Mourinho komt met snoeiharde kritiek op Ajax en Erik ten Hag

Donderdag, 9 mei 2019 om

José Mourinho vindt dat Erik ten Hag steken heeft laten vallen in de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Als analist voor beIN Sports geeft Mourinho zijn collega-trainer enerzijds complimenten, maar stelt hij anderzijds dat Ten Hag 'niet goed speelde'. Mourinho specificeert zijn kritiek niet, maar na afloop was het wisselbeleid van de oefenmeester veelbesproken.

Ten Hag voerde drie verdedigende wissels door in de tweede helft: Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Lisando Magallán kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Donny van de Beek. Naarmate de tweede helft vorderde, was Ajax steeds meer gericht op het verdedigen van de virtuele finaleplek; op andere momenten kort na rust nam de ploeg onnodige risico's, door bijvoorbeeld zowel Matthijs de Ligt als Daley Blind mee te sturen bij een vrije trap. De 2-1 was het gevolg.

"Het doet me een beetje pijn om dit te zeggen. Ik wil Ten Hag 99 procent krediet geven voor het fantastische werk dat hij heeft verricht met zijn ploeg. Maar ik moet kritisch zijn over die ene procent", zegt Mourinho vanuit de studio. "In deze tweede helft moet hij meer spelen. Trainers hebben wedstrijden waarin we niet spelen, waarin we heel slecht spelen en waarin we heel goed spelen. In de tweede helft had Ten Hag goed moeten spelen, maar hij speelde als zijn ploeg: niet zo goed."

Mourinho stipt het belang aan van een goede balans tussen filosofie en strategie. "Ze speelden in de tweede helft als een stel kinderen, alsof ze thuis tegen Vitesse speelden in de competitie. Ze gaan de finale thuis kijken, met hun filosofie", luidt zijn pijnlijke conclusie. Mourinho genoot van de trainer van Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino, die zijn tranen na afloop de vrije loop liet. Volgens de clubloze manager vergeten voetballiefhebbers soms wat het voetbal doet met trainers.

"Soms weten mensen niet hoe trainers zich voelen, en wat dit voor ons betekent", geeft hij aan. "Voetbalfans denken soms dat het hen meer kan schelen dan ons. Of dat wij denken: goede wedstrijd, op naar morgen. Ze weten niet hoe we achter de schermen zijn. We zijn vaak heel eenzame mensen. Het voetbal slokt ons op. Dit is een prachtige manier om de wereld te laten zien dat overwinningen, maar ook nederlagen, voor trainers en spelers veel meer betekenen dan voor de gewone supporter."


Poll

Ben je het eens met José Mourinho over Erik ten Hag?


Gerelateerd

96 reacties (laatste reactie door facts)
9 mei 2019 om 07:24

Volgens mij zegt Mourinho hier niets verkeerds. De meeste Ajacieden gaven gister zelf namelijk ook aan dat het niet slim is om je twee centrale verdedigers mee naar voren te sturen bij een 2-0 voorsprong in de halve finale van een Cl!!! Dit is niet alleen dr schuld van Ten Hag, maar ook van de spelers zelf. Alleen Tadic en Veltman zijn sluw genoeg om dit in te zien naar mijn idee bij Ajax. Ajax heeft het gisteren zelf verspeeld.

9 mei 2019 om 07:34

Vond dat Mourinho echt een uitstekende analyse gaf en legde tactisch de vinger op de zere plek. Gaf goede voorbeelden waar er totaal geen balans was

9 mei 2019 om 07:47

Ach donderstraal toch op, dit zijn open deuren intrappen, als Johan Derksen dit had gezegd stond NL in vuur en vlam. Misschien was het niet slim dat ze vol op de aanval gingen maar daar zijn geen tegen doelpunten uit gevallen. Mourinho is anti voetbal en wilt het filosofie van Ajax kapot maken.

9 mei 2019 om 07:53

Duidelijk dat de Ajax CL voorhoede met Neres op links en Tadic in de spits gisteren echt gemist werdt,ondanks Ziyech die uitblonk. Tadic en vd Beek moesten hun automatismen overboord gooien,en opeens rekening houden met Dolberg,een speler die amper speelt.
Aanvallend leverde Ajax behoorlijk in. Juist gisteren had je die vaste patronen nodig,zoals we in de vorige CL matches zagen. hopelijk kan Ajax hier van leren,en kunnen ze dit verlies juist gebruiken om hun team straks nog stabieler te maken. volgend seizoen verwacht heel Europa immers dat Ajax wat laat zien.

9 mei 2019 om 08:23

@dynek10

Quote: "hoezo vermoeiend? Heb je de tekst gelezen of zeg je dit alleen maar omdat het Mourinho is. Ik word juist vermoeiend van types zoals jij. Volgens mij zegt Mourinho hier niets verkeerds. De meeste Ajacieden gaven gister zelf namelijk ook aan dat het niet slim is om je twee centrale verdedigers mee naar voren te sturen bij een 2-0 voorsprong in de halve finale van een Cl!!! Dit is niet alleen dr schuld van Ten Hag, maar ook van de spelers zelf. Alleen Tadic en Veltman zijn sluw genoeg om dit in te zien naar mijn idee bij Ajax. Ajax heeft het gisteren zelf verspeeld. Dat je gefrustreerd bent snap ik wel".

Wat Mourinho doet en wat jij doet, is zoeken. En als je gaat zoeken, vind je altijd wel een stok om mee te slaan. Er wordt geen wedstrijd gespeeld waarin geen momenten voorkomen die je liever wilt vermijden. Dat komt omdat voetbalwedstrijden door mensen worden gespeeld en die nu eenmaal niet onfeilbaar zijn. En dat geldt in het kwadraat als het om jonge mensen met weinig ervaring gaat. En dat is maar goed ook anders zou iedere wedstrijd in 0 - 0 eindigen en zou er niemand nog naar een voetbalwedstrijd kijken. Mourinho heeft geen enkel recht van spreken omdat hij staat voor risicoloos voetbal en dan zullen situaties als waar hij op doelt, inderdaad minder snel voorkomen. Zoals Ajax speelt, brengt nu eenmaal meer risicos met zich mee en dan loop je dus ook het risico dat het wel eens mis gaat. Het is typisch Mourinho om daar met het vingertje naar te wijzen. Mourinho is een coach die helemaal niets heeft met voetbal als kijkspel, maar uitsluitend geobsedeerd is door de prijzen die je ermee kunt winnen. Zijn uitspraak: "Ze gaan de finale thuis kijken, met hun filosofie" is wat dat betreft, veelzeggend. Daaruit blijkt eens temeer dat hij helemaal niets heeft met het spelletje, maar uitsluitend met de prijzen die je daarmee kunt winnen. Trainers als Mourinho maken het voetbal kapot en die kan de echte voetballiefhebber daarom missen als kiespijn, als je het mij vraagt. Ik ben een echte Ajax supporter en die gaan liever op hun bek op de manier waarop dat Ajax gisteren is overkomen, dan dat ze prijzen winnen op de Mourinhomanier.

Het is typisch dat jij het hebt over "schuld" terwijl Ajax een fantastisch Europees seizoen achter de rug heeft, dat niemand van tevoren heeft verwacht en met spel waar iedereen lyrisch over is. Het is helaas niet gelukt om dat te verzilveren, maar dat is geen enkele reden om met het vingertje te wijzen, naar wie dan ook. De echte Ajacieden hebben dat gisteren ook niet gedaan, maar de spelers ondanks het verlies gegeven waar ze recht op hadden en dat is een staande ovatie. Waarvoor hulde. Zowel de supporters als de spelers hebben Ajax een seizoen bezorgd waar iedere echte Ajacied nog jaren aan terug zal denken en alleen maar trots op kan zijn. En dat is na jaren van kommer en kwel misschien nog wel meer waard dan al dat geld en die beker.

9 mei 2019 om 08:47

Excuus, misschien had ik ff moeten onderbouwen. Ik vind dat het allemaal zo makkelijk oordelen is. Het is allemaal als als als. Als Ziyech een kans afmaakt hoor je niemand en nu is het zoeken naar stokken om mee te meppen. Ajax wordt door heel Europa geroemd om het aanvallende en niet berekenende spel en nu wordt dat geslacht. En het helpt idd ook nog eens niet dat het Mourinho is als je dat graag wilt horen . De man die het grootste anti-voetbal ter wereld speelt.

9 mei 2019 om 08:50

@sagaros, de Ligt werd gepoord ver op de helft van de tegenstander en uit die counter scoorde Tottenham

9 mei 2019 om 08:56

Hoeveel pijn t ook nog steeds doet, helaas heeft Mourinho gelijk. Naïef gevoetbald in de 2e helft (bij de eerste tegengoal blind en van der Ligt maa naar voren waardoor verdediging simpel uit gecounterd kon worden) en veel te defensief gewisseld door ten hag waardoor er geen dreiging meet was naar voren. Tottenham kon makkelijk aanvallen omdat er bij Ajax slechts 2 spelers over waren die aanvallend dachten. Trots op Ajax en de CL campagne maar dit hebben ze zelf in de 2e helft weg gegeven. 😢

9 mei 2019 om 11:20

@ Scepticus. Dit is geen zoeken maar het verschil tussen gevoel en feiten. Feiten, meningen en gevoelens lopen door elkaar heen bij jou omdat je persoonlijk betrokken ben bij Ajax. Iemand die dat niet (of minder) is kan ze bewust van elkaar
scheiden en zinnige dingen zeggen, misschien moet je leren om hier eens naar te luisteren.

9 mei 2019 om 12:35

@facts

Quote: "dit is geen zoeken maar het verschil tussen gevoel en feiten. Feiten, meningen en gevoelens lopen door elkaar heen bij jou omdat je persoonlijk betrokken ben bij Ajax. Iemand die dat niet (of minder) is kan ze bewust van elkaar scheiden en zinnige dingen zeggen, misschien moet je leren om hier eens naar te luisteren".

Misschien moet je een andere naam kiezen of eens in de Dikke Van Dale opzoeken wat het begrip "feit" inhoudt. Noch in het bericht waar ik op heb gereageerd, noch in de reactie van Mouriho wordt ook maar 1 feit genoemd. Die bestaan louter uit meningen. De reacties zijn bovendien behoorlijk opportunistisch omdat het doelpunt in de 96e minuut viel toen de officiele speeltijd al voorbij was. Had de scheidrechter niet 2 minuten bij de extra tijd opgeteld, dan was Ajax nu door, of die minuten nu wel of niet terecht waren. Alle doelpunten die Tottenham heeft gemaakt zijn het gevolg van gepruts in de Ajax defensie en daar kan geen enkele tactiek tegen op. Spurs zijn duidelijk in de smaak gevallen bij Vrouwe Fortuna en zijn de CL poulefase doorgekomen op doelsaldo en hetzelfde geldt voor de kwart- en halve finale. En dat laatste is een echt feit. Uiteindelijk heeft Derksen deze keer gelijk gehad en heeft Ajax Spurs zelf in leven gehouden en laten terug komen. En dan word je dus uitgeschakeld.

Ajax heeft altijd al moeite gehad met ploegen die een opportunistische speelwijze en dat was deze keer niet anders. Dat heeft te maken met de spelers die de club onder contract heeft en niets met de wissels die er zijn gedaan. Wat Mourinho doet heeft dan ook helemaal niets te maken met een analyse, maar met het zoeken naar een stok om mee te slaan. Dat zal er mee te maken hebben dat hij een behoudende en resultaatgerichte trainer is, die gruwelt van de frivoliteit waarmee clubs als ajax en Barca spelen. De spelers die hij zou hebben opgesteld in de situatie waar Ajax terecht kwam, heeft de club simpelweg niet. Dat de wissels van Ajax verdedigend zouden zijn, is ook volslagen onzin. Veltman verving Schone, waardoor Mazraoui naar het middenveld opschoof, waardoor de ene middenvelder werd vervangen door een ander. Sinkraven verving Dolberg die werkelijk geen pepernoot heeft geraak, waardoor je ook dat nauwelijks een verdedigende wissel kan noemen. Sinkgraven heeft in de 25 minuten die hij heeft meegedaan, meer laten zien dan Dolberg in een uur. De wissel van Magelan voor Van der Beek was de enige die wel verdedigend was, maar die vond pas plaats in de 90e minuut en heeft nauwelijks invloed op de wedstrijd gehad. Er zijn twee reden waarom Ajax is uitgeschakeld en dat zijn gepruts in de verdediging en het nalaten van het toebrengen van de genadeslag in de eerste wedstrijd. Het wijzen met vingertje naar de trainer is dan ook belachelijk. En goedkoop. Er is geen enkele garantie dat Ajax dit drama bespaard was gebleven als bijvoorbeeld Huntelaar was ingebracht. En dan is het heel erg makkelijk om de trainer daarmee om de oren te slaan.

9 mei 2019 om 13:23

Je hebt wel een punt. Wat ik echter alleen maar duidelijk wil maken is dat als je persoonlijk betrokken ben en het je raakt, je anders geageerd dan wanneer iets een thema voor je is. Dus reacties van anderen zijn niet perse verkeerd maar vanuit een andere invalshoek.

9 mei 2019 om 07:32

In mijn ogen heeft Mourinho hier volledig gelijk in. Het is alleen vreemd dat hij zelf altijd op z'n verdediging leunt bij een voorsprong. Dus van hem zou je deze uitspraken niet verwachten, maar ze kloppen helemaal.

9 mei 2019 om 09:05

Hij heeft zeker gelijk bij de 2-1. Je staat met 2-0 voor en gaat na de rust vrolijk met 8 mensen voor de bal voetballen. Dat die organisatie bij die tegentreffer zo slecht staat is gewoon heel erg dom en naief! Die tegengoal is een grotere blunder dan de 2-2. Dat noem ik echt pech, dat een keer kan gebeuren. Maar je organisatie helemaal kwijt zijn terwijl je 2-0 voor staat, mag echt nooit gebeuren.

In de 2de helft had hij meer moeten spelen... aldus mourinho haha man man hij moet het zeggen

9 mei 2019 om 09:28

haha, klopt, maar hij heeft helaas wel gelijk.
Veltman was trouwens een prima wissel. Hij viel goed in en schone was echt op.
Magallan was een klotuh wissel.

Maar goed...schiet ziyech er 1 van die 3 ballen in dan hoor je niemand meer
glijdt magallan niet uit....
loopt tadic de hoek in met de bal ipv uit een kansloze positie te schieten

enz enz.

Voetbal blijft een spel van fouten. Barcelona, real, juve, man city hebben allemaal enorme fouten gemaakt...hoe kun je dan verwachten dat ajax het niet zou doen. Helaas 1 foutje te veel

Het is algemeen bekend dat Mou tegen het voetbal is dat Ajax produceert. Hij geeft toe dat het mooi is voor de supporters enz maar uiteindelijk ben je daar niets mee. Het zijn de resultaten dat tellen!

9 mei 2019 om 07:04

resultaten zonder goed voetbal is saai. Goed voetbal zonder resultaten is onzin

9 mei 2019 om 07:21

Halve finale CL is een prachtig resultaat voor een club van het kaliber Ajax

9 mei 2019 om 07:38

Dit is geen resultaat, het is een vroegtijdige exit. Een resultaat is een prijs.

9 mei 2019 om 07:44

Die heeft Ajax al. De cl finale was bonus geweest. Ik kan niet eens boos zijn. Ik heb genoten van Ajax de meeste wedstrijden. Volgend jaar doen we het gewoon weer

9 mei 2019 om 07:46

Natuurlijk is dit wel een resultaat. Een resultaat is niet hetzelfde als een prijs. Het doelgestelde te behalen resultaat voor Ajax dit jaar was het halen van de groepsfase CL. Je hebt ver boven verwachting gepresteerd. Dit is als roepen dat John van de Brom tactisch faalt omdat hij geen kampioen is geworden met AZ. Als je van een Ajax hoofdtrainer verwacht dat hij de Champions League wint, bereid je dan voor om bijzonder vaak teleurgesteld te worden. Zelfs met de meest geniale realistische tactiek zal dat zwaar worden.

9 mei 2019 om 08:02

Weer een captain hindsight met een popie jopie dooddoener. Vooraf was zelfs het kwalificeren voor CL via de voorrondes al geweldig voor Ajax. Iets wat een Nederlandse club al een tijdje niet gelukt was. Dus laten we aub het perspectief niet vergeten. En resultaat betekent trouwens letterlijk een einduitkomst maar ok.

9 mei 2019 om 08:48

@yoericfc

Quote: "dit is geen resultaat, het is een vroegtijdige exit. Een resultaat is een prijs".

Een resultaat is volgens de encyclopedie "wat je bereikt nadat je iets hebt gedaan of gemaakt". Wat Ajax heeft gedaan, is de supporters 18 Europese wedstrijden lang vermaken, verbazen, ontroeren, in extase brengen en bewondering oogsten en het resultaat dat dat heeft opgeleverd, is dat Ajax haar gezicht weer terug heeft de supporters weer trots op hun club kunnen zijn. En daar kan geen beker tegen op. De schoonheid van het spel is wat de liefhebbers aantrekt in Ajax, het zilverwerk is dat voor de successupporter.

9 mei 2019 om 11:04

Lol @youricfc, jij bent het gezelligst zeker op feestjes. Juist door aanvallend, verzorgd voetbal te spelen heeft Ajax iets bereikt wat niemand op deze wereld ooit nog voor mogelijk hield. Ajax en Ten Hag hebben juist laten zien dat je met gedurfd voetbal alles kunt halen.

Het is gewoon het bekende liedje voor Nederlandse ploegen/nationaal elftal. Het heel leuk doen en complimenten krijgen maar ergens aan het einde toch niet bestand tegen de druk. We weten allemaal hoe de finale wordt: penalties en dan missers voor Wijnaldum en van Dijk.

Dat het vlak na rust te overmoedig, en naief was ben ik met hem eens. Te verdedigend op het laatst vind ik wat makkelijk. Valt die laatste bal twintig centimeter anders, dan is het ineens priffesioneel uitgespeeld.

9 mei 2019 om 07:36

Hakjes doe je 5 minuten voor tijd als je met 2-0 Voor staat en niet de eerste 10 minuten in de 2de helft waarmee je de tegenstand in de wedstrijd helpt. Het resultaat is het belangrijkste hoe maakt niet uit. Mou heeft helemaal gelijk!

9 mei 2019 om 07:40

Je raakt de kern: ALS die laatste bal... Maar dat gebeurt niet, omdat Ajax achteruit loopt, defensief wisselt en Tottenham zo in het zadel helpt. Dat tijdrekken, of de pogingen daartoe, was tenenkrommend, want in dat soort dingen zijn Nederlandse clubs slecht. Ik begrijp die wissels nog steeds niet... Advocaat heeft in 2004 toch al aangetoond dat het dodelijk is om op je verdediging te gaan leunen?

Ja Ten Hag werd al naar grote clubs geschreven en was de nieuwe prins van het Nederlands trainersgilde, maar mensen vergaten gewoon dat die dit seizoen ook gewoon grote fouten heeft gemaakt. Ook gisteren greep die gewoon te laat in en begon die pas met actie toen het 2-2 stond. Een coach is gewoon net zo goed als zijn materiaal en heeft de grootste invloed met de opstelling en zijn wissels. Nou gisteren heeft die dus te laat gewisseld en is hij mede verantwoordelijk voor deze uitschakeling. Zelfde als de 3-0 nederlaag tegen psv met Frenkie in het centrum, een te slechte 2e keeper in de selectie te hebben (had bij overmars eerder een andere 2e keeper moeten eisen), donny een tijdje laten banken, neres na zijn beste wedstrijd ooit voor ajax een tijdje op de bank te zetten, enz..

9 mei 2019 om 07:51

@kleinegeneraa7:wat een onzin, Mourinho roept wat omdat die bal er net wel in valt in de laatste minuut. Zonder ook maar specifiek op situaties in te gaan is het veel te makkelijk. Ook zijn de opties te beperkt, maar de selectie past bij de doelstelling en dat is voor Ajax simpelweg niet de Champions League halen. Vooraf is dat ook helemaal niet realistisch. Geen enkele trainer had deze prestatie vooraf haalbaar gevonden met dit materiaal, dus logisch dat grote clubs Ten Hag wel zien zitten. En dat zal zeker nog steeds zo zijn. Mourinho heeft ook vaak genoeg belangrijke wedstrijden verloren en heel verdedigende wissels toegepast. Ten Hag had er gisteren ook alle reden toe, er veranderde namelijk wat in het veld waardoor hij wat in zijn ploeg moest veranderen.

Als je gister gekeken hebt: er was niks aan de hand tot de 2-1. Ajax had volop kansen op de 3-0. Pochettino maakt wissels daar kan Ten Hag toch niet vooraf op voorspellen? De 2-2 valt echt supersnel na de 2-1, maar deze is ontzettend schlemielig. Na de 2 wissels van Ten Hag krijgt Ajax weer grip op de wedstrijd. Dan wisselt hij Maggalan. Wellicht had hij ook hier bijvoorbeeld een Huntelaar kunnen brengen, maar had het wat uitgemaakt? Bij die bal van de 2-3 valt alles net ontzettend gelukkig.

In mijn ogen valt niemand wat te verwijten. Dat je dan met details gaat komen die Ten Hag in jouw ogen anders had moeten doen in het begin van het seizoen hadden ook 0 invloed op deze wedstrijd. Ten Hag heeft Donny en Neres veel en veel beter gemaakt. En beiden rekenen ook gewoon op een basisplaats.

9 mei 2019 om 08:05

Niks aan de hand tot de 2-1? Ajax stond gewoon met zijn rug tegen de muur hoor. Het middenveld werd compleet overlopen en het was gewoon wachten tot de 2-1 zou vallen. Maar blijkbaar zien wij dat allebei anders. Ik kom niet met details aanzetten, maar met onderbouwing dat het van mijn kant geen waan van de dag is en Ten Hag niet klaar is voor een grote club. De functie coach wordt sowieso al overschat, maar Ten Hag nog meer. En jij denkt serieus dat Ten Hag die spelers beter heeft gemaakt? Als je mening oud-voetballer hoort, dan zeggen ze dat andere spelers en het spelen van wedstrijden op hoog niveau je uiteindelijk beter maken. Een coach/trainer heeft hier weinig invloed op. Of denk jij serieus dat Ten Hag aan neres kan uitleggen hoe hij zijn acties moet maken en hoe Donny moet positioneren? Dat leer je dus allemaal door met en tegen betere spelers te spelen.

9 mei 2019 om 09:19

@kleinegeneraa7

Quote: "ja Ten Hag werd al naar grote clubs geschreven en was de nieuwe prins van het Nederlands trainersgilde, maar mensen vergaten gewoon dat die dit seizoen ook gewoon grote fouten heeft gemaakt. Ook gisteren greep die gewoon te laat in en begon die pas met actie toen het 2-2 stond. Een coach is gewoon net zo goed als zijn materiaal en heeft de grootste invloed met de opstelling en zijn wissels".

Je gebruikt grote woorden, maar die zijn niet meer dan een lege huls. Het is louter onzin dat je uitkraamt. Het eerste doelpunt van de Spurs viel in de 55e minuut en het tweede 4 minuten later. Je kritiek dat Ten Hag te laat zou hebben ingegrepen, is daarom volslagen belachelijk. Als je echt een generaal zou zijn, zou je leger al in de pan gehakt zijn, voor de veldslag goed en wel is begonnen. Je reactie getuigt van een psychologische onbenulligheid dat je als je je bij het leger aan zou melden, waarschijnlijk niet eens door de keuring zou komen. Als Ten Hag meteen na het eerste doelpunt zou hebben gewisseld, zou dat niets minder zijn geweest dan een paniekreactie en paniek kan heel makkelijk overslaan op de spelersgroep en voor een averechts effect zoergen. Bovendien zou Ten Hag volstrekt ongeschikt zijn als coach als hij meteen in de war zou raken na een tegendoelpunt. De doelpunten die zijn ontstaan hebben bovendien helemaal niets met tactiek te maken, maar net zoals als die van Liverpool tegen Barca met gepruts in de defensie. Tegen het gepruts van Schone bij het tweede doelpunt is geen enkele tactiek opgewassen. Na de 2 - 2 heeft Ajax nog genoeg kansen en mogelijkheden gehad om de wedstrijd te beslissen. Die ballen gingen er niet in en dat is niets anders dan botte pech en valt niemand te verwijten. Het is voor mij duidelijk dat je helemaal niets snapt van psychologie.

Voor Van der Beek op de bank terecht kwam, speelde hij bijzonder matig, daarna is hij alleen maar beter gaan spelen. Dat komt niet uit de lucht vallen, dat is gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg. Dat hij zo goed is gaan spelen, komt omdat hij boos en geprikkeld was omdat hij op de bank terecht gekomen en door die prikkelingen is hij beter gaan spelen. Johan Cruijff gebruikte dit soort foefjes aan de lopende band om zijn spelers te motiveren, en dan heb ik het niet over talenten als Van der Beek, maar over grote namen. Ten Hag is niet verantwoordelijk voor het spelersbeleid, maar voor het eerste elftal. Het spelersbeleid is de verantwoordelijkheid van Overmars en dat jij Ten Hag verwijten maakt over de kwaliteit van de 2e keeper en dat terwijl de transferwindow is gesloten en er dus helemaal geen nieuwe tweede keeper kan worden aangetrokken, geeft genoegzaam aan wat een ongelooflijke opportunist je bent. Ajax heeft de hele wereld verbaasd en verwonderd en dan ook met een spel dat een lust was voor het oog en gepaard is gegaan met een resultaat dat zelfs de grootste optimist aan het begin van het seizoen voor volstrekt onmogelijk had gehouden. Daarom is jouw kritiek niet alleen inhoudsloos, maar ook nog eens volstrekt misplaatst bij de prestaties die Ten Hag en zijn team hebben geleverd. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat je echt van voetbal houd.

9 mei 2019 om 09:41

Ja een heel verhaal met geen inhoud en alleen maar zweverige gezwets over het leger, en dan mij betichten van een lege huls. Volgens mij heb je alleen maar gelezen wat je wilt lezen en heb ik eigenlijk geen zin om te reageren, maar ik neem even de moeite om er een paar dingen uit te pakken. Ik heb het over toen het nog 2-0 stond, niet over toen het 2-1 werd. Voor de 2-0 was het gewoon al wachten op de 2-1. Dan het verhaal over de 2e keeper. Volgens mij was lamprou er vorig seizoen ook al toch? Toen had Ten Hag al moeten zien dat dit gewoon niet kon en hij moet als trainer gewoon eisen dat er een betere 2e keeper moet komen. Hij werkt met die gasten dagelijks en niet Overmars. En dat gelul dat Van de Beek in een mindere periode zat. Heel Ajax draaide toen gewoon een stuk minder en hij was kind van de rekening. Verder kom je met een paar loze verwijten richting mij aan, maar daar reageer ik maar niet op. Neem aan dat dit nog iets van de emotie van gisteren is.

9 mei 2019 om 12:04

@kleinegeneraa7

Je hebt een analyse op basis van een mening in plaats van een mening op basis van een analyse. Het is toch helemaal niet zo moeilijk? De wisselspelers van Ajax zijn van een aanzienlijk lager niveau dan de 11 jongens die tegenwoordig structureel in het veld staan.

De keuzes van Ten Hag waren logisch. De verdediging was zo lek als een mandje en dan zul je die geleidelijk moeten versterken. Als je twee verdedigend ingestelde spelers tegelijkertijd inbrengt, zijn er teveel veranderingen in 1x en dat kan voor nog veel meer onrust zorgen.

Verder het gezeur over Dolberg en Huntelaar. Het was tactisch gewoon zeer logisch dat Dolberg de voorkeur kreeg. Kwalitatief lood om oud ijzer, maar Dolberg is beweeglijker. Dat die jongen gisteren volledig door het ijs zakte is een feit, maar dat was Huntelaar hoogstwaarschijnlijk ook gebeurd.

Het is het bekende liedje. Ten Hag kan gewoon niet winnen. Lofzangen alom de laatste maanden, er gaat weer 1 ding mis en mensen wijzen direct weer naar Ten Hag. Wat de man ook doet en hoe goed hij ook presteert, hij kan gewoon niet winnen bij een te groot deel van de achterban.

Je doet net alsof coaches robots zijn die geen fouten maakt. Je komt vervolgens met het voorbeeld van Lamprou, terwijl je ook een heel betoog over Guardiola kunt schrijven op basis van een tactische fout. Nee, de emotie lijkt bij jou eerder een rol te spelen dan bij Scepticus.

Mourinho heeft helaas gelijk. Ajax was ontzettend naïef na de tweede goal. En ik vroeg me af waarom Blind steeds Llorente moest dekken, die won elk kopduel waardoor Spurs steeds aansluiting kon vinden.

9 mei 2019 om 07:28

Deels eens. Hoe kun je nou in de halve finale cl, met een 2-0 voorsprong, een countergoal tegenkrijgen? Dan ben je echt hele rare dingen aan het doen. Maar dat neemt niet weg dat die twee andere goals vooral ongelukkig waren en niets met kwaliteit of speelstijl van doen hadden.

9 mei 2019 om 08:28

3-0 eigenlijk. Waarom mee idd?

9 mei 2019 om 08:26

Je stipt precies het punt aan dat onze uitschakeling heeft ingeleid; Blind ipv de Ligt op Llorente... ik begrijp niet hoe Ten Hag dit over het hoofd heeft kunnen zien.

9 mei 2019 om 14:42

Heb je de wedstrijd in Engeland niet gezien? Daar had De Ligt het ook heel moeilijk met Llorente, die eigenlijk alleen maar goed kan koppen, en verloor De Ligt veel luchtduels.

Over de situatie bij de 2-1 heeft Mourinho volkomen gelijk natuurlijk. Ik vond het ook zeer bijzonder dat zowel Blind als de Ligt mee naar voren gingen en de winkel lieten bewaken door Schöne? Verder is Mourinho gewoon een zure man die het liefst zo onaantrekkelijk mogelijk speelt. Ten Hag heeft vast fouten gemaakt gisteren maar Ajax is mede zover gekomen doordat ten Hag durfde aan te vallen...

Snoeiharde kritiek? Hij zegt dat ze "de tweede helft niet zo goed speelde" en dat 99% wel goed was. Voetbalzone weet het weer goed te verkopen

Heeft deels gelijk. Ten Hag had Huntelaar moeten brengen voor Dolberg, en Schöne nooit eraf moeten halen.

Hijnheeft wel gelijk. Ajax heeft het kinderlijk weggegeven. Kon je natuurlijk ook eningsinds verwachten sommige zijn nog een kind, kijk De Ligt en Frenkie. En tja dat is natuurlijk het verschil tussen ajax en een club dat wekelijks op topniveau speelt. Kop op, was een fantastisch CL seizoen

Ik vroeg mij ook af waarom je met 6 verdedigers in het veld moest gaan staan ipv je eigen spel te blijven spelen waardoor Ajax zover was gekomen. Dit valt wel Ten Hag te verwijten. Ook mag Onana dit zich aanrekenen door de bal niet naar een verdediging af te spelen en dan tikkie terug en tikkie breed te spelen.

het mooie van deze kritiek is is dat hoe Ajax in de tweede helft speelde normaal gesproken de filosofie is van Mourinho 7 verdedigers erin en tegenhouden maar

ik kon het wel begrijpen van Ten Hag. je wil die wedstrijd ten koste van alles over de streep trekken en voetballend liep het niet meer in de tweede helft. dan ga je toch verdedigende zekerheden proberen in te bouwen om een tegengoal te voorkomen

9 mei 2019 om 08:03

Ik geloof nooit dat Mourinho het toestaat dat zijn beide centrale verdedigers naar voren gaan bij een 2-0 voorsprong?
Uiteindelijk blijkt dat de selectie van Ajax te smal is als Neres wegvalt ben je veroordeeld tot Dolberg of Huntelaar die beide niet het gewenste niveau hebben voor de CL. Ajax kon het collectief niet meer aanlopen de tweede helft dan kan je wat proberen met wat wissels maar als je dan veroordeeld ben tot Sinkgrave en Magallan kan je misschien beter niet wisselen. Die hebben gewoon het niveau niet.

9 mei 2019 om 08:13

Ajax had inderdaad geen frisse aanvallende wissels meer. Achterin stond het al ok. Dan kan je beter iemand inbrengen die voorin de kracht heeft om Tottenham pijn te doen. Tadic en Ziyech deden het prima, maar waren uiteindelijk te vermoeid om het echt af te maken. Maar ja die mogelijkheid was er niet op de bank, dus wint zak geld toch uiteindelijk (lees bredere selectie).

9 mei 2019 om 08:47

@guni_gugu

de selectie van Spurs is ook vrij smal hoor. naast de basis 11 stelt het niet zoveel voor daar

"Een prachtige manier om de wereld te laten zien dat nederlagen voor trainers en spelers veel meer betekenen dan voor de gewone supporter."
.

Ik kan meneer Mourinho verzekeren dat dat niet helemaal klopt.

9 mei 2019 om 09:39

@marcore

"een prachtige manier om de wereld te laten zien dat nederlagen voor trainers en spelers veel meer betekenen dan voor de gewone supporter."

Bij Mourinho gaat het alleen maar om de prijzen die je met voetbal kunt winnen. Dat een nederlaag zoveel voor hem betekent, komt uitsluitend omdat hij dan weer een prijs aan zijn neus voorbij ziet gaan. Voor trainers als Mourinho is een prijs het enige dat telt en daar is alles ondergeschikt aan. Voor Ajax geldt het omgekeerde en daar begrijpt hij helemaal niets van. En over iets dat je niet begrijpt, kan je onmogelijk een objectief oordeel vellen. een oordeel van Mourinho over Ajax is als een oordeel van een blinde over de kleuren.

9 mei 2019 om 12:43

Je stelligheid is bewonderenswaardig, maar niet geheel accuraat. Iemand die zichzelf namelijk 100% objectief noemt, is namelijk zo beperkt introspectief, dat een normale discussie onmogelijk is. Mourinho slaat in zijn analyse de spijker op zijn kop. Hij zag dit al van mijlenver aankomen.

Whahahahaha.. Moet hij zeggen met z'n eeuwige anti voetbal! Bizar zeg! Ajax heeft het fantastisch gedaan! Jammer van de uitslag, maar gisteren ook een goede wedstrijd gespeeld.

Scherpe analyse van Mourinho. Enige wat je ervan kunt zeggen is dat hij het zelf niet anders had gedaan. Maar vooral die laatste wissel was onbegrijpelijk. Als je onder druk komt, moet je er een aanvaller bijzetten volgens de filosofie van Cruijff. Huntelaar was meer op zijn plaats geweest dan Magallan. Probeer ze weg te houden van het doel! Maar dat is mijn mening.

Mourinho heeft voor deze keer helaas gelijk. Maar je kon ook zien dat ze hele leeg gespeeld waren en de vermoeidheid in sloeg. En dan brengt ten Hag Sinkgraven en Magallan in... Terwijl hij Huntelaar die gif brengt, en de Wit die stabieler speelt dan Sinkgraven.. En dan Onana nog met zijn toneelstukje waardoor Ajax tijdstraf krijgt en in die tijd de goal valt voor Spurs..

En alles was in het voordeel van Ajax.... -Die Engelsen hadden uit nog niets gewonnen -Uit doelpunt -Beste voetbal van Europa -Heel de pers was overtuigd van de Finale -Heel de media was zeker van de winst -Heel de competitie stil gelegd voor optimale rust -De tegenstanders uit hun slaap houden met vuurwerk En dan toch..in je eigen huis!..op inzet...en conditie....simpelweg VERLIEZEN Maar een troost....je hebt wel heul veul GELD binnengeharkt...de rest weet niemand over een paar jaar.

9 mei 2019 om 09:30

@skylab

Quote: "en alles was in het voordeel van Ajax.... -Die Engelsen hadden uit nog niets gewonnen -Uit doelpunt -Beste voetbal van Europa -Heel de pers was overtuigd van de Finale -Heel de media was zeker van de winst -Heel de competitie stil gelegd voor optimale rust -De tegenstanders uit hun slaap houden met vuurwerk En dan toch..in je eigen huis!..op inzet...en conditie....simpelweg Verliezen Maar een troost....je hebt wel heul veul Geld binnengeharkt...de rest weet niemand over een paar jaar".

Sympathiek dat je zo met Ajax meeleeft, maar je kunt je volgens mij beter druk maken over je eigen club. Verliezen van de Spurs is niets om je voor te schamen, uitgeschakeld worden door Trencin, gedegradeerd uit de hoogste divisie van de Slowaakse(!) competitie niet bepaald iets om trots op te zijn.

Een gele kaart én een tijdstraf? is dat niet een dubbele straf voor één overtreding? Heb ik een regelwijziging gemist?

9 mei 2019 om 08:40

juiste woorden van mourino. tis hard voor de Ajax fans maar de realiteit. Ajax heeft een matige bank en dolberg opstellen was ten hag zijn grote fout

9 mei 2019 om 09:17

Het is geen officiële regel dat je voor een overtreding een bepaalde tijd erbij krijgt. Het is over het algemeen wel normaal dat scheidsrechters de tijd bijtellen die niet wordt gespeeld bij de extra tijd. Al heb je ook scheidsrechters die dat niet doen.

9 mei 2019 om 12:32

Geen idee maar dat zouden ze altijd moeten doen dan ben je snel van dat tijdrekken af.

‘Hele eenzame mensen’ de trainers zijn iedere dag omringt door ontelbaar verschillende mensen en het geklaag van ‘voetbal slokt je op’ slaat ook al nergens op. Slokte het voetbal mij maar op, dan was m’n hobby mijn werk geworden.

Hij zal misschien best gelijk hebben, maar ik vind het lachwekkend als een trainer die zelf met de beste teams extreem verdedigend voetbalt, kritiek heeft op iemand die ook eens een keer verdedigend wisselt. Ik heb hem nog nooit zo kritisch op zichzelf zien zijn na een wedstrijd. Of trouwens uberhaupt ooit.

Tja beginnen met Dolberg die geen knikker raakt. En dan roepen mensen dat ETH bondscoach moet worden. Mwuahaha. Nee ETH moet nog veel leren en is nog lang niet klaar voor de top.

Ajax deed het vorige week verdedigend geweldig maar ze sloegen gisteren weer net iets teveel door in naar voren spelen. Niet alleen bij de 2-1 maar ookal voor de 2-1 had Tottenham 3 a 4 kansen die ze kregen omdat ajax teveel ruimte weggaf. Verder is het gewoon ongelofelijk zonde als je ziet wat er gisteren allemaal tegenzat na die 2-1. Schöne die Onana in de weg loopt bij de 2-2, Tadic die hem nog net voorlangs schiet, Ziyech die de paal raakt en De Ligt die de 2-3 er nog bijna uit loopt. Ajax kan zichzelf zeker wel iets verwijten maar uiteindelijk zat het dus ook wel heel erg tegen.

Weet je wat het trieste is eigenlijk? Deze galbak zei na de loting al hoe je het Ajax moeilijk kan maken: lange ballen. En hij heeft nog gelijk gekregen ook.

Erg teleurstellend dat je daar geen antwoord op hebt.

Eric ten Hag moet nog veel ervaring opdoen. Maar heeft wel aangetoond een goede trainer te worden. Ervaring is wat ook de meeste Ajaxieden missen. Zo was de wedstrijd van gisteren wat dat betreft een goeie oefening voor het gehele team waar ze in de toekomst hopelijk de vruchten van plukken. Hopelijk voor Ajax kunnen ze een groot deel van de spelers behouden.

Laat ik voorop stellen dat Ajax een fantastisch seizoen doormaakt.
De kritiek op Erik ten Hag ging al snel en terecht over in respect en bewondering.
Helaas was het gisteren in de tweede helft niet goed genoeg om de finale te bereiken.
Maar dat kwam niet door het tijdrekken, of de miscommunicatie tussen Oana en Schã¶ne.
Ik vond het meer een zelfde tweede helft als in de eerste wedstrijd.
Ajax had niets meer in te brengen op een paar kansjes na, het werd slordiger en slordiger.
Wat je ten Hag wel kunt verwijten is dat hij Dolberg veel te lang heeft laten staan.
Vond hem vanaf het begin van de wedstrijd totaal niets toevoegen.
Denk dat je met een Huntelaar hun meer pijn had kunnen doen met al zijn routine.
Maar ondanks alles heeft de club uit Amsterdam Europa laten zien, dat ze in Nederland het voetbal zeker niet zijn verleerd.
En met een prachtig visite kaartje afscheid genomen van de Cl.

9 mei 2019 om 10:46

Als onana en vd beek niet zo triest had lopen tijdrekken dan waren er nooit 5 minuten bij gekomen. En als onana een halve minuut voor het einde niet weer zo dom had lopen tijdrekken dan was het nu nog steeds feest. Tijdrekken helpt niet. Dat kost je alleen je eigen kop want de scheids straft je gewoon af.

Mourinho is niet mijn favoriete trainer, maar in de kern heeft hij gelijk. Wat hij stelt is ook de achilleshiel van Ajax, namelijk nooit een wedstrijd in het slot gooien. Het is de charme en tegelijk de valkuil van dit elftal. Hij haalde Vitesse als willekeurig voorbeeld aan, maar ook in die wedstrijd liet Ajax na een 3-0 voorsprong de wedstrijd helemaal uit handen glippen. En is dat niet een structureel gegeven? Voor wat betreft de kritiek op Ten Hag ben ik het ook met hem eens. Ten eerste het opstellen van Dolberg, is geen schim van de spits die hij ooit was. Wat wilde hij daarmee bereiken? Verloor ieder duel en liep er de bijna hele wedstrijd verloren bij. Dan heb je Huntelaar in topvorm bij de hand. Eentje die ook verdedigend nog een handje kan toesteken, maar kies je toch voor Dolberg. Dan Mazraoui op de rechtsback in plaats van Veltman. Veltman vond ik de laatste weken verdedigend sterker dan Mazraoui, die vanwege de ramadan ook nog eens bij moet tanken tijdens de wedstrijd. Schone is het verhaal van het net niet voldoende doorselecteren van de selectie. Als eerder gesteld, Ajax mist een beul op de nummer 6 positie. In de Eredivisie kan Schone nog net, maar in de CL is hij bij tegenwind altijd de eerste die door het ijs zakt en tegendoelpunten kost. Daarnaast treft ook het groepje sterkhouders bij Ajax blaam. Het leek in het begin van de tweede helft wel alsof Ajax een achterstand moest wegpoetsen. De Ligt op de rechtsbuiten! Prachtig toch? Even later ligt de bal aan de overkant in het netje. Lichtzinnigheid in combinatie met overmoed? Wie het weet mag het zeggen. Dat uiteindelijk de wrede en onterechte 2-3 dan in extremis valt is in die situatie best mogelijk. De ene ploeg riskeert alles, de andere heeft alles te verliezen. Spurs hebben in hun CL campagne met gepaste trots de term lucky van Ajax overgenomen. Zal komen vanwege de aanwezigheid van 4 ex Ajacieden, vermoed ik. Maar 3x - bijna 4x - ontsnappen aan uitschakeling doe je niet zonder hulp van boven (moura). Tot slot: het had zo mooi kunnen zijn, maar het fantastische CL avontuur van Ajax eindigt in een complete nachtmerrie. En daar zat een flinke scheut eigen schuld dikke bult bij. Dus Mourinho had het niet zo verkeerd gezien.

Dit is geen snoeiharde kritiek maar een realistische analyse. Uiteraard wel makkelijk om achteraf zo te praten, maar die 3 defensieve wissels vond ik ook apart en dat terwijl Tadic op zijn tandvlees liep.

9 mei 2019 om 10:43

Idd en dat zag je ook toen hij die simpele bal niet eens vast kon houden bij de cornervlag en hem zelf over de achterlijn tikte. Daar had Huntelaar moeten staan. En ziyech ook. Die kon op het laatst ook niet meer.

Had ook nooit met Dolberg moeten beginnen. Die is misschien beweeglijker dan Huntelaar maar er komt helemaal niks vanaf. Je speelt gewoon met 10 man. 2e helft had ie Huntelaar al helemaal moeten brengen. Dat is een vechter maar nee was blijkbaar niet nodig. Zo jammer dat Neres geblesseerd was maar dan Dolberg in de basis laten starten. Blunder eerste klas.

Hij specifeerde zijn kritiek wel hoor. Hij zei dat tadic druk had moeten zetten op Vertonghen, omdat vertoghen een betere diagoale trap naar voren had dan Alderwereld. llorente werd continu gevonden en zorgde voor veel te veel gevaar. Daar had Ten Hag iets tegen moeten doen.

Snoeiharde kritiek? Dat vind ik ook wel meevallen. Het klinkt redelijk realistisch wat hij zegt. Aan de ene kant was het knap hoe Tottenham zich in de wedstrijd terug vocht, maar dit kwam ook door de naïviteit van Ajax. Vooral de eerste goal is te schrijven op het conto van Ajax, als bij een 2-0 voorsprong iedereen naar voren gaat bij een vrije trap.

Het aanvallende spel deze hele Europese campagne was zeer bewonderenswaardig, maar zoals Mourinho en ook V. Gaal aangaf, je moet af en toe ook de balans bewaren.

Wat betreft het wisselbeleid, tja, Ajax heeft natuurlijk ook niet een hele ruime bank om uit te kiezen. Daar zaten voornamelijk jonge spelers. Veltman erin was eigenlijk wel logisch.

Hoewel ik de de bovenstaande kritiek snap kan ik uiteindelijk Ajax niet zoveel kwalijk nemen. Het is een piepjong team, met één van de kleinste begrotingen. De naïviteit zit 'm ook in de jeugdigheid van een groot gedeelte van het team, hoe getalenteerd ze ook zijn. In een ideale wereld zouden ze nog minimaal 1 á 2 jaar bij elkaar zijn, dan zul je zo'n 2e helft niet meer zien. Maar das zelfs met het geld wat Ajax nu heeft een utopie. Dus grote complimenten voor Ajax!

"het doet me een beetje pijn om dit te zeggen. Ik wil Ten Hag 99 procent krediet geven voor het fantastische werk dat hij heeft verricht met zijn ploeg. Maar ik moet kritisch zijn over die ene procent", zegt Mourinho vanuit de studio. "

Als je één procent bekritiseert van een trainer zou ik die kritiek niet bestempelen als snoeihard. Rare kop.

Helaas dat is voetbal, de winnaar heeft altijd gelijk. Schiet Ziyech wel de 3-1 binnen, dan werd Ten Hag geprezen aan het vasthouden van de strategie. Helaas liep het anders, Ziyech wist in de tweede helft geen van de drie kansen die hij kreeg te verzilveren. Moura schoot wel zijn drie kansen erin.

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Had Ten Hag het anders kunnen doen, ja natuurlijk maar het zijn vooral de spelers op het veld die het zelf op moeten lossen. Blind die de Ligt op Llorente zet in plaats van hemzelf. Blind en de Ligt die achter blijven hangen in plaats van mee blijven gaan met vrije trappen of corners.

Op de foto in het AD is goed te zien dan om minuut 95.04 vier spelers van Tottenham tegen drie van Ajax kwamen te staan, vlak voor Moura de bal erin schoot. Kennelijk wilde men vooruit verdedigen om Tottenham de laatste minuut weg te houden van het doel.

Maar goed, Ajax heeft een jong elftal en dan kan dit gebeuren. Een geweldige eerste helft, een dramatisch tweede. Toch blijf ik trots op de geweldige CL campagne, achttien wedstrijden duurde het eer Ajax op basis van de uit-goal regeling het hoofd moest buigen.

Het is rot om te zeggen bij Mourinho, maar hij heeft het op alle punten die hij noemt vollédig bij het recht eind. Inclusief het opstellen, en ook nog langdurig laten staan van de al het hele seizoen hopeloos falende Dolberg, maakt dat Ten Hag hoofdverantwoordelijk is voor de uitschakeling.
Bij 2-0 voor, totaal 3-0 in de halve finale Champions League mag je nooit van zn levensdagen je centrumverdedigers bij letterlijk élke vrije trap naar voren sturen. Dat een van de 2, dus duidelijk ook niet allebei, bij hoekschoppen en vrije trappen rond het strafschop mee gaat, da's is prima en ook logisch. Maar ze werden nu ook al bij vrije trappen net over de middenlijn naar voren gestuurd. En dáár kwam dus ook een tegengoal uit. Verder, Huntelaar laat nu al weken zien, dat, als hij mag spelen, hij vlijmscherp is en tot op het bot gemotiveerd. Met ook nog eens zijn zeer grote in juist dit soort wedstrijden had híj natuurlijk ten alle tijden vanaf het begin moeten spelen. Zie ook hoe de vergelijkbare situatie bij Tottenham met Llorente uitpakte. Dat kun je als trainer toch écht van te voren allemaal verzinnen, daar hoef je echt geen doctorandus voor te zijn, Dit soort blunders maakt Ten Hag niet voor de eerste keer dit seizoen, sterker, hoe mooi en succesvol het in de CL allemaal is geweest, door dit soort blunders is de race om het kampioenschap met PSV nog onbeslist.
Ik denk ook dat Ajax directie een grote fout heeft gemaakt,ook verblind door het succes, door niet Schreuder nog nadrukkelijker naar voren te schuiven.

Ik ben het 100% eens met Mourinho, mede ook omdat hij zegt dat Tottenham wel erg veel mazzel heeft gehad. Neemt niet weg dat ze wederom een ongekend goede tweede helft hebben gespeeld waarin Ajax zich de kaas van het brood lieten eten. In de heenwedstrijd was de tweede helft ook voor de Spurs, een gewaarschuwd mens..In dat opzicht dwongen ze het geluk natuurlijk wel af. Ondanks dat kreeg Ajax nog genoeg kansen om te scoren in de tweede helft.

wat is er met die Labyad gebeurd? was dat niet de beoogde back up voor Neres toen hij gehaald werd? hij heeft 7 miljoen gekost en speelt zelden tot nooit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

847 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

‘Mourinho en assistent Guardiola hoog op verlanglijstje in Engeland’

Rafael Benítez verlaat Newcastle United na een dienstverband van ruim drie jaar, zo maakten the Magpies maandag wereldkundig. Beide partijen konden geen overeenstemming bereiken over voortzetting van de samenwerking. De zoektocht...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Bayern München ziet Ousmane Dembélé van Barcelona als alternatief als Leroy Sané van Manchester City niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren