PSG-banneling doorbreekt zwijgen: ‘De bazen hebben anders bepaald’

Donderdag, 14 maart 2019 om

Adrien Rabiot zit op een dood spoor bij Paris Saint-Germain. De 23-jarige middenvelder weigerde in een eerder stadium om zijn aflopende contract met de Franse grootmacht te verlengen en zit om die reden al geruime tijd niet meer bij de selectie van trainer Thomas Tuchel. Rabiot heeft het zwijgen over zijn verbanning donderdag doorbroken en zou inmiddels zelfs geschorst zijn door zijn club.

De Fransman loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract in het Parc des Princes en lijkt aankomende zomer voor een transfervrij vertrek te staan. Onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen op niets uit, hetgeen aan het einde van het vorige kalenderjaar tot een conflict leidde: Rabiot speelde op 11 december 2018 tegen Rode Ster Belgrado (1-4) in de Champions League zijn allerlaatste duel voor de Parijzenaars. Sindsdien mag hij niet meer met de A-selectie trainen en kwam hij geen minuut meer binnen de lijnen.

De middenvelder baalt van de situatie. "Natuurlijk is het de afgelopen drie maanden moeilijk geweest zonder speelminuten, maar het was niet mijn keuze", zo benadrukt hij in gesprek met InfoSports. "Ik heb niet voor deze situatie gekozen, ik ben beschikbaar voor de club. Alles is in orde: ik ben fit. Als ik kon spelen, dan zou ik dat doen, maar de bazen hebben anders bepaald."

De situatie van Rabiot bij PSG werd er vorige week niet rooskleuriger op: enkele uren na de pijnlijke eliminatie van de Franse club in de achtste finales van de Champions League door Manchester United (1-3) werd de middenvelder in een nachtclub gesignaleerd. Technisch directeur Antero Henrique had in gesprek met RMC Sport geen goed woord over voor die actie, maar benadrukte dat Rabiot tot 30 juni, wanneer zijn contract afloopt, onderdeel zal blijven van de selectie van PSG.

Ofschoon het niet meer goed lijkt te komen tussen club en speler, hoopt Rabiot PSG nog van dienst te kunnen zijn. "Ondanks alles wat er gezegd is, ben ik nog steeds speler van PSG. Ik sta onder contract bij deze club. De uitschakeling in de Champions League door Manchester United was teleurstellend, aangezien het niet de eerste keer was", besluit hij. Voorlopig lijkt een terugkeer van Rabiot echter een utopie: volgens L'Équipe is hij namelijk tot 27 maart geschorst door PSG. De reden is het liken van een video die Patrice Evra deelde via Instagram, waarop laatstgenoemde de uitschakeling van PSG door Manchester United in de Champions League viert.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door samcro)

Rabiot gaat hoe dan ook niet meer verlengen en PSG speelt nergens meer voor. Zijn situatie gaat echt niet meer veranderen.

Ik hoop dat hij naar Liverpool komt. Heeft al eens aangegeven Liverpool-fan te zijn geweest toen hij jong was, en Gerrard was zijn grote idool. Zou mooi zijn, een speler van deze klasse gratis aantrekken. Bij Barcelona zou hij ook wel passen maar betwijfel of hij daar aan spelen toe zou komen.

14 maart 2019 om 21:50

Wat zou deze speler toevoegen dat Liverpool niet heeft? Met Fabinho, Keita, Gini, Milner, en Hendo heb je deze jongen helemaal niet nodig. Je hebt een creatieve speler nodig en kan beter een jongen als Fekir, Ziyech of zo halen. Alleen zijn die niet gratis.

14 maart 2019 om 21:58

Milner is aardig op leeftijd aan het raken, Keita vind ik niet heel fantastisch en Rabiot is gewoon een betere speler dan Henderson. Voorin lopen al drie creatieve spelers bij Liverpool. Daarnaast heb je ook nog Shakiri.

14 maart 2019 om 23:00

Moet ik dat echt nog uitleggen? Heb je gezien wat er daar rondloopt bij City? Als Liverpool een match verliest komt iedereen hier lullen dat een middenveld met Hendo en Milner niks is maar als ze winnen zijn ze gewoon goed genoeg? Het gaat hier om de breedte. Als Leeds promoveert gaat Milner hoogstwaarschijnlijk terug naar daar. Lallana gaat ook vertrekken denk ik. Dan heb je Gini, Keita, en Hendo en Fabinho. Dat is niet genoeg. Dan heb ik liever nog een topper als Rabiot erbij en een goede 10.

15 maart 2019 om 06:09

Ja daar heb je een goed punt, het is ook zeker in de breedte juist waar Liverpool nog in moet groeien, alhoewel het er echt beter op staat dan jaren terug. Rabiot er bij is natuurlijk wel een goede zaak, vind het alleen maar belangrijker om een creatiever speler te hebben. Dat de 3 voorin creatief zijn weten we, maar in bepaalde wedstrijden heb je een steekbal vanuit het middenveld nodig en dat geeft geen van Liverpool's middenvelders en ik denk ook niet dat Shaqiri die positie zomaar kan invullen.

Prima besluit van PSG. Ajax doet het ook al jaren zo. Zo stuur je een signaal naar elke speler van je club en ook in de toekomst. Verleng je contract of maak geen deel meer uit van de plannen. Als je deze jongen toch laat mee spelen laat je de spelers de baas zijn. Ik ben het hier 100% met PSG eens. Wil je mee spelen? Verleng dan met een jaartje. Zo niet? Dan kom je niet meer in de plannen voor, krachtig en duidelijk besluit van PSG!

14 maart 2019 om 21:59

Anky-Zuid. Dat is echt onzin. Als hij niet wil verlengen is dat zijn eigen keuze. Er zijn gelukkig nog wel verstandige clubs die er anders over (moeten) denken. Je probeert een speler met chantage te bewerken??? Hier kan je weer duidelijk zien dat geld altijd denkt te winnen.

14 maart 2019 om 22:05

PSG denkt nooit dat geld wint. PSG speelt het veel erger dan dit. PSG weigerde zelfs Rabiot te verkopen, ondanks z'n 1 jaar contract, terwijl ze bij een verkoop tenminste nog een transfersom kunnen verdienen. PSG heeft het geld namelijk niet nodig en dus kont dat neer op dit soort vieze spelletjes.

14 maart 2019 om 23:15

Laten we eerlijk zijn. We weten allebei niet wat er achter de schermen speelt. Ik wil hier wel bij zeggen dat je eigen moeder als zaakwaarnemer niet vaak een slim besluit is net als je vrouw als zaakwaarnemer aanstellen (icardi). Ik ken alleen de feiten. Hij wil niet verlengen dus zit hij op de bank. De rest is speculeren. Zit rabiot fout? Ik weet het niet. Zit PSG fout? Ik weet het niet. Ik zeg alleen dat ik het met de feiten die ik heb het een verstandige beslissing vind van PSG!

14 maart 2019 om 23:18

Ja, net als Rabiot die met zijn volle verstand een mega miljoenen contact tekende. Deze discussie hebben we ook al een aantal keer bijna Ajax gehad. Jij bent het er niet mee eens. Ik wel, maar feit blijft dat we beiden niet weten hoe PSG met rabiot omgaat en andersom!

15 maart 2019 om 07:42

Anky-Zuid. Dat megacontract heeft hij gewoon aangeboden gekregen. Stond er in dat megacontract ook dat hij er niet uit mocht lopen? Of dat hij verplicht moest bijtekenen? Voor dat megacontract heeft hij ( en nog steeds ) zijn werk toch gedaan? Het gaat toch om het opstellen van je sterkste team?

15 maart 2019 om 09:16

Hij tekent een contract voor x aantal jaar, dat betekent dat hij afspreekt zich voor x aantal jaar zich in te zetten voor de onderneming en dat de situatie tussentijds of daarna opnieuw bekeken dient te worden/ verlengd. In de voetbalwereld leeft het idee dat dit de normaalste zaak van de wereld van de wereld is, maar eigenlijk is het natuurlijk bizar dat een werkgever op deze manier probeert af te dwingen dat je maar bijtekent. Daarnaast ken ik weinig mensen op deze aardbol die het beter met mij voor hebben dan mijn moeder en volgens mij wil je juist dat de mensen die het beste met je voorhebben jouw zaken waarnemen...

15 maart 2019 om 09:47

Anky, het is toch gewoon een vorm van chantage? Bovendien zit Rabiot niet eens meer bij de selectie! En, Ajax als vb: Ajax moe(s)t het van uitgaande transfers hebben. Bij PSG lijkt het gewoon een ego-dingetje. Ook dat Rabiot uitging na het verlies in de CL. Hij speelt niet meer, traint verplicht bij de jeugd, maar wel schorsen. Komt wat kinderachtig over allemaal. Net als de reactie vd voorzitter na het verlies tegen ManU. Ook kinderachtig. Tuchel deed het dan wel weer veel netter. Daar heb ik meer respect voor.

15 maart 2019 om 11:30

Stond er in dat mega contract dat hij perse moest voetballen? Kom op zeg dit kan je beide kanten op zeggen. Lekker makkelijk zo.

14 maart 2019 om 22:01

Zou PSG denk je dan ook zoiets doen bij Mbappe als hij in 2021 z'n 1 jaar contract weigert te verlengen? Dan komt PSG er moeilijker vanaf dan Rabiot hoor. Bovendien weigert PSG elke speler hoe dan ook te verkopen en dat vind ik belachelijk als je toch van plan bent de desbetreffende speler niet meer te gebruiken bij een 1 jaar contract. Bij verkoop verdien je nog tenmiste iets aan speler, terwijl dat niet het geval is als je de speler strikt aan het contract houdt, wat PSG nu doet.

14 maart 2019 om 22:13

Contract van Mbappe loopt pas in 2022 af en nee, zij zullen Mbappe echt niet uit de selectie zetten. PSG was afgelopen zomer nog in onderhandeling met Rabiot om een nieuw contract. Rabiot wilde echter 10 miljoen euro per jaar verdienen en dat was PSG te gortig. Ze dachten hem nog wel van gedachten te kunnen brengen, maar dit bleek niet zo. De zomer was inmiddels voorbij en Rabiot stevende af op een transfervrij vertrek. Daarna hebben ze hem op de bank gezet.

Bij Mbappe gaan ze wel eerder conclusies trekken denk ik zo.

15 maart 2019 om 09:41

Marc, je zegt: "Contract van Mbappe loopt pas in 2022 af". Dat is precies wat Zermatt ook zegt dus: "Zou PSG denk je dan ook zoiets doen bij Mbappe als hij in 2021 z'n 1 jaar contract weigert te verlengen". Als ie in 2022 afloopt, heeft ie in 2021 nog een contract voor een jaar.

14 maart 2019 om 22:01

Dat slaat nergens op en neigt meer naar chantage. Bedoel hij tekent tot een bepaalde tijd, dan is hij daar beschikbaar voor. Maar als je niet verlengd wordt je opeens uit de selectie gehaald en alles. Slaat toch nergens op. Hij stelt zich beschikbaar totdat zijn contract verlopen is dus hij heeft niks verkeerd gedaan. Het is meer triest dat de club zich zo opstelt omdat hij niet verlengd. Nou wellicht wil hij gewoon verder straks of eist meer en als de club dat niet wil geven dan is hij vrij om te kiezen om niet te verlengen. Dat de club dan zo reageert is erg laag en getuigd van zwakte.

14 maart 2019 om 22:10

Volledig mee eens en bovendien ook een nutteloos standpunt van Anky-Zuid. PSG doet zulke chantage praktijken alleen bij spelers die niet de absolute ster zijn van het team. Bij een Mbappe of Neymar zouden ze dit nooit doen en voorzitter van PSG zei eerder nog dat als je weg wilt, dat je dsn je contract zal moeten uitdienen. Nu doet Rabiot dat, is het weer niet goed.

14 maart 2019 om 22:04

Mooi signaal, dit sleept al 2-3 jaar aan of zo?

Ook al heeft Rabiot het recht om het zo te spelen heeft zijn moeder voor veel onnodige problemen gezorgd. Ik zou als club geen zin in haar hebben omdat je dan altijd shit krijgt door/met zijn moeder. Neem daar afscheid van en geen probleem.

14 maart 2019 om 22:19

Dat is een besluit van de club. Daar kun je wat vinden. Maar als die jongen niet meer in de selectie zit moet je niet op je achterste benen gaan staan als hij een drankje in een discotheek doet. Dat is gewoon hypocriet.

14 maart 2019 om 23:16

Nou ik ben Ajacied, maar vind deze dictator regels maar niks. Ze verplichten je om een contract te tekenen, waarbij je ze geen keuze toelaten. Mooi is dat!!! Psg heeft geen geld nodig. Dat is er in overvloed. Dus dit is gewoon het toppunt van pesten. Ieder ander club had allang eieren voor hun geld geld gekozen om er nog wat aan te verdienen. Mag die club zelf totaal niet, dus ben blij dat ze eruit geknikkerd zijn in de laatste minuten 😂. En Rabiot blijkbaar ook. In principe weer een 'n hoeveelheid miljoenen verspilt dit jaar. Want de Lique 1 word nu toch ook een beetje ééntonig elk jaar weer. Maar voor je droom beker kan je niet eens 'n keertje de finale bereiken.

14 maart 2019 om 23:25

Bij Ajax vind ik dat ook zo triest toen ze met dat statement naar buiten kwamen 'teken je niet bij dan zit je op de bank of tribune''. Je stelt als coach de beste speler/team op en probeert om kampioen te worden. Ook al besluit die speler te vertrekken, so be it, dat is het spelletje. Jij biedt hem een contract aan, hij tekent, het loopt af, hij wilt niet verlengen omdat je niet aan zijn voorwaarden voldoet, geen probleem en klaar. Dat expres banken moet niet.

En dan zie je hoe triest een club te werk gaat. Vanaf de winter laten banken zodat hij niet meer speelt, niet meer fit is/kan zijn, de potentiele club minder interesse heeft, ... Daar heb ik 0,0 respect voor. En dan stellen ze iemand op voor de toekomst (logisch maar ook niet echt wanneer ja kampioen wilt worden).

14 maart 2019 om 23:52

Kampioen is psg toch allang, dan kan je beter Nkunku laten spelen voor ontwikkeling.

16 maart 2019 om 08:31

Volkomen met je eens. Medw daarom is psg ook een club die ik nooit een warm hart zal toedragen. Of maar ook iets zal gunnen. Op bepaalde vlakken heb ik 't idee dat ze spelers misgunnen. Ze mogen en willen iedereen aantrekken, maar om te vertrekken ho maar. Belachelijk is dat.

15 maart 2019 om 09:19

Ben het er niet mee eens, gun die jongen gewoon zijn speeltijd en gebruik hem als hij nodig is. Zie Ramsey bij Arsenal, die jongen geeft in zijn laatste maanden alles voor de club.

Ben ik de enige die hem niet geweldig vindt? Ik volg PSG niet op de voet maar als ik wel een wedstrijd kijk vind ik hem vaak het spel vertragen en hij zou heus wel kunnen voetballen maar vind hem er niet echt boven uit steken ofzo. Vind hem meer een type Khedira, loopt er vaak bij als een kip zonder kop maar Khedira pikt nog wel eens een doelpunt mee.

14 maart 2019 om 22:45

Nee, als je hem geweldig zou vinden zou je in een buitencategorie zitten. Het verhaal achter deze jongen is een aanrader, zou in feite de Gerrard van PSG worden maar hebben daarin gefaald dankzij zijn moeder. Ook bij het Franse nationale elftal is hij klaar.

14 maart 2019 om 22:57

Wat is zijn verhaal dan achter deze jongen? Ik lees verder alleen dat hij weigert te verlengen en meer niet. Ook met artikelen uit het verleden. Kan je meer over hem vertellen?

14 maart 2019 om 23:58

Er is altijd wel iets met Rabiot. Bij het Franse elftal was hij boos dat hij op de reservelijst stond en wilde eraf gehaald worden. dus zijn carriere is ook wel over daar

Hij heeft trouwens eerder gedreigd te vertrekken om vervolgens weer te tekenen.

15 maart 2019 om 01:37

Het staat op de reddit soccer, maar ik kan het kort samenvatten voor je:

Rabiot wou vertrekken omdat hij niet genoeg speeltijd kreeg, dus besloot de club Matuidi te verkopen met het als oog op de toekomst dat hij meer speeltijd zou krijgen als hij zijn contract verlengde. Vervolgens ging Motta wat minder spelen en probeerde Emery hem uit als verdedigende middenvelder, met succes maar toch wou meneertje daar niet spelen en om dit nog te verergeren stond zijn zaakwaarnemer (mama) volledig achter hem.

Ook gedurende het laatste seizoen van Emery wou hij box-to-box spelen, maar Emery weigerde deze wens wat resulteerde dat hij ging klagen bij Nasser en Antero Enrique, toevallig daarna speelde hij nooit meer als verdedigende middenvelder.

En zo gaat de lijst van fratsen door.

Waarschijnlijk gekke vraag, maar is dit niks voor PSV of Ajax.
Salaris zou wel een probleem worden.

Rabiot zou de perfecte versterking zijn op het middenveld van Real. Zou een uitstekende competitor kunnen zijn voor Toni Kroos, die laatste tijd mentaliteitsproblemen heeft. Bovendien zou Rabiot ongetwijfeld 100% geven voor zijn ultieme idool Zizou.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

14 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren