‘Real Madrid reserveert bijna 300 miljoen voor ‘Opération Mbappé’’

Maandag, 25 maart 2019 om

Paris Saint-Germain betaalde AS Monaco vorig jaar nog 180 miljoen euro om de overstap van Kylian Mbappé naar de Franse hoofdstad permanent te maken en de verwachting was toen dat de jonge Fransman de komende jaren de grote ster in het Parc des Princes zou worden. De afgelopen maanden zijn er echter wat scheurtjes in het huwelijk tussen club en speler ontstaan en het doorgaans goed ingevoerde France Football meldt maandag dat Real Madrid hiervan gaat proberen te profiteren.

Volgens het Franse weekblad is Mbappé niet te spreken over de houding van PSG, dat hem onlangs een boete van 180 duizend euro oplegde toen hij een keer te laat kwam voor een bespreking van trainer Thomas Tuchel. Les Parisiens werden bovendien door Manchester United opnieuw voortijdig uit de Champions League gekegeld en de aanvaller zou eraan twijfelen of hij zijn sportieve ambities wel kan vervullen bij zijn huidige werkgever.

Deze geruchten zijn koren op de molen van Real, dat aankomende zomer voor een grote renovatie van de selectie staat en in Mbappé een van de nieuwe Galácticos voor de toekomst ziet. Trainer Zinédine Zidane is naar verluidt zeer gecharmeerd van zijn jonge landgenoot en de Koninlijke zou er maar liefst 280 miljoen euro voor over hebben om het tot 2022 doorlopende contract van de twintigjarige wereldkampioen af te kopen. De Spaanse topclub is binnenkort van plan om een eerste bod uit te brengen en de verwachting is dat de onderhandelingen de hele zomer zullen duren.

Voor PSG lijken er in eerste instantie weinig redenen om mee te werken aan Opération Mbappé, zoals France Football de plannen van Real omschrijft. Een recente uitspraak van sporttribunaal CAS zal er echter mogelijk toe leiden dat de Franse topclub opnieuw in de problemen komt vanwege de Financial Fair Play-reglementen en de club moet in dat geval aankomende zomer een bedrag van minstens 150 miljoen euro ophalen op de transfermarkt. Mbappé of Neymar lijken in dat geval de twee spelers die de hoogste som zullen opbrengen, waardoor een vertrek van een van de twee sterren niet langer uitgesloten is.


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé volgend seizoen voor Real Madrid speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door rubje)

300 miljoen euro zal geen eens voldoende zijn. PSG weet ook dat Mbappe onvervangbaar is en heeft het geld totaal niet nodig. Real Madrid kan beter voor Hazard gaan.

25 maart 2019 om 14:13

Indien Mbappe wel naar real wil gaan zal PSG misschien wel moeten. Een ontevreden speler die weigert te spelen heb je echt niks aan.

25 maart 2019 om 14:17

Ach, een jongen van Parijs en PSG gaat enkel nog voor de CL. Nu al Neymar langs zich en komende zomer komt daar nog een topper bij. Dan heb je ook nog Cavani, Di Maria, Draxler, etc. aanvallend in de breedte die ik maar niet vernoem.

25 maart 2019 om 14:18

Die laten ze gewoon rotten op de bank ala Rabiot.

Bovendien heeft Mbappe al aangegeven dat hij niet weg gaat bij PSG dit seizoen.

25 maart 2019 om 14:19

Ja net zoals verrati graag naar barca wou gaan? Haha als psg wilt dat je blijft dan blijf je gewoon zolang je contract nog actief is, zo simpel is het.

25 maart 2019 om 14:21

Weigeren te spelen is een groot woord. Het word meer ontevreden zijn en al dat slechte nieuws ligt niet goed in de kleedkamer en bij het bestuur. Rabiot is een voorbeeld hoe het niet moet als PSG zijnde maar Rabiot is geen wereldvoetballer. Mbappe is het kroonjuweel van de fransen dus alles rondom hem word sowieso opgeblazen. Persoonlijk heb ik liever Mbappe dan Neymar in het Real shirt als er keuze zou zijn.

25 maart 2019 om 14:25

@carlosjr

Rabiot gaat wel vertrekken na even wegrotten in de tribune. Maar spelers van PSG halen is inderdaad erg moeilijk.

25 maart 2019 om 17:14

Denk dat Psg eerder Neymar verkoopt dan Mbappe. Komt mede door blessures van Neymar in de Championsleague

25 maart 2019 om 14:17

@ Zermatt_person

In het stuk staat toch heel duidelijk aan het eind dat PSG waarschijnlijk van de zomer tegen het zelfde probleem omtrent FFP gaat aanlopen. Niet het oude onderzoek aangezien dat van het CAS niet meer doorgezet mocht worden.
Echter met ingang van de zomer is er gewoon wederom een nieuw toetsmoment en dan moet PSG gewoon weer aan het FFP voldoen en geloof me maar dat gezien het laatste onderzoek de boeken met een stofkam worden doorzocht.

Dus ik zie wel het 1 en ander vertrekken bij Psg, begin dit seizoen moest er ook al het nodige verkocht worden om aan de FFP te voldoen, en dat lukte maar op een haar na. En waar nu blijkt dat het eigenlijk helemaal niet volgens de voorwaarde is gegaan.

Dus kan zomaar een hele leuke zomer gaan worden.

25 maart 2019 om 14:23

Het is maar afwachten of PSG niet aan FFP zal voldoen komende zomer. Verder heeft PSG ook veel andere opties om spelers te verkopen.

25 maart 2019 om 14:31

@ Speedyafc

Mee eens. Echter hebben die andere spelers ook wel een ander salaris als de genoemde namen.
Neymar en Mbappe zijn beide de grootverdieners in de selectie. Dus wil je easy aan het FFP voldoen zijn dat de makkelijkste oplossingen. Sportief is het weer een totaal ander verhaal.

Immers 1 van deze heren eruit en je voldoet aan de Ffp, immers grote transfersom en flink bespaart in het salarishuis. Echter beide zijn paradepaardjes en zullen niet makkelijk geslachtofferd worden om aan het FFP te voldoen.

25 maart 2019 om 14:19

Real kan beter voor Mbappe gaan als ze dat kunnen betalen (aan de tekst te zien wel). Hij is de grootste aanvallende talent wat er rondloopt. Real moet proberen de grootste voetballers te halen en daar hoort Mbappe, op zijn jonge leeftijd, al bij.

En PSG heeft geen baat bij het geld? Lees dan even de laatste alinea

25 maart 2019 om 14:33

De meeste weten denk ik idd ook wel dat PSG geen geld nodig heeft en niks hoeft te verkopen. echter al heeft PSG nog zoveel geld als Mba weg wilt (100% kwestie van tijd) , dan heeft PSG helemaal niks te willen.
Ze zouden hem dan hooguit aan zijn contract kunnen houden.

En Real behoort niet te gaan voor of Hazard of Mba.. Real hoort beide te halen.
Hazard kan haast niet mis gaan lijkt me , en van Mba voorspel ik al dat hij naar Real zal komen.
Is het niet nu is het wel op een later moment. Het zal me iniedergeval zeer verbazen als een andere club Real voor zal zijn, ook zal het me verbazen als Mba zijn contract bij PSG zou willen verlengen, zie ik echt niet gebeuren die jongeman zal toch echt hogerop willen op den duur.
Maarw e gaan t zien,
Wat de prijs betreft dat geloof ik niet zeker niet als Mba niet bij PSG wilt blijven.

25 maart 2019 om 15:21

De problemen met de FFP zijn dan direct opgelost. Met een beetje geluk valt de komst van Griezman dan nog binnen de marge, zonder dat je er kwalitatief op achteruit gaat.

25 maart 2019 om 15:30

Mbappe is wat mij betreft van een hoger niveau dan Griezman, en dat nu al. Die jongen is zo onnoemelijk goed, en pas 19 jaar. Zeker rekeninghouders dat hij al richting de 30 loopt en zijn hoogtepunt eigenlijk al bezig is. Je gaat er per saldo dus weldegelijk op achteruit, zeker op lange termijn.

Of uberhaupt een speler zulke bedragen waard is? Geen idee. Maar oef wat zal het toch fantastisch zijn als hij het Koninklijke wit volgend seizoen draagt.

25 maart 2019 om 14:21

Het zou inderdaad fantastisch zijn maar ik zie het echt niet gebeuren. Heeft nog een lang contract, is gelukkig en heeft bovendien een hele goeie relatie met de spelers zie neymar. Daarnaast moet psg hem helemaal niet wegdoen en hebben ze het geld niet nodig dus dit lijkt me haast wel onmogelijk.

25 maart 2019 om 14:24

Ik las net de laatste alinea en als ze die 150 miljoen nodig hebben gaan ze eerder neymar verkopen dan mbappe wat hun Franse juweel is.

25 maart 2019 om 14:43

Ik hoop het ook voor real. Vind dat de grootste talenten en de beste spelers gewoon in spanje horen. Als real dan lekker gaat investeren in de zomer dan zorgt dat alleen voor meer spanning in de competitie en meer geld. Ik heb zo'n gevoel dat city en liverpool stappen maken naar de absolute top en straks gaan er nog spelers van barca en real daar heen. Maarja als de cl weer naar spanje gaat zoals de afgelopen 5 jaar dan kunnen ze net zo veel geld hebben maar blijven de spaanse topploegen toch het hoogst haalbare voor een speler

Gaat niet gebeuren, zit gebakken bij PSG en verbetert hooguit zn eigen contract aldaar door de interesse van buitenaf. Real zit in n vrije val en gaan dit soort spelers echt niet meer aantrekken. De tijden dat iedereen naar Real wil zijn voorbij, het blijven roepen van leuzen als "het zou een droom zijn voor Real te spelen" zijn dan ook voer bij contractonderhandelingen. Maar tot een overstap van dit soort spelers naar Real zal t niet meer komen

25 maart 2019 om 14:22

Real heeft maar liefst 4 keer de CL gewonnen in de afgelopen 5 jaar en is gewoon een van de grootste dan wel niet de grootste voetbalclub van de wereld. Daar doet een enkele uitschakeling in de CL dit jaar niks aan af. Ze hebben Ronaldo verkocht en waren zo dom om geen vervanger te halen, dat ga je inderdaad merken maar volgend jaar zal Real gewoon weer zijn waar ze horen te staan. Bijna iedere speler zou voor Real willen spelen, ook Mbappe al hoeft dat niet op korte termijn te zijn. Is het dan wel een droom om voor PSG te spelen want daar is die wel heen gegaan? De club die eigenlijk pas meedoet sinds er staatsgeld vanuit Qatar wordt ingepompt..

25 maart 2019 om 14:26

In het verleden behaalde resultaten bieden alles behalve garantie voor de toekomst, ik neem aan dat je het scenario "ac Milan" ook kent?

25 maart 2019 om 14:25

Haha die tijden zijn echt niet voorbij hoor. Spelen voor Real of Barcelona blijft voor een voetballer het hoogst haalbare. Die clubs hebben iets magisch, een bepaalde allure, dat gaat echt niet voorbij omdat Real een minder jaar heeft.

Het is niet de vraag of Mbappã© naar Real gaat, maar wanneer.

25 maart 2019 om 15:02

Ik ben het er mee eens dat een RM en Barcelona de aantrekkingskracht nog hebben, maar zo zeker zijn dat Mbappe naar Madrid komt... PSG ziet met financiële daadkracht gewoon op hetzelfde niveau. Als Neymar en Mbappe dus geen ontzettende hekel aan elkaar krijgen of PSG niet tegen problemen aanloopt met FFP zal Mbappe gewoon in Parijs blijven.

25 maart 2019 om 14:25

Haha klinkt meet als een wens dan waarheid beste man. Volgens mij hoop jij gewoon met heel je hart dat Mbappe niet naar Real komt omdat je anders nog heel wat jaren knarsetandend Real in al haar glorie zal moeten aanschouwen.

Die nadelige FFP zal dan toch om de aankopen van vorig seizoen zijn, of denk ik nu verkeerd? Maar PSG heeft geen geld nodig, Mbappe is er pas en staat nog 4 jaar onder contract. 300 mln zal daarom niet genoeg zijn 'mocht' PSG besluiten hem te verkopen.

25 maart 2019 om 14:21

@ FR-JC

FFP gaat over veel meer dan alleen aankopen. Dat gaat over de totale balans van de club. Dus ook salarissen etc.
Er moet een bepaalde balans zijn. Inkomsten vs uitgaven en ook mag maar een X percentage van de uitgave aan salarissen zijn (meen uit mijn hoofd 60 procent).

FFP is juist in het leven geroepen om als club niet in de problemen te komen als 1 man die ook de grote geldbuidel (sjeik, Ambromovich, etc) ineens uit de club stappen. Dat het voorbestaan van de club is gewaarborgd zeg maar.

Dus ja je denkwijze is niet geheel juist. En de sjeik mag niet zomaar ff zijn prive vermogen in de club storten om het tekort aan te zuiveren.

25 maart 2019 om 14:34

@ The Ref

Da de FFP gaat over meer dan aankopen dat weet ik, gaat om de totale inkomsten en uitgaven van verkopen tot sponsor deals. (had geen idee dat salaris huishouden deels erin mee werd genomen, dank voor de info.)

De rest van je schrijven wist ik, echter, zoals ik vorig seizoen begrepen had van PSG ( zo ook naar de FFP omtrent Mbappe aankoop) Hadden ze een + na verkopen en sponsordeals van ruim 70 miljoen. Diezelfde sponsordeals kwamen onder een vergrootglas te liggen doordat ze dubieus opgehoogd zijn/werden. Daaromtrent heeft de FFP dit vorig seizoen gecontroleerd en zou zodoende (mijn denkwijze) dit jaar een + moeten hebben daar ze geen grote aankopen hebben gedaan.

Dat die sponsordeals dubieus zijn en daardoor de + balans is ontstaan zou dit dan de reden zijn? Dat is niet geheel duidelijk.

Het klopt jouw laatste schrijven, daar heeft City nu de nadelige gevolgen van ondervonden.

25 maart 2019 om 14:57

@ Fr_jc

Je geeft het zelf al aan dat de sponsordeals kunstmatig zijn opgehoogd, dit maak j eniet ff snel ongedaan. Immers die zijn aan contracttermijnen verbonden. Dus ga er maar vanuit dat die met komende meetmoment weer onder het vergrootglas komen te liggen. Ipv dat het in het voorjaar 2019 gebeurt (getorpedeerd door het CAS op verzoek Psg) gaat het nu waarschijnlijk gebeuren in najaar 2019 met alle gevolgen van dien.

Immers die contracten kan je niet zomaar ongedaan maken. Dit gaat echt nog wel een staartje krijgen. Ik verwacht een heet zomertje mede door het toedoen van Ffp.

25 maart 2019 om 15:29

@ The Ref

Eens met je schrijven. Maar ik was in de veronderstelling dat die sponsordeals vorig seizoen al afgehandeld waren. (uitkomst weet ik niet meer) In diezelfde veronderstelling dat mits beoordeeld als rechtmatig dan zouden ze hier dit seizoen geen hinder meer van moeten ondervinden. Zo wel, tsja, dan heeft de Sjeik zijn werk weer gedaan. Zo niet, zoals je al schrijft gaat het een heet zomertje worden

25 maart 2019 om 16:09

@fr_jc

Het feit dat de Uefa het onderzoek opnieuw opende zegt al genoeg, dat ze zich niet aan de termijnen hebben gehouden is slordig.
Dus ga er maar vanuit dat het een heet zomertje gaat worden. Uefa wilde namelijk niet voor niets het onderzoek opnieuw openen.

Ik verwacht vuurwerk en hoop moddergooien en zelfs het dreigen met rechtszaken.

Kunnen ze toch ook beter 3 spelers van 100 miljoen voor halen?! Lijkt mij een veel betere investering. En een boete van 180.000 omdat je een keer te laat komt...haha. Damn, dat slaat ook nergens op. het is ook maar een mens, he. Kan iedereen een keer gebeuren

25 maart 2019 om 14:25

@ Silencioo

Die boete zal wel in verhouding staan tot zijn astronomische salaris. Dus zal wel een X percentage zijn.
Zulke boetes voor spelers die meerdere miljoenen per maand oppikken heb ik geen medelijden. Men spreekt van een Netto salaris van 15 miljoen per jaar voor deze jongen(man). Dus is 180k voor ons een waanzinnige boete, voor hem ligt dat ff iets anders.
Want dat is het bedrag dat hij van PSG als salaris krijgt en tel daar nog ff zijn neven inkomsten bij op. Ga niet zeggen dat hij het niet voelt, maar medelijden? Nee dat ook niet.

25 maart 2019 om 16:08

Een boete van een half weeksalaris staat ten opzichte van de daad in geen enkele verhouding, vind sowieso dat korten op iemands salaris nergens op slaan, alleen als iemand werk weigert zou dat in mijn opinie rechtvaardigen om iemand te korten op zijn salaris.

25 maart 2019 om 16:11

@ wandering

Er zullen heus wel dingen in het contract staan. Vaak zijn boeteclausules gewoon opgenomen in contracten.

Werk weigeren is in een normaal bedrijf gewoon reden voor ontslag op staande voet. Echter is een voetbalbedrijf geen normaal bedrijf aangezien je spelers ook je kapitaal zijn en je die niet zomaar ontslaat, zeker niet je paradepaardjes.

Koop gewoon een beker met grote oren . ben je goedkoper uit.
Ps die handel in jeugdspelers moet ook verboden worden die krijgen toch
geen kans bij de "grote clubs".

Misschien Bale+een grote zak geld maar ik zie Mbappe niet zo snel vertekken. Speelt bij een club waar hij als Frans jochie van droomde en ligt goed in de groep. PSG heeft op Europees niveau genoeg ambitie en hij speelt onder een aanvallende coach. Ik denk dat hij nog 2 seizoenen bij PSG blijft en dan naar Real vertrekt. Kun je nog zo'n 10 jaar in Madrid spelen.

Doe dan gewoon Bale en 150 mil ofso. Lijkt me toch beter dan bijna 300 mil neer te tellen. Heb je meteen een vervanger voor Bale en Psg is blij met Bale. Al weet ik het van dat laatste niet zo zeker.

25 maart 2019 om 14:37

Bale is echt geen 150 miljoen euro waard en ik weet ook niet of PSG geïnteresseerd is in Bale bij een eventueel vertrek van Mbappe.

25 maart 2019 om 14:58

Ik dacht meer aan 150mil en 100mil als waarde voor Bale, dus zo'n 250 miljoen.

25 maart 2019 om 15:05

waarom zou psg van Mbappe naar Bale willen gaan? Heb het idee dat ze nog eerder Neymar weg doen dan Mbappe. Het heeft toch ook wel wat dat een van je sterspelers uit je eigen land komt. Na mijn mening heeft Mbappe ook al meer bijgedragen aan PSG dan Neymar.

Pffff wat een geld... waar praten we over... ik weet dat er in deze tijd veel (in mijn ogen veel te veel) voor spelers gevraagd kan worden....(de gek betaald)... maar ik zie een hele grote zeepbal die binnen een par jaar knapt...!!

Meteen doen. Dit is gwn een droom om hem erbij te hebben. Imagine een voorhoede met Mbappe en Vinicius Jr😲.

25 maart 2019 om 15:25

Schitterend zolang Benzema blijft. Stel dat Kane nog die kant opgaat, dan heb je dus 0,0 creativiteit en voetballend vermogen in de voorste linie. Dat gaat denk ik niet werken.

Real had hem kunnen ophalen bij Monaco twee seizoenen geleden voor 150 miljoen euro... het was toen al zo'n megatalent, zelfs Stevie Wonder kon het zien, behalve Real... echt ongelooflijk dit.
Ik denk dat PSG eerder Neymar gaat verkopen want die stagneert en begint steeds meer antipathie op te roepen bij het grote publiek.

25 maart 2019 om 15:10

Hoezo behalve Real? Een Barcelona, Bayern, MU, MC, etc hebben hem toen der tijd ook niet gekocht. Twee jaar gelden hadden ze gewoon nog geen extra aanvaller nodig voor 150 miljoen. Je had Ronaldo toen nog rondlopen misschien wilde een Ronaldo bijv. wel Benzema perse in de spits houden omdat die wel geaccepteerd heeft dat Ronaldo het eindstation is bij de meeste aanvallen.

25 maart 2019 om 15:23

Klopt maar Real Madrid zat op dat moment ook echt dicht bij zijn komst. Enige waar ze het niet over eens werden was het salaris maar die 150 miljoen was geen probleem geweest. Nu betaal je er minimaal 2x zoveel voor.

25 maart 2019 om 16:24

2 jaar geleden heeft city het geprobeerd maar monaco wou niet verkopen. het jaar voor het vertrek van bernardo en dergelijke had city het ook geprobeerd. Maar kregen njet te horen.

25 maart 2019 om 19:32

Niet helemaal correct. Real had destijds een akkoord met zowel Monaco als mbappe zelf. Psg bood echter 3x het salaris dat Madrid bood. Mbappe vroeg dus ook aan Madrid meer geld omdat daar nog steeds zijn voorkeur lag. Na overwegen besloot Madrid dat dat voor scheve gezichten zou zorgen in een succesvolle kleedkamer en zich terug te trekken. Mijn inziens nog steeds een fout, dat wel.

26 maart 2019 om 09:32

Dat verhaal heb ik nooit meegekregen. Is dat ergens echt nieuws of meer wandelgangen?

Dit zou ik persoonlijk als Real fan de best mogelijke aankoop vinden als we ook kijken naar de toekomst. Mbappe is toch wel next level gezien zijn leeftijd! Maar of PSG hem laat gaan is een andere vraag. Zij hebben ook bakken vol met geld.

Ik denk dat PSG liever Di maria en Cavani wegdoet, dan 1 van de 2. Zal ook wel zon 150 miljoen opleveren. Desnoods gaat de hele selectie op hun na weg xd

Het bedrag is absurd, maar ik hoop echt dat Mbappe (samen met Hazard) komend seizoen in het magische witte shirt speelt. Al denk ik eerlijk gezegd dat PSG Mbappe niet gaat laten gaan.

nog een paar jaar en we zitten tegen de miljard aan voor een speler.
Wordt tijd dat Fifa of Uefa een stokje ervoor gaat steken.

clubs willen ongeveer 1/3 -1/4 van hun omzet uitgeven aan de transfersom van een speler...... doe normaal man

25 maart 2019 om 20:09

Die verhoudingen zijn niet veranderd hoor. Enkel de bedragen zijn enorm gestegen. Als de omzet van clubs op 10 jaar tijd verviervoudigd zijn is het niet meer dan normaal dat de transferprijzen volgen

Niemand moet dit bedrag willen neertellen. Ergens moet er een grens getrokken worden vind ik. Dat PSG 180 en 220 miljoen uitgeeft voor 2 spelers zegt genoeg over die club. Laat ze maar lekker in Frankrijk voetballen.

Wat een rendement verwacht je als je 300 miljoen gaat betalen voor een voetballer... man man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

83 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 5 6 0 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mbappé meldt overlijden van Lucas (8): ‘Jij bent degene die alle lof verdient’

Tot groot verdriet van Kylian Mbappé is de achtjarige Paris Saint-Germain-supporter Lucas donderdagochtend overleden aan de gevolgen van kanker. De aanvaller, die de jonge Lucas vrijdagavond tijdens en na de competitiewedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren