Van der Sar: ‘Of Marc een gesprek heeft gehad? Dat zou kunnen’

Zondag, 10 maart 2019 om

Edwin van der Sar verwacht dat Marc Overmars komende zomer niet vertrekt bij Ajax. De directeur spelersbeleid werd de afgelopen maanden veelvuldig in verband gebracht met Arsenal. Van der Sar laat zondagavond bij Studio Voetbal in het midden of zijn collega een gesprek heeft gehad met de clubleiding van the Gunners, maar zegt het te begrijpen als Overmars een onderhoud heeft gepleegd met de club uit de Premier League. “Praten staat vrij”, aldus Van der Sar.

Overmars zou volgens de Engelse tabloids in beeld zijn bij Arsenal om de rol van technisch directeur te bekleden. Van der Sar verwacht dat de oud-voetballer Ajax niet zal verlaten. “Marc is happy hier”, aldus de algemeen directeur. “Of hij een gesprek heeft gehad? Dat zou kunnen. Praten staat vrij. Maar ik weet dat Marc een commitment aan Ajax heeft. Marc en ik, en de rest van de clubleiding, willen de club omhoog brengen. De club heeft ons namelijk heel veel gebracht.”

Van der Sar denkt dat Monchi de grote favoriet is om bij Arsenal aan de slag te gaan. “Één en één is twee, lijkt me met Unai Emery bij Arsenal”, aldus de oud-doelman, doelend op de eerdere samenwerking tussen Monchi en Emery bij Sevilla. Monchi was sinds 2017 werkzaam bij AS Roma, maar liet zijn contract aldaar afgelopen vrijdag ontbinden nadat Eusebio Di Francesco werd ontslagen. “Ik weet van Marc dat hij Ajax heel hoog heeft zitten, ook vanwege de manier waarop hij bij ons kan werken. Het is heel belangrijk dat hij behouden blijft voor Ajax.”

Van der Sar benadrukte meermaals dat hij met Ajax structureel bij de top twintig clubs van Europa wil behoren. De directeur beseft dat het om die reden ook belangrijk is om de huidige selectie grotendeels bij elkaar te houden. “Dat zal met een zak geld en uitdagingen te maken hebben. We willen bij de top twintig horen en daar zijn stappen voor nodig. We willen structureel aanhaken, dus dat betekent dat we naar de halve finale en finale van de Europa League willen, en overwinteren in de Champions League. Als er spelers vertrekken, moeten we zorgen dat we spelers aantrekken die minimaal gelijkwaardig zijn, maar het liefst houd ik ze.”


Poll

Verwacht jij dat Marc Overmars naar Arsenal vertrekt?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Over paar jaar zal Marc Overmars weleens weg kunnen gaan, maar nu is er totaal geen reden voor.

Overmars zal wel nog een jaar blijven. Hij heeft het erg goed gedaan en is niet klaar met bouwen. Op de foto ziet hij er ook gelukkig en gezond uit.

11 maart 2019 om 00:41

Mag van mij zeker nog een paar jaar blijven! Ziet er meer dan gezond uit lekker welvaartsbuikje...

11 maart 2019 om 07:26

Waarom zou hij naar Arsenal willen? Is geen duidelijke stap omhoog imo. Hier kan hij nu echt serieus gaan bouwen.

11 maart 2019 om 14:00

Bovendien heeft hij bij Arsenal met Kroenke te maken die vrijwel elk plan van de TD afwijst omdat het te duur is, de reden dat de laatste TD daar ook weg is gegaan

Het verbaastte me hoe eloquent van der Sar sprak vanavond. Van gehakkel en stopwoordjesgebruik(5x inderdaad per zin) was geen spraken meer. Er kwam alleen nauwelijks nieuws uit zijn mond en Studio Voetbal was zoals altijd supersaai; behalve op het laatst, toen hij Dom zei tegen Tom. Ik kom nog steeds niet bij van het lachen.

10 maart 2019 om 23:41

Ja dat vond ik ook, vond juist wel dat hij duidelijk was met de doelen die Ajax heeft

Weet iemand precies wat nu de top 20 clubs van EU zijn?

11 maart 2019 om 00:08

Hij bedoelt vast de laatste 16 CL en de halve finalisten Europa cup.

11 maart 2019 om 00:11

Dat zijn de eerste twintig van de club coëfficiënten lijst. De nummer twintig is Villareal, op dat plekje zit Ajax (nu de nummer 22) dus te azen.

11 maart 2019 om 00:23

Top thanks

11 maart 2019 om 12:50

Gek he, Villareal is nu nog de nummer 20 van de Uefa ranking lijst maar moet serieus oppassen dat ze niet degraderen uit La Liga. Die spelen voorlopig geen Europees meer met een beetje geluk. Ook nummer 23 Schalke zit in zwaar weer in eigen land, ook die zullen volgend jaar geen Europees gaan spelen. Ajax is dus vooral met Dynamo Kiev (nummer 21) in strijd om die top-20 plaats.

Overmars levert goed werk... op een paar na maar dat heb je altijd

11 maart 2019 om 00:20

Het mooie is dat op die paar waar jij op doelt, niet/nauwelijks verlies op wordt geleden.

Misschien nog wel de belangrijkste buiten de spelers. Deze man heeft zo veel goed werk verricht. Spelers gaan voor geld weg en er wrod echt geld uit gegeven aan versterkingen met de durf om te inversteren in grote talenten.
Dit Ajax is echt het beste team in 15 jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
244 fans
48 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord maakt meer kans door vertrouwen in bekende van Van der Sar’

AZ is voorbereid op een eventueel vertrek van Robert Eenhoorn. De algemeen directeur staat in de belangstelling van Feyenoord nadat Jan de Jong heeft aangekondigd te zullen vertrekken bij de Rotterdamse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Mocht Atlético Madrid er niet in slagen om James Rodriguez te halen, dan wordt de aandacht verlegt naar Christian Eriksen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren