Enkelblessure van huilende Neymar overschaduwt zege Brazilië in oefenduel

Brazilië heeft de oefeninterland tegen Qatar in aanloop naar het toernooi om de Copa América in winst omgezet. Domper op de 2-0 overwinning op de winnaar van de Azië Cup in het Estádio Nacional de Brasília was zonder meer het uitvallen van Neymar, die in de 21e minuut met een enkelblessure én in tranen de strijd moest staken.

De eerste helft in Brasilia was bijzonder levendig: twee doelpunten, een strafschop die door de VAR werd overruled en de kwetsuur van Neymar. De sterspeler vormde samen met Richarlison en Gabriel Jesus de aanval van Brazilië, maar na een tackle raakte hij geblesseerd aan zijn rechterenkel en moest hij door Everton Soares worden vervangen.

Brazilië had op dat moment al de leiding genomen: na voorbereidend werk van Daniel Alves kopte Richarlison de bal langs Saad Al Sheeb. Een huilende Neymar zag vanaf de bank hoe Gabriel Jesus na een goede combinatie met Richarlison voor de 2-0 zorgde. Ofschoon het scorebord na 24 minuten al tweemaal in beweging was gekomen, werd er niet meer gescoord.

Enkele minuten voor rust leek de bal op de stip te gaan, maar de scheidsrechter kwam na overleg met de VAR terug op zijn aanvankelijke beslissing om Brazilië een strafschop toe te kennen. Na dik een uur spelen maakte David Neres zijn opwachting, als vervanger van Richarlison. In de 96e minuut wees de scheidsrechter naar de strafschopstip: de VAR constateerde een overtreding van Ederson. De strafschop van Boualem Khoukhi eindigde echter op de lat.

Brazilië eindigt de voorbereiding op de Copa América met een oefenduel met Honduras, komende zondag. Op 14 juni staat de eerste groepswedstrijd tegen Bolivia op het programma. Qatar speelt twee dagen later tegen Paraguay.

1
2

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??

Jammer voor Neymar en ik wens hem sterkte! Voor Neres biedt het wellicht wel weer kansen.

Neymar gaat wel van de ene blessure naar de andere, jammer. Hoop dat het mee gaat vallen.

Rare wedstrijd van Neymar. Leek er niet zo heel veel zin in te hebben en Qatar behoorlijk te onderschatten. Was de minuten die hij speelde alleen maar aan het uitlokken, leek tegenstanders te willen vernederen en speelde daardoor een hele slechte wedstrijd met veel balverlies en mislukte acties. Ik ben niet iemand die snel over karma begint of dingen daar op afschuift, maar als coach had je dit ook een beetje aan zien komen dat Qatar dit niet zomaar zou laten gebeuren. Dan Neres, Voor hem op rechtsbuiten stond Richarlison, en denk dat hij daar ook nog wel een tijdje achter in de pikorde zal blijven staan. Was in de minuten die hij speelde heel onzichtbaar. Op linksbuiten gaat na de blessure van Neymar de keuze naar Everton, een 23 jarige speler van Gremio. Verder toch wel een goede wedstrijd van de scheids, ondanks dat het "maar" een vriendschappelijke wedstrijd was namen ze genoeg de tijd om naar de VAR te kijken en maakte toch wel de juiste keuze elke keer bij het niet geven van een penalty voor Brazilie en het uiteindelijk wel geven van een penalty aan Qatar.

6 juni 2019 om 07:17

Hij heeft natuurlijk ook wel veel shit aan zn hoofd op dit moment

6 juni 2019 om 07:24

Klopt, maar dan ligt het er ook heel erg aan hoe de speler daarmee om gaat. Cristiano Ronaldo heeft momenteel hetzelfde probleem, dat bericht dat gister op VZ is gepubliceerd waarin die vrouw haar aanklacht zou hebben laten vallen is niet compleet. Die vrouw heeft haar aanklacht ingetrokken bij de "gewone" rechtbank en is toen gelijk met dezelfde claims en bewijzen naar de federale rechtbank van de Verenigde Staten gegaan aangezien het volgens haar advocaten daarmee makkelijker zou zijn om een dagvaarding te maken. Mijn punt is dus dat ook Neymar zo'n wedstrijd had kunnen gebruiken om "lekker met zijn vrienden" alles even te vergeten en een lekker wedstrijdje te voetballen zoals Cristiano Ronaldo dat deed met Portugal, maar koos Neymar ervoor om het een soort van show van zichzelf te willen maken.

6 juni 2019 om 08:40

Toen Neres erin kwam in minuut 63, werd daarna bijna alles via links gespeeld, en er werd niet een kans gecreeërd.
Kan je eerder zeggen dat Everton een draak van een wedstrijd speelden.
Neres had die bal wel mogen maken, dat dan weer wel.

Dat is vanwege alle show die neymar verkoopt dat hij gestraft wordt van boven met de ene na de andere blesure. Effe nuchter blijven& minder show verkopen en alles is weer inorde

6 juni 2019 om 07:46

Duidelijk dat Neymar zich bewust "blesseerde". De arme jongen zit in een diepe crisis met al die rechtzaken,en zou het liefst nu 2 maanden of langer van de aardbodem willen verdwijnen. Richard Branson zal hem snel bellen om plaats te nemen in zn nieuwe spacecraft. hiermee kan hij zomaar de eerste voetballer ooit in space worden.