‘Manchester City eist excuses van Uli Hoeness en schakelt advocaten in’

Zondag, 24 maart 2019 om

Manchester City wil excuses van voorzitter Uli Hoeness van Bayern München, zo claimt de Daily Mirror zondagochtend. Eerder deze week claimde Hoeness dat Manchester City transfers financiert doordat sjeik Mansour de olieprijs persoonlijk opstuwt. Volgens de boulevardkrant heeft Manchester City zijn advocaten ingeschakeld en beraden the Citizens zich op juridische stappen.

Hoeness sprak deze week op een conferentie in München over Josep Guardiola, die hij goed kent van hun gezamenlijke periode bij Bayern. "Mijn vriend Pep heeft me weleens verteld wat er gebeurt als hij een speler wil halen voor honderd miljoen euro", zo zei de preses van Bayern. "Dan voegt hij wat videobeelden samen en gaat hij langs bij de sjeik. Dan wacht er een uitgebreid diner en laat Guardiola de beelden zien. Daarna wordt het geld overgemaakt; de volgende dag verhoogt de sjeik de olieprijzen om het geld terug te verdienen."

Manchester City is 'furieus' door de opmerkingen van Hoeness. De krant noemt het waarschijnlijk dat de bestuurder zich binnen afzienbare tijd zal verontschuldigen voor zijn uitspraken. "Het was een typische uitspraak voor een zelfvoldane, arrogante egoïst", wordt een bron bij de club opgevoerd. "We denken ook dat er mogelijk een racistisch element in de uitspraak zit." Op de achtergrond hoopt de UEFA dat beide clubs het conflict gemoedelijk oplossen: men is niet gebaat bij een publiekelijk akkefietje tussen twee van de grootste clubs van Europa.

Sinds Guardiola in 2016 werd aangesteld bij Manchester City, gaf hij volgens cijfers van Transfermarkt in totaal 608 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Een aankoop van honderd miljoen euro, zoals Hoeness suggereerde, deed hij nooit: de duurste speler was Riyad Mahrez in de zomer van 2018 met een transfersom van circa 68 miljoen euro. Een commissie van de UEFA is momenteel bezig met een onderzoek naar het transferbeleid van Manchester City, naar aanleiding van claims dat de club met cijfers sjoemelt om de regels van Financial Fair Play te ontlopen.


Poll

Moet Uli Hoeness zijn excuses aanbieden, vind je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door falcao)

Haha. Hoeness zegt gewoon wat veel mensen denken. Confrontatie tussen nieuwe en oude orde. Smullen voor de pers. Hoeness is zelf ook geen heilige maar een ding kun je hem niet nageven. Hij heeft Bayern in 30 jaar tijd vanuit een combinatie van voetbalverstand en zakelijk inzicht op fantastische wijze uitgebouwd.

24 maart 2019 om 07:29

De Saudi bepalen volgens mij de olieprijs achter de schermen.

24 maart 2019 om 07:39

Volgens mij zijn er meerdere landen die invloed hebben op de olie-prijs ....

24 maart 2019 om 08:26

Er zijn verschillende zaken die de olieprijs bepalen. De Brent, (Dubai) NYMEX (US) en ICE o.a. een sjeik bepaalt dat niet dus grote onzin van Hoeness.

24 maart 2019 om 10:04

@svebzxzy: Al eens van de Opec gehoord? Haha wat een onzin wordt hier verkocht zeg

Goede reactie van City. Bewijs het maar anders is het smaad/laster.

24 maart 2019 om 07:51

Iedereen met een beetje gezond verstand begrijpt dat deze bewering van Hoennes wel degelijk op waarheid kan berusten. Sterker nog, naar alle waarschijnlijkheid op waarheid berust. Hoennes zelf daarentegen is ook een onbetrouwbare conservatieve Beierse rat. De hele voetbalwereld is gewoon door en door verrot.

24 maart 2019 om 08:18

Hoeness kreeg ook iedereen over zich heen toen hij Christoph Daum betichtte van drugsgebruik. Hij bleek echter wel gelijk te hebben. Uli is een straatvechter die polariseert. Een rat of tokkie vind ik hem echter niet.

24 maart 2019 om 08:39

Hoeness is niet Beiers. Zijn reacties in de pers en interviews zijn altijd typisch Zwabisch. Door het voetbal en de worstenfabriek is hij verhuisd naar Beieren waar hij nog altijd woont, meerbepaald aan de Tegernsee.
Ofde uithaal terecht is laat ik ter zijde.

24 maart 2019 om 09:11

Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat het onzin is wat Hoeness beweert. Jouw hele reactie is daarom gebaseerd op onzin.

24 maart 2019 om 09:59

@fr_jc je snapt dat de oliemarkt gebaseerd is op de macht van de grote getallen hoop ik? En je hebt ook de ontwikkeling van de laatste pak em beet 15 jaar meegemaakt? Natuurlijk is het moeilijk te bewijzen maar kom op, everybody can do the math.

24 maart 2019 om 10:14

@ftbllr

Ik begrijp het waarschijnlijk beter als jij. Jij denkt dat de grote getallen ( oftewel de sjeiks) bepalen hoe de prijs is. Dat is niet waar. De Olie soort (ruwe) bepaalt dit,er zijn namelijk verscheidene soorten ruwe olie, de verwerking van deze soorten bepaalt de prijs.o.a De Brent, (dubai), Nymex (us), ICE en natuurlijk de Opec (overkoepelend). Een handelaar (land waar de olie uit de grond komt) bepaalt de prijs zodoende dus absoluut niet.

Edit: Dus ik begrijp jouw redenatie wel, alleen weerleg ik het met feiten

24 maart 2019 om 11:51

@FTBLLR
Ik ben de eerste die kritiek geeft op het beleid en misdaden die in het Midden Oosten worden gepleegd. Maar, zit je nu serieus te beweren dat een Sheik de olieprijs omhoog gooit omdat Man City een speler wil kopen? Dit in een tijd en regio waarin sinds 1980 de hele regio steeds in oorlogen verkeert en men alles eraan doet om de prijzen niet al te erg te laten fluctueren? Dit in een tijd waar de wel of geen sancties van VS op pak hem beet een Iran de hele markt onder druk zetten? Mensen zijn hier echt van een pot gerukt zeg. Wat een onzin dat je dit soort retorica als logisch kunt zien.

Er is wel een reden dat je het aannemelijk vindt. Het zit kennelijk dicht bij jouw referentiekaders. Hoe jij naar die mensen daar kijkt. En dit maakt dat je iedere idiote uitspraak aannemelijk, logisch of plausibel acht.

Dit is ook waar City over klaagt. Dit begint richting discriminatie te gaan. Mensen uit die regio, worden ook hier op de site niet bij naam genoemd. Even Sheikh zeggen en dan weet iedereen dat het louche is. Er wordt niet gesproken over de regio waar deze persoon vandaan komt. Alles is woestijn of zandbak. Dat maakt dus niet uit of deze man een Emirati is of een Saoedier of uit welk land dan ook. Als je een sheik uit de zandbak zegt, heeft het gros een sterotype in gedachte waar ze even zonder kritisch na te denken van alles aan associeren. Wonderlijk. Het is er zo ingebakken dat het mensen niet eens lukt om even, al is het heel even, na te denken, zelfs niet wanneer ze erop gewezen worden.

24 maart 2019 om 12:22

Dude, calm down! Je trekt allerlei voorbarige conclusies. Ik zeg alleen dat het waar kán zijn, en dat ik het zelf waarschijnlijk vind dat er in deze kwesties manipulatie kan plaatshebben. Nee ik kan het niet bewijzen, maar jij het tegendeel ook niet. Geniet van je zondag nog, fijne wedstrijd vanavond

24 maart 2019 om 13:11

Ik kan mij voorstellen dat je even schrikt van de wijze waarop ik op jouw reactie ben ingegaan. Maar ik ben totaal niet boos of geirriteerd. Ik ben wel verstomd dat er echt mensen zijn die dit plausibel achten. Ik vind ook dat het een keer gezegd moet kunnen worden. Het is 'te gewoon' om te bashen naar die regio en alles maar in hun schoenen te schuiven. Er zijn zeker redenen genoeg om kritisch te zijn, maar dit is er niet een van.

Is het volgens jou ook mogelijk dat V der Sar, Overmars en Blind geld in hun zak hebben gestoken met de idiote transfer van Blind (die een halfjarig contract had met een optie op verlenging, en dat ook even laat gebeuren, een paar maandan voordat die naar Ajax komt). Voor 20 miljien heeft Ajax een speler van Utd gecontracteerd die het laatste jaar bijna niet werd gebruikt. Een speler voor wie ook totaal geen interesse was. Noch uit de PL, noch van daarbuiten. Vind je het in deze kwestie ook mogelijk dat deze 3 vrienden elkaar hebben gedekt en via een constructie-deal met Van der Sar's Utd meer aan die transfer hebben verdiend? Zo kan iedereen complotthehorien bedenken. Ik vind deze dichter bij de logica dan het idee dat City verantwoordelijk is voor de verhoging van de internationale olieprijzen.

Niemand hoor je hierover speculeren. Het is ook ver van de werkelijkheid. Maar omdat het dicht bij ons is, en wij ze vanwege ons eigen referentiekaders betrouwbaar vinden, komt het niet snel bij ons op. En die Sheik? Nee, dan is alles mogelijk.

Het is echt ongelofelijk, ik kan er bij mijn hoofd niet bij dat men denkt dat een Sheik even de olieprijs omhoog gooit om zijn transfers te fixen. Te grappig.

Je kan het nu uitbreiden naar 'zulke constructies..' Maar nu ga je veralgemeniseren. Ook een drogreden. Want wat houden zulke constructies in? Sponsorcontracten die meer brengen dan gebruikelijk? Daar heeft Hoeness het niet over.

Verder wens ik jou ook een fijne zondag en een geweldige wedstrijd toe vanavond. Hopen op een mooi resultaat voor Nederland.

24 maart 2019 om 14:24

Diegopaledona, je slaat de spijker op zijn kop. Hulde.

26 maart 2019 om 19:09

@bbayern1990
Dat klopt. Hoeness komt uit Ulm in Baden-Württemberg, wat wel dicht bij Beieren ligt. De Zwaben wonen overlappend in beide deelstaten, alleen zijn de meeste volgens mij evangelisch en Hoeness katholiek. Zoals de zuidelijke Beieren vrijwel allemaal.

Duurste speler 68 miljoen. Wel grappig dat iedereen altijd roept dat City zoveel uitgeeft. Vergelijk ff met Barcelona. Maar blijkbaar mag je als nieuwe grote club minder dan de gevestigde orde.

24 maart 2019 om 09:31

Klopt niet, volgens mij is De Bruyne voor 85mln gekocht (of 75?).

24 maart 2019 om 10:03

De bruyne is voor 55 miljoen pond gehaald

24 maart 2019 om 10:04

Dat was voor Pep, zie artikel. "Sinds Guardiola in 2016 werd aangesteld..." Mahrez is de duurste Pep aankoop.

24 maart 2019 om 10:04

De Bruyne was verkocht voor 74 miljoen euro en dat was dan ook de duurste speler van Man City. Niet Mahrez dat voor 68 miljoen euro kwam.

24 maart 2019 om 10:59

In euro's is de bruyne de duurste, maar in ponden staat mahrez bovenaan dus wel degelijk duurste aankoop van City. Want zij hebben de ponden natuurlijk

24 maart 2019 om 11:30

Als je in euro's de duurste bent,dan ben je dan ook in ponden...

24 maart 2019 om 12:02

@Marieke
Heel lullig, maar dit hoeft niet zo te zijn. Ze zijn immers niet in dezelfde periode gekocht en de euro is niet gelijk aan de Pond.

Ik heb de prijzen niet opgezocht, ik verdedig niet de stelling wie duurder is. Alleen als een speler uit Duitsland gekocht wordt voor 75m euro, en dat is in dat jaar 65 miljoen pond.. Dan is die in ponden goedkoper dan een andere speler die een paar jaar later voor 68 miljoen pond gekocht wordt. Wel kan het zijn dat die speler die 68 miljoen pond heeft gekost, in dat jaar, 74 miljoen euro waard was. Dus is die speler in Euros goedkoper en in ponden duurder geweest. Houd je de ponden aan als gouden standaard dan kan het zijn dus dat Mahrez de duurste is, en hou je de euro dan kan het zijn dat KdB de duurste is.

24 maart 2019 om 12:09

nee hoor, hoeft niet perse, de pond is € 1.16 waard, dus het hoeft niet, ligt aan de wisselkoers van dat moment, andersom is het wel waar.

24 maart 2019 om 12:33

Ja idd, op het moment dat City kdb kocht was hij in euro's 75 miljoen. Mahrez in euro's 68 miljoen. Komt door de daling van de pond

24 maart 2019 om 10:00

die 140 mil voor coutinho, die 105 mil voor dembele zijn wel gefinancierd door die 222 van neymar. andre gomes verkocht, yerri mina, paulinho, digne. ik snap dat de bedragen gigantisch zijn, maar de verkoop is dat ook.

24 maart 2019 om 10:11

Domme vergelijking van je, ik ben normaal de laatste om Barca te verdedigen maar het gaat natuurlijk om totale netto-uitgaven en niet om wie de duurste transfer deed, dat is een drogargument. Als je 10 transfers van 50 miljoen doet koop je meer dan een club die 1 transfer van 150 miljoen doet. Barcelona verkoopt ook meer (Neymar) dus logisch dat ze dan vervangers moeten aantrekken. Niet dat ik een probleem heb met de bedragen die City uit geeft, ze moeten doen wat ze willen, maar ik wou gewoon even aangeven dat je appelen met peren vergelijkt.

24 maart 2019 om 10:20

maar misschien moet je eens nagaan wat city in 10 jaar tijd heeft uitgegeven inplaats van de duurste transfer... ze zijn trouwens ook de reden dat de prijzen de lucht in vlogen (samen met Chelsea maar city veel meer).
ze kochten middelmatige spelers tegen recordbedragen en gaven uitzonderlijk hoge salarissen.
Persoonlijk vind ik ook dat city chelsea en psg op een verkeerde manier te werk zijn mogen gaan.
maar goed wie ben ik.
Maar jouw opmerking vind ik dus volkomen verkeerd. City is wel degelijk een club die alles met olie geld gekocht heeft. Niet zoals de anders clubs die rustig zijn blijven groeien en hun eigen inkomsten verdiende door jaar in jaar uit de juiste keuzes te maken.

24 maart 2019 om 10:37

Heb ik gedaan. De transferbalans van man city is ongeveer -625 en van barca ongeveer -311 over de laatste 5 jaar volgens transfermarkt. Dat is wel een groot verschil. Het verschil zou ook veel groter worden in het nadeel van city als je de periode zou vergroten aangezien city de jaren ervoor geregeld 100 miljoen (zelfs 1x ~150 miljoen) verlies maakt per transferperiode. Dus als je city vergelijkt met barca geven ze inderdaad heel veel meer uit dan barca.

24 maart 2019 om 12:26

@Lacazette
En waarom pak je niet de periode sinds Pep er zit? Het is toch logisch dat als je in een periode zit waarin je een team vanuit het niets gaat opbouwen dat je dan veel meer moet uitgeven dan wanneer je toevallig al een selectie hebt met Messi, Xavi, Busquets en Iniesta. Barca moet juist nu kopen, City misschien veel minder. Bayern en Real moeten komende 2 jaar meer kopen dan dat ze afgelopen jaren deden.

Over de afgelopen 3 transferzomers staat City op de 4e plaats. Net biven Chelsea. Onder Juventus, Barca en PSG. Pak je alleen afgelopen zomer erbij, staat City op de 26 plaats. 25 clubs hebben meer uitgegeven dan City. Er is dus een daling van uitgaven, en een stijging van inkomsten. Zoals het hoort als je een onderneming start.

Iedereen kan met cijfers zo goochelen en dingen weglaten, waardoor zijn stelling klopt.

24 maart 2019 om 15:44

In de seizoenen van 16/17 t/m 18/19 heeft City een transferbalans van -427,3 en barca heeft een transferbalands van -213 (bron: transfermarkt). Dus sinds pep er zit geeft city ook heel veel meer uit dan Barcelona. De eerste 2 seizoenen was het heel extreem wat city uitgaf en het afgelopen seizoen houden ze zich voor het eerst sinds de overname een beetje in. Dat verklaard dan de 25e plek, maar dat mag ook wel eens na al die jaren dat ze bij de top zaten. City staat misschien wel op de 4e plaats qua uitgaven over de laatste 3 seizoenen, maar daar staan amper transferinkomsten tegenover, wat wel het geval is bij barca, waardoor de transferbalans van city veel extremer is.

24 maart 2019 om 11:16

Het gaat niet zozeer om één hele dure speler, maar het is een opeenstapeling van veel duurdere spelers waardoor City zoveel uitgeeft.

24 maart 2019 om 14:04

Ja alleen heeft city wel t meeste geld van alle clubs uitgegeven Over de laatste 30 jaar. Dus doe eerst je huiswerk voordat je dom andere clubs erbij gaat halen. Ja andere clubs hebben hogere bedragen betaald voor spelers, maar niemand heeft zoveel uitgegeven als City de afgelopen 30 jaar.

Waar of niet waar , is niet belangrijk.
Wel dat we er hier kunnen over lullen, dat is spek voor de bek van alles wat nieuws moet garen om te overleven.

Wat vervelend zeg, zijn de lieve oliesjeiks op hun teentjes getrapt? Het kan natuurlijk dat het niet precies zo gaat als Hoeness beschrijft, maar er is niemand die kan ontkennen dat City nooit al dit succes had behaald zonder al die astronomische, bizarre uitgaven..

24 maart 2019 om 10:05

Duurste transfer van city is maar 60 miljoen pond (riyad mahrez) dus dat valt allemaal wel mee tegenwoordig. Zeker als je ziet dat 18 jarigen voor meer geld over de toonbank gaan links en rechts.

24 maart 2019 om 11:39

Ja slimmerik, maar als je 10 transfers van 50 miljoen doet i.p.v. 1 transfer van 200 miljoen dan heb je nog steeds meer uitgegeven ondanks dat je duurste speler 'maar' 50 miljoen kostte.

24 maart 2019 om 09:38

De quotes die ik van Hoeness las en de Duitsers die er wat van zeiden, zeiden dat het ook wat sarcastisch was. Als je zoiets al niet meer mag zeggen... Ik vind het namelijk wel grappig. Net omdat City wel dure spelers heeft gekocht maar nooit zo duur als sommige andere clubs en ze al jarenlang bezig zijn met een mooi project met enkele vaste core spelers (aguero, Silva, Kompany, .. en andere die in de tussentijd op pensioen zijn of afbouwen bij een andere club).

Tsja Uli Hoeness kan het als veroordeelde crimineel weten. Die kent alle truckjes als het om geld gaat. Vraag maar aan de Duitse belastingdienst. Een bijzondere kundige man als het om financiele zaken gaat. Geen wonder dat de deze man ook de praktijken van City kan lezen en duiden.

24 maart 2019 om 08:43

Het is mogelijk dat hij heel goed op de hoogte is met de koersschommelingen op de beurs. Dat had toen zijn ondergang ingeluid. De problemen met de Duitse belastingsdienst waren enkel te wijten aan de speculatieve meerwinsten op de beurs.

Vind het vreemd dat juist iemand als Hoeness deze uitspraak doet. Hij, die een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor (miljoenen) belastingfraude. Hahaha wat een clown.

Ziet dan echt helemaal niemand hier dat die opmerking van Hoeness vrij sarcastisch was?

De pot verwijt de ketel. Groot, groter en grootst. Bayern wil ook de grootste zijn, maar moet afhaken tegen de financiã«le mogelijkheden van clubs als b.v. Man. City en Psg. En dat doet daar pijn. Zelf vind ik het jammer dat de commercie het sportieve al heel lang overschaduwt. Vooral met goedvinden van de Uefa en Fifa, die het voetbal niet voldoende willen reguleren, zodat niet alleen maar het geld regeert. Beperking aantal buitenlandse of jeugdspelers per club, zeker stellen van CL plaatsen voor ieder voetballand. Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe het ook anders kan. Maar niet zal gebeuren....

24 maart 2019 om 20:27

Alsof Bayern geen financiële mogelijkheden heeft. Check de sponsorinkomsten van Bayern eens. Doe de sjeiks bij Man City en PSG weg, er blijft nog nauwelijks iets over van deze schuldenclubs.

24 maart 2019 om 21:32

Maar die sjeiks zijn er dus....

24 maart 2019 om 22:37

Wel als schuldeisers van deze clubs. Vreemd vermogen heet dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller158
C. BravoKeeper10
L. SanéAanvaller00
D. GrimshawKeeper00
João CanceloVerdediger60
S. CarsonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

Spanje
482 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren