Marokko - Argentinië staat bol van overtredingen en opstootjes

Dinsdag, 26 maart 2019 om 21:59Demen Bulbul • Laatste update: 23:55

Argentinië heeft het vriendschappelijke duel met Marokko dinsdagavond in zijn voordeel weten te beslissen. Het Zuid-Amerikaanse land won door een laat doelpunt van Ángel Correa met minimaal verschil in Tanger: 0-1. Lionel Messi ontbrak bij Argentinië vanwege een liesblessure, terwijl Hakim Ziyech aan Marokkaanse zijde rust kreeg. Ajacied Noussair Mazraoui deed bij Marokko wel negentig minuten mee; AZ'er Oussama Idrissi viel kort voor tijd in.

Met name de eerste helft in het Stade Ibn Batouta stond bol van (enkele spijkerharde) overtredingen en opstootjes. Scheidsrechter Janny Sikazwe trok in de eerste 45 minuten liefst vier gele kaarten en moest beide teams diverse malen tot bedaren brengen. Daardoor lag het spel regelmatig stil en waren grote kansen schaars.

De beste mogelijkheid in de eerst helft was na tien minuten voetballen voor Marokko, maar een schot van Khalid Boutaïb kon doelman Esteban Andrada niet verschalken. Kort na de onderbreking dacht Marokko recht te hebben op een strafschop, nadat Mbark Boussoufa was gevloerd door Walter Kannemann. Sikazwe oordeelde echter dat de overtreding net buiten het strafschopgebied was gemaakt, waardoor de Argentijnen goed weg leken te komen.

Daarna gebeurde er lange tijd weinig in Tanger, maar in de slotfase liet Correa het publiek toch nog even opveren. De vleugelspeler van Atlético Madrid werd bediend door Matías Suárez, waarna hij in het strafschopgebied voorbij Achraf Hakimi snelde en uiteindelijk met een laag schot voor het enige doelpunt van de avond tekende.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door djum)

Veel wind waardoor je niet kan voetballen. Waardoor er irritaties kwamen en het een trap wedstrijd van beiden kanten werd. Belhanda en vooral martinez had rood moeten krijgen. Die tackel van martinez op boussoufa enkels was eng.

26 maart 2019 om 22:07

Ik zag stats voorbij komen als deze: hoogste pasaccuratie in %
74% Bousouffa en Boufal 17 pogingen. Lachwekkend.

26 maart 2019 om 22:07

Beste speler vandaag vond ik op een of andere manier toch wel Mazraoui.

26 maart 2019 om 22:12

Klopt, normaal ben ik niet zo een fan van Mazraoui maar hij heeft me toch positief verrast vandaag. Wat mij betreft gewoon laten staan voorlopig, vooral nu Mendyl niet meer aan spelen toe lijkt te komen bij Schalke.

26 maart 2019 om 22:57

Hij speelt het hele jaar al erg goed alleen oogt hij sinds de winterstop erg vermoeid. Is ook niet zo raar, als je ziet hoeveel wedstrijden hij dit jaar al gespeeld heeft. Heeft gewoon nog wat tijd nodig om meer inhoud te krijgen zodat hij meer dan 50 wedstrijden in een seizoen aan kan.

26 maart 2019 om 22:11

Nou de toekomst? Marcone is 28, M.Suarez is 30 en Kannemann is ook 28
Daarentegen zijn Zaracho en Montiel noch jong 21 en 22 jaar.

Shit weer, shit wedstrijd. Twee teams die niet tot hun spel kwamen, en daardoor dus elkaar maar kapot begonnen te trappen.
Argentinie beschamend en onrespectvol voor het feit dat ze contractueel hebben afgesproken de beste 11 te laten spelen, maar ondertussen aankomen lopen met 9 marktverkopers.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor beide partijen.

26 maart 2019 om 22:27

Dan is het toch vervelend dat je tegen 9 marktverkopers verliest als nationaal team van Marokko.

26 maart 2019 om 22:34

Voetballen was door de omstandigheden niet echt mogelijk. En resultaat is bij een oefenwedstrijd natuurlijk van ondergeschikt belang.

26 maart 2019 om 22:53

Nico50, blijkbaar probeer je scherp voor de dag te komen.Verliezen is altijd vervelend ongeacht.Naar mijn weten speelt niemand om te verliezen!Ik neem aan dat het ook niet het punt is dat Sharafdin probeert aan te geven.Als beiden partijen onderling een afspraak hebben gemaakt,dan dient die ook gehonoreerd te worden!

26 maart 2019 om 23:06

Lijkt me vervelender dat de Argentijnse bond zich blijkbaar niet aan contractueel vastgestelde afspraken houdt.

27 maart 2019 om 08:51

@anunciato32
Ik probeer niet scherp voor de dag te komen maar mijn reactie is meer gericht op het feit dat internationals van Argentinië als marktverkopers worden neergezet.

26 maart 2019 om 22:51

Messi moet nog langer mee dan vandaag.

27 maart 2019 om 10:07

Welke speler die daadwerkelijk kon spelen mis jij in de opstelling dan? En dan niet met Messi komen, want die is geblesseerd geraakt.

Pff wat een lelijke wedstrijd. Allebei de teams bakten er niks van. allemaal opgefokte spelers. Dit Argentinië heeft een groot probleem. En marokko ja weet niet wat ik daar van moet vinden. Denk dat ze met de africa cup weer zullen tegen vallen. Sws is het elftal van marroko altijd teleurstellend op grote toernooien

Wat moet de opstelling zijn volgens jullie tijdens de Copa America?

26 maart 2019 om 22:53

Ik zelf zou als volgt spelen:
Musso (Udinese) - Savaria (Racing, Musacchio (AC Milan), Otamendi (Man City), Tagliafico (Ajax) - Banega (Sevilla), Paredes (PSG), Lo Celso (Betis) - Messi (Barca), Aguero (Man City), Di Maria (PSG)/Dybala (Juve).

Beetje klaar met die nieuwe trainer die veel van die nobody’s opstelt.

27 maart 2019 om 00:17

Ja Musso joh? Benitez van Nice heeft een beter seizoen dan Musso, die nu bijna degradeerd met Udinese (is niet zijn schuld hoor). Is nu verreweg de beste keeper, samen met Rulli van Sociedad. Bustos van Independiente en Montiel zijn op dit moment beter dan Saravia. Daarnaast ben ik nooit fan van Otamendi voor Argentinie, is echt een randdebiel dan, terwijl die bij City wel dergelijk is. Pezzella of Romero inzetten in plaats van Otamendi. Ik zal Banega weghalen en Dybala daarplaatsen, want Banega speelt laatste tijd veel meer controlerender bij Sevilla en ik zou die dan in plaats van Lo Celso plaatsen. Heb je meer creativiteit, want Lo Celso is meer een loper dan een spelverdeler. Paredes als breekijzer, Messi op rechts, Di Maria/Papu Gomez op links en dan als spits Aguero of Lautaro.

27 maart 2019 om 00:46

Benitez was ik even vergeten, die zou ik inderdaad eerder opstellen dan Musso. Verder hou ik vast aan m’n elftal. Een middenveld met Paredes, Lo Celso en Dybala zal gemakkelijk overlopen worden naar mijn mening en is niet echt in balans.

27 maart 2019 om 10:08

Is Aguero niet gestopt als international?

27 maart 2019 om 00:16

433: D: Andrada V: Montiel - Otamendi - Kannemann - Taglafico M: Lo Celso - Paredes - Messi A: Di María - Lautaro - Correa.

Met deze opstelling kan Messi kort achter Lautaro spelen en met een fitte Di Maria en Otamendi krijg je ook weer meer kwaliteit in het elftal. Dan heb je nog een bank met spelers als Dybala, Banega en Pipa Benedetto.

Het is goed dat ze deze twee oefenwedstrijden hebben gebruikt om nieuwe spelers uit te proberen en dingen te veranderen. En Agüero en Icardi gaan voorlopig toch niet meer opgeroepen worden. Zonder deze twee kan er veel beter aan de team geest gewerkt worden.

En dan vraagt de Marokkaanse bond zich af waarom een lichtgeblessseerde Messi zich afmeld...

26 maart 2019 om 22:21

De Marokkaanse bond vraagt zich af waarom contractuele afspraken niet worden nagekomen.

26 maart 2019 om 22:31

Wellicht omdat Messi lichtgeblessseerd was ...

26 maart 2019 om 22:55

Messi was helemaal niet geblesseerd. Al vanaf dat deze wedstrijd werd ingepland, werd er al over de mogelijke afwezigheid van Messi gesproken. Daarnaast was Messi ook niet de enige afwezige aan Argentijnse zijde.

Maar dat zegt genoeg over de Argentijnse bond, wel het geld binnenharken, maar tegelijkertijd de overeengekomen afspraken schenden.

26 maart 2019 om 23:07

En de lichtgeblessseerde Ziyech was wel van de partij?
Of was hij wel echt geblesseerd?

Probeer een beetje objectief te blijven...

26 maart 2019 om 23:17

Ik vraag me af wat Marokko nu gaat doen met dat contract. Daar zullen toch wel wat afspraken in staan wat te doen als Argentinië zich niet houdt aan de afspraken.

26 maart 2019 om 23:24

@njfromvol, dat was de afspraak dan ook helemaal niet. Marokko betaalt een bedrag en organiseert de wedstrijd (waar Argentinie ook nog tal van eisen bij had), daartegenover stond dat Argentinie met het eerste elftal zouden moeten aantreden.

@blackpool, naar verluidt kan Marokko nu de helft van het bedrag terugverwachten, maar ondanks dat vind ik dit niet echt van veel respect getuigen van de Argentijnse bond.

27 maart 2019 om 00:16

Volgens mij zijn de sterren van Argentinië, waaronder Lionel Messi, ontzettend blij dat ze niet blootgesteld zijn aan dat schandalige gedrag van het Marokkaanse nationale elftal in een vriendschappelijke wedstrijd. Vreemd om te klagen dat Messi en consorten en er niet bij zijn terwijl die anderen blij mogen zijn dat ze zonder kleerscheuren wegkomen. Ik ben in ieder geval blij dat Messi veilig in Barcelona zit in plaats van zo’n vriendschappelijke interland te spelen.

27 maart 2019 om 00:21

Marocberkane wat een gejank achteraf. En dat kun je blijven want ze hebben de kans niet gehad om Messi te blesseren. Ben ik hartstikke blij mee. Waarom zou je een goed seizoen bij Barca riskeren voor een wedstrijdje tegen nota bene " marokko" kom op zeg.

27 maart 2019 om 00:22

Op zich wel ironisch om de klaagzang over het gebrek aan Argentijnse sterren te horen. Wie had je dan willen zien? Agüero? Banega? Otamendi? Mascherano? Higuain? Die zijn allemaal gestopt na het teleurstellende wereldkampioenschap. Lionel Messi had een liesblessure en mag volgens mij ook blij zijn dat hij niet blootgesteld is aan die harde overtredingen van de Marokkanen.

27 maart 2019 om 00:45

Toch grappig, Nederlanders staan normaal gesproken vooraan om het belang van afspraken te prediken en dat die nagekomen moeten worden, maar als het Marokko betreft vervagen die normen en waarden ineens.

Het is heel simpel. Marokko betaalt (volgens verschillende bronnen) ruim 1 miljoen pond, organiseert de wedstrijd en voldoet daarbij aan alle eisen van Argentinie. Argentinie heeft zich dan ook te houden aan het contract.

En als ze het Marokkaans elftal een schopploeg vinden of iets dergelijks, hadden ze dat maar moeten bedenken voordat ze besloten een oefenwedstrijd tegen Marokko te spelen.

27 maart 2019 om 01:04

Je beantwoordt de vraag niet. Wie had je dan aan de aftrap verwacht vandaag? Het merendeel van de wereldsterren was vandaag niet beschikbaar. Daarnaast rechtvaardigt het argument ‘dan hadden ze dat maar moeten bedenken voor ze tegen Marokko spelen’ het agressieve gedrag in de duels niet. De (ster)spelers die vandaag hun landgenoten hebben zien spelen tegen Marokko staan niet te trappelen om een volgende keer op te komen draven in een vriendschappelijk duel.

Overigens gaat het hier niet om punctualiteit van ‘Nederlanders versus Marokkanen’ (wat ik een beetje proef uit je reactie), maar om wat we beiden hebben kunnen zien op het veld. Daar heeft afkomst niets mee te maken.

26 maart 2019 om 22:39

Gelukkig heeft ziyech niet gespeeld. Die argentijnen zijn ordinaire trappers. Die doen het wel vaker zo in zuid amerika

26 maart 2019 om 22:51

Heel cool jouw reactie maar ik dacht ik kijk eens even de wedstrijd. Argentinië speelde even overdreven hard als Marokko.
Leek wel alsof ze er beide de pest in hadden om die wedstrijd te spelen.

26 maart 2019 om 23:32

Het klopt dat Argentinië niet bekend staat als land waarbij spelers een been terugtrekken in duels. Maar de laatste jaren zijn er wel meer vriendschappelijke wedstrijden van Marokko geweest, waarbij meerdere harde overtredingen te zien waren. Logisch dat een sterspeler als Messi geen zin heeft om dan met kleine pijntjes risico's te nemen. Dat is iets wat de Marokkaanse voetbalbond niet wil begrijpen, omdat zij proberen te pronken met de spelers van de tegenstander.

27 maart 2019 om 00:12

De laatste jaren?je bedoelt zeker alleen Nederland. Want ik kijk elke wedstrijd van marokko en ze spelen eigenlijk nooit zo.

27 maart 2019 om 02:26

Klopt laatste x dat het er zo hard aan toe ging was tegen nederland ze spelen nooit zo

27 maart 2019 om 04:38

Vergeet niet dat Marokko grotendeels de wedstrijden tegen Afrikaans landen speelt. Daar weten zij ook dat wanneer zij het op fysiek en schoppen gaan gooien, dat zij het dan gaan verliezen. Ik zal nu wel een hoop (Marokkaanse)-Nederlanders over mijn heen krijgen, maar dit is gewoon een constatering van mijn kant. Als ik kijk naar mijn ervaring met teams waar veel Marokkaanse spelers in voetbalde dan wist je vooraf dat er twee mogelijkheden waren. Of ze waren beter en tikte je helemaal weg, of wij waren beter en dat resulteerde in een schoppartij. Nogmaals zeg ik niet dat elke Marokkaanse-Nederlander zo is, maar dit zijn wel mijn ervaringen. Daarom gaf ik ook al eerder aan dat ik het niet gek vond dat messi niet mee wilde spelen.

27 maart 2019 om 07:05

Met Messi in de basis had Argentinië niet gewonnen, kan dus ook een tactische overweging zijn geweest. Vandaar dat ze in Marokko klagen ...

Dit leek wel een wedstrijd uit Engelse 5e klasse

Je mag tegenwoordig ook niks meer. 4 gele kaarten valt toch mee?

26 maart 2019 om 23:02

Het is maar een oefenwedstrijd. De spelers moeten komend weekend weer spelen voor hun clubs. Dan is het niet prettig voor die clubs dat er hard gespeeld wordt met het risico op blessures. Wat dat betreft ben ik blij dat Ziyech niet speelde en Mazraoui niet geblesseerd geraakt is.

Ja het werkt zo of marokko of argentinie nou begon met schoppen.
Goed voorbeeld doet goed volgen en waar je mee omgaat wordt je mee besmet.
Denk dat het ook anders kan.
Allemaal betere kwaliteiten als dit

Echt zonde dat die Mazraoui voor Marokko heeft gekozen. wat een topper is dat. Hadden we echt heel goed kunnen gebruiken in Oranje.

Wat hadden die spelers op voordat ze hieraan begonnen? Dit leek wel een finale tussen River Plates en Boca Juniors waar hun eer op 't spel stond. Ik ben ergens erg blij dat Messi de wedstrijd zich voorbij liet gaan, want hier kom je bijna niet geblesseerd van af als je keek hoe fel af en toe de spelers inkwamen.

Het leek wel windkracht 8 tijdens de wedstrijd. Zeer slechte wedstrijd. Marokko te agressief en onsportief waardoor ook Argentinië reageerde met schoppartijen. Tweede helft duidelijk iets sportiever. Beide teams konden niet omgaan met de weeromstandigheden wat te begrijpen is. Boussoufa, Ahmadi en Benatia zijn niet meer goed genoeg voor dit niveau. Het is ook een schande dat ze in de basis beginnen. Mazraoui verreweg de beste man op het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
E. MartínezKeeper60
F. ArmaniKeeper10
M. AcuñaVerdediger40
Lisandro MartínezVerdediger10
Lucas MartínezVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 14 4 2 0
2020/2021 Atlético Madrid 38 9 3 0
2019/2020 Atlético Madrid 33 5 5 0
2018/2019 Atlético Madrid 36 3 7 1
2017/2018 Atlético Madrid 37 8 4 1
Laatste voetbalnieuws

Atlético Madrid boekt klinkende zege; Oblak maakt ongekende blunder

Atlético Madrid heeft zondagavond een eenvoudige zege geboekt in LaLiga. Op bezoek bij Cádiz was de ploeg van trainer Diego Simeone met 1-4 te sterk. Het meest opvallende doelpunt werd overigens...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren