Kieft wijst suggestie van de hand: ‘Niet logisch om in een bekerfinale te doen’

Dinsdag, 30 april 2019 om 23:56Demen Bulbul

Na de 0-1 overwinning op Tottenham Hotspur in het eerste duel in de halve finales van de Champions League wacht zondag alweer een volgende test voor Ajax, wanneer in De Kuip de finale van de TOTO KNVB Beker op het programma staat tegen Willem II. Erik ten Hag weet nog niet of hij dan dezelfde elf spelers het veld zal opsturen als dinsdagavond in Londen.

Ten Hag kreeg na de wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium bij Ziggo Sport de vraag gesteld of hij van plan is om zondag tegen Willem II bepaalde sleutelspelers te sparen. "Natuurlijk heb ik bepaalde dingen in mijn hoofd, maar je weet nooit hoe deze wedstrijd uit gaat pakken. Het resultaat is heel erg goed. Wat we daarmee gaan doen, daar gaan we rustig over nadenken", antwoordde de Ajax-trainer.

Ajax speelde dinsdagavond alweer zijn 53ste officiële wedstrijd van het seizoen. Presentator Jack van Gelder kan zich goed voorstellen dat bepaalde spelers toe zijn aan rust, met name met het oog op de return van volgende week tegen Tottenham. "We zullen alles op een rijtje gaan zetten en bekijken hoe fit en fris we zijn, en uiteindelijk een ploeg opstellen die de bekerfinale kan winnen", aldus Ten Hag.

Wim Kieft denkt niet dat Ten Hag er goed aan zou doen om zijn elftal om te gooien tegen Willem II. "Het is niet logisch om spelers te sparen in de bekerfinale. Dat heeft hij eigenlijk ook maar zelden gedaan. De spelers hebben er niet zoveel over te zeggen, maar het zal aan de fysieke toestand liggen van de spelers. Ik denk dat hij gewoon met dit elftal, zoals hij vandaag begonnen is, zal willen spelen tegen Willem II."


Poll

Zou jij het logisch vinden als Erik ten Hag zondag bepaalde sleutelspelers spaart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Ik zag sommige spelers van Ajax echt met de rond op de schoenen lopen. Gewoon paar bekende spelen extra rust geven. De knvb beker win je echt nog wel een paar keer, maar een champions league finale halen is echt een zeldzaamheid. Naar mijn mening moet alles wijken voor de finale en die weet een mogelijke champions league winst.

1 mei 2019 om 00:06

Gewoon jong Ajax opstellen, eenmalige kans om de finale van de Champignons leaugue te halen! Deze kans krijg je in geen 50 jaar meer.

1 mei 2019 om 06:39

@ tosno, 50 jaar is overdreven. Statistisch gezien heeft Ajax iedere 20 a 30 jaar kans op de finale

1 mei 2019 om 06:48

50 jaar!!! Overdrijven is ook een vak he. Wie weet flikken we het volgend jaar weer. Net als in 95 en 96.

1 mei 2019 om 00:07

Sowieso zal Veltman rust krijgen en Mazraoui spelen. Verder zie ik hem rouleren met Dolberg of Huntelaar ipv één van de aanvallers. En wellicht Sinkgraven ipv Tagliafico.

1 mei 2019 om 00:08

Of Mazraoui op het middenveld ipv één van de 3. Maar denk day sowieso Veltman rust krijgt en dan is Mazraoui het meest logisch daar.

1 mei 2019 om 10:11

Die beker is toch totaal onbelangrijk nu? Ik zou lamprou, Mitchell Bakker, Schuurs, etcetera opstellen. Wat mij betreft spelen zelfs de reserves van het eerste niet. Woensdag en daarna op zondag speel je ontzettend belangrijke wedstrijden. Je moet er toch niet aan denken dat je tegen een verlenging aan loopt in de beker?

1 mei 2019 om 00:43

Ik vond Ajax vanavond vermoeiender ogen dan toen ze minder rust hadden. Extra rust heeft imo meer nadelen dan voordelen omdat je uit je ritme raakt.

1 mei 2019 om 01:07

Nee hoor, het tempo was moordend hoog en later in de wedstrijd brak dat ook de Spurs.

1 mei 2019 om 13:58

Het tempo was zeker hoog, maar dat was ook zo in de uitwedstrijden tegen Real en Juve. Misschien gister nog weer iets hoger, maar toch blijf ik erbij dat ritme belangrijk is. Als ik een hele werk heb gewerkt en ik doe zaterdag niks, dan voel ik me op zondag alleen maar vermoeider juist omdat ik zaterdag niks heb gedaan.

Ander bekend voorbeeld is dat mensen ziek worden op vakantie omdat het lichaam in een ruststand komt en de adrenaline zakt. Daardoor wordt je lichaam vatbaarder voor kwaaltjes. Voor voetballers kan dat bijvoorbeeld blessures zijn door overbelasting die je dan in 1x gaat voelen.

Normaal zou ik ook zeggen niet wisselen, maar nu zou ik toch even goed nadenken, het moet geen slijtageslag worden. Woensdag is er weer een wedstrijd, en ik win liever volgende woensdag dan as zondag.

Die beker is een troostprijs met weinig waarde. Enkel de landstitel en de CL telt. De beker mag wel natuurlijk, maar is niet boeiend...ook omdat W2 met alle respect tegenstander is. Zou dat PSV of Feyenoord zijn is het nog een ander verhaal.

1 mei 2019 om 00:37

De beker vind ik ook niet erg belangrijk, maar nu we zo ver zijn gekomen wil ik die winnen! Het is bovendien best lang geleden dat Ajax de beter heeft bemachtigd. Gewoon de sterkte elf opstellen, we moeten niet doen alsof Willem 2 niet kan voetballen. Bovendien is dit voor hun een unieke prijs.

Ik zou geen enkel risico lopen en met een compleet B-elftal aantreden in de bekerfinale. De focus ligt nu echt niet op de beker, laat dat maar aan de wisselspelers over. Hopelijk winnen we ‘m dan nog, maar als het niet lukt dan is dat maar zo. CL en competitie gaan voor.

1 mei 2019 om 00:15

En dan weer het lachertje worden.. als spurs wel in Amsterdam weet te winnen en de teleurstelling alles verlamt waardoor je gelijk speelt tegen Utrecht.. en dan weer heel Nederland zingen helemaal niets in Amsterdam? No way winningmood vasthouden en gewoon die beker pakken!!

1 mei 2019 om 00:18

So be it. Het gaat nu om risico uitsluiten. Als je straks tegen spurs dan toch verliest met je sterkste elftal, weet je iig je hebt alles eraan gedaan. Dst heb ik liever dan verliezen van spurs omdat ziyech en de ligt geblesseerd zijn geraakt tegen willem2. Of dat ze te vermoeid zijn na verlenging.

1 mei 2019 om 06:51

Die beker pakken we heus wel wat wat wisselspelers. Daar hoeven we echt niet onze sterkste opstelling voor op te stellen.

1 mei 2019 om 10:17

@Damsko je loopt dan wel het risico dat Willem 2 er een verlenging uit sleept. Daar moet ik helemaal niet aan denken. Ik zou zeggen volledige B opstelling en anders met de sterkste 11 en het zsm beslissen.

@ Ramon ja in dat geval zingen ze helemaal niets in Amsterdam, lekker belangrijk. Wij zingen dan WZAWZDB en dan hebben beide partijen gelijk.

1 mei 2019 om 00:16

Dus dat, letterlijk iedereen eruit, behalve schone. Lasse kan de hoge tempo niet bij houden tegen spurs. Zelfs toen ajax oppermachtig was eerste 25 min, was lasse de zwakste schakel.

1 mei 2019 om 07:46

normaal gesproken zou het natuurlijk schandalig zijn om een B team op te stellen, maar in deze specifieke en bijna unieke situatie zou ik het logisch vinden. De kans om de CL finale te halen komt nog maar zelden voor en is vele malen belangrijker dan de beker. Willem 2 zal er terecht alle energie in stoppen en tot op het randje spelen. Ajax moet gewoon risico's vermijden en alle wisselspelers opstellen.

Veltman rust gunnen, wellicht donny ook en dan een echte spits er in. En alleen gasten die in het rood lopen aan de kant houden. Verder moet je gewoon elke prijs binnen willen halen, je hebt nu gewoon nog niks dus minimaal 1 prijs is een must. Als de westrijd eventueel gelopen is kan je alsnog wat gasten rust gunnen.

Huntelaar erin voor Tadic. Ziyech en De Jong zo snel mogelijk wisselen en dan houdt het wel op denk ik. Lijkt me niet slim om alles ineens om te gaan gooien. Alhoewel veel supporters dit niet zien als hoofdprijs, wil Ajax de beker absoluut winnen. Heel je elftal omgooien lijkt me niet slim en als je de sterkste elf het veld in stuurt, is de kans ook een stuk groter dat de wedstrijd eerder beslist is en je spelers kunt sparen. Die jongens zitten nu in een flow en willen juist nog zo een grote pot spelen lijkt me.

Je moet uitkijken dat het geen verlengen wordt. Zo snel mogelijk beslissen, klein feestje en op naar de volgende finales.

1 mei 2019 om 06:57

Wat een maand word mei voor Ajax. Ik woon niet meer in Nederland, maar denk dat ik toch wat verlof ga nemen en lekker bij mams in mijn vertrouwde Amsterdam ga logeren. Ik kan me niet indenken dat ik alles moet missen.

b-elftal!!!! Die beker boeit niemand toch wat behalve Willem II

1 mei 2019 om 06:52

Die beker hebben we al. We moeten hem alleen nog ophalen.

1 mei 2019 om 09:01

Dit klinkt toch best arrogant. Daarom word Ajax dus arrogant genoemd door deze opmerkingen.

1 mei 2019 om 15:08

Dan kunnen we PSV en Feyenoord ook wel arrogant noemen. Ik kan me heugen dat ene Mark van B. beweerde dat het wel even mogelijk moest zijn er 8 tegen De Graafschap in te pegelen. Of dat de hele achterban van Feyenoord na de 6-2 overwinning op Ajax beweerde dat we de halve finale ook wel op papier af konden doen, toch al een gespeelde wedstrijd.

Uit elke hoek komen af en toe arrogante opmerking, Ajax heeft daar echt geen monopolie op hoor.

1 mei 2019 om 23:42

Je mag me arrogant vinden. Mijn mensen om me heen en niet te vergeten ik zelf weten hoe ik ben. Als ik niet eens een lol reactie mag plaatsen. Je zet gelijk een stempel op me. Als we inhoudelijk over die wedstrijd hadden gesproken, had je dit niet geuit.

1 mei 2019 om 07:12

Remember Pec en met name wat erna gezegd en geschreven werd?

Beker interesseert me echt geen zier, van mij mag Ten Hag een compleet B-elftal opstellen. Alles moet in het teken staan van de CL finale.

1 mei 2019 om 07:14

En volgend jaar klagen dat Willem II Europa in zal gaan....

De beker is een prijs, maar als je met bijna 1 been in de finale van de CL staat is het maar een heel klein prijsje; valt bijna weg in de afronding.

Elk klein pijntje of twijfelgeval zou ik sparen voor woensdag. Het bereiken van de CL finale is bijna een once in een lifetime kans.

Die beker boeit niemand meer in Amsterdam. Van mij part sturen ze Heitinga met de o19. Onze spelers moeten 100 procent fit zijn voor Spurs thuis en de laatste 2 Eredivisie wedstrijden. Dit is een unieke kans om historie te schrijven. De laatste club buiten de top 5 competitie in een CL finale was Porto in 2004? Dat is alweer 15 jaar geleden en als het Ajax niet lukt dit seizoen zal het ook nog wel 15 jaar duren voordat er weer een club zo dicht bij gaat komen. Hopelijk is Ajax verstandig en gaat het spelers sparen.

1 mei 2019 om 00:19

Amen, die beker kan mij ook worden gestolen. Alles op volgende week woensdag!

Die beker moet gewoon gewonnen worden!! Ook om het moraal in de ploeg goed te houden dus beginnen met de beste 11 vol gas erop uitlopen naar 0-3 en dan de 3 meest vermoeide laatste half uurtje eruit.... dit ook omdat willem11 thuis tegen PSV zo schandalig heeft weg gegeven no mercy come on Ajax!!!

Ik heb zo fucking veel respect voor dit Ajax! Johan Derksen mag naar de maan lopen met zijn commetaar. Feyenoorder en Heraclied in hart en nieren maar niet dusdanig haatdragend dat ik ze de champions league finale zal misgunnen. Dat ze aanstaande zondag met een minder sterk elftal mogen aantreden om het Nederlands voetbal volgende week definitief weer op de kaart te mogen zetten.

1 mei 2019 om 06:59

Top reactie van de dag man!!! Wie neemt die pipo van 'n Derksen nou serieus.

1 mei 2019 om 10:16

Dank je, ALMELOHAFC 👍. Zouden meer supporters maar eens zo denken. Als voetballiefhebber geniet ik ook van het AZ, jaren geleden in de EL, en dat zou ik ook voor bv Feyenoord doen 🏆. Ooit bij Heracles vs Utrecht of Twente vs S04 geweest (als ajacied) maar wat een sfeer, echt volop genieten 🤗.

Ik denk dat ten Hag eerst eens moet kijken of iedereen nog heel is... Tadic en Neres hebben bijvoorbeeld veel te verduren gehad. Verder denk ik dat de meesten er gewoon staan zondag...

Schöne, De Jong of Veltman sparen, Mazraoui erin.
Tadic, Ziyech of van de Beek sparen, Huntelaar erin.
Eventueel Sinkgraven nog een optie. Het liefst op het middenveld. Nico heeft rust gehad tegen Juve uit. Hopelijk snel het verschil maken en dan jongens als Dolberg en Magallan brengen

Wedstrijd tegen Tottenham is van historisch belang, die bekerfinale tegen Willem II interesseert nu al niemand meer echt. Gewoon lekker spelers sparen; Onana, Dest, Magallan, Schuurs, Sinkgraven, Ekkelenkamp, De Wit, Lang, Labyad, Dolberg, Danilo

Onana, Mazraoui, De Ligt, Magallan, Blind, Van de Beek, Schone, Tadic, Neres, Huntelaar, Labyad. Als het heel goed loopt Van de Beek, Tadic en Neres wisselen.

1 mei 2019 om 00:55

Ik zou dan gaan voor Onana, Kristensen, De Ligt, Magallan, Sinkgraven, Mazraoui, Van de Beek/De Jong, Labyad, Ziyech, Hunterlaar, Lang.

Eigenlijk triest om te zeggen, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat die Knvb beker met niet zoveel kan schelen. Toch een beetje een troostprijs over het algemeen voor zowel Ajax als Psv. Wat dat betreft zou ik het logisch vinden als Ten Hag de jongens die normaal gesproken niet aan speeltijd komen die finale te laten spelen. Dan heb je nog steeds een goede kans om te winnen ten slotte.

Ik zou jongens als Ziyech, vd Beek, Tadic, De Jong en Neres overwegen om rust te geven, zijn toch aanvallend gezien je belangrijkste spelers en heb ook het gevoel dat zij vanavond de meeste meters hebben gemaakt. De Ligt en Blind hoeven denk ik geen rust aangezien die redelijk fit ogen en de middenvelders en aanvallers hebben denk ik meer meters gemaakt. Ik zou persoonlijk zo spelen:
Tadic en De Jong zou ik wisselen als je evt. comfortabel voorstaat.

Onana
Veltman
De Ligt
Blind
Tagliafico
Schone
De Jong
de Wit
Labyad
Dolberg
Tadic

Een speler of vier rust geven en verder de standaard namen. Ik denk iets in de trant van:

Onana

Maz - De Ligt - Blind - Sinkgraven

Ekkelenkamp/de Wit - Frenkie - Donnie

Labyad - Hunter - Ziyech

Evt ook prima om met Dolberg op de flank te spelen. Ik ben daar geen groot fan van, maar moet voor een wedstrijd wel kunnen lijk me. Vooral zorgen dat je niet gaat verlengen.

1 mei 2019 om 15:17

Dit lijkt me inderdaad een hele prima opstelling.

Ze gaat zondag toch met een veel prettiger gevoel die bekerfinale spelen. Het is Willem II en geen Europese top dus waar hebben we het over. Is deze uitspraak arrogant, nee de realiteit.

Bekerfinale kan ook op verlenging/penalties uitlopen. Na de wedstrijd heb je of feest of een domper. Ik zou 2/3 veld basis spelers op bank laten beginnen. Dan heb je nog een beter elftal dan willem 2. Als je dan nog wisselt dan heeft helft start team geen volle wedstrijd in de benen.

Ik vind dit een moeilijke keuze. Voor mij is de KNVB beker wel een prijs, maar het kampioenschap en de CL zijn echt belangrijker. Huntelaar zal wel gaan spelen, maar voor de rest weet ik het echt niet. Er is een mogelijkheid dat je binnen enkele dagen tweemaal 120 minuten moet spelen....Dan zeg ik gewoon dat die beker naar Willem ll mag gaan.

Ik ben blij dat ik nu niet in de schoenen moet staan van Ten Hag.

De sterkste opstelling, gewoon de beker pakken en met een winningmoed zo tegen Tottenham de wedstrijd ingaan. Geeft nog meer vertrouwen. Als je 2x verliest heb je helemaal niets. Al zou ik spelers die vervangbaar zijn wel rust geven schone, Veldman. De rest laten staan

1 mei 2019 om 15:11

Amen, je wilt juist in de winning mood blijven. Voor mij zijn er maar twee opties, of je laat het helemaal lopen en begint met een volledig B-elftal of je gaat er volle bak voor. Bij optie 1 maakt het dan voor de moraal niet uit of je verliest en bij optie 2 heb je meeste kans om de winning mood vast te houden. Ik zou voor optie 2 gaan, er is nog zo iets als principes, eer en eerlijkheid.

Ik zou alleen Nous en Huntelaar erin brengen omdat die heel dicht tegen de basiself aanzitten. Eventueel nog Magallan voor Blind, thats all.

De dubbel, beker en schaal, is eigenlijk een "moetje" gezien het verloop van het seizoen en het spelersmateriaal. Alle wedstrijden die nu gewonnen worden in de cl is een prachtige bonus. Bovendien is de kans op "helemaal niets in Amsterdam" nog aanwezig en dat moet aanstaande zondag voorkomen worden.

Ik zou Tadic, De Jong en Zyech rust gaan geven, en dan Huntelaar, Ekkelenkamp en Mazouri laten opdraven, trouwens Sinkgraven zou ook op het middenveld moeten kunnen spelen, De rest van Ajax kan gewoon voetballen

Mooi moment om de bank te belonen. Natuurlijk is er de kans dat Ajax aan het eind van de rit met lege handen staat, maar de beker gaat geen enkele waarde hebben wanneer teruggekeken wordt op dit seizoen.

1 mei 2019 om 12:31

Oh jewel kans op een treble zou ik nooit laten schieten. En ik wil elke prijs pakken.
Zou wel kijken of je paar mensen kunt sparen. Maar het geraamte zou ik intact laten

Ik zal wel de enige zijn die graag die beker in de armen sluit. Tuurlijk, we kunnen best van spits wisselen ofzo, maar we hebben pas nog een week rust gehad. Ik zou spelers als De Ligt, Ziyech en Van de Beek gewoon opstellen hoor. De Jong misschien niet, die heeft hier en daar pijntjes. Schone kan je opstellen, Blind kan je opstellen.

Gewoon als Ten Hag zijnde de spelers laten beslissen of zij klaar zijn voor twee potjes achter elkaar.

Als we aan het eind van het jaar weer met lege handen staan ben je alsnog de sjaak. Echt veel te zonde om het allemaal weg te gooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Davy Klaassen: ‘Als ik kan kiezen, heb ik liever niet dat hij er bij is’

Erling Braut Haaland draaide zich zaterdag warm voor de ontmoeting tussen Ajax en Borussia Dortmund in de Champions League. De aanvaller stond een kleine maand aan de kant vanwege een spierblessure...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren