Van Geel: ‘Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord’

Zaterdag, 16 maart 2019 om

In de zoektocht naar een opvolger voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kreeg technisch directeur Martin van Geel afwijzingen van Dick Advocaat en Louis van Gaal. Advocaat stond open voor een terugkeer in De Kuip, maar weigerde na een hoop negativisme rondom zijn persoon toen bekend werd dat hij een gesprek had gehad met Van Geel. Laatstgenoemde klopte vervolgens aan bij Van Gaal, die geen trek had in een dienstverband bij de Rotterdammers. De 'td' erkent dat het niet de eerste keer was dat hij Van Gaal benaderde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door wptm)

Drie keer is scheepsrecht.... Wanneer gaat Van Geel een keer zijn conclusies trekken?

16 maart 2019 om 07:14

Erhmmmm nooit. Maar van Gaal is met pensioen, die heeft Truus beloftes gedaan en voert ze uit. Dus ik en weinigen met mij hebben gedacht dat Louis naar Feyenoord zou komen. Niks nieuws onder de zon lijkt me zo?

16 maart 2019 om 07:30

Dat niet alleen, er was nog iemand voor Truus. Wat zongen ze in Rotterdam ook alweer over haar? Ik zou daar dan nooit willen werken.

16 maart 2019 om 07:37

Klopt helemaal. Alleen, Van Gaal heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Z'n Truus is namelijk Feyenoord supporter. Maar v Geel kwalijk nemen dat van Gaal niet komt is kolder.

16 maart 2019 om 07:55

Vind ook dat je hem dat niet kwalijk kan nemen. Niet geschoten is altijd mis inderdaad. Maar hoe je van Van Gaal/Advocaat op Stam komt naar aanleiding van 13 criteria? Die coaches verschillen nogal in mijn ogen.

16 maart 2019 om 08:04

Ook ik vraag me dat af, maar dat is een vraag die nooit beantwoord wordt. Of misschien wel straks bij de tafel van Kees

16 maart 2019 om 10:50

Gevoelige snaar geraakt? Diep ademhalen en rustig en fatsoenlijk blijven.

16 maart 2019 om 11:05

@formus
Terechte vraag die je stelt, maar volgens mij moet je het niet moeilijker maken dan het is. Van geel zegt te werken met 13 kenmerken waaraan een trainer moet voldoen. Dat zal best allemaal, maar uiteindelijk kom je bij een beperkt aantal mensen terecht die beschikbaar zijn en willen. Een Stam heeft in de top gevoetbald en dat zal al sowieso een paar cirteria van Van Geel raken (ik verzin ze ter plekke: bekend met/ervaring in een top competitie, bekend/ervaring met top coaches, op een Ek/wk geweest, trainerservaing, ...).

Een ideaal schets is leuk, maar uiteindelijk komen er echt mar max. 10 man in aanmerking voor de job (uitgaande dat het een Nederlander is)

16 maart 2019 om 12:58

Begrijp je punt. Hij zal zijn criteria wel heel breed interpreteerbaar hebben gemaakt inderdaad. Bekend/ervaring met topclub (en dan Stam als speler idd. Of zelfs als coach, bij Jong Ajax wtv), waar ik eerder zou denken dat ie echt een topclub gecoacht zou moeten hebben bij wijze van spreken. Zelf had ik graag Fraser teruggezien. Maar heb het gevoel dat die minder aan de criteria van Van Geel voldoet. Vind Frasering en sympathieke, realistische trainer met (h)eerlijke humor in zijn interviews. Hopelijk komt ie terug in de eredivisie met Sparta. Voor hem én de club

Als het dezelfde criteria zijn als waar in zijn ogen een goede technisch directeur aan moet voldoen....

16 maart 2019 om 09:38

Vast niet, dat lijkt me een heel ander vak.

16 maart 2019 om 12:54

NJfromVOL, sorry, was met een vleugje sarcasme bedoeld 😉

Van Geel is in paniek zeg. Eerst dat idee met een jong competitie. Ipv de jong teams in KKD. Iets waar Feyenoord de boot miste. En nu zeggen dat van Gaal geen coach wilde worden. En daarom Jaap Stam koos. Onbegrijpelijk want paste totaal niet in het ervaren coach profiel. Dit wordt hem niet meer. Ik denk serieus dat Martin tegen zich zelf in bescherming moet worden genomen en vrijwillig op moet stappen. Tijd voor een frisse wind in de Kuip.

16 maart 2019 om 09:31

Blijft makkelijk afgeven op v Geel. (Niet dat ik het ook wel heb gehad met m) de KKD konden we niet instappen, er was geen geld, saneren Moest, dus dat kan je v Geel niet aanrekenen.

Dat van Gaal niet komt is ook simpel te verklaren, 'pensioen'.

Stam en aanstelling komt afgaand op alle geruchten niet van v Geel maar vanuit de RvC en VvF.

Wat ik zeker wel met je eens ben is dat v Geel zn tijd erop zit en op moet stappen. Teveel rumoer rondom hem. Maar hij heeft ook hele goeie zaken gedaan, ook dat moet je hem nageven. Feyenoord was zga overleden toen hij aantrad, inmiddels weer zwarte cijfers.

16 maart 2019 om 11:21

Hij is dan ook een prima TD wanneer er puinhoop opgeruimd moet worden. Ook bij Ajax zakte hij door de mand toen er meer mogelijkheden lagen. Bord op schoot scouting en niet in staat blijken om dragende spelers langer te binden aan de club etc etc.

Toch jammer want als hij een jaar geleden was vertrokken had het veel meer door de voordeur geweest.

16 maart 2019 om 11:55

Voor het saneren heeft hij het meer dan prima gedaan inderdaad, alle credits hiervoor.

Inderdaad, hij is niet voor niets bij Ajax vertrokken. Het o.a bord op schoot beleid heeft hem genekt, en uiteindelijk moest hij weg. Ik gaf enkel een keer tegengas bij wat sommigen enkel en alleen maar schrijven over v Geel. Lijkt alsof enkel zijn slechte punten benadrukt mogen worden. Pure kolder naar mijn mening.

Zo te merken gaat uiteindelijk de voordeur niet open voor hem. Zeer overtuigd van eigen kunnen wat haast op niets gebaseerd meer is daar alle moeilijkheden nagenoeg zijn weggewerkt en hij de vruchten had moeten plukken. Maar dat is nou juist wat hij niet kan. Ouwe jongens krentenbrood en bord op schoot. Zonde.

16 maart 2019 om 12:24

Ja netjes dat je ook het goede werk wat hij heeft geleverd niet vergeten bent en terecht opmerkt. De voetbalwereld is nogal van de extremen. Van Geel gewoon bedanken voor zijn werk en een geschiktere kandidaat vinden om Feyenoord weer omhoog te helpen.

Waarom zou Luis fyenoord gaan coachen? Met alle respect ..totaal geen kwaliteit in ht team, behalve berghuis die een beetje uitsteekt. De rest totaal niet waard om feynoord shit te dragen. Ik bedoel wat kan luis bereiken met zon club? Hoogst haalbare misschien 2/3e plek. Mooie subtop club , meer niet.

16 maart 2019 om 07:38

Het was anders wel op basis van Feyenoord spelers dat hij zover kwam tijdens het WK in 2014, nadat hij het 5-3-2 systeem dat Koeman succesvol bij Feyenoord toepaste had gekopieerd.
En nu Koeman het weer goed doet met de nieuwe Ajax generatie, zal hij oprecht denken dat hij het niet kan bij Feyenoord. Het pleit voor hem dat hij zijn grenzen kent.

16 maart 2019 om 08:01

Zijn er maar 4 uit de Ajax selectie, waarvan alleen de Ligt en de Jong het heel goed doen. Er is weinig Ajax aan het succes van oranje

16 maart 2019 om 08:00

Geen kwaliteit? Hoeveel wedstrijden heeft Feyenoord verloren van het linkerrijtje? Als alleen berghuis kwaliteit heeft dan is het knap dat je bijna onverslaanbaar bent in het linkerrijtje en alleen van Ajax een keer verliest. Het is duidelijk dat het mentaal is, alleen mensen die geen kijk erop hebben, roepen zulke dingen. Leg de beste 11 van Feyenoord met de beste 11 van de nummer 1 en je zult zelf zien dat PSV maar op hooguit 2 plekken echt beter is... dus van Gaal kan er zeker wat uithalen.

16 maart 2019 om 09:00

Leg de beste 11 van Feyenoord naast de beste 11 van PSV en je zult zien dat PSV maar op hooguit 2 plekken echt beter is zegt ie! You Made My day wat een domme opmerking.

16 maart 2019 om 09:29

Komop man de enige speler van Feyenoord die bij PSV basis zal staan is van Persie en die stopt er zo mee. De rest van PSV is gewoon beter. Ze zouden hooguit een van der Heijden als een wissel kunnen gebruiken. Feyenoord is echt mijlenver achter op PSV en Ajax en dat ziet een van Gaal natuurlijk ook. Je kan het niet beter doen dan een van Bronckhorst de afgelopen jaren omdat het verschil met de top 2 gewoon gigantisch is geworden en je moet oppassen dat Az niet voorbij streeft omdat die toch goed bezig zijn en al veel eigen vermogen hebben opgebouwd en we zien nu bij Ajax wat je uiteindelijk met een groot eigen vermogen kan bereiken. Daarnaast heeft Az spelers in huis die gewoon voor 20+ miljoen verkocht worden.

16 maart 2019 om 11:00

Hoe verklaar je dan dat Feyenoord PSV 3 keer tegen is gekomen en 3 niet de mindere was? Als het zo dom is noem dan op wie er echt beter is... ben wel benieuwd.

16 maart 2019 om 11:05

Vermeer vs Zoet. Hoeveel is Zoet nou echt beter? De backs van Feyenoord en de backs van PSV scheelt ook niet veel met elkaar. Alleen van der Heijden als wissel? Dan spoor jij echt niet... het centrum van PSV is niks speciaals net zoals het centrum van Feyenoord dat is. Middenveld van Feyenoord is beter met van Persie op 10. Vilhena is beter dan Hendrix en Clasie zou alleen minder zijn dan de spelers van PSV. Iedereen doet zo speciaal over PSV, maar het verschil tussen PSV en Feyenoord is dat er een betere organisatie is. Feyenoord heeft 3 keer tegen PSV gespeeld dit seizoen en PSV is in die 3 wedstrijden niet een keer beter geweest dan Feyenoord.

16 maart 2019 om 11:32

Dus heracles is niet minder dan Ajax en Ajax niet minder dan Real?

16 maart 2019 om 16:58

Is Heracles Ajax 3 keer tegen gekomen en was Heracles 3 keer beter dan Ajax? Of is Ajax Real 3 keer tegengekomen en was Ajax 3 keer beter dan Real? In dat geval dan ja....

16 maart 2019 om 09:31

Ga is leren typen gap.

16 maart 2019 om 09:43

"ga is" ....

Iets met pot en ketel ...:

16 maart 2019 om 11:05

Ga eens*

Van geel kan het niet laten om in elk interview tussendoor even een compliment aan zichzelf uit te delen.

16 maart 2019 om 07:23

Die kip begint inmiddels akelig kaal te worden.

Wat wil deze man nu eigenlijk precies zeggen? Ik denk dat het tijdperk van dhr. Van geel voorbij is en steeds moeilijker zal worden voor hem om t.d. te blijven. Feyenoord moet gewoon eerlijk bliven en gaan bouwen aan een gedegen team en echte goede aankopen doen en geen spelers voor de breedte want die zijn er genoeg. Zonde voor dat weggegooide geld.

Van Geel kan beter opstappen en gaan golfen ofzo. Er is misschien niet veel geld voor aankopen als je dit seizoen zag, maar kan bij hem ook geen plan ontdekken om goede spelers te halen en komt vaak met oude garde aanzetten. Kuyt en Van Persie waren/zijn een toegevoegde waarde maar leveren niets meer op. Een Clasie heb je in mijn ogen niets aan en een stuk minder dan El Ahmadi waardoor je kwalitatief achteruit gaat en voor de club Feyenoord mag dat niet. Hij heeft geluk dat Gio nog prijzen heeft gepakt waardoor hij er nu nog zit. Jaap Stam coach maken is ook 1 grote gok waar ik de gedachte niet achter kan vinden. Je begint bij Louis van Gaal(een oude ervaren trainer) en je eindigt bij Jaap Stam(beginnende trainer). Van Geel doet maar wat.

Meneer van Geel, Louis van Gaal is blijkbaar 'n echte Ajacied. Met alle respect, maar Ajacieden vraag je niet om bij fey te komen spelen. De enigste uitzondering was JC. Maar toen was ik gelukkig 'n paar jaar oud. Maar 1 ding weet ik wel ... dat tenuetje stond hem totaal niet.

16 maart 2019 om 08:39

Haha stond hem prachtig, blijft 1 van de mooiste transfers in de NL geschiedenis. Feyenoord hoogstpersoonlijk kampioen gemaakt, held! Zo zijn er wel meer Ajacieden toch, wat denk je van Kenneth? On: die van Geel mag toch echt z'n biezen pakken wat een slechte visie en belabberde aankopen!

16 maart 2019 om 09:01

Kennenth is voor mij totaal geen Ajacied in hart en nieren. Je hebt Ajacieden en Ajacieden. JC is Ajax! Zo een tenue heeft hem never nooit gestaan. Heb je gezien hoe saai die stel van jullie eruit zag. Hij heeft jullie dat jaar gewoon een dienst verleend. Niets meer dan dat. Toevallig dat jaar wist hij ze meerdere te erkennen tegen ons. Maar los van dat. Deze tijd zullen echte Ajacieden nooit naar jullie gaan. En ik neem aan andersom ook niet. Maar dat is weer iets anders, omdat we jullie spelers zeker niet nodig hebben (v. Persie is de enige die wat kan betekenen bij ons en het niveau aankan). En dan heb ik het niet over Ajacieden die buiten de boot zijn gevallen bij ons, want die mogen jullie hebben. Maar niet getreurd ik heb zeker respect voor Fey.

16 maart 2019 om 09:27

Wim Jansen had ooit het licht gezien , ging voor Ajax voetballen. Dat is trouwens ook een man met kennis van zaken . Dat zou een goede kerel zijn om Feijenoord weer een beetje op de rails te krijgen. Maar of hij daar nog zin in heeft ...

16 maart 2019 om 09:46

Doet volgens mij achter de schermen veel op Varkenoord, de jeudg.

16 maart 2019 om 12:51

Ik dacht dat hij zich gepasseerd voelde door het bestuur. Is wel goed dat zo'n man zijn visie laat gelden. Ik denk dat je dit soort mannen belangrijk moet maken

16 maart 2019 om 10:42

Johan Cruijff, Peter van Vossen, Tscheu la Ling, Ronald Koeman, Simon Tahamata, Arnold Scholten, Theo van Duivenbode, Keje Molenaar, Rob Witschge, Dean Gorre, John van Loen, Ruud Geels, Wim Janssen, Johnny Rep, Kenneth Vermeer

Had dan Truus gevraagd

Waarom publiceert Van Geel dit? Het lijkt erop alsof hij zijn eigen falen hiermee goedpraat. "Van Gaal wilde niet dus haal ik Stam".

Ik denk dat de selectie van Feyenoord heel blij is met Stam, als dit het alternatief is. Als ik van Gaal zie, dan schiet ik direct in de kramp. Goede palmares uiteraard, maar hoe hij alles wil bepalen is denk ik niet meer van deze tijd. D.w.z. het werkt niet bij de huidige spelersgroepen denk ik.

Nou weet ik het niet of van Gaal het anders wel had gedaan maar de volgorde om éérst Advocaat te vragen en vervolgens van Gaal te benaderen is natuurlijk faliekant fout.
Van Gaal wil geen 2e keuze zijn, dat zal die nooit accepteren. Dat is een zware belediging vor hem.
Je moet altijd eerst van Gaal polsen, daarna volgt de rest. Logisch, geen enkele andere trainer kan tippen aan het vakmanschap van Van Gaal.

Dat na het mislopen van zowel Advocaat en van Gaal de RvC de regie in handen nam verteld die er voor het gemak niet bij. De aanstelling van Stam werd hem opgelegd door bovenaf.

Klasse Louis! Zou mooi zijn als hij nog 1 keer trainer zou worden en dat hij dan de opvolger van Ten Hag wordt bij Ajax.

En gelijk heeft LvG! Valt helemaal geen eer meer te behalen bij feyenoord. Ajax zal de komende 5 tot 10 jaar domineren. Die hebben de absolute jackpot. Psv zal nog wel kunnen aanhaken maar ik voorspel een toekoemst met vooral Ajax als winnaars.

16 maart 2019 om 12:34

Volgend seizoen eerst maar eens kijken hoe goed of Ajax draait als er zga een compleet nieuw elftal staat. Of mag ik misschien die glazenbol even van je lenen?

16 maart 2019 om 12:42

Zoals een groot voetballer ooit zei: “Heb jij wel eens een zak geld een goal zien maken?” Natuurlijk zal Ajax de kwalitatief betere spelers hebben, maar de NLse competitie is niet aantrekkelijk genoeg voor de absolute sterspelers. Geloof niet dat Ajax de komende 10 jaar een selectie heeft zoals nu. Met al dat geld gaan ze dure talenten halen waarbij het nog de vraag is hoe ze zullen aarden in het Ajax-spel. Geen enkele club kan het Bayern van Nederland worden.

Paniek beleid, niets meer, niets minder. Stam is niets voor Feijenoord, op voorhand geen enkel vertrouwen in. Ze hadden moeten gaan voor Michel Preud'homme.
Volgens mij hadden ze daar niet eens bij stil gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

198 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Khalid Boulahrouz spreekt steun uit: ‘Als hij fit is, is hij echt een kat’

Kenneth Vermeer lijkt de eerste doelman van Feyenoord te worden dit seizoen. De ervaren keeper maakt een goede indruk op trainer Jaap Stam en de technische staf, waardoor de routinier het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro is veel belangstelling vanuit het buitenland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren