‘Ik heb het naar mijn zin bij Ajax, dus nog een jaar hier zou goed kunnen’

Zondag, 26 mei 2019 om

Donny van de Beek was in de afgelopen maanden een van de uitblinkers aan de kant van Ajax en de middenvelder hoopt die goede vorm in de komende weken door te kunnen trekken bij het Nederlands elftal. Met Oranje bereidt hij zich voor op de halve finale van de Nations League tegen Engeland en Van de Beek zou dan zijn eerste officiële interland kunnen gaan spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Donny van de Beek ook bij het Nederlands elftal in de basis hoort te staan?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik hoop dat Donny nog een jaar blijft! Kijken hoe hij het gaat doen als een van de dragende spelers en wellicht mentor voor wat jonge jongens. Ook goed voor zijn eigen ontwikkeling.

26 mei 2019 om 15:02

Hoe weet je dat het goed is voor zijn eigen ontwikkeling? Na dit geweldige jaar kan hij naar een aantal grote clubs en een mooi salaris pakken. Voor hetzelfde geld draait Ajax t komende seizoen minder en raakt vdbeek weer uit vorm net als het begin van afgelopen seizoen. Dan heb je niet meer de status die je nu hebt dat PSG en dat soort clubs je willen hebben.

26 mei 2019 om 16:03

Dat risico heb je altijd, ook bij andere clubs (lees Man U & Monaco). Ik baseer mijn stelling op het feit dat als hij meer als dragende speler/leider leert fungeren, hij meer bagage heeft dat hij mee kan nemen naar een betere competitie. Hij is naar mijn mening nog niet uitgeleerd in de Eredivisie.

Hij blijft gewoon, en wordt opgewaardeerd net als Nico en Onana. Neres idem dito.

Deze jongen heeft gewoon ongelofelijk veel talent. Een andere speler als Frenkie uiteraard, maar in mijn ogen wel een betere voetballer. Iemand als Van de Beek heeft het Nederlands elftal gewoon nodig. Een CAM die de bal opvraagt aan de rand van de 16 en de drang heeft om te scoren. Ik heb veel vertrouwen over 3 jaar op het WK met wat er aan zit te komen, maar dan moeten ze natuurlijk in de toekomst wel de kans krijgen bij hun club. We Zullen zien!

26 mei 2019 om 13:19

Donny zou nuttig kunnen worden voor Oranje maar een betere voetballer dan Frenkie? Dat is hij natuurlijk niet.

26 mei 2019 om 13:48

Ik vindem juist geen betere voetballer. Ik zie in hem meer een verbeterde versie van Davy Klaassen (wel een paar klassen beter). Een lekker werkpaard met een neus voor de goal. Alleen geen verfijnde techniek en geen "overzicht" zoals Ziyech (daar bedoel ik mee de steekballen en passes over 35 meter op de stropdas.

26 mei 2019 om 13:59

Donny is geen Ronaldinho, maar als je hem een werkpaard noemt doe je hem echt tekort.

26 mei 2019 om 18:24

Waarom? Er is toch niets mis met die term? Hij heeft dan wel een betere techniek dan Klaassen, maar dit soort type spelers worden nou eenmaal werkpaarden genoemd.

Men omschrijft hem als iemand die de drang heeft om te scoren en een veel betere versie van Klaassen, maar vooralsnog zijn z'n cijfers redelijk vergelijkbaar met die van Klaassen bij Ajax en die had een veel mindere ploeg.

Nu zeg ik niet dat hij niet beter is, maar ik heb wel het idee dat mensen nu echt even aan het overdrijven zijn door de waan van de dag en het op dit moment moeilijk vinden om kritisch naar spelers van Ajax te kijken.

26 mei 2019 om 18:16

Hij heeft een fantastisch loopvermogen en hij heeft een goed inzicht, maar hij heeft niet echt natuurlijk talent. Om dus te stellen dat hij ongelooflijk veel talent heeft, vind ik nogal ver gaan. Maar goed, het is dan ook maar wat je onder talent verstaat natuurlijk. Dat verschilt waarschijnlijk per persoon.

Donny moet sws blijven, want dit is pas het eerste dat hij echt een goede indruk maakt en je moet minimaal 2/3 seizoenen top zijn en daarna een stap hogerop maken vind ik

26 mei 2019 om 13:52

Mwa, voor Frenkie is het ook het eerste jaar, al is hij natuurlijk wel een veel "mooiere" voetballer. Ik begrijp je wel hoor, dat eerst ff een paar seizoenen je team dragen.

26 mei 2019 om 14:08

Ja dat klopt wel van Frenkie, maar ik vind hem wel een uitzondering aangezien hij bij Nederland ook gewoon een belangrijke speler bent en dat bijvoorbeeld Griezmann zegt dat hij nog nooit zo een lastige tegenstander heeft gehad.

Ben erg benieuwd wat het gaat worden met deze speler , mijn gevoel zegt dat hij gewoon weer terug gaat naar het niveau wat bij hem hoort. Soms ga je met een ploeg mee in de vorm en ik denk dat dit is gebeurd met deze speler. Bij het Nederlands elftal gaat al veel ophelderen,bij Klaaasen zag je dat ook heel goed. Goed bij Ajax , helemaal niets bij het ned elftal.

26 mei 2019 om 13:07

Alleen is verschil tussen Vd Beek en Klaassen een flinke dosis voetballend vermogen. Klaassen was een voetballer met als kwaliteit diepgang, gevoel voor timing qua drukzetten en goede werkhouding met een functionele techniek. Vd Beek is een goede middenvelder op alle 3 de posities die geduwd is in de 10 positie omwille van zijn diepgang en intelligentie in het positiespel voorin. Vd Beek kan itt Klaassen ook dichter op verdediging spelen en goed niveau halen. Vd Beek was een toptalent in zijn leeftijdscategorie op CM, ook onder Bosz speelde hij soms op CVM, vulde dat aan de bal ook goed in. Arsenal als vervanger van Ramsey zou top voor hem zijn, jaartje wennen aan niveau en dan kijken of bij basisplek kan verdienen. Is geen speler voor de absolute top maar kan zeker uitgroeien tot een speler die bij een degelijke CL ploeg belangrijk kan zijn.

26 mei 2019 om 13:53

Ik zou hem ook graag zien bij Arsenal, samen met Ziyech. Wellicht een 2 halen 1 betalen deal? (Grapje natuurlijk).

26 mei 2019 om 14:20

Ik hoef Donny niet in het shirt van Arsenal te zien. No way dat hij dat niveau aan kan. Hij speelt net even een half seizoen lekker en het ophemelen is al begonnen. Wat een paar CL duels wel niet kan doen. Laat het hem eerst maar eens zien in een team dat minder goed is als het Ajax van nu. Zonder Frenkie, Ziyech etc. Dan ben ik benieuwd hoe goed het nog allemaal gaat. Dan kan Arsenal net zo goed Guendouzi alles laten spelen.

26 mei 2019 om 14:49

Of krijgt hij nu eindelijk de waardering die hij verdiend? Vd Beek was in de jeugd met Nouri een duo dat elk team weg kon spelen, hij laat spelers beter spelen en haalt zelf een constant niveau. Elke keer was het wel iets wat hij niet zou kunnen. In het begin was het dat hij niet scorend vermogen zou hebben dat nodig is. Toen moest hij volgens iedereen uit de basis maar eindigde het seizoen met een ijzersterke tweede seizoenshelft zowel in Eredivisie als in CL. Hij mist nog teveel kansen vaker maar als hij die stap kan zetten gaat hij in elke competitie er 10 kunnen maken, ook in de PL voor Arsenal.

26 mei 2019 om 16:33

@wolterx

Ik vind hem teveel lof krijgen de laatste tijd, maar we kunnen niet zeggen of hij correct gewaardeerd wordt, want een team functioneert natuurlijk als een machine waar elk moertje en boutje een cruciale rol kan spelen.

Hij laat spelers beter spelen - Even serieus, wat doet hij waardoor pak hem beet Dolberg of Ziyech beter spelen? Ik vind dat zo'n kul argument. Ja, hij is vaak aanspeelbaar, maar dat is simpelweg zijn taak. Dat is Schöne bijvoorbeeld ook. Bovendien mist Donny nog steeds veel kansen, Als hij het vizier scherper had gehad was hij topscoorder in de Champions League (lichte overdrijving).

Ik ben nog niet overtuigd van Donny. Laat hem eerst maar wat langer een hoog niveau halen. Een seizoenshelft is niet genoeg.

26 mei 2019 om 16:58

Vd Beek zijn eerste aanname is 9/10x perfect en kan in zo snel een speler vinden, met zijn loopacties trekt hij de benodigde gaten voor spelers als Ziyech om naar binnen te komen. Maar ook de spits staat niet constant 1v2, een CV moet steeds loslaten omdat Vd Beek anders vrij komt. Verticale beweging is cruciaal en hij is enige middenvelder bij Ajax die dat heeft. Zijn off the ball movement is echt zeer goed wat hij kan koppelen aan vrij zuiver spel aan de bal, zeer goede functionele techniek en toch wel scorend vermogen al kan hij daar nog stappen in zetten. Ajax moet hem proberen te behouden, zeker als ze met buitenspelers willen spelen die naar binnen staan in de halfspace. Mee eens dat hij dit niveau langer vast moet houden maar hij heeft eigenlijk vanaf begin een vrij constant niveau. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen kan hij met 24/25 best wel eens bij een leuke CL club basis spelen.

Hij heeft richting het einde van het seizoen een aantal leuke wedstrijden gespeeld in een goed lopend elftal. Ik moet het komend seizoen nog maar zien wanneer hij het elftal zal moeten dragen. Blijf het vooral een iets betere versie van Davy vinden.

Beekie blijft wel. Hij zal ook wel een (terechte) opwaardering krijgen. En wellicht (vice)aanvoerder.

Ik verwacht dat naast Frenkie, De Ligt, Ziyech en Neres vertrekken. En vanuit buiten de basis; Kristensen, Sinkgraven, Cerny.

En verder hebben we Veltman nog met een aflopend contract. Ik zou zeggen verlengen met 1 jaar zodat hij volgend seizoen een mooie transfer kan maken.

26 mei 2019 om 16:02

Het lijkt relatief rustig te blijven qua uitgaande transfers ja. Hopelijk blijven Onana, Tagliafico, Blind, Mazraoui, Veltman, Schone, Van de Beek, Tadic minimaal. En ook van Ziyech en Neres hoop ik dat er 1 blijft.

Donny moet ook gewoon lekker blijven. Is niet alleen voor Ajax goed, maar ook voor hemzelf denk ik. Als hij deze lijn komend jaar doorzet, kan hij echt overal heen!

Ik vind het lastig om vd beek in te schatten. Op het begin vond ik hem een beetje een beter versie van Klaassen. Maar dit seizoen is het me opgevallen dat hij technisch echt wel beter is. Maar als je dat dan vergelijkt met bijv Ziyech dan valt zijn techniek en het verfijnde toch weer een klein beetje tegen. Ik denk dat hij ergens tussen klaassen en ziyech in zit

26 mei 2019 om 16:04

De meesten hebben hem niet in de jeugd gezien. Hij werd in een adem genoemd met Nouri en Frenkie. Had de naam Maradonny. Heeft echt wel een mindere tijd gehad maar we moeten niet vergeten in hoeverre Appie daar een rol bij heeft gespeeld. Dit wordt zeker ern van de completere middenvelders.

26 mei 2019 om 16:34

Ondanks de ernst van de situatie is het te makkelijk om zijn mindere spel af te schuiven op Appie. Begin van het seizoen was het ook niet heel sterk, dat had daar denk ik niet veel meer mee te maken.

26 mei 2019 om 17:58

Dat doet ook niemand, het is maar om over na te denken. Zie jij maar top te blijven functioneren als zoiets met je gebeurt. Wellicht werd de euforie rondom het team een steun in de rug voor hem. Weinig middenvelders hebben net zo veel als hem geproduceerd afgelopen jaren, Wijnaldum, Klaassen, Van Ginkel en wellicht Toornstra. Daar houdt het op.

Echt zo’n cliché uitspraak van iemand die elke dag met zijn makelaar clubs zit te bespreken, maar ik hoop het voor Ajax

Als een bondscoach op prestaties selecteert (en het lijkt me logisch dat hij dat doet), zou hij als eerste van Beek in de basis moeten zetten. Maar ja, trainers hebben wel eens de neiging de logica niet te volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

67 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Real Madrid meldt zich bij Ajax voor Van de Beek

Real Madrid heeft zich bij Ajax gemeld voor Donny van de Beek, zo schrijft De Telegraaf donderdag. Directeur spelerszaken Marc Overmars is door de Koninklijke op de hoogte gebracht van de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
PEC Zwolle ziet Sepp van den Berg voor minimaal 1,9 miljoen euro naar Liverpool vertrekken en meldt zich in Noord-Brabant voor een vervanger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren