Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heracles wil na Jetro Willems nóg twee grote namen naar Almelo halen

Laatste update:

Heracles Almelo praat met Bas Dost en Brandley Kuwas over een mogelijke terugkeer. Dat weet Voetbalzone op basis van bronnen dicht bij de club. De promovendus zoekt naar bewezen versterkingen en is uitgekomen bij zijn voormalige smaakmakers. Beiden zijn per 1 juli transfervrij.

Dost vertrekt bij FC Utrecht en Kuwas laat het Turkse Giresunspor achter zich. Heracles ziet daarom zijn kans schoon. Het wil van de twee ex-Heraclieden de volgende zomerse versterkingen maken, na Jetro Willems (FC Groningen) en Jannes Wieckhoff (FC Sankt Pauli). De gesprekken bevinden zich echter nog wel in een pril stadium. Het is daarom nog allerminst zeker of het duo besluit tot een rentree op Erve Asito.

Dost beleefde daar in het seizoen 2009/10 zijn doorbraak in het Nederlandse profvoetbal. Met 14 competitiegoals in 34 wedstrijden wekte de spits de belangstelling van sc Heerenveen, waar hij zich alleen maar meer ontpopte tot goalgetter. Kuwas trad zes jaar na Dost op de voorgrond. De creatieve linkspoot groeide vrijwel direct uit tot publiekslieveling in Almelo en trok na drie seizoenen naar het Saudi-Arabische Al-Nasr SC.

Kuwas speelde daarna nog voor Al Jazira, Maccabi Tel Aviv en dus Giresunspor. Daar kan de dertigjarige middenvelder per 1 juli gratis vertrekken. Dost keerde een seizoen geleden al terug in Nederland, toen hij een eenjarig contract ondertekende bij Utrecht. Aanvankelijk wilde hij zijn carrière na dit seizoen bij FC Emmen voortzetten, maar na de degradatie zag hij dat niet meer zitten. Achttienvoudig Oranje-international Dost speelde tot nog toe 67 wedstrijden voor Heracles, waarin hij 19 keer scoorde en achtmaal aangever was. Kuwas kwam tot 106 wedstrijden, 23 treffers en 40 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zouden goede aanwinsten zijn voor Heracles al hebben ze voor de spitspositie al Armenteros die ik beter vind dan Dost (voor een degradatiekandidaat met zijn snelheid)

14 juni 2023 om 10:18

Grapje toch? Zelfs in de KKD vond ik Armenteros niet echt bijzonder, die moet echt genoegen gaan nemen met een plek op de bank.

14 juni 2023 om 10:24

Heracles degradatie kandidaat?

14 juni 2023 om 10:26

JA lijkt me toch logisch? Als Promovendus is altijd het eerste doel degradatie vermijden

14 juni 2023 om 10:38

Eens daarbij komt dat Dost vaak geblesseerd is en over de top en terughalen van spelers niet altijd succes is. Ik acht de kans groter dat PEC er in blijft (mits de trainer blijft) dan Heracles. PEC heeft het zelf laten liggen maar speelde veel beter voetbal en had kampioen moeten worden.

14 juni 2023 om 12:16

Bundy_sr

Laten we eerst de transferperiode maar afwachten... en dan weet je eigenlijk nog niets.

Vorig jaar werd Go Ahead bestempeld als de loser van de transfermarkt (en tot overmaat van ramp Hake voor de groep kreeg), omdat Excelsior (ayoub en Pierie) Groningen (willems) Cambuur (mahi, Virginia) Volendam (veerman en Eiting) met relatief grote namen kwamen.

En wie is het verst boven de streep gebleven? Juist Go Ahead.

14 juni 2023 om 17:24

PEC was idd beter afgelopen jaar maar zag de sterkhouders daardoor wel vertrekken (vd Belt), dit itt Heracles. Ik hoop dat die Van Duiven komt. Een Almelose jongen die met zijn wedstrijd tegen PEC ons de koppositie bracht! Tevens denk ik dat er nog wel wat meer zwakkere broeders in de ere zitten. Het is dat Emmen nu is gedegradeerd, maar dat had net zo goed Excelsior kunnen zijn...

14 juni 2023 om 10:27

Toch handig om 2 verschillende type spitsen te hebben lijkt me.

14 juni 2023 om 10:35

Armenteros is al duidelijk gemaakt dat Heracles een 1e spits wil gaan aantrekken. Hij zal meer een pinchhitter worden en een mentor van Satriano.

14 juni 2023 om 10:36

Ik heb het idee dat Heracles zich dusdanig prima versterkt, dat het al snel middenmoot gaat spelen.

En ik heb Armenteros al even niet meer gezien (op wat samenvattingen na), maar zo snel is hij al geruime tijd niet meer. Is hij dat nu wel weer?

14 juni 2023 om 12:07

Dat Heracles zich prima versterkt baseer je dan op het aantrekken van Willems, Dost en Kuwas? Willems zit kennelijk iedere dag in de snackbar want die is 10 kilo te zwaar en heeft niets gepresteerd bij Groningen. Dost is 34 en we hebben allemaal kunnen zien dat die weinig meer toevoegt en als je nar de prestaties van Kuwas kijkt de afgelopen jaren word je ook niet vrolijk. Volgend jaar Dost en Armenteros in de spits vind ik nogal risicovol want beide zijn geen schim meer van wat ze ooit waren. Met ook Vejenovic en Bruns al in de gelederen is er volgens mij vooral nostalgie. Wat Heracles altijd sterk heeft gemaakt is het creatieve scouten. Zo'n Wieckhof zou dat kunnen zijn en ik denk dat ze er ook beter aan zouden kunnen doen om creatief te scouten zoals in het verleden. Bovendien heb je met al die dertigers straks nauwelijks waarde op het veld staan. Dat je in de eredivisie routine nodig hebt, is duidelijk, maar heb het idee dat Heracles nu doorslaat. Ik zou niet vrolijk worden van dit soort namen. Mar misschien dat de Heraclieden dat wel worden.

14 juni 2023 om 13:40

Willems zit dan volgens jou bijna dagelijks in de snackbar, Kuwas heeft nota bene KFC op zijn CV staan.

14 juni 2023 om 15:02

Ze hebben middenvelder van 23jaar aangetrokken,rechtsback van 22jaar Schoofs middenveld 25 Hoogma ook satriano 19jaar,je hebt weer geen idee waar je over praat het is en mix,altijd maar negatief over hafc terwijl je niet altijd met feiten komt.

14 juni 2023 om 17:42

Armenteros heeft de kracht, techniek en is een goede afmaker, maar de snelheid is er inderdaad wel uit. Hij wordt ook niet de eerste spits komend seizoen. Is hem al verteld. Ik vind het nog steeds een goede voetballer, prima als backup.

14 juni 2023 om 17:18

Armenteros wordt niet de eerste spits en dat is hem al medegedeeld. Het is aan Armenteros of hij daarmee kan dealen of dat hij wil vertrekken.

Kuwas zijn niveau durf ik momenteel geen uitspraak over te doen. Maar de cijfers de afgelopen jaren in combinatie met de competitie zijn niet echt denderend. Dost is 34 jaar, als dat je eerste spits moet zijn kom je ook niveau te kort. Ben niet onder de indruk van deze heren.

14 juni 2023 om 10:37

Dost zou met Willems iig wel aanvoer krijgen.

14 juni 2023 om 12:15

Willems mag eerst eens 10kg kwijtraken wil die weer van waarde zijn voor de eredivisie

Het lijken mij spelers die prima bij Heracles kunnen aansluiten. Ik zou het zelf geen 'stunt' noemen.

Vond die Kuwas echt een prachtige speler in zijn tijd bij Excelsior en zijn eerdere Heracles-periode. Geen idee of hij als dertiger nog zo snel is en wat hij nog kan brengen, maar kan zeker interessant zijn. Van Dost zou ik minder vrolijk worden als ik Heracles-fan was. Scoort natuurlijk makkelijk, maar vind het ook nogal een doetje en niet iemand met wie je de oorlog wint...

Dacht dat dost naar emmen ging? Kuwas was vroeger een leuke speler. Heb geen idee in hoeverre daar nu nog iets van over is

14 juni 2023 om 10:33

Wellicht dat hij zich bedacht heeft door de degradatie van Emmen en het promoveren van onze buren.

14 juni 2023 om 10:36

Denk het wel ja... "dost keerde een seizoen geleden al terug in Nederland, toen hij een eenjarig contract ondertekende bij Utrecht. Aanvankelijk wilde hij zijn carrière na dit seizoen bij FC Emmen voortzetten, maar na de degradatie zag hij dat niet meer zitten."

Van nostalgie kun je niet vreten

14 juni 2023 om 11:04

Vertel dat maar aan de mensen die in een museum werken

Wat moet je als Heracles zijnde nou met Dost? Ik neem aan dat Heracles voornamelijk op haar eigen helft zal staan komend seizoen. Dan heb je toch niks aan hem?

14 juni 2023 om 10:37

Net zoals Heracles alleen maar op haar eigen helft stond in de 1e periode van Dost bij Heracles?

14 juni 2023 om 10:43

Is dat zo ja? Hadden die niet Ziyech en Narisngh in diezelfde periode? Toen speelde ze namelijk leuk voetbal.

14 juni 2023 om 10:46

Dat was Heerenveen Vegitosan, maar in de vorige periode van Dost bij Heracles was Heracles inderdaad wel een stabiele club in de middenmoot. Niet te vergelijken met nu dus.

14 juni 2023 om 10:49

Bbartnec, Heracles is een financieel gezonde club die echt wel gelijk weer mee kan doen tussen plek 10-13, waar ze toen ook draaiden. Zeker als je ziet hoeveel potentiële degradatieteams er in de Eredivisie spelen met Excelsior, Volendam, Fortuna, PEC, Almere, RKC, Go Ahead en NEC.

14 juni 2023 om 10:59

Dat zou kunnen, maar volgens mij is die financieel gezonde club vorig jaar ook gewoon gedegradeerd. Zou niet weten waarom zij het nu dus ineens veel beter zouden doen dan een RKC, GAE of NEC.

14 juni 2023 om 11:12

Dat klopt. Echter zie ik ook niet in waarom ze het veel minder zouden doen. Mede omdat ze al druk bezig zijn een goede selectie neer te zetten. Daarom zouden ze prima tussen plek 10-13 kunnen eindigen. Niet doen alsof dit een wereldprestatie zou zijn.

14 juni 2023 om 11:15

Maar de Dost van nu is toch niet meer te vergelijken met de Dost van toen? Net als Kuwas, uit de picture verdwenen maar hoe goed is hij nu nog? Bovendien beiden zonder restwaarde, terwijl Heracles altijd heeft uitgeblonken in het halen, doorontwikkelen en goed verkopen van jonge spelers. Met Bruns, Vejinovic, Willems, Kuwas en Dost heb je veel ervaring in je team, maar ze zijn allemaal ruim over hun top. Ik zou er als supporter sceptisch tegenaan kijken eerlijk gezegd. Hoewel het natuurlijk ook goed kan werken.

14 juni 2023 om 11:21

Zeg nergens dat dat een wereldprestatie zou zijn, jij vergelijkt Heracles van nu met het Heracles van 10 jaar terug.

14 juni 2023 om 11:54

Als er 4 spelers met ervaring in staan, aangevuld met talent en wat vaste poppetjes is dat toch prima?

14 juni 2023 om 18:31

Ach hafcahaas bespaar j de moeite,de meeste weten niets eens wie er spelen en wie niet.

Een stunt zou ik dit niet perse noemen, er is altijd een reden dat zulke namen naar een promovendus kunnen gaan. Dost is toch al 34, laatste jaren vaker geblesseerd dan fit en echt wel een heel stuk minder geworden, lijkt wat versleten. Kuwas is ook al weer 30 en de laatste jaren eigenlijk met voetbalpensioen geweest, zakken vullen in Arabië en Israël, dit seizoen in Turkije ook gewoon heel matig en niet fit. Heracles moet, zover ik kan zien en bepalen, sowieso wel uitkijken dat het niet een te oud elftal word, met blessuregevoelige spelers. Willems, Bruns, Vejinovic en armenteros vallen al die categorie, en daar komen dan wellicht Dost en Kuwas nog bij. Verschil tussen KKD en eredivisie word naar mijn mening ieder jaar groter, dus ben benieuwd of Bruns, Vejinovic en Armenteros nog kunnen versnellen en aanhaken bij het eredivisie niveau. Ook wel benieuwd naar Hansson en Lauren komend seizoen, waanzinnig goed seizoen gehad vorig jaar maar in de eredivisie hebben ze allebei totaal geen potten kunnen breken, benieuwd of dat ze nu wel gaat lukken. Of is er belangstelling voor 1 van de 2 of beiden met die cijfers? 16 goals en 19 assists van Hansson zal toch in het buitenland ook wel opgevallen zijn, verwacht je dan.

Geweldig als dit soort spelers Heracles gaan versterken

Wat een rare! Bij Utrecht kan je aankomend seizoen vlammen met al die versterkingen!

14 juni 2023 om 13:40

Dat roepen ze bij Utrecht elk seizoen.

14 juni 2023 om 18:29

Volgend seizoen gaat het echt lukken 😁

Armenteros heeft naar mijn mening niet meer het gewenste niveau voor de Eredivisie. Wat dat betreft is Dost een prima aanwist. Kan mooie voorzetten krijgen van willems zoals de combo willems X de jong vroeger bij PSV.

Kuwas hoort gewoon in de top 3 te spelen. Ik denk dat hij overal basis kan spelen maar voor de breedte is hij zelfs uitmuntend. Je gaat toch hem niet laten rotten bij Heracles. Kuwas, Brenet, Tananne en Bazoer horen minimaal bij Twente of hoger te spelen. Ik vind het maar te gek voor woorden dat niemand ze maar oppikt uit de top 3. Brenet is met Geertruida zonder twijfel de beste RB van de Eredivisie.
Als ik Bakayoko en Conceciao met Kuwas moet vergelijken dan weet ik dat Kuwas 10x beter is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren