Pochettino was ‘relaxed’: ‘We verdienden het niet op 2-0 achter te staan’

Vrijdag, 10 mei 2019 om

Tottenham Hotspur plaatste zich afgelopen woensdag voor de finale van de Champions League, door Ajax in de allerlaatste minuut met 2-3 te verslaan. Mauricio Pochettino stelt vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Everton dat zijn ploeg momenteel ‘een droom leeft’. Daarnaast benadrukt de Argentijn dat hij niet in paniek was door de 2-0 achterstand bij rust, omdat hij die stand ‘oneerlijk’ vond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Tottenham Hotspur de Champions League wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door panfiuitspeler)

Zo langzamerhand word ik hier een beetje moe van. Een beetje bescheidenheid zou op zijn plaats zijn. Ze hebben extreem veel geluk gehad. Als Ajax niet zulke naïeve fouten had gemaakt dan hadden ze nu nog niet gescoord.

10 mei 2019 om 18:14

Mee eens. En mensen overal ter wereld maar doen alsof deze man ze hoogst persoonlijk naar de finale bracht Ga toch weg man, hij gooit Lorrente en Davies erin, vervolgens is Lucas met zijn scherpte en dribbels de gene die hun avond red. En eigenlijk vooral door slap verdedigen van Ajax. Voor de rest vond ik Tottenham helemaal niet bijzonder. Ajax had dit allemaal aan zich zelf te danken. Ze waren beter en misten te veel kansen. Bij de 2-0 dachten ze dat ze er al waren, die laksheid werd ze fataal, niet het geweldige spel van Tottenham, want ze waren dramatisch.

Als deze coach echt zo goed was dan stonden ze niet 99 procent van de 2 wedstrijden achter. Ajax heeft het gewoon 2 keer in de 2e helft laten liggen omdat ze dachten dat er waren, meer ook niet. Dit dooie Tottenham gaat waarschijnlijk met 5-0 afgeslacht worden door Liverpool.

10 mei 2019 om 18:21

@linley

ik vond beide partijen redelijk gelijk opgaan. de eerste helft was steeds voor Ajax en de tweede helft was steeds voor de Spurs. het ging gelijk op en had beide kanten op kunnen vallen maar uiteindelijk trok Spurs aan het langste eind. uiteindelijk is het niet zo geweest dat Ajax voetballend superieur was aan de Spurs. ik vond de krachtsverhoudingen tussen beide clubs redelijk in balans

10 mei 2019 om 18:32

Poccetino heeft t over de situatie voor de tweede helft. Niet over de tweede helft want ja toen was spurs beter. Maar dit is toch echt een beetje een merkwaardige stellingname van Pochettino.

10 mei 2019 om 18:38

@ravel

in de eerste helft was Ajax idd de bovenliggende partij maar je kijkt misschien als coach niet geheel objectief en heel anders naar zo een wedstrijd

ik zie ook veel Ajax fans zeggen dat Ajax de betere ploeg was terwijl ik ze iedere keer in de tweede helft 45 minuten lang heb zien tegen houden en niet meer onder de druk zien uitkomen. ik vond het vrij gelijk opgaan deze twee wedstrijden tussen Ajax en de Spurs. ik kan dat ook wel begrijpen want als supporter van een club kijk je toch anders naar zo een wedstrijd

10 mei 2019 om 19:56

De krachtsverhoudingen waren de 2e helft echt niet meer in balans. komt ook omdat Ajax de druk er niet meer op kon houden omdat ze geen aanvalsplan meer hadden vanwege de absentie v Neres. alle automatismen waren compleet verdwenen. foetsie. Tadic was zichzelf niet. vd Beek mistte Neres als aanspeelpunt, en Ziyech moest alles alleen doen. heb het niet eens over Dolberg. je kunt hem niet kwalijk nemen dat ie als een vis op het droge presteerde. Vind het zelfs een beetje schandalig dat TH hem misbruikte,juist in deze match.

10 mei 2019 om 18:14

Alsof Ajax nooit geluk heeft gehad? Kom nou, spurs was de bovenliggende partij qua statistieken, aanvallen van Ajax kwam meer dreiging uit. Ik denk juist dat meer Nederlanders moe worden van Ajax continu ophemelen, in plaats van Pochetino die zijn ploeg prijst.

10 mei 2019 om 18:52

Het is continu hetzelfde inderdaad. Je mag niet zeggen dat Ajax het nodige fortuin heeft gehad in de poulefase (met name in de wedstrijden tegen Benfica), dat was allemaal puur de verdienste van Ajax. Nu het kwartje de verkeerde kant op viel, ligt het wederom aan Ajax. Nooit ligt het aan de tegenstander. Zelfs bij de 3-0 nederlaag in Eindhoven lag het aan de positie van Frenkie. Veel supporters kunnen helaas alles maar van één kant bekijken.

10 mei 2019 om 18:16

Die fouten werden gemaakt deels door een goed spelende Spurs in de tweede helft. Dat hoor je ook niet te ontkennen. We praten over bescheidenheid, maar wat dacht je dan van de arrogantie van de fans aan Ajax en Barcelona's kant dan? Na een match al beweren dat ze in de finale staan. Ajax speelde met hoge intentie en werden tweede helft deels op de fysieke aspect afgetroefd. Spurs verdiend door gegaan als je het mij vraagt. Eerste match zonder 2 sterspelers en tweede match een onwaarschijnlijke held die opstaat.

10 mei 2019 om 18:22

@moyashi

Son was volgens veel Ajax fans geen Ronaldo of Messi dus daar hoefde je je verder niet druk om te maken. Lucas die volgens veel Ajax fans toch nul rendement had en al helemaal niet gevaarlijk was, bleek dat uiteindelijk wel te zijn deze wedstrijd met een hattrick

10 mei 2019 om 18:27

Oh ja ze zijn verdiend door, want Ajax kan het niet controleren. Dan walst Spurs erover heen. Alleen het is niet voor niets dat Spurs nu al 3 keer door het oog van de naald is gekropen in deze campagne. Dat is natuurlijk knap, want ze geven niet op, maar wat mij betreft verdien je dan weinig op basis van voetballende kwaliteiten, wat de trainer dus beweert.

10 mei 2019 om 18:27

Daar ben ik het niet mee eens. Tottenham deed hetzelfde als in de 2e helft in Londen. Veel opportunisme, maar weinig echt gevaar. De doelpunten worden allemaal voorafgegaan door enorm naïeve acties bij Ajax die los stonden van het spel van Tottenham. Credits dat ze niet hebben opgegeven, maar ik vind niet dat ze het hebben afgedwongen. Ajax heeft het cadeau gedaan.

10 mei 2019 om 18:34

Weinig gevaar? Meer kansen dan Ajax gecreerd.. 7 doelpogingen tegen 4. Ik vond de eerste en derde goal van Tottenham enorm goed uitgespeeld. Vooral de eerste was echt een flitsende aanval

10 mei 2019 om 18:42

Een flitsende aanval? Het was een counter gebaseerd op 1 lange bal waarbij 8 spelers van Ajax, inclusief de 2 centrale verdedigers, rond de 16 van Tottenham staan. Het was een degelijke counter, maar die goal kan Ajax volledig aan zichzelf toeschrijven.

10 mei 2019 om 18:48

@kukelekoki

maar wanneer ben je beter als team? bijna elke kans die de Spurs kregen tegen City en Ajax was een goal. dat vind ik toch wel een hele grote kwaliteit want het is een kwaliteit die je naar de finale heeft gebracht.

die 2e goal van Lucas was echt heel knap. in een overvol strafschopgebied het overzicht houden en op een paar vierkante meter nog wat mensen uitkappen, om de bal vervolgens uiterst beheerst in de hoek te leggen.

ook die prachtige actie waarmee Alli op volle snelheid Frenkie De Jong uitkapte bij als ik me niet vergis de 2e goal zie je niet elke speler voor elkaar krijgen en de beheersing en versnelling die Lucas heeft bij die 1-2 uit de counter was ook extreem knap. imo zit er wel degelijk heel veel voetbal in dit team van de Spurs

bij Ajax zag je diezelfde beheersing, rust en overzicht niet als ze voor de goal kwamen. daar was het toch elke keer vrij gehaast waardoor ze over twee wedstrijden toch wel hele belangrijke kansen hebben gemist

10 mei 2019 om 18:58

Huh? gebaseerd op 1 lange bal? Rose speelt De Ligt door de benen en geeft een goede splijtbal op Moura, die met 1 keer raken een combinatie met Dele Alli aangaat en vervolgens ligt de bal in het net. Goede goal vond ik

10 mei 2019 om 20:25

Ja want Son speelde geweldig en die hattrick van Lucas had jij ook al aan zien komen. Kom op de meeste Ajax supporters waren er (terecht) na de 1e wedstrijd niet zeker van en tijdens de rust (terecht) wel zeker van. Deze comeback is historisch geweest , net als die van Liverpool tegen Barcelona.

10 mei 2019 om 18:24

@Kukelekoki

Met alle respect, maar waar was de bescheidenheid van Ajax na de winst op Real en Juve? Zelfs een commentator (en Ajax-fan Sierd de Vos) die de tegenstanders belachelijk ging maken. Na de goal in Londen zei hij heel denigerend over Pochettino :”blijf maar op je ipad kijken”. Ajax was zelf ook niet echt bescheiden. Waarom zou je bescheiden zijn als je verdiend gewonnen hebt? Kijk maar naar de statistieken. En nee, filosofie telt niet mee op het scoreboard.

Vragen om bescheidenheid bij de tegenstander nadat je verliest, terwijl je zelf bepaald niet bekend staat om een bescheiden houding. Ajax en bescheidenheid past echt niet

10 mei 2019 om 18:29

Zullen we even onderscheid maken tussen de trainer van een club en random journalisten?

10 mei 2019 om 18:31

Is maar een voorbeeld, maar hoezo is hij niet bescheiden? Laat staan dat bescheidenheid tonen echt onzin is. Hoeft niet perse, tenzij je een verleden hebt bij de club die je verslaat. Heb je de interview met Alderwereld en Eriksen gezien? Die waren heel erg bescheiden en terecht.

Maar Pochettino mag oprecht trots zijn en hoeft van mij geen bescheidenheid te tonen

10 mei 2019 om 18:55

Ik ben het helemaal met je eens. Alles wordt vanuit het perspectief van het goddelijke Ajax bekeken. Straks komt het er nog op neer dat De Ligt de 2-3 heeft toegestaan, omdat hij anders dronken van geluk op de lunch bij de koning was verschenen.

10 mei 2019 om 18:27

Deze man stond kauwgom te kauwen als een paard. Dan zegt die relax

Pocchetino heeft gewoon gelijk. 2-0 was geen goede weerspiegeling van de verhoudingen op het veld.

10 mei 2019 om 18:19

Klopt, maar dat staat los van het feit dat je er wel 3 moet maken. Onzin dat hij daar relaxed onder was. Zelden zo'n gespannen kop op de bank gezien. Iets minder borstklopperij en gewoon toegeven dat geluk een grote rol speelde.

10 mei 2019 om 18:25

Ben jij in de kleedkamer geweest dan? Hij zegt dat hij in de rust relaxed was, niet 5 minuten voor tijd.

Tja. Ik heb Tottenham nu al een aantal wedstrijden in de CL alleen maar de bal naar voren zien peren. 3-0 was geen gekke uitslag geweest. Helaas kon Ajax de controle niet houden en valt het de verkeerde kant op, echter verdiende Tottenham helemaal niets op basis van voetballende kwaliteiten. Helaas is dat niet het enige aspect van het spelletje, anders lag deze club er in de groepsfase al uit.

10 mei 2019 om 18:15

wel 2 prachtige goals die eerste twee van Lucas. die eerste counter was echt een beauty net zoals ze tegen City ook een paar prachtige counters hadden. ik vind dat de Spurs niet vervelend zijn om naar te kijken. het is iig een stuk leuker om naar te kijken dan het huidige voetbal van clubs als Barcelona, Atletico, Juventus en United bijvoorbeeld.

tegen Ajax hebben ze in beide tweede helften steeds aanvallend gespeeld en was Ajax de club die alleen maar tegen hield. in de eerste helfden was het steeds omgekeerd en was Ajax de voetballende partij en Spurs de club die terug gedrongen werd. de verhoudingen waren 50/50 in de wedstrijden en Spurs trok uiteindelijk net aan het langste eind maar het was niet zwaar onverdiend ofzo dat ze doorgingen. het kon beide kanten op gaan

zowel de Spurs als Ajax hebben dit jaar een geweldige prestatie geleverd door de clubs met het grote geld achter zich te houden. beide clubs verdienen veel respect

Je hebt 3 van de 4 helften geen tot weinig kansen gecreëerd. Beetje bescheidenheid zou hem sieren.

10 mei 2019 om 18:27

@kenno

uiteindelijk telt er maar 1 ding in het voetbal en dat is kansen verzilveren en meer doelpunten maken dan je tegenstander. als 1 club heeft aangetoond dit jaar in de CL hoe je een kans moet afronden zijn het de Spurs wel. tegen City en Ajax was zowat elk schot raak en dat is gewoon een grote kwaliteit

Ik merk toch wel wat misplaatste arrogantie bij Tottenham. Ze hebben voetballend echt een zeer matige indruk achtergelaten tegen Ajax, overigens tegen City was dit ook al zo. Al het geluk van de wereld, maar wel van de daken schreeuwen dat ze het zo verdienen. Een beetje zelfreflectie zou wel op zijn plek zijn als het mij vraagt. Het is een wonder dat ze überhaupt die finale hebben bereikt met het voetbal dat ze hebben vertoond.

Beetje lange ballen pompen en via fysiek spel het technische voetbal van de tegenstander willen ontregelen, dit omdat ze zelf qua voetballend vermogen schrijnend tekort komen. Ik vind het een zwaktebod.

10 mei 2019 om 18:28

@dejan

er zijn verschillende wegen naar Rome. niet iedere club hoeft toch tici taca te spelen? er zijn heel veel verschillende speelstijlen in het voetbal. als je sterker bent in vechtvoetbal waarom zou je die kwaliteit dan niet benutten en een speelstijl gaan hanteren die je niet ligt?

Ajax heeft in het tweeluik tegen de Spurs voetballend ook niet bijster veel laten zien. ze waren elke keer 30 minuten dominant om vervolgens in de tweede helft elke keer 45 minuten niet verder te komen dan tegenhouden op hun eigen helft. is Ajax dan zo slecht of waren de Spurs zo goed? dat is dan de vraag. wat mij betreft was het een gelijkopgaande strijd tussen 2 verrassende ploegen die uiteindelijk in het voordeel uitviel van de Spurs.

Pochettino heeft Ten Hag gewoon tactisch afgetroefd. Hij zette zijn joker Llorente in, en won de wedstrijd geheel volgens strijdplan met 2-3. Wat een tactisch meesterbrein is die Maurizio. Niks minder dan respect voor hem. Ten Hag kon er niet mee dealen

10 mei 2019 om 18:35

Bij een achterstand een lange spits inbrengen, wow, wat een meesterbrein! On: Spurs is gewoon niet finale waardig, telkens met alle geluk van de wereld een ronde verder gekomen (buiten Dortmund dan). Ik zie het niet als de verdienste van de Spurs maar eerder als volledig laten liggen door Ajax.

10 mei 2019 om 18:43

@juventurin

misschien was het voor de hand liggend maar het is wel een meesterzet gebleken want door Llorente kwam Ajax elke keer de tweede helft niet meer van hun eigen helft af. Ajax had totaal geen antwoord op Llorente. ik begreep daarom ook niet echt dat Pochettino hem niet gewoon in de basis zette in de tweede wedstrijd

Begint nu een beetje onzin uit te kramen. Spurs heeft zich met hangen en wurgen door het toernooi heen gesleept. Tegen Ajax was t niet anders. Ajax heeft t vooral zelf laten liggen.

10 mei 2019 om 18:45

Spurs hadden 7 doelpogingen, raakten 1 keer de lat en 1 keer de paal. Ajax had 4 doelpogingen en raakte 1 keer de paal. Vind dat ze zonder geluk door zijn

10 mei 2019 om 18:59

Volgens mij heb ik toch echt Ziyech op de paal zien trappen. Ik telde 'm ook al ja, dan was er niets meer aan de hand geweest.

Spurs is absoluut gelukkig door. In eigen huis werden ze deel te kakken gezet. Je vergeet dat Ajax daar 0-3 had kunnen winnen.

Spurs is door op opportunisme. Ajax stond lange tijd voor op (veel) meer (spel)kwaliteit.

10 mei 2019 om 19:02

In londen vond ik de Spurs in de tweede helft veel beter dan Ajax. Niks opportunisme, gewoon verdiend gewonnen. Ik begrijp dat het moeilijk is om objectief te blijven als je zo'n dreun krijgt als ajax fan...

10 mei 2019 om 19:41

Ajax’s Expected Goals conceded v Tottenham Hotspur in the second leg of the Champions League semi-finals was 3.8, their highest xG conceded at home this season...

Ik denk dat er weinig objectieve kijkers van die tweeluik zullen zeggen dat Spurs terecht door is.

Daarbij controleerde Ajax de tweede helft in London ook aardig hoor, het was een beetje Italiaans en niet des Ajax maar Spurs kreeg geen kansen terwijl Ajax die toch echt heeft gehad met de missers van Donny en David.

10 mei 2019 om 19:43

Begrijp ik het goed dat de simulatie verwachtte dat de Spurs 4x zou scoren in de Arena? Want dat staat er als je goed leest. Het gaat om expected goals conceided.

Ajax werd de tweede helft gewoon overlopen. Niet in de zin van de afgelegde afstanden, want Ajax spelers hebben meer afstand afgelegd, maar vooral op fysieke vlak was Ajax geen partij voor de Spurs. De meeste objectieve kijkers zullen dat wel inzien

10 mei 2019 om 23:07

Eerste wedstrijd was Ajax heer en meester. De tweede helft in London stonden ze idd onder druk, maar echte kansen hebben Spurs toen niet gekregen. De eerste helft thuis was ook voor Ajax maar kreeg Spurs idd zeker ook kansen. Alleen de tweede helft in Amsterdam was Spurs duidelijk beter. Het is knap hoe Spurs zich naar de finale heeft gevochten maar volgens mij zijn de meeste analisten en liefhebbers het toch wel overeens dat vooral Ajax zichzelf tekort heeft gedaan.

Het klopt wel wat ie zegt. 1e helft was 2-0 geen juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Ajax scoorde uit een spelhervatting en een counter, maar Spurs was dominanter en had zeker ook 2x kunnen scoren. Uiteindelijk hadden ze volgens de statistieken meer balbezit, meer scoringsmogelijkheden en meer schoten op doel dus kan je niet zeggen dat het onverdiend is. Dat gaf Frenkie ook na afloop toe als 1 van de weinige.

Wat een opportunisme. In dat opzicht past deze trainer prima bij die club. Als telt niet in de sport maar er kwam wel ontzettend veel toevalligheden bij kijken waardoor ik niet begrijp dat je dan in de rust "relaxed" kan zijn. De manier waarop Spurs door is gegaan: bal op de paal Ziyech, Schone die de bal voor Onana half wegtrapt waar een goal uit valt, Onana die te lang tijdrekt waardoor Spurs in de extra tijd van de extra tijd nog die ultieme poging in doel ziet belanden... Dit kan niemand van te voren bedenken terwijl de manier waarop Ajax zijn succes dit jaar behaalt puur de filosofie en spelopvatting is die je wel kan bedenken maar vrijwel niemand kan uitvoeren. Dat is het verschil.

Bij Ajax had je, met name in de eerste helft, het idee dat er een gedachte achter zat. Bij Spurs was het twee wedstrijden lang noodoplossingen.

10 mei 2019 om 19:00

Bal op de lat van Vertonghen vergeten? Die op de paal van Son ook vergeten?

De meeste Ajax supporters blijven toch slechte verliezers zeg. Natuurlijk had ook Ajax kunnen winnen en door kunnen gaan, maar Pochettino zegt toch helemaal niks geks? Spurs was voor rust gelijkwaardig aan Ajax, maar liet de kansen onbenut. Na rust kreeg Ajax 3 goede kansen in de omschakeling, maar Spurs kreeg er meer en was voetballend duidelijk de bovenliggende partij. Natuurlijk heb je dan ook geluk nodig om te winnen, maar helemaal onverwachts en onverdiend was het natuurlijk niet. Overigens Ajax supporters die anderen van arrogantie beschuldigen.........echt heel bijzonder.

10 mei 2019 om 19:19

Helemaal mee eens. Een ook nog fans die vragen om bescheidenheid. Als er 1 club is die nooit bescheiden is , is dat Ajax.

10 mei 2019 om 22:06

Ik vond Tottenham helemaal niet gelijkwaardig de eerste helft, ze hebben geen kansen gehad. Over de hele wedstrijd waren ze gelijkwaardig.

Haha 😂 hij was relaxed? En de achterstand was meer dan terecht, dat ze uiteindelijk winnen met 2-3 veranderd niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal19-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. SissokoMiddenvelder151
H. WinksMiddenvelder140
H. KaneAanvaller147
Son Heung-MinAanvaller134
P. GazzanigaKeeper90
H. LlorisKeeper70
O. SkippMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

3 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2014-2019 Tottenham Hotspur
2013-2014 Southampton
2009-2012 Espanyol
1998-2002 Argentinië
1994-2006 Espanyol
Laatste voetbalnieuws

BILD: Niet Ten Hag, maar andere kandidaat geniet voorkeur binnen Bayern

Bayern München zoekt nog altijd naar een definitieve opvolger voor de ontslagen Niko Kovac. Erik ten Hag werd de afgelopen tijd meer dan eens gelinkt een de vacature bij der Rekordmeister,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren