PSV scoort bijna twee keer zo vaak met publiekslieveling binnen de lijnen

Donderdag, 25 april 2019 om

PSV hervat de jacht op de landstitel deze week met een uitwedstrijd tegen Willem II. De Eindhovenaren wonnen afgelopen zondag met 3-1 van ADO Den Haag, terwijl de formatie van trainer Adrie Koster eerder op de dag bleef steken op een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Excelsior. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Koning Willem II Stadion, donderdag vanaf 20.45 uur.

O Willem II won slechts één van de laatste twaalf thuisduels met PSV in de competitie (twee remises, negen nederlagen): de 5-0 zege van vorig seizoen, tevens de grootste Eredivisie-zege ooit van de Tilburgers op PSV.

O PSV wist niet te scoren in de laatste twee uitduels met Willem II in de Eredivisie; de Eindhovenaren stonden in 1994 (tegen Roda JC) voor het laatst droog in drie opeenvolgende uitduels met een specifieke ploeg.

O Alleen PSV kwam momenteel in meer opeenvolgende Eredivisie-duels tot scoren (31) dan Willem II (15), dat voor het eerst sinds november 1999 een reeks van minimaal zestien duels op rij waarin de Tricolores trefzeker zijn kan neerzetten (toen 27).

O Willem II was trefzeker in de laatste zes thuisduels in de Eredivisie met een team uit de traditionele top-3 en kwam in november 2016 voor het laatst thuis niet tot scoren tegen een ‘top 3-team' (0-0 tegen PSV).

O Jordens Peters kan zijn 150e Eredivisie-wedstrijd voor Willem II spelen; de aanvoerder ontmoette in zijn carrière alleen PSV (negen keer) en NEC (zes keer) zonder een zege als resultaat.

O Daniel Crowley en Damil Dankerlui staan allebei op zeven assists dit Eredivisie-seizoen; voor het eerst sinds 2002/03 kwamen twee Willem II-spelers tot minimaal zeven assists in een Eredivisie-jaargang (toen Jatto Ceesay en Denny Landzaat).

O PSV scoorde in de eerste 31 wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen, een gedeeld record (met Ajax in 1997/98); nog nooit wist een team in de eerste 32 duels van een Eredivisie-jaargang te scoren.

O PSV was dit seizoen al dertig keer trefzeker in het laatste kwartier, het een-na-hoogste aantal voor een team in een Eredivisie-seizoen, na PSV in 2012/13 (31 keer).

O PSV maakte dit seizoen gemiddeld 4,2 goals in Eredivisie-duels met Erick Gutiérrez op het veld, tegenover 2,5 zonder de middenvelder.

O Cody Gakpo gaf vijf assists in 281 speelminuten dit seizoen, alle andere Eredivisie-spelers met vijf assists of meer hadden daar minimaal 1043 minuten meer voor nodig.


Poll

Willem II - PSV eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Dat is ook niet zo gek aangezien hij vooral aan het begin van het seizoen het einde van de wedstrijd meespeelde, wanneer er nog een paar bijgemaakt werden. Bijvoorbeeld de 0-7 bij Ado. Dan schiet er wel op ja.

23 april 2019 om 11:37

Goed reactie Skede. Veel mensen zien dat echt over het hoofd. Als je het laatste kwartier meedoet, het moment waar PSV juist veel scoort ongeacht wie in het veld staat, worden de statistieken vervormd.

23 april 2019 om 11:45

Zo had PSV met Brenet een periode een winstpercentage van 100%. Conclusie: Brenet is onmisbaar

23 april 2019 om 11:50

Dat zie je dit seizoen ook wel. Brenet is weg en ze worden waarschijnlijk geen kampioen.

23 april 2019 om 12:47

Klopt, maar voetballend voegt die meer toe. V bommel bouwt steeds extra defesieve zekerheid in, maar toch krijgen we goals tegen. Waarom zou je dan met 2 defensieve controleurs spelen, als de goals toch bij ons valken? De middenvelders zijn veelal de slechste spelers op het veld en verantwoordelijk voor een aantal tegengoals. Dan liever iemand die aanvallend meer toevoegd, waardoor je meer scoort. Had je meerdere gelijke spelen waarschijnlijk gewonnen

PSV presteert met Guti in het elftal gewoon veel beter. Als je kijkt naar de wedstrijden waarin Guti meer dan 10 minuten heeft mogen spelen, valt dat direct op. Zo werd er in de Guti-minuten met 0-1 van Feyenoord gewonnen, met 1-0 van Barcelona gewonnen en met 0-1 van Inter gewonnen. In de Eredivisie uberhaupt nog niets verloren met Guti op het veld. Zijn laatste basisplaats was tegen Emmen. Hij werd gewisseld en pardoes was er geen voetbal meer in het elftal. Eindstand 2-2. Jammer dat Van Bommel oogkleppen op heeft.

23 april 2019 om 11:39

Weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien maar er werd niet gewonnen van Feyenoord, het was 1-1 en er werd met 2-1 verloren in de Kuip.

Of reken jij resultaat vanaf de minuten dat hij speelt, zo werkt het natuurlijk niet. Zo kan je statistieken zo draaien dat iemand een fantastische aanvulling is.

23 april 2019 om 12:06

Hoezo werkt het zo niet? Ik beoordeel Guti op de minuten die hij speelt, niet op de minuten die hij niet speelt. Dat lijkt me vrij logisch.

23 april 2019 om 12:35

Het gaat om het eindresultaat als hij binnen de lijnen staat, dus je hebt dan gewoon maar 1 punt gepakt tegen Feyenoord, gelijk gespeeld tegen Inter en verloren van Barcelona.

23 april 2019 om 12:41

Ik denk dat het niet fair is om de speelminuten van iemand op die manier te beoordelen. Als Guti met een 5-0 achterstand invalt, kun je het hem moeilijk kwalijk nemen dat het eindresultaat niet goed is. Wat mij betreft kijken we dus sec. naar de uitslag die behaald is gedurende de minuten die Guti in het veld stond.

23 april 2019 om 17:10

@davilld7 Die logica raakt kant nog wal. Je kunt het hem dus niet kwalijk nemen als je met 5-0 achterstand er in komt maar wel als je bijvoorbeeld "maar" 1-0 voor staat maar de tegenstanders dus wel moet gaan drukken om een resultaat te forceren en dus opener moet gaan spelen. Of als de ploeg 0-1 achter staat en dus met een Luuk de jong moet gaan stormrammen en de tegenstander zich in graaft. Iedere tussenstand heeft invloed op hoe een speler invalt en hoe de tegenstander dus speelt.

23 april 2019 om 13:08

Hoe kom je daarbij? PSV won geen enkel duel in de Champions League en je gaat de uitslagen toch niet serieus aanpassen op de speelminuten van Gutierrez? Op die manier kun je elke speler direct aanzienlijk beter doen lijken dan hij werkelijk is. Die jongen heeft waarschijnlijk gewoon aanpassingsproblemen en dat is niet vreemd voor een Zuid-Amerikaan die naar Nederland verkast.

23 april 2019 om 13:28

De statistieken tonen aan dat PSV resultaattechnisch beter presteert op het moment dat Guti in het veld staat, zo simpel is het. Natuurlijk zegt het niet alles, maar het zegt ook niet niks, want Guti heeft alles bij elkaar toch 'al' zo'n 600 minuten bij elkaar gevoetbald. Het is voor mij daarom onbegrijpelijk dat Guti in de tweede seizoenshelft niet eens meer een kans heeft gekregen om zich te laten zien. Jouw suggestie over aanpassingsproblemen vind ik nogal uit de lucht gegrepen. Dan zou je verwachten dat hij in het begin weinig zou spelen, en daarna langzaamaan steeds iets meer. Het omgekeerde is echter het geval. Bovendien heeft hij zijn maatje Chucky die hem wegwijs kan maken, na 8 maanden zou dat wel in orde moeten zijn.

24 april 2019 om 00:02

Jouw suggestie dat PSV dankzij zijn inbreng betere resultaten haalt is ook volledig uit de lucht gegrepen. Dan moet je namelijk ook de statistieken van Gutierrez in die wedstrijden erbij halen. Dan is mijn suggestie over aanpassingsproblemen niet eens zo vreemd.

Corona en Felipe Gutierrez hadden het eerste jaar namelijk ook veel moeite met het aanpassen in Nederland. Die twee gingen ook pas veel spelen na het eerste seizoen en werden geleidelijk belangrijker. Of wie weet is Erick Gutierrez toch niet zo goed als men vooraf dacht.

25 april 2019 om 16:45

PSV speelt beter met Pereiro. Wat heeft die in de winter gedaan dat hij daarna bijna altijd wissel stond? Voor de winter won je alles met Pereiro, Henrdrix en Rosario op het middenveld. Na de winter is het zo wisselvallig als wat, loopt het voor geen meter en speelt Pereiro bijna geen minuut meer. Waar slaat dat op? Val gewoon terug op het elftal dat voor de winter alles won. En natuurlijk zitten er af en toe wedstrijden tussen dat Pereiro matig speelde, maar ze werden wel gewonnen.

Van Bommel doet het gewoon erg goed, maar heeft op het middenveld toch wat steken laten vallen. Te vaak en te lang gekozen voor spelers die niet optimaal presteren. Dan denk ik toch dat hij vaker een beroep had moeten doen op met name Guti, maar ook bv Ramselaar.

23 april 2019 om 13:03

Ramselaar laat al sinds zijn komst zien gewoon niet goed genoeg te zijn voor een Nederlandse topclub, terwijl ik persoonlijk denk dat Gutierrez gewoon last heeft van aanpassingsproblemen. Af en toe heb je een speler die er direct staat (zoals een Sanchez of Lozano), maar in de meeste gevallen moeten Zuid-Amerikanen wennen en dat duurt een seizoen.

23 april 2019 om 13:33

ik denk zelf dat Ramselaar onderschat wordt. Hij is constant in beweging en probeert altijd aanspeelbaar te zijn. Hij wil ook altijd naar voren. Dat mis ik te vaak bij Psv. Het middenveld lijkt vaak in slaap te vallen.

23 april 2019 om 19:31

Sinds zijn komst is gewoon niet waar. Hij was in de eerste seizoenshelft van zn eerste jaar eigenlijk de beste psver, in oa de cl met het penalty trauma. Hij was nagenoeg de enige die een goed niveau haalde en kreeg daarmee een oproep voor oranje. Hij is toen het een op het andere moment door cocu als vuil aan de kant gezet en zomaar op de bank gezet, waarnaar die bijna geen speeltijd meer kreeg. Logisch gevolg daarvan was/is zijn gebrek aan zelfvertrouwen.

25 april 2019 om 11:43

@sirius ik zou Ramselaar graag weer terug zien bij Utrecht.

Maar toch, hij is de enige sierlijke centrale middenvelder bij Psv, stel hem vaker op als je het publiek ook eens een keer wilt vermaken.

Ajax en PSV gaan nog zo'n moeilijke wedstrijden tegemoet, wat een spanning.
Alle resterende tegenstanders spelen nog ergens voor (allen play-offs of degradatie en AZ laatste thuiswedstrijd Van de Brom). Gaan niks kado krijgen!

Dit soort statistieken zeggen mij nooit zoveel. Ik heb altijd het idee dat een trainer niet expres een speler er naast zet. Als Van Bommel ervan overtuigd is dat er andere betere keuzes zijn, dan zal hij het toch wel bij het rechte eind hebben?

Neem overigens niet weg dat ik Gutierez aan de bal echt een onwijs goede voetballer vind. Ik denk alleen dat er andere dingen ontbreken bij hem waar van Bommel een hekel aan heeft. Hij kiest over het algemeen toch voor spelers die aanvallend en verdedigend redelijk hetzelfde werk verrichten. Overigens vind ik het middenveld van PSV het grote verschil tussen Ajax en Psv. Waar Ajax een vast middenveld heeft wat staat als een huis, wisselt PSV nu wekelijks en is vastigheid ver te zoeken.

Wat is nou uiteindelijk de rede geweest dat Pereiro eruit ging. Volgens mij ging het toen toch, qua resultaat, niet heel slecht met Psv?

23 april 2019 om 18:54

De roep om Guti op 10 was wel vrij groot toen geloof ik. Pereiro was ook niet beslissend genoeg. Is ook net niet. Tuned vaak even uit voor mijn gevoel. Vooral het blok Hendrix-Rosario vind ik onvoldoende. Maar die controle heb je misschien wel nodig met het duo Viergever-Schwaab. Ik denk dan ook dat daar het grootste verschil met Ajax begint.

25 april 2019 om 16:41

"ik heb altijd het idee dat een trainer niet expres een speler er naast zet."

Normaal gesproken niet, nee. Maar ik dit geval begon ik er aan te twijfelen. Dat Van Bommel Rosario en Hendrix boven Gutierrez verkoos is nog te verdedigen, omdat PSV het (voor de winterstop) nou eenmaal maandenlang uitstekend heeft gedaan met die twee in de basis. Maar ik heb er werkelijk niets van begrepen dat daarna ook Sadilek (leuk talent, maar nog niet klaar voor het grote werk en bovendien veel te behoudend met steeds die tikjes opzij) steeds de voorkeur kreeg boven Gutierrez. Vooral niet toen het tekort en creativiteit en rendement op het middenveld wel erg schrijnend begon te worden.

De roep om Guti begint trieste vormen aan te nemen.
Die jongen traint al een jaar mee. Als hij het op de training echt laat zien had hij echt wel meer kansen gekregen.

Blijkbaar is hij (nog) niet goed genoeg.

Van een vriend die seizoenskaarthouder bij psv is hoorde ik dat er een hardnekkige roddel is over Guiterez en de vrouw van... Hebben sommige psv fans die hier heel actief zijn daar ook wat over gehoord? Zou een en andere kunnen verklaren. Maar kan natuurlijk ook een barkruk gerucht zijn. Vandaar dat ik benieuwt ben of meer hiervan gehoord hebben. Want ik ben fan van Guiterez, met hem maak je er 2 extra, en dat je dan een keer 1 tegendoelpunt krijgt is dan niet erg. Geeft het psv middenveld de creativiteit om defensieve ploegen stuk te spelen.

24 april 2019 om 10:20

De vrouw van? Van Bommel? Dat lijkt me sowieso supportersgelul. Een grap om een verband te leggen dat er niet is, net als Cuco Martina die welhaast pornovideo's van Erwin Koeman moet hebben waar hij de coach mee chanteert omdat anders niet te verklaring is waarom de man dankzij Koeman zo vaak een transfer te danken heeft.

25 april 2019 om 16:47

"van een vriend die seizoenskaarthouder bij psv is hoorde ik dat er een hardnekkige roddel is over Guiterez en de vrouw van..."

Nee joh. Kom op, da's toch al honderd jaar een standaardgrapje in de voetballerij?
"waarom speelt hij nooit?"
"hij zal het wel met de vrouw van de trainer gedaan hebben..."

Als ik trainer zou zijn en één van mijn spelers zou het doen met mijn vriendin, dan zou ik hem in elk geval niet op de bank zetten. Dan zou ik hem gewoon helemaal uit de selectie flikkeren.

Ben benieuwd wat mijn clubje vanavond gaat doen tegen Psv. We moeten helaas wat spelers rust geven aangezien ze nog niet 100% fit zijn. Dus helaas niet de sterkste opstelling (basisspelers Pavlidiz, Palacios en Wellenreuther zullen niet spelen). Zo'n grote uitslag als vorig jaar wordt het zeker niet daar is PSV te gefocust op (vorig jaar was de buit al bijna binnen). Sinds 2014 heeft PSV in Tilburg niet meer gewonnen en dat proberen we zo te houden. Hopelijk spelen we ons eigen spelletje en gaan we niet proberen het spel te maken. dat pakte in Eindhoven niet goed uit al hebben we sindsdien ons tactiek ook wat aangepast en meer zekerheid achterin gebouwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4137
2.AZ4131
4.PSV3116
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger173
S. HolménVerdediger170
J. PetersVerdediger170
M. KöhlertAanvaller174
C. NunnelyAanvaller163
V. PavlidisAanvaller169
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Napoli heeft er dertig miljoen euro voor over om Lucas Torreira terug naar Italië te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren