Georginio Wijnaldum legt uit: ‘Hij schreef een column die mij raakte’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

De 75e verjaardag van Willem van Hanegem werd donderdagavond gevierd met een groot feest in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, een initiatief van het Algemeen Dagblad. Georginio Wijnaldum kwam speciaal voor de oud-voetballer vanuit Liverpool overgevlogen om erbij te zijn; een verrassing voor de Kromme. De Oranje-international onthulde waarom Van Hanegem zo belangrijk voor hem was én is in zijn loopbaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door stua)

Zulke teksten zijn echt hartverwarmend. Een fijne verjaardag gewenst, Willem!

Natuurlijk altijd leuk om te lezen dat een Nederlandse voetbalgigant als Van Hanegem vier generaties later nog steeds jongens weet te raken, maar de voetbalwereld is nou eenmaal hard en als er sprake is van massale kritiek, is er gewoon iets totaal niet goed bij een speler.

Voetballers hebben tegenwoordig naar mijn mening veel te veel aandacht en lof nodig, terwijl (naar mijn mening) voetballers vroeger over het algemeen mentaal harder waren. Social media zal daar vast een rol in spelen, maar dit soort "gemekker" komt bij mij niet goed binnen.

Wijnaldum doet het momenteel fantastisch bij zowel Liverpool als Oranje en dat is erg knap, maar ook Wijnaldum komt al uit een generatie spelers waarbij (naar mijn mening) het vertrouwen gepamperd moet worden. Ik kijk liever naar jongens als Robben die zichzelf blijven pushen en juist sterker worden van kritiek in plaats van dat eeuwige geslijm van zaakwaarnemers, media enzovoort.

22 februari 2019 om 04:19

Wijnaldum is toch ook betere geworden van/ondanks die kritiek? Hij geeft alleen aan dat hij er niets mee kon en wel iets had aan de opbouwende kritiek van Willem.

Spelers van vroegere generaties hebben nooit te maken gehad met de massale kritiek en aandacht van tegenwoordig.

22 februari 2019 om 08:16

Aldus iemand die nog nooit op een hoog niveau heeft gespeeld... De aandacht die de huidige generatie krijgt is niet te vergelijken met de generatie van Van Hanegem. Het simpele feit dat er bij de generatie van Van Hanegem vier miljard mensen op de aarde rondliepen terwijl we er nu 7 miljard hebben, betekent bijna definitie al dat er veel aandacht is voor voetballers van nu.

22 februari 2019 om 09:11

Wat versta jij onder opbouwende kritiek? En dan doel ik op kritiek waar een speler oprecht iets aan heeft, zodat hij gericht de switch kan maken op het veld. Robben kreeg wél opbouwende kritiek. Twee voorbeelden die mij nu te binnen schieten zijn: 1. Het achterwege laten van de schwalbes / spelbederf; 2. Meer oog hebben voor z’n medespelers, want in z’n begindagen was hij op (verkeerde) momenten egoïstisch bezig. De kritiek die hij kreeg beperkte zich veelal tot zijn prestaties op het veld. Er is, in Nederland tenminste, nooit een hetze tegen hem gecreëerd of op de man gespeeld of naar dingen gekeken die hij buiten het veld deed. Wat betreft Georgino. Als je kijkt naar hem als persoon en de dingen die hij als voetballer heeft bereikt, dan snap ik niet waarom je hem associeert met een generatie die teert op teveel aandacht en lof, en (daarom?) wat dat betreft liever naar Robben kijkt. Het is in dezen juist verfrissend om een jongen als Georgino te zien.

22 februari 2019 om 11:09

Sirius
Voetballers hebben, naar jouw mening, tegenwoordig te veel aandacht en lof nodig?
En je hebt het over gemekker?

Voetballers krijgen te veel ‘negatieve’ aandacht. Het zijn net als ons mensen met familie. Vaders moeders zusters broers kinderen. Al die aandacht raakt hen ook en dat gaat niemand in de koude kleren zitten. En kom niet met dat gezeik dat ze er goed voor betaald worden. Het maakt niet uit hoe rijk je bent, als je moeder verdrietig is, dan raakt het je.
Dat was punt 1

Punt 2 is het gemekker. Heb je hem ooit horen mekkeren toen het minder ging?
Dat hij nu vertelt dat hij veel aan van Hanegem heeft gehad, is toch geen gemekker?

Vroeger was alles anders. Maar toen rookten en dronken de voetballers gewoon erop los. Als een voetballer nu voor een video clip een sigaar in zijn mond stopt, dan is de wereld te klein.

Verschil met vroeger is dat er nu meer getalenteerde spelers doorbreken , waar vroeger deze talenten al veel eerder stranden vanwege hun bescheidenheid. Daarin wordt er nu beter begeleid.

Ik denk dat weinig mensen hadden verwacht dat Wijnaldum het zo goed zou doen en het zo ver zou schoppen. Bij Feyenoord vond ik hem te lang met de balspelen en bracht bijna de bal naar zijn medespeler ipv pasen. Bij PSV (eerste twee seizoenen) niet constant en te onzeker maar de ontwikkeling die Wijnaldum heeft doorgemaakt is een voorbeeld voor vele anderen. Doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. En top dat zo’n column iemand zo weet te raken. En zeker van zo’n voetbal icoon, waar ik overigens vaker niet mee eens ben dan wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

243 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 12 1 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
2015/2016 Newcastle United 38 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tweetal ontbreekt op Oranje-training in aanloop naar laatste interlands

Bondscoach Ronald Koeman kan nog niet over zijn volledige selectie beschikken in de aanloop naar de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. Het Algemeen Dagblad weet namelijk te melden dat Georginio...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Paris Saint-Germain ziet Antoine Griezmann als een interessante kandidaat om Kylian Mbappé in de toekomst op te volgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren