‘Ik kon bij Chelsea honderd keer zoveel verdienen als bij Ajax’

Donderdag, 28 maart 2019 om

Stefano Denswil is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Club Brugge, maar zijn loopbaan had ook heel anders kunnen lopen. De jeugdexponent van Ajax speelde jarenlang in de opleiding van de Amsterdammers en kon op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt de verdediger waarom hij besloot niet in te gaan op aan uitstekende aanbieding van Chelsea. "Ik wilde bij Ajax slagen", oppert Denswil, die uiteindelijk twee landstitels pakte in de Amsterdam ArenA.

Denswil begon met voetballen in de jeugd bij Hellas Sport in Zaandam, maar verruilde die club al snel voor Ajax. Tussen 2001 en 2012 was hij actief in de jeugdopleiding van de topclub. Halverwege zijn periode in Amsterdam kon hij vertrekken naar Chelsea. "Ik was vijftien en besloot samen met mijn ouders en toenmalige zaakwaarnemer te gaan luisteren. Chelsea was en is nog steeds mijn ding. De contracten lagen klaar en alles was fantastisch geregeld. We kregen een uitgebreide rondleiding en een huis in de wijk van Didier Drogba", blikt Denswil terug.

De inmiddels 25-jarige linkspoot besloot niet naar the Blues te vertrekken, ondanks dat de vooruitzichten uitstekend waren. "Ik kon er honderd keer zoveel verdienen als bij Ajax. Het was een contract dat ik nooit kon weigeren, the good life. Het enige wat ik moest doen was mijn krabbel zetten, maar ik wilde slagen bij Ajax. Lekker thuis met mijn familie om me heen." Uiteindelijk speelde Denswil tussen 2012 en 2015 in het shirt van de Amsterdammers, maar een definitieve doorbraak bleef uit.

Daarom maakte Denswil ruim vijf jaar geleden de overstap naar Club Brugge. Met de Belgische topclub werd Denswil tot op heden twee keer landskampioen, werd de Beker van België een keer gewonnen en bleek hij tweemaal de beste in de strijd om de Supercup. Dit seizoen staat de teller in de Jupiler Pro League hop 25 wedstrijden. De komende weken strijdt Club Brugge in play-off I om de landstitel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Had Ajax gewoon moeten halen ipv Magallan. Prima gozer. Alleen 100 keer zoveel dat gelooft niemand. Dat zou bij een salaris bij Ajax van 3 ton dus 30 miljoen zijn? Ik weet niet wat hij gebruikt heeft?

28 maart 2019 om 13:00

Lees de tekst zou ik zeggen, ging om toen hij 15 was.

28 maart 2019 om 13:01

Toen hij 15 was kreeg hij toch geen salaris van 3 ton bij Ajax?

28 maart 2019 om 13:03

Precies...waarschijnlijk een jeugdcontract van 20k of 30k ofzo zal het bij Ajax wel zijn geweest.

28 maart 2019 om 13:05

Maar dan nog. Als Ajax 2000 per maand zou geven, zou Chelsea echt 200.000 per maand aan een 15 jarige geven?
Als het wel waar is was of het aanbod van Ajax heel laag of de aanbieding van Chelsea buitenproportioneel hoog, of een combinatie van beiden.

28 maart 2019 om 13:09

Maar Chelsea gaat toch echt niet een ventje van 15 2 a 3 mln per jaar betalen? Zeker niet 10 jaar geleden.

28 maart 2019 om 13:10

@cheesie, Denk dat grote talenten die Chelsea weg haalt bij andere clubs echt wel een paar ton verdienen.

28 maart 2019 om 13:40

Ik denk echt dat je die 100x iets te serieus neemt... Hij probeert gewoon te zeggen dat hij veel meer had kunnen verdienen bij Chelsea dan bij Ajax.

28 maart 2019 om 13:41

Rekenen is vaak niet het sterkste punt bij voetballer... Overdrijven daarintegen wel

28 maart 2019 om 13:43

Bruma verdiende voor zijn 18e ook 1.5 miljoen per jaar bij Chelsea.

28 maart 2019 om 13:58

Ik heb eens ergens gehoord dat de jongens van Ajax A1 destijds een bedrag van 6.000 euro per maand vingen. Dat is dus 72.000 euro op jaarbasis.

Hij zal die 100 keer zoveel dan wel als spreekwoordelijk gezegde hebben gebruikt, daar Chelsea hem natuurlijk nooit 600.000 euro per maand zou betalen.

28 maart 2019 om 14:32

Even los van of 100 letterlijk is of niet - op je 15e speel je niet in de A1 en heb je ook geen contract

28 maart 2019 om 18:50

@tubes

Quote: "toen hij 15 was kreeg hij toch geen salaris van 3 ton bij Ajax?".

In NL mag je een speler pas onder contract nemen als hij 16 is. Dus zelfs als Chelsea hem 100 Euro per jaar zou bieden, zou hij 100 keer zoveel verdienen als bij Ajax. Volgens Europese regels mag een club een speler uit het buitenland ook pas onder contract nemen als die 16 is. Dat geldt ook voor een contract aanbieden. Uit dit verhaal blijkt eens te meer dat clubs als Chelsea de regels die gelden voor het aantrekken van jeugdspelers op grote schaal overtreden. Er van uitgaande dat het verhaal waar is.

28 maart 2019 om 13:16

Weet dat Malen bij Arsenal 1,2 miljoen per jaar verdiende waar hij bij Ajax 80k per jaar zou krijgen. Verschil is dus wel heel groot. 100x zoveel is ook meer gewoon om te overdrijven maar te laten zien hoe groot het verschil is.

28 maart 2019 om 13:37

Malen zou maar 80k gaan verdienen? Dat is wel heel weinig. Er waren jeugdspelers die enkele tonnen per jaar kregen (zijn er momenteel ook) en Malen stond er toch heel goed op. Miljoenencontract zou het niet zijn maar boven de 80k betalen ze elk jaar.

28 maart 2019 om 13:58

Nee toen met Malen voerde ze nog dat andere beleid waar ze na een jaar(?) weer van zijn afgestapt geloof ik. Maar goed heb dit van bronnen die vrij dichtbij Malen staan en waarvan ik ook wel weet dat het juist is.

28 maart 2019 om 14:53

Bedoel je met 17 contract krijgen? Dat is het jaar van Maken afgeschaft inderdaad. De Ligt kreeg dat jaar bijvoorbeeld zijn eerste contract als ik me zo snel niet vergis. Maar toen der tijd zaten Cerny, Bazoer, Vd Beek en Nouri bijvoorbeeld boven die 80k, wat echt aan de lage kant is kijkende naar bedragen die nu rondgaan. Dan snap ik dat je serieus gaat nadenken over een overstap. Van de '02 groep zijn er ook enkele die ruim over de 80k gaan.

28 maart 2019 om 15:33

Bazoer ging op zijn vijftiende naar Ajax omdat hij daar 250.000 ging verdienen. Geen wonder dat een eigen jeugdspeler dan verder gaat kijken als hij dan slechts 80.000 krijgt. Spreekt niet echt vertrouwen uit.

Voor 2 extra nullen op zn loonstrookje was hij echt wel gegaan. Of heeft hij een komma over het hoofd gezien?

Als die toen was gegaan, was die daar dus mislukt en had die misschien nu ook bij club brugge gezeten. Ik weet nu al wat de reacties waren geweest 'hij is te vroeg vertrokken', 'als die bij Ajax was gebleven had die nu in de top gespeeld', 'kijk naar De Vrij die nu bij inter speelt, dat pad had die ook kunnen bewandelen', 'laat dit een voorbeeld zijn voor de jeugd', enz.... Als je als jeugdspeler in Nederland ook maar enige twijfel voelt of je goed genoeg bent voor de Europese top, moet je altijd in de jeugd voor een Europese topclub kiezen. Je hebt al lekker kunnen cashen, je CV is uitgebreider en je hebt al een mooi avontuur beleefd.

28 maart 2019 om 13:18

@kleinegeneraa7: Inderdaad, mij is dezelfde mening toegedaan. Daarbij zijn de faciliteiten bij een club als Chelsea, Barcelan en City ook van ontzettend hoog niveau. Een Chelsea heeft ook een breed netwerk om spelers ervaring te kunnen laten opdoen van Eredivisie, Premier League en Bundesliga. Kortom perspectief genoeg met een lucratief contract.

Grootste downside naar mijn mening is dat je uit je omgeving weggaat. Wat veel mensen aan de kant zetten voor de nog steeds kleine kan om de top te halen vindt ik echt heel erg bijzonder. Al doen veel binnenlandse spelers dat ook al in hun jeugd.

28 maart 2019 om 17:08

Dat is ook zo. Je kan wel mega veel verdienen, maar in je puberteit uit je eigen omgeving gerukt worden (vanuit gaande dat het fijn was) is ook niet niks .

100 x zoveel verdienen dan bij Ajax is natuurlijk ongeloofwaardig maar dit is wel weer een bewijs dat het echt niet zaligmakend en allerminst een garantie op succes is om in de eredivisie te blijven spelen. Leuk dat hij in Nederland en België 2 landstitels heeft gewonnen maar daar krijg je geen brood mee op de plank. Ik zou het wel weten als ik een dik salaris kon krijgen in het buitenland.

28 maart 2019 om 13:11

Bij Brugge zal hij echt wel €500.000,- of meer verdienen. Bij Ajax kreeg hij als 16-jarige waarschijnlijk al €30.000,- of meer. Dus die heeft genoeg brood op de plank. Hij is ook nog maar 25 volgens mij en is al meerdere malen gelinkt aan clubs als HSV en Celta de Vigo, dus die zal in een topcompetitie nog wel is een keer gaan cashen.

28 maart 2019 om 14:32

Gemiddelde prijs van een brood is 1,40 euro. 500.000/1,40 = 357.143 broden op de plank per maand (naar boven afrondend). Dit is echter zonder de kosten van de plank meegerekend.

Zo zie je maar dat je niet altijd moet blijven. Als hij destijds was vertrokken had iedereen gezegd dat hij had moeten blijven.

die 100x zal je wel niet te letterlijk moeten nemen.
neemt niet weg dat jeugd speler bij een chelsea over het algemeen meer geld (of de ouders daarvan) krijgen dan bij ajax.

Mooi voorbeeld van een speler die te laat vertrokken is. Koos voor carriere en is nooit definitief doorgebroken. Speelt nu ergens in Belgie terwijl hij met een Chelsea verleden veel hoger terecht kon komen en ook nog eens een betere bankrekening had. Tevens was hij verder in zijn ontwikkeling door trainen op hoger niveau.

(en ja, dit is sarcastisch tegen al die mensen die altijd maar schreeuwen dat je niet naar het buitenland moet als je een carriere wil)

Ajax kan beter proberen om Denswill voor aankomend seizoen aan te trekken dan dat ze Pierie halen. Denswill is bekend in Amsterdam, kan prima opbouwen, kopsterk en inmiddels ervaren.

Pierie is nu nog lang niet goed genoeg voor Ajax-1.

Jongens, die 100 keer is niet letterlijk he. hij bedoelt gewoon dat hij veel meer geld zou kunnen verdienen, maar dat hij koos om te blijven.

Zoals ik al 100 keer heb gezegd heb, als spelers voor het geld kiezen kan ik niet boos op hun zijn, want er is geen enkel garantie dat je benen nooit breekt, of bij een andere top club binnen komt.

hij kreeg ook amper krediet van De Boer. Veltman mocht de ene na de andere fout maken in de achterhoede destijds maar Denswil werd op elke fout afgerekend. dat is niet goed voor je zelfvertrouwen en daar ga je niet beter van spelen

28 maart 2019 om 15:27

Zowel Veltman als Denswil waren destijds niet ervaren genoeg voor Ajax. Je vergeet alleen even voor het gemak dat Denswil in zijn laatste seizoen echt onwijs veel fouten maakte, waaronder een aantal flinke beslissende fouten. Onder Frank de Boer, maar eigenlijk bij elke trainer, mag je fouten maken in de manier hoe je speelt, zoals het uitverdedigen waarbij geen lange bal gebruikt mag worden. Denswil maakte echter foutjes als tekort op de keeper terugspelen, simpele duels verliezen etc. De basis dus. Ja, dan snap ik dat je gewisseld wordt en dat was toendertijd ook wel terecht. Wel jammer, want je zag dat het talent eraf spatte, het was ook totaal geen moeilijke jongen en hij lag goed bij het publiek.

Nu is Denswil een stuk meer ervaren, een stuk fysieker en natuurlijk gewoon gegroeid in zijn kwaliteiten. Ik vraag me alleen wel hardop af of we hem terug moeten halen, is hij goed genoeg voor Ajax? Ik weet niet of ik hem in de basis zou willen zien, het zou funest voor zijn carriere zijn als hij terugkeert en vervolgens weer op de bank zit.

28 maart 2019 om 15:45

@rutgerrr

dat is zeker waar maar er waren wel meer spelers hoor bij Ajax die onnodige fouten maakten zoals die van Veltman tegen Rosenberg bijvoorbeeld. dit zeg ik niet om Veltman te bashen want er waren wel meer Ajacieden die genoeg foute keuzes maakten ook in de voorhoede, hij was echt niet de enige. het viel mij alleen op dat FdB bepaalde lievelingetjes had en bepaalde spelers die niks goed konden doen in zijn ogen, waardoor hij een beetje met 2 maten meette.

de winnende coach heeft uiteindelijk altijd gelijk en Frank is toen 4 keer kampioen geworden met Ajax dus hij zal best de goede beslissingen hebben genomen alleen had ik wel het gevoel dat hij iemand was die heel erg selecteerde op het "ik mag je" gehalte en dat een speler als Denswil helaas niet in dat pulletje viel

28 maart 2019 om 16:33

Hij kreeg amper krediet omdat hij wel heel erg liep te kloten met zijn contract verlenging. Dus dan is het op de bank zitten. Hard maar helder beleid. Iedereen zag het in die jongen zitten.

28 maart 2019 om 16:43

@ninjakai

maar het is dan altijd makkelijk dat soort jongens eruit te pakken. ik weet zeker dat als bv een Ziyech zijn contract niet verlengd dat hij gewoon nog steeds heel het jaar op het veld staat omdat hij onmisbaar is

Vond hem bij Ajax goed snel kon goed voetballen jammer dat hij niet geslaagd ia heect een heerlijke trap in de benen.

Ik begrijp echt geen jota waarom voetballers Chelsea aantrekkelijk vinden. Op het geld na dan. Geen doorstroming van de jeugd, geen aantrekkelijk stadion, bijelkaar gekochte prijzenkast, op een FA Cup na dan, geen aantrekkelijk of in ieder geval herkenbare speelstijl....

28 maart 2019 om 15:31

Toendertijd had je daar helden rondlopen als Drogba, Terry, Lampard etc. Het was stiekem toch een soort wereldtop. Daarnaast inderdaad het geld, maar ook zeker de naam. Als jij 14 jaar bent kijk jij niet naar de speelstijl, je wordt helemaal blij omdat het grote Chelsea voor je in de rij staat.

Misschien is dat tegenwoordig anders hoor, maar ik was vroeger ook zo. Als je eenmaal op iets gefocused bent dan krijg je dat niet uit een kind. Ik wilde fiets X, terwijl fiets Y 10x zo goed was. En toch fiets X willen..

100 keer zo veel ???? Niet zo overdrijven Stefano, want dat geloofd echt niemand. 10 x zoveel zou nog kunnen, maar vermoedelijk was het salaris bij Ajax toen ook niet al te hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Actuele wedstrijden

97 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren