Per telefoon ontslagen clubicoon van NAC gaat aan de slag bij ADO

Woensdag, 5 juni 2019 om 14:45Chris Meijer

Rob Penders gaat volgend seizoen aan de slag bij ADO Den Haag, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De 43-jarige clubicoon van NAC Breda is toegelaten tot de opleiding Coach Betaald Voetbal en krijgt om die reden in de Hofstad de Onder-19 onder zijn hoede. ADO maakt tegelijkertijd de komst van Giovanni Franken (Onder 15) en Gino Ninaber (Onder 12) wereldkundig.

Penders speelde de laatste elf jaar van zijn loopbaan voor NAC Breda en bleef na zijn actieve loopbaan werkzaam bij de Parel van het Zuiden. De oud-verdediger was in Breda werkzaam jeugd-, assistent- en interim-trainer, tot hij in maart per telefoon zijn congé kreeg. Bij ADO krijgt Penders nu een kans om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. Hij gaat zijn werkzaamheden in Den Haag combineren met het behalen van het hoogste trainersdiploma.

“Rob is een trainer die rust uitstraalt en geduldig is met het opleiden van spelers. Met zijn ruime ervaring als speler en trainer kan hij spelers op de juiste manier voorbereiden op een mooie carrière”, laat Frans Danen, hoofd jeugdopleidingen bij ADO, weten op de website van de club. De nummer negen van het afgelopen Eredivisie-seizoen communiceert tevens de komst van Franken bij de Onder-15 en Ninaber bij de Onder-12.

Franken werkte eerder voor RVVH (dames, jeugd en het eerste elftal), Aruba, Achilles Veen en FC IJsselmonde en maakt nu de overstap naar ADO. Ninaber komt over van Excelsior Maassluis en heeft een verleden bij DHC Delft, SV Den Hoorn en de KNVB. Danen: “Giovanni heeft als trainer ervaring op diverse niveaus en had de ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen bij een BVO. Wij bieden hem, met zijn professionele achtergrond, graag deze kans. Gino heeft tot slot al veel stappen gezet als trainer. Bij ons kan hij zichzelf, en de talenten van de Onder 12, volop blijven ontwikkelen.”


Poll

Goede keuze van ADO?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Ook op het menselijk vlak was er sprake van wanbeleid. Vreselijk en schandalig dat een clubicoon telefonisch is ontslagen, ik heb er geen woorden voor.

5 juni 2019 om 15:28

Nadat ernie brandts zn contract niet werd verlengd toen hij notabele 3e werd in de competitie, en penders daar ook een kwalijke rol in speelde , heb ik niet zoveel medelijden met penders

5 juni 2019 om 15:39

Bochherief ik zou het niet weten, dit verhaal is nieuw voor mij.. 🙂

5 juni 2019 om 20:46

@bocherief: je bent wel lang haatdragend he? Overigens stond Brants ten tijde van de bekendmaking van zijn vertrek 10e... uiteindelijk werd hij 3e.

Ja toch bij het gedegradeerde Nac ontslagen per telefoon, kom maar lekker naar ADO dan. 😑

7 juni 2019 om 18:21

Goede jeugdtrainer en hij is welkom bij onze warme club.

Jeffrey van As haalt altijd oude bekenden binnen.

7 juni 2019 om 18:21

Zo werkt dat toch een beetje in de voetballerij?

Het is niet zo zwart-wit geweest als hier wordt neergezet. Neemt niet weg dat het niet netjes was.

Penders is een typische jaknikker die bij elke nieuwe trainer bleef zitten en nooit te betrappen is geweest op een eigen mening zo ver wij hebben kunnen zien. Het ga hem goed, maar hij is als trainer niet bepaald positief opgevallen.

5 juni 2019 om 16:10

Hoe dan wel?

5 juni 2019 om 16:49

Als speler

5 juni 2019 om 17:28

Of het goede trainer is of niet. Iemand die 11 jaar on het eerste speelt en daarna werkzaam blijft bij de club per telefoon ontslaan is echt wanbeleid. Maar afgelopen seizoen zijn er meer mensen vertrokken dan gekomen. Volgens mij moet elke positie in de top nog gevuld worden bij NAC.

7 juni 2019 om 18:23

Wanbeleid van de bovenste plank! Heel onbeschoft gewoon om hem via de telefoon te ontslaan.

7 juni 2019 om 18:22

Want jij bent er bij geweest?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Emmen3313
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1810
V. BesuijenAanvaller186
L. KoopmansKeeper180
A. ĆatićAanvaller174
T. VerheydtAanvaller1712
E. RottierAanvaller90
J. AmofaVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

2 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren