‘Sterspeler van Bosz ondergaat deze week keuring bij Borussia Dortmund’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Julian Brandt was in de tweede seizoenshelft een belangrijke schakel in het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat zich zaterdag op de laatste speeldag wist te verzekeren van een ticket voor de Champions League. De Duits international gaat het avontuur in het miljardenbal echter waarschijnlijk niet meer meemaken, daar hij voor een overstap naar Borussia Dortmund lijkt te staan.

De geruchten over een transfer van Brandt gaan al langer rond en BILD weet dinsdag te melden dat de deal zich inmiddels in een afrondende fase bevindt. De buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit te voeten kan, wordt naar verwachting later deze week nog medisch gekeurd door die Borussen.

Brandt heeft naar verluidt een transferclausule van 25 miljoen euro in zijn contract staan, waardoor hij relatief goedkoop op te pikken is. De 23-jarige aanvaller maakte in 2014 zijn debuut bij die Werkself en kwam sindsdien tot ruim tweehonderd officiële wedstrijden. Dit seizoen was hij goed voor 7 doelpunten en 11 assists in 33 Bundesliga-wedstrijden.

Brandt lijkt na Nico Schulz, die eerder op de dinsdag voor 27 miljoen euro werd losgeweekt bij TSG 1899 Hoffenheim, de tweede aanwinst van Dortmund voor het aankomende seizoen te worden. De club die het seizoen afsloot als de nummer twee van de Bundesliga is volgens Kicker bovendien nog bezig met de komst van Thorgan Hazard van Borussia Mönchengladbach en de negentienjarige Barcelona-verdediger Mateu Morey.


Poll

Een goede aanwinst voor Borussia Dortmund?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door aramsey)

Ik ben hier ontzettend blij om. Dortmund is sinds vorig jaar goed bezig met verkopen en inkopen. Brandt blijft hiermee ook in de Bundesliga.

21 mei 2019 om 19:04

Dortmund koopt altijd goed in alleen is het bijna onmogelijk voor hun om de sterspelers te behouden. Als de sterspelers nou eens blijven i.c.m. het aankoopbeleid dan kunnen ze meestrijden met Bayern en de top van Europa.

21 mei 2019 om 19:55

Ik denk dat ze dit jaar geen ster spelers kwijtraken. Pulisic is een talent naar zeker geen ster

21 mei 2019 om 19:59

Denk je niet dat Sancho vertrekt? Die zou nog wel eens naar Man U kunnen vertrekken, want die gaan denk ik flink investeren deze zomer.

21 mei 2019 om 22:07

Denk je echt dat sancho naar man u wil ,met maar Europa league en zijn ver weg van de top van de premier league

21 mei 2019 om 19:10

Heerlijke aankoop. Kwaliteitsspeler, jong en de Duitse nationaliteit. Wat zou het mooi zijn om de hegemonie van Bayern weer eens te doorbreken. Gündogan op het middenveld er bij zou wel heerlijk zijn!

21 mei 2019 om 19:53

@ gelbreds

Helemaal mee eens met het doorbreken van de hegemonie.

Helaas, Gündogan gaat niet lukken. Zijn momentele salaris past helemaal niet in het salarishuis van Bvb. Zoiets moet je zien te voorkomen, anders loop je in onnodige en vruchteloze discussies met sommige spelers. Uitzonderingen hier zijn wellicht mensen zoals Messi, Ronaldo en misschien Mbappe

21 mei 2019 om 19:58

Hoe denk je dat BVB volgend seizoen gaat spelen? Gok zelf dat Sancho nog wel verkocht zal worden. Daar is zo veel belangstelling voor op het moment

Burki/hintz
Pisczek/Wolf
Akanji/topra
Diallo/zagad
Schulz/schme
Weigl/Delany
Witsel/dahou
Sancho/Guerr
Reus/Gotze
Brandt/Larse
Paco/philipp
21 mei 2019 om 20:05

Ik vergeet hier nu natuurlijk Hazard die lijkt te komen. Die zal dan op de plaats van Sancho gaan spelen gok ik zo

21 mei 2019 om 22:43

En dat soort middelmaat moet je dus juist weg doen.

Burki / Hitz klopt

Piszeck / Hakimi zal het zijn normaliter

Akanji / 2de optie is Weigl, Toprak wordt nauwelijks meer gebruikt

Bovendien heeft Dortmund Balerdi gehaard, dus Toprak zal vertrekken

Diallo / Zagadou is juist

Schulz / 2de optie is die Portugees met die moeilijke naam

Voor Schmelzer is het gewoon over

middenveld klopt, al hoop ik dat Gundogan nog komt , Dahoud zal dan vertrekken

Hazard ben je vergeten in je lijstje

Philipp vind ik niet goed genoeg. Kun je nog beter Isak bij de selectie houden.

Schurrle komt ook nog terug, zal ik ook meteen verkopen als ik Dortmund was.

Kun je nog aardig back-up team meemaken met Burki, Hakimi, Balerdi, Zagadou, Raphael, Weigl, Delaney, Dahoud, Larsen, Gotze en Paco.

Onana
Piszeck
Akanji
Diallo
Schulz
Witsel
Gundogan
Sancho
Brandt
Hazard
Reus

25 miljoen!?!? Pff dan hebben andere clubs wel lopen slapen zeg! Goed gehandeld van BVB!

21 mei 2019 om 19:01

Volgens berichten is de engelse top geinteresseerd maar Brandt blijft het liefst in de BuLi

21 mei 2019 om 19:40

En Leverkusen en Dortmund liggen natuurlijk ook niet al te ver van elkaar af. Wel net zo stabiel voor het thuisfront

21 mei 2019 om 21:18

Ik snap alleen niet dat Brandt dit zelf zou willen. Leverkusen zou denk ik wel het salaris van BVB kunnen matchen en verder speelt ie champions league en spelen zo ongeveer de drie grootste talenten van de Bundesliga in hetzelfde team. Plus een toffe trainer

21 mei 2019 om 22:45

Meer aanzien. Dortmund toch een grotere club dan Leverkusen. En financieel kunnen we ook niet tegen Dortmund opboksen.

Bovendien was deze clausule helaas vanaf deze zomer geactiveerd. Beetje hetzelfde verhaal als met Gotze toen der tijd. Leverkusen kan dus niks doen als de speler zelf wil.

Brandt wil graag in Duitsland blijven. Hij ziet waarschijnlijk bij Dortmund meer kansen dan bij Bayern. De stap zelf is een kleine stap, maar het is wel degelijk een stap helaas.

21 mei 2019 om 20:01

Waren genoeg clubs die de transfersom wilde ophoesten. Bayern, Spurs en United hadden hem allemaal al op tafel liggen. Zou me niet verbazen als Arsenal ook wel een bod heeft neergelegd hoor. 25 miljoen voor deze jongen is echt een wereld investering.

Hij wilde zelf gewoon erg graag naar Dortmund. Heeft die jongen ook nooit onder stoelen of banken gestoken.

Dortmund mag echt nooit meer klagen over Bayern, kopen zelf heel de Bundesliga leeg..

21 mei 2019 om 20:01

Nee hoor. Ze kopen iedereen leeg behalve Bayern. Bayern daarentegen koopt wel de hele Bundesliga leeg.

21 mei 2019 om 20:43

Precies dit. Dortmund kan zichzelf in het Duitse voetbal geen monopoliepositie vergaren, ze kunnen namelijk nooit Bayern leegkopen, dit in tegenstelling tot wat Bayern wel kan bij Dortmund (en ook meermaals heeft gedaan).

Ondanks dat ik het jammer vind dat Brandt waarschijnlijk naar Dortmund gaat, is het natuurlijk wel een erg goede transfer en kun je ook niet ontkennen dat dit Dortmund sterker maakt in de strijd met Bayern.

21 mei 2019 om 21:48


Inderdaad wat Dejan zegt. De machtspositie van Bayern is veel groter die kunnen elke speler van Dortmund betalen als ze willen. Meermaals gebleken dat dit ook gebeurt. Hummels, Lewandoski en Götze. Toch zeker geen koekenbakkers toen ze naar Bayern gingen

21 mei 2019 om 22:38

Dus omdat Bayern machtpositie groter is, is dat erger of wat? Dortmund koopt al jaren de beste spelers weg bij Leverkusen en Gladbach. Beetje hypocriet.

21 mei 2019 om 23:09

Ik vind er helemaal niets van. Wat Tilburg013 zegt is alleen incorrect.

21 mei 2019 om 22:56

Hele bundesliga leeg? Valt wel mee. Akanji, Witsel, Sancho, Diallo, Alcacer, allemaal niet uit de bundesliga

25 miljoen... Wat een aankoop zeg.

zieke transfer gewoon ook 'maar' 25 terwyl ik wel 40 zou verwachten, leverkusen is hier de verliezer

22 mei 2019 om 09:18

Gedurende het seizoen was al bekend geworden dat er in zijn contract een transferclausule van 25 miljoen zit. Hierdoor was de kans al groot dat hij na dit seizoen zou vertrekken.

Pfff Dortmund krijgt volgend jaar wel een heel lekker team hoor. Brandt, Reus, Hazard en Sancho. Eventueel met Reus in de spits kan dit echt genieten worden.

21 mei 2019 om 20:04

Gok dat Hazard wel als vervanger van Sancho gehaald zal worden

21 mei 2019 om 21:34

Ik denk dat sancho niet weg gaat vanwege dat BVB dat heeft aangekondigd hazard speelt hoofdzakelijk vaak linksbuiten dus brandt zal op middenveld komen met witsel en reus daarvoor misschien is wel aanvallend maar zou wel mooi elftal zijn.

21 mei 2019 om 22:48

Sancho blijft sowieso. Dortmund verkoopt Pulisic en haalt voor dat bedrag gewoon 3 toppers er voor terug. Echt petje af voor het beleid van Dortmund de afgelopen 2 jaar. Was daarvoor best kritisch, omdat in mijn optiek na het vertrek van Klopp de ploeg ietwat is afgezakt en niet meer die winnaars mentaliteit had. Er zit nu weer een plan achter en het oude Dortmund lijkt weer terug te komen. Nu heel snel Delaney nog vervangen en de keeper.

Jammer dat die niet naar Arsenal gaat voor zo’n ‘laag’ bedrag.

21 mei 2019 om 19:59

Arsenal slaapt altijd als het gaat om transfers, kunnen spelers ook niet op de juiste manier benaderen en zitten altijd mis. Als dit zo door gaat zal de aantrekkingskracht van Arsenal alleen maar dalen, zeker als je kijkt naar hoe er gepresteerd wordt.

Dortmund is goed bezig zeg, krijgen echt een sterke selectie. Brandt, Reus en Sancho voorin is niet verkeerd.

Hier had ik op gehoopt. Hij is de gewenste vervanger van Pulisic, en, qua spelstijl lijken ze ook op elkaar. De marktwaarde van Brandt wordt met 40 Mio aangeven. De clausule is 25 Mio. Zo gezien is deze investering zonder enige risico.

Er is nog altijd een groot gat tussen de financiele mogelijkheden van Borussia en Bayern, maar het gat wordt kleiner, vandaar blijft de hoop op een echte kampioenswedstrijd tussen deze 2 clubs levend.

21 mei 2019 om 19:51

Ik heb het laatst voorbij zien komen. Qua financien zitten Dortmund en Bayern op het zelfde niveau. Mede door de verkoop van spelers bij Dortmund. Het is mooi hoe ze zo een groot gat in een korte tijd hebben gedicht

21 mei 2019 om 20:07

Het verschil is kleiner geworden, dat wel, maar de omzet per seizoen toont nog een behoorlijk verschil aan: 536 Mio 2017-18 (bvb) tegenover 700 Mio 2019 (bayern) Het gemiddelde salaris niveau ligt bij Bayern ook ongeveer 30% hoger.

Ik geef je wel gelijk. De club heeft fantastisch hard gewerkt om dit te bereiken, we hopen dan dat het goede beleid en het geluk (belangrijke factor bij de professionele sport) aanblijft.

Jou commentaren inzake Borussia worden meer en meer positief. Ga zo door (knipoog)

21 mei 2019 om 20:45

Die 700 miljoen is neem ik aan afgerond? Ik dacht te lezen dat het juist nog iets dichterbij was, ik zal het dan maar even opzoeken dan.

Ik denk dat Dortmund volgend jaar nog sterker is dan dit jaar en hopelijk krijgen ze hun plekkie terug in de Cl.

Ik ben steeds meer een liefde voor Dortmund aan het krijgen. Maar hey een van mijn favoriete spelers speelt er nog(reus)

21 mei 2019 om 21:23

Het gat lijkt kleiner geworden vanwege de eenmalige hoge transfers van Bvb. Maar realistisch gezien is dat niet zo, volgens mij is de omzet op vrijwel alle andere vlakken bij BVB gedaald (ook een eenmalig iets overigens). Zowel

Met de verwachte omzet van ruim 700 miljoen van volgend jaar voor Bayern zal het omzet verschil waarschijnlijk tussen de 250-300 miljoen liggen. Los van de nieuwe deal die Bayern aangaat met Audi.

Enorme prestatie van Bvb, de groei van de laatste jaren. De omzet van 536 miljoen is alleen zeer vertekenend aangezien er voor 222 miljoen aan transferinkomen inzit.

21 mei 2019 om 22:36

Volgend jaar moet Dortmund gewoon kampioen worden. Alleen nog een goeie cm en goeie keeper en je hebt er echt een geweldig elftal rondlopen. Op de backposities nu gewoon de beschikking over Schulz, Hakimi, Raphael (die nauwelijks daar gebruikt wordt opmerkelijk) en Piszeck. Centraal Akanji met Diallo en Zagadou die er aankomt. Ook Weigl kan daar prima spelen. Een goeie cm naast Witsel is vereist. Weigl wordt er nauwelijks opgesteld helaas. Delaney en Dahoud vind ik beide niet goed genoeg. Gotze, Reus en Brandt als opties op de cam positie. Sancho met Hazard op de flanken. Larsen als back-up. Reus zal eerste spits worden, met Paco de perfecte back up spits in huis.

Gundogan en een goeie keeper halen en ik vind deze selectie serieus sterker dan dat van Bayern Munchen. Nog breder ook.

21 mei 2019 om 22:42

@ Isimic

Klopt allemaal wat je schrijft. Gelukkig was dit jaar de financiele overmacht van Bayern niet in de puntenafstand met Borussia te zien. Gezien de financiele omstandigheden is Bayern eigenlijk verplicht kampioen te worden. Zo niet, worden ze alleen maar uitgelachen. Verder heeft BVB geen andere mogelijkheid als door slimme transfers de geld kloof met Bayern kleiner te maken.

22 mei 2019 om 00:47

Cillesen en Gundogan

Voor 25 miljoen is dit wel echt een geweldige aankoop zeg. Daar kun je mee thuiskomen. Prima toevoeging voor het elftal.

Au au au pijnlijk dit. Zo blijven we voor altijd Neverkusen.

Uitstekende transfer! BVB gaat komende zomer spierballen tonen, nationaal als internationaal. Persoonlijk hoop ik nog op Cillesen, Moise Kean en Gündogan. GK: Burki LA: Schulz CV: Akanji CV: Diallo RA: Hakimi CM: Witsel CM: Weigl LAM: Hazard CAM: Brandt RAM: Sancho SP: Reus.

22 mei 2019 om 06:16

Waarom zou je Moise Kean willen als je ook nog Paco hebt achter Reus, en Isak die terugkomt van de uitleenperiode. Dat is totaal onlogisch. Daarbij is het onrealistisch, want Juve gaat Kean nooit verkopen; in ieder geval niet voor een prijs die Dortmund kan of wil betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren