‘Of Frenkie de ballen van Messi krijgt of van Schöne scheelt wel effe’

Zaterdag, 23 februari 2019 om

Lasse Schöne is bezig aan zijn zevende seizoen in het shirt van Ajax. De Deen werd in 2012 transfervrij overgenomen van NEC en waar velen hem zagen als een versterking voor in de breedte, mag hij zich al jarenlang een vaste waarde noemen bij de huidige nummer twee van de Eredivisie. Toch wordt Schöne gezien als een speler die tekort komt in de absolute topwedstrijden. Tegen Real Madrid liet hij zien dat hij ook in een topduel mee kan op het hoge niveau.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door robert41)

Ik snapte de titel niet, totdat ik besefte dat hij het gewoon over (voet)ballen heeft.

Met dien verstande dat je de ballen van Messi moet verdienen. Van shone krijg je ze te pas en te onpas ik ben gelukkig btje opgelucht na het duel tegen Madrid. Frenkie speelde weer met zelfvertrouwen, maar speelde genoeg ballen breed. Maar het is niet meer zo dramatisch als weken ervoor.

De vraag is kan Frenkie de ballen aan Messi geven, of wordt Frenkie de Lasse Schone van Barcelona

23 februari 2019 om 10:42

Jaar in jaar uit merendeel in de basis staan? Mag het hopen voor Frenkie.

23 februari 2019 om 15:14

Dan is hij voor de komende 6 jaar verzekerd van wedstrijden.

Ik ben zeer benieuwd wat de rol van el Frenkie wordt bij Barca, en hoe hij zich ontwikkelt. Wel leuk weer een Nederlandse veldspeler bij de Spaanse top!

Frenkie is niet eens de beste speler van ajax...dat is ziyech!

23 februari 2019 om 10:53

De Jong heeft wel meer potentie.

23 februari 2019 om 11:06

De beste speler van Ajax is de Ligt. En niemand anders. Was ook een van de weinige die wel nog enigzins overeind bleef tegen Feyenoord. Verdedigers worden nou eenmaal anders beoordeeld, zodra die een fout maken ligt de focus er vol op. Niet voor niets roepen veel mensen bij fouten van aanvallers die counters inleiden, ja had de verdediging maar in moeten grijpen. Terwijl bij een foute pass van een verdediger die een counter in leidt, je mag daar geen risico nemen.. Schone zelf moet echt minder praatjes hebben. Met zijn ik ben een snelle denker. Alles is langzaam aan hem. Niet alleen fysiek ook handelingssnelheid, kan je nog zo snel denken, je hebt er niets aan. Onder druk breekt hij gelijk omdat hij simpelweg te lang nodig heeft.

23 februari 2019 om 11:18

@ninjakai

Quote: "niet alleen fysiek ook handelingssnelheid, kan je nog zo snel denken, je hebt er niets aan. Onder druk breekt hij gelijk omdat hij simpelweg te lang nodig heeft".

Is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Schone legt gewoon minder risico in zijn spel, dat heeft niets te maken met handelingssnelheid. Zyech geeft de ballen direct waar Schone eerst goed om zich heen kijkt. Het gevolg is dat Schone weinig balverlies leidt en Zyech heel veel. Schone krijgt het verwijt dat hij niet snel genoeg handelt en Zyech dat hij dat te snel doet. Het is met andere woorden nooit goed.

23 februari 2019 om 12:19

Nou dacht het niet. Ziyech was de enige speler waarbij ik dacht: "k*t hij heeft de bal". De ligt was nergens te bekennen bij meerdere doelpunten, terwijl ze in het centrum gemaakt werden. Hielp ook niet dat die nieuweling steeds het centrum verliet, maar De ligt als CV en aanvoerder was dramatisch in de Klassieker. Verder mag je hem natuurlijk de beste Ajax speler vinden. Hij is ook heel goed.

23 februari 2019 om 13:02

@ninjakai

samen met Ziyech natuurlijk. De Ligt en hij zijn imo veruit de beste spelers van dit Ajax. daarna vind ik Tadic, Tagliafico en Neres de spelers die de meeste indruk maken

23 februari 2019 om 11:32

Dus? Daar gaat het artikel toch niet over?

23 februari 2019 om 13:05

Dat is gewoon alleen maar een mening. En een mening die ik niet deel. Overigens delen de meeste clubs jou mening ook niet. Of waarom is de interesse in De Jong en De Ligt zo veel groter dan die voor Ziyech? Ziyech kan echt mooie voetballen, alleen neemt hij veel te vaak te veel risico. Dat is ook de rede waarom topclubs niet voor Ziyech kiezen!

23 februari 2019 om 13:56

Ziyech is een mooiweer voetballer. Frenkie is veel completer en van veel meer waarde voor het elftal.

23 februari 2019 om 16:34

@atleticofc

daar ben ik het totaal niet mee eens. ik vind Ziyech veel completer en van veel grotere invloed op het spel van Ajax.

in veel van de grote wedstrijden staat Ziyech vaak op waar Frenkie De Jong dan vaak totaal onzichtbaar is. tegen Frankrijk was hij geweldig maar tegen Duitsland, Benfica, Bayern en Real Madrid vond ik hem niet denderend spelen. Ziyech was ook minder tegen Real Madrid maar tegen Benfica en Bayern was hij top

wie weet dat Frenkie De Jong over een paar jaar net zo goed is als Ziyech maar momenteel vind ik die laatste echt de veel betere voetballer

Zou frenkie een clausule hebben waarbij hij max. 2 keer per week speelt? Dan rendeert hij ook beter

23 februari 2019 om 13:47

Twee keer per week speelt elke ploeg die competitie en europees speelt, zo nu en dan een bekerwedstrijdje, of duurt een week in uw boekje van zondag tot en met zondag?

Schöne onderschat zichzelf...

23 februari 2019 om 12:32

Onderschat zichzelf? Leg eens uit?

23 februari 2019 om 14:29

De uitleg is

Schone prima speler voor Heerenveen of Utrecht . Mischien wel Feyenoord ,

Schone prima speler voor Heerenveen of Utrecht . Mischien wel Feyenoord ,

23 februari 2019 om 17:14

Ja... als je een prima speler bent voor Ajax heb je een grote kans dat je een prima speler bent voor dat soort clubjes ja...

een beetje een rare vergelijking. Frenkie De Jong is een controleur dus die zal meer ballen krijgen van zijn mede middenvelders dan van Messi, tenzij die laatste veel ballen gaat terug spelen

23 februari 2019 om 13:26

Was denk ik meer met een knipoog gezegd door Schone dan dat hij het echt meende. Of denk je nu echt zelf dat hij denkt dat Messi als die ballen zou terug leggen

23 februari 2019 om 17:18

Ja je kunt overal wel serieus op ingaan maar ik mag toch aannemen dat je begrijpt dat ie dit met een knipoog zegt?

Ik ben benieuwd of Frenkie wel in de basis gaat komen bij Barcelona. Een middenveld met Alena, Busquets en Arthur zou waarschijnlijk ook erg goed liggen bij de fans. Dan zal Frenkie zich eerst als reserve moeten bewijzen.

23 februari 2019 om 16:30

@jonkmans

als hij zo speelt als tegen Frankrijk wel maar als hij zo voetbalt zoals na de winterstop dan heb ik er een hard hoofd in

23 februari 2019 om 17:57

Hij zal constanter moeten worden en zich verder moeten doorontwikkelen als hij een vaste basisplek daar wilt krijgen.

Lasse Schöne heeft mij in de afgelopen jaren echt positief verrast. Ik had gezien zijn kwaliteiten nooit gedacht dat hij het zover zou schoppen bij Ajax. Maar hij heeft het ook wel verdiend. Het is een speler die er altijd staat als je hem nodig hebt en gaat volop in de strijd. Dit soort spelers heb je ook nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

272 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren