Dortmund slaat opnieuw toe en haalt international weg bij Bosz

Woensdag, 22 mei 2019 om

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Julian Brandt, zo communiceert de Duitse club via de officiële kanalen. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en tekent bij die Borussen een contract tot medio 2024. Beide clubs doen officieel geen uitspraken over de hoogte van de transfersom, maar volgens Duitse media bedraagt die ruim 25 miljoen euro.

De nummer twee van de Bundesliga versterkte zich eerder deze week al met Nico Schulz en Thorgan Hazard en haalt nu dus ook Brandt weg bij Bayer Leverusen, waar zijn contract nog liep tot medio 2021. De 24-voudig Duits international speelde dit seizoen namens die Werkself 43 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 17 assists. Daarmee had hij een belangrijke rol in het uiteindelijk succesvolle seizoen van Bayer Leverkusen, waarin plaatsing voor de Champions League werd afgedwongen.

“Ondanks dat Brandt al lang in de Bundesliga speelt en zowel nationaal als internationaal ervaring heeft opgedaan, is hij nog altijd heel erg jong. Hij heeft heel veel potentie en kan op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten, waarmee hij creativiteit zal toevoegen aan ons elftal”, vertelt sportief directeur Michael Zorc op de website van Borussia Dortmund. Brandt, die door Bayer Leverkusen op jonge leeftijd werd weggekaapt bij VfL Wolfsburg, toont zich tevens content met de overstap naar die Borussen.

“Ik ben een persoon die zijn beslissingen op basis van gevoel neemt. In dit geval had ik een heel goed gevoel bij Borussia Dortmund en dat is de voornaamste reden waarom ik deze stap heb gezet. Dortmund is afgelopen seizoen bijna kampioen geworden, dus er is nog de nodige ruimte voor verbetering. Ik voel me gemotiveerd en optimistisch”, laat Brandt weten. Borussia Dortmund wist eerder de gehuurde Paco Alcácer al definitief over te nemen van Barcelona.


Poll

Snap jij deze overstap van Julian Brandt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Stuk voor stuk goede versterkingen voor een erg goede prijs. Dormtund doet goede zaken.

22 mei 2019 om 17:55

En voor die spelers toch een leuke tussenstap richting Bayern

Wow dat had ik niet zien aankomen! Ik had toch echt verwacht dat hij naar Bayern zou verhuizen. 25 miljloen is daarnaast echt een koopje in deze tijd voor een potentiele wereldtopper als Brandt.

22 mei 2019 om 16:34

Brandt heeft al wel vaker laten weten Dortmund boven Bayern te verkiezen. Denk dat het voor de Duitse fans niet echt meer als een schok kwam

22 mei 2019 om 16:52

Bayern heeft over hem nagedacht (natuurlijk) maar ze waren niet volledig overtuigd van hem. Die gaan volgend jaar voor Havertz en zijn ogenschijnlijk al redelijk ver met die transfer. Havertz is nog een categorie hoger denk ik (19 jaar, dus 4 jaar jonger en dit seizoen al goed voor 17 doelpunten). Brandt ziet bij Borussia Dortmund ook gewoon meer kansen op een basisplaats.

22 mei 2019 om 17:06

Bayern loopt al 3 jaar te slapen op de transfermarkt. Kovac durft toch niet met Brandt op het middenveld te spelen. Maar iedereen met een gezonde visie van voetbal (tuchel, Guardiola etc) zal Brandt op het middenveld zetten ten faveure van Muller. Brandt, Goretzka en Thiago was een geweldig middenveld geweest. Havertz komt volgend seizoen dus blijkbaar. Dan had je James toch nog kunnen behouden? Was vrij goedkoop en kon je eventueel volgend jaar nog verkopen voor meer geld.

22 mei 2019 om 17:20

Op de één of andere manier blijft dat lastig voor clubs die succes hebben, doorselecteren. We hebben het de laatste jaren genoeg gezien. Denk bijvoorbeeld aan het AC Milan van Maldini, Nesta, Pirlo, Gattuso of aan het Real Madrid van dit jaar. Bayern is hierin niet veel anders

ON: hele goede aankoop van Dortmund, dit is het koopje van het jaar. Als deze jongen geen clausule in zijn contract zou hebben zou hij in deze huidige markt, waar Bergwijn en Neres respectievelijk 30 en 50 miljoen moeten kosten, minimaal 60 miljoen waard geweest.

Verder zie ik weer het zoveelste jank-verhaal hier voorbij komen dat je zogenaamd niks bij je concurrent mag weghalen. Wat een vreselijke onzin, dit gebeurd naar mijn weten in elke competitie zolang ik mij kan herinneren. Man Utd haalt spelers van Arsenal weg, Real Madrid en Barcelona van Sevilla, Juventus van Roma. Hoezo is dit nu in Duitsland en Nederland opeens zo'n issue? Ik begrijp er helemaal niks van.

22 mei 2019 om 19:34

Over James wordt pas na de bekerfinale beslist. Die is dus nog niet weg.

22 mei 2019 om 20:42

Ik vraag me sterk af in hoeverre mensen zich verdiepen in de selectie van Bayern. Dat constante gezeur over het doorselecteren begint ronduit irritant te worden. Net als de fetisj die men hier heeft over jonge spelers.

Raak je de 30 aan dan mag je de prullenbak in en moet er iemand van 20 in. Dat je nog steeds bij de beste van de Bundesliga hoort maakt niet uit.

Bayern start volgend seizoen met een defensie met een gemiddelde leeftijd van tussen de 25-26 jaar. (ervan uitgaande dat Boateng niet vertrekt)

Een middenveld met een gemiddelde leeftijd van tussen de 25-26 jaar. (ervan uitgaande dat James vertekt)

En een aanval met een leeftijd van tussen de 26-27 jaar (hierbij reken ik wel Jeong & Arp. Al zullen er ook nog andere spelers bijkomen die het gemiddelde omlaag trekken)

Qua leeftijd valt het allemaal reuze mee, alleen werd het altijd omhoog getrokken door Robben (35), Ribery (36) en Rafinha (33) die alle 3 een minimale inbreng had.

Voor degene die ongetwijfeld aangaat komen met dat het weer niet goed genoeg is wil ik graag wijzen op de titel winst dit jaar. Dat na een dramatische 2 maanden die het volgend jaar waarschijnlijk niet zal hebben.

22 mei 2019 om 22:45

Het gaat me niet zozeer om de leeftijd. Pizarro is bijna 40 en is nog steeds belangrijk voor Bremen (en ook Bayern .

Ik kijk na de kwaliteit. Een elftal moet je altijd na succes jaren verversen. Bayern heeft dat te weinig gedaan in mijn optiek. Je wordt er blijkbaar kampioen mee in Duitsland, dat gebeurde tussen 2000-2010 ook meestal. 1/8ste finales of kwartfinale was vaak het eindstation. Voor Bayern moet de halve finale toch elk jaar de doelstelling zijn vind ik.

Met de huidige selectie wordt dat vrij lastig.

23 mei 2019 om 01:11

Het gaat niet zozeer over dat als je de 30 bent gepasseerd dat je dan de prullenbak in moet. Maar het is gewoon belangrijk dat je een goede balans in je selectie hebt qua leeftijd. Neem bijvoorbeeld het AC Milan van een jaar of twaalf geleden. Die hadden bijna allemaal spelers van tussen de 30 en 35. Van al die spelers moet je dan de komende jaren, gezien hun leeftijd en het einde van de carrière afscheid nemen. Het is gewoon heel verstandig om daarop te anticiperen door ook tijdens afstand te doen van wat oudere spelers en die te vervangen. Zo voorkom je dat je opeens in twee jaar een heel elftal moet gaan vervangen. Daar ging Bayern ook een beetje naartoe.

Mooi man, in Duitsland haalt Dortmund gewoon de spelers van Leverkusen en Bayern de spelers van Dortmund. Soort van hierarchie binnen de top 4.

Brandt is gewoon een goede voetballer, Duits international dus niet zo gek dat deze een stap maakt. Dortmund is lekker bezig zo, gaan ze Bayern het dan echt een keer moeilijk maken????

22 mei 2019 om 16:35

Verwacht dat Bayern ook een nieuwe selectie gaat krijgen dus zo'n gesmeerde machine als de afgelopen jaren zal het ook niet zijn.
Lijkt me toch een jaar dat Dortmund toe kan slaan!
Benieuwd wat Bayern allemaal gaat kopen deze zomer, dortmund staat er wat mij betreft nu beter voor.

22 mei 2019 om 16:46

Bayern heeft Dortmund ook overeind gehouden een aantal jaar geleden. Dan is het niet meer dan normaal dat er enige coulance aanwezig is. Ik vind het opzich nog niet zo verkeerd, stapsgewijs naar een hoger niveau. Eventuele afvallers die het niveau net niet aan kunnen, kunnen dan weer een stapje terug doen. In de Eredivisie zou zoiets ook wel mogelijk moeten zijn: Jong Psv - Sparta - Utrecht - Psv of Jong Ajax - Willem 2 - Groningen - Ajax.

22 mei 2019 om 16:52

Bayern heeft Dortmund een lening gegeven van 2 miljoen (op 1,5 miljoen was volgens mij geen rente, op de laatste 5 ton wel) op een totale schuld van 187 miljoen.

Dat is natuurlijk een prachtige geste van Bayern, wat ze overigens veel vaker doen (of charity wedstrijden spelen voor teams die bijna failliet zijn: Hansa Rostock, Kaiserslautern binnenkort en nog wel meer). Maar Bayern heeft Dortmund dus echt niet overeind gehouden.

22 mei 2019 om 17:53

Was een lening van 8 miljoen, en ja als dat toevallig de druppel was geweest die Bvb van faillissement behoede dan heeft Bayern Dortmund dus overeind gehouden.

22 mei 2019 om 18:05

Kan je dan even met een bron komen daarvan.

Hoeness heeft namelijk in 2012 laten weten dat zij (bayern) een lening van 2 miljoen hebben gegeven.

22 mei 2019 om 19:44

Het waren inderdaad 2 miljoen voor een paar maanden. Dortmund was niet in staat de salarissen te betalen. Dat kan zomaar naar een faillissement leiden.

22 mei 2019 om 16:47

Tussen 2011 en 2013 is dat toch aardig gelukt moet ik zeggen. Daarna ietwat afgezakt. Maar sinds 2018 weer teruggekomen. Gat wordt kleiner. Helemaal als je bedenkt hoe jong Sancho, Larsen, Weigl, Hazard, Brandt, Isak, Gomez, Balerdi, Akanji, Zagadou, Diallo en Hakimi nog zijn.

22 mei 2019 om 19:17

Hakimi is volgens mij nog steeds eigendom van Real Madrid

25 miljoen... Wat een koopje voor iemand zo goed en jong. Hoorde veel geruchten dat Arsenal ook geïnteresseerd was. Als Havertz en Bailey ook weggaan, zit Leverkusen toch in een licht probleempje.

22 mei 2019 om 16:34

Havertz blijft. Heeft toegezegd te blijven bij behalen CL

22 mei 2019 om 16:39

Havertz vertrekt in de zomer van 2020 naar Bayern.

22 mei 2019 om 21:38

Dank jullie voor de info. Had ik niet door

Echt een heerlijke speler deze Brandt. Volgens mij had hij een afkoopsom van 25 mln. Toch zonde dat Bosz zo'n speler voor dit bedrag moet laten gaan. Daar vind je normaal gesproken geen vervanger voor. Hoop niet dat Leverkusen helemaal leeg gekocht gaat worden na die eindsprint van ze.

Geweldige aankoop van Dortmund dit is echt een fantastische speler. Ook blij dat die niet naar de premier league is gegaan waar al die clubs zakken met geld hebben want voor het aanzien van de bundesliga is het belangrijk dat de sterspelers blijven.

Geweldige aankoop voor Dortmund, nog maar 23 jaar en al een geweldige voetballer. Aderlating voor Bosz maarja opzich was dit te verwachten. Had opzich wel verwacht voor een iets hogere prijs.

22 mei 2019 om 16:54

Hij had een afkoopsom dus hoger zat er niet in

22 mei 2019 om 17:23

Ooh okee dat wist ik niet, dan snap ik niet dat hij zo'n lage afkoopsom had. Maar bedankt

23 mei 2019 om 09:11

Het was voor Leverkusen 2 jaar geleden vrij lastig want hij wilde alleen verlengen als hij een gelimiteerde afkoopsom kreeg. Daarom is hij zo laag.

Balen voor Bosz dit zeg, niet alleen je sterspeler kwijt maar ook nog een naar een concurrent. En ook nog voor een dusdanig laag bedrag dat een waardig vervanger halen lastig wordt. Ook apart dat Bayern niet voor hem ging, met het vertrek van Rib en Rob leek me dit wel een nuttige speler.

Ben toch benieuwd waar hij gaat spelen dan. Is naar mijn idee het best op 10 of linksbuiten en dat is ook de positie van Hazard die ze net hebben gehaald. Ook Larsen en Sancho kunnen daar spelen en op 10 hebben ze Reus en Gotze al lopen.

Wel een hele goede speler die ik graag naar Arsenal had zien gaan.

22 mei 2019 om 16:30

Hij zou zelf als op 6 spelen naar witsel en reus op 10.

22 mei 2019 om 16:37

Ik denk dat Hazard op links zal gaan spelen met Sancho op rechts en Paco in de spits. Op het middenveld zal Witsel ver naar achteren spelen en Reus en Brandt ervoor. Die zullen dus iets meer verddigende arbeid moeten gaan leveren.
Met Gotze heb je een prima back-up voor de spits positie en als aanvallende middenvelder en Larsen is je back-up voor op de vleugels.

Ik denk dat het vooral een aderlating zal zijn voor Weigl en Philipp die hierdoor minder zullen gaan spelen. Verwacht niet dat Weigl Witsel eruit zal spelen en volgend seizoen zal Dortmund wel een sterkere centrale verdediger halen zodat weigle weer gewoon op het middenveld kan concurreren

22 mei 2019 om 16:45

Ik verwacht Reus in de spits, Sancho op rechts, Hazard op links. Brandt op 10. Weigl naast Witsel.

Hij had een clausule in zijn contract geloof ik waardoor hij zo goedkoop weg kan. Dat zag ik volgens mij in een tweet van Pieter Zwart voorbij komen. Is natuurlijk ook echt een koopje voor Dortmund!

Alleen maar goede versterkingen. Wel opvallend; blijkbaar is dortmund sportief en financieel een groot genoege stap om een binnenlandse transfer te nemen.

22 mei 2019 om 16:39

Dortmund verkoopt de meeste seizoenskaarten en heeft een grotere kans op de landstitel dan Bayer Leverkusen.

22 mei 2019 om 16:46

Heb je ooit een leeg stoeltje gezien dan in een thuiswedstrijd van Dortmund? Dat op zich moet toch al een motivatie genoeg zijn om voor die club te willen spelen.

22 mei 2019 om 17:08

Nee maar dat is bij Schalke, Frankfurt, Hsv, Koln, Bremen, Dusseldorf toch ook het geval? Men doet net als of Dortmund het beste publiek van Duitsland heeft. Frankfurt is in alles sfeervoller dan Dortmund. Alleen al de uitwedstrijden dit seizoen in de Europa League was een genot om na te kijken.

22 mei 2019 om 17:39

Dortmund heeft ook gewoon het beste publiek van Duitsland. Frankfurt heeft zeker een fanatieke aanhang, dat zal niemand tegenspreken. Maar Dortmund is een grotere club en dat stadion is ook gewoon immens.

22 mei 2019 om 19:37

Dortmund is voor veel van die jongens inderdaad ook doordat ze een mooie achterban hebben zeker de stap waard. Sportief gezien is Dortmund de laatste jaren wel wat beter als bijvoorbeeld een Leverkusen.

25 miljoen voor Brandt? Als dit waar is ligt het wel aan de lage kant, word nog steeds gezien als toptalent en kon wat mij betreft vertrekken voor 35 miljoen of meer.

22 mei 2019 om 16:33

Heeft een clausule van 25 miljoen in zijn contract staan.

Wat ben ik hier blij mee zeg!
Komt echt een goed team aan nu.
Qua opstelling ben ik wel benieuwd hoe Favre het gaat neerzetten.
Ik zou denken aan de volgende opstelling.
Bürki moet vervangen worden, zwakste schakel van het team. Delaney / Dahoud kan eventueel ook op de plek van Guerreiro. Voorin rouleren met Götze en Alcacer. Schürlle mag verkocht worden.

Aankoop
Hakimi
Diallo
Akanji
Schulz
Witsel
Guerreiro
Sancho
Brandt
T. Hazard
Reus
22 mei 2019 om 16:49

Julian Weigl wordt verkocht of? Je vergeet Larsen nog.

22 mei 2019 om 17:21

Tuurlijk vergeet ik Larsen. Ben er zelf alleen niet zo'n fan van en schat de rest ook hoger in voorin Maar hij zal zeker spelen ja. Verder zie ik liever Guerreiro op cvm dan Weigl, maar dat is persoonlijke voorkeur. Weigl speelde dit seizoen, vooral op het begin erg matig. Uiteindelijk zal iedereen minuten maken, maar dit waren voor mij de voornaamste namen om te spelen.

Mensen die dit mooi vinden maar vinden dat Bayern de competitie kapot maakt zijn wel echt hypocriet. Dortmund doet de laatste jaren niks anders dan de beste spelers weghalen bij de subtop van Duitsland. Nu alweer 3 topspelers weggehaald bij subtoppers. Ik vind het zakendoen van Dortmund zeer verstandig en begrijpelijk maar de mensen die dit loven en commentaar hebben op Bayern vind ik aardig hypocriet. Geen jaloezie en complimenten voor Dortmund, dat zeker

22 mei 2019 om 17:47

100% mee eens!!! Als Dortmund dat doet huilt niemand erom alleen bij Bayern hypocriet gedrag

Jammer, vond Bosz-Brandt wel een goede combinatie.

On: toch vreemd hoe het werkt in Duitsland. Bayern is de baas, Dortmund de onderbaas en daarna komt de rest. Vrees dat we in Nederland ook die kant op gaan.

22 mei 2019 om 16:48

Denk dat je een grote 3e partij over het hoofd ziet. Leipzig is onafhankelijk betreft geld en zal Dortmund voorbij gaan binnen nu en 5 jaar. Al is concurrentie altijd goed.

22 mei 2019 om 19:52

Leipzig zit wat betreft FFP sneller an hun plafond. Dortmund is een veel grotere club met een veel groter stadion en veel meer supporters. Leipzig heeft Red Bull maar Mateschitz kan vanwege het FFP natuurlijk niet onbegrensd geld in de club steken.

22 mei 2019 om 22:47

Maar hun beleid is natuurlijk erg sterk. Hebben alleen maar jonge spelers in de ploeg met enorm veel potentie. Bovendien de beste coach van de Bundesliga opggepikt vind ik. Kunnen voor relatief lage prijzen spelers wegplukken bij New York Red Bulls en Salzburg. Het is een vies spelletje, maar wel een effectief spelletje. Ik zie niet in waarom die Dortmund niet voorbij kunnen gaan. Behalve Keita heeft die ploeg nog nooit een speler weggedan. Maybe komt daar Werner bij. Leipzig is geen verkoopclub. Dortmund is wel een verkoopclub, die verkopen jaarlijks hun beste spelers aan de top van Europa.

Slecht nieuws voor Bosz dit en ook 25 miljoen is een beetje aan de lage kant lijkt het. Havertz zal ook wel weggaan hoop dat hij daar wel de hoofdprijs voor kan krijgen. Ik verwacht dat hij poging gaat doen om Ziyech te halen als hij het budget mag gebruiken. Zou een mooie club zijn voor hem ook denk ik.

En dan lopen janken als Bayern spelers weghaalt van andere Duitse clubs. Hypocriet!

Nu nog Cilissen halen of een andere doelman en je kan er weer tegenaan. En indien Cilissen naar Benfica zou gaan zou ik informeren naar Vlachodimos!

22 mei 2019 om 16:54

Bã¼rki is gewoon een prima keeper voor Dortmund, een van de betere in de Bundesliga. En ik schat hem zeker hoger in dan Cillessen

22 mei 2019 om 17:00

Ja maar geen topper die bovendien te veel blunders maakt. Tegen Bremen cruciale fout gemaakt, anders was Dortmund gewoon kampioen geweest. Ik ben helemaal klaar met die blundere keepers van Dortmund. Dat Burki dit seizoen goed gekeept heeft, klopt zekers. Maar het is gewoon geen topper.

22 mei 2019 om 17:03

Kan zijn, de momenten dat ik hem heb zien spelen (wat er toegegeven niet genoeg zijn) was ik niet zo onder de indruk.

Hebben alle andere topclubs liggen slapen of? 25 miljoen voor dit talent is tegenwoordig niet veel. Alhoewel ik hem graag bij bvb09 zie, snap ik de andere clubs echt niet.

Toch wel knap van Dortmund, Jammer voor Bayer Leverkusen. Die clausule is voor iemand met zijn kwaliteiten wel heel laag. Wel mooi dat zulke spelers nog kiezen om naar Borussia Dortmund te gaan inplaats van Bayern München. Ben benieuwd of Sancho dan vertrekt of blijft

22 mei 2019 om 16:58

Er was gewoonweg geen interesse van Bayern. Over Brandt hebben ze wel nagedacht maar gaan liever volgend jaar voor Havertz. Schulz (tegenover Alaba) en Hazard (tegenover Gnabry/Coman) zijn niet goed genoeg voor Bayern.

22 mei 2019 om 17:03

Maar wel bijna 40 miljoen betalen voor een zeer overschatte Pavard en 70 miljoen voor een speler die je niet eens nodig hebt in mijn optiek. James laten gaan, terwijl je nu het hele jaar weer Muller op 10 krijgt. Coman is de helft van de tijd in de ziekenboeg en is zekers niet eens specifiek beter dan Hazard. Wordt enorm opgehemeld vanuit de media. Beetje hetzelfde met Pulisic. Bayern mag heel snel gaan investeren. Jongens als Werner, Sane, Hudson-Odoi, Havertz, Gundogan zijn gewoon broodnodig nu.

Je kunt onmogelijk het hele seizoen met Tolisso, Thiago en Goretzka het doen? Kimmich hoort rechtsback. Muller is gewoon klaar in mijn optiek. Martinez idem. Leuk voor de cv positie, maar die jongen moet je niet op het middenveld meer in actie zetten.

Voorin heb je Lewandowski, Coman en Gnabry. Muller eventueel nog. Daarna heb je Arp, Zirkzee en Davies. Echte toppers zijn dat.

22 mei 2019 om 17:09

Wat ik dan niet echt snap, Juist als het om Duitse spelers gaat met zulke kwaliteiten is Bayern altijd meteen geïnteresseerd. Brandt was zeker wel een versterking geweest voor Bayern, Heeft veel potentie en is nog jong

22 mei 2019 om 20:22

Als je die onzin van Elphenomeno moet geloven dan lijkt het bijna dat Bayern geen kampioen is geworden dit jaar.

Mag ik je erop wijzen dat Bayern met dat team wat kennelijk helemaal niet goed is zojuist een reeks van 22 wedstrijden heeft neergezet waarin 57 van de 66 punten werden gepakt en daarmee de titel. Volgens mij vergeet je dat nog.

Bayern heeft een puntentotaal gepakt waar andere een recordseizoen voor zouden moeten hebben.

Martinez moet je niet meer op het middenveld hebben? Dit is toch niet serieus te nemen. Kijk de wedstrijden tegen liverpool nog eens na.

23 mei 2019 om 00:38

Martinez in grote wedstrijden kan prima. Martinez tegen clubs als Nurnberg, Augsburg, Hannover etc is totaal overbodig. Dat soort wedstrijden kon je prima met Thiago, James en Goretzka spelen.

Martinez is degelijk. Maar jij doet net of we hier met een Fernando Redondo te maken hebt. Het is defensief een nuttige kracht. Aan de bal is het allemaal maar heel beperkt.

Kan het vinger wijzen naar Bayern over het wegkopen van spelers bij concurrenten nu ook de kast in?

Zonder gekheid, ontzettend goede aankoop van Dortmund. Een kwarter voorin met Sancho, Brandt, Hazard en grote man Reus is op papier om te smullen. Tel daar Schulz bij op en Bayern kan (opnieuw) de borst nat gaan maken.

In een tijdperk waarin zelfs spelers als Neres geassocieerd worden met bedragen van rond de 60 miljoen, lijkt me 25 miljoen voor Brandt toch wat aan de lage kant.

22 mei 2019 om 17:08

Niet op jou specifiek gericht hoor, maar waarom nemen mensen niet even de tijd om eerst wat verder te lezen (in dit geval de reacties). Daar staat namelijk al een aantal keer dat hij een afkoopsom van 25m in zijn contract had staan.

22 mei 2019 om 17:29

Je kunt moeilijk van mensen verwachten dat ze de reacties door gaan lezen voordat ze reageren. Ik ben volgens mij al een van de weinigen die überhaupt de hele tekst leest voordat hij reageert. Mocht het inderdaad zo zijn dat Brandt een afkoopsom in zijn contract had staan, dan is het natuurlijk vooral slordig dat VZ dit niet in de tekst zet.

Dortmund is goed bezig. Ik zie ze zomaar kampioen worden volgends seizoen met het verouderende Bayern.

Spitsen genoeg nu voor BVB, Isak wellicht toch naar Ajax?

Nu zal Bosz zich wel weer op Ajax-spelers gaan richten. Die middenvelder van Hoffenheim hebben ze in elk geval al binnen.

Krijgen voorin zo wel erg veel keuze, nu dan op links heb je Brandt, Reus, Sancho, Larsen en Hazard, Brandt, Reus en Sancho kunnen op meerdere posities uit de voeten.
Zal dan wel het einde betekenen van Philipp want ik zie ze Gotze toch niet verkopen en Larsen zal hooguit verhuurd gaan worden nu dan.

Elftal is nu wel redelijk compleet, misschien nog een talentvolle keeper halen en die dan verhuren direct, Muller van Mainz zou een prima gokje kunnen zijn, verhuur je hem direct terug aan Mainz en laat je hem zichzelf ontwikkelen.

25 miljoen voor een jonge (maar geen onervaren) Duitse international.... Dat heeft Bor. Dortmund heel goed en slim gedaan ! Dat zijn slimme aankopen.

En weinig geld voor een binnenlandse transfer. Als je dat vergelijkt hier in NL met de bedragen die bij Bergwijn genoemd worden....

De transfers in de laatste dagen zijn inderdaad prima.

Brandt heeft zich onder Bosz kunnen bewijzen op 6, en was hier heel effectief. Als Weigl naar PSG gaat, zal Brandt moeiteloos in samenspel met Witsel deze positie kunnen overnemen.

Hazard zal afwisselend met Bruun Larsen op de vleugels spelen. Hier is vooral het verlies van Pulisic to compenseren.

Schulz is een logische transfer omdat de linksback positie heel veel problemen opleverde in de laatste seizoen zodra de spelers die deze positie kunnen spelen geblesseerd raakten.

Om uiteindelijk weer een keer kampioen te worden moet BVB vooral aan de psychische stabiliteit binnen het team werken. Die was in de 2de seizoen helft absoluut niet gegeven. De oerzaak is mij niet bekend, maar ik hoor wel dat er aan gewerkt zal worden. Het is aan Favre, Zorc en Kehl hier actief te worden tijdens de zomer. Vandaar zie ik ook het feit, dat er meer ervaren spelers bij komen als een vooruitgang op dit belangrijke onderdeel.

22 mei 2019 om 20:32

De transfers zijn niet slecht, maar als het probleem ligt bij de psychische stabiliteit van het team. Helpt het dan echt als je 2 spelers haalt waarvan er 1 bekend staat om het totaal verdwijnen in wedstrijden na de winter (hazard heeft nog geen enkele goede ruckrunde gespeeld) en een speler die pas de laatste 5 maanden echt goed is en daarvoor compleet dramatisch dit seizoen.

22 mei 2019 om 22:08

Het is een management probleem. Sommige spelers "verdwijnen" onder een trainer en spelen bij een andere stabiel. Er zijn genoeg voorbeelden in de BL, bijvoorbeeld Ribery -van Gaal.

23 mei 2019 om 00:37

Heel makkelijk om de aankopen van Dortmund af te zeiken, als de aankopen van Bayern veel minder overtuigend zijn. Een wisselspelertje van Hsv, 40 miljoen voor een overschatte verdediger en 70 miljoen voor een speler waar je voor dat bedrag veel betere spelers voor kunt kopen ( De Ligt ).

Hazard 25 miljoen is een koopje, marktwaarde is bijna het dubbele. Brandt 25 miljoen is ook een koopje, marktwaarde is het dubbele. Schulz misschien iets teveel voor betaald, maar linksback is broodnodig. En als je Schulz matig noemt wat vind je van Schmelzer of Diallo als ik vragen mag?

Leuke transfer! Dortmund doet goede zaken de laatste jaren en herbergt grote talenten als Sancho, Hakimi en Weigl. Dat wordt nu nog aangevuld met kwaliteitsspelers als Schulz, Hazard en nu dan ook nog eens Brandt. Mij lijkt Dortmund een geweldige club voor Jappie Cillessen.burki is, naar mijn mening, namelijk te inconsistent en wisselt de ene wereldredding af met een enorme blunder. Cillessen is toch wel wat betrouwbaarder, afgezien van zijn twee fouten in de laatste wedstrijd. Ik hoop dat Dortmund, Bayer Leverkussen en Leipzig het Bayern München lastig kunnen gaan maken, om zo de competitiespanning van dit jaar vast te kunnen houden. Ik vind de Bundesliga persoonlijk een heerlijke competitie met goed voetbal en mooiste stadions ter wereld, die elke wedstrijd bomvol zitten. Zelfs clubs uit de tweede en derde divisie hebben enorme stadions, die standaard gevuld zitten. Mij lijkt de Bundesliga de perfecte leerschool voor Engelse talenten, aangezien de druk minder hoog is dan in de Premier League, maar je ondertussen op zowel technisch als fysiek vlak enorm veel kan leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
T. MeunierMiddenvelder20
G. ReynaMiddenvelder21
J. SanchoMiddenvelder20
A. WitselMiddenvelder20
M. AkanjiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

2 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 2 0 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 33 3 1 0
2018/2019 Bayer Leverkusen 33 7 0 0
2017/2018 Bayer Leverkusen 34 9 0 0
2016/2017 Bayer Leverkusen 32 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Dortmund lijdt pijnlijke nederlaag; Bosz houdt punt over aan topper

Borussia Dortmund heeft in de tweede speelronde al de eerste averij opgelopen in de strijd om de Duitse landstitel. Na het goede resultaat tegen Borussia Mönchengladbach van vorige week leed een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van N’Golo Kanté. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren