Kuwas: ‘Dit kwam voorbij en het is sportief minder, maar financieel goed’

Dinsdag, 14 mei 2019 om 07:44Chris Meijer

Heracles Almelo maakte maandag wereldkundig dat Brandley Kuwas aan het einde van het seizoen de overstap maakt naar Al-Nasr Dubai. De 26-jarige aanvaller geeft in gesprek met TC Tubantia toe dat de transfer naar de huidige nummer negen van de VAE Liga vooral is ingegeven door financiële motieven. Kuwas stelt dat hij zichzelf ‘binnen’ kan spelen in de Verenigde Arabische Emiraten.

“Ik heb zeven jaar in Nederland gespeeld, ik wilde hier graag de stap maken, maar het is er niet van gekomen. Ik word ouder, 27 jaar in de zomer, dan ga je nadenken. Hoeveel jaar heb ik nog? Wat ga ik doen? Dit kwam voorbij en het is sportief minder, maar financieel goed”, vertelt Kuwas. Heracles nam de 26-jarige aanvaller in de zomer van 2016 over van Excelsior. Zijn contract liep nog tot medio 2020 en Al-Nasr telt nu 2,5 miljoen euro neer om die verbintenis af te kopen.

“Stel je voor dat je een contract van 50 euro voor je hebt liggen en één van 5000 euro. De eerste is sportief best mooi, maar je weet dat die van 5000 euro je voor de rest van je leven kan helpen. Wat kies je dan? Ik heb voor het laatste gekozen. Ik kan mezelf wel binnen spelen daar”, zo klinkt het realistisch. Kuwas geeft zichzelf nog vijf jaar als profvoetballer en maakt de overstap naar eigen zeggen ook voor zijn moeder.

“In mijn cultuur is je moeder alles en daar doe je dus ook alles voor. Iedereen kan van alles tegen me zeggen, maar voor mij is haar geluk het belangrijkste. Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze, maar ergens maakt het ook wel gelukkig. Ik kan mijn moeder nu een rustiger leven zonder stress geven”, besluit Kuwas. De viervoudig international van Curaçao speelde totaal 103 wedstrijden voor Heracles, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 41 assists.


Poll

Snap jij deze stap van Brandley Kuwas?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Geef hem helemaal gelijk. Zijn eerlijkheid en het feit dat hij geen onzin verhaal ophangt om de ware motivatie te verbloemen, siert hem

14 mei 2019 om 07:59

Precies en daaromis het hem gegund. Geen kulverhalen overbetere ontwikkeling, sportief plaatje, infrastructuur opzetten etc etc. Respect

14 mei 2019 om 07:59

Helemaal mee eens! Denk dat 9 van 10 hetzelfde zouden doen, maar hij zegt tenminste dat hij het daar voor doet en dat is te prijzen! Succes kuwas

Verfrissend interview. Open en eerlijk, geef hem eens ongelijk.

Snap ik helemaal van Kuwas, terechte keus. Gewoon een paar ton per jaar binnenharken of meer ipv zijn 'lage' salaris bij Heracles

14 mei 2019 om 10:01

Ik denk eerder een paar miljoen, zal toch wel minimaal 1 miljoen per jaar gaan verdienen (denk ik).

Er zullen ongetwijfeld mensen kritiek hebben op deze stap. Te jong naar de zandbak gegaan, ethisch onverantwoord, etc. Ik vind het prachtig dat Kuwas eerlijk zegt waarvoor hij naar Dubai gaat. Uitstekende mogelijkheid om jezelf binnen te voetballen.

14 mei 2019 om 10:49

Midden oosten of emiraten is een goed alternatief voor het denigrerend word " zandbak" alvast bedankt

14 mei 2019 om 11:58

Ik ben gek op het Midden-Oosten, vaak geweest voor m'n werk, dus 'de zandbak' bedoel ik zeker niet denigrerend. Gewoon een synoniem voor de landen met veel woestijngebied. Miszeg ik niets mee.

14 mei 2019 om 11:01

Ethisch onverantwoord? Er is maar 1 persoon die dat kulargument continu aandraagt. Hoezo hoor ik daar altijd ethisch onverantwoord en nooit als het om Israel of China gaat?

14 mei 2019 om 17:49

Ben ik volledig met je eens. Er zijn veel meer landen waarop je iets zou kunnen aanmerken.

Geld maakt niet gelukkig, maar het neemt wel bepaalde zorgen weg. Prima keuze. Als hij daar een paar jaar voetbalt, zal er wellicht wel weer een middenmotor uit de Eredivisie hem op zijn 29e willen aantrekken. Complete begrijpeiljk.

Tis em gegund, 100plus wedstrijden in Heracles alweer, en ook voor de club weer de nodige miljoenen opbrengen. Door de voordeur vertrekken heet dat. Wel jammer dat een voetballer waarvoor je naar het stadion komt vertrekt natuurlijk.

Zonde wat een leuke speler om de eredivise te verlaten, en waar is feyenoord? Dit is typisch voor het gebrek aan visie.

Wat een mooie oprechte woorden. Hele sympathieke gast! Als speler was hij voor een club als Heerenveen of AZ echt bruikbaar geweest. Heeft vaak mooie dingen laten zien. Ik hoop dat hij en zijn moeder een mooie tijd in Dubai zullen hebben. Uiteindelijk toch een stap waar heel veel voetballers jaloers op zullen zijn.

14 mei 2019 om 09:20

Ik denk dat hij zeker bruikbaar was geweest voor een Heerenveen en AZ, maar die zullen niet zo snel 2,5 miljoen betalen voor een speler zonder doorverkoop potentieel vrees ik.

Daar zit dan ook gelijk het probleem van een dergelijke speler. Hij wil een stap hogerop, maar in Nederland is hij te duur voor de clubs die heb willen hebben. Subtop zou leuk zijn voor hem, maar die hebben dat geld niet.

En reken maar dat het salaris nog een klap hoger zal liggen bij Al Nasr dan bij een Heerenveen.

14 mei 2019 om 11:45

Er zit nogal een verschil tussen Heerenveen en AZ. AZ is subtop, Heerenveen is middenmoot. AZ heeft het geld wel voor een afkoopsom of een hoog salaris, maar ik denk dat hij te oud is voor deze transfersom. Heerenveen heeft het geld niet voor de transfersom of een hoger salaris dan hij nu bij Heracles krijgt.

Financieel gezien hartstikke lucratief, natuurlijk. Maar over 5 jaar kan je dat ook nog doen.
Er is vol op interesse uit binnen en buitenland, ik zou eerst een paar jaar naar een leuke Engelse club, of misschien Feyenoord, en dan over 5 jaar alsnog de zakken vullen in Dubai.

14 mei 2019 om 09:20

Nu doet hij het redelijk goed, over 5 jaar weet je niet of die kans nog komt

14 mei 2019 om 09:26

Wellicht, maar nu heeft hij wel zekerheid. Kuwas gaat natuurlijk nooit de top halen, dus die ambititie zal hij ook niet meer hebben.

Hij kan ook over 1,5 seizoen in de Engelse Championship zijn kruisbanden afscheuren en er 9 maanden uit liggen. Dan ben je na je revalidatie plotseling 30 jaar oud en moet je nog maar afwachten of een club het nog met je aan durft.

Uiteraard kiest hij nu gewoon voor de centen in plaats van het sportieve, maar geef hem eens ongelijk. Met zijn loopbaan (volendam, Excelsior, Heracles) heeft hij echt geen wereldschokkende bedragen bij elkaar gespeeld.

Dit is een stuk verfrissender dan die interviews van: de uitdaging en het project is mooi. Daarom wordt het van hem ook meer geaccepteerd denk ik.

eerlijkheid duurt het langst, en het siert dat Kuwas dat is en dan hiervoor kiest is begrijpelijk en hem gegunt.

Alleen 2,5 miljoen, daar had PSV hem mij ook wel mogen halen. Zeker omdat mogelijk Bergwijn en Lozano vertrekken.
Een vrij complete buitenspeler met zeer goeie traptchniek met overzicht voor medespelers, .die voorheen een broertje dood had aan meelopen, maar afgelopen seizoen wel beter heeft gedaan, mede dankzij dat die duitse trainer het conflict met hem is aan gegaan. (zat in het begin van het seizoen nog wel eens op de bank).

Dan vind ik 2,5 miljjoen een koopje zelfs als hij niet de basis zou halen is 2,5 miljoen voor goeie reservespeler niet is zo'n raar bedrag. En zou ik bijvoorbeeld een Mauro Jr of Aboukhal of Verreth een jaar verhuren aan Heracles, maar ja het is wat is. En ik wens Bradley veel succes bij nieuwe club en hoop hem in de toekomst weer eens deze kant op zien komen.

Had precies hetzelfde gedaan. Ploeteren in de (kelder) van der eredivisie of multi? miljonair worden in Dubai.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchoofsMiddenvelder80
R. VloetMiddenvelder83
D. BurgzorgAanvaller84
M. AmissiAanvaller70
S. BakışAanvaller71
I. AzzaouiAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

6 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren