Rafael van der Vaart geniet van ‘leuke vent’: ‘Hij weet ze bij Ajax te raken’

Maandag, 29 april 2019 om

Het succes van Ajax is ook het succes van trainer Erik ten Hag. De aanstelling van de Tukker in Amsterdam werd aanvankelijk met argusogen bekeken, maar inmiddels anderhalf jaar later lijkt hij volledig geaccepteerd door pers en publiek. “Bij Ajax heb je flair en uitstraling nodig. Maar nu hebben we een leuke, normale vent”, vertelde oud-Ajacied Rafael van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal. “Maar daar is niets mis mee.”

"Er wordt wel eens lacherig over hem gedaan. Ik moet ook wel eens lachen om zijn interviews. Maar ik geniet van hem en hij weet ze te raken. Hakim Ziyech heeft hij ongelooflijk aan het voetballen gekregen, na dat gezeur met dat rugnummer. En Dusan Tadic staat erin”, gaf Van der Vaart in het televisieprogramma als voorbeeld. “Dat zijn allemaal een beetje ego’s, maar dat heeft hij heel goed gemanaged.”

Ten Hag is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax, waar hij in december 2017 de opvolger van de destijds ontslagen Marcel Keizer was. Na een wisselend eerste half jaar doet de 49-jarige oefenmeester het in zijn eerste volledige seizoen uitstekend.

Ajax gaat met Ten Hag in gesprek over de verlenging van zijn contract. De koploper in de Eredivisie hoopt de coach, die nog tot medio 2020 vastligt, langer voor de club te behouden. "Erik is tot op heden erg succesvol en contractverlenging lijkt me dan ook goed voor de club Ajax", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars eerder deze maand. Van 2002 tot 2008 was Ten Hag hoofd opleiding van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Tussen 2009 tot 2012 fungeerde hij als assistent-trainer bij PSV.

In het seizoen 2012/13 werd Ten Hag trainer van Go Ahead Eagles en promoveerde met de Deventer club naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok Ten Hag naar Duitsland en had daar de leiding over het beloftenelftal van Bayern München, met wie hij kampioen werd van de Regionalliga. Tussen medio 2015 en december 2017 was hij hoofdtrainer van FC Utrecht en won hij in zijn eerste jaar in de Domstad de Rinus Michels Award voor beste trainer van Nederland.Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ja al die wijsneuzen die hem al naar de uitgang zagen gaan die hoor je nu niet alleen Driessen probeert het soms nog maar houd zich nog rustig ,maar als het kampioenschap toch nog misgaat dan is hij er wel weer als de kippen bij om de schuld bij ten Hag te leggen .

29 april 2019 om 09:58

Ik ben er zo een, vind het een wonder dat hij presteert. Blijkbaar is er een karakterswitch als hij niet voor de camera staat. Daarbij heeft iedereen het over het achterhoekse, ik snap niet wat dat er mee te maken heeft. de reden waarom iedereen dacht dat het niks zou worden waren de leugens (ik heb geen uur met tadic gezeten??), de onzinwissels en zijn gekke antwoorden altijd. Natuurlijk kan ik er niet onderuit dat hij het ontzettend goed doet maar ik vind hem nog steeds een raar mannetje. Laatst ook zet hij kristensen er in, vragen ze in het interview waarom zegt hij: om de balans op de bank te houden? De balans hoort toch op het veld te zijn of ben ik nou gek? Blijkbaar heeft hij ontzettend veel goede eigenschappen als trainer want ze presteren waanzinnig alleen dat zie je niet.

29 april 2019 om 10:09

tubby Achterhoek is niet hetzelfde als Twente, zucht.

29 april 2019 om 10:11

Het is helemaal geen wonder dat hij presteert. Overal waar ten Hag trainer is geweest heeft hij bovengemiddeld gepresteerd. Ik had juist niet anders verwacht dat hij zou slagen bij Ajax. Bij Go Ahead zag je al dat een toptrainer zou worden. Hij wist daar meteen een topsport mentaliteit te creëren en liet zijn team heel attractief voetballen en bovendien met resultaat. Dat zag je ook bij Utrecht gebeuren en nou laat hij het weer zien bij Ajax.

29 april 2019 om 10:43

@tubby

Quote: "ik ben er zo een, vind het een wonder dat hij presteert. Blijkbaar is er een karakterswitch als hij niet voor de camera staat. Daarbij heeft iedereen het over het achterhoekse, ik snap niet wat dat er mee te maken heeft. de reden waarom iedereen dacht dat het niks zou worden waren de leugens (ik heb geen uur met tadic gezeten??), de onzinwissels en zijn gekke antwoorden altijd".

De reden waarom jij het niet ziet zitten, is omdat je met je onderbuik denkt. Je kan helemaal niet weten of Ten Hag wel of niet de waarheid spreekt over zijn onderhoud met Tadic vanwege het simpele feit dat je niet hebt aangezeten bij dat gesprek. Je beoordeelt of beter gezegd veroordeelt Ten Hag op dat punt dus op basis van niets meer dan een aanname. Jij hebt het over onzinwissels omdat hij andere keuzes maakt dan jij zou hebben gedaan. Dat zegt dan ook meer over jou dan over Ten Hag. Het is aan de orde van de dag dat mensen met elkaar van mening verschillen, dat maak ik dagelijks mee op de werkvloer, maar dat is voor mij geen enkele reden om mijn collega s van onzinbeslissingen te betichten. Maar kennelijk heb jij de wijsheid in pacht. Als het over voetbal gaat, zegt Ten Hag uitsluitend zinnige dingen, als je de moeite neemt om te proberen om hem te begrijpen. Cruijff heeft ook heel wat uitspraken gedaan, die hem in eerste instantie hoongelach van het gilde der opportunisten opleverden, maar als je er even over nadacht was er meestal geen speld tussen te krijgen wat hij zei.

Quote "laatst ook zet hij kristensen er in, vragen ze in het interview waarom zegt hij: om de balans op de bank te houden? De balans hoort toch op het veld te zijn of ben ik nou gek?"

Natuurlijk moet er ook balans op de reservebank zijn. Daarom zit er voor iedere linie een bepaald aantal spelers. Ik weet ook niet wat Ten Hag met die uitspraak bedoeld, maar dat is voor mij juist een reden om die niet direct te veroordelen. Als je niet weet wat iemand bedoelt, kan je ook geen objectief en rechtvaardig oordeel geven over wat hij zegt. Ik zou me echter kunnen voorstellen dat hij daarmee bedoelt dat hij voor een bepaalde linie nog iemand achter de hand wil houden bijvoorbeeld omdat spelers er doorheen zitten.

29 april 2019 om 11:48

@Scepticus, helemaal eens met jou. Ik lees heel zinnige dingen van hem over hoe hij denkt over voetbal. Hij is er 24/7 mee bezig. In het trainingskamp leerde hij ze dat scoren alleen telde als iedereen op de andere helft stond. Dus de helft waar er gescoord werd. Dat wilde hij om ze te leren druk te zetten naar voren en ook dat wanneer er wordt aangevallen iedereen aansluit. Ik was ook verbaasd over de wissel van Tagliafico, maar hij vertelde later dat die kampte met klachten. En dat hij hem daarom wisselde.

29 april 2019 om 13:44

Twenteov, ik wist niet dat hij uit Twente kwam, excuus maar je snapt mijn punt.

29 april 2019 om 13:53

Scepticus, ik geef mijn mening en dat is geen populaire nu. Er vallen mij dingen op, zoals ik duidelijk aangeef is dat gebaseerd op interviews en ik vermeld er ook bij dat zijn prestaties laten zien dat hij een stuk betere trainer is als zijn interviews mij laten vermoeden. Echter kan het toch ook niet zijn dat je op een discussieforum alleen je mening mag geven als je alles weet. Als alle feiten op tafel liggen zou er ook een stuk minder discussie zijn. Misschien had ik wat minder hard in mijn verwoording moeten zijn maar ook de Ajax supporters snapten lange tijd niets van zijn wisselbeleid. De prestaties laten zien dat hij het spelletje snapt en goed presteert maar dat wil nog niet zeggen dat mijn onderbuikgevoel weg gaat en ik ineens de polonaise loop met Ten Hag. Daarbij hebben ook meerdere spelers aangegeven dat Ten Hag wel met Tadic heeft gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

235 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
In een wanhopige poging om Paul Pogba te behouden biedt Manchester United de Frans international een sterk verbeterd contract aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren