‘Ik zei tegen Matthijs: ’Als je met Messi kunt spelen, moet je het doen‘’

Donderdag, 23 mei 2019 om

Donderdag vond de presentatie van het boek Meesterlijk plaats in een eetcafé in Volendam. Het eerste exemplaar van het boek over oud-prof Keje Molenaar werd overhandigd aan Matthijs de Ligt, de schoonzoon van Molenaar. In gesprek met DAZN vertelt Molenaar dat hij een goede band heeft met de verdediger van Ajax. De advocaat laat zich in de onderstaande video's tevens uit over de mogelijkheid dat De Ligt gaat samenspelen met Lionel Messi bij Barcelona, dat zeer geïnteresseerd is in de diensten van de Oranje-international.
Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door bf1994)

Messi is niet heilig. Met Ronaldo spelen, of spelers als: De Bruyne, Aguero, Silva, Kane, Salah, Van Dijk, Firmino etc is ook heel gaaf. Sowieso is de BPL veel interessanter dan La Liga en heeft Barcelona ook nog eens een type Mourinho trainer aan het roer. De Ligt, wees verstandig! Kies voor de filosofie van Man City en voor de club die aan het bouwen is! Met Man City maak je veel meer kans op CL dan met Barcelona! Laat je niet gek maken door Messi. Het voetbal is meer dan alleen Messi!

23 mei 2019 om 11:38

Haha lachwekkende reactie. Met Man city meer kans op CL winst dan bij Barcelona? Heeft Manchester City uberhaupt wel eens de CL gewonnen?

23 mei 2019 om 11:49

Wat heeft historie uberhaupt hiermee te maken? Een club dat nog nooit de CL heeft gewonnen, wil niet zeggen dat die club kansloos is! Barcelona heeft sinds 2015 geen enkele keer de finale gehaald en werd 3 keer op rij uitgeschakeld in kwartfinale. Man City maakt minimaal dezelfde kans op het winnen van CL dan Barcelona. Afgelopend winter waren de quoteringen bij bookmakers hoger bij CL winst van Barcelona dan Man City. Man City, Juventus en PSG waren volgens de bookmakers favoriet.

23 mei 2019 om 11:56

Oh ja je kan het natuurlijk niet weten wat er voor nodig is om de CL te winnen omdat jou club dat nog nooit heeft meegemaakt haha.

23 mei 2019 om 11:56

@cantonaeric,

Ik zie City momenteel ook als een grotere kanshebber dan Barcelona. City heeft zo een ontzettend goed team en daarnaast ook nog veel kwaliteit op de bank. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze een keer de CL winnen als ze zo doorgaan.

Barcelona daarentegen leunt veel te veel op de genialiteit van Messi en die kan het nou eenmaal niet alleen.

23 mei 2019 om 12:01

@cantonaeric

Quote: "haha lachwekkende reactie. Met Man city meer kans op CL winst dan bij Barcelona? Heeft Manchester City uberhaupt wel eens de CL gewonnen?"

Ik vind jouw reactie eerlijk gezegd lachwekkender. Dat Ajax en Spurs zo goed presteren, heeft juist te maken met het feit dat de spelers van die clubs nog nooit een Europese prijs hebben gewonnen en daarom veel hongeriger zijn. Het tegenovergestelde geldt voor Barca en Real, die clubs hebben al zoveel prijzen gewonnen dat ze het inmiddels normaal zijn gaan vinden en daarom de bereidheid missen om een paar stappen extra te doen als dat nodig is. Barca is tegen Liverpool gewoon afgebluft op mentaliteit zoals dat Ajax overkwam tegen Feyenoord. En dat had natuurlijk alles te maken met het feit dat de wil om te winnen veel groter was bij de tegenstander.

23 mei 2019 om 12:59

Je ziet toch bijna altijd in het voetbal dat de grote clubs die eerder grote prijzen hebben gewonnen er bijna ook altijd met de prijs vandoor gaan. Ik voorspel je daarom nu al dat Liverpool de CL finale gaat winnen omdat ze hun historie mee hebben.

23 mei 2019 om 19:48

En alle drie niet verder dan de kwartfinale... wat zegt zn bookmaker dan?

24 mei 2019 om 00:29

Nou nou, wat een kromme vergelijking. Alsof je aan een baby vraagt hoeveel vrouwen die al verslonden heeft.

Als je iets met elkaar gaat vergelijken, doe het dan op een goede manier.

23 mei 2019 om 11:41

De namen die jij opnoemt is buitengewoon lachwekkend! Natuurlijk is het bijzonder om met Messi te spelen. Veel meer dan al die andere namen. Messi is nu al een legende. Wacht maar als hij stopt met voetballen, en over 10-20 jaar hoe de voetbalwereld nog over hem zal terugpraten. Daar kan een Liverpool of City echt niet tegenop. Al winnen ze nog 5 keer de CL

23 mei 2019 om 11:45

Ik vind wel dat hij gelijk heeft. Er zijn meer goede voetballers. Messi is geen voetbal het is gewoon een goede speler. Overdrijf alsjeblieft niet zeg. ‘Messi is voetbal’, niet overdrijven.

23 mei 2019 om 11:48

Je overdrijft zelf. Messi is niet gewoon een goede speler maar een zeer exceptionele speler. Als je dat niet ziet heb je gewoon geen verstand van voetbal.

23 mei 2019 om 11:49

Als je bedoelt goed in kaarten laten geven aan andere spelers en toneel spelen heb je gelijk.

23 mei 2019 om 11:51

Waar zegt arsenal890 dat Messi geen exceptionele kwaliteiten heeft? Hij zegt gewoon dat voetbal meer is dan alleen maar Messi. Dat wil dan niet direct zeggen dat Messi slecht is.

23 mei 2019 om 12:00

Hij zegt dat Messi gewoon een goede speler is. Dat kun je over veel spelers zeggen maar niet over iemand die exceptioneel bijzonder is.

23 mei 2019 om 12:22

"hij zegt dat Messi gewoon een goede speler is. Dat kun je over veel spelers zeggen maar niet over iemand die exceptioneel bijzonder is."

Pas je op dat je niet begint te huilen? Hij zegt niets verkeerd. Jij bent het die hier doordraait. Er zijn in het verleden zoveel exceptionele spelers geweest en die zullen ook blijven komen.

23 mei 2019 om 12:56

Maar Messi komt zeker in de top 3 beste spelers aller tijden. Die ga je niet gewoon een goede voetballer noemen. Dan heb je geen verstand van voetbal.

23 mei 2019 om 11:43

Sorry, maar Messi is voetbal. Als je de kans krijgt om met Messi te voetballen kies je dat toch liever dan spelers als Firmino, Kane en de Bruyne (met alle respect natuurlijk). De beste speler aller tijden.

23 mei 2019 om 15:00

Messi is geen voetbal. Hij is voor mij de beste speler aller tijden. Zonder voetbal geen Messi. Zonder Messi wel gewoon voetbal.

23 mei 2019 om 11:49

City aan het bouwen? Als de eerste heipalen staan, worden ze het seizoen daarop weer vervangen voor nieuwe. City bouwt helemaal niks.

23 mei 2019 om 11:59

City bouwt wel wat!! Guardiola is duidelijk bezig met een geraamte bouwen! Ja, hij heeft veel geld moet spenderen aan backs, maar wist je dat Man City, in zomer van 2017, met allemaal 30 plussers zat op de back posities?? Navas, Clichy, Sagna, Kolarov, Zabaleta, Fernnado, Nasri, Bony, Demichelis etc moesten allemaal direct vervangen wordt en waren 30+. Zoiets kost veel geld. Man City heeft nu met Mendy, Laporte, Stones, Ederson, Sterling, Jesus, Foden, B. Silva, Sane en Zinchenko een goude lichting en geraamte voor de toekomst. Jij loopt gewoon populistisch uit je nek te lullen, vanwege je haat naar City en Guardiola, en daardoor kun je niet objectief zijn.

23 mei 2019 om 12:22

Jij kunt anders ook niet heel objectief zijn hoor, je zit zowat tot je kleine teen in het gat van Guardiola en City, jongen toch, ik zou bijna medelijden met je hebben.

23 mei 2019 om 12:44

Van dat rijtje noem je een paar spelers op die meer op de bank hebben gezeten, dan in de basis. Man dat geraamte waar jij het over hebt, ziet er over 4 jaar weer andere uit. Sane wilt al weg omdat die nauwelijks speelt, dus die kan je al van dat geraamte wegstrepen. Mwa niet echt concreet haat (sowieso een raar woord, maar dat terzijde) richting de club of guardiola als persoon hoor. Maar meer dat verheerlijking van Guardiola, terwijl die het nooit bij een mindere club instapt. Nu ook weer de geruchten dat die misschien maar juventus gaat. Is ook weer een makkelijke keuzen, want kampioen wordt die dan sowieso. Maar ik heb wel niks met supporters die nu city aan het verheerlijken zijn en praten over visies, terwijl ze een paar jaar geleden nog nooit van city gehoord hadden. Die zijn geen fan van de club, maar van fan van de spelers. Ik weet zeker als die sjiek westham united had gekocht, dan had jij nu een westham united logo als profielfoto.

23 mei 2019 om 11:54

" Sowieso is de BPL veel interessanter dan La Liga "

Dat is natuurlijk volledig subjectief haha.

23 mei 2019 om 11:55

Is heel gaaf, maar niet vergelijkbaar met het kunnen vertellen dat je samen hebt gespeeld met de beste voetballer ooit.

23 mei 2019 om 12:01

De beste speelt bij Juventus gast. Als De Ligt zo graag wilt vertellen: "ik heb met beste ooit gespeeld", moet hij naar de oude dame in Turijn gaan.

23 mei 2019 om 12:12

Daar denkt je lievelings coach toch anders over😆

23 mei 2019 om 15:51

Zo goed is Khedira nou ook weer niet

23 mei 2019 om 12:36

Geinig man, dat je eerst 3 spelers van City noemt en daarna Alleen maar spelers uit de Bpl.

Vergeet het man, spelers als Frenkie en Matthijs willen naar een echte club die ontstaan is uit zichzelf en niet volgepompt is zoals City en Psg.

Welke filosofie heeft City dan? De enige die een filosofie heeft is Pep, als hij wegvalt dan blijft er niks over van die filosofie bij City

23 mei 2019 om 12:44

Helemaal mee eens Oak. Als clubs als real barca of bayeren en juve zich melden voor spelers als Sane sterling Eriksen of welke top spelers van de engelse top dan zijn ze gewoon weg. We hemelen met zn alle de engelse teams dit seizoen op maar ze lopen nog jaren achter op de 4 grote clubs. En idd als pep daar weg is dan is die filosofie bij city ook weg

23 mei 2019 om 12:59

" maar ze lopen nog jaren achter op de 4 grote clubs." ??

Grappig dat we dan nu 4 Engelse teams hebben in beide Europese finales. Grappig dat toevallig ook Liverpool jouw clubje heeft vernederd op Anfield met 4-0. Dan kom jij vervolgens zeggen dat de Engelse clubs nog jaren achterlopen op de 4 grote clubs.

23 mei 2019 om 13:03

Professor oak Barcelona is groot geworden uit zichzelf mee eens. Maar city koopt gericht en ‘redelijk goedkoop’. Volgens mij is Barcelona de club die de laatste jaren alles koopt wat los en vast zit. Spelers die niet nodig zijn als Vidal, boateng, murillo. En ze geven veelste veel geld uit aan spelers als dembele, coutinho, malcolm en waarschijnlijk griezmann.

23 mei 2019 om 13:05

Zermatt dat arsenal en chelsea in de europa league finale staan vind ik niet zo bijzonder. Hebben meeste budget van alle clubs in europa league en horen er helemaal niet thuis. En leuk day mijn club vernederd is maar liverpool is ook vernederd met 3-0. Daarnaast zoals ik aangeef is dit de eerste seizoen in 10 jaar dat er een engels team in de finale staat. Als die iets jaarlijks wordt kunnen we nog keer praten. Voor nu lopen idd jouw lievelingsclubs nog paar jaar achter op de grote 4

23 mei 2019 om 13:06

Boateng en murillo zijn niet gekocht. En alsnog barca koopt het met het geld die ze zelf hebben omgezet dat kan je van city niet zeggen

23 mei 2019 om 13:14

City koop ook al jaren geld wat ze zelf hebben omgezet. Eerst kregen ze veel geld maar nu hebben ze zelf veel geld en kopen ze geen spelers voor 160 miljoen. Die vaak op de bank zitten.

23 mei 2019 om 13:16

Mijn clubje? Voor wie denk je dat ik ben?

Kijk is even naar de laatste 6/7 jaar kerel naar de Europese Spaanse successen. De subtop van Spanje pakte de laatste jaren de BPL clubs heerlijk in. Wellicht dat er nu een verandering gaande is en de machtspositie nu in Engeland ligt, maar het kan een incident zijn.

23 mei 2019 om 13:19

@ barcalover Liverpool stond vorig jaar ook in de finale.

23 mei 2019 om 13:50

Bij bedoeld 2 teams uit Engeland tegenover elkaar in de finale.

23 mei 2019 om 14:05

City zou zonder de doping uit de Emiraten van het niveau Wigan zijn op dit moment.

23 mei 2019 om 14:12

Aldus de man die speciale vanwege een bepaalde trainer voor een club wordt. Het voetbal is meer dan alleen Guardiola!

23 mei 2019 om 17:26

Zermatt, Het lijkt wel of jij teert op het kleineren van het Spaanse voetbal. En nu, voor het eerst in een lange tijd, de Engelse clubs DIT seizoen overheersen lijkt het alsof je extra gemotiveerd bent! Ik zal niet zeggen dat Man City nooit de CL zal winnen, want met het geld dat daarin gepompt wordt zal het toch wel een keer moeten lukken, misschien. Maar om te zeggen dat Manchester City meer kans dan Barça maakt om de CL te winnen lijkt me vooral voorbarig en onwerkelijk. Het voetbal is meer dan Messi, zeg jij. Ik zeg; het voetbal is meer dan oliedollars en schone schijn.

23 mei 2019 om 17:46

Mensen, je gaat toch niet alleen naar Barcelona omdat je met Messi kan spelen? Je wil zoveel mogelijk prijzen pakken met je team en momenteel zijn ploegen als Liverpool en Man City gewoon beter dan Barcelona, of moet ik Messi zeggen. Daarbij is Engeland toch een veel betere en mooiere competitie om in te spelen en het feit wat je historie is, heeft niks te maken met je prijzen in de competitie. Als ik nu voetballer was zo goed dat ik naar elk team van de wereld kon, had ik het wel geweten. De top 2 vam Engeland. En ik ga zeker niet omdat heer Messi, die volgens iedereen in Nederland heilig is ofzo naar Barcelona, want het team om hem heen is gewoon minder en in een mindere competitie.

23 mei 2019 om 17:44

(zermatt_person)
De spelers die jij noemt zijn goede spelers maar niet uitzonderlijk en dat is er maar een of twee Messie en Ronaldo degene die jij noemt mogen de veters nog niet strikken van die twee , goede spelers maar van een veel minder niveau en als je dat niet ziet heb je er weinig verstand van .

23 mei 2019 om 18:19

@zermatt
Je snapt toch wel dat het iets anders is om samen met Messi te spelen, die man is een levende legende, dat kan je - met alle respect - niet vergelijken met het spelen met Firmino of Aguero. Barcelona heeft ook een geweldige uitstraling, die veel beter bij de Ajax-jongens past dan een - met alle respect - door oliegeld gemaakte club als Man City, zelfs al zit Guardiola daar. De Ligt gaat echt niet voor City kiezen hoor. Raiola gebruikt de Engelse interesse om er meer geld uit te halen voor de Ligt en hemzelf, maar de Ligt gaat uiteindelijk heus wel naar Barca.

23 mei 2019 om 18:27

Messi gaat qua leeftijd richting houdbaarheidsdatum terwijl Mathijs nog heel jong is en...., ik heb grote twijfels aan Valverde.

23 mei 2019 om 18:30

niet lullig bedoeld maar klopt helemaal niks van wat je zegt over messi en ronaldo.
Als je met die 2 samen speelt kan je misschien leren hoe het kan dat zij al 12 jaar lang op buitenaards niveau presteren.

En hoe een top prof het discipline kan ophalen om 12 jaar te strijden en nog steeds voor het sport te leven.

En dan heb ik er nog niet eens over hoe verschrikkelijk goed ze zijn

24 mei 2019 om 14:35

"en hoe een top prof het discipline kan ophalen om 12 jaar te strijden en nog steeds voor het sport te leven."

Alsof deze principe niet geld voor spelers als De Bruyne, Aguero, David Silva, Fernandinho, noem ze maar op..

24 mei 2019 om 17:33

inderdaad.
die geld niet voor al die spelers die jij nnoemt.

En als je niet weet waarom dan heb je heel wat gemist de afgelopen 12 jaar

Geef hem groot gelijk. Messi is tot op heden de beste speler aller tijden in mijn ogen. Cruyff, Péle, Maradonna en Ronaldo komen in de buurt, maar halen het niet. Als je deze kans krijgt zou ik hem met beide handen aangrijpen.

23 mei 2019 om 12:14

Tuurlijk is het een goede speler maar hij is net als neymar gewoon een toneelspeler net als 10 andere. Zoiets kun je niet ontkennen.

23 mei 2019 om 12:21

Nee het is geen toneelspeler. Zie je Messi ooit overdreven doorrollen dan? Ik niet namelijk. Als het zo is mag je best een voorbeeldje noemen.

23 mei 2019 om 12:34

Kijk de wedstrijden tegen Liverpool dan. Als je niet ziet dat Messi overdreven rolt mis jij toch wat wedstrijden.

Hij moet naar liverpool of juve. Bij juve zou hij veel van chiellini en bonnuci kunnen leren. Plus hij speelt met de allerbeste speler allertijden. En bij liverpool kan hij naast virgil een dodelijke duo vormen!

23 mei 2019 om 18:25

De Italiaanse competitie is lang niet van het niveau van Spanje en Engeland. Ook de Duitse competitie is denk ik sterker. Bovendien is de Italiaanse competitie saai, Juventus wint daar al 7 jaar op rij. Kijk naar de prestaties in Europa van Italiaanse ploegen de laatste jaren, met Juventus als uitzondering hebben ze niets bereikt. De laatste keer dat een Italiaanse club de CL won is 10 jaar geleden, Internazionale met het anti-voetbal van Mourinho. De laatste keer dat een Italiaanse club de Europa League won is zelfs 20 jaar geleden. Die competitie wordt chronisch overschat door mensen.

Messi is een geweldige speler maar voor de rest vind ik dit Barca zeer slaapverwekkend en laf voetbal spelen. dat komt natuurlijk door de spelopvatting van Valverde maar ik ben geen fan van het huidige Barca

23 mei 2019 om 18:25

Japie ben het helemaal met je eens. Valverde zijn filosofie is echt precies het tegen overgestelde van de filosofie van Barça. Dit bestuur is zo incapabel dat ze het niet zien. Kan niet wachten om het hele bestuur te zien oprotten. Helaas zal messi dan stukken minder zijn. Naja ik ben al blij als we gewoon lekker aanvallend gaan voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Romantische vakantie voor Matthijs de Ligt; Carel Eiting steelt opnieuw harten

Voetballers zijn anno 2019 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Real Madrid en Juventus zijn bereid 170 miljoen euro te betalen voor Mohamed Salah. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren