Dumfries: ‘Ik vind niet dat Ajax deze week even koploper is geweest’

Zaterdag, 6 april 2019 om

PSV raakte woensdag de koppositie kwijt aan Ajax, maar veroverde de eerste plek een dag later weer na een overtuigende 4-0 overwinning op PEC Zwolle. Denzel Dumfries stevent met de Eindhovenaren af op het kampioenschap en hij wil er niet aan denken dat hij en zijn ploeggenoten de eerste plaats op de ranglijst nog gaan weggeven. De Oranje-international wil niets weten van druk en volgens hem moet alles wijken voor zes overwinningen op rij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Vitesse - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door theosanders)

Ik schrok me echt dood toen ik ze in de eerste helft zag, mijn god wat waren ze slecht. Goed hersteld in de 2e helft overigens, zat totaal niks in voor PEC.

Wat een domme uitspraak. Dat Ajax deze week bovenaan heeft gestaan is gewoon een feit. Gaat Dumfries het ook ontkennen als Ajax na 34 wedstrijden bovenaan staat? Wel een grappige instelling op zich..

6 april 2019 om 11:12

Dit is pas een domme uitspraak. Dumfries heeft gewoon een punt, je bent pas echt koploper als je evenveel wedstrijden hebt gespeeld. Natuurlijk was Ajax even koploper, maar enkel en alleen omdat PSV pas later in actie kwam.

6 april 2019 om 11:16

Dat is in ieder geval wel hoe de meeste statistieken het lezen, anders zou Ajax niet al 1000 dagen niet aan kop hebben gestaan.

6 april 2019 om 11:17

Volgens teletekst niet. Ajax stond gewoon bovenaan. Teletekst werkt het ook niet bij na de speelronde maar na de dag.

6 april 2019 om 11:18

Dus was Ajax wel even koploper. Ik ben het met Dumfries eens dat je daar weinig aan hebt als dat alleen maar is omdat PSV nog in actie moet komen, maar dat maakt het niet ineens niet waar.

6 april 2019 om 11:19

Als je overzichten terug lees van voorgaande seizoenen dan is de stand per speelronde inzichtelijk, dus met gelijk aantal wedstrijden. Wel vrij sneu dat supporters met verruit de duurste selectie proberen vast te houden aan een moment waarop Ajax met een wedstrijd meer gespeeld bovenaan stond. Wees gewoon sportief PSV doet het met aanzienlijk minder kwaliteit en financiën razend knap de laatste jaren. Na 34 wedstrijden geef ik Ajax graag alle credits als ze daadwerkelijk bovenaan staan.

6 april 2019 om 11:20

Psv moet vervolgens zelf nog wel eerst winnen. Ik vind ze in Eindhoven wel erg bezig met Ajax. Ik proef toch wat angst daar. Zo speelde ze de eerste helft ook tegen Pec. Met poep in de panty

6 april 2019 om 11:23

@Spydix PSV doet het heel goed ten op zichtte van Ajax mbt titels. Maar ik wil toch even terugkomen op het financiële gedeelte. Ajax heeft door 4 titels 4x cl gespeeld en nu een extra boost door alle inkomsten. Maar de afgelopen jaren heeft PSV 4x CL gespeeld maar toch minder vermogen. IN de tussentijd hebben ze zelfs grond moeten verkopen,Dan doe je het gewoon slecht in mijn ogen en is het financiële aspect een non-argument.

6 april 2019 om 11:27

Er wordt gedaan alsof psv arm is maar ze hebben gelijkwaardige budgetten hoor. Ajax heeft nooit zijn geld uitgegeven. Dit jaar de 1e keer. Psv fans moeten hiervan genieten want als ajax zo doorgaat dan worden ze elk jaar sterker.

6 april 2019 om 11:29

Tip: zoek het woord koploper even op in het woordenboek

6 april 2019 om 11:43

Wie maakt er nou een heel ding van? Jij bent boos dat mensen zeggen dat Ajax heel even bovenaan stond, zelfs als dat feitelijk gewoon waar is. Het zit je zelfs zo dwars dat mensen die dat roepen blijkbaar onsportief zijn en haalt de complete financiele situatie van beide clubs er bij. Ik bespeur een klein minderwaardigheidscomplexje en dat slaat nergens op, PSV is al jarenlang veruit de meest succesvolle club van Nederland.

Koploperschap zegt helemaal niets tot het einde van de rit, of in ieder geval tot iedereen gelijk staat in speelrondes. Dus dat Ajax heel even bovenaan stond is net zo weinig waard als dat ADO elk seizoen even bovenaan staat op alphabetische volgorde als iedereen op 0 staat. Maakt dat het dan niet waar? Nee, het is nou eenmaal zo. Heb je er iets aan? Helemaal geen zak.

6 april 2019 om 12:50

Spydix wel sneu dat je als supporter van een club die 20-25 jaar financieel dominant is geweest nu over financiën gaat jammeren. En die financiën zaten niet alleen in het budget van psv. Spelers als Romario en Ronaldo waren alleen voor een club als Barcelona haalbaar. Via Philips Brazilië werden ze zodanig extra uitbetaald dat ze (zeker Romario) best lang in dit koude kikkerlandje in een Mickey Mouse competitie zijn blijven ballen. Met de huidige regels voor beursgenoteerde bedrijven totaal onmogelijk en zwaar illegaal maar in die tijd was er een heel grijs gebied waar psv en Philips handig gebruik van gemaakt hebben. Ook de manier waarop psv Guardado en Moreno kan halen heeft financieel veel geld gekost waar Ajax veel meer nettowinst uit de cl seizoenen gehaald heeft.
Dat zijn zowel van Ajax als psv keuzes geweest met sportieve en financiële voor en nadelen maar jij valt er door de mand met je ongenuanceerde en totaal niet onderbouwde reactie.
Net zoals van Bommel zei toen PSV punten verloor, we zijn gewoon koploper, Ajax moet eerst nog maar zien te winnen (wat Ajax prompt niet deed), je bent koploper tot het moment dat je concurrent zijn wedstrijd gewonnen heeft. Misschien dat Mark dat nog even moet leren aan Dumfries.

6 april 2019 om 13:57

@mursie

Nee hoor, jij hebt het bij het verkeerde eind, net als Dumbfries. De ranglijst wordt bepaald op het aantal behaalde punten, niet op het aantal verliespunten. Als een ploeg een wedstrijd meer gespeeld heeft, kan een ploeg boven aan komen te staan terwijl de concurrent de volgende dag moet spelen.

6 april 2019 om 11:23

Helemaal eens Davilla7, Ajax stond gewoon bovenaan. Ik heb er ook gelijk maar een foto van gemaakt. Kan ik mooi wat Ajacieden zieken aan het eind van het seizoen wanneer PSV kampioen geworden is

6 april 2019 om 11:20

Het moet pijn doen om vaker dan Feyenoord kampioen te worden.. laatste 19 jaar vaker kampioen geworden dan Ajax maar toch als kleiner gezien worden.. dan zou ik ook gefrustreerd raken.

6 april 2019 om 11:36

Tussenstand over twee wedstrijden tussen Ajax en PSV is nog steeds 4-3 voor PSV dit jaar

6 april 2019 om 11:42

Hahahahahahaha wat is dit nou weer😂😂😂

6 april 2019 om 11:30

Lange reizen naar Madrid hahahaha lol het is geen Azerbeidzjan

6 april 2019 om 12:32

Met de bus van Heerenveen naar Sittard duurt langer dan vliegen van Amsterdam naar Madrid.

6 april 2019 om 13:00

Zeker waar, maar de totaliteit van de reis duurt altijd veel langer dan de vlucht zelf. Dat weet iedereen die ooit gevlogen heeft toch? 2.5uur vliegen is alsnog ruim 5.5 uur tot miss zelfs 7.5 uur bezig zijn met een reis..

6 april 2019 om 11:35

Ajax overwintert ook een keer hoor en neemt daardoor zijn verantwoordelijkheid. Maar bedankt dat Ajax hoogstpersoonlijk het Nederlands voetbal redt en gelukkig wel als enige Nederlandse eredivisietopploeg zijn verantwoordelijkheid neemt. Jammer dat ze dat ze dat de laatste 15 jaar heel sporadisch hebben gedaan, anders hadden we nog meer kunnen knielen voor Ajax.

6 april 2019 om 11:58

Kun je wel bijdehand en hatelijk gaan doen maar zijn wel de feiten. 2 jaar terug ook nog een finale europa league.

6 april 2019 om 12:18

Het Nederlandse voetbal is niet gered door Ajax. Nederland hoort te knokken met Portugal om de 6e plek op de Uefa ranglijst, maar staat voorlopig gewoon 12e. Op basis van dit seizoen alleen staat Nederland ook maar 9e. Wat Ajax heeft gepresteerd is een pleister op de wonde.

6 april 2019 om 12:21

Weet je wat ook een feit is? Dat Ajax zich sinds 2005 niet geplaatst had voor de 2e ronde. En inderdaad is de finale gehaald en hoe deden ze het seizoen daarna in Europa? Ook over de gehele linie heeft Ajax gewoon niet gepresteerd in de Europa league, net als de rest van de Nederlands ploegen. Maar nu worden er even twee goede resultaten gepakt en meteen staan de ajacied weer te roepen dat Ajax de enige club is die zijn verantwoordelijkheid pakt, laat mij niet lachen. Ajax heeft ook gewoon keer op keer gefaald in Europa en is mede verantwoordelijk voor onze huidige stand.

6 april 2019 om 12:28

@kleinegeneraa7:

Doe jezelf ff een plezier en kijk even op de coefficientenlijst, dan zie je precies wie er heeft gefaald in europa en wie al jarenlang de meeste punten sprokkelt..

Kleine hint: het is juist die club waarop jij afgeeft die de meeste punten heeft behaald..

6 april 2019 om 12:29

Hatelijk? Degene die hatelijk reageert is Barca1. Die begint met de verwijten dat alleen Ajax Europees verantwoordelijkheid toont, maar dat roepen Ajacieden nu alleen maar omdat ze het weer even goed doen in Europa. De jaren daarvoor hoorde je niets. Jullie hebben zelfs liever de kwartfinale dan een daadwerkelijke prijs; ook dat zegt veel, aangezien jullie Feyenoorders droeftoeters noemden toen ze blij waren met een tweede plek. Leuk dat je het ook nog eens een feit noemt, terwijl PSV na 2000 veel meer in Europa heeft laten zien dan Ajax, maar dat vergeet men weer. Zelfverheerlijking is iets waar ze goed in zijn bij Ajax, maar het neemt soms zulke trieste vormen aan. Dalijk gaan er mensen nog echt geloven dat ze Godenzonen zijn 😂

6 april 2019 om 12:32

@DennisvanLeeuwen, dat zeg je correct: de laatste jaren, maar dat is nou net het probleem. Nu durven Ajacieden eindelijk hun bakkes weer open te trekken, want het gaat weer goed. Feit blijft dat Ajax zelf ook meermaals hopeloos gefaald heeft in Europa, terwijl PSV in de halve finale stond tegen Milan en clubs als Arsenal uitschakelde. Nu het echter andersom is, neemt alleen Ajax verantwoordelijkheid. Hebben jullie enig idee hoe hypocriet, egoistisch, dom (en zo kan ik er nog wel 10 woorden aan koppelen) dat klinkt?

6 april 2019 om 12:34

Feitelijk onjuist. Over de gehele linie heeft Ajax als enige wel gepresteerd in Europa. Overwinteren in Europa is meer regel dan uitzondering. Ongeacht of ze in de CL beginnen of de EL. Ajax is ook niet zomaar de hoogst geplaatste Nederlandse club op de coefficientenlijst. Zijn ze zelfs stelselmatig, jaar in, jaar uit. Maar de rest rekent liever in titels en bekers, maar oh wee oh wee als geroepen wordt dat Ajax de meeste heeft. Dat is dan opeens oud en verleden tijd. Dat Ajax een veelvoud vangt aan transfersom en is geluk. En deze overwintering is ook geluk, want de poule can PSV

6 april 2019 om 12:38

@dennisvan leeuwen. Als jij het meeste geld hebt van de straat, maar dat is nog niet genoeg om normaal rond te kunnen komen, ben je dan een rijk man? Nee dan ben je de rijkste van de straat maar in de wereld gewoon een arme sloeber. Pak eens de resultaten van de laatste 10 jaar erbij van Ajax en geef dan je mening hoe goed Ajax gepresteerd heeft. Iets met een land, een stel blinden, een 1 oog en een koning.

6 april 2019 om 12:50

@Roman empire Dat is de eeuwige zucht naar erkenning om jezelf op de borst te kloppen. Je moet niet zo zwaar tillen aan die Ajax supporters. Men schreeuwt om erkenning voor hun geliefde. Ajax heeft het ontzettend goed gedaan tegen Real. Maar zodra je zegt dat Real dramatisch presteeert wat een feit is dan krijg je allerlei emotionele reacties. Ajax voetbalt niet voor Nederland maar voor Ajax. De bijdrage die Ajax levert aan Nederland is niet relevant. Ajax en alle NLse clubs presteren structureel zwak in Europa. Daar verandereren incidentele successen niets aan.

Dit is geen mening aar gewoon een feit met zijn "ik vind"

6 april 2019 om 11:27

Waarom is ajax dan al ..... dagen geen koploper geweest. Telt pas bij evenveel wedstrijden lijkt mij. Als de laatste wedstrijd van psv en ajax op een andere dag werden gespeeld en ajax wint en staat daardoor 1 of 2 punten boven psv. Maar, psv moet nog in actie komen dan noem je ajax toch ook geen kampioen?

6 april 2019 om 12:04

Wat maakt het in vredesnaam allemaal uit? Serieus, hebben jullie niks beters te doen met de tijd die je steekt in dit soort kuldiscussies? Mijn hemel...

6 april 2019 om 12:21

Hoezo al .... dagen geen koploper geweest? Waar gaat dit over dan? ze stonden toch bovenaan? Ik vind dat het shirt van PSV een beetje te geel is..

6 april 2019 om 12:55

@martin: Ja maar echt he? Een stel kinderen die het al dan niet vermeende succes van een voetbalclub claimen zonder daar ooit iets wezenlijks aan te hebben bijgedragen. Kansloze treurigheid ten top.

Ik vind dat Ajax koploper is. Maar dat is mijn mening.

Ik vind dat een koe geen uiers heeft... Is ongeveer hetzelfde als wat hij hier zegt

Ik denk vooral dat het niet relevant is of we iemand een koploper noemen na een wedstrijd of pas na een gehele speelronde. Maak je ergens druk om zeg.

Ik ben wel een beetje klaar met dat tendentieuze gelul van de media over "de koploper" en het is al helemaal dieptriest dat er hier een aantal fantasten rondloopt dat er nog in mee gaat ook. De koploper wordt aan het einde van de speelronde bepaald, punt uit.

6 april 2019 om 11:24

Koploper = lijstaanvoerder. Dat was Ajax voor één dag, wedstrijd meer of minder gespeeld is daarbij niet relevant.

6 april 2019 om 11:29

Waarom is de statistiek van ajax is zoveel dagen geen koploper dan niet gereset?

6 april 2019 om 11:32

Omdat dat juist clicks opleverd

6 april 2019 om 12:22

Wie bepaald of die gereset wordt? Zit daar een officiële instantie achter? Als het op het internet staat zal het wel waar zijn natuurlijk

6 april 2019 om 11:49

Haha breng anders je eigen mening even als feit. Lekker boeien overigens. De enige nummer 1 spot die telt is die na 34 wedstrijden die ertussen zijn niets waard.

Ik zie psv de koppositie niet meer uit handen geven,ze staan sinds speeldag 1 al boven aan,zijn de druk gewend..

Waar haalt Dumfries deze wijsheid vandaan? Ajax stond toch echt bovenaan. PSV heeft uiteindelijk zn wedstrijd gewonnen maar moest t nog wel ff doen

6 april 2019 om 11:39

Het mooie is dat Luuk de Jong zelfs een keer gezegd heeft dat PSV 8 punten voor stond( Ajax had toen 2 wedstrijden minder gespeeld) en hij zei dat Ajax maar zelf eerst moest zien te winnen om die 8 punten in te lopen. Nu dat het andersom is telt dat niet voor de PSV’ers. Ze hebben een woord daarvoor.. kom er even niet op! Kan iemand me helpen?

6 april 2019 om 12:40

Calimero? Hypocriet? De juiste omschrijving voor een Ajacied, want wat lopen er hier weer een paar te wijzen zeg. Allemaal met de neus in dezelfde richting. En maar huilie huilie blijven doen dat veel mensen jullie niet mogen/haten. Blijf ook vooral geloven dat dit wegens jullie succes is (welke ook alweer, want dat is alweer een tijd geleden hoor) en het vooral niet aan attitude ligt. Nu Ajax weer ‘presteert’ na talloze jaren zonder ook maar iets wat op succes leek, kruipen ze allemaal weer uit hun schulp en denken ze dat hun club het Nederlands voetbal red, maar toen dat jaren geleden andersom was en PSV met regelmaat Europees goed meedeed (en Ajax hopeloos faalde), hoorde je niemand daarover. Hmm, iets met dat woord wat jij zoekt. Misschien dat je het nu wel zelf kan invullen

6 april 2019 om 12:41

Laat ze lekker. Ajax zit duidelijk in het hoofd van PSV. Zit ze bij PSV allemaal niet lekker. Schone heeft een media verbod dus dat soort teksten komen ook niet voor bij. Psychologische oorlogsvoering staat PSV duidelijk achter. Is die EtH met zijn rare uitspraken, accent en enigzins onzekere voorkomen toch veel beter in dan we denken. Eerst was er nog een schone die de boel op scherp zette voir PSV. Nu moeten ze het zelf doen. We hebben tegen Feyenoord en tegen 10 man van Ajax al eens kunnen zien wat we gebeurd als zij het moeten doen, ipv de reageren op de ander....

6 april 2019 om 13:58

Haha ninjakai bedoel je Feyenoord die Ajax afslachte? Of bedoel je psv die jullie volledig zoek speelde in Eindhoven ? We hebben kunnen zien hoe goed Ajax daarmee om ging pffff

Ik denk dat Ajax na dit weekend bovenaan staat. Mijn gevoel zegt dat PSV niet gaat winnen bij Vitesse en dat Ajax dat wel gaat doen bij Willem II. De vraag is natuurlijk of Ajax dat vol gaat houden, omdat Ajax vaker onder druk in de competitie niet thuis geeft.

6 april 2019 om 15:43

Ik kan niet iets van jouw gevoel vinden, maar psv speelt tegen vitesse heel vaak een winnende pot. Dat aanvallende voetbal ligt psv wel. Ik denk eerder een versvhil van 2 doelpunten voor psv 😊

Ik vind niet dat Dumfries voor even zinnig overkwam...

Als Dumfries geen gelijk heeft... dan kan je nagaan hoe slecht Ajax is; die kunnen de koppositie nog niet eens 24 uur vast houden!

6 april 2019 om 12:58

Inderdaad. En vanavond kunnen ze weer koploper worden. Tot PSV zondag gespeeld heeft. Dat Ajax vanavond wint, moet wel gaan lukken. Eerst de media toevallig vandaag vol over de 9 miljoen die Willemii van Ajax gaat krijgen door de transfer van de Jong. (De Telegraaf spreekt al dat het bestuur van Ajax extra verwend gaat worden) De totale begroting is 11 miljoen.
En er is ineens heel toevallig alweer belangstelling voor een speler van de aanstaande tegenstander. Was dat afgelopen woensdag ook al niet het geval?
Allemaal gezeur en puur toeval...……… Moet je Gert-Jan Verbeek eens over deze trukendoos horen.

Zou Dumfries dit niet in het belang van Ajax melden. Soms hebben ze in Amsterdam al het gevoel dat ze kampioen zijn en dat alvast op de spelersbus vermelden. Dan blijkt het later toch niet zo te zijn.

Nu waarschuwt hij hier heel netjes voor, dat ze niet echt al bovenaan staan.

Zei L de Jong een paar dagen geleden niet dat dit totaal niet speelt bij psv?

Denzel. Boeien wanneer waar iemand bovenaan staat. Na 34 wedstrijden is van belang. Ik schaam me steeds meet voor jou domme uitspraken. Hou je mond aub.

Ehhh Dumfries, heb je de stand van de Eredivisie bekeken woensdag? De stand wordt per dag bijgewerkt en niet per speelronde. Het is gewoon een feit dat Ajax een dag koploper was, wedstrijd meer gespeeld of niet. Dat je daar uiteindelijk niets aan hebt kan ik inkomen, maar ze stonden er toch echt. Hoe dan ook is dit een nutteloze discussie en gaan we zien wie er na 34 wedstrijden bovenaan staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Manchester United heeft het oog laten vallen op Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren