Bosz: ‘Als ik Manchester City was, zou ik De Ligt meteen halen’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Matthijs de Ligt wordt al lange tijd in verband gebracht met Barcelona, maar Peter Bosz denkt dat de Oranje-international ook zeker niet zou misstaan bij Manchester City. De trainer van Bayer Leverkusen denkt dat de Engelse landskampioen er goed aan zou doen om de Ajax-verdediger in huis te halen. Bosz zegt in gesprek met Voetbal International dat De Ligt in de achterhoede van the Citizens een goed duo zou vormen met Aymeric Laporte.

“Als ik Manchester City was, zou ik hem meteen halen. Vincent Kompany gaat weg en Nicolás Otamendi vind ik niet goed genoeg. Hij zou perfect passen naast Laporte”, aldus Bosz, die in het seizoen 2016/17 bij Ajax samenwerkte met De Ligt. “Die gaat nog beter spelen met Matthijs naast zich, daar ben ik van overtuigd. Barcelona hoor ik ook overal, maar daar heb je wel met Gerard Piqué te maken. Dat zou betekenen, als Samuel Umtiti inderdaad weggaat, dat hij links centraal moet komen te spelen. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, want Matthijs kan in mijn ogen net zo makkelijk links als rechts centraal spelen.”

De negentienjarige De Ligt heeft grote indruk gemaakt op Bosz. “Naast Virgil van Dijk is hij ook bij Oranje een zekerheid. Dat maakt indruk”, vertelt de Leverkusen-trainer. “Elke topclub wil hem hebben. Normaal zou ik bij een negentienjarige jongen die twee jaar profvoetbal achter de rug heeft, zeggen: Geduld, het komt nog wel, pak nog twee ervaringsjaren mee bij Ajax. In de Eredivisie, in de Champions League. Alleen, ik denk dat Matthijs de uitzondering is die de regel bevestigt. Dat hij nu al klaar is voor die stap. Maar wat is de beste stap? In mijn ogen de club waar je kan spelen.”

De Ligt werd ook lange tijd gelinkt aan Liverpool, maar volgens de Liverpool Echo kan de Champions League-finalist afgestreept worden. Na de laatste thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht ging De Ligt kort in op zijn sportieve toekomst. “Er is nog niets rond met een club. Dat is op dit moment niet aan de orde. Als het goed is, is het niet mijn laatste thuiswedstrijd. Je weet het natuurlijk nooit. Ik kan nu leuk verkondigen dat ik blijf of wegga, maar er is niets aan de orde. Daar ben ik heel eerlijk in. Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet. Ik ben hier nog steeds met Ajax."Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Mee eens. De Ligt is opgegroeid in de Cruijff filosofie en dat is exact de filosofie die Man City nu ook hanteert. Daarnaast vertrekt, na Kompany, Otamendi ook nog en De Ligt vind ik sowieso beter dan Stones.

21 mei 2019 om 08:19

Wat een belachelijke uitspraak weer. Cruijff filosofie is niet alleen aantrekkelijk voetbal met veel pressie en dominantie he.

21 mei 2019 om 08:43

Wat dan nog meer?

21 mei 2019 om 08:52

Eigen jeugd een kans geven, om mee te beginnen.

21 mei 2019 om 09:30

Alleen als de jeugd beter is als wat er al staat of wat je kan kopen.

21 mei 2019 om 10:00

@StaaltjeV: ben jij soms vergeten dat Foden eigen jeugdproduct is? Dan heeft Man City ook nog eens Eric Garcia als eigen jeugdproduct. Verder heeft Man City heleboel jonge spelers in de basis staan (Laporte, Stones, Bernardo, Sterling) en dan heb je daarachter nog Sane, Mendy en Jesus. Weliswaar gekocht, maar wel allemaal jeugd. Man City geeft jeugd dus wel degelijk kansen. Zeker als je ziet dat Foden op 18 jarig leeftijd gewoon in basis stond tegen o.a. Spurs, Cardiff, Leicester City en Hoffenheim.

21 mei 2019 om 10:15

Zo hey! 1 jeugdspeler! Van de honderden die er overal zijn weggeroofd. Mag lijden dat Diaz ze volgend jaar uit de CL knikkert. Dat was ook zo'n toptalent toch? Pep zn filosofie is kopen, kopen, kopen, niks jeugd inpassen.

21 mei 2019 om 10:26

Heel simpel, de jeugd moet ook het niveau aankunnen, en als je heel eerlijk bent zie ik niet veel enorme toppers die het niveau aankunnen van Manchester City momenteel.

21 mei 2019 om 10:39

@harryloenst:

Het is echt pure bullshit om te zeggen dat Guardiola's filosofie "kopen, kopen, kopen, niks jeugd inpassen" is. Als er een trainer is die de jeugd een kans geeft, is het Guardiola wel. Zie jij een andere trainer Zinchenko gebruiken op de linksback positie op zo'n jonge leeftijd?? Zie jij een andere trainer in de Europese top een speler als Foden, nog maar 18 jaar, een basisplaats geven tegen teams als Tottenham Hotspur, Leicester City en Cardiff City in de meest cruciale moment van het seizoen?? Nee, ik niet. Alleen als de desbetreffende talent boven de 20 jaar oud of als er geen enkele belangen meer op het spel staan bij wedstrijden. Guardiola was ook degene die Kimmich de kans gaf bij Bayern Munchen. Bij Barcelona precies hetzelfde met Sergio Busquets, Pique en Pedro. Het is dan ook klinkklare onzin om te zeggen dat Guardiola's filosofie alleen maar kopen is.

De reden dat Guardiola veel koopt bij City, is dat er, op Foden en misschien Eric Garcia na, geen een talent rond loopt die de potentie heeft om het niveau van het eerste van Man City te halen. Ze hebben veel kwantiteit aan talent rondlopen bij City, maar nauwelijks talent met Kwaliteit rondlopen. De talent bij Man City halen hooguit de middenmoters van van Duitsland of Spanje, maar niet het eerste van Man City. Guardiola is ook niet gek en gaat niet zomaar kansen geven aan jeugdspelers waar een bepaalde potentie ontbreekt.

Verder zat Guardiola ook nog eens opgezadeld met veel 30 plussers als: Clichy, Sagna, Zabaleta, Demichelis, Kolarov, Fernando, Navas, Nasri en noem ze maar op. Man City kon daarom niets anders dan veel geld uitgeven voor onder andere nieuwe backs. Zeker als je in de jeugd niks hebt lopen die van goede potentie/kwaliteit zijn. De enige spelers die eventueel voor de breedte gekund zouden hebben, zijn Maffeo en Angelino, maar Maffeo speelt nu geen enkele minuut meer bij een degradatie club genaamd Stuttgard. Aan Maffeo twijfel ik dus wel een beetje.

Over Diaz gesproken. Diaz weigerde zelf z'n halfjarig contract te verlengen bij Man City, net als bij Sancho het geval is. Man City wilde deze jeugdspelers gewoon graag behouden, maar zij weigerde zelf.

21 mei 2019 om 10:47

Je ziet uberhaupt geen jeugdspelers bedoel je? Elk jaar worden er wel weer een aantal de hemel in geprezen, die vervolgens genegeerd worden en vertrekken. Celina, Garcia, Adarabioyo, Denayer, Boyata, Gunn, Diaz, Rekik, Suarez, Maffeo etc. En één voor één vertrekken ze allemaal ten faveure van het verdienmodel van City. Een paar knaken bij elkaar verkopen om 1 grote knaak te kunnen bekostigen.

Gek he dat Diaz, Sancho etc. zelf vertrekken. Zij hebben bovengenoemd verdienmodel prima door en kiezen eieren voor hun geld.

Ken je Trent Alexander Arnold? Die speelde op zn 19e een Champions League finale.

21 mei 2019 om 11:04

@harryloenst:

Als die talenten die jij opnoemt (celina, Garcia, Adarabioyo, Denayer, Boyata, Gunn, Diaz, Rekik, Suarez, Maffeo), hebben allemaal een zeer lage potentie! (Op Diaz en Garcia na). Dat zijn geen toptalenten. Kijk maar eens waar deze spelers nu spelen. Vervolgens haal jij TAA erbij als voorbeeld om te laten zien dat Liverpool wel kansen aan jeugd geeft, maar je vergeet je intussen dan ook alle andere talenten, met een beperkte potentie, die geen kansen krijgen bij Liverpool? Juist ja! Net als iedere club op deze wereld moet ook de jeugd van bepaalde kwaliteit en potentie hebben om hun kansen te krijgen in het eerste elftal. Bij Liverpool is dat TAA en bij Man City is dat Foden. Sancho zou deze kans ook zeker hebben gekregen. Ik schat hem hoger in dan Leroy Sane. Garcia zal die ook krijgen als hij zich doorontwikkeld, maar je moet niet alsof Man City alleen maar talent koopt om door te verkopen. Grotendeels is het waar dat City z'n jeugd gebruik om aan te verdienen, maar als er een toptalent tussen zit, geeft City onder Guardiola het desbetreffende talent gewoon kansen. Kijk ook maar eens naar Zinchenko. Hij kwam voor slechts 1,5 miljoen euro van een Russische middenmoter en mislukte bij Psv, maar nu heeft hij gewoon een basisplaats bij Man City!

Verder zeg je wel over het "verdien model" van talenten bij Man City, maar hoe zit dat dan bij Ajax? Zij leiden toch ook talent op om later veel geld te verdienen aan het talent?

21 mei 2019 om 11:20

3 jaar geleden roemde Guardiola Adarabioyo bijv. nog zijn CV voor de toekomst en nam hij hem ook mee op wereldoefentournee. Daarom mochten wij hem niet huren.
En verschil tussen Liverpool en City is dat er bij de één 100 jeugdspelers uit de hele wereld worden gehaald en bij de ander 10. Daarnaast zit daar bij Liverpool geen verdienmodel aan, zoals bij City. Ajax verkoopt zijn spelers pas als deze al meerdere seizoenen in Ajax 1 hebben gepresteerd. Dat is ook nogal een verschil. En zo is City zijn handelswijze uniek. Het heeft dus geen enkele zin om vergelijkende argumenten aan te dragen die kant noch wal raken.

21 mei 2019 om 08:45

Hoewel ik De Ligt ook bij City zie passen, zeker gezien het vertrek van 1-2 verdedigers. Echter hoop ik dat bij het vertrek van 2, maar maximaal 1 nieuwe verdediger wordt gehaald en dat Pep de jeugd een kans geeft. Garcia heeft in de bekerwedstrijden laten blijken enorm veel potentie te hebben.

Hiernaast denk ik dat Barcelona in een te ver gevorderd stadium is met de ligt waar City nog moeilijk tussen komt. Althans, dan laat de media mij geloven.

21 mei 2019 om 10:03

Garcia moet idd 4e centrale verdediger worden. Hopelijk lukt het Guardiola om De Ligt nog te halen, maar gaat hij niet nog een 2e CV kopen. CV, CVM en linksback is wat City nodig heeft.

21 mei 2019 om 10:16

Weet je wie een leuke linksback had kunnen worden voor City? Angelino.

21 mei 2019 om 10:25

@harry Als City zijnde had ik Angelino niet verkocht maar verhuurd. Hij zit nog niet op het gewenste niveau als back van City, maar kan dit absoluut wel worden. Hij heeft een fantastisch eerste seizoen gehad bij Psv. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of ze een terugkoop optie hebben op hem.

21 mei 2019 om 10:27

@zermatt Ik betwijfel of ze voor een linksback gaan. Ik meen mij te herinneren dat Pep het vertrouwen houdt in Mendy en Zinchenko gaat hoogstwaarschijnlijk binnenkort een nieuw contract ondertekenen. Hij doet het absoluut niet onverdienstelijk op die positie en doet het met de maand beter.

21 mei 2019 om 10:28

Zinchenko speelde de wedstrijden dat ik keek ook erg goed en leuk voetbal, dus kan helemaal geen kwaad toch als je hem op de linksaxhter positie houdt?

21 mei 2019 om 11:56

Hanteert City de Cruijf filosofie? Welke jeugdspeler breekt er dan door bij City?

zal snel duidelijk zijn

Laten we hopen van niet. Zou het bijna pijnlijk vinden om zo'n nuchtere kerel bij zo'n club te zien.

21 mei 2019 om 07:48

Bij welke club zou je hem dan wel willen zien? (En dan bedoel ik van de geïnteresseerde clubs Barca - Juve - City - Bayern - United)

21 mei 2019 om 08:40

Barca en Bayern vind ik de mooiste opties. United en City niet, want dan wordt de concurrentie van Liverpool versterkt. Juventus lijkt me niks, omdat ik hem geen Italiaanse verdediger vindt en die competitie sowieso moeilijker te volgen is.

21 mei 2019 om 07:49

Wat bedoel je met zo’n club?

21 mei 2019 om 07:51

Altijd maar weer dat gezeik over de clubs... Hoe zit het dan met Chelsea dat groot is geworden met het geld van Abramovich? Of Red Bull Leipzig dat dankzij Red Bull groot is?? Die clubs krijgen bijna nooit kritiek. Man City en PSG zijn altijd de aangewezen zondebok in het huidige voetbal, terwijl ik nooit iemand kritiek hoor over clubs als Chelsea, RB Leipzig, Hoffenheim etc etc, terwijl zij op exact dezelfde wijze groot zijn geworden. Dan zwijg ik nog over het feit dat Barcelona en Real Madrid steeds indirect geholpen moesten worden met EU geld via Spaanse banken

21 mei 2019 om 07:56

Leipzig en Hoffenheim zijn nog niet zó groot dat ze zoveel in de spotlights staan. Chelsea ben ik het mee eens, vind ik ook geen zak aan. In Spanje ben ik voor Valencia. Ik ben het wel met HarryLoenst eens. Ik zie De Ligt ook liever niet in het babyblauw, ook al zou dat goed voor zijn ontwikkeling kunnen zijn. Hij kan zich ergens anders vast ook goed ontwikkelen.

21 mei 2019 om 08:31

In de topjaren van Chelsea was dat wel anders hoor... en wacht maar tot RB Leipzig een keer kampioen wordt. Er zijn helaas maar weinig grote clubs die 'sympathiek' beleid voeren, dus Arabische of Russische geldschieters of niet, na succes valt er altijd wel iets te vinden om het minder mooi te laten glimmen.

21 mei 2019 om 08:42

Zermatt, als je mijn reacties een beetje in de gaten heb gehouden dan zou je moeten hebben gezien dat ik die clubs ook verafschuw. Juventus kun je daar nog aan toevoegen met hun honderden uitgeleende jeugdspelers en de backup van Fiat.

Man c speelt op de helft van de tegestander waardoor er veel ruimte achter de verdediging ligt. In mijn ogen juist waar de ligt aan moet werken om beter in de ruimte te verdedigen. Bij barca is dit ook het geval echter vind ik de spaanse competitie minder sterk dan de engelse. Man c is voor de ontwikkeling van de ligt de beste club.

21 mei 2019 om 09:15

Waar denk jij dat Ajax veelal speelt dan?

21 mei 2019 om 09:36

Waar doel je precies op met je vraag? Ik vind het verhaal van matthewole best duidelijk namelijk.

21 mei 2019 om 09:46

Bij Ajax speelt de Ligt ook met veel ruimte achter de verdediging, en daar blinkt hij juist uit. Eredivisie en in Europa.

21 mei 2019 om 10:34

Inderdaad, de Ligt laat zijn dat hij ook prima mee kan voetballen op het middenveld en is enorm snel in de sprint (voor een verdediger). En ik snap niet wat matthewole wilt zeggen met zijn idee, maar Kompany, Otamendi, Laporte en Pique zijn toch echt niet sneller dan de Ligt en spelen allemaal op de helft van de tegenstander

21 mei 2019 om 12:51

Ik vind dat hij zich hierin nog kan verbeteren. In het NL en bij ajax in europa zie ik regelmatig dat hij zich laat lokken uit zijn cv positie. Daar zijn ook doelpunten of kansen uitgekomen. Tuurlijk heeft hij hrt meerendeel uitstekend gespeeld en zal hij, netzoals elke andere speler, niet foutloos spelen. Maar ik denk dat dit wel een aandachtspunt is wat hij beter jan verbeteren bij msn c dan bij barca.

21 mei 2019 om 12:54

Ajaxcunian. Eredivisie en premier leugue is kwa niveau wel een groot verschil. Dat hief ik jouw toch niet te vertellen 😉

21 mei 2019 om 14:01

Tuurlijk laat hij daarin weleens een steekje vallen, net als elke andere verdediger op van Dijk na.

Ik zie De Ligt liever naar City dan naar Barca gaan eerlijk gezegd. Barca is een fantastische club met een prachtige historie maar de tijd dat ze mooi verzorgt voetbal spelen lijkt helaas voorbij. Natuurlijk is het nog genieten van Messi maar dat is het wel zo'n beetje. Ik vind dat City met Guardialo de Cruijff filosofie veel beter uitdraagt dan Barca tegenwoordig. Misschien, en dat hoop ik echt van harte, dat Frenkie Barca weer ouderwets aan het voetballen krijgt maar afgelopen seizoen kon ik meer genieten van Ajax en City dan van Barca.

21 mei 2019 om 08:33

Dit is korte termijn denken. De Ligt kan nog minstens 15 jaar mee en de kans is groot dat hij lang bij één absolute topclub blijft. Je weet niet hoe lang Guardiola bij City blijft en goed voetbal zit in het Barca-DNA

Ik zie De Ligt liever naar City dan naar Barca gaan eerlijk gezegd. Barca is een fantastische club met een prachtige historie maar de tijd dat ze mooi verzorgt voetbal spelen lijkt helaas voorbij. Natuurlijk is het nog genieten van Messi maar dat is het wel zo'n beetje. Ik vind dat City met Guardialo de Cruijff filosofie veel beter uitdraagt dan Barca tegenwoordig. Misschien, en dat hoop ik echt van harte, dat Frenkie Barca weer ouderwets aan het voetballen krijgt maar afgelopen seizoen kon ik meer genieten van Ajax en City dan van Barca.

Ik blijf toch hoop hebben dat die naar Arsenal gaat! En anders hoop ik dat die naar Barcelona gaat zodat Umtiti waarschijnlijk gaat vertrekken en dat hij naar Arsenal gaat.

21 mei 2019 om 11:49

Beide scenario's zijn schier onmogelijk. Arsenal kan De Ligt niet betalen en ook niet verleiden om wel voor ons te kiezen (wat hebben we hem te bieden..?). En als De Ligt naar Barcelona vertrekt, dan betekent dat niet dat Umtiti per se beschikbaar komt. Piqué wordt een dagje ouder, die zal niet nog 2 seizoenen onbetwiste basisspeler zijn. Dat maakt de kans erg groot dat het toekomstige centrum van Barcelona het duo De Ligt - Umtiti gaat worden. Als Arsenal zijnde maak je daar absoluut geen kans op.

Man cityis een mooie club en de PL uitdagend maar zie de Jong en De Ligt liever in een team. En denk dat ze zelf die voorkeur ook hebben.

Er zijn maar weinig verdedigers die nu nog een hoger niveau hebben dan de Ligt. Van Dijk is er een van. Bij City spelen ze niet en ze hebben een vacature. Ik zou alleen daar niet heen gaan als ik de Ligt was. Je komt er namelijk niet snel meer weg en het lijkt me veel heerlijker wonen in Spanje. Ik zou kiezen voor Madrid of Barcelona.

21 mei 2019 om 12:00

Bij City kom je moeilijk weg? Dan zien we bij Sane ja.. Hijmag lekker vertrekken voor slechts 70 miljoen euro..

Dat heb ik met alle topploegen momenteel. Matthijs de Ligt zou bij geen enkele topclub misstaan op dit moment. Niet alleen voor het nu, maar ook voor de toekomst. Als je hem weet te strikken kun je jaren vooruit. Doet ook geen gekke dingen in de media en is daarmee dus ook nog een potentiele aanvoerder die binnenhaalt. Waarom zou hij bij Real Madrid niet de opvolger van Ramos kunnen worden? Of in Turijn van Chiellini. Natuurlijk kan Barca hem ook gebruiken en zal het spel van Man City hem ook wel liggen.

Bij Man City komt hij wel in de zwaarste competitie van de wereld terecht. Dus zou idd goede keuze zijn.

Als het waar blijkt te zijn dat Overmars de prijs van De Ligt laag houdt, is dat toch schandalig slecht. Hij moet toch optreden voor de belangen van Ajax en niet zijn liefdesgevoelens voor Barca etaleren met deze handelswijze. 60 a 70 mln terwijl je makkelijk 90 mln kan krijgen (lees interesse van o.a. Psg, Juventus, Bayern).

Voor de Engelse competitie zou het een geweldige versterking zijn. Met het oog op zijn waarde voor Oranje zou ik dit ook toejuichen.

Als ik vanuit zijn oogpunt kijk zou ik toch gaan voor de stabiliteit van Barcelona en de kans om te spelen met Messi. Wel benieuwd hoe Overmars dit gaat managen, hoop dat hij de prijs weet op te drijven naar mate de deadline van de transferperiode nadert.

Om vervolgens op de bank te belanden net zoals andere toptalenten als Foden en Sane? Guardiola gaat soms genadeloos om met talenten, hij is iemand die alleen maar naar succes hunkert, leeftijd en lange termijn boeit hem niet zo

21 mei 2019 om 11:38

Wat een onzin. Jij bekijkt het puur selectief naar talenten die op de bank zitten. Zit Bernardo Silva op de bank? Zit Zinchenko op de bank? Zit Sterling op de bank? Stones heeft dit seizoen ook genoeg basisplaatsen gehad, net als Sane. Als er iemand is die aan de lange termijn denkt, is het Guardiola wel. Hij koopt niet voor niets jonge spelers in om ze vervolgens beter te maken. Foden kreeg dit seizoen gewoon een basisplaats tijdens de cruciale fase van het seizoen. Hij mocht starten tegen Spurs, Cardiff City en Leicester City. Zinchenko heeft zelfs bijna alle wedstrijden gespeeld dit seizoen bij Man City.

Je moet niet uit je nek lullen dat Guardiola de jeugd geen kansen geeft. Als de jeugdspeler de potentie heeft om het niveau van Man City aan te tikken, zoals bij Foden, dan krijg je gewoon kansen. Foden zal in de toekomst ongetwijfeld vaste basisspeler worden. Jouw clubje Chelsea gaf RLC pas een basisplaats nu hij 22 jaar is. Dan moet je niet Guardiola en Man City gaan afkraken dat zij geen jeugdspelers kansen geeft.

21 mei 2019 om 12:20

Je moet mij geen woorden in de mond leggen, want ik zeg niet dat Guardiola talenten geen kans geeft. Wat ik zeg is dat hij SOMS , op cruciale momenten, geen beroep doet op zijn jeugdtalenten. Neem die twee wedstrijden tegen Spurs in de CL als voorbeeld. Sane startte in beide wedstrijden op de bank. Zinchenko speelt omdat Mendy niet inzetbaar is. Foden zal erg trots zijn om zijn 4 basisplaatsten! Wat zonde om zo’n talent op de bank te laten rotten.Mij boeit jeugdtalent niet zo. Als een club genoeg geld heeft, zoals dat bij Chelsea het geval is, dan zie je dat er spelers gekocht worden rond de 22-24(of begin twintigers) , omdat die spelers de top van hun kunnen hebben bereikt of nog gaan bereiken, en je ze daarna nog met restwaarde kan verkopen. Dat is ons business-model. Dat er zo af en toe talent doorbreekt is mooi, maar geen doel opzich.
Ps; RLC is trouwens 23.

Qua niveau kan hij daar goed bij zitten... Hoop echter niet dat hij bij City komt. Vind ik persoonlijk van alle topclubs de minst charmante.

21 mei 2019 om 11:02

Dat hoor ik vaker, maar ik snap het niet goed. City heeft prachtige spelers als Aguero, Silva, Silva, Sane en De Bruyne. En ze spelen leuk, aanvallend voetbal.
Authentieke topclubs als Real Madrid en Barcelona geven tegenwoordig net zoveel geld uit. Waarom is City dan het minst charmant?

21 mei 2019 om 13:05

Omdat het gewoon een olie club is daar hebben veel mensen natuurlijk minder sympathie bij, wat natuurlijk ook logisch is. Verder hebben ze wel een waanzinnig goed elftal, spelen ze in een mooie competitie en ze hebben ook een goed toekomstbeeld. Ik vind dat ze met Sterling, Sane, Bernardo, Laporte, Ederson, Jesus, Mendy en Foden toch wel spelers hebben waar je in de toekomst een team van zou kunnen smeden dat een CL winnaar. Ik denk dat ze de beste jonge spelers hebben momenteel. Daarom zou ik het de Ligt zeker niet afraden daar te gaan spelen. De PL vind ik ook wel bij de Ligt passen.

Vergeet hij voor het gemak even John Stones. Engels international, home-grown lievelingetje van Guardiola. Ik vind het allemaal nogal makkelijk, al die toeschrijvingen van iedereen waar hij voor moet kiezen, en de onderbuikgevoelens die worden omschreven alsof het waarheid is maar belangrijke aspecten even worden vergeten. Hij moet voor Barcelona kiezen ‘vanwege de filosofie en het samenspelen met Frenkie De Jong’, maar dat zijn directe concurrent clublegende Gerard Piqué zou worden en dat Barcelona momenteel steeds verder afdwaalt van die filosofie hebben de meeste het niet over. ‘Bayern zou qua club en speelstijl ook perfect bij hem passen’, maar dat hij daar volgend seizoen met 6 oud-wereldkampioenen (Süle, Lucas, Hummels, Boateng, Pavard en Martínez) mag gaan concurreren is niet zo belangrijk. Natuurlijk zou hij ergens (op termijn) de concurrentiestrijd kunnen winnen, maar nergens heeft hij op 19 jarige leeftijd de absolute zekerheid zoals nu bij Ajax, dus als hij wel blijft met oog op het EK van volgend jaar zou ik niet eens zo gek vinden. Wil hij wel een stap maken, dan hoop ik dat zijn zaakwaarnemer en hij zelf deze onderbuikgevoelens wel een plaats kunnen geven bij het maken van een keuze. Anders kan het ook wel eens vies tegenvallen.

Als ik welke willekeurige club was zou ik de Ligt onmiddellijk halen. Wat een no brainer....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder367
R. SterlingAanvaller3417
David SilvaMiddenvelder336
Ederson MoraesDoelman380
S. AgüeroAanvaller3321
İ. GündoğanMiddenvelder316
A. LaporteVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

271 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren