Ronald Waterreus: ‘Alleen dan kan hij eerste keeper van PSV worden’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Lars Unnerstall behoort de laatste weken tot de betere keepers van de Eredivisie. Hoewel VVV-Venlo in het nieuwe kalenderjaar nog niet de nul heeft gehouden en zowel Ajax (6-0) als AZ (3-0) met ruime cijfers van het team van Maurice Steijn won, viel de Duitse doelman met diverse goede reddingen op. Unnerstall is officieel eigendom van PSV, dat de doelman op huurbasis in Venlo heeft gestald.

Unnerstall maakte vorig jaar zomer transfervrij de overstap van VVV naar PSV, voor drie seizoenen. Onderdeel van de transfer was het tijdelijke verblijf van de 28-jarige Duitser in 2018/19 in Venlo, waarna hij zich komende zomer weer in Eindhoven meldt. Daar maakt hij in de optiek van Ronald Waterreus weinig kans op een basisplaats. “Unnerstall maakt nauwelijks kans om Zoet te vervangen”, verzekert de oud-doelman in de Limburger. “Alleen als Zoet weggaat, dan kan hij eerste keeper worden bij PSV.”

“Unnerstall heeft een heel groot aandeel in een stabiel VVV en hij heeft zijn transfer naar PSV verdiend, maar Zoet verslaan? Geen kans.” John Roox denkt echter dat Unnerstall, die een verleden bij Fortuna Düsseldorf, het Zwitserse FC Aarau en Schalke 04 heeft, wel degelijke een kans maakt. Hij werkt als keeperstrainer van VVV nauw samen met de Duitser. “Lars kan absoluut Zoet verslaan. Hij dwingt ontzag af, alleen al door de manier waarop hij in het doel staat. Lars heeft uitstraling. Nadeel voor hem is dat hij nog is gehaald door Phillip Cocu, maar nu is Mark van Bommel daar trainer.”

“Ik geloof niet dat die twee al gesproken hebben, dus zal het aan komen op het begin van het seizoen.” Goed presteren in de voorbereiding op komend seizoen is dan ook het devies van Roox, die in bijna vijfhonderd duels het doel van VVV verdedigde. “Als Zoet blijft en beide keepers op nul beginnen, dan komt het op de oefenduels in de voorbereiding aan.”


Poll

Denk jij dat Jeroen Zoet komend seizoen nog voor PSV keept?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door joentje)

“als Zoet blijft en beide keepers op nul beginnen, dan komt het op de oefenduels in de voorbereiding aan.” Dat denk ik niet. Dan blijft Zoet eerste keeper en mocht Unnerstall geen tweede viool willen spelen, zal hij weer verhuurd worden (of eventueel verkocht).

Ik moet het nog maar zien hoor. Zoet is een alles of niets keeper. Vaak is het alles, maar soms ook niets. Dat is iets wat een keeper bij een topclub (voor eredivisie begrippen) niet kan gebruiken. Understaller komt op mij een stuk stabieler over, maar keepen bij VVV is natuurlijk heel iets anders dan bij PSV. Maar om nu te zeggen dat Zoet sowieso de concurrentiestrijd gaat winnen, gaat mij tever.

22 februari 2019 om 08:39

"maar om nu te zeggen dat Zoet sowieso de concurrentiestrijd gaat winnen, gaat mij tever."

Zoet is al bijna zes jaar eerste keeper van PSV en staat binnen de club al jaren niet meer ter discussie. Unnerstall is een keeper die het leuk doet bij VVV en die daarvoor drie jaar op de bank zat bij een middenmoter in de 2e Bundesliga. Lijkt me toch een vrij duidelijke zaak.

22 februari 2019 om 08:49

Ja en dat was vermeer ook bij Ajax en uiteindelijk mocht die toch op de bank plaatsnemen. En al jaren niet meer ter discussie is ook niet zo moeilijk als je geen fatsoenlijke 2e keepers haalt en uit de jeugd in de tussentijd er ook niks doorstroomt. Pasveer, Room, Jurius is uiteindelijk gewoon allemaal middelmaat. Van Bommel is geen coach die op sentiment kiest voor spelers, en als understaller gewoon beter keept dan zoet in de voorbereiding, zie ik niet in waarom Zoet dan op goal blijft staan?

22 februari 2019 om 09:04

"ja en dat was vermeer ook bij Ajax en uiteindelijk mocht die toch op de bank plaatsnemen."

Vermeer is maar iets meer dan twee jaar eerste keeper geweest van Ajax en was nooit helemaal onomstreden. Bovendien werd hij gepasseerd door Cillessen en da's toch andere koek dan Unnerstall.

"en al jaren niet meer ter discussie is ook niet zo moeilijk als je geen fatsoenlijke 2e keepers haalt en uit de jeugd in de tussentijd er ook niks doorstroomt."

Met "niet ter discussie staan" bedoel ik dat je eigenlijk ook nooit hoort dat er een betere keeper gehaald zou moeten worden. En dat was in de tijd van Isaksson en Waterman toch wel anders.

22 februari 2019 om 11:00

"unnerstall is een keeper die het leuk doet bij VVV en die daarvoor drie jaar op de bank zat bij een middenmoter in de 2e Bundesliga."

Wat een raar argument. Dus omdat hij ooit ergens bank heeft gezeten is het een duidelijke zaak?
Hij zat mede dankzij Neuer in die tijd op de bank bij Schalke. En inderdaad hij heeft niet altijd basis gestaan, ook daarna niet bij Fortuna Dusseldorf.
Ik ben alleen niet met je eens dat door zijn verleden de toekomst al duidelijk moet zijn.

22 februari 2019 om 08:43

Niet mee eens. Ik vind Zoet juist heel stabiel overkomen. Het grote probleem bij hem vind ik juist dat hij altijd een 6 of een 7 keept, maar nauwelijks een 9. Zoet is een prima clubkeeper voor PSV en wanneer hij blijft verwacht ik ook dat hij eerste keeper blijft. Als hij vertrekt in de zomer hoop ik dat Unnerstall de kans krijgt bij Psv, die doet het ontzettend goed bij Vvv.

22 februari 2019 om 09:22

Zoet is inderdaad een prima doelman voor PSV. Als ik PSV was zou ik hem proberen te houden. Verwacht ook niet dat dat onmogelijk is

22 februari 2019 om 12:12

Een alles of niets keeper serieus? Zoet is echt compleet het tegenovergestelde. Altijd heel degelijk, maar heeft nooit echt uitzonderlijke reddingen, zoals Onana dat bijvoorbeeld wel heeft.

Als ik Zoet was zou ik niet te kieskeurig zijn als er een club langskomt voor hem. Want volgend jaar is hij gewoon 2de keeper hoor. Elk schot buiten de 16 gaat er in bij hem. En waar ik me helemaal aan irriteer is als je snelle spelers als lozano en bergwijn heb dat hij het nooit aandurft om ze diep te sturen.

22 februari 2019 om 08:52

"elk schot buiten de 16 gaat er in bij hem."

Toch knap dan dat hij in de complete eerste seizoenshelft maar 8 keer gepasseerd is.

22 februari 2019 om 09:03

Dat is inderdaad verschrikkelijk nooit zal die het spel even snel hervatten. Zoet is een prima keeper voor PSV en ik ben het niet eens dat die alles buiten de 16 doorlaat, hij maakt zelden grote fouten. Toch als je Unnerstal in sommige wedstrijden bezig ziet dan raak je ook wel onder de indruk meer dan van Zoet nog misschien.

22 februari 2019 om 09:18

Afgelopen weekend die eerste tegen Heerenveen, dit soort blunders maken echt goede keepers niet. Hij heeft mij te vaak van dit soort momenten. Ben op 1 of andere manier nooit helemaal van hem overtuigd!

Gaat nooit gebeuren maar ik had hem graag als vervanger van Onana gezien. Vind dit echt een prima zet van PSV om hem zo vroeg vast te leggen. Prima keeper.

22 februari 2019 om 09:19

Als vervanger van Onana, psv supporter?

22 februari 2019 om 12:35

Dat hij bij VVV speelt zegt mij weinig. Dit zou gewoon een prima versterking zijn wanneer Onana vertrekt.

22 februari 2019 om 17:33

Ik ben het eens met Dr.mario. Ik volg VVV op de voet (club uit de regio), en ik heb ook echt gehoopt dat Ajax hem aan zou trekken als reserve doelman/opvolger van Onana. Unnerstall is echt wel een hele goede keeper!

Wil niet op voorhand zeggen dat ik hem beter vind dan Zoet. Maar PSV verkeert wel in een goede positie natuurlijk, als Zoet vertrekt kan deze man het zo overnemen.

Ik denk eerlijk gezegd dat Psv, wanneer Zoet weggaat, een nieuwe keeper haalt. Als hij uit Nederland komt zal het of een talent zijn, of bijvoorbeeld een Padt of Bizot als een soort tussenoplossing. Ik vind Unnerstahl niet goed genoeg voor Psv.

22 februari 2019 om 11:22

Ik vind Unnerstall momenteel toch een stuk beter overkomen dan Padt of Bizot. Ik sluit inderdaad niet uit dat PSV alsnog op zoek gaat naar een nieuwe doelmand, maar indien ze dat van plan zijn lijkt het me niet dat ze deze binnen de Eredivisie halen.

22 februari 2019 om 12:02

Nee ik denk ook niet dat ze binnen de Eredivisie zoeken, maar als ze nog niet iets vinden, zouden die twee een soort tussenoplossing voor een jaar kunnen zijn.

Mark houdt van Duitsers dus laten we spreken over een goed huwelijk. PSV heeft afgelopen jaar bewust met 1 jaar verlengd omdat ze Zoet uiteindelijk een transfer gunnen en zodat ze nog wat extra geld kunnen ontvangen. Zoet kon naar Italië en Engeland maar voor beide partijen zal t een win win opleveren komende zomer.

Ik ben enorm fan van Unnerstall, vind de eerste zin van het artikel dan ook niet terecht. " Lars Unnerstall behoort de laatste weken tot de betere keepers van de Eredivisie.", m.i. behoort hij hier sinds zijn komst al toe. Zoet, Onana, en Unnerstall vormen wat mij betreft de top. Padt, nu weer in vorm, mag daar ook bij, maar die had als enige echt een flinke dip dit seizoen.

Ik zal nooit Zoet afvallen, want wat is hij met zijn degelijkheid (en af en toe een topwedstrijd) een verademing gebleken na de slappe-vaatdoek-twijfelaar Isaksson, en de (verklaarbaar, maar toch) te bange Tyton. Maar zo'n giant als Unnerstall in het doel lijkt me heerlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren