‘Ik hoop dat Marc Overmars weer een aantal topaankopen verricht’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Ajax verlengde maandag het contract van directeur voetbalzaken Marc Overmars met 3,5 jaar. De oud-aanvaller, die sinds 2012 deel uitmaakt van de Ajax-directie en een verbintenis tot december 2020 had, ligt nu tot de zomer van 2024 vast in de Johan Cruijff ArenA. Overmars maakte met zijn jawoord jegens Ajax ook meteen een einde aan de interesse van Arsenal, dat eerder al kandidaat Monchi naar Sevilla zag terugkeren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Hopelijk is dit niet puur een truc van Overmars geweest voor een hogere afkoopwaarde voor Ajax. Hopelijk blijft hij gewoon nog een flink aantal jaren.

19 maart 2019 om 08:00

Zou wel het meest geniale afscheid van een TD ooit zijn, geheel in stijl van Nettomars. Jezelf langer vastleggen zodat de club de maximale afkoopsom voor je vangt.

19 maart 2019 om 08:06

@dutchmen

Als Ajax zijnde gewoon je poot stijf houden ongeacht de aangeboden afkoopwaarde. Iedereen mag weg behalve Overmars.

Zou het nu ook niet slim vinden van Overmars om te vertrekken. Hij heeft bij Ajax alle vertrouwen en heeft zat mogelijkheden om goed te kunnen presteren. Ajax heeft op nationaal niveau maar 1 concurrent die financieel een stuk zwakker is. En internationaal is alles na de groepsfase een bonus.

19 maart 2019 om 08:09

Hij gaat helemaal nergens heen waarom zou hij ook. Je moet die roddelbladen uit de UK niet geloven. Overmars zit er nog wel een paar jaar aangezien ze met een project bezig zijn die nog lang niet klaar is.

Hopelijk weet hij ook wat balans op het midden veld terug te krijgen en middenvelders aan te trekken die ook onder druk hun handelingssnelheid omhoog kunnen krikken. Ajax werd tegen AZ, Heracles, Feyenoord en PSV constant onder druk gezet en Ajax heeft al meermaals bewezen daar niet mee om te kunnen gaan. Met ruimte zijn ze fantastisch, zet er druk op en de zwakke ballen vliegen je om de oren. Haal middenvelders die snel handelen en een ervaren leider die balans brengt en het hele elftal zal een stuk beter in elkaar steken. Ook op mentaal vlak.

19 maart 2019 om 07:42

Ik ben juist van mening dat het middenveld prima is, en dat er meer aandacht besteed moet worden in het aantrekken van spelers die echte aanvallers zijn. In de Tadic-variant speel je eigenlijk met 5 middenvelders en een vleugelspeler (Neres). Tegen ploegen die zich ingraven, wat bij Ajax vaak de meerderheid van de wedstrijden zijn, heb je de brille en slimmigheid nodig van snelle buitenspelers en een killer in de 16. Dolberg voldoet daar niet aan, en KlaasJan speelt niet. Met spelers als Schone, Vd Beek, Ziyech, Tadic en straks ook Eiting en Gravenberch heb je prima middenvelders tot je beschikking.

19 maart 2019 om 07:51

Bij ploegen die zich ingraven heb je juist niet zo veel aan snelle buitenspelers. Die krijgen niet de ruimte om hun snelheid te benutten. Een echte klinische killer als spits zou wel mooi zijn

19 maart 2019 om 08:33

Ajax heeft juist veel punten verloren tegen ploegen die druk op Ajax gezet hebben en niet op de ploegen die verdedigend speelden.

19 maart 2019 om 09:07

Dan alsnog is het handig dat je uit kan breken met snelle spelers. Nu weet je dat als een Tadic en Ziyech uitbreken, ze juist de tempo uit de aanval halen door te wachten op aansluiting. Tegen de ploegen die zich ingraven heb je buitenspelers nodig die een mannetje kunnen passeren.

19 maart 2019 om 12:17

Frenkie weg, (wss) de ligt weg, ziyech weg, die zijn op korte termij vrijwel onvervangbaar. T wordt lastig voor marc maar hij, al er wel wat moois van maken. Als er in de jeugd niet direct een goeie cv staat zou marc voor een hele goeie talentvolle cv kunnen gaan, mag best wat kosten (20-30mil?) dan kan blind op t middenveld in een controlerende rol want vind schone tegen gelijkwaardige ploegen vaak tekort komen. Een vervanger van Frenkie is er niet denk ik, t maar t wordt bij ajax sowieso minder in absolute zin, kwa bovengrens.

19 maart 2019 om 08:38

Precies dit.. paar jaar terug beukte Poulsen in de wedstrijd binnen de eerste minuut twee man onder het gras. Even spierballen tonen, jullie gaan niks halen vandaag. Zo’n speler mis je, type stofzuiger (Davids, Poulsen). Tel daar een spits bij op zoals Luuk de Jong die ieder kopduel wint en zo vaak beslissend kan zijn als een team zich ingraaft en zie daar je balans.

19 maart 2019 om 08:45

Over dat laatste heb ik ook vaker nagedacht. Het zou '' on-ajax' '' zijn, maar ajax lijkt totaal geen plan b te hebben. Het is plan A, maar daarna echt niets meer. Een pinch hitter die genoegen neemt met een plaats op de bank zou absoluut niet verkeerd zijn als plan B. Een beetje wat PSV doet als het niet loopt zoals gehoopt, ballen pompen op De Jong en bijsluiten. Chaos creëeren in de 16. Niet altijd mooi, maar het levert vaak genoeg punten op.

19 maart 2019 om 09:11

Is Huntelaar niet geschikt voor een rol als pinch hitter? Niet de allergrootste maar een uitstekende kopper met goede positionering.
In principe vraag je met middenvelders die onder druk hun handelingssnelheid kunnen verhogen precies wat de hele wereldtop ook zoekt toch? Vanuit dat oogpunt vraag je dus alleen maar om (nog) meer kwaliteit.

19 maart 2019 om 09:12

@Dr Mario

Ajax heeft een pinch hitter namelijk Huntelaar.

En PSV heeft wel erg vaak een plan B nodig. Dat vind ik eigenlijk best armoedig als je bedenkt dat zij zich fysiek al een tijd kunnen instellen op alleen de competitie.

Sorry ben niet onder de indruk van PSV ondanks hun puntenaantal. Vind het vrij pover wat zij laten zien. Dan laat Ajax toch echt wel een stuk meer zien.

19 maart 2019 om 10:18

Ik denk ook dat je zo iemand goed kunt gebruiken, maar vooral voor wedstrijden zoals afgelopen zondag, waarbij je weet dat je met een ploeg die je gaat afjagen te maken gaat krijgen. In wedstrijden waarin je het spel kunt maken vertraagt zo'n speler dan ook weer onnodig vaak het spel. Gudelj werd bijvoorbeeld met de gedachte dat zo'n speler ontbrak gehaald, maar toen hij vertrok was iedereen blij dat hij ging omdat het niet het type speler was dat ze graag bij Ajax zagen. Dani de Wit schijnt ook wel redelijk zo'n type te zijn. Of hij dan goed genoeg is, is een andere vraag, maar hij wordt wel zo nu en dan met dat doel ingebracht door Ten Hag in Europa. In de Eredivisie heeft Ten Hag, en eigenlijk het hele team, een beetje de mentaliteit dat ze met puur de voetballende kwaliteiten de klus zouden moeten klaren, dus het is vaak ook een kwestie van niet vies ervan zijn om in bepaalde wedstrijden met zo'n speler wat zekerheid in te bouwen. Ten Hag doet dat dan naar zijn idee al met Tadic in de spits, maar dat weerhoudt het middenveld er niet van om te worden afgetroefd.

19 maart 2019 om 09:18

Overmars stelt de spelers niet op, dat doen de trainers en die maken in die wedstrijden constant de fout om voor dezelfde samenstelling te kiezen en dan doel ik met name op Lasse Schone. Die viel in al die duels door de mand. Zet daar bijvoorbeeld een Donny van de Beek neer en je hebt het al minder dat je defensie risico's moeten nemen om uit te stappen omdat Schone zijn man weer eens een keer laat lopen. Van de Beek kan meer vanuit een opdracht spelen en als je die daar neerzet met de opdracht het gat dicht t e houden, dan doet hij dat. Schone staat iets te vaak te slapen om als controlerende middenvelder te spelen in dit soort duels.

19 maart 2019 om 10:39

Vooral spelers met leidercapaciteiten zijn nog nodig. En een nummer 6 ala Poulsen. Die wist onder moeilijke omstandigheden de situatie vaak naar zijn hand te zetten. Gifkikkers in plaats van prima donna’s. Maar ook die kunnen voetballen. Als Overmars dat nog een keer lukt. En natuurlijk de defensie renoveren. Vooral nu De Ligt en misschien Tagfiaglico dreigen te vertrekken, hou je een andere helft over - Blind en Mazraoui - die het verdedigen niet goed beheersen. Is Magallan wel een juiste aankoop? Dus ook daar moet flink wat aan gebeuren. Als er nog meer sterkhouders vertrekken, zie ik het somber in. Want ik raak niet zo overstuur van de inkoper Overmars.

19 maart 2019 om 10:57

Tsja, maar de 6 met al de kwaliteiten die jij beschrijft die willen ze overal in de Europese (sub)top ook wel hebben. Die zal niet naar Nederland komen, tenzij je ergens weer een onontdekt talent scout. Een jaar later zal zo iemand dan wel weer weg zijn. Zoek het dan maar in de categorie Poulsen. Voetballend niet slecht, maar vooral nuttig om te gebruiken in wedstrijden zoals afgelopen zondag. Verder ook lekker op zoek blijven gaan naar dartelende raspaardjes als De Jong. Daarvoor kijk je naar Ajax.

19 maart 2019 om 17:32

Zijn nog maar weinig teams in de wereld die effectief druk zetten. Veelal zijn het aanvallende spelers die zo hoog mogelijk staan en middenvelders die vanuit een pressmoment willen doorstappen. Resultaat is vaak middenvelders en backs van de tegenstander die nog net 2 a 3 meter ruimte krijgen in de opbouw. Ajax heeft spelers die in de beste vorm fenomenaal zijn in het benutten van deze ruimtes. Uiteraard is frenkie een uitschieter, maar ook een back als mazraoui is instaat om 2 a 3 meter vrije ruimte te benutten. Kijk naar wedstrijden tegen real en bayern. Probleem is dat ajax tegen ploegen als az en heracles wat gemakzuchtig kan zijn en wanneer deze ploegen op bovenstaande manier drukzetten zijn ze vaak niet instaat om de korte vrije ruimtes te benutten. Resultaat is veel balverlies en een slordig ogend ajax.

19 maart 2019 om 23:35

Marco van Ginkel!

Hij zal een hele toer moeten uithalen om volgend seizoen een gelijkwaardige selectie op de been te brengen. Maar als er een iemand dat kan hier in Nederland dan is het Overmars wel.

19 maart 2019 om 08:50

"maar als er een iemand dat kan hier in Nederland dan is het Overmars wel."

Eh, hij heeft een selectie bij elkaar gekocht die 2x zoveel heeft gekost als die van Psv. Desondanks staat Ajax 5 punten achter en is het al bijna 5 jaar geleden dat er voor het laatst een prijs is gewonnen.

19 maart 2019 om 09:22

Nogal kortzichtig vind je niet? Daardoor wel 2x zoveel geld uit de CL. Net zo kortzichtig!

19 maart 2019 om 09:32

@Go with the Fl:

Nou, gefeliciteerd met de dikke bankrekening van je club, dan. Maar vind je het heel gek dat ik een TD van een voetbalclub toch hoofdzakelijk afreken op de sportieve prestaties?

19 maart 2019 om 09:32

(cabinessence)
Prijzen prijzen en nog een prijzen , dat boeit mij niet zo we hebben dit seizoen prachtige wedstrijden gezien en jij begint weer dat Ajax een selectie heeft die 2 maar zo duur is als die van PSV en dat Ajax 5 punten achterstaat lekker boeiend man , ik hou van mooi voetbal en als dat een prijs oplevert is dat meegenomen ik ben nl een voetbalsupporter en geen succes supporter , plus dat de prijzen pas aan het eind worden verdeeld als Ajax mocht winnen van PSV ziet de wereld er weer anders uit , en mij boeit het niet zo dat we 5 jaar geleden de laatste prijs pakten wat Ajax heeft gepresteerd in de CL boeit mij veel meer dan een eventueel kampioenschap want we hebben weer een beetje aanzien in Europa ,

19 maart 2019 om 09:32

Het geld dat hij voor de spelers heeft neergelegd, is geld dat hij zelf ook weer aan de verkoop van andere spelers heeft verdiend. Mij zegt het niet zo veel dat Ajax miljoenen investeert in de selectie op zich, het gaat veel meer over de balans en bij Ajax is die zeer positief. Het elftal van bv Feyenoord heeft een stuk minder gekost, maar daar staan ook minder transferinkomsten en een fors lagere restwaarde tegenover.

Verder is de kans natuurlijk reëel aanwezig dat PSV met de titel er vandoor gaat, maar heeft Overmars dan gefaald? Afgelopen jaren inderdaad geen noemenswaardige prijs gewonnen, maar goede prestaties zijn er zeker wel. Twee jaar terug eindigde Ajax net onder Feyenoord, maar bereikten ze wel de EL finale. Bereiken van de EL finale weegt voor mij zwaarder dan een gelijkspelletje teveel tegen Groningen. Dit jaar staat Ajax in de kwartfinale CL (ga er gemakshalve maar vanuit dat Juve een maatje te groot blijkt), zijn ze nog niet uitgespeeld voor de titel (hoewel ik wel verwacht dat PSV die pakt) en als troostprijs zitten ze nog in de bekerfinale. Dat laatste tel ik niet echt mee, dus de kans is groot dat Ajax zonder noemenswaardige prijs eindigt. Maar dan vind ik bereiken van de kwartfinale CL knapper dan dat Ajax in de competitie punten heeft verspeeld tegen Heracles.

Is ook een stuk waardevoller voor het Nederlands voetbal.

19 maart 2019 om 09:45

Bedankt voor de perfecte aanvulling. Het is genieten als Ajacied de laatste jaren. Prijzen zijn helaas overated in de Nederlandse competitie. CL halen is het belangrijkst, het liefst met goed voetbal want het gaat om het vermaak. Dus er valt weinig te klagen op moment.

19 maart 2019 om 09:51

@cabinessence......Altijd maar die prijzen. Sorry maar dat steekt mij totaal niet. Ik geniet weer van Ajax ondanks de slippertjes. Het is weer leuk om te kijken en dat is die 4 jaar dat ze kampioen werden niet zo geweest in mijn beleving. Dan heb ik het liever zo dan dat ik elke keer weer slaapverwekkend bloedirritant voetbal zit te kijken elke week. En bovendien staat overmars niet op het veld. Overmars en ten hag geven niet die slechte passes of missen die grote kansen.

19 maart 2019 om 09:51

"ik ben nl een voetbalsupporter en geen succes supporter"

Ik wel dan? Ik heb meegemaakt dat PSV van 2009 tot 2014 zes seizoenen op rij geen kampioen werd. Dat ze in 2014 vierde werden met maar 59 punten. Dat ze in de Europa League jaar na jaar moeizame potjes speelden tegen clubs als Cluj, Tsjerno More Varna, Metalist Charkov en Dnjepr Dnjepopetrovsk. Ik ben altijd supporter gebleven en naar de wedstrijden blijven gaan.

Maar dat neemt niet weg dat voetbal toch echt een competitiesport is en geen jurysport. Aan het einde van de rit draait het om de prijzen.

19 maart 2019 om 09:53

Ik kijk liever naar leuk voetbal dan dat ik me door anderhalf uur slaapmiddel moet zien te worstelen om uiteindelijk met 1-0 te winnen.

19 maart 2019 om 09:57

"verder is de kans natuurlijk reëel aanwezig dat PSV met de titel er vandoor gaat, maar heeft Overmars dan gefaald?"

Ja. Zeker weten. Vijf seizoenen op rij geen titel terwijl je spelers kunt kopen waar PSV alleen van kan dromen, dat vind ik voor een club als Ajax eigenlijk best een beetje een schande.

En ik vind het hoogst opmerkelijk dat ik Ajax-supporters hier nu in koor hoor zeggen dat prijzen eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn en dat ze meer waarde hechten aan een mooie pot voetbal... Wat is er gebeurd met "wij zijn Ajax, wij zijn de beste?".

19 maart 2019 om 10:01

"ik kijk liever naar leuk voetbal dan dat ik me door anderhalf uur slaapmiddel moet zien te worstelen om uiteindelijk met 1-0 te winnen."

Ik kan me inderdaad voorstellen dat je genoten hebt bij Ajax - PEC en AZ - Ajax...

19 maart 2019 om 10:10

En dit seizoen is sowieso niet zo heel belangrijk want de kampioen wie het ook wordt met voorronde spelen en Ajax moet minimaal een punt halen tegen Juve , dan pas plaatst de kampioen in 2020 zich voor de CL dus nu moeten beiden voorronde spelen de nummers 1 en 2 , maar het is nog niet gespeeld hoor alleen jammer dat we verloren tegen AZ anders had Ajax een eventuele overwinning op PSV op kop kunnen gekomen en nu moeten ze winnen om het nog enigszins spannend te houden , we gaan het zien .

19 maart 2019 om 10:50

Natuurlijk wil Ajax graag kampioen worden. Dat lukt niet altijd, en is op zich ook wel logisch. Wel zijn ze verplicht om gemiddeld om de twee jaar kampioen te worden, afgezet tegen het bedrijfskapitaal. Dat je PSV supporter bent en best tevreden bent met (weer) een kampioenschap, kan ik me ook nog best voorstellen. Echter, jezelf op de borst slaan vanwege die prestaties, vind ik wat misplaatst. Want als je niet warm kunt raken van het spel van je ploeg (psv), zijn al die prijzen toch weinig waard. Ik kijk nu (als Ajax supporter) met geweldig veel plezier naar de CL route. Ietsje minder naar de Eredivisie wedstrijden. Maar ik was maar wat blij dat Frank de Boer op een bepaald moment vertrok, want ondanks de 4 kampioenschappen op rij vond ik de laatste twee seizoenen daarvan een bezoeking om naar dat Ajax te kijken. Dat heb ik nu met het huidige Psv. Mooi dat kampioenschap, maar naar de wedstrijden kijken hoef je dan niet, wel naar de stand en de schaal. Mooi toch?

19 maart 2019 om 10:56

"echter, jezelf op de borst slaan vanwege die prestaties, vind ik wat misplaatst."

Waar sla ik mezelf dan op de borst?

"want als je niet warm kunt raken van het spel van je ploeg (psv), zijn al die prijzen toch weinig waard."

Dat zie ik toch anders. Voetbal draait om winnen en hoe je dat doet is van ondergeschikt belang. Nogmaals: het is geen jurysport. En de ontlading die je voelt bij een 1-0 vijf minuten voor tijd is toch ook heerlijk? Dat is toch ook één van de dingen die voetbal zo mooi maakt?

19 maart 2019 om 11:09

@cabinessence: Natuurlijk zijn prijzen de meest tastbare graadmeter van succes en goede prestaties in in die zin hoop ik ook dat Ajax zichzelf nu eens beloont voor het goede voetbal (iig in Europees verband) en ook de titel en de beker wint. Want het is wel ietwat frustrerend als je club regelmatig goede prestaties levert, maar dat het zich niet uit in concrete prijzen. Maar als je in Europa kijkt dan zie je: Wij zijn Ajax, wij zijn verreweg de beste van NL en leggen de winnaar van de laatste 3 edities over de knie. Daarmee haalt Ajax eigenhandig de punten binnen voor heel Nederland en bewijst het de hele competitie een grote dienst. Maar noem het gerust een schandalige prestatie dat Ajax vervolgens (mede door vermoeidheid) mogelijk/waarschijnlijk net tekort komt voor de titel.

Als voetballiefhebber wil ik in de eerste plaats vermaakt worden met mooi voetbal, passie en strijd. En natuurlijk wil ik dat daar ook prestaties mee worden gehaald. Maar prestaties kunnen voor mij méér zijn dan alleen concrete prijzen: EL finale en CL kwartfinale zijn ook prestaties waar ik trots op ben, meer nog dan een titel als kampioen van de armoede onder Fdb.

Nu kan je niet elke wedstrijd spelen zoals tegen Real, soms zijn er van die zaadpotten bij zoals tegen PEC waar het niet loopt, maar je wel drie punten pakt. Dan geniet ik niet van de wedstrijd, maar ben ik blij dat de buit binnen is. Dat kan een keer gebeuren, een paar keer in een seizoen. Het is niet alsof PSV alle wedstrijden sprankelend wint, dus als het soms lelijk moet om boven hen te eindigen, soit. Maar ik ben geen voetbalfan geworden om het hele seizoen alleen maar dat soort wedstrijden te zien en aan het einde van de rit met een schaal te staan.

19 maart 2019 om 11:20

"maar noem het gerust een schandalige prestatie dat Ajax vervolgens (mede door vermoeidheid) mogelijk/waarschijnlijk net tekort komt voor de titel."

Ik zeg niet dat het een schande is als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt. Hooguit dat het wel een beetje een schande is dat ze het dan voor de vijfde keer op rij niet worden.

"maar als je in Europa kijkt dan zie je: Wij zijn Ajax, wij zijn verreweg de beste van NL en leggen de winnaar van de laatste 3 edities over de knie."

Maar intussen heeft Ajax sinds de winterstop in de eredivisie alleen gewonnen van de nummers 11 (vvv), 12 (pec), 13 (fortuna), 14 (ado) en 18 (nac). Van de nummers 3 (feyenoord), 4 (az) en 7 (heracles) werd verloren en tegen de nummer 10 (heerenveen) gelijkgespeeld. Dat zijn tot nu toe dus 0 punten tegen het linkerrijtje.

19 maart 2019 om 11:58

@cabinessence:
Puur cijfermatig gezien is het natuurlijk voor Ajax een schande om 5 jaar op rij niet kampioen te worden. Maar zoals gezegd vind ik het dit jaar en twee jaar terug bepaald geen schande, omdat er Europees gezien meer dan genoeg tegenover staat.

Vorig jaar was wel een schande, omdat Ajax op geen enkel front presteerde. Had natuurlijk ook met het hele gebeuren met Nouri te maken, maar daar wil ik niet alles op afschuiven.

Drie jaar geleden vond ik het heel zuur dat Ajax op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde tegen De Graafschap. Al vind ik dat PSV dat seizoen op zich meer verdiende door de goede Europese prestaties. Als Ajax dan kampioen was geworden was ik er blij mee geweest, maar had ik nog steeds gevonden dat PSV een prima seizoen had gehad. En ergens vind ik het dus "eerlijk" dat ze ook de titel pakten. Een beetje hetzelfde principe als ik nu heb met Ajax: ik vind het belangrijkste dat clubs presteren in Europa omdat we daar allemaal wat aan hebben. En dan vind ik het een mooier verhaal dat de club die presteert ook de titel pakt, dan dat een andere club de lachende derde is.

Dus er hebben slechte seizoenen bij gezeten waar Ajax echt meer had moeten presteren. Maar ik bekijk het toch meer van seizoen tot seizoen. Dan zijn de afgelopen seizoenen niet allemaal jaren dat ik me heb hoeven schamen als Ajacied.

19 maart 2019 om 09:03

Overmars levert natuurlijk goed werk, maar hij heeft ook niet de moeilijkste baan in de eredivisie. Heeft elk jaar een budget wat veel groter is dan de anderen en heeft dus ook veel meer opties om geld aan uit te geven. Denk dat het moeilijker is om TD te zijn van PEC, Willem II of VVV die elk jaar een nieuw team moeten neerzetten met heel weinig middelen. Desondanks heb ik veel respect voor overmars en vind ik hem een hele goede TD.

19 maart 2019 om 09:54

Hij heeft niet de moeilijkste baan in de eredivisie? Als er iemand een moeilijke baan heeft dan is hij het wel. De druk bij Ajax ligt vele malen hoger dan bij de rest. Die druk leggen ze zelf, maar ook de media dragen hier hun steentje aan bij. Overmars moet continu zorgen dat er een waardige selectie staat. Tadic en co zijn niet zomaar komen aanwaaien hè. Dat er nu zoveel geld is, daar heeft hij bijna persoonlijk voor gezorgd. Als hij net zo rampzalig was omgegaan met het geld als de TD bij Feyenoord (na de titel), dan was hij met de grond gelijkgemaakt. De TD van Ajax is bijna publiekelijk bezit en dat is niet erg als je de grootste wil zijn. Maar de makkelijkste baan heeft hij verre van.

19 maart 2019 om 10:03

"als er iemand een moeilijke baan heeft dan is hij het wel."

Valt wel mee. Hij heeft verreweg het hoogste budget en kan spelers kopen waar de rest, inclusief Psv, alleen van kan dromen. En ondanks het uitblijven van sportieve prestaties is de achterban blijkbaar toch nog heel blij met hem.

19 maart 2019 om 10:14

het zijn niet alleen de sportieve prestaties je moet het breder zien hij heeft er mede voor gezorgd dat Ajax er zo voorstaat en dat is misschien nog wel belangrijker , als je weet hoe de club er 6/7 jaar geleden voorstond zonder veel eigen vermogen .

19 maart 2019 om 12:03

Ik heb ook nergens gezegd dat hij de makkelijkste baan heeft en ook niet gezegd dat zijn baan makkelijk is. Toch lijkt het me minder moeilijk om een selectie neer te zetten voor 50 miljoen terwijl de concurrent bijvoorbeeld maar 20 heeft dan helemaal geen geld hebben en een gehele selectie moeten vervangen. Tadic en co. zijn inderdaad niet aan komen waaien maar hoe moeilijk denk je dat dat is geweest? Ik denk dat Ajax gewoon Blind en Tadic (een oud-Ajacied en een oud-eredivisie speler) heeft benaderd en een buitengewoon salaris heeft aangeboden van meer dan 3 miljoen wat nog nooit is vertoond in de eredivisie + de kans om CL te spelen en wellicht kampioen te worden. Daarnaast is er bij Ajax ook genoeg ruimte om heel veel spelers van tussen de 2 en 5 miljoen te kopen die mislukken en waar je later niemand meer over hoort. Dat is bij andere clubs bijvoorbeeld niet mogelijk. Begrijp me niet verkeerd dat geld is zelf verdiend en dat verdienen ze ook weer terug maar dat bedoel ik er ook niet mee. Ajax kan miskopen doen, bij andere clubs in de eredivisie kan dit gelijk fataal zijn.

19 maart 2019 om 13:44

Ajax kan eens een keer een miskoop doen, maar zal wel degelijk goed met het geld moeten omgaan. Het is niet gezegd dat als je een speler van 20 miljoen haalt dat je dan een topper hebt, verre van in de huidige markt. Alles valt en staat met een duidelijke visie en daar ontbreekt het bij redelijk wat clubs aan. Heerenveen dondert in elkaar, van NAC blijft niets over. Dat heeft met gezond beleid te maken. Dan zie je dus dat er maar wat gekocht wordt en gehuurt wordt zonder ook maar enig idee. Ajax heeft hier heel lang naartoe moeten werken. Kijk nu eens naar psv wat er gekocht is: Guti en Romero, dat is (vooralsnog) toch kapitaalsvernietiging of niet dan? Feyenoord had anderhalf jaar geleden een behoorlijke begroting, wat doet Van Geel ermee? Echt werkelijk waar niets zinnigs. Ja, dan wordt je baan wel lastig ja. Overmars is een zakenman die de koers volgt en dan is je baan inderdaaf een heel stuk makkelijker.

19 maart 2019 om 14:49

Ja maar dat kan ik dan ook zeggen over Orejuela, Cassiera, Johnsen, Kristenssen, Bande, Magallan, Labyad etc. Staan ook allemaal voor minimaal 3 miljoen en hoger op de lijst. Denk dat Ajax meer miskopen heeft gedaan dan PSV en dat is dus omdat ze meer ruimte hebben om miskopen te doen. Ik zeg in mijn vorige reactie nog erbij, het is geld is zelf verdiend en ze verdienen het ook terug maar daar doelde ik nu even niet op.

Kopen is prima maar koop dan spelers ala Davids. Spelers die een killersmentaliteit hebben, door het vuur gaan voor zijn ploeggenoten en elke wedstrijd wie de tegenstander ook is willen winnen. Dat is wat Ajax mist

19 maart 2019 om 08:13

@almere67

Een speler als Davids is voor Ajax natuurlijk onhaalbaar. Natuurlijk was hij een echte killer maar hij kon daarnaast ook daadwerkelijk echt goed voetballen.

Ajax heeft voor jongens gekozen die een beetje kunnen ballen. En dat heeft tot nu toe gewoon goed uitgepakt. Waarom dan nu voor andere type's gaan?

Ajax kan ook heus wel eens een keer verliezen maar dan is er toch niet direct paniek? Gewoon doorgaan met de plan en dan komen de prijzen vanzelf.

19 maart 2019 om 08:29

@Steven West mij hoor je niet zeggen dat er paniek heerst. Mijn punt is dat Ajax denkt dat ze het wel even doen. Tegenstanders en vooral uit de eredivisie weten hoe je het beste Ajax kan bestrijden en is er gewoon boven op klappen. Als dit gebeurd is er niemand die opstaat en met typetjes ala Davids, Wouters enz die gaan tekeer tegen hun medespelers en gaan dan voorop in de strijd waarmee je andere meeneemt. Je kan niet altijd met mooi weer voetballen winnen, er moet ook is er volop tegen in gaan. Ik begrijp dat CL wedstrijden spelers meer prikkelen en motiveren dan tegen de nr 18 vd eredivisie maar kom op dat kan ook een prijs worden he

19 maart 2019 om 08:53

@almere67

Ajax speelt graag aanvallend en dominant voetbal als het even kan.

Alleen als je even verwacht dat Ajax alle wedstrijden dat kan opbrengen dan kom je van een koude kermis. Zij kunnen niet als een City of Barcalona een stuk of 22 geweldige spelers in de selectie hebben. Zij mogen realistisch gezien al blij zijn met een stuk of 13.

Maar zelfs een Barcalona en een City verliezen wel eens een wedstrijdje. En Ajax met een mindere selectie natuurlijk ook. Het is voor elke team heel lastig om elke wedstrijd te domineren en winnend af te sluiten. Je loopt wel eens in een seizoen tegen een zeperd.

En het is heus geen onwil van de spelers. Er kan sprake zijn van pijntjes, vormverlies, vermoeidheid, etc...

En Ajax heeft gekozen voor jongens die een beetje kunnen ballen en die filosofie moeten zij ook aanhouden. Kom svp niet met 'slechts' harde werkers. Ook daar kan je wedstrijden mee verliezen. Dan liever met mooie spelers wat mij betreft.

19 maart 2019 om 09:08

@Steven West dat begrijp ik maar het is wel het uiterste he. Bedoel van een fantastisch wedstrijd spelen tegen Real naar een week later echt maar dan echt helemaal niets tegen bv Pec zwolle want die hoor je met je reserve bank nog op te kunnen rollen. Lees de reactie maar van Dr. Mario als je geen plan b heb en het is on Ajax. Als het gewoon niet lukt een keer dan de mouwen opstropen en alle ballen erin pompen want uiteindelijk wil je 3 punten. Komt bij dat dit het verschil is waarom PSV bovenaan staat want als het niet loopt bij hun pompen zij de ballen erin en gaan door tot de 95ste minuut en dat zie ik bij ajax niet. On Ajax en daarom zeg ik zou het mooi zijn als ze een klootzak halen want dat heeft elk team nodig. Je kan geen 11 romario's in je team hebben

19 maart 2019 om 09:22

@almere

Ben het ook niet eens met Dr Mario

Ajax heeft heus wel jongens lopen die een 'klootzak' kunnen zijn. Bijvoorbeeld een Tadic en Huntelaar.

Ben zeker niet onder de indruk van Psv. Zij hebben dit seizoen genoeg wedstrijden gehad die ook anders hadden kunnen lopen. Maar hebben dit seizoen qua dat betreft de wind mee.

Feyenoord had ook zo seizoen toen zij kampioen werden. In mijn ogen speelt Ajax de beste spel van NL en komen zij nu af en toe in de problemen door een druk programma.

Maar heb ook alle vertrouwen dat het weer goed komt. Maar aan welke klootzak zat jij te denken die voor Ajax haalbaar is en wat toevoegt? Ik hoor het graag van je.

19 maart 2019 om 09:22

Dubbel mag weg!

19 maart 2019 om 09:42

Klopt Tadic niet die rolt teveel bij elke overtreding daar in tegen is hij wel een motivator voor het team, Huntelaar hmm weet ik niet. Ik hou ook van mooi voetbal maar soms is het een keer nodig om te knallen nee het afbraak voetbal van psv vindt ik ook niet om aan te zien. Ze worden er alleen wel kampioen mee ben ik bang voor. Altijd vlak voor tijd scoren, Dit had volgens mij fc Twente ook toen ze kampioen werden. Aanjager hmmm dat is meer het werk voor de scouts want ik zou het echt niet weten. In ieder geval die Stengs kopen om te beginnen

De financiële mogelijkheden van Ajax zijn enorm. Het zal er op neer komen de er een goede scoutingsschaduwlijst voor handen is. Ook is het voor topspelers van belang dat er volgend seizoen CL gespeeld wordt. Dus of men moet kampioen worden (en zo minder voorrondes spelen) en Ajax moet de CL winnen. Als Ajax geen kampioen wordt dan kun je nog zo veel geld hebben, maar dan wodt het heel lastig om topspelers aan te trekken. Tevens is dan ook maar de vraag wie er dan wel blijft.

Als eerste een rechtsback ala Nico ophalen en stoppen met middenvelders op de back positie te zetten. In de meeste gevallen staat de rechtsback nog op de helft van de tegenstander terwijl zijn man al volop aan het aanvallen is. Aanvallen is leuk Nasr vergeet je verdediging niet.

Nou Arsenal, sla je slag en haal in Rotterdam een td op die met 10procent minder geld meer prijzen binnen haalt, is voor een leuke afkoopsom per direct op te halen !!

Ik denk als hij stengs en kuwas koopt dan heb je echt 2 uitblinkers .

19 maart 2019 om 09:10

Mijn voorkeur gaat dan alleen uit naar Stengs die moeten ze echt halen

Las dat Ajax interesse heeft in Pröpper en deze daar zelf ook niet afwijzend tegenover staat. Lijkt me een prima aankoop. Slimme speler met grote actieradius die zich ook in de PL prima staande houdt.

Wordt voor Ajax een hele belangrijke zomer dit, blij dat we daarin nog over Overmars beschikken. Veel spelers die voor grote bedragen weg kunnen gaan, echter is het van belang dat niet het volledige elftal wordt leeg gekocht. Aan Overmars de taak om spelers als Tagliafico, Van de Beek en Neres te overtuigen om nog een jaar te blijven. Onana, De Ligt en Ziyech zijn denk ik niet meer te houden.

Voor de plek van De Ligt zie ik graag Alvarez komen. Zeer talentvolle verdediger uit Zuid-Amerika, daarnaast zie ik graag Fosu Mensah komen als concurrent van Mazraoi. Bovendien kan hij ook nog centraal spelen. Op het middenveld/aanval zie ik graag Berge, Odegaard en Stengs komen. Berge is een speler met voetballende en fysieke kwaliteiten. Zie graag een wat fysiekere middenvelder komen. In de wedstrijden tegen Psv, Feyenoord en AZ kon je zo'n type goed gebruiken.

Wat ik bij Ajax nu toch al jaren mis is een reus die in de spits kan worden gezet wanneer het binnen een uur niet is gelukt op de 'normale' manier, dus met goed voetbal. Het zogenaamde plan 'b' is , zeker wanneer je vermoeid bent/raakt, veel eenvoudiger uit te voeren. Dit type spits, vb Weghorst, is voor relatief weinig geld te halen en zou m.i. toch een dimensie toevoegen aan de huidige opzet.

Kom maar op Marcie: Ik wil graag: Propper Ake Cilessen Vertonghen Stengs Pedrinho

Ik heb inside informatie van Ajax:

Ze willen in de zomer Fosu Mensah, Toby, Jan en Justin terughalen naar Ajax.

En Juventus is bereid maar liefst 105 miljoen neer te leggen voor De Ligt!

19 maart 2019 om 15:09

Dat heb je nu al in een stuk of 4 topics geroepen, maar we hebben alsnog geen bron gezien. Van WIE heb jij die inside informatie? Ik ben wel heel benieuwd wie jij kent die dermate betrokken is bij het transferbeleid dat die jou maanden van te voren al kan/wil vertellen wie Overmars in de zomer wil gaan aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

47 jaar
129 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

André Onana geeft verrassend antwoord op vraag over droomtransfer

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sergiño Dest maakten de afgelopen anderhalve jaar prachtige transfers van Ajax naar de Europese top. Ook André Onana...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren