als hij deze 'financiële' stap zou zetten

7 juni 2019 om 14:54

Waarom Juve een mooiere club? Te oude spelersgroep en even voorspelbare competitie van ongeveer hetzelfde niveau. PSG had afgelopen jaar best de CL kunnen winnen. Over twee duels van Liverpool gewonnen en op bizarre wijze uitgeschakeld door MU. Als PSG De Ligt haalt, Ndombele en Neymar ruilt voor Dembele + 100 miljoen hebben ze toch een aardig team. En kunnen ze voldoen aan de financial fair play. Barca biedt natuurlijk een raar salarisje, begrijpelijk dat hij verder kijkt.

7 juni 2019 om 15:00

Raar salarisje? Die jongen is 19(!)....wat deed jij om wat bij te verdienen toen je 19 was?

Daarnaast kan hij nog zo'n 15 jaar lang miljoenen per jaar verdienen, dat is dan alleen nog maar zijn vaste salaris, exclusief premies en bonussen. Dan nog eens sponsorcontracten, een keer een horloge dragen voor een paar ton per jaar etc etc.

edit*
Al halen ze al de grootste talenten van de wereld, ze kunnen niet uit de Franse competitie stappen dus de uitdaging blijft klein.

7 juni 2019 om 15:02

Ze missen creativiteit en intelligentie op het middenveld. iets als modric/thiago/silva's/ frenkie. En dat is bijzonder moielijk te kopen,

Miss ndombele + aoaur

7 juni 2019 om 15:12

@zwartgras

Als als als....

Tussen kunnen winnen en het uiteindelijk doen zit een groot verschil.

PSG heeft al dat geld uit speciaal om een CL te kunnen winnen , kunnen in eigen competitie met een b-elftal spelen om hun topspelers te laten uitrusten voor de CL en nog altijd in al die jaren zijn ze niet verder geraakt dan een kwartfinale.

7 juni 2019 om 15:16

Lijkt me niet relevant wat ik verdien. Barca heeft een redelijk duur en scheefgetrokken salarishuis waarbij men (lijkt het) verdedigers van ondergeschikt belang vindt. Ik begrijp het volledig als De Ligt dan wat verder kijkt.

7 juni 2019 om 16:42

Spanje is ook te voorspelbaar kampioenschap gaat normaal gesproken tussen 2 clubs en cl heeft Barça ook al een tijd niet gewonnen.

7 juni 2019 om 21:19

Komt ook omdat PSG altijd pech heeft in de CL. Elk jaar is het wel zo dat hun belangrijkste spelers geblesseerd of geschorst zijn in de knockout fase.

7 juni 2019 om 15:17

@Gdon

Real staat er volgend seizoen weer gewoon.
Integendeel als jonge speler zijnde met het talent van een De Ligt is het misschien nu het perfecte moment om naar Real te gaan.
Nu heb je veel kans om een basisplek af te dwingen bij de grooste club ter wereld.

7 juni 2019 om 15:02

Maar als ze de eerste CL winnen dankzij de ligt zal hij daar als een held worden beschouwd. Mbappe, de ligt en ook een ndombele/aouar zal wel een wereldploeg worden binnen een jaar of 2 maar dachten we ook toen neymar en mbappe kwamen.

7 juni 2019 om 15:24

Waarom?, PSG is toch ook een absolute topclub, de frans competitie is prima ondanks dat PSG de concurrentie ontstijgt.
Het is niet dat hij naar China gaat, PSG is gewoon een absolute topclub. Snap de keuze wel ondanks dat ik hem misschien liever ergens anders zie.

7 juni 2019 om 15:39

Je vraagt je 2 keer af waarom maar het antwoord is duidelijk: namelijk geld.

Dit moet je toch niet willen. Psg. Ga lekker naar barca matthijs.

7 juni 2019 om 14:52

Aub ook geen Barca. Doe Engeland of Bayern.

Maar idd, Psg.. Dat vind ik zo'n anti club..

7 juni 2019 om 15:42

De Ligt en Sule wat een duo zou dat vormen , dan hebben ze gelijk de beste defensie voor de komende decennia.

7 juni 2019 om 16:20

Als ie naar Liverpool gaat is het nog veel beter qua duo dan met Sule.

7 juni 2019 om 16:32

De Ligt en Marquinos is anders ook dikke prima.

Zou mij een domme keuze lijken die puur en alleen op geld gebaseerd is! Neymar wil daar weg, Mbappe wil daar weg, Ligue 1 is echt een 1 horse league zonder enige vorm van concurrentie en CL ga je er niet winnen. Zie ook niet in hoe hij daar heel erg kan groeien als speler.

7 juni 2019 om 14:49

Aan de andere kant; een paar jaar spelen met misschien wel de beste CV van de afgelopen 10 jaar, wonen in 1 van de mooiste steden van de wereld, het drievoudige verdienen van wat je elders kunt verdienen en je bent verzekerd van prijzen en je plekje. Het is niet alsof er helemaal niets voor PSG spreekt. Ik zou overigens altijd naar City gaan als ik hem was. Mooiste competitie, geweldig team, fantastische coach en ook genoeg te verdienen.

7 juni 2019 om 14:54

Ik kan de naam van die cv niet eens bedenken dus blijkbaar is dat jouw mening en is dat niet perse de mening van heel veel anderen

7 juni 2019 om 14:58

Het ligt denk ik aan ieders persoonlijke voorkeur. Ik vind dat je bij Real/barca weer een andere geweldige speler bent maar nooit DE speler terwijl je zoo goed bent.

Juve is geweldig alleen is italiaanse voetbal gewoon echt minder dan de andere competities.

Liverpool is de beste keus maar je zal altijd in de schaduw van van dijk staan en in een team dat al in zijn prime zit.

City heeft gewoon minder ambiance,hitorie en supporters dat zou ik persoonlijk gewoon jammer vinden.

Ik zou zelf naar United gaan. het is nu ellendig ja. maar ze gaan investeren en nog sneller dan een liverpool/city terug naar de top. de ligt kan door de personificatie van deze wederopstand worden. Lukt het niet? Dan ga je lekker na 4-5 jaar gegarandeerd basis te hebben gespeeld op je 25ste naar een barca/real.

maar ja het is gewoon een persoonlijke keus en iets in mij zegt dat de ligt naar city gaat

7 juni 2019 om 15:00

Dat ligt dan toch echt aan jou... Thiago Silva natuurlijk. Of hij de beste CV van de afgelopen 10 jaar was valt over te discussieren.

7 juni 2019 om 15:00

leon123

Het meeste wat je zegt valt ook te bezien en is subjectief lijkt me. Ik weet niet of je Thiago Silva bedoelt als beste CV van de afgelopen 10 jaar, doe mij Ramos maar. Verder vind ik Parijs verre van een van de mooiste steden van de wereld.
Wat betreft geld en prijzen heb je vermoedelijk(!) gelijk, al zijn prijzen in de Franse competitie nou niet bepaald erg aansprekend meer, want die winnen Europees ook niets.

Ik zou PSG echt doodzonde vinden als keuze voor hem.

7 juni 2019 om 16:17

@BlackMambaTR Maar op basis waarvan komt Manchester United vliegensvlug terug in de top? Vooralsnog is er nog niets veranderd ten opzichte van de afgelopen 6 jaar.

7 juni 2019 om 16:33

Thiago Silva natuurlijk.

7 juni 2019 om 14:56

Matthijs de Ligt afgelopen jaar: '' Ik kan mij moeilijk elke week opladen met alle respect en in de buitenlandse competitie is er meer uitdaging'' -- gaat vervolgens naar Psg.

Als er 1 ding Niet is in de Franse competitie als je bij PSG speelt is uitdaging. in de farmers league worden ze slapend kampioen en in de Champions League worden ze er (gelukkig) jaarlijks uitgeknikkerd. De enige reden waarom hij hier zal gaan spelen is geld en speeltijd.

Maar... eenmaal aan PSG verbonden en je kans op een vertrek is erg klein kijkend naar Veratti, Rabiot en Kylian.

Ik zou dit zeer betreuren, hij kan naar alle mooie clubs die er zijn in Europa maar hij kiest voor iets wat de wereld kapot maakt; plastic.

7 juni 2019 om 14:58

En dan kom je zelf niet eens tot de conclusie dat dit waarschijnlijk een onzingerucht is?

7 juni 2019 om 15:01

Achter hebben deze spelers niet Mino als zaakwaarnemer gehad haha. Die krijgt je wel weg net als Ibra. Hup transfervrij naar united.

Zonder te dollen. PSG zou een idiote keus zijn. Ook vanuit psg omdat er met kimbembe en marquihos gewoon 2 sterke verdedigers zijn. PSG gaat ook sowieso niet een cv halen maar middenvelders

7 juni 2019 om 15:10

Samcro.

Laten we van hopen van en we gaan er dan ook vanuit.

Ik reageer op het artikel, ongeacht of het onzin is of niet.

Anders kunnen we het woord speculeren wel in de prullenbak gooien.

Fijn weekend!

7 juni 2019 om 15:43

Verratti komt niet weg omdat Verratti zelf met alle liefde blijft. Zijn voormalige zaakwaarnemer noemde Verratti een gevangene van PSG en zijn antwoord daarop was meteen de zaakwaarnemer ontslaan en Raiola aannemen. Hoeveel groter kan een statement zijn? Raiola is al een behoorlijke tijd zijn zaakwaarnemer. Denk je echt dat Raiola zo stil zou zijn als Verratti niet absoluut bij PSG wil blijven.

7 juni 2019 om 16:35

Wellicht dat Marquinos doorschuift naar het middenveld en als verdedigende middenvelder gaat spelen. Deed het in de Champions League uitstekend daar. Of wellicht dat Tuchel 3-5-2 gaat spelen.

7 juni 2019 om 15:08

Mee eens dat hij niet naar PSG zou moeten gaan. Maar in Italië word Juventus altijd kampioen, in Duitsland Bayern en in Spanje altijd Barcelona. Dus naast Engeland is het overal eigenlijk al beslist wie de kampioen is.

7 juni 2019 om 15:44

Vind dat er in Spanje, Duitsland en Engeland veel meer concurrentie is en het niveau is veel hoger hier.

7 juni 2019 om 15:56

Ja het niveau is hoger maar kom op. Barcelona is in de afgelopen 10 jaar even vaak kampioen geworden als Bayern. Het niveau is hoog maar de competitie is kwa spanning net zo saai als in Frankrijk. Engeland is hoog niveau en veel concurrentie.

7 juni 2019 om 16:08

Spaanse ploegen hebben het Europees de laatste 10 jaar super goed gedaan, dat waren niet alleen Barca en Real. Atletico stond 2x in de finale en ook vele halve finales. Daarnaast kwamen clubs als Valencia, Sevilla en Atletico Bilbao in de Uefa cup ook ver en wonnen vaak de Spanjaarden.

Barca mag dan de laatste jaren wel kampioen zijn geworden, maar voetballend gezien is Spanje een heel lastig land. Kijk naar de finale van vorige week met het Engelse box to box kick and rush. Nee, dan kijk ik liever naar goede voetballende ploegen.

De Ligt kan voor het aller hoogste niveau qua competitie dus het beste naar Engeland of Spanje gaan. Ik vind hem wel passen bij City, Liverpool, Real en Barca.

Als geld je drijfveer is, begrijp ik dit, maar het zou zo zo zo zonde zijn.

7 juni 2019 om 15:15

Met Raiola als vertegenwoordiger ben je toch ook alleen op geld uit? Die kerel staat erom bekend dat hij je naar de club brengt waar Raiola zelf de meeste moneten aan overhoudt...

Dit zou werkelijk doodzonde zijn. We willen Matthijs wekelijks zien shinen in La Liga of de PL. Naar de Ligue 1 kijkt geen hond. Kan me ook niet voorstellen dat iemand met de kwaliteiten van De Ligt hier een sportieve uitdaging in ziet.

Geloof het niet! Ergens aan het einde van alle wandelgangen staat hij gewoon te proosten op een mooi contract in het Camp Nou.

7 juni 2019 om 14:55

Yess dat denk ik ook. Dit zijn allemaal spelletjes van Raiola. De Ligt zal uiteindelijk kiezen voor het sportieve aspect en niet voor het geld.

Die jongen is er nuchter genoeg voor, kijk ook naar die foto in dit artikel. Verontschuldigen voor zijn fout waaruit die penalty kwam, terwijl hij het goed maakt met een doelpunt. Niet als een betweter iedereen de mond snoeren, maar er oprecht van balen dat hij een fout maakte en daarnaast oprecht blij zijn dat hij het op zo'n manier goed kan maken.

7 juni 2019 om 15:02

Juist, om het geld hoeft hij het niet te doen. Het is geen "twijfel"speler, hij gaat een grandiose carriere tegemoet dus uiteindelijk zal hij meer dan voldoende gaan verdienen.
Kiest hij nu voor het geld komt hij nooit meer weg bij die Sjeik, leuk voor die 5 jaar maar in Frankrijk zal hij niet zoveel ontwikkelen als bij Barca of een andere club voor een "hongerloon"

Ik zie de Ligt dit helemaal niet doen. PSG biedt hem veel te weinig uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Hij is het niveau PSG allang ontgroeid. In mijn ogen zijn er slechts 3 clubs waar hij écht zou passen; Barcelona, Liverpool en Manchester City.

7 juni 2019 om 14:50

En Bayern Munchen niet?

7 juni 2019 om 14:52

Juventus

7 juni 2019 om 15:03

Hoezo weinig ontwikkelingsmogelijkheden? Spelers als Marquinhos en Verratti zijn ook op jonge leeftijd daar heen gegaan en hebben zich ontwikkeld tot wereldtop.

Lijkt me onzin, zolang het Algemeen Dagblad, RAC Catalunya (inzake Barça) of France Football(inzake Psg) niks melden zijn alle geruchten omtrent De Ligt weinig waard.

7 juni 2019 om 14:58

Algemeen Dagblad.....die melden iets pas als het officieel rond is en plukken soms wat geruchten uit alle soep die er drijft.

7 juni 2019 om 15:35

@samcro

Is de Telegraaf beter dan? (Ik ben Belg..)

7 juni 2019 om 16:07

Nee de Telegraaf zeker niet. Wat ik aan wilde geven is dat AD alleen dingen meldt als het op andere media ook al staat. Die zullen nooit de scoop hebben.

Dan zou ik eerder Voetbal International volgen

Om wie draait het nou eigenlijk? Krijgt steeds het idee dat het enkel gaat om Raiola zijn belangen en dat die van De Ligt niet tellen. Wie begeleidt die jongen en zorgt ervoor dat die dikke pizzabakker uit Haarlem eens gaat doen waarvoor hij bestaat: de wensen van zijn cliënt ten uitvoer brengen...

7 juni 2019 om 15:02

Het zijn natuurlijk allemaal belachelijke bedragen, maar als Messi 100 miljoen krijgt, de Jong 15 miljoen, zou jij dan tevreden zijn met 5 a 6 miljoen? Ik heb verschillende dingen gelezen over het salaris dat Barca De Ligt heeft geboden. Ook dat hij hetzelfde zou krijgen als De Jong. Dan lijkt mij de keuze voor Barca logisch.
Als het salarisvoorstel uit dit artikel klopt, en het schijnt zo te zijn dat Barca zijn verdedigers inderdaad matig betaald, dan begrijp ik De Ligt volledig. Eerst ff verder kijken.

7 juni 2019 om 15:48

Barcelona heeft hem hetzelfde salaris geboden als ze Frenkie bieden. Dat is niet echt weinig.

Ik vind hem buiten het feit dat de Franse competitie stukken minder is dan de Spaanse ook totaal niet bij de club PSG passen. Allemaal omhoog gevallen vedettes met een te groot ego. Dan zou daartussen een 19/20 jarige nuchtere jongen uit Abcoude tussen moeten lopen.

Ik hoop zo hard dat hij hier niet op in wil gaan. Voor ajax is dit natuurlijk geweldig.

Om wie draait het nou eigenlijk? Krijgt steeds het idee dat het enkel gaat om Raiola zijn belangen en dat die van De Ligt niet tellen. Wie begeleidt die jongen en zorgt ervoor dat die dikke pizzabakker uit Haarlem eens gaat doen waarvoor hij bestaat: de wensen van zijn cliënt ten uitvoer brengen...

7 juni 2019 om 15:50

Wat denk je dat de reden (wens) is om Raiola te nemen? Omdat hij anders niet bij een topclub eindigt? Natuurlijk eindigt hij daar, Hij heeft Raiola om de arm genomen om 15 miljoen te verdienen ipv de 10 miljoen die hij zou krijgen als hij bv Frenkies zaakwaarnemer had

Leuk dat salaris, maar vergeet niet dat Frankrijk 70% belasting heft.... Qua spelen op het hoogste niveau is PSG niet het maximale haalbare voor de ligt. Kies dan voor ManCity, Liverpool of Barca

7 juni 2019 om 14:56

75% zelfs op inkomens van 1 miljoen of meer!

7 juni 2019 om 15:07

Top, zouden ze hier ook moeten doen. Helaas is vanaf dit jaar voor iedereen het vakantiegeld lager, behalve voor mensen met een inkomen van meer dan 1 ton per jaar.

koekoek.

7 juni 2019 om 15:07

Wat denken jullie, zou Raiola niet ff voorrekenen hoeveel hij netto betaald krijgt? Hij moet toch wat doen voor zijn centen.

Ik heb ontzettend veel respect gekregen voor de Ligt en vind hem een enorme eindbaas, maar als hij naar die 2e rangs competitie trekt om voor PSG en het geld te gaan spelen verliest hij voor mij alle glans. Gewoon voor Liverpool of Barca kiezen!

Lijkt toch wel weer op een spelletje, die waarschijnlijk door Mino de lucht in is geslingerd.
Enige optie voor Mathijs lijkt mij Barcelona, maar nu mogen ze zo langzamerhand wel iets ondertekenen en deze soap tot een eind brengen.

Prima club voor hem en prima voor Ajax. Mensen zien dit liever niet omdat Psg het meeste wil neerleggen. Als De Ligt het daar goed doet kan hij alsnog naar Barca

Hij gaat niet naar Psg, echt niet, heus niet, nooit niet.

Althans, dat hoop ik echt.

Men doet hier wel alsof er helemaal niks is dat vóór PSG spreekt, maar met PSG de CL proberen te winnen is toch een mooi project, je woont in een mooie stad en het licht maar 4 uurtjes rijden weg van je famillie, je verdient bakken met geld en je bent pas 19/20 als je daarna die stap wilt maken naar een absolute topcompetitie, dan ben je nog steeds een jonge CV. Ik zou het helemaal niet zo gek vinden.

Als dit echt zo is snap ik echt niet om naar Paris te gaan...Van alle serieuze belangstellende clubs en dan uitgerekend voor een club als Paris Saint Germain te kiezen.Dit doet hij dan zeker niet om sportieve redenen maar om de zakken geld....jammer,jammer!!!!!

Vooralsnog heeft niemand nog een bod uitgebracht. De Ligt kan pas een keuze maken als er ook daadwerkelijk een akkoord ligt met Ajax. Ik heb het idee dat Raiola nu vooral bezig is met clubs tegen elkaar uitspelen. Wat als De Ligt naar Barca wil, maar Raiola andere clubs meer laat bieden? Zou Ajax dan genoegen nemen met een lager bedrag of moet De Ligt naar een club waar hij eigenlijk niet heen wil? Ik hoop dat deze soap op korte termijn afloopt, want ik ben er wel een beetje klaar mee.

Ach is dit niet het bekende trucje van Raiola de pers te gebruiken om via Fakenews Barca te bewegen hoger salaris en afkoopsom af te dwingen.

Als ik tussen 2 bedrijven kan kiezen waarvan de een wat meer aanzien geniet, maar de ander mij meer dan dubbele aan salaris biedt.... kies ik voor het geld...net als 99% van de mensen hier.

7 juni 2019 om 15:19

Bij Barcelona kan hij 10 miljoen verdienen tegen 49 procent belasting, bij PSG 15 miljoen tegen 75 procent belasting dus netto maakt het niet bijster veel uit. Plus het maakt wel een verschil of je van 2000 euro per maand naar 4000 euro gaat, of van 1 miljoen naar 1,5 miljoen per maand

7 juni 2019 om 15:41

Geld is een factor voor mensen als wij, maar spelers van het niveau van De Ligt zijn de komende jaren verzekerd van miljoenensalarissen waardoor geld toch misschien iets minder belangrijk is als perspectief, aanzien en uitdaging. Dat verklaart ook waarom er relatief weinig topspelers naar het midden oosten of China gaan.

7 juni 2019 om 16:13

@ Tubes

In het gewone bedrijfsleven zou ik dat denk ik wel doen, maar als ik voetballer zou zijn; zou ik het prestige om bij Barcelona of Real Madrid te spelen toch boven het geld verkiezen.

Mooie club voor de Ligt, zeker omdat ze meeste betalen. 90 miljoen is krankjorum, zeker als je bedenkt dat de restwaarde op de selectie nog steeds gigantisch is.

tja je bent 19 jaar, je kan 15! miljoen per jaar verdienen, en als je contract afloopt ben je nog pas 24, en vrij om te gaan en te staan waar je wil, een slechtere voetballer zal je er niet worden, beetje prijzen pakken, kijken of ze een keer ver kunnen komen in de CL en na 5 jaar sta je buiten de poort met 75 miljoen achter de hand en heb je ook de clubs zeker nog voor het uitkiezen.

geef hem geen ongelijk, het is niet dat hij in de woestijn even wat geld gaat binnenhalen op een laag niveau.

7 juni 2019 om 15:27

Ik vind als je een zeer goede voetballer ben zoals de Ligt en je gaat naar een club zoals PSG die zonder enige weerstand kampioen kan worden, vergelijkbaar met een voetballer als Overeem die naar China gaat, prima te verdedigen, er is niets mis met heel veel geld verdienen, maar dan moeten ze straks niet komen met teksten als, dit is een project dat bij mij past, dit is een mooie uitdaging etc.

Waarom niet PSG en wel Barca?
Hoop dat hij naar Engeland gaat en daar lekker gaat ballen, past ook beter bij hem. Hij hoeft maar een mindere periode bij Barca te hebben en ze doen hem op de bank of in de uitverkoop.

7 juni 2019 om 15:26

Hoe kom je daarbij dat ze hem dan op de bank of in de verkoop doen?

7 juni 2019 om 18:24

Kijk maar naar Umtiti, krijgt niet eens tijd om zijn plek te bemachtigen na z'n blessure en volgens geruchten gaat hij weg.

8 juni 2019 om 09:24

Umtiti heeft er een tijdje uit gelegen, toen hij weer beschikbaar was liep het bij Barca goed en brak een cruciale fase van het seizoen aan dus ga je automatismen niet verstoren. Umtiti verwacht ik volgend seizoen gewoon weer in de basis.

Geld is een mooie motivatie om omhoog te willen, maar het lijkt mij dat je sportief gezien ook het hoogste wilt halen. Of je dan 2 of 3 ton per week verdient, moet dan ook niet uitmaken, beide keren heb je genoeg om erin te zwemmen. Ga mooi naar Engeland, Spanje of juventus. Daar heb je meer uitdagingen dan bij psg.

Ja en na aankomende zondag gaat gewoon bekend worden dat die naar barca gaat !

7 juni 2019 om 15:38

Waarom voor het geld spelen als je toch al 5 miljoen pakt? Is De Ligt zo hebzuchtig, bah. Had ik niet verwacht van hem. Hij lijkt zo nuchter. Nu lijkt het een geldwolf.

Lekker voor de centjes kiezen. 10 miljoen is natuurlijk niet voldoende om van te leven. Hoop toch echt dat hij niet voor het geld gaat kiezen, maar als dit waar is ben ik bang van wel.

Ik geloof het niet zo. Verwacht ook dat de Ligt een betere keuze zal maken. Vind PSG geen mooie club en de franse competitie niet mooi. Hoop nogsteeds op Juve maar verwacht Barca.

Mocht het allemaal waar zijn, wie zou niet voor 10 miljoen per jaar meer gaan?

7 juni 2019 om 16:07

Toch denk ik dat de meeste mensen dan voor een traditionele topclub zouden gaan, bij de traditionele clubs heb naast een goed salaris ook nog het prestige van de clubs en de daarbij horende competities. Als je dan toch voor een "project" wilt kiezen zou ik alsnog kiezen voor de traditionele clubs die gaan verjongen; daar kun jezelf toch meer kan vereeuwigen dan in Parijs.

7 juni 2019 om 16:53

De meeste mensen die over traditionele topclubs praten en een hekel aan clubs als Chelsea, City en PSG zijn 2x zo oud als Matthijs. Matthijs is 19! Toen hij klein was, was een Chelsea al een topclub.

7 juni 2019 om 18:48

@ Primetime

Dat zal inderdaad voor een deel voor jonge spelers wel kunnen kloppen, maar de populairste clubs ter wereld zijn en blijven toch Barcelona, Manchester United en Real Madrid. Die clubs hebben toch iets magisch over zich met een uitstraling die anders clubs gewoon niet hebben en ook nooit zullen krijgen.,

Nu ben ik er mij van bewust dat de kaars van Manchester United al een tijd niet zo fel meer brand, maar zodra die club weer als een voetbalclub gerund word zullen veel (jonge) spelers daar ook weer natuur willen. Volgens mij zijn er nog weinig tot geen spelers geweest die de keuze hadden uit Parijs, Madrid of Barcelona; om vervolgens voor Parijs te kiezen. Wat de status aparte van die clubs ook vandaag de dag nog bevestigd.

7 juni 2019 om 19:00

Geen spelers klopt sws niet. Neymar om maar het bekendste voorbeeld te nemen. Mbappe had er vast ook heen gekund als hij zijn salariseisen had aangepast.

Dat Real en Barca eerder gekozen worden dan PSG heeft meer te maken met bv
het niveau van de competitie dan het stempel traditionele topclub. Als Manchester City, Chelsea en Manchester United gelijk zouden qua sterkte van de teams geloof ik echt niet dat voetballers dan per se voor de traditionele topclub manchester united willen spelen. Zeker talenten niet.

PSG groeit in populariteit ook snel. Nu al in de top 5 meest verkochte shirts bv

En toch denk ik dat hij voor Barcelona zal kiezen, in het verleden (voordat de terechte hype rondom hem losbarstte) heeft hij volgens mij aan gegeven dat Barcelona zijn droomclub is. Daarnaast heeft hij meerdere malen gezegd dat hij echt pas na het einde van het seizoen (na de Nations League) zijn besluit zal nemen. Rioala zal hem graag naar Parijs zien gaan, maar ik kan het mij haast niet voorstellen als de Spaanse en Engelse top je ook wilt hebben.

Dit zou echt briljant zijn. Afgelopen jaar hebben hier weer veel mensen lopen verkondigen dat zulke bedragen nooit voor een centrale verdediger uit de eredivisie betaald zou worden. En nu blijkt gewoon dat hij de duurste CV ter wereld gaat worden hahaha! Wat een afgang weer voor al die mensen die zeiden dat zulke torenhoge bedragen van tegen de 100 miljoen aan nooit voor een speler uit de eredivisie betaald zou worden.
Ajax krijgt voor De Ligt en Frenkie gewoon 176 miljoen hahaha!

Mocht het allemaal waar zijn dan zit deze jongen toch gebeiteld. Grote kans op speelminuten, niet te ver van Nederland , lekker salaris. En wat belangrijk is , elk jaar CL .....

Leuk dat nu opeens psg de beste papieren heeft maar is het niet zo dat uiteindelijk De Ligt bepaald hoe, wat en wanneer? Als ik dan kijk na wat De Ligt wel is heeft laten vallen heeft barca opeens de beste papieren... Lekker rustig afwachten dit kan nog een tijdje duren en een hele soap worden.

Ga nou lekker naar liverpool, lijkt mij een van de beste keuzes voor zn carrière.. premier league staat hem op de buik geschreven denk ik

hallo PSG kun je met die Sjeik niet serieus nemen! die Sjeik wil alleen maar Barselona dwarszitten! mvg ritje

Ik zie De Ligt liever bij Barça en niet bij psg omdat de Spaanse comp.veel beter is dan de Franse en de Spaanse comp.biedt ook meer weerstand dan de Franse In de Franse comp. Heeft alleen psg het voor het zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Nantes290
5.Reims276
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder156
Pablo SarabiaMiddenvelder131
I. GueyeMiddenvelder111
M. VerrattiMiddenvelder100
K. NavasKeeper110
K. MbappéAanvaller107
MarquinhosVerdediger131
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

130 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren