‘Marc Overmars haalde me en vroeg me: ‘Blijf alsjeblieft bij Ajax’’

Dinsdag, 16 april 2019 om

André Onana verlengde zijn contract bij Ajax afgelopen maand met een jaar tot medio 2022. De doelman annex Kameroens international was bij veel clubs in Europa in beeld, maar koos toch voor een langer verblijf in Amsterdam en kan een salarisverhoging tegemoetzien. Bovendien is Ajax bereid om volgend jaar zomer mee te werken aan een transfer van de deze maand 23 jaar geworden doelman, die verzekert dat financiën geen enkele rol speelden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sloep01)

Ben ontzettend blij met Overmars en VD Sar. Tuurlijk er zijn ook miskopen geweest maar het elftal waar er de afgelopen jaren naartoe is gebouwd staat als een huis en we plukken er nu eindelijk ook de vruchten ervan af met de finalerondes voor de boeg dit seizoen. Maar ondanks alle geweldige wedstrijden tot nu gaat het om 1 ding : prijzen. Als dat noet gebeurd is het jaar voor mij wederom niet geslaagd.

16 april 2019 om 07:17

Nou dan zou ik een andere club zoeken want dan ben je in mijn ogen een succes supporter die alleen tevreden is met prijzen , ik kom al jaren bij Ajax voor het voetbal en als daar een prijs uitkomst is dat meegenomen het is bij mij niet zo als Ajax geen kampioen wordt dat het seizoen is mislukt daar voor heb ik te veel mooie wedstrijden gezien , ik ben een voetbalsupporter en geen succes supporter .

16 april 2019 om 07:30

Ik snap de schijnheiligheid van je niet? We hebben 45 miljoen uitgegeven we spelen idd geweldig voetbal ( en ja goed voetbal is net zo belangrijk als prijzen) maar met dit team geen 1e worden mag en kan niet.

16 april 2019 om 07:46

Dat zeg jij, ik geniet enorm dit seizoen (en zeker ook hiervoor onder Bosz) van het voetbal. Dat staat bij mij op 1. Het feit dat we zo ver zijn gekomen in de CL is magistraal en had ik nooit durven hopen, maar vooral de manier waarop is magisch. Geen prijzen, als we een seizoen hebben als dit, kan ik er gewoon mee leven. Natuurlijk hoop ik op zoveel mogelijk prijzen, maar dit seizoen kan bij mij al niet meer kapot!

16 april 2019 om 07:58

Ga jij maar is voor de ploeg staan, kijken of jij Ajax kampioen maakt. Een team op het hoogst haalbare niveau een seizoen laten spelen is de grootste uitdaging van kampioen worden

16 april 2019 om 07:59

@ajax01-95

Quote: "ik snap de schijnheiligheid van je niet? We hebben 45 miljoen uitgegeven we spelen idd geweldig voetbal ( en ja goed voetbal is net zo belangrijk als prijzen) maar met dit team geen 1e worden mag en kan niet".

De reactie waar je op reageert, is helemaal niet schijnheilig maar goudeerlijk. Je bent gewoon gefrustreerd dat hij je een successupporter noemt, terwijl je uitlatingen daar alle aanleiding toegeven. Natuurlijk geeft mooi voetbal pas echt voldoening als die prijzen oplevert. Maar als je zo gefocust bent op prijzen, dat alles dat Ajax dit seizoen heeft gepresteerd er ineens niet meer toe doet als die prijzen per ongeluk achterwege blijven ben je inderdaad een successupporter. Dat je met dit team geen 1e mag worden, is natuurlijk complete onzin, als je het hele seizoen op drie fronten actief bent en onwaarschijnlijk veel wedstrijden moet spelen terwijl je dat niet gewend bent, kan dat eenvoudigweg gebeuren. De enorme goodwill die Ajax dit seizoen heeft gekweekt, is veel meer waard dan een kampioenschap en zou er bijvoorbeeld zomaar voor kunnen zorgen dat spelers die eerst niet naar Ajax wilden komen, dat nu wel in overweging nemen. En dat is best handig als je een half elftal moet vervangen en helemaal opnieuw moet beginnen. Wat mij betreft, is het seizoen van Ajax al volkomen geslaagd en zijn de prijzen die er nog te winnen zijn vooral een kers op de taart. Maar zo staat iedere echte Ajax supporter die intrinsiek ook echt iets met de club heeft en niet alleen met de successen, er waarschijnlijk in. Die kunnen na jaren eindelijk weer eens echt trots zijn op hun club en dat is met geen enkele prijs te betalen.

16 april 2019 om 08:08

Sloep

Ik ben het 100 procent met je eens! Al die CL avonden tegen Benfica, Bayern, Juventus natuurlijk neemt niemand mij keer af. En Real Madrid als kers op de taart, daar zat nog veel oud zeer van al die keren onder Frank toen we kansloos verloren. Je zei het al, helaas zijn er heel veel succes supporters..ðÿ˜…

Edit: Scepticus ook een erg sterke reactie van jou.

16 april 2019 om 08:33

Je kan dit echt geen verloren seizoen noemen. Ajax speelt erg leuk voetbal. Maken het Juventus erg lastig en doen sinds jaren weer mee in Europa. Ik weet niet of je weet waar Ajax vandaan komt. Maar dit soort jaren moet je koesteren. Het is maar de vraag, hoe snel Ajax dit kan herhalen.

16 april 2019 om 08:56

echt onzin, leuk dat je goed voetbal speelt(soms), heb Ajax ook helemaal weg gespeeld zien worden.
Zonder prijzen is het seizoen gewoon niet geslaagd.
Over 10 jaar weet iedereen alleen nog dat Ajax al 6 jaar zonder prijzen is...

16 april 2019 om 09:10

Ach daar hebben we weer een succes supporter lees even de reactie van (scepticus38) dan ga je misschien er iets anders over denken want aan supporters als jij heeft Ajax niet veel hoor , ik kom voor voetbal en als dat een prijs oplevert is dat meegenomen dus zoek een andere club die wel de prijzen aaneen rijgt .

16 april 2019 om 09:51

@sloep Hallo mede voetbalsupporter. Ik kijk heel graag naar Ajax door hoe hun het spelletje spelen. Een genot naar te kijken, echter een prijsje pakken is wel al even geleden. Ik vind dat Ajax naar zijn stand wel is verplicht om 1x in de 2 a 3jaar een prijs te winnen. Dus beetje kritisch mag @ajax01-95 wel zijn.

16 april 2019 om 10:26

(rubsrjc)
Ja dat mag ook maar ik vond de reactie niet een beetje kritisch maar zo van als we geen prijs winnen is het seizoen mislukt en dat is natuurlijk niet zo , wat ze nu hebben bereikt in de CL weegt voor mij zwaarder dan een eventueel kampioenschap of de beker hoor dit gaan we misschien de komende jaren niet meer meemaken dat we zo'n team hebben die zulke prestaties leveren , maar daar denken sommige supporters anders over dat is een verschil van mening nou prima .

16 april 2019 om 23:18

sloep

Allemaal leuk en aardig, en het is werkelijk fantastisch dat Ajax na 22 jaar (en voor het eerst sinds PSV in 2005 weer eens een Nederlande club die zo ver komt in de CL) weer de halve finale haalt van de CL! Echt een unieke prestatie waar je enorm trots op mag zijn.

Maar sorry hoor, dat verhaaltje van jou dat ook door Scepticus hier al een hel seizoen voor een soort waarheid wordt gesleten is gewoon nonsens. Topsport gaat om winnen en de enige meetbare grootheid in topsport is een prijs. Wat precies 'goed voetbal' is, dat is namelkijk altijd arbitrair en subjectief naar zijn aard. Daar kun je dus over twisten. En goodwill is ook al zo'n leuke term, ooit bedacht om verliezende teams nog een goed gevoel te laten geven, maar het draait gewoon om keiharde resultaten. Sorry hoor, maar ga anders even na hoe dat bij Ajax zit. Is Ajax de grootste club van Nederland omdat ze zo leuk spelen of omdat ze zoveel prijzen hebben gewonnen? Wat denk je nou zelf? Als Ajax elk seizoen 'mooi voetbal' zou spelen maar uiteindelijk geen uitpuilende prijzen kast had gehad, dan had het de status gehad van AZ. En niet van Ajax of Psv.

Maar maak je geen zorgen. Ajax gaat gewoon kampioen worden dit seizoen. Al is het maar dat PSV geïmplodeerd is. Dus uiteindelijk gaat Ajax dit seizoen, denk ik, zelf de dubbel winnen. En dus wordt het een succesvol seizoen. Wat ook niet heel gek is, na al dat geld dat is uitgegeven. Maar als dat niet zo zou zijn en met lege handen had gestaan en dan suggereren dat het seiozen desalniettemin 'geslaagd' zou zijn is echt behoorlijk bizar.

17 april 2019 om 09:33

(constand Kante)
dat mag jij allemaal vinden ik denk daar anders over , de laatste 2 kampioenschappen onder de Boer konden mij echt niet bekoren hoor daarom was Peter Bosz een verademing ik heb sinds ongeveer 25 jaar een seizoenkaart bij Ajax omdat ze altijd het leukste een mooiste voetbal spelen , goede en slechte tijden meegemaakt maar nee ben geen succes supporter en ja prijzen horen daarbij maar zijn nooit een zekerheid Juve kocht Ronaldo voor 120 miljoen om de CL te winnen kijk waar ze nu staan zijn er gewoon uit rest my case , en PSV wordt waarschijnlijk kampioen maar ik zou mijn verdriet nog geen kaart willen hebben met dat saaie voetbal maar zoals jij zegt als het een prijs oplevert is het ook goed nou dat is een andere benadering , dit gaat NL de hele wereld over maar een kampioenschap niet hoor Ajax staat wereldwijd weer op de kaart heeft uitstraling dat levert uiteindelijk meer op aan status en geld daardoor kun je betere spelers halen , maar ik maak mij totaal geen zorgen hoor en als PSV kampioen word prima dan zijn ze gewoon de beste in de eredivisie maar in Europa hebben ze niets laten zien is toch een verschil en niet zeuren dat het een zware poule was want Ajax had met deze selectie het misschien wel gehaald ,maar verder even goede vrienden hoor we hebben er alleen een andere kijk op .

17 april 2019 om 21:49

Wat een onzin van jou ja. PSV is in het eerste decennium van deze eeuw vele jaren kampioen geworden, maar als ik (en vele anderen) aan dat team denk, komt als eerste naar boven halve finale CL. Ji-Sung Park, Cocu, Gomes, Alex, Farfan, Hiddink die namen weet ik niet nog omdat ze een paar keer van Utrecht gewonnen hebben, maar omdat ze tot het laatste moment kans hadden om Milan uit de finale te houden.

16 april 2019 om 07:47

Overmars en vd Sar leveren goede prestaties en hebben een lange termijn visie. Jammer dat het nog een jaar geleden meer dan de helft van de Ajacieden riepen dat ze weg moesten, omdat ze er niks van bakten. Blijkbaar was de schone schip toen gewoon nodig voor de huidige succes (zowel financieel als sportief).

16 april 2019 om 08:00

Ik vind dit zo’n onzin. Ajax speelt geweldig voetbal en doet get gewoon fantastisch. Als ze straks geen kampioen worden heeft psv het gewoon beter gedaan, maar om dan te zeggen dat t seizoen niet is geslaagd.... Dichter bij het Ajax-dna zijn we de afgelopen 20 jaar niet geweest zou ik zeggen

16 april 2019 om 09:24

Ech he. Het zou enorm zuur zijn, maar tegelijkertijd zijn al die fantastische dagen en avonden in de JC Arena me zoveel meer waard. Als het je alleen om het resultaat gaat, kan je net zo goed de wedstrijden op livescore volgen.

16 april 2019 om 08:48

Nog 9 wedstrijden winnen en we hebben alles! haha. Ik heb er alle vertrouwen in dat we minimaal 1 prijs pakken. Als dat dan de champions league is hoor je mij niet klagen

16 april 2019 om 11:22

ajax01-95: wat is dit nu weer?? Wordt jij nou aangevallen omdat je de waarheid spreekt?
Als je alleen maar fan bent voor het mooie voetbal moet je fan van AZ worden ofzo... Ajax heeft naast het mooie voetbal Altijd gestaan voor winnen. Johan Cruijff was misschien wel de grootste winnaar en die zou ab-so-luut niet tevreden zijn met alleen maar mooi voetbal.
Natuurlijk ben ik het eens dat alleen prijzen met saai voetbal ook geen optie is bij ajax (zeg maar de Frank de Boer era). Maar alleen mooi voetbal met geen prijzen, dat is geen optie, sorry.
Ook op de lange termijn overigens niet, omdat je dan ook geen CL speelt en spelers niet meer duur genoeg verkoopt.)

Hij wordt ook voor het eerst vader rondom mei, dus ik denk dat hij in een stabiele/vertrouwde omgeving zijn kind wil laten opgroeien. Geloof niet echt dat hij blijft vanwege een Nederlands paspoort, wat Valentijn vaak aankondigt. Lloris en Neuer worden ook een dagje ouder en ik zie hem bij de Spurs of Bayern als ideale opvolger van die twee. Samen met Donnarumma, toch de beste jonge keepers van Europa.

16 april 2019 om 07:07

Ik denk dat het echt wel meewerkt die termijn van 5 jaar in Eu spelen om zo Engeland in te komen. Hij weet nu ook dat hij bij een topteam op de bank gaat komen want alle plekken zijn wel ingevuld dus dan moet je een keuze maken. En die jongen moet echt wekelijks spelen om beter te worden dus zo’n verkeerde set is het niet. Nog een jaar Ajax en daarna cashen in Engeland.

16 april 2019 om 08:13

Zekers, ik denk dat nog een jaartje Ajax zeker niet slecht is voor zijn ontwikkeling, maar mocht er transfers komen binnen de keepersmarkt, dan kan het snel gaan en ik denk dat hij zeker wel mee kan in een Europese topcompetitie.

16 april 2019 om 07:37

Bij Bayern past hij denk ik niet. Daar hebben ze uiteindelijk toch liever Duitse degelijkheid in de goal denk ik.

16 april 2019 om 08:16

Maar welke Duitse keeper zal op een gegeven moment het stokje van Neuer overnemen? Ik zie nu geen jonge Duitse keeper die het stokje van Neuer gaat overnemen.

16 april 2019 om 08:19

Bayern kan ook gewoon Ter Stegen halen. Of Leno of Trapp. Die hebben opties genoeg. Cillessen en Courtois hoef je trouwens ook nog niet eens uit te sluiten.

16 april 2019 om 09:36

Manuel Neuer is uiteindelijk met z'n 'neuer' momentjes ook bij Bayern Munchen terechtgekomen. En als we het over 'duitse degelijkheid' hebben, dan passen keepers als Cillissen of Courtous ook niet in dat plaatje, toch?

16 april 2019 om 08:06

Donnaruma is 3 jaar jonger en speelt al in een top 4 competitie

16 april 2019 om 10:04

Bij een club die je nog net kan labelen als subtopper in die competitie, en al jaren niets heeft laten zien in Europa. Nee je kan AC Milan op dit moment niet zien als een hoger niveau dan Ajax. Beetje vergelijkbaar met keeper zijn bij Saint Etienne. Competitie waar de kampioen van te voren al bekend is, verder geen strijd is en clubs in Europa niks presteren.

16 april 2019 om 11:25

het klopt wat je zegt over de clubs alleen het is niet de kern van mijn punt. De kern van mijn punt is dat Donnaruma tegen spitsen als Ronaldo, Dybala, Mandzukic, Icardi, Mertens, Dzeko, Immobile en Piatek speelt. Schoten van die gasten keren is iets anders dan schoten van Sierhuis, lammers, Jorgenson of de Jong.

Uiteraard heeft Onana goede potten gespeeld tegen Benzema en Lewandowksi maar heeft veel minder tegen topspitsen gestaan dan Donnaruma.

16 april 2019 om 08:12

Onana is al een tijdje vader. Las vorig seizoen een bericht dat vaderschap hem had verandert.

16 april 2019 om 08:18

Oh serieus, ik dacht dat hij dit seizoen vader werd, lol. Want ik had die documentaire gezien, en ik dacht dat zijn vrouw in mei 2019 was uitgerekend, maar was blijkbaar vorig jaar geshoot.

16 april 2019 om 08:25

Het vaderschap heeft me veranderd. Niet alleen mijn leven, maar ook hoe ik denk. Ik voel me veel verantwoordelijker en geniet nog meer van het leven. Het is iets moois', vertelt Onana. Dit zei Onana in augustus toen was zijn zoontje 3 maanden oud. Hij is ook een keer het veld opgegaan met zijn zoon.

16 april 2019 om 09:34

Hij is inderdaad vader, het zoontje heet André Jr als ik me niet vergis.

Wil hij de stap hogerop maken dan moet hij toch minder slordig worden. Maakt net teveel foutjes voor een topclub (onnodig uitkomen, missen bij uitkomen, gebrek aan concentratie (eigen goal Nico)). Hij scoort als hij door de ondergrens heen gaat een 6-7 dat moet bij een topclub gewoon altijd een 7-8 zijn.

16 april 2019 om 07:39

Het is nog net niet zo erg als in het verleden bij Menzo, maar als Onana uit komt op een hoge val is het toch hart vast houden.

16 april 2019 om 09:23

100 Meijer

Ben je sarcastisch bezig als je de vergelijking met Stanley Menzo maakt? Die twee hebben mijns inziens geen gemeenschappelijkheden... Onana is - in misschien alle aspecten -een betere / completere keeper, dan Stanley Menzo.

16 april 2019 om 09:35

Dan heb je Menzo nooit zien keepen. Op de lijn was hij vaak onnavolgbaar. Alleen bij hoge ballen was het altijd paniek, met als ultiem voorbeeld de wedstrijd tegen Auxerre. Damn wat vliegt de tijd, ik praat nu over voorbeelden van dik 25 jaar geleden. Door deze blunder is de carrière van v.d. Sar gestart.

16 april 2019 om 13:43

Menzo was de eerste ‘vliegende keeper’ onder Cruijff.

16 april 2019 om 07:49

@rochus: Ik zie Neuer en Terstegen anders ook gewoon fouten maken hoor. Foutloos wordt niemand, hoezeer je het natuurlijk hoopt. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij de beste keeper ter wereld is hoor, want dat is hij in mijn ogen niet. Maar hij is nog jong en heeft al veel grote wedstrijden op zijn naam. Het zou zo kunnen dat als hij na komend seizoen een transfer maakt, hij automatisch meegaat met het team. Voor een topclub zou hij zeker interessant zijn, bij wederzijdse tevredenheid kan hij nog heel erg lang mee.

16 april 2019 om 08:21

Rochus, hij kan nog beter dat vind ik ook. Maar wat hij nu al last zien is geweldig, en daarbij was Tagliafico alleen schuldig aan die belachelijke tegen goal. Volgens mij werd dat moment voor het gemak van stal gehaald.🙄

16 april 2019 om 09:37

Dat Nico ongelukkig was ontken ik niet, maar voor mijn gevoel was de concentratie bij Onana weg. Hij reageert veel te laat, daarom haal ik dat voorbeeld aan. Ik ontken ook niet dat hij het zeer goed doet, zijn ondergrens moet alleen omhoog. Want de reddingen maken de keeper bekend, maar zijn blunders blijft iedereen bij. Oneerlijk maar waar.

16 april 2019 om 14:13

Rochus, eens er zijn zeker stappen te maken. Maar dat geldt voor een ieder. Wat Tagliafico deed, verwachtte niemand en Onana ook niet. Daarom vind ik dat hij deze keer geen schuld heeft.

16 april 2019 om 09:29

Hoe dacht je vroeger over Manuel Neuer? Die heb ik in zijn begindagen (en hij heeft af en toe nog steeds een 'neuertje' ) pas echt zien stunten en kijk waar hij uiteindelijk terecht is gekomen.

Vind jij dat Onana de hoofdverantwoordelijke is voor de eigen goal van Tagliafico?

Onana is zeker niet altijd foutloos maar hij heeft echt het Ajax-gen. Een bepaalde bravoure waarmee hij voor die club gemaakt lijkt. Zijn personality is heel belangrijk voor het team.

Wat een mooie woorden van deze dappere keeper, heerlijk wakker worden dit! Ik hoop dat hij vanavond, alle doelpogingen van Juventus eruit slaat, vangt en trapt..🤺

Toch echt knap van die Overmars hoe hij spelers heeft weten over te halen voor Ajax te kiezen terwijl die dat normaliter niet zouden doen, en nog veel beter: de boel ook redelijk bij elkaar lijkt te kunnen houden. Ik denk toch dat het feit dat hij zelf ooit een speler op hoog niveau is geweest hier meespeelt. Hij lijkt net even wat beter te weten wat er in die koppies omgaat en met wat voor argumenten hij moet komen dan de gemiddelde TD.

16 april 2019 om 08:22

Overmars is naar buiten toe een minder extravert persoon, maar voor de rest is hij de Uli Hoeness van Ajax in wording. Prachtig toch!

Prima doelman,maar koste ons toch punten met die verkeerde uittrap.
Kan je zo maar het kampioenschap kosten.

Onana verlengt ook omdat hij dan 5 jaar in Nederland woont en EU-burgerschap krijgt. Dat maakt hem ook aantrekkelijker voor de topcompetities, waar je vaak regels omtrent niet-EU spelers hebt.

In Italië zullen ze grotendeels tevreden zijn met prijzen bij elkaar gespeeld op de manier waarop Frank de Boer tijdens zijn laatste jaren als trainer liet spelen. Resultaatvoetbal dat niet om aan te zien was. Onder Bosz een prachtige EL campagne gespeeld met voetbal soms om van te watertanden. En wedstrijden die je niet snel vergeet. Jammer genoeg profiteerde dat seizoen Feyenoord optimaal van de besognes van Ajax in Europa, in combinatie met flinke uitglijders in de competitie, en werd de terechte kampioen. Bij het begin van dit seizoen was ik al blij met het behalen van de groepsfase CL en het eindelijk (deels) versterken van de selectie. Maar ik had niet durven en kunnen voorspellen dat Ajax zo ver zou komen als nu, en dat vaak ook nog met een soort voetbal dat echt bij Ajax past. Dus een grote buiging voor de staf en selectie, zelfs al mocht het kampioenschap ook dit seizoen vanwege een paar uitglijders toch tussen de vingers doorglippen. Want ondanks die tastbare schaal blijven toch weer al die prachtige wedstrijden in Europa beklijven. Dus kiezen tussen schaal en mooi voetbal is voor mij niet moeilijk. Doe dan maar negen seizoenen prachtig voetbal en 1 seizoen Frank de Boer + schaal. Van dat laatste heb ik namelijk na 1 seizoen weer schoon genoeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

58 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Onana verklaart afwijzen Europese topclubs: ‘Niet het juiste moment’

André Onana stond in de afgelopen transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, zo vertelt de doelman van Ajax dinsdag in een interview met RMC Sport. Een definitieve transfer kwam...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren