‘Vraagprijs van Ajax voor Nicolás Tagliafico schrikt Barcelona af’

Vrijdag, 22 maart 2019 om

De naam van Nicolás Tagliafico lijkt voorlopig niet uit de Spaanse kranten te verdwijnen. Volgens de vrijdageditie van Marca heeft Barcelona drie grote doelstellingen inzake de zomerse transferperiode: de komst van Matthijs de Ligt voor het hart van de defensie, een centrumaanvaller en ook een linkerverdediger. De linksbackpositie is de enige plek in de selectie van trainer Ernesto Valverde die niet dubbel is bezet.

De Spaanse sportkrant schrijft dat de technische afdeling van Barcelona, onder leiding van Eric Abidal, al enige tijd op zoek is naar de perfecte kandidaat, maar deze nog altijd niet is gevonden. In navolging van Sport en Mundo Deportivo verzekert ook de meest verkochte sportkrant van Spanje dat Barcelona oriënterende interesse heeft in Tagliafico en dat de linksback de intentie heeft om Ajax in de zomer te verlaten.

Barcelona heeft naar verluidt bij directeur spelerszaken Marc Overmars geïnformeerd over de kosten van een eventuele transfer van Tagliafico. Ajax zou een vraagprijs van ongeveer twintig miljoen euro voor de Argentijns international hanteren en dat wordt in het Camp Nou niet als marktconform beschouwd. Ofschoon de linksback van Ajax in Catalonië bevalt, is de club op zoek naar een voetballer waarbij de financiële investering minder is.

Tagliafico zou Ajax alleen willen verlaten voor een topclub, maar met de intentie om tot basiskracht uit te groeien. Dat lijkt bij Barcelona een utopie: Jordi Alba verlengde recent zijn contract tot medio 2024 en zijn wisselwerking met Lionel Messi is een belangrijk onderdeel van het veldspel van Barcelona. Atlético Madrid is ook een optie. Filipe Luis vertrekt zo goed als zeker transfervrij uit het Wanda Metropolitano, net als centrumverdediger annex linksback Lucas Hernández. Laatstgenoemde vertrekt vrijwel zeker naar Bayern München.

Voor Tagliafico, 26 jaar, lonkt komende zomer dus een terugkeer op de Spaanse velden. Voordat hij naar Ajax vertrok, speelde hij namelijk al eens in de Segunda División. Tijdens het seizoen 2012/13 werd hij door zijn club Banfield verhuurd aan Real Murcia. Vervolgens keerde hij terug naar Argentinië, waar de A-international ook nog bij Independiente speelde. Die club verruilde hij in januari 2018 voor Ajax, dat vier miljoen euro betaalde. In de Johan Cruijff ArenA ligt Tagliafico nog vast tot de zomer van 2022.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

20miljoen is toch een koopje voor een speler als Nico? Of ben ik nou gek?

22 maart 2019 om 01:33

Ik moest me ook even achter de oren krabben toen ik dat las. Zeker met de huidige transfersommen die Ajax durft te vragen

22 maart 2019 om 07:28

20 miljoen is een grap en totale onzin. Nico mag van mij wel blijven geld zat. Echter snap ik ook wel dat Nico nog door wil groeien en dit het moment is. Maar de journalist die de 20 miljoen uit zijn duim heeft gezogen kunnen ze beter ontslaan ne hele geloofwaardigheid van je blad is gelijk naar de maan.

22 maart 2019 om 09:51

Barca zal waarschijnlijk doelen op de hogere leeftijd van Nico en hij is ook niet perse de snelste back ter wereld, dus wellicht hebben ze strict gezien wel gelijk als ze zeggen dat hij niet heel veel meer moet kosten dan dit.

Maarrrr... Ze vergeten dan wel een belangrijk detail en dat is dat Ajax hem helemaal niet kwijt wil. Twintig miljoen is misschien marktconform, maar voor dit Ajax is hij zoveel meer waard.

22 maart 2019 om 11:33

@angelo

Nee, je bent niet gek, ik vind het illustratief voor de manier waarop de markt in elkaar zit. Er worden wat bedragen genoemd, en daarmee lijkt de "marktconforme" prijs bepaald te zijn. Pure willekeur. Tagliafico doet het ontzettend goed, brengt gif, is superbetrouwbaar, is pas 26, is international van Argentinie. Dan is20 echt niet veel. Ik snap dat topclubs waanzinnige bedragen betalen voor grote talenten, maar ze lijken soms te vergeten dat je voor een kwart van die prijs ook zeer goede spelers op kunnen halen die wellicht minder rauw talent hebben, maar net zo goed onmisbaar zijn in een goed draaiend elftal.

22 maart 2019 om 14:46

Angelo77,

Nee, dat ben je zeker niet. Ik vraag me af of dit wel het juiste bedrag is, als ze denken een Argentijns elftal en Ajax basis speler zo goedkoop aangeboden nog goedkoper te kunnen inlijven klopt er iets niet.

Nico is een schot in de roos welke je niet zo vaak meemaakt, Ajax zou naar mijn idee veel meer moeten vragen, want een onbekende back kost je zo al 5 miljoen, en dan heb je 0 garantie dat het ook maar iets wordt.

Vind de vraagprijs ook niet marktconform. Mag minstens 5 miljoen bij op.

22 maart 2019 om 08:33

Whahaha maar 5 miljoen? Minimaal het dubbele want ja frenkie is beter dan nico, maar ik vind nico eigenlijk net zo belangrijk voor ajax. Dus gewoon flink laten betalen.

22 maart 2019 om 13:34

Ten eerste, frenkie is een stuk beter. Ten tweede frenkie is 22 en nico 26 en ten derde, verdedigers zijn altijd minder waard dan middenvelders.

20 miljoen? Lijkt me sterk, Ajax is gek als ze zo'n belangrijke speler voor zo'n bedrag weg zouden doen.

Wel bijzonder dat Ajax eisen weet te stellen die buiten de mogelijkheden van Barcelona liggen, grote klasse! Tagliafico is toch wel wat te goed voor de tweede viool. Zoals het gebrek aan bezetting bij Barcelona al aangeeft zijn behoorlijke linksbacks toch schaars. Zelfs voor topclubs. Ik zie Tagliafico wel elders als basisback gehaald worden.

22 maart 2019 om 01:56

In de absolute top zie ik hem alleen bij Atletico spelen in de basis. Barcelona, Real, Man City (als Mendy fit is en blijft), Liverpool, Juve, Bayern, etc. zijn allen qua basismateriaal een stapje verder dan het niveau Tagliafico. Napoli, Sevilla, misschien Spurs.. Mooie clubs net onder de absolute top en voor 20-25 miljoen moeten die clubs per direct toeslaan.

22 maart 2019 om 08:41

Man U zou ook nog kunnen. Shaw doet het best goed de laatste tijd, maar heeft ook geregeld een blessure

Schei toch uit, 20 miljoen is inderdaad niet marktconform. Volgende in de rij dan maar!

Ajax zou minimaal 25 miljoen voor hem moeten krijgen. Captain van het Argentijnse elftal, sterkhouder bij Ajax. Een back waar heel veel Europese (sub)topclubs blij van worden. Echt een ptibull met een arbeidsethos van hier tot ginder.

Waarom gaan ze niet voor Grimaldo? Heb je meteen de opvolger van Alba de komende 7 jaar.

22 maart 2019 om 06:55

Misschien wil die geen 2e viool achter Alba spelen?

Ben ik de enige die denkt dat 20 juist te veel is? Leuke speler voor de eredivisie. Steekt er bovenuit. Maar die jongen is al relatief oud, "slechts" een linksback en in de ere divisie wordt hij nauwelijks getest. Ik zou eerder 15 zeggen. Marktconform is ook maar een verzonnen excuus om meer te vragen. Maar die wordt bepaald door betere spelers uit betere competities

22 maart 2019 om 02:15

Ik denk inderdaad dat je compleet fout zit. Top 20 linksback. Cruciaal voor de spirit en speelwijze bij Ajax. International en een contract tot zomer 2022. Marktwaarde volgens Transfermarkt is nu 25 miljoen, maar kijkend naar dat Alex Telles en Ferland Mendy nu bijvoorbeeld op 30 miljoen staan, lijkt mij Tagliafico van een soortgelijk niveau. Overigens denk ik dat Ajax zelf ook slecht beseft hoe ze het vooral met hun ‘waterdragers’ hebben getroffen momenteel. Een De Jong of Neres is straks veel eenvoudiger te vervangen dan een Tagliafico of Schöne.

22 maart 2019 om 10:10

Jongen, deze man was onpasseerbaar tegen Real. Kijk nog eens even het moment net na die kopkans van Varane hoe hij daar zit te verdedigen. Dat was gewoon klasse. Ook aanvallend is hij zo belangrijk. Hij is zelfs op bepaalde momenten in de zestien meter te vinden. Ook dat is een kwaliteit. De juiste momenten vinden om aan te vallen.

Haha 20 milj geloof ik echt niks van, Zal eerder rond de 40 liggen, paar jaar terug kon je nog spelers kopen voordit bedrag maar die tijd is voorbij

22 maart 2019 om 04:57

Hoeveel goede backs zijn er in de wereld. Vice aanvoerder Argentijns elftal. Heel sterk gespeeld in de CL. Hij is minimaal 40 miljoen waard. Dan heb je nog een koopje. Frenky is ook een koopje voor Barcelona.

22 maart 2019 om 09:21

Ik snap je punt, maar hoe kan je iemand een koopje noemen als hij nog niet eens in een topcompetitie heeft gepresteerd? Het bedrag voor Frenkie is totaal geen koopje. Tagliafico zal echter nooit voor 40 miljoen verkocht worden. Heb je gezien tegen welke buitenspelers hij speelt? 20 tot 25 miljoen is een prima bedrag voor zo'n speler.

20miljoen? Hahahahahaha 40mljn komen ze in de buurt. Sterkhoider van dit ajax

Ik denk dat we niet moeten vergeten dat we het over een linksback hebben uit de eredivisie in de prime van zn carriere (beter wordt ie waarschijnlijk niet meer). Het is geen pikkie meer zoals De Ligt waarvan je uit kan gaan dat ie zich nog veel verder ontwikkelt. Backs zijn over het algemeen minder prijzig dan spelers die in de as spelen. Vind 20 miljoen dus geen gekke prijs.

22 maart 2019 om 08:34

prime? beste man is geen 29/30 he?

Ga weg met je 20 miljoen. Vind maar eens een goede linksback. Ik wil Nico niet kwijt. Atletico is btw wel een club die bij hem zou passen.

22 maart 2019 om 07:42

Mee eens, al hoop ik dat die voor Grimaldo gaan. Zou natuurlijk fantastisch zijn als we hem nog een seizoen kunnen behouden. Al heb ik daar eerlijk gezegd een hard hoofd in, kan absoluut nog een stap hogerop aan.

Het spel rond Nico is begonnen. Net als bij Frenkie kwamen de berichten via Marca naar buiten over 70 miljoen. Dit om anderen potentiële kandidaten al af te schrikken. Uiteindelijk kopen ze Frenkie voor meer dan 80 mil. Zo weet nu iedere club dat er een bedrag op tafel moet komen dik boven de 20 mil. voor Nico.
Het liefst sluiten ze nu al een deal voor Juve, want bij een goed resultaat in de kwartfinale CL gaan de vraagprijzen sky high.

Tuurlijk... Overmars gaat even zeggen dat hij voor 20 mil op te halen is. Volgens mij werkt Overmars niet zo en ik geloof er ook weinig van. Zullen ze wel hebben overgenomen van de televaag die na de overwinning op Real alle spelers een waarde hebben gegeven.

Alleen verkopen bij een niet te weigeren bod en dat is rond de 20 miljoen echt niet. Dus Nico volgend jaar nog lekker een jaartje bij Ajax. In de jeugd zit er ook niks achter en een nieuwe aankoop moet in de huidige markt hetzelfde kosten. Dus waarom verkopen?

22 maart 2019 om 16:08

Een bod van Atletico Madrid van 20 miljoen is ook afgewezen door Overmars. Clubs zullen met meer geld moeten komen als ze Tagliafico willen vastleggen.

Alles aan doen deze topper nog minstens een seizoen te houden. Wat een gigant. Zo een speler koop je never nooit meer terug onder de 60 milj.

20 miljoen is minimaal 15 miljoen te weinig. Nico Magnifico heeft als een van de weinige een echte winnaarsmentaliteit en brengt dat ook over naar het team. Hij laat als linksback zowel de verdediging als het middenveld beter spelen en brengt daarnaast ook aanvallend genoeg in.

Als Lucas Hernandez voor 80 miljoen naar Bayern vertrekt, is Tagliafico wel 100 miljoen waard, hij heeft alleen de 'pech' dat hij in een kleinere competitie speelt. Maar in alles is hij beter dan Hernandez. Bayern zou in de onderlinge duels eigenlijk al overtuigd moeten zijn van de kwaliteiten van Nico. Dan scheelt ze dat 40-50 miljoen..

Ik ben vooral verbaasd dat 20 miljoen Barcelona afschrikt Hahaaha. Hij ligt nog tot 2022 vast. Ajax kan zeker wel 30-45 gaan vangen.

Hij zou alleen als backup dienen van jordi alba. Zoals digne. Dan ga je niet de hoofdprijs betalen

Maakt niks uit wat hij waard is maar voor 20mil krijg je niet zo een back terug en zitten we weer met de gebakken peren. Lekker nog een jaartje blijven.

Volgens mij wil Tagliafico komende zomer vertrekken naar een topcompetitie. Dat heeft hij ook wel verdiend, na zijn optredens voor Ajax. En laten we nou ook niet overdrijven; in Nederland een prima back, voor Ajax een voltreffer als linksback, maar natuurlijk geen 50 miljoen waard, zoals sommige posters hier beweren. Natuurlijk zal Ajax het onderste uit de kan willen halen, maar hem behouden zou ik nog veel meer prioriteit geven. Als naast de Jong, de Ligt, Ziyech (?) ook nog eens deze jongen zou vertrekken, blijft er niet veel over aan bovengemiddelde kwaliteit. Alleen Tadic, maar ik kijk helemaal niet raar op als die ook aan een transfer denkt als er niet goed wordt ingekocht - dat laatste is toch al geen sterk punt van Overmars & Co.

Een back die zoveel scoort en eigenlijk een top seizoen draait is 20 mil toch niks? Heeft meer laten zien dan die shaw van man utd. Die het dubbele heeft gekost. Minimaal 25mil vragen

Ik zou ze een verstel doen. Tagliafico mag naar Barça als ze bereid zijn om een bedrag plus Cucurella naar Amsterdam te sturen.

Graag of niet zou ik denken. Een goede linksback wordt nog steeds onder gewaardeerd. Ajax moet gaan proberen om buiten De Ligt en Frenkie de Jong niemand van deze selectie te verliezen. Omdat ze voor beide spelers een hele hoge som krijgen hoeven ze geen marktconforme vraagprijs te stellen op hun spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren