Feyenoord accepteert schorsing Jörgensen en beboet Clasie

Maandag, 15 april 2019 om

Feyenoord heeft het schikkingsvoorstel dat de aanklager van de KNVB heeft gedaan na de rode kaart van Nicolai Jörgensen tegen Heracles Almelo geaccepteerd. De Rotterdammers laten maandagmiddag via de officiële kanalen weten dat Jörgensen een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, heeft gekregen.

De Deense spits mist vanwege zijn uitsluiting dus de belangrijke wedstrijd tegen AZ van aankomende zaterdag. Feyenoord bezet momenteel de derde plek in de Eredivisie en de voorsprong op de Alkmaarders bedraagt vier punten. Naast het treffen met de ploeg van trainer John van den Brom ontbreekt Jörgensen ook volgende week woensdag als het bezoek aan NAC Breda op de agenda staat.

Feyenoord laat weten dat Jörgensen bovendien beboet is. Jordy Clasie heeft eveneens een geldstraf opgelegd gekregen. De middenvelder maakte tegen Heracles veel misbaar toen hij een kwartier voor tijd plaats moest maken voor Robin van Persie. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet na de wedstrijd al weten niet blij te zijn met de reactie van zijn middenvelder: “Jordy vertoonde daarmee ongepast gedrag.”

“Dat kan ik niet accepteren. Jordy is een emotionele jongen, iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Hij is nu ook weer een stuk rustiger en baalt enorm van dat moment. We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten”, reageerde hij toen tegenover FOX Sports.


Poll

Drie duels schorsing voor Nicolai Jörgensen is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door herthabsc!)

Enige passende reactie, lijkt me.

Clasie niet meer opstellen de rest van het seizoen. Burger en Ayoub zijn minuten geven. En zeker niet kopen deze zomer.

15 april 2019 om 14:01

Waar baseer je op dat Burger klaar is voor het middenveld van Feyenoord? Burger doet mij altijd een klein beetje denken aan Karsdorp: ook een talentvolle middenvelder in de jeugd, maar niet goed genoeg op die positie voor Feyenoord 1. Daarnaast een echte Feyenoorder, die je voor de club wil behouden. Ik zie in hem best een aantal eigenschappen voor een goede, aanvallende linksback.

15 april 2019 om 14:08

Ik weet niet of hij er al klaar voor is. We hebben geen KKD team, dus lastig te beoordelen.

Het kan geen kwaad het te proberen, Clasie z'n toegevoegde waarde is namelijk vrij laag. Burger hoort bij het toekomstplan, dat geldt niet voor Clasie.

15 april 2019 om 14:16

@ffeyenoord

Clasie lijkt ook niet klaar voor het middenveld van Feyenoord want die heeft op een handjevol wedstrijden na heel het seizoen geen indruk gemaakt. geef die Burger dan maar een kans. veel slechter als Clasie zal hij het niet doen verwacht ik, dan moet je wel een extreem matige voetballer zijn

15 april 2019 om 14:24

Van Clasie had ik zeker meer verwacht, maar hij heeft wel een aantal (top) wedstrijden heel erg goed gespeeld dit seizoen. Denk dat hij zelf het meest teleurgesteld is van iedereen, en dat siert hem. Vooral omdat hij nu zeker weet dat Feyenoord niet met hem doorgaat.

Ik heb wat wedstrijden van Burger gezien in 019, en moet zeggen dat hij me niet echt opvalt. Hij werk hard en heeft ondanks zijn houterige motoriek een aardige techniek. Maar verder? Qua passing en inzicht heb ik echt mijn vraagtekens.

15 april 2019 om 14:27

El Bouchataoui mag van mij trouwens ook een kans krijgen op Clasie z'n plek. Was vorig seizoen echt heel goed. Dit seizoen een beetje gestopt met ontwikkelen. Denk dat hij met gasten als Vilhena, Berghuis en Sam weer verder kan ontwikkelen.

15 april 2019 om 14:28

Ik bedoel, we willen kwaliteit op het veld he? Als we alleen maar 'echte Feyenoorders' willen kunnen we net zo goed ons hele transferbudget aan Clasie uitgeven deze zomer. Ben meer gecharmeerd van Achraf el Bouchataoui en Kokcu, vanwege hun voetballende kwaliteiten.

15 april 2019 om 14:31

Clasie heeft misschien 5 topwedstrijden gespeeld. Dat is niet genoeg voor een huurling. Dan kan je beter focussen op het ontwikkelen van eigen kapitaal, die het niet veel minder zal doen.

Clasie mag het jaar erop best transfervrij terugkomen om een rotatieonderdeel te zijn. Maar geld voor hem betalen? No way.

Vind Burger zijn passing en inzicht voor het type speler dat hij is juist wel prima. Hij is geen 10 hè.

15 april 2019 om 14:43

@angelo77

Eens dat Clasie niet altijd brengt wat we van hem verwachten, hij is zeker niet beter dan voordat hij naar Southampton vertrok. Maar zaterdagavond was hij wel heel belangrijk. Alleen al het aantal intercepties van hem was goed.

Eerst maar winnen van AZ, dan is plek 3 veilig en kan je de resterende wedstrijden gebruiken als voorbereiding voor volgend seizoen. Met een vertrekkende coach en TD is het overigens maar de vraag op welke manier iedereen (incl. spelers) met volgend seizoen bezig is. Zou goed zijn als er snel duidelijkheid komt over de organisatie

15 april 2019 om 17:19

@angelo77 - Ik heb echt een droom dat er een Varkenoord driehoek komt met Geertruida - el Bouchataoui/burger - Kokcu. Wat een ongelooflijk lekker middenveld kan dat worden.

Vind Burger en el Bouchataoui (momenteel) echt geen 6 eerlijk gezegd. El Bouchataoui kan dat nog wel worden als een soort diepe spelverdeler met zijn uitstekende trap.

15 april 2019 om 17:05

Nou, ik heb Geertruida dit seizoen echt ontzettend veel indruk zien maken als verdedigende middenvelder. Afgelopen weekend tegen AZ O19 (koploper) ook weer. Begin er bijna van overtuigd te raken dat dat veel meer z'n plek moeten worden dan centraal achterin met z'n power, onderscheppingen, maar ook aanvals- en scoringsdrift. Burger moet eerder een linie verder op Vilhena z'n plek als hij minuten zou krijgen.

Twee wedstrijden plus een voorwaardelijk voor natrappen lijkt me gevoelsmatig wat aan de lage kant, maar ik weet niet precies wat hier meestal voor wordt gegeven. Wie hier heeft dat een beetje helder op het netvlies?

15 april 2019 om 14:06

Evenveel als Mazraoui na die karate trap op het hoofd van Angelino. Dit ter vergelijk van de straf.

15 april 2019 om 14:34

Mag ik vragen in welk opzicht deze situaties vergelijkbaar zijn? Lijkt me een beetje makkelijk scoren op deze manier.

15 april 2019 om 15:23

@liefhebber16. Jij mag vragen wat hier vergelijkbaar is. Zoals ik al reageerde op Astreal dat de Straf vergelijkbaar is en niet de overtreding. Jij vind waarschijnlijk die trap ernstiger anders begin je niet over makkelijk scoren.

15 april 2019 om 14:37

Dat is nou eenmaal de standaard straf die er voor natrappen staat...

15 april 2019 om 16:54

Het was geen smerige harde trap, gewoon geïrriteerde schop, net als een duw.. Dus 2 is zat imo

Enige probleempje is dat Van Persie nog geen 90 minuten kan spelen en Vente ook nog geschorst is.

15 april 2019 om 14:04

Hopen maar dat Robin volgende week wel 70-80 min mee kan doen. Anders zullen Larsson en Berghuis meer naar binnen moeten trekken.

15 april 2019 om 14:05

Ben ik ook erg benieuwd naar. Wellicht haalt Gio een nieuwe jeugdspeler bij de selectie? Een Bannis, Belarbi of Toure? Daarnaast loop onze vriend Sinesterra ook nog ergens rond

15 april 2019 om 14:08

Sinnisterra zag ik vorige week in het westen, was verdwaald

15 april 2019 om 14:34

Ik hoop op Bannis. Zou mooi zijn als hij even mag invallen.

15 april 2019 om 14:44

Toornstra in de spits...in een 'tadic rol'.

15 april 2019 om 14:44

Hoe ver in zijn ontwikkeling is Bannis? En hoe zit het met Splinter? Iemand die iets kan vertellen over wat hun toekomstperspectief is bij Feyenoord? Welk aanvallend talent kan er de komende twee jaar doorbreken?

15 april 2019 om 15:01

Aanvallend maken Azarkan en Bannis wel indruk dit seizoen. Ook Summerville doet het wel aardig bij Dordrecht. Toure lijkt na zijn debuut 2 jaar geleden wat gestagneerd te zijn in zn ontwikkeling. En de Mooij zit over het algemeen op de bank bij O19, maar doet het altijd wel goed in zijn invalbeurten.

15 april 2019 om 15:04

Bannis is een tijdje geblesseerd geweest. Net terug. Maar super talentvol. Hoop dat hij bij de selectie zit tegen AZ, en wellicht ala JP Boetius kan scoren bij zijn debuut wanneer hij Van Persie aflost.

Verder verwacht ik ook veel van Belarbi, die ook af en toe aansluit bij 019, als spits. Daarnaast zijn Berete, Azarkan en Summerville een beetje de grote aanvallende talenten op dit moment.

15 april 2019 om 15:33

Valt toch best een mooi team te formeren met de huidige jeugd...

Troost
Wehrmann
Geertruida
Burger
Berete
ElBouchataoi
Belarbi
Kokcu
Azarkan
Bannis
Summerville
15 april 2019 om 17:15

@herthabsc - Splinter moet echt nog werken aan z'n voetballende kwaliteiten, dus zit voorlopig nog wel goed in de jeugd. Hij heeft dat 'neusje voor de goeie plek', maar komt verder in alles nog behoorlijk tekort.

Met Bannis kan het wel snel gaan. Gaat echt als een speer en scoort ongelooflijk makkelijk. Jammer dat hij onlangs geblesseerd raakte, maar zoals ffeyenoord ook al zei is hij net weer terug (zaterdag weer bijna een hele wedstrijd gespeeld).

Als ik echt een aanvallend talent moet aanwijzen die de komende twee jaar kan doorbreken is het Bannis dus wel. Toshio Lake is ook een echt groot talent, maar lag er bijna het gehele seizoen (onlangs bekend dat hij rest van het seizoen ook eruit ligt) uit met blessures helaas.

18 april 2019 om 17:15

Dank allen heren. Ben erg benieuwd of Gio het aandurft een jeugdspeler als Bannis uit het niets voor de leeuwen te gooien. Zelf denk ik helaas van niet en dat hij met een creatieve, wat laffe, oplossing hiervoor komt.
Acht je de kans dan De Mooij toegroeit naar het voetballende niveau wel realistisch?
Verder hoop ik sowieso dat talenten hier en daar wat minuten mogen maken in de laatste speelrondes. Voor mij zijn dit toch hoogtepunten wanneer er (hopelijk) niets meer op het spel staat.

Boëtius werd uit het elftal gezet na een domme rode kaart.
Clasie heeft het hele jaar al niet gepresteerd op die ene wedstrijd na.
het respect voor de trainer is al maanden weg.
Er zijn voorbeelden genoeg.
Maar gaan we dit met Stam oplossen ?

15 april 2019 om 14:06

Geen idee, maar dat weet niemand zeker. Feit is wel dat Feyenoord toe is aan nieuwe trainer en Stam is daar wellicht geschikt voor. En als je voor iemand respect zal hebben, is het wel voor Stam (al is het alleen al zijn uitstraling)

15 april 2019 om 14:12

Echt he...als Stam je al aankijkt weet je al dat je liever rustig kan doen. Ik denk dat hij een goede mix zal maken van dit Feyenoord, met nuttige aankopen. Maar even afwachten wie de TD wordt. Hopelijk zijn ze niet te trots om met een club als Man. City of Arsenal te praten voor een aantal spelers om te huren.

15 april 2019 om 14:14

@fairplay1

we moeten aankopen hebben die meer als nuttig zijn want daar hebben we er al te veel van. technische, creatieve spelers, dat is waar Feyenoord behoefte aan heeft. met alleen de mouwen opstropen ga je het niet redden. voetbaltechnisch moet het weer eens een keer ergens op gaan lijken

15 april 2019 om 14:26

Mwah niet helemaal mee eens. Denk niet dat het iets met trots te maken heeft, maar het huren van spelers van City of Arsenal schiet je gewoon niet zo veel mee op.

Als je (net als bij Ajax en Psv) structureer geld wil verdienen aan je jeugdspelers moet je zorgen dat ze kundig zijn en vertrouwen krijgen. Toen Feyenoord financieel aan de afgrond zat contracteerden ze spelers als Marcel Meeuwis, Gil Swerts en weet ik veel wie. Feyenoord kreeg een aardig team op de been toen ze 0 geld hadden en jeugdspelers moesten opstellen. Wijnaldum, Fer, De Vrij, Martins Indi, Karsdorp, Kongolo etc.

Een huurspeler van Everton verkiezen boven een speler uit eigen jeugd met een doorlopend contract (martina vs Nieuwkoop), daar gaat het beleid mis bij Feyenoord wat mij betreft. (het is in dit geval wel kiezen tussen de blinde en de dove bij wijzen van spreken, maar je snapt wat ik bedoel)

15 april 2019 om 15:05

Je zal toch echt eerst moeten beginnen bij nuttige aankopen. Eerst bouwen en geld verdienen aan sommige spelers en Europees presteren. Men kan wel praten over de jeugd, maar zijn ze nu al van toegevoegde waarde?

De club moet weer aantrekkelijk gemaakt worden. De spelers moeten weten voor welke club ze spelen en dan moeten ze echt niet alleen ingefluisterd worden wat de wedstrijd van het jaar is.

Feyenoord werd echt kampioen door nuttige aankopen en zo ook Twente. Later kan je denken aan spelers die individueel het team sterker maken. Maar het team belang is nu gewoon 1e prio!

Technisch gezien is van Persie de enige die flair heeft, maar dat is een wereld klasse speler....nogsteeds.

15 april 2019 om 16:41

@fairplay1

zonder creativiteit en voetballend vermogen word het weer een troosteloos seizoen. ieder elftal dat wil presteren heeft spelers nodig met individuele klasse. met alleen het teambelang ga je geen potten breken. het zijn de individualisten die het verschil maken tussen winst of verlies

15 april 2019 om 14:07

Bij Boëtius waren er al verscheidene dingetjes geweest.
Clasie mee eens en mag van mij weg. Net zo simpel.

15 april 2019 om 14:43

Het grootste probleem bij Feyenoord is gewoon het gebrek aan kwaliteit het chronisch gebrek aan creativiteit op het middenveld heeft Feyenoord veel punten gekost en is niemand die een oplossing ka verzinnen als het te vol wordt. Clasie is prima al het middenveld compact is en hij niet te veel meters moet maken Vilhana moet het van z'n duelkracht hebben en Toornstra van z'n loopvermogen. Ayoub is een paar keer zo onwijs beroerd ingevallen, hij deed vooral z'n verdedigende werk niet, dat ik wel begrijp dat hij weinig minuten krijgt.
Dit probleem gaat Stam waarschijnlijk ook niet oplossen, er moet veel meer creativiteit bij op het middenveld anders zit Stam volgend seizoen met hetzelfde probleem als van Bronckhorst nu.

15 april 2019 om 16:56

Stam had zijn handje ff fijngeknepen denk ik 😂

Misschien alleen maar beter. Ik zie zelf veel liever van Persie voetballen en ben best benieuwd naar een ayoub bijvoorbeeld. Ij denk dat je er zelf alleen maar op vooruit gaat.

Jorgensen vond zichzelf goed spelen en wilde basis staan. Dat heeft hij nie6 terugbetaald

15 april 2019 om 14:47

Het ziet er allemaal leuk uit bij Ayoub maar de keren dat hij is ingevallen liet hij z'n directe tegenstander meestal gewoon lopen en koos hij meestal voor de gevaarlijkste oplossing met veel balverlies tot gevolg. Ayoub is een uitstekende speler maar moet nog veel leren...

15 april 2019 om 15:28

Jörgensen had veel slimmer moeten zijn. Of je direct bij het eerste contact laten vallen, of zoals een bejubelde speler in de Eredivisie als er een overtreding op je wordt gemaakt vallen en dan "per ongeluk" je tegenstander heel hard raken en er altijd mij wegkomen.
Helaas was hij zaterdag te gefrustreerd om beter te reageren.

15 april 2019 om 17:09

Z'n afronding laat dit seizoen wel te wensen over als hij speelt (veel blessures, weinig vertrouwen), maar als kapstok doet hij al-tijd wat goeds met de bal. Ook afgelopen zaterdag weer, ondanks de ongelooflijk magere aanvoer.

Zaterdag was hij gewoon ontzettend gefrustreerd blijkbaar. Zal ook een opeenstapeling zijn van zaken dit lopende seizoen voor hem persoonlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 2 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jaap Stam: ‘Iedereen roept om hem, maar ik luister niet naar iedereen’

Het kwakkelende Feyenoord hervat de Eredivisie komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Jaap Stam laat op de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting met de Almeloërs weten dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren