FC Twente krijgt veeg uit de pan: ‘Er heerst een vijandige cultuur’

Zondag, 26 mei 2019 om

Gertjan Verbeek is teruggekeerd in de voetballerij. De voormalig trainer van FC Twente kwam afgelopen woensdag tot een akkoord met Adelaide United over een dienstverband aldaar. Verbeek werd ruim een jaar geleden op non-actief gezet door de club uit Enschede, hetgeen Marino Pusic onlangs ook overkwam, ondanks de promotie naar de Eredivisie. Volgens de richting Australië vertrokken oefenmeester zijn de problemen in de Grolsch Veste van structurele aard.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door janta)

Aldus succestrainer Gert Jan Verbeek.

26 mei 2019 om 19:23

Het zou zoveel zinvoller zijn als er gereageerd wordt op wat er gezegd wordt ipv wie het zegt. En het moge bekend zijn dat Verbeek niet de enige is die dit zegt. Volgens mij speelt dit al vanaf de Munsterman tijd.

Aldus succestrainer Gert Jan Verbeek.

26 mei 2019 om 19:20

Dat die er niks van heeft gebakken betekend niet dat hij ongelijk heeft? Je ontslaat de trainer die je kampioen maakt om vervolgens een assistent zonder enige ervaring aan te stellen als hoofdtrainer oftewel ze zochten niet iemand die een eigen mening heeft maar een ja knikker.

26 mei 2019 om 19:25

Of ze zochten een trainer die iets meer leuk voetbal gaat spelen, onder Pusic was het vaak niet om aan te gluren en kwamen de resultaten moeizaam tot stand. Het eindresultaat heeft veel verbloemd voor de buitenwacht maar ik snap wel dat ze niet met hem de Eredivisie in durfde.

De keuze voor Garcia is dan ook weer een gok en die ik gezien zijn gebrek aan ervaring niet heel goed begrijp, de verwachtingen zijn hoog en de druk is er constant door al die verschillende geledingen binnen de club.

26 mei 2019 om 19:46

Prima dat je dat als club ambieerd maar om vervolgens een trainer aan te stellen die geen ervaring heeft is het wishfull thinking om te denken dat het met hem wel lukt. Pusic begon met 11 spelers in de voorbereiding wat verwachten de fans barca voetbal? Hij is kampipen geworden trainer van het jaar en als stank voor dank mag die nu oprotten.

Een bokser als Verbeek moet toch weten dat je na de laatste bel geen stoot meer moet uitdelen!

26 mei 2019 om 20:50

Het blijft de stijl van Verbeek.. achteraf nog even zijn straatje schoonvegen. Jammer en onnodig.

Snel vertrekken naar de andere kant vd wereld en hiermee hopelijk uit de media. Iedere zelfreflectie is je volledig vreemd. Heb na zijn ontslagen verschillende interviews gelezen en tot de dag van vandaag ligt het aan iedereen behalve meneer Verbeek zelf!

Dit heeft geen enkele zin wat Verbeek nu doet, hij heeft wel gelijk, hij heeft geen gelijk. Iedereen is weer verder dus waarom hier op terugkomen. Hij een leuke club in Australië en Twente promotie naar de Eredivisie, iedereen blij en lekker vooruitkijken.

26 mei 2019 om 20:48

Tja, waarschijnlijk heeft hij tot nu nog centen gekregen van Twente ivm zijn tweejarig contract. Nu die termijn over is wil ie nog even zijn gal spugen. Op naar de volgende afkoopsom.

Aldus de trainer die jeugdspelers belachelijk maakte, Pusic de opdracht gaf om jeugdspelers 4 x heen en weer te laten lopen om de “verkeerde” schoenen op te halen... macht... Verbeek is een machtsmannetje.. ieder zijn ding maar ik hou er niet van...

Gert Jan Verbeek zal niet helemaal ongelijk hebben. Al denk ik wel dat de situatie bij FC Twente sinds de aanstelling van Ted van Leeuwen als TD grondig ten goede is gekeerd. Met Verbeek als trainer was FC Twente ook gedegradeerd uit de Eredivisie, was de club een jaar later ook gewoon kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie, maar hadden de Tukkers het publiek meer vermaak geboden dan dat onder Marino Pusic het geval was

De waarheid vertellen kan nu 1x best hard overkomen.

26 mei 2019 om 19:57

Het blijft wel een eenzijdig verhaal omdat spelers en FC Twente wel het fatsoen hebben de trainer niet af te vallen ondanks de meer dan waardeloze resultaten.

27 mei 2019 om 11:39

Het ontkennen is ook iets wat 1zijdig kan zijn.

26 mei 2019 om 20:13

Zijn waarheid, ja.

26 mei 2019 om 22:44

Uiteraard is dat zijn waarheid en niet die van jou. Wat er van waar is weet ik niet en boeit me niet maar FC Twente is allesbehalve een transparante club, zelfs niet voor de mensen die daar werken. Brama en Van Leeuwen zijn onder valse voorwendselen gehaald en keken raar op toen ze achter de waarheid kwamen. Pusic is kampioen en trainer van het jaar geworden maar wordt van de ene op de andere te kennen gegeven dat hij per direct wordt ontslagen. Tot voor kort was er intern bij Twente niet eens bekend dat hij een contract had tot 2020 en dat geldt voor nog een aantal medewerkers van de club. Nu stellen ze een trainer aan die voor beter voetbal moet gaan zorgen maar de beste man heeft geen enkele ervaring als hoofdtrainer dus het wordt voor hem en de club een sprong in het diepe. Ik zal wel tegen een paar schenen aanschoppen maar het is een complete puinhoop in Enschede. Desondanks wens ik jullie veel succes in het komende seizoen, jullie zullen het hard nodig hebben.

Verbeek, je hebt gewoon de vette pech dat je alle slechte eigenschappen hebt van een Fries en van een Tukker. Het woord sympathie is je vreemd. Helaas, overal waar jij hebt gewerkt was er wespennest of is er een ontstaan. Neem een voorbeeld aan je assistent, Jan de Jonge, laat het rusten en geniet nog even van het spelletje.

Gert Jan, jouw taak lag op het veld en niet op kantoor. Op het veld heb je zwaar gefaald en daar ben je uiterst terecht op afgerekend.

26 mei 2019 om 22:47

Dat kan kloppen maar als de situatie zoals hij die schetst dan kan je bijna niet anders dan falen. Ik weet uiteraard niet of hij de waarheid spreekt en het zal gerust ietwat gechargeerd zijn maar het zou me helemaal niets verbazen als het wel waar is.

Verbeek kon er ook niks aan doen. Kwam vooral omdat meneer van Halst de selectie had samengesteld waar totaal geen balans in zat. Had nooit een team gestaan. Spelers waren van KKD niveau. En iedereen ontzettens blij dat Maher in de winterstop kwam maar dat pakte helaas ook niet goed uit. Het is gebeurt en voor volgend seizoen hamdhaven eventueel met een uitschieter op plaats 10. Zin im en tot volgend seizoen!

Het lag aan die en het lag aan die, maar niet aan hemzelf, het is en blijft altijd en overal hetzelfde liedje met Verbeek. Natuurlijk stond de club in de fik, natuurlijk was de selectie samengeraapt en natuurlijk zaagde iedereen aan iedereens stoelpoten. Dat wist hij vooraf ook wel maar ja, die knaken he... die knaken daar kon hij geen nee tegen zeggen...
Toen hij de meeste negatieve reeks ooit met FCT afleverde hield hij ook vol voor de camera dat hij daar als trainer niet zoveel aan kon doen, want dat is het voetbal blablabla.

Ik was oprecht blij dat hij kwam, maar het was echt bar en boos onder hem. Nu hij de laatste centjes heeft bijgeschreven komt hij nog een keer onderstrepen dat zijn, nu echt, voormalige werkgever een enorm slechte werkgever was, dan ben je gewoon een lapswans, niets meer en niets minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller151
K. NakamuraAanvaller144
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper180
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger130
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

118 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Espanyol heeft zich al bij Real Madrid gemeld met de vraag of het Reinier Jesus kan huren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren