Liverpool loopt 5,23 miljoen euro mis door uitschakelen van Barcelona

Donderdag, 9 mei 2019 om

Liverpool presteerde deze week het onmogelijk geachte, door ten koste van Barcelona de finale van de Champions League te bereiken. The Reds wonnen voor eigen publiek met 4-0, na een eerdere 3-0 nederlaag in het Camp Nou. Door de overwinning is Liverpool echter wel een potentieel bedrag van 5,23 miljoen euro misgelopen, meldt de Daily Mirror twee dagen na de wedstrijd.

In januari 2018 stapte Philippe Coutinho voor minstens 120 miljoen euro over van Liverpool. Dat bedrag kon via bonussen oplopen tot 160 miljoen euro, maar een van die bonussen kan niet meer in werking treden. Liverpool en Barcelona hadden immers afgesproken dat een bedrag van 5,23 miljoen euro zou worden overgemaakt als de Spaanse grootmacht dit seizoen de Champions League zou winnen.

Barcelona had dan uiteraard nog wel de finale moeten winnen. Erg rouwig zal Liverpool overigens niet zijn om de misgelopen miljoenen. De club verzekerde zich met het bereiken van de finale van vijftien miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot negentien miljoen euro als de ploeg van Jürgen Klopp op zaterdag 1 juni te sterk is voor Tottenham Hotspur in de eindstrijd.

Coutinho werd de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Barcelona, maar heeft vanaf het begin al moeite gekend om zijn draai te vinden. De Braziliaan werd de afgelopen maanden in verband gebracht met een transfer naar Manchester United of Chelsea, maar ontkende vorige maand op een transfer te azen. "Dit is pas mijn tweede seizoen hier. Ik heb al de nodige prijzen gewonnen, maar ik ben veeleisend en ambitieus. Daardoor wil ik alleen maar meer", verzekerde Coutinho.


Poll

Gaat Philippe Coutinho zijn draai vinden bij Barcelona, denk je?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door makaay32)

niet zo een ramp denk ik. ze hebben 120 miljoen ontvangen voor Coutinho en zijn er zeker niet zwakker op geworden. bovendien is 5 miljoen voor een Premier League club peanuts, daar liggen ze waarschijnlijk niet wakker van

9 mei 2019 om 13:47

Daarnaast krijgen ze wel meer dan 5 miljoen denk ik na het behalen van de finale!

9 mei 2019 om 16:47

Staat ook letterlijk in de tekst dat ze 15 miljoen hebben ontvangen voor het halen van de finale, wat na winst nog kan oplopen tot 19 miljoen.

Ik denk dat Liverpool zich nog wel een keer achter de oren krabt of ze Barca niet toch hadden moeten laten winnen..

9 mei 2019 om 14:54

@ makaay32

Weet je dat zeker? Denk het niet. Denk dat ze lachen in Liverpool.

Aangezien plaatsing finale al 12 miljoen oplevert. Dat is nog altijd een 7 miljoen meer dan als Barca de CL had gewonnen.

Dus denk niet dat ze echt rauwig zijn om die 5 miljoen van Barca die ze mislopen

9 mei 2019 om 15:40

Hmm ik begrijp je argument. Maar ik denk dat makaay32 een net iets beter argument heeft

9 mei 2019 om 16:09

@ aco190

Why? Jij verkiest 5,23 miljoen boven 12 miljoen? Dit is al gegarandeerd he.

Die 5,23 niet. Immers moet Barca ook de finale nog winnen.

Dus nee in Liverpool krabben ze zich niet achter de oren. Ze hebben hooguit jammer dat we die variabele niet binnen trekken. En dan zegt de penningmeester van jongens "no sweat", we hebben nu 7 miljoen minimaal meer .

9 mei 2019 om 16:28

@ The Ref, makaay32 is erg sarcastisch.🙂

9 mei 2019 om 16:32

@ navigatie

Is er niet uit te halen, had met smiley beter geweest .

9 mei 2019 om 17:01

@the Ref, ik weet dat het op een scherm soms lastig is om sarcasme uit een comment te halen, maar ik dacht dat het in deze toch wel heel duidelijk was..

Voor zover ik weet is er ook een bonusclausule opgenomen voor wanneer Coutinho de Gouden Bal wint. Ik denk niet dat Liverpool verwacht dat dat bedrag geïncasseerd gaat worden

9 mei 2019 om 13:54

Wat wel een interessante vraag opwerpt: Wie zullen voor de Gouden Bal gaan strijden dit jaar? Als Barcelona de finale had gehaald was Messi de uitgesproken favoriet geweest natuurlijk, maar nu? Is het te chauvinistisch om te denken aan Virgil van Dijk?

9 mei 2019 om 14:01

Mijns inziens kan dat alleen als Liverpool de BPL en CL wint met bijvoorbeeld een winnende treffer van Virgil. In alle andere gevallen wordt het denk ik toch "gewoon" Messi. Gouden Schoen, topscorer CL, kampioen en eventuele bekerwinnaar. Daar komt verder niemand bij in de buurt

9 mei 2019 om 14:05

Mocht Liverpool onverhoopt toch kampioen worden en de CL winnen dan zou ik het raar vinden als Van Dijk niet genomineerd zou worden.

9 mei 2019 om 14:23

Eerder Salah/Mané. Dat zijn ook dragers van Liverpool. Maar de kans is 99% dat Messi hem inderdaad gewoon wint

9 mei 2019 om 15:03

Interessante discussie inderdaad. Ik verwacht dat het 'gewoon' weer Messi wordt. Hij is het ganse seizoen al de allerbeste op een constant en torenhoog niveau, en dan verdien je het in mijn ogen ook gewoon het meest, ook al ging je 4-0 ten onder op Anfield. Je kan niet elke wedstrijd winnen.

Maar gezien het gekke stemgedrag van vorig jaar, is eigenlijk alles mogelijk. Modric won de Gouden Bal dankzij de Kroatie-hype op het WK. Zijn tweede seizoenshelft was ronduit slecht. Stel je voor dat Kane een hattrick maakt in de CL finale en dan Engeland naar de Nations League eindzege schiet, of Van Dijk de finale wint voor Liverpool en dan de Nations League met Nederland of zo... er zijn nog vele scenario's mogelijk.

5 miljoen daar zullen ze wakker van liggen zeg...

Geniale zet van Klopp/LFC om Coutinho te laten gaan, je ziet dat sinds hij weg is het spel veel directer is geworden.. Coutinho vertraagde ondanks zijn creativiteit het spel vrij veel. Ik had mijn twijfels toen hij wegging hoe we het gingen opvangen maar alle lof voor de technische staf, we hebben er 3 goede spelers voor terug kunnen kopen waar de selectie breder en beter van is geworden!

De bonus voor het bereiken van de finale is 15 miljoen. Ze lopen dus helemaal niets mis.

Dit bericht slaat eigenlijk nergens op aangezien ze veel meer krijgen voor het bereiken vd finale

En wat als Wijnaldum de held van Liverpool wordt?

Man man hoe slecht die Coutinho wel niet speelt. Liverpool mag hem voor die 5.1mil ophalen. Hij kan het niveau niet aan. Messi gaf hem zelfs rode lintje van WK om hem wat zelfvertrouwen te geven en Coutinho zijn eigen spel te laten spelen zodat druk minder is en nog is het niet voldoende. Komt dit dan door Valverde die hem slecht gebruikt of past hij niet bij Barcelona? Ik was echt gecharmeerd van hem bij Liverpool, maar jammer genoeg is dit niet voldoende voor Barcelona. Zelden Coutinho in grote wedstrijden beslissend gezien. En Dembele werd gehaald voor de CL en toekomst, maar is een man van glas gebleken.

Wat een rare titel. Die 5 miljoen die ze mislopen doordat Barca niet wint hebben ze dus al 3x terug en dat wordt nog heel veel meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

172 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 34 5 2 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
2016/2017 Liverpool 31 13 2 0
2015/2016 Liverpool 26 8 3 1

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren